Totem (Gnome video) lejátszólista rendezése

Fórumok

Sziasztok!

Feltúrtam a netet, de nem találtam megoldást arra, hogy hogy tudnám a totem lejátszólistáját ABC sorrendbe rakni.

Kicsit nehezen hiszem, hogy egy ilyen egyszerű feladat is kifog a legnépszerűbb linuxos asztali környezet alapértelmezett lejátszóján.

Tud valaki erre megoldást?

Előre is köszönöm!

Hozzászólások

Én megnéztem a totem forráskódját, de a válasz az, hogy a totemen belül sehogy:

 

nyilván rendezheted máshol, és egyesével bedobálhatod,

 

de javasolt inkább olyan videólejátszót használni, amit annak írtak és külön forgalmaznak, nem pedig egy platform része és létezésének egyetlen célja hogy elmondhassák, hogy ilyet is tud (és innentől kezdve mindegy, milyen sz.rul)

Ezt sajnálattal hallom, mivel van néhány kritérium, aminek a lejátszó meg kell feleljen.

- Legalább alapszintű gyűjtemény kezelés

- Érintőképernyő támogatás - képernyő érintésre a lejátszás megáll/elindul

Ilyet csak kettőt ismerek, mindkettő külső pluginnal. VLC, totem. A VLC jó lenne csak időnként szaggat. Marad a Totem. 

Úgy sejtem a Totem dátum alapján rendez. Akkor megpróbálom a fájlok dátumát átírni.

Köszi a segítséget!

Ha megnézed a playlist.c -t a forrásban, a totem nem rendez sehogy, a totem bekerülési sorrendet néz.

EDIT: manual alapján azt is tudod csinálni, hogy kiexportálod a playlistet, VALAHOGY átrendezed (emacs, vi/vim, saját python program, stb), majd utána újraindítod a totemet, és betöltöd az átrendezett fájlt a hozzáadás gombbal (ami elvileg playlistet is beolvas).

Ezt nem értem, minek egy videólejátszóba gyűjteménykezelés? Fájlkezelőből megnyitod azt a videót, amit meg akarsz nézni. Ez az érintésre lejátszás megáll, elindul sem egy nagy szám, ezt mindegyik lejátszónak tudnia kéne, mert ha közvetlenül nem is támogatják az érintőképernyő specifikumait, akkor is a rendszernek egérkattintást kell emulálnia, amire meg a legtöbb alkalmazás meg tudja állítani a lejátszást, ha nem is alapból, be lehet állítani.

A VLC-t nem szeretem, mert bloat, meg nagyobb az erőforrásigénye, de a Totemnél (amit már nem is így hívnak, hanem Gnome Video-nak) így is simán jobb. Mégis inkább az SMPlayer vagy még inkább a sima mpv lejátszókat ajánlom. Előre szólok, hogy gyűjteménykezelést nem tudnak (az SMPlayer, ami mögött szintén az mpv van, tud lejátszási listát kezelni, rendezni is), de az érintésre megállás, elindulás tuti bekonfigolható bennük.

Ha mégis a mostani lejátszódnál maradnál, akkor vagy valami normálisabb fájlkezelővel, Double Commander, Krusader vagy hasonló, meg tudod változatatni a fájlok dátumát, de terminálban a touch parancs is megcsinálja.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ezt nem értem, minek egy videólejátszóba gyűjteménykezelés? 

Hát igen. Ha nem érted, akkor miért gondolod, hogy jobban tudod mire van szükségem?

Miért kell gyűjteménykezelés? -> Mert egy 10"-s tableten próbálok videót lejátszani. Azok az alkalmazások (az smplayer le se játsza a videóimat), amiket javasoltál még egy másik világban(a mobileszközök megjelenése előtt) készültek egy olyan "ideológia" alapján egy olyan toolkit-ben, ami alkalmatlanná teszi őket pusztán érintéssel való használatra. Sajnálom, eljárt felettük az idő.

Nem a vezérlő gombokat akarom ujjal eltalálni az indításhoz/megállításhoz, hanem a videó egész felületét. -> Lásd Youtube. Sokkal kényelmesebb.

Próbáltad már a Double Commandert tableten? Hidd el nem akarod. Nem opció a fájlböngészőből indítgatás. 

Nekem lényegében egy androidos videólejátszó kellene vagyis annak a klónja linuxra. Egy olyan lejátszó, amit eleve mobil eszközre terveztek. Ehhez a Gnome Video áll a legközelebb. Csak nem elég közel, és amúgy is bugos.

A dátumokat már átírtam, nem segített. A megoldás az lenne, hogy egyesével adogatom hozzá a fájlokat, de mivel több mint 100 fájl van, ezt inkább kihagynám. Bár szerintem előbb-utóbb rákényszerülök.

Nem tudom mire van szükséged, segíteni próbálok, erősen hiányos infók alapján, mert pl. ezt is először írod, hogy tabletről van szó. Azt hittem, hogy PC, mert Gnome Video a téma. Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy az SMPlayer nem játszik le bármit is, hiszen mpv van mögötte, ami meg ffmpeg alapú, és az visz mindent, az elmúlt majdnem 20 évben használok mplayer és ffmpeg alapú lejátszókat, és eddig nekem mindent vittek, még ilyen extrémebb highres audio formátumokat meg múlt századi 3gp, ts és egyéb kihalt formátumokat is (jó, a 3gp, ts, stb. azok konténerformátumok, nem kódekek, de akkor is). Elméletileg valami extrém zárt legacy codecet tudok elképzelni, amit külön kell mpv-hez vagy mplayerhez letölteni, ilyen régi quicktime vagy hasonló, de az is megoldható.

Ha így beszorítottad magad korlátok közé, hogy tablet, érintőképernyő, gyenge hardver (VLC akad), akkor nincs megoldás. A VLC lenne az egyetlen, de ha ahhoz kevés a vas (amit nem értek, mert nekem már 5-6 éve is bőven használható volt a VLC ilyen nagyon olcsó, szutyok 720p-s, MTK procis kínai noname telókon is), akkor nincs mit tenni. Igazából ilyen tabletekre sem kéne gyűjteménykezelés, ha nem ócska androidos, mac-koppintásos, használhatatlan, intéző/finder-szerű fájlkezelőket raknának beléjük, amik kb. teljesen használhatatlan kategória. Természetesen a Double Commander, Krusader csak példa volt, amiket én favorizáltam a múltban (jelenleg Vifm terminálban, konzolban), vannak még más jobb fájlkezelők is, nem tudom, hogy arra a tabletra mi elérhető, ARM vagy x86, milyen Linux vagy mi megy rajta.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A VLC-ben én továbbra se értem, hogy persze, lehet állni, hogy a VLC akad, de a VLC annnyira sz.rrákonfigurálható, hogy valószínűleg annyi a probléma, rossz kodeket meg rossz videógyorsítást használ az illető, nyilván alapból a VLC egy desktopnak szánt oprendszerre úgy települ, hogy desktopnak szánt beállításai vannak, de egy tipikus ARM proci hardverből tud (csak) videót rendesen lejátszani. Nem gond, van rá opció.

A Totem meg... a Totem egy GStreamer kliens. Van belőle még pár:

https://gstreamer.freedesktop.org/apps/

Ezek egyike se fog akadni (mivel mind ugyanazzal játssza le a videót), de nem hiszem, hogy egyikbe se lenne touch kezelés.

1. Nem mondtam olyat, hogy ARM procis a gép. -> Nem az.

2. A VLC akadás nem folyamatos. Van amikor meg tudok nézni egy egész (rövidebb) videót, úgy hogy nem jelentkezik. Ha igen, akkor vagy megáll a kép, vagy a hang lesz néhány másodpercig halandzsa. Szerintem egyszerűen a nem támogatott hardver az oka. Eddig bármit konfiguráltam eredeménytelen volt. Szerintem akkor fogy el a memória. Meguntam a keresést.

Ezek egyike se fog akadni (mivel mind ugyanazzal játssza le a videót), de nem hiszem, hogy egyikbe se lenne touch kezelés.

Még mindig nem érted! Nem a vezérlőgombokra nyomva akarom elindítani/leállítani a lejátszást, hanem bárhol a képernyőn!!! Lásd youtube. Mutass akár egy lejátszót, ami ezt egérrel tudja! Én nem ismerek egyet sem. A VLC egy kiegészítővel tudja. A Gnome Video meg úgy, hogy beleszerkesztettem egy kiegészítőbe, hogy bal klikkre tudja.

Köszi a segítséget! Egyelőre marad a VLC. 

Az mpv input.conf fájlba kell beírni: MOUSE_BTN0 cycle pause

Nem foglalkozom gyűjteménnyel. :)

De ha az mpv-hez van társítva az m3u kiterjesztés, akkor csak ennyi egy lejátszólista gyártása (egy könyvtárból) pl.: "ls *.mp4 *.flv > listam.m3u"

Aztán indítható az mpv az m3u fájllal egy ikonnal.

Sajnos az mpv nem igazán szereti az érintőképernyőt vagyis már a tapipadot sem. A koppintás = bal klikk emuláció nem működik, ami a többi alkalmazásnál igen. Érintőképernyővel egyedül a duplakoppos teljes méret/előző méret váltás működik semmi más, se a vezérlő gombok, se a méretező gombok.

Úgyhogy köszi, de az mpv kiesett.

Szerintem világosan megfoglalmaztam a problémám, amire megkaptam a választ. Igaz nem azt, amit szerettem volna.

Ha így beszorítottad magad korlátok közé, hogy tablet, érintőképernyő, gyenge hardver (VLC akad)

Ezt másképp látjuk. Van egy tabletem, amit tartalomfogyasztásra akarok használni, és azt látom, hogy a linux vagyis inkább a linuxos alkalmazások mennyire nem haladnak a korral, és a megváltozott igényekkel. Egy tablet teljesen más felhasználói igényeket támaszt mint egy desktop gép. Nevetünk az MS bénázásán a mobil piacon, közben meg a hagyományos disztribúciók még a Windowsnál is sokkal szarabbul állnak a mobil eszközök piacán mind a hardvertámogatottság, mind a szoftverek terén. Ezt én első kézből tapasztalom.

totem bekerülési sorrendet néz

Köszi a segítéget. Alapvetően nem lenne rossz ötlet egyesével hozzáadogatni a fájlokat, - működik is - csak több mint 100 fájlról van szó. Ezt egyesével nem akarom csinálni.

Ha csak párat adok hozzá, addig nincs is baj, de ha az összes fájlt, akkor meghülyül a Totem -> nem a fájl nevét jeleníti meg a listán, és hiányzik az előnézet is. Törölni meg nem érdemes a listáról, mert törli a fájlt is a fájlrendszerből. Ezen az sem segít, ha a fájlokat átmozgatom a videók mappából a letöltés mappába. -> Ezek szerint fut valami, ami leköveti a fájl helyét!?

Ez a lejátszó egy tragédia. Azt hiszem nem erőltetem ezt inkább. Indítom a videókat fájlkezelőből, vagy maradok a VLC-nél. Bár ne szaggatna.

Az szép bug :)

Igen, a 800-valahányadik sorban van ilyen, hogy akkor unlinkeljük a fájlt, de ez eredetileg arról szólt volna, hogy ha egy pendrive-ról videózol, majd a pendrive-ot kihúzod, akkor ne fagyjon emiatt le a Totem.

Az, hogy ez mellékhatásként letörli a fájlt a f.szba az sokmindent elárul arról, mekkora tömegek használják ezt. 

Azért jelentsd lécci be itt:

https://gitlab.gnome.org/GNOME/totem/-/issues?sort=created_date&state=o…

Itt van, hogy hogy kell: https://wiki.gnome.org/GettingInTouch/BugReportingGuidelines

A VLC-re pedig ezt javaslom: https://askubuntu.com/questions/221321/vlc-lagging-while-running-hd-vid…