EszemelyiM (leánykori nevén Vsmartcard)

Mostmár ilyenünk is van :) (jobb később mint mégkésőbb)

https://eszemelyi.hu/eszemelyim-applikacio/#eszemelyim-mobilapplikacio

Még nem volt időm tesztelni de ránézésre a kártyaolvasó részéhez sikerült egy az egyben nyúlni a vsmartcard projekt Remote Smart Card Reader kódját (persze a forrás tarball még várat magára :))

Jav.: A windows illesztőprogram alá van írva (csak azon a gépen dobott telepítéskor figyelmeztető ablakot amin már volt Vsmartcard driver, azaz van a projektnek hasznos hozadéka :))

Hozzászólások

Nekem leginkább az a bajom, h nincsenek benne user funkciók: ha mondjuk ez adna hozzáférést az ügyfélkapu tárhelyes leveleimhez, vagy használhatnám a személyi HELYETT a telefonomat biometrikus azonosítás mellett vagy bármi ilyesmi, azt mondanám, van értelme, de az e-személyi projekt kellően elb.szott ahhoz, hogy eleve ne sok értelme legyen sajna.

Valahol vicces, hogy az említett cucc pont kimaradt a nyilt forráskódú komponensek felsorolásábol az EULA-ban.
Remote Reader-ben a szerverhez lehetett hosztnevet is lehetett megadni , de mi magyarok biztos jók vagyunk a számokban.
Arról nem beszélve, hogy az jelezte, ha az a telefon NFC olvasója nem igazán támogatott "Transceive length exceeds supported maximum" vagy valami hasonló hibával , ez meg csak visszaugrik mindenféle hiba nélkül az érintsd a kártyára. Sok felhasználót fog megboldogítani :)

Engem pont a múltkor mentett meg, mikor elkavartam a kártyaolvasómat. Bár csak Windows alatt próbáltam.

gyrgyvrs

Én meg pont a múltkor vettem kártyaolvasót, hogy ismerkedni tudjak a digitális aláírással...

"A kártyaolvasás funkció kizárólag Android rendszerű okostelefonokon elérhető."

Nekem közli, hogy a CVCA tanősítvány frissítése szükséges, ehhez vagy kormányablak, vagy kártyaolvasó kell. Emiatt kormányablakba nem akarok elmenni, kártyaolvasóm pedig nincs :(

Esetleg tehetsz egy próbát a remote reader debug verziójával, a driver ugyanaz hozzá mint amit ez az Idomsoftos cucc használ (igaz a forrását úgy tűnik "elfelejtették" kitenni), mivel a desktop e-személyi kliens kártyaolvasóként látja így az le tudja cserélni a CVCA tanúsítványt. (Én csak egyszer használtam erre a célra muszájból)

Nekem valami tanúsítványt lecserélt az igazolványon Android telefonos NFC-s kapcsolattal Windows-os környezetben. Igazi userként nem jegyeztem fel, h mi volt a neve (alkalmazás log meg nincs), de gyanítom valami más volt, ha neked nem ajánlja fel. (Magától feldobta az ablakot és azt hiszem csak egy OK gombot kellett nyomnom, majd kb. fél percig nem mozgatni a telefont.)

Szerkesztve: 2022. 04. 23., szo – 17:49

Nekem 4 féle partnerem van e-aláírás szempontjából:

  • elegendő neki az email, semmi aláírás
  • hellosign vagy más eIDAS tökéletesen megfelel neki (esetleg van sajátja)
  • AVDH kell neki, ügyfélkapu user/pass, 1faktor
  • papíron kell neki ha az utolsó fát is vágjuk ki emiatt

meséljetek kérlek erről az ötödik féle felhasználóról, akinek e-személyis kell, mert velem még nem jött szembe, mikor van ilyen?