UPC/VODA lakáson belüli coax kábel

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy ha gondom van a coax kábel lakáson belüli részével, akkor azt segít kicserélni a szolgáltató, vagy arra külön embert kell keresnem?

A kábel kb. 4 méter hosszú és falon belül van egy csőben.

Hozzászólások

A szolgáltatás átadási pontja a végberendezés megfelelő portja. A coax kábel ez előtt van, tehát (normál esetben) az a szolgáltató tulajdona, és ha baj van vele, akkor a szolgáltatónak kell elhárítania a hibát.

A szolgáltató le szokta írni, hogy ingatlanon belül milyen kiépítést vállal. (Maximális kábelhossz, nyomvonal vezetés, stb.) Azt nem várhatod el tőlük, hogy órákon keresztül huzigálják a kábelt a Te általad biztosított védőcsőben. Ha a védőcsőben lévő kábel rossz, és az reális ráfordítással kicserélhető, akkor nyilván ki fogják cserélni, egyébként pedig - előzetes egyeztetés alapján - kiépítik egy új nyomvonalon, pl. végigszögelik az ajtófélfához meg a parkettaszegőhöz.

Véleményem szerint egy hozzáértő emberke, akinek van behúzószála, koax kábele, az kb fél óra alatt megoldja neked ezt a problémát. meg kb 5-10k anyagi ráfordítás ellenében.

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)