Huawei UPS2000-A** UPS-t keresnék "belenézésre"

Fórumok

Sziasztok,

Hoztak egy Huawei UPS2000-A-3KTTS UPS-t aminek az a baja, hogy hibásan méri vissza az akkufeszt.

Van benne egy MCU 'öcsipanel' amin van egy ellenállás ami repedt és szakadt.

Sajnos a felirat is sérült, csak egy 0 látszik a végén.

Ha valakinek lapulna ilyen UPS-e otthon meg tudná tenni, hogy lő egy fotót az alábbi képen látható részről:

https://imgur.com/a/YsOxduc

A manual szerint egész család van belőle többféle kivitelben ezért lehetséges, hogy más UPS2000-A típusúban is ilyen panel van.

Hozzászólások

Nincs ilyen UPS-em - semmilyen sincs -, de lehet, egy normális, éles, jó fókuszú kép többet segítene.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az utókor kedvéért:

Meglett milyen MCU van benne (Renesas), majd a 12 analóg csatornával ellátott lábból 10-en mértem feszültséget úgy, hogy közben DJ-ztem a labortáppal, így meglett melyik lábon méri a betápot.

Ezután reveng kefével meglett merre történik a feszleosztás a nagyfesz panelon: van egy osztó amiben van egy 1MOhmos tag. Na ez 600K lett valamitől. Ezt kicserélve megjavult.
https://imgur.com/a/pz8c1Mu

És innen jött a feketeleves. Miközben raktam vissza a helyére ráfogtam két kézzel két külön hűtőbordára ami hát megk*rt rendesen. Ekkor konstatáltam, hogy oké a DC link 400V-os elkójai még egész jó állapotban lehetnek illetve akkor mostmár ki is vannak sütve.

Innentől megpróbáltam ésszel (vagyis inkább ész nélkül) egy kézzel folytatni a műveletet. Nos ez nem annyira bizonyult jó ötletnek: kis mozdítást követő hangos csattanás után konstatáltam, hogy aha akkor a primer (akku köri puffer) elkók is kisültek.

Sikerült egy fém standoffal a ~72V-ra töltött elkókat az akku utáni trafó primerjét hajtó FET-ek Gate-je és Source-a közé kisütni. Nos ezek 20V VGS-t bírnak maximum, a 72V-ot egy szolid kis repedéssel a  burkolatukon díjazták. FET-et sikerült TME-znem hamar, viszont a  SG3524A SMPS meghajtó kimenete sem díjazta a manővert. Azt viszont fehér embertől nem lehet beszerezni, így maradt az Alis rendelés. A kínai természetesen a képeken látható wide tokozás helyett keskenyet küldött, de ezt némi kaptonnal meg UTP kábel érrel sikerült kompenzálni. Az IC (ST) valamennyire máshogy működik mint a régi (On semi) mert a 3A-es labortápom bebicsaklik alatta, viszont a Sorenseneimet sorba kötve már beindul szépen 1.5A korláttal is.