[POL] Amikor probaltam meggyozni egy masik valasztot

Valami ilyesmi jarhat egy onmagat ertelmiseginek gondolo ballib fejeben:

Nem ertem, hogy szavazhattak ennyien Fideszre. Direkt Putyinpincsinek meg nacinak hivtam mindenkit, aki nem ertett velem egyet. Hat ebbol se ertettek? Mit nem ertenek azon, hogy az EU-nak szerintem nem kene penzt kuldenie a magyaroknak? Unnepelni kene, hogy von der Leyenek el akarjak zarni a penzcsapot. Azt hittem, hogy ha videki tahonak hivom, elkezdi ezt velem egyutt unnepelni.

Nem ertem en ezt. Meg az se mukodott, hogy birkanak hivtam. Nem erti, hogy neki Orban meg Putyin csak a gazdaja lehet, es ezert mindig ugy hivatkoztam ra, hogy "a gazdad". Csak nem lehet olyan sotet paraszt, hogy nem a gazdajanak gondolja, csak szimplan raszavaz. Mondjuk ra is vezettem, hogy egy sotet paraszt, nem ertem az miert nem mukodott. Nem csak ravezettem, tobbszor annak is hivtam. En szerintem ha valakire ramondjak, hogy falusi kocsog, akkor igenis illik megvaltoztatnia a szavazat, es eszbekapnia, hogy egy baloldali vagy liberalis ideologiaju partot kellene tamogatni.

Megmondtam neki azt is, hogy mit kell gondolni a jarvanyugyrol, es hogy fontosabb a velunk mindig kedves ukranok vere, mint az olcso gaz, meg hogy legyen mit tankolni, legyen eleg mutragya. Nem ertem miert nem ertette, hogy az ideologia miatt fontos, hogy a gaznak, az olajnak es az aramnak az egesz Europai Egyesult Allamokban meg kell dragulnia, mert most ossze kell fogni a gyenge orosz hadsereg ellen, ami vesztesre all hetek ota, mert 3 hete kifogyott a tankjaikbol a benzin.

Altalaban nem is vitatkoztak velem tovabb. Azt hittem azert, mert meggyoztem oket, hogy ellenzeki szavazok legyenek. Erre megint megvalasztjak ezek a naci falusi transzfob birka kocsogok a gazdajukat. Ezek olyan sotet parasztok, hogy meg lehet, hogy azt se tudjak, hogy mi az, hogy transzfob. Lehet ott rontottam el, hogy ket leparasztozas kozt nem magyaraztam el nekik. Ideje elkezdeni, az biztosan mukodni fog. Mondjuk elrontottam, en is transzfob modon ervenytelenul toltottem ki a nepszavazast, mert a vilag leghitelesebb politikai szakertoi ezt javasoltak.

Hozzászólások

konklúzió: ezzel ki is merültek a demokratikus lehetőségek

Szerkesztve: 2022. 04. 05., k – 18:42

Egy hiba biztosan van:

Mondjuk elrontottam

Ez az, amit soha nem hallasz egy hithu balos szavazotol. Ezek miatt -es persze foleg amiket fent is irtal- sima a 2026 -os 2/3. Vagy talan mar 3/4. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Amit szinten nem fogsz toluk sosem hallani 4 evig:

"Lehet, hogy az elovalasztast egy cserepszavazassal kene kezdeni, hogy ne keruljenek megvalaszthatatlan es magas elutasitottsagu emberek ismet az orszagos lista elejere hatteralkukon keresztul"

Meg jo, hogy a ok vannak a tudomany, es ezen keresztul a szamok oldalan, mint azt a vilagjarvany alatt hallgathattuk toluk. :)

Most egymassal hadakoznak. Amugy nekem mar teljesen mindegy, mit mondanak. Eljutottam addig a szintig, hogy egyetertoen bologatok, aztan hamarabb vege. Valasszanak elo- uto- ,meg stb., fogjak az idojarasra, vagy arra, hogy...barmire. 
De hogy mit b..tak el leginkabb: eljutottak addig, hogy mar nyomokban sem vagyok kivancsi sem az o, sem a partlapjaik mondokajara. Valoszinuleg nem egyedi a reszemrol.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Pedig az elovalasztas jo otlet, USA-ban is az a gyoztes keplet a ketpartrendszerre.

De ha total vallalhatatlan karrierpolitikusok (Hillary Clinton, Mr es Mrs Gyurcsany, stb.) fu alatt hatteralkukkal elintezik a maguknak a poziciot (utobbi) vagy elcsaljak magat az elovalasztast (elobbi), akkor nem er semmit.

Talan 2 evtizeden belul eljutunk oda, hogy a Fidesz is kenytelen lesz lemasolni a republikanusok szokasait, hogy ok hogy szoktak elovalasztast szervezni. De meg nagyon messze vagyunk ettol.

Orban sem orokeletu. Szerinted hogy fog kinezni Orban halala utan az elso vagy a masodik valasztas? Felteve hogy addig lenyegeben nem valtozik a valasztasi torveny.

De mondok jobbat: ha nem is miniszterelnok jelolt szintjen nezzuk a dolgokat, mert tfh Orban sokaig el es miniszterelnok marad: Budapest fopolgarmesteri posztjat hogy fogjak tudni megszerezni leghamarabb es legnagyobb esellyel?

Valakinek utana is vezetnie kell az orszagot.

Kerdes, hogy aki utana a Fidesz nevet hasznalja, az bitorolni fogja a Fidesz nevet, es szep lassan azt teszi vele, amit Jakab villamgyorsan megtett a Jobbikkal, vagy olyan jon utana, aki megint ert hozza, hogy hogy kell valasztast nyerni, vagy legalabb hallgat azokra, akik ertenek hozza?

Ha valaki bitorolna a Fidesz nevet: kivalna-e a sikeres resze, akire ez az uj, vesztebe rohano vezer nem hallgatna? Ha igen, mi mindent vinne magaval (Mediabirodalom, Data science csapat, mar bent ulo kepviselok mekkora resze, stb.). Vagy ez a kivalas olyan nehezkesen indulna, mint az MHM kivalasa a Jobbikbol? (Az EU Parlamentbe is illett volna mar az MHM-nek bejutnia 2019-ben)

El tudok kepzelni Orbannal karizmatikusabbat: hasonloan gondolkodo, de visszavagni is valosidoben kepes valtozat belole kapasbol karizmatikusabb lenne (pl. megnyerne egy TV vitat egy jo szonok ellen is). Aki nem csak papirbol tudna elore megirt beszedet felolvasni. Es igy is hasonlo aranyban nyerne (hasonlo minosegu ellenfelek ellen).

Kevés esélyt látok erre. Orbánra az is jellemző, hogy nem engedi túlságosan fejére nőni a potenciális utódokat, szerintem attól tart, hogy nem potenciális utód, hanem potenciális kihívó lesz belőle. A Simicska ügy óta meg aztán pláne. Tehát egy karizmatikus új vezér nem tudna belépni egyből a helyére. Egy ekkora szervezetben pedig van egy rakás érdekcsoport, akik szintén nem hagynák magukat ismét alárendelt szerepbe kényszeríteni.

Szóval ha lenne ilyen karizmatikus személy a Fideszben, amilyet leírtál, akkor már nem lenne :)

A vicc az, hogy az előválasztás ilyesminek is tekinthető, MZP egész népszerű volt akkor még, de nem állta ki a népszerűség próbáját, "szegény" egy csomó hülyeséget csinált.

Persze, a Fidesz csúnyán kihasználta és kontextus nélkül mutatta be az összeset, de tudnia kellett volna, hogy nagyon óvatosnak kell lennie, hogy mit mond. Egyáltalán nem törődött ezzel, vagy csak a helyzet hevében mindig kibújt belőle a csapongás.

Konkrétan minden szövegét meg kellett volna íratnia és néhány szakértőnek át kellett volna beszélnie, hogy minek milyen hatása lesz. (Ahogy szerintem Orbán csinálja, ezért nem vállal élőzést egyáltalán.) És aminek rossz, azt nem szabad mondani. Ezzel szemben szerintem rögtönözve szólt le egész társadalmi rétegeket például. Ilyet egy profi politikus nem csinálhat. Még az is baj, ha a múltjában van ilyen, de kampányban pláne tilos.

Igen, egyetértek. A baloldali összefosás óriási hibát követett el, hogy engedte neki ezt az ámokfutást. Ha alátettek volna egy stábot szövegíróval mindennel, és kikényszerítették volna, hogy normálisan csinálja, akkor talán működhetett volna annak ellenére is, hogy teljesen amatőr MZP.

Nem mintha segíteni akarnék nekik, addig jó ameddig nem jutnak közelebb a hatalomhoz.

Én örülök neki, hogy minden így történt ahogy történt. Azt a sz@rt amit összehoztak idáig, azt most kenegessék Ők szét. Ha valaki leváltotta volna Őket, akkor 2 év utcai harcok, megszorítások közepette, külpolitikai nyomás alatt, biztos hogy kinlódás várt volna rájuk, aztán megint visszajött volna a régi fidesz banada évtizedekre. Most megmutathatják miként tudnak kormányozni a bajban is.

Szerkesztve: 2022. 04. 05., k – 18:48

Hát kb. nekem is ez a tapasztalatom, de az sokkal sokkolóbb számomra amikor egy egészen értelmes beszélgetéskezdeményt szakit félbe a vélt vagy valós eldöntése annak, hogy én melyik párttal szimpatizálok, mintha csak annak járna a tisztelet meg türelem aki egyet ért velünk.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

He-he, remekül szórakoztam, köszi! :)

Amúgy teljesen igaz...

Hát azért kíváncsi leszek mit hoz majd 2022. Ugye ma megindult a jogállamisági eljárás, hamarosan lekerül az üzemanyagról a sapka, nem lehet tudni mi lesz az orosz gáz sorsa. Nehéz idők jönnek, lehet jobb lett volna most 4 évet egy vakvágányon pihenni, hogy aztán lehessen újra gyurcsányozni. Majd a jövő megmondja, az sem kizárt, hogy őszre azok döntik meg Viktort akik most rá szavaztak vagy elindul egy Hunxit.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Hogyne, persze, a mélymagyaroknak Kipcsákia vagy a Szíriusz Szövetség sokkal szebb lenne!!!

Amíg a lázálmaitokat morzsolgatjátok, itt van némi adat a Brexitről:
https://www.investmentmonitor.ai/analysis/two-years-brexit-uk-eu

Vannak benne csemegék, pl 17 - 33% közötti visszaesés a befektetésekben sok kulcsterületen (szoftverfejlesztés, szolgáltatások, mérnöki területek) stb.

Magyarországot ez olyan jól előre tudná segíteni, hogy Putyin azonnal gazdasági-katonai segítséget ajánlana egy kis semmiségért, mondjuk egy marék földért meg egy kupa forrásvízért...

Itt elek Angliaban. Hat aki azt allitja, hogy a szoftverfejlesztes iparag itt visszaesett, az hazudik. Szep grafikonokat valosagalap nelkul en is tudok rajzolni.

Egyebkent a kipcsakozas is az okok kozott van. A Sziriusz meg a keves kutyas vicc egyike, ami soha nem volt vicces. Pedig altalaban birom a kutyapart humorat, 18-ban rajuk is szavaztam.

Ahol keresendoek meg az okok: dakota, csuti torpe, nyunyoka neni es az ellenzeki szavazok allitolagos szellemi folenye, holott ok maguk is tele vannak bayerzsoltikkal, akiktol ugyanugy elfelejtenek elhatarolodni. Meg a kulfoldi bayerzsoltijaiktol sem kepes az ellenzek elhatarolodni, mert nekik az se faj, ha nagyon belerugnak a magyarsagba cserebe amiert kicsit belerugtak a "csuti torpe kipcsak dakotaba" is. Ez utobbi miatt mar kivetik azt, aki nem unnepli azt veluk, hogy "beszoltak a viktatornak kulfoldrol".

"Ahol keresendoek meg az okok"

Sztem csak annyi, hogy minel szegenyebb volt egy telepules, annal nagyobb aranyban nyert a fidesz. Tehat vagy szegenyek akartak maradni vagy esetleg csak allami informaciora futotta. Biztos vagyok benne, hogy nem butabbak vagy okosabbak a videkiek, csak mivel videknek(kiveve Gyor, meg vmi masik autos cucc. ) kevesebb penz jut, ezert nagy atlagban kevesebb penzbol kell elniuk, igy nem jut eroforras tobb forrasbol informalodni.

https://www.youtube.com/watch?v=NIJiOTrZYzk :)

Szerkesztve: 2022. 04. 05., k – 21:24

Emberek..! Előre megyünk, nem hátra!  :D

Érdekes, és van benne valami. Most már csak egy hasonló szintén fiktív gondolatmenet kéne a másik oldalról. Mert azért ha akár csak az itteni nemliberális hozzászólókat és a hozzászólások többségét nézzük, könnyen lehet találni hasonló tipikus hozzáállást. Most tök jól lehet rugdosni az ellenfelet, mert 'jól megmutattuk, nekik'.

Eleg Bayer Zsolttol idezned es meg is van az inverz valtozat. Rendszeresen meg is teszik a hangosabb ellenzekiek, hogy automatikusan minden kormanyparttal akar kivetelesen egyetertot is bayerzsoltkent kezelnek. Ennek a jelensegnek az ellenpolusakent elfert egy ilyen gorbetukor.

Es tetszik, ahogy az elso mondatban azert meg is jelenik nemi elhatarolodas. :)

Es tetszik, ahogy az elso mondatban azert meg is jelenik nemi elhatarolodas. :)

Egyik oldalon se szeretem az egybites gondolkodást. És olvastam elvakult ellenzéki szövegeket (itt is, facebookon is), valamint olyan ellenzéki kampányjelszavakat, amelyek majdnem akkorát hazudtak, mint a fideszesek, azok sem tetszettek. Ezzel együtt még mindig több nekem nem tetsző és kirekesztő hozzászólást olvasok a kormányhű emberektől meg az MHM-hívőktől, de persze ők nyilván másként látják.

Ma a Facebookon szembejött Mérő László egy írása a választásról, amelyet mint szavazatszámláló élt meg.  Linkelni sajnos nem tudom, de ha valaki elmegy a Facebook oldalra és rákeres Mérő Lászlóra, bejelentkezés nélkül is el tudja olvasni. Szerintem érdemes. Mindenkinek.

Egyrészt hosts fileban is tiltok lista alapján https://github.com/jmdugan/blocklists/blob/master/corporations/facebook…
Másrészt uBlock origin szűrőim is vannak, a megjelölt poszt számomra teljesen üres szerencsére, de ahogy látom jelentek meg a véleményéről cikkek a hvg-n, majd azokat elolvasom.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Remélem, viki még lesz legalább 12 évig, szurkolok neki (koleszterinre vigyázni, zsíroskenyérre mindig kell egy kis kristálycukor!).

Akkorra már csak üdvözült mosolyú, 100%-osan narancsos magyar választók lesznek csak itthon, végre beköszönt a kánaán!
Beh jó is lesz!

Lehetne tartani "miheztartásvégett" népszavazást akár hetente is, aki véletlenül elhibázza, hova kell húzni az ikszet, az újraismétli, amíg csak meg nem tanulja tisztességesen!

Reméljük Soros is megéri, akkor még lehet vele ijesztgetni az éppen megszületett csecsemőket! Az fontos lenne azért.
De előre fel kell készülni az esetleges katasztrófára, Gyurcsótány vagy Soros halálára, elő kéne húzni mondjuk... egy buzi Soros gyereket, aki melegfelvonulás közben küldi háborúba a magyar gyerekeket.

Ja ezt már elő is húztuk, a sorosfiát is meg a "mieinket ukrajnába" is... nem baj, dolgozni kell rajta egy kicsit még!

Meg fogsz lepodni: en kifejezetten orulnek, ha Viktor ellen egy kompetens ellenzek allna ki. Olyan, akire en is azt mondanam, hogy "na inkabb erre szavaznek". Tudna letezni ilyen.

Elso korben nem az USA dem parti ultraprogresszivektol kene ellenzeki velemenyt importalni. Aztan nem kene azert lenezoen beszelni a magyarokrol, mert "maskeppen agymosottak", mint California allam lakossaganak tobbsege. Ez mar onmagaban rengeteget segitene.

"kompetens ellenzek" - Ahhoz kellene egy erős, tőkével rendelkező, Magyarországon élő, Magyarországban gondolkodó középosztály.

De a feltételek tartós fennállása  esetén is, ilyenhez akár 50-100 év kellene. (És ne legyen igazam, elég legyen hozzá egy generáció, azaz 20 év. - De sokan itt azt már nem érjük meg. :) )

Ott van a Fidesz mostani szavazóbázisa, arra is lehet alapozni. Nem mindenki azért szavazott rájuk, mert kellett a krumpli, hanem esetleg a legkisebb rossz. Csináljanak még kevésbé rosszat és hajrá. Csak ahhoz a többséget, a jobbközepet kéne képviselniük, nem a progresszív városi hontalanokat.

Csak a vicc kedvéért tegyük fel, hogy lenne ilyen párt.

Tegyük fel, hogy remek programjuk van, nem ért vele mindenki  mindenben egyet, de nagy vonalakban mindenkinek jó lenne. Nincs kapcsolata a balliberális (nyugati) körökkel, és a Fidesz oligarchájával sem.

A kormányoldal és az ellenzék mindent megtenne, hogy teljesen ellehetetlenítse, besározza, a médiafelületektől elzárja. Ez a párt ugyanis mindkettejük erős konkurenciája lenne.

Ha mindkét oldalról azt hallanák, hogy komolytalan, szélső jobb (szélső bal), ... párt, akkor mennyire fognak az emberek bízni bennük? A kicsit is bal oldalra húzók a baloldalnak fognak hinni, a másikak meg a jobb oldalnak. Az emberek nagy része konszenzusban egyetért majd, hogy ez a párt teljesen alkalmatlan.

Pénzügyi támogatást, médiafelületet nem nagyon kaphatnának, mert az mindkét oldalnak már alaposan le van osztva. Esetleg a közösségi médiában tudnának kicsit kampányolni. Mi lenne, ha onnan is megpróbálnák minél jobban kizárni őket (nyugati ballib befolyás)?

Egy ilyen pártnak mennyi esélye lenne a mostani választásnál?

Szerintem már az is jó eredmény lenne, ha egyáltalán bekerülnének a parlamentbe, de 6% fölött már igazán biztató lehetne! ;-)

Az Index a választás előtt "összefoglalta", hogy mi a kisebb pártok programja: A MHM (akik jó eséllyel a Fidesztől vennének el szavazatokat, de a cikk ezt nem említette), akik könyveket égetnének és gonoszak. A többi kis párt (akik az ellenzéki összefogástól, de szintén nincs említve), ők mind cool, jó programjuk van és érdemes megfontolni a rájuk szavazást. Kb. ez volt a cikk lényege.

Pont erre célozgattam. Hiába is lenne (esetleg van) ilyen párt, azt az emberek nagy része élből elutasítja a negatív kampány miatt. Az első benyomás elég nehezen tud megváltozni.

Hasonlóan mint, ahogy ha oltástagadó és hasonló címkét valakire ráakasztottak, akkor onnantól az emberek nagy többsége Őt el is könyvelte komolytalan embernek. Az, hogy mit mond (tartalom), az nem érdekli, az biztosan kamu.

Engem Duro Dora abortuszellenes torvenyjavaslata zavart (szivhangtorveny).

Szerencsere a magyar lakossag nagy resze erre a szinten USA-bol (csak ezesetben pont a republikanusoktol) importalt hulyesegre nem vevo. Sot, a magyar "szelsojobbosok" tobbsege bizonyos esetekben kotelenze is az abortuszra az alsoosztalybeli terhes nok egy reszet, amennyiben a alkalmatlan a kulturalt gyerekneveles felteteleit megteremteni. :)

Miért lenne ez hülyeség?
Ennél jobb szabályt nehéz hozni, hogy a babának is legyen nagyobb esélye és a mamát se korlátozzuk.
Én még egyébként a drasztikusabb abortusz szabályokat is el tudnék képzelni. Csak életkor, bűncselekmény vagy egészségügyi okokból engedélyezném.

Szerintem a másik véglet sokkal nagyobb hülyeség, hogy a csecsemő megszületéséig dönthetnek az abortusz mellett, sőt már azt tervezik, hogy utána is bizonyos ideig még.

:-D

Pár hét rémlik, 2-8 hét talán. Illetve nem csak az anya, hanem az orvosok is dönthetnének úgy. Meg kellene keresni a pontos törvényjavaslatot, mert már csak emlékként van meg.

Ui.: Meg is van, 28 napos koráig lehetne megölni vagy hagyni meghalni.

A magyar "terhesseg 12. heteig" szabaly szerintem ugy tokeletes, ahogy van. Nem bantanam. UK-ban a terhesseg 24. heteig lehet. Az is meg ertelmes.

USA-ban viszont valahol abszolut tilos, valahol 5. hetig szabad (repub allamok, pl. Alabama). Valahol meg a terhesseg utolso heteben is lehet (California, New York: demokrata allamok). Mig itt Europaban megtalaltuk a jo kompromisszumot, a "common sense"-t, ott mindket iranyban a szelsosegek repkednek es a szelsosegekkel ijesztgetik egymast.

Nem kene ezt a szabalyozast bantani. Addig jo, amig nem valik a kozbeszed reszeve ez a szabalyozas. Szerencsere a magyar konzervativoknak is csak egy kis resze vevo ra.

Én is azt vallom, ez egy jó kompromisszumos szabály, egy szükséges rossz. Ugyanakkor törekedni kell felvilágosítással, olcsó fogamzásgátló megoldások ismertté és elérhetővé tételével arra, hogy a lehető legkevesebb esetben alkalmazzák, amikor komoly, igen indokolt az élethelyzet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A magyar "terhesseg 12. heteig" szabaly szerintem ugy tokeletes, ahogy van

Ezen nem változtatna a szívhang törvény. Az csak annyival több, hogy ha már van szívhang, akkor azt a kismamának meg kell hallgatnia mielőtt meghozza a végleges döntését. Így "az utolsó szó jogán" még a baba is szólhat.

 Szerintem Dóra is analfabéta.

Kétlem.

„Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon szerzett politológus végzettséget. Diplomamunkájában a Jobbik sikerét elemezte, de már korábban is foglalkozott a nemzeti radikalizmussal (Kuruc.info, Magyar Gárda, Németh László). Tanulmányait 2010-től a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskoláján folytatta, első gyermeke születéséig.

Angolból és németből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik, olaszul társalgási szinten beszél.”

(Forrás)

másban biztosan jó lehet, és az elég is

Inkább szükségesnek nevezném egy nőtől, nem elégségesnek. Novák Előd kitart mellette, szóval nagy baj nem lehet a lánnyal. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Örömmel olvasom álláspont-változtatásodat. Csak annak szabadna szavazni, aki az IQ Gauss-görbéjének jobb oldalán tartózkodik, valamint az IQ-teszt mellé (6 hónapnál nem régebbi) egy politikai alapműveltség-tesztet is sikeresen abszolvált. Elég sok problémánk megoldódna. (Mondjuk a Fidesz se kormányozna soha többé...)

Pontosan. Ez is tipikus gondolkodásbéli gyengeségünk, hogy azt gondoljuk, hogy aki intelligens az tényleg csak úgy gondolkodhat mit mi.

Ha például csak a politikai hozzászólásaimat olvassátok, akkor a többség el sem hinné, hogy mennyire intelligens vagyok. Pedig tényleg. Csak éppen másképpen gondolkodom a világról mint a nagy többség.

A legintelligensebbek között simán vannak Fideszesek is meg MSZP-SZDSZ-esek is. Sőt, még Mi Hazánkosok is.

Valójában a politikai irányultság ortogonális kérdés az intelligenciához képest. Sokkal inkább az a kérdés, hogy mit tart valaki helyesnek, mint az hogy mennyire okos. Az pedig, hogy mit tartunk helyesnek nem vezethető le semmiféle természeti törvényből, semmilyen logikával. Az, hogy mit tartunk helyesnek végső soron a hitünk kérdése, és ezért független az intelligenciától.

Szerkesztve: 2022. 04. 06., sze – 09:42

Nem hiszem hogy Magyarorszagon barki is komolyan orulne a jogallamisagi eljaras elinditasanak. Ezt az EUs penzek ellopasa miatt inditjak, de mar kezdettol fogva is az orszag elleni tobbi kritika is benne volt. A magyarok nagyon elszigetelodtek az union belul, es most behangolnak rajtuk egy uj fegyvert. 

Sokan attol felnek, hogy ez csak olaj lesz a tuzre Orbanek szemeben, hogy meg jobban az EU ellen hangolhassa a kozvelemenyt. Ha nem kapnak unios forrasokat, akkor nem lesz ertelme bent maradni.

"uj fegyver" - Lassan minden magyar ember leszarja az eu politikai okokból folytatott soros hadjáratait. - A szavazók megválasztották Orbán Viktor stábját, az ő feladatuk a legjobb tudásuk szerint megoldani az ilyeneket. És ez alapvető elvárás!

Valami ilyesmi jarhat egy onmagat ertelmiseginek gondolo ballib fejeben

Azt viszont nem hallottam a hatalomra körültektől, hogy ők a baloldali 1,8M szavazó, és 3,4M választáson részt nem vevők érdekeit is képviselni kivánja. Orbán viktor 2,8M fidesz szavazó miniszterelnöke lesz megint. :)

Én ezt úgy fogalmaztam meg magamnak, hogy a következő Fidesz kétharmadnak április negyedike éjfélkor kezdett megágyazni a baloldal.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Elég sok twittert olvasok, az én buborékomban a szabadabb gondolkodásúak (így negyvenplusz fejjel) csak abban az egy irányba nyitottak, amit elgondoltak, és ezek az irányok pont a szabadabb gondolkodás miatt nem egyeznek, és mivel mindenki a hozzá hasonlóakat keresi, ezért sok kis (ami amúgy nagy) buborék alakul ki, amiben nincs véleménycsere, csak egymás véleményének a dicsérete. :(

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szerkesztve: 2022. 04. 07., cs – 21:04

Az nagyon gáz, hogy küldetésednek érzed, hogy bárkit is meggyőzz ilyen nem túl acélos témákban, mint az hogy kire szavazzon? Sosem értettem azokat akik önkénteskednek politikus választási kampányában, kopogtatnak, szbad idejükben pártgyűllésre, békemenetre járnak. Olyanok mint azok az fradi ultrák, akik azért güriznek egész héten, hogy a szombati bajnokin jól elkalapáltassák magukat az újpesti ultrákkal. "Fradikáért" meghalnak ha kell. Az állati ösztön magasabb szintű ennél, mert hol látni oroszlánt passzióból harcolni? Két dologért esnek egymásnak, a dugás jogáért, és az élelemért. 

Ha nem is küldetés, de a viták túlnyomó részt azért vannak, hogy valaki valakit meggyőzzön. Ha ezt hülyeségnek érzed, akkor miért írsz itt bármit is?

Lehet azt mondani, hogy ez nem meggyőzés, hanem információközlés, de ha nem célod, hogy valakit meggyőzz, minek neki információt adni? Ráadásul ha valakinek a döntése az én életemet is befolyásolja (lásd, választás, de lehetne sok más példát is mondani), akkor saját érdekem is, hogy másokat rávegyek, hogy nekem adjanak igazat, mert úgy esély van arra, hogy jobb lesz. Ez messze nem ugyanaz, mint a Fradi ultra kérdés. Az oroszlános példánál: az emberi életminőség némileg összetettebb, de ha az 'élelem' kérdését pl. életszínvonalra változtatjuk, akkor máris kicsit tágabb a kör. És lehet fokozni.

A pártszerelem, pont ugyan olyan mint a fradi szerelem: Értelmetlen és elvakult.

Egyszer amikor még nagyon fiatal voltam, a Videoton játszott MU-val UEFA slejtezőt, úgy '86 környékén lehetett. Ott ültünk a TV előtt apámmal. Jött át a szomszédból egy tőzsgyökeres Fradi szurkoló. Kérdezi Fatert milyen meccset néztek? Videoton-MU mondta Fater. Fúúú ba+, remélem kikap a Videoton. Miért a MU-nak szurkolsz, kérdi Fater? Nem a Fradikának! Mocskos állatok, a Videoton! Azóta is megvan ez a hazafiasségot elnyomó fanatizmus faktor Fradistákban. Középiskolában mocskos Honvédosnak tituláltak a IX kerületi osztálytársaim, mert Kispesten laktam akkoriban. Persze az újpestieket mégjobban utálták az osztályban, de érdekes csak a ferencvárosiak voltak kirekesztők (lokálnácik).

Hiteles oldal. :D Nézzük mondjuk az adatvédelmi tájékoztatót, amit el is kell fogadni!

Széttörte népe láncát,
S elmúlt idők homályát,
Ifjúi vére árán annyi vértanúnk,
Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
||: Mi kommunista ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye. :||

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Annyira hiteles mint amennyire a linkelt cikkek azok, mivel az oldal lényegében cikkek gyűjteménye, településekre és témákra bontva.

Erről mi a véleményed, ha te ennyire tudod hogy mi az igazság? https://www.youtube.com/watch?v=s6aBSTWtDuA

Szerinted hány juh fog az akolban lakni? Papíron az egyik épület az lesz.

Itt a kapcsolódó cikk is: https://hang.hu/belfold/hadhazy-uj-videot-mutatott-be-arrol-hogyan-fest… 

Hadházy Ákost idézi a cikk:

Fájó látni, hogy még mindig milyen sokan nem értik, hogy hogyan nyerhet ilyen, a népet megalázó arcátlan vezető egy ilyen luxus birtok leleplezése után. Természetesen azért, mert a propagandagépezet sok millió ember elől zárja el ezeket a képeket vagy tereli el róla zajkeltéssel, hazugságokkal a figyelmet. Fájó olvasni, amikor egyes, magukat ellenzékinek nevező politikusok „egyenlőtlen médiaviszonyoknak” becézik a választások elcsalásához vezető ocsmány propagandagépezetet és önigazolásnak azt, hogy erről beszélünk. Az persze igaz: ha csak beszélünk róla és nem TESZÜNK ellene, az valóban csak picsogás – panaszolta fel a politikus, aki szerint Orbán Viktor most röhöghet rajtunk, és azt érezheti, „hogy mindent megtehet velünk”.

Kapcsolódik: 

https://hang.hu/belfold/orban-viktornak-mar-nincs-hitele-de-megtakarita…

Gondolom téged nem zavar, hogy mi építjük neki a villát, te is.

Fájó látni, hogy még mindig milyen sokan nem értik, hogy hogyan nyerhet ilyen, a népet megalázó arcátlan vezető egy ilyen luxus birtok leleplezése után.

Igaz és igen, ez nagyon fájó! Főleg az összefogásra szavazóknál nagyon fájó, hogy nem látják még mindig, pedig már sok baloldali (pl. Mérő László) kezdi érteni.

Természetesen azért, mert a propagandagépezet sok millió ember elől zárja el ezeket a képeket vagy tereli el róla zajkeltéssel, hazugságokkal a figyelmet.

Természetesen nem ezért, hiszen a baloldalnak ott van a hatalmas médiabirodalma, amivel eléri az emberek nagyon nagy részét. Szerintem nagyon kevés az olyan jobb oldali szavazó, aki ne tudna ezekről a dolgokról.

Az emberek egy rossz helyett nem fognak egy még rosszabbat választani. Még azt sem képesek megérteni, hogy az "Orbánnál minden jobb szlogent" még saját maguk sem hiszik el. Közülük szinte senki sem szavazna a Mi Hazánk Mozgalomra. Az egyik műsorban az egyik ellenzéki szavazó azt nyilatkozta, hogy számára nem a vereség volt a legfájóbb, hanem az, hogy a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe. Aztán később elmondta, hogy Ő például simán szavazott a saját körzetében a Jobbik képviselőjére. Gratulálok neki innen is! 
Szóval nem az alapján szavaz senki, hogy Ő a patás, nála minden jobb, vagy nem látja, hogy Ő a patás, hanem mindenki a számára fontos értékek szerint szavaz a lehető legjobbra vagy a legkevésbé rosszra.

Hadházynak az fáj, hogy a magyarok többségénél nem működik az irigységre apellálás. Ez sok helyen működik, ellenben ezek a szemét magyarok nem akarnak irigyek lenni, inkább más rendezőelvek mentén hozzák meg döntésüket a szavazáshoz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE