[ Megoldva ] github git láma

Fórumok

Találtam egy számomra nagyon hasznos github projektet, amiben azonban volt egy hiba. Ezt egyetlen IF beszúrásával javítottam, és azóta nálam jól működik.

Nem vagyok nagy git guru, de szívesen visszaküldeném a javítást a fejlesztőnek. Mi ennek a módja? Van erre egy egyszerű git parancs, amit a "git clone"-nal letöltött mappából kell kiadnom? Ha van, akkor ezt egyszerűen csak kiadhatom, vagy előtte be kell jelentkeznem a githubra?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 05. 16., h – 09:28

Attól függ, mi a contributálási (szép magyar szó) szabálya a projectnek. Van, ahol "fork"-olnod kell a projectet magadhoz, abban megejteni a change-et (ekkor lefut legalább egy CI build a tesztekkel, ha van...), és felpusholni, utána tudsz pull requestet nyitni nekik a forkolt repódból az övékbe. Van, ahol tudsz branchet létrehozni, és onnan közvetlenül pull requestet nyitni. Volt már, hogy egy kódot issue-ban küldtem be, de általában nem nézik jószemmel ezt, mert nem tudja automatizmus lekezelni.

Projektje válogatja, szerintem dobj nekik egy levelet, hogy "ezt a hibát találtam, így javítottam" és megmondják hogy szeretnék. Simán van, hogy megköszönik és már ez alapján javítják, nem biztos, hogy gittel kell bohóckodnod.

Ha ennyire nem vagy Git user és nem is érdekel, hogy a neved ott legyen, mint collaborator, akkor küldjed el a diff-et email-ben a projekt gazdájának, és azt, hogy szerinted mit javít. Kaptam már így patch-et.

Szerkesztve: 2022. 05. 16., h – 10:50

ahogy mondták:

  1. dobj neki egy levelet
  2. nyiss egy issuet, írd bele az egysoros patchet (ez szerintem jobb mint a levél)
  3. properly:
    1. forkold a githubon a projectet
    2. cloneozd a forkot
    3. abban egy jó git branch enkicsijavitasom && git checkout enkicsijavitasom
    4. apply patch
    5. git add /path/to/file/amit/javítottam
    6. git commit
    7. git push
    8. a gitlabon a forkod enkicsijavitasom branchéről nyiss egy PR-t

Köszönöm, nem akarok ragaszkodni a git-hez, csak azt hittem, ennek a github-nak pont az az értelme, hogy mindennek protokollja van, és nem kell levelezgetni.

De akkor levelet fogok írni a fejlesztőnek.

Szia!

 

Nem kell ezt túlbonyolítani. Ha csak egy sort kell átírni: Vedd elő a github szerkesztőjét írd át a kódot, mentsd el. Utána megkérdezi, hogy mi legyen a patch neve és leírása. Majd ha a fejlesztő akar vele foglalkozni akkor megteszi.

Igen. Bárhol. Mindent elintéz neked amit kell.

Saját repository lesz abból: "You’re making changes in a project you don’t have write access to. We’ve created a fork of this project for you to commit your proposed changes to. Submitting a change will write it to a new branch in your fork, so you can send a pull request."

Annyit intéz el helyetted, mintha megnyomtad volna a "fork" gombot.

Értem, csak szerintem a "mindent elintéz helyetted" egy kicsit erős kifejezés erre, könnyen hiheti azt az ember, hogy csinált valami lényegeset, holott annyi történt, hogy lett egy saját repository fork, abban módosított egy fájlt és erről az égvilágon senki semmit nem tud.