Vége a médiazajnak, indulunk

Címkék

Lecsengett a Covid és a választás is, elérkezettnek láttuk az időt, hogy újraindítsuk az HWSW free! meetup-sorozatot. Április végére rögtön 3 alkalmat is kiírtunk, lesz üzemeltetés automatizálás Ansible-lel és Terraformmal, cloudos költségoptimalizálás, és egy igazi one-man-show is. További részletek »

Hozzászólások

Lecsengett a Covid..

Biztosak vagytok benne?

Szerkesztve: 2022. 04. 11., h – 08:08

Nem bírták tovább Sanghajban a coviddiktatúrát: fosztogatásba torkollott az élelemért folyó harc
https://kuruc.info/r/64/242190/
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10702811/Shanghai-residents-re…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Erről aligha a kovid tehet.
Egyébként én pont azt az értékrendbeli fordulatot, megújulást várom, ami elindíthatna egy szemléletváltást. Talán egy ilyen szemléletváltás erodálhatná a hagyományos politikai-gazdasági elitet. Más kiutat ebből nem látok.

Egyébként igen, modern rabszolgatartás van. Csak most rétegeltebb a rendszer, és nem csak a szopott fasz egyik vagy másik végén lehetsz, hanem annak mentén bárhol elhelyezkedhetsz. Szerintem mi még nem is vagyunk annyira rossz helyen.

A lockdownt is a kovid jokerre hivatkozva csinálják, pedig nem a fertőzés megállítása a cél, hanem a kis cégek és a nemzetgazdaságok teljes tönkretétele.
Szemléletváltás lesz, csak köszönet nem lesz benne. Az emberek a kormányokat hibáztatják az egészért, pedig a nagy cégeket és tőkéseiket kéne, mert ők csinálták és engedték szabadjára a vírust és ők veszik meg, vagy zsarolják a kormányokat, hogy legyen lockdown, de mégis a kormányok fognak belebukni. A cél a nemzetállamok eltörlése és a nagy cégek kezébe adni a tényleges hatalmat.

A végén ugyanúgy két réteg lesz: a fasz jobbik végén az amcsi milliárdosok <1%-a, a másik végén mindenki más, akiknek se magántulajdonuk, se magánéletük, se identitásuk, se családjuk, se semmijük nem lesz; nem emberek lesznek, hanem "humánerőforrások", nem csak a házad lesz bilgécé/Bezosé/Page-é és a többieké, de te is. Legalábbis ebbe az irányba megyünk.

Megjegyzem a kormányok elég jól kooperálnak, én nem menteném fel őket.

Másrészt szerintem jóval nagyobb és veszélyesebb kitettséget jelent Kína, mint Amerika. A tőke ereje nagyon könnyen be tud borulni reálgazdaság nélkül.
Egyébként sem lényeges szerintem kiemelni Amerikát. A tőke a világon mindenhol így működik, kicsiben vagy nagyban.

Szerintem a lockdown gerjesztette gazdasági hullámverés jó fokmérője volt annak, mennyire sérülékeny a gazdasági lánc és mennyire fontos lenne, hogy a minél nagyobb haszon mellett/helyett más szempontokat is priorizáljunk.

A világgazdaságtól való eltávolodást semmiképp nem tartom jó stratégiának. Meg lehet nézni, hova vezet: Kuba példája kiválóan mutatja. Már nem léteznek önálló nemzetgazdaságok, és nincs is erre esély. Már csak azért sem, mert a munkásosztályunkat exportáltuk a távol-keletre (ez igaz a teljes nyugati világra).

Vissza kell találnunk az identitásunkhoz. Talán ezen a woke szarságon is túlleszünk, és talán az amerikai nép is felismeri, hogy nem a rasszizmus itt a probléma. A rasszizmussal semmi baj nincsen. Alapvető emberi tulajdonság. Ha végre nem elfojtani próbálnánk hanem elfogadni és megérteni, akkor sikerülne elengedni ezt az egészet. Csak nehéz, mert a gazdasági elit szándékosan akarja azt a látszatot kelteni, hogy itt a feketék és fehérek közötti ellentét okozza a problémát - hogy ezzel megosszák a társadalmat. Pedig a probléma nem ez, hanem a javaknak a szélsőségesen igazságtalan elosztása. És ha megnézed, Magyarországon kicsiben ugyanez megy. És talán nem ilyen mértékben, de más nyugat-európai országokban is.
De ez az állapot nem maradhat fenn örökké és nem mélyülhet határtalanul. El fogjuk érni a kritikus pontot.

Tudod engem mélységesen felháborított, amikor munkavállalók elkezdtek hőzöngeni, hogy a munkáltatójuk előírja számukra a kötelező oltást, és ezzel a jogaikat vagy az emberi méltóságukat tiporja.
Azért háborított fel mélységesen, mert rengeteg más olyan gyakorlat áll fenn régóta a munkáltatók részéről, amiket én sokkal emberhez méltatlanabbnak tartok, és azok ellen mégsem szólal fel soha senki. Mert azokat már megszoktuk és elfogadtuk.
A társadalom is hibás az utolsó közemberig, mert az értékrendekkel is komoly gond van.

A társadalom is hibás, az fix. De fejétől bűzlik a hal. Az elit a fő bűnös. Az igazi elit, meg az amerikai nagytőke, ott vannak a világot leuraló nagy cégek. Nem eltávolodni kell a világgazdaságtól, hanem az alapvető dolgokban önellátónak lenni.

Az elit a bűnös. (Bár ezt én nem korlátoznám az amerikai elitre illetve nagytőkére.)
Változás kétféleképpen történhet: vagy alulról jön az igény, és leváltják az elitet - ehhez egy erkölcsileg megújuló társadalom kellene, egy magasabb szintű értékrenddel; vagy az elitből is indulhat a változás - ezeket a kísérleteket azonban az elit (oldaltól függetlenül) még csírájában el szokta fojtani: lásd Bernie Sanders jelölése, vagyis annak megakadályozása.

Igen, az elit a bűnös. Ez valóban nem korlátozódik csak az amerikai elitre és tőkére, de ők a főbűnösök.
Az elitben nem fog változás történni, ezek csak egyre gecibbek lesznek. Aki szembe mer velük venni (Trump, Sanders, Putyin, Ahmadinezsád), azt megbasszák.

Putyin sem különb náluk. Csak másik csapatban játszik, más elvek mentén - amelyek talán még egy fokkal gecibbek.
Trump se nekünk akart jót. A megválasztását semmiképp nem nevezném jó döntésnek. Legfeljebb a kisebbik rossznak Hillaryvel szemben.

Sanders volt az egyetlen, akiben láttam, hogy felismeri a problémát és meg akarja célozni, kezelni akarja. És nem vesz részt ebben a játékban. El is kaszálták rögtön sajnos.

Se a Covid, se a háború nem csengett le és még nagyon messze van mindkettő vége. Nagyon szerencsétlen megfogalmazás volt ez.

A megfogalmazás tényleg szerencsétlen, de jóhiszeműen értelmezve nem mondott butaságot:

a covid, a haboru, a valasztas egyuttesen mediazajt csinalt (confirmed)

jol merheto modon elvitte mindenkinek a figyelmet (confirmed)

A választásnak vége, itt a hupon sivalkodik még egymásra a két oldal, de amúgy az értelmesebbek már ünnepeltek/szomorkodtak, és továbbléptek a kis életükkel. A covid ugyan velünk van, de az ukrajnai háború (+ countermeasure lazítások) óta gyakorlatilag érdektelenségbe fulladt. Maradt a háború, de szerintem sokan azt sem követik már napi szinten.

Nem gondolom, hogy nekem kellene megítélni, hogy ez helyes-e, de úgy látom, kb. ez a helyzet.

te egy pentito, bűnbánó MSZP szavazó vagy, aki iszonyatosan túlkompenzál, mint orbán a "csuhások, térdre, imához!" parlamenti beszólásai után.
nyugi, a pártközpontban már feljegyeztek már, a Kubatov-listán szerepelsz mint megbízható, jó elvtárs, most már lassíthatsz.

Persze, azzal, amit írsz, ha jóhiszemű vagyok, egyetértek (általában nem vagyok az, sok a rossz tapasztalat :)). De ezzel van a fő bajom:

 

Lecsengett a Covid

Nem, nem "csengett le". Itthon sem (amíg jön a hír, hogy napi hányszáz igazolt fertőzöttet találtak, nem is fogom "lecsengettnek" tekinteni)(illetve amíg a közvetlen kollégáim sorra dőlnek ki tőle, aktuálisan éppen 5-en), és pl. Shanghajban sem, amikor mindjárt lázadás tör ki a ténylegesen szigorú és komolyan betartott karantén/lezárás miatt. Szerintem kicsit keresve találnék még "pár" országot, ahol nagyon nem téma még a "lecsengés".

Vége a márkizajnak, indulunk...