USB-s nyomtato CUPSsal erthetetlen hiba

Fórumok

Tobb HP Laserjet nyomtatonk is van, 1020, es 1018-as tipusokkal. Azert mondom mert mindkettovel probalkoztam es mindketto ugyan azt a furcsa hibat adja. Szoval ket gepen, ket ubuntuval (csak hogy ne csak helyi hibakent legyen erzekelheto a gond) probalkozok folyamatosan es mindket nyomtatoval. A lenyeg hogy kezdetben ubuntu drapper volt mindkettore felteve. Ekkor a tanult modon nyomtatoknal hozzadtunk ment is minden szepen. Meg drapper frissitgetesekora frissitett packagek kozott volt a cups is, mindketton frissitettunk... Azota mindket gepen meghalt a nyomtatas. Nem tudtam hozzadni, uj nyomtatot se foomatic miatt sirt... Nemgond jott az Edgy Eft upgradeltunk is ra. Megoldott a gondokat. Nem sir semmilyen driver miatt.. Hozzadtuk szepen minden ment is. Akkor jott gond amikor egy tesztoldalt akartam nyomtatni. Semmi... Openofficebol 1 oldalt semmi... Erdekes. Megneztem a spooljat, oda bekerul a nyomtatando, sot el is tunik onnan...

Akkor nezzuk a logokat. Majd megmondja mi a gaz. Es itt lepodtem nagyot, mert az error logban semmi nemvolt. Access logban is csak annyo hogy success ok volt a nyomtatando elkuldese. Sehol semmi error... Mint mondom ugyan ez a gond jelentkezett mindket gep eseteben is. Mindket nyomtatoval.

Nem tudok komolyan mostmar mire gondolni meg. Kinomba probaltam hogy leszedek minden hp driver packaget hpijs, hplip, hpoj es egyesevel probalgatom csak ki oket... ott se jutottam beljebb, mert minden oke volt, de ecceruen mikor nyomtatasra kerul a sor nothing.

Kerek barkit aki valami okosat tudna mondani, mit nezzek meg mit probaljak ki, az irjon. Esetleg meg az erdekelne, hogy nincs valami egyszeru mod, annak kiprobalasrara hogy maga a rendszer latja es tudna kezelni a nyomtatot. Tehat vmi echo "proba" > /dev/usb/lp0 jellegu dolognak kene mukodni alapbol? Amivel barhogy alap szinten munkara tudnam birni a nyamvadt nyomtato. A furcsa meg az, hogy mint usb device latja mindig a webes cups adminja es a ubuntu printer kezeloje is. Latja a pontos tipusszamat mindent helyesen... Nyomtatni viszont azota se tudom hogy lehetne vele. Minden epito jellegu hozzaszolast nagyon koszonok elore is.

Hozzászólások

hmm cseles... megneztem ezt a foo2zj-t, de nemertem hogy toltom fel a firmware-t. Felraktam a csomagot. leszedtem ezeket getweb-bel a 1018-asnak egy img filejet, ed hogy toljam fel a firmwaret?