[POL] Kit látnál szívesebben következő miniszterelnökként?

Címkék

A közvélemény-kutatók már vagy felmérték, vagy várhatóan hamarosan felmérik, hogy az emberek kit látnának szívesebben következő miniszterelnökként. Nézzük meg, hogy a HUP mikroközössége hogyan vélekedik a két jelöltről ...

Márki-Zay Péter
79% (1383 szavazat)
Orbán Viktor
21% (372 szavazat)
Összes szavazat: 1755

Hozzászólások

Szerintem KGBéla gonosz ikertestvére akarja felmérni, mennyi huput sikerült megetetni azzal, hogy az Apró-Gyurcsány klán és a Jobbik Oroszországért Mozgalom szövetsége majd jól megmutatja Putyinnak. Nehéz feledtetni ezeket a kínos incidenseket, pedig nagy az igyekezet. A Jobbik Oroszországért Mozgalom alelnöke magyar "NATO-szerződés szerinti sorkatonákat" is küldenéne Ukrajnába azzal a szigorú paranccsal, hogy első sorban haljanak hősi halált Ukrajnáért. Természetesen a Jobbikos honleány fiai és férje kimaradna a háborúsdiból. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Számtalanszor megválaszoltam már ezt a kérdést. Keress az archívumban.

Hint: villámhárító, egy helyre szemetelj, ti hozzátok ide, ti szavaztatátok meg, ez egy kocsma, mindenkire hatással lesz, érdekes, hogy ez a "közösség" milyen eredményt hoz az országos átlaghoz képest,  hogyan változott, tendencia

trey @ gépház

Ezt is TI írtátok. Fel kéne ismerni: tulajdonképpen ti alakítjátok az oldalt. Továbbiakban:

Mi(k) ne legyen(ek) a HUP-on!

Azt értem, hogy kemény a következményekkel szembenézni, de hát, ilyen az élet!

Az mindenesetre nekem aggodalomra ad okot, ha olyan valaki kérdez fel elsőként egy ilyen szavazásnál, akinek már párszor az olvasótársai elmagyarázták, hogy mi miért van.

trey @ gépház

Adok pár támpontot. Talán mert a politika és az informatika világa az utóbbi időben szorosan összeforrt. Szerintem már káros ahogy a GAFAM, különösen a Facebook, Google, Amazon beleártotta magát a politika világába, de a tényen ez nem változtat. Ennek hatásai közvetlenül elérik a magyar közéletet is

A világpolitikai események hatását az open-source világ jövőjére még csak találgathatjuk. Az eléggé nyilvánvaló, hogy a nyílt forráskód, ma már szoftver mellett hardver is, mára olyan potenciálhoz juttatta Kínát és Oroszországot amitől a hidegháborús cocom lista megalkotói mindig is tartottak. 

2022-ben már teljesen ontopic a politika egy informatikai portálon. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Köszönöm! Én pedig adok pár ellenpontot.

A szex és a politika világa köztudomásúlag az ókor óta összeforrt. Ennek ellenére szerintem te se sok politikai tárgyú szavazást láttál pornósiteokon. (Na jó, én mondjuk láttam pár képet Angela Merkelről, de szerintem fake volt.)

Bevallom, egy pöttyet meglepett, hogy szerinted a Facebook az Amazon és a Google után most már a HUP is világpolitikai tényező lett, de semmiképpen nem kívánnám Micsó Kollégától elvitatni ezt az érdemet.

Abban is egyetértünk, hogy az általad felsorolt érvek mentén gondolkodva a politika lehetne ontopic egy informatikai portálon, de csakis pont úgy és annyira, ahogyan a PornHUB-on: a hely szellemének megfelelően. Ha nem bánod, a PornHUB-bal kapcsolatban ezt most nem fejteném ki részlesebben.

Ami viszont a HUP-ot, mint a politikatudomány felívelő csillagát és kedvenc kocsmáját illeti, én egy olyan politikai tárgyú szavazást, mint a jelenlegi akkor tartanék "ontopicnak", ha már a kiírásból is nyilvánvalóvá válna, mi köze is van pontosan a számtástechnikához, uram bocsá' a UNIX-hoz, csak hogy ne feledjük a kocsma cégérét.

Lássunk néhány példát:

"Mi az Ön véleménye Márki-Zay Péter I/O-rendszeréről?"

"Az ellenzék kormányprogramjának megvalósíthatósága 64 bites assemblyben"

"A streaming video szerepe Gattyán György kormányának gazdaságpolitikájában"

"A szex és a politika világa köztudomásúlag az ókor óta összeforrt."

Sőt a mostani választásokon Gattyán szervezetének köszönhetően az informatikával is megvan a kapcsolat. Hogy ez informatikatudományban mekkora teljesítmény az jó kérdés. Nyilván több kellett pár scriptnél ahhoz, hogy ebben az iparban milliárdossá váljon. Szigorúan szakmai szemmel egy Greta Thunberg World Premiere Every hole nagyobb teljesítmény lett volna, főleg ha Gattyán saját fejlesztésű neurális hálóval jut eredményre elsőként. 

"Bevallom, egy pöttyet meglepett, hogy szerinted a Facebook az Amazon és a Google után most már a HUP is világpolitikai tényező lett"

Miért feltétel, hogy egy portál világpolitikai tényező legyen a HUP? Egyéb esetben tilos a politika? Magyarország sem világpolitikai tényező, azért mégis vannak választások ami vastagon politika. 

"Ami viszont a HUP-ot, mint a politikatudomány felívelő csillagát és kedvenc kocsmáját illeti, én egy olyan politikai tárgyú szavazást, mint a jelenlegi akkor tartanék "ontopicnak", ha már a kiírásból is nyilvánvalóvá válna, mi köze is van pontosan a számtástechnikához"

Meg van jelölve [POL] -al az elején. 

Ha az Index foglalkozik informatikával a Hup miért ne foglalkozna politikával? "HUP - Rendszeradminisztrátoroknak, üzemeltetőknek, fejlesztőknek szóló hírportál és fórum" -nak -nek szóló portál, nem erről vagy arról szóló portál szigorúan exkluzívan. :-) Ezeket a csoportokat pedig láthatóan érdekli a politika mostanában. 

Amiket fentebb írtam informatikai témák, szoros kapcsolatban az aktuálpolitikával. Nem csak poén szintjén. 
Sőt továbbgondolva. Nyílt forráskód és Linux nélkül nem születtek volna olyan szörnyetegek mint Google vagy Facebook. Nem tudott volna ekkora borzalommá hízni az Amazon. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Meg van jelölve [POL] -al az elején. 

Ha az Index foglalkozik informatikával a Hup miért ne foglalkozna politikával?

Hát ez az!

Ha a HUP foglalkozik erotikával (márpedig foglalkozik), akkor a PornHUB miért nem foglalkozik UNIX-szal???!!!

Szépen odatennék az elejére hogy [UNIX], aztán néznénk, ahogy a... ...na mindegy. Szóval néznénk.

Nyílt forráskód és Linux nélkül nem születtek volna olyan szörnyetegek mint Google vagy Facebook. Nem tudott volna ekkora borzalommá hízni az Amazon. 

És ott a pont! De tudod mit, én még ennél is továbbmennék.

A nyílt forrás és a Linux nem született volna meg az Intel nélkül. Ami egy szörnyeteg, pont mint a Google meg a Facebook. A szörnyetegek tehát szörnyetegeket szülnek. (Mondjuk Darwin agyvézést kapna, ha nem így lenne, szóval ebben semmi meglepő nincsen.)

És mi kell ahhoz, hogy bármi, akár szörnyetegek szülessenek? Szex!

Na, ezért kell a PornHUB-ra UNIX. Meg politika.

Nem tudom, ezen mi olyan meglepő. Az iskoláslányos-uniformisos dolgok mindig is népszerűnek számítottak ebben a műfajban.

Ha meg nem erről van szó, akkor nyilván úgy "nézik rengetegen", hogy elkezdik nézni a "Másodrendű kötések és anyagi halmazok című videót", mert nekik ez totál ismeretlen (nem volt kémiatanár az iskolában), és várják, hogy mikor jön benne az akció. Aztán csak nem jön, csak nem jön, aztán egyszer csak vége.

Elismerem, rafinált módszer...

Azt hiszem csak Toroczkai László maradt ki a listából egyedül. A többi országos listát állító  pártnak szerintem nincs miniszterelnök jelöltje. Habár állítólag a a kétfarkú kutyapártnak Kutyika Kutyi lesz, de Labrador azt hiszem még nálunk sem lehet miniszterelnök.

Sorold a miniszterelnöki pozícióra számba jöhető jelölteket, akiknek esélyük van. Nagyon érdekelne a listád. Az ilyen Toroczkai és egyéb pipaálmokkal kérlek ne zaklass.

Azt hittem, még nem tartunk a kétpárti rendszernél

A moslékkoalíció züllesztette le ezt erre a szintre azzal, hogy összeálltak és levezényeltek egy előválasztás nevű bohóckodást, amiben megegyeztek egyebek mellett a közös jelöltjükről. Ott tessék reklamálni.

trey @ gépház

Ennyi erővel akkor csak Orbánnak kéne rajta lennie a listán, mert még MZP-nek sincs esélye. Az elmúlt hónapokban a sok baromság pofázásának meglett az eredménye, most már a ballib lapok is arról írnak, hogy döglött lóra tettek. A választásig meg már csak két hét van. Ha addig Orbánról nem derül hirtelen ki valami tényleg nagyon durva - pl., hogy embert eszik - akkor ezt a választást is behúzta, max. a kétharmad nem lesz meg.

A maradék két hétben is keményen dolgozni fog MZP Kapitány a kétharmadért. Már nem a sajátjáért hanem Fidesz kétharmadért. 

A rajongók is ugyanezt teszik. Hatalmas mellénnyel prédikálják a butaságot és még azt is arrogánsan leoltják aki csak a pontos időt kérdezné meg. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szövegrészleteket emeltek ki a beszédeiből, elferdítve azok eredeti jelentéseit. Vissza lehet hallgatni. Csak egy példa: "Ha a NATO elrendeli, akkor fogunk küldeni katonákat Ukrajnába". Ennek a mondatnak az első fele elveszett a Fidesz értelmezésében, pedig  ez így van. Orbán is küldene katonákat, ha a NATO elrendeli, hisz NATO tagok vagyunk. 

Már megbocsáss de mit jelent az "Ha a NATO elrendeli" ?!

Ő királyi és szabadkőművesi felsége Joe Biden aki első ezen néven? 

Egy ilyen NATO döntésben mi is részt vennénk méghozzá veto joggal. Biztosíthatlak afelől, nem kellene Magyarországnak megvétóznia a harmadik világháborút, megtenné ezt helyettünk más NATO tagország is. Így csak még gázabb MZP agymenése. Teljesen fogalmatlan többek között a NATO működésével kapcsolatban is. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

És ezzel én mit kezdjek? Az állítás az volt, hogy MZP támogatása bezuhant és ennek az oka nem csak az elmúlt pár hétben, meg a háborúval kapcsolatos kijelentéseiben keresendő. (BTW, nem tudhatjuk, hogy Orbán tényleg küldene-e katonákat, meg is szegheti a szerződést. Bármelyik NATO tagállam közölheti, hogy a faszt fog ő a ruszkikkal ujjat húzni.)

Remélem ezt te sem gondoltad komolyan... Egyrészt többször is lehet szavazni, regisztráció nélkül. Tök mindegy, ki "nyeri" ezt a szavazást, az nem lesz hiteles. Másrészt meg itt a hupon valami miatt túlsúlyban vannak a libtardok, de már 2014-ben és 2018-ban is túlsúlyban voltak, ennek ellenére Orbán nyerte mindkét választást, tehát az ország egészére nézve nem reprezentatív az eredmény.

Szövegrészleteket emeltek ki a beszédeiből, elferdítve azok eredeti jelentéseit.

Történt ilyen. Is.

Vissza lehet hallgatni.

Láthatóan nem minden felkapott eset kapcsán tetted meg.

Csak egy példa

Az egyetlen példád jó. Annyival árnyalnám, hogy MZP megtanulhatna összeszedettebben fogalmazni, különösen egy olyan helyzetben, amikor a szomszéd országban zajló háborúval kapcsolatban mond valamit.

:)

Az tény, hogy néha a fidesz felerősíti a maki mondanivalójából kiragadott részeket. De ez a show-műsor része, a köteles beszédkor is ugyanez volt. Azóta megtanult a fidesz is marketing nyelvén játszani, ja, hogy lekörözte a mestert ... engem nem zavar. Jóreggelt! Itt az eredménye annak, mikor a D209 a Dunán úsztatta 2002-ben az "Állítsuk meg Orbán hazugsággyárát" csónakokat, akkor vetették el sárdobálás, a vak gyűlölet és az irigység csíráit. Miért csodálkozol ha beérik? Demokrácia van nem? Láttál már egy vadait nyilatkozni, vagy timikémet, vagy a jákobot? Mindenkinek mindent szabad, a karigeri leszarja, az államfő bajszos szar, mit vársz? Babazsúrt? 

Nem kellene egy ilyen kretént mint a maki olyan ostoba társasággal mint aki mögötte van olyan játszótérre beengedni ahol nagyobb kaliberű emberek játszanak ( nem a kósára, dajcsra gondoltam ). Tudom egyszer már a derék budapestiek benyalták a leszarom gerit, de ahogy látom éppen a választások elé időzített fideszes szőnyegbombázás jobb belátásra bírja majd azokat, akik azt hitték, hogy majd a kamugeri és 4x tanácsadója ( mind seggfej ) megoldja majd a fideszváltást.

Ki kell mondani, hogy a jelenlegi ellenzék az ellenzéki szavazótáborral együtt sértés Magyarországra nézve: kompetencia nélküli ostoba társaság, akik nem látnak ( saját maguktól ilyen barmok vagy lefizetve ) a pályán. Ezért van Magyarország jelenleg Orbánra utalva, mert nincs más, még a kanyarban sem.

Abban az időben volt egy Orbános kézcsókolós politikai fika plakát. Annak az a története, hogy a képen látható megözvegyült néne azzal írt levelet Orbán Viktornak, hogy a férje a halálos ágyán megígértette vele, hogy személyesen ad át egy Mindszenty könyvet. Orbán naivan elment a nénihez, semmi kampánycélzat nem volt benne, nem is vették videóra a Fideszesek ami nagy hiba volt. A néni tökéletesen játszotta a szerepét. Megtörtént a kézcsók amit a szocik méregkeverője profin lefotózott, majd jött a troll plakát a választásra. 

Szóval ilyen előzmények után MZP és a gyurcsány-náci moslékkoalíció összes tagja pont azt kapja amit megérdemel. Ráadásul MZP saját maga nyilatkozik baromságokat. Nem kell őt megvezetni ehhez. Azon csodálkozok már, hogyan tudott egyáltalán leérettségizni MZP ilyen képességekkel?!

“Az ellenség keze betette a lábát”

"Orbán is küldene katonákat, ha a NATO elrendeli, hisz NATO tagok vagyunk." - Azt nem tudom, hogy küldene-e, de azt tudom, hogy nem köteles küldeni. Az iraki buliknál is többé-kevésbé szabadon lehetett dönteni, hogy melyik NATO-tagország akar, és melyik nem akar. Szerintem ez most is így van.

Akkor valószínűleg bukna, ha megenné a "haladókat". Hacsak nem eszik meg annyit belőlük, hogy kompenzálni tudja vele az elbukott szavazókat. De kb. másfél-kétmillió "haladót" nem tud megenni két hét alatt, szóval ezt az opciót kizárhatjuk.

Csak akkor veszít vele szavazókat, ha lebukik vele. Aki elvi, vagy vallásos okokból ellenzi az emberevést, az nem fog egy emberevő miniszterelnök-jelöltre szavazni, akkor sem, ha csak "haladókat" eszik, legalábbis, ha a "haladókat" embernek tekintjük.

Hát, ha a kannibalizmus nem fogja az embereket tömegével elfordítani tőle, akkor még az is meglehet. Csak nehogy azzal kelljen indítani a következő ciklust, hogy a miniszterelnököt fogyókúrára küldik, mert a sok nagypofájú "haladó" elfogyasztásától akkorára hízott, hogy nem fér be a Parlamentbe.

"Sorold a miniszterelnöki pozícióra számba jöhető jelölteket, akiknek esélyük van. Nagyon érdekelne a listád."

Nem követem a napi politikát, csak mintha a bulvárlapok tele lennének a sok önjelölt észosztóval... emiatt gondoltam, hogy van még egy csomó versenyző. Csak általánosságban írtam, hogy remélhetőleg nem csak kettőből lehet majd választani a szavazófülkében. Bár ha jobban belegondolok, nem is akkora baj, ha rövidebb a lista. A legutóbbi két szavazáson már szikrát hányt a szemem a sok ismeretlen párttól, amiket a szavazólapon láttam.

Úgy látszik, rövid az emlékezet. Itt szelektáltunk:

https://hup.hu/szavazasok/20210925/pol_ki_legyen_a_kihivo

https://hup.hu/szavazasok/20211013/pol_ki_legyen_a_kihivo_ii

Ezek maradtak bent. A választás felé haladva folyamatosan csökkentettük a listát. Mi pontosan a problémád? Hogy menet közben kipontozódtak jelöltek? Hogy jó részüket maga a 6 párti fasztudjami' hívta vissza, valamelyik meg önként visszalépett?

Magával a selejtező fogalmával van bajod, amit széles körben használnak a sportoktól kezdve bármilyen vetélkedésben?

trey @ gépház

Nekem az utóbbi hónapok politikai eseményei nagyjából kimaradtak, volt más bajom elég. Addig megvan a sztori, hogy MZP lett a favorit, és csodálkoztam is, hogy Klárikát így kigolyózták a belbudai nyuggerek - de hát ez van, a KariGeri is az ő vállukon került be a főpolgármesteri Priusba.

Nem írtam, hogy ezek vagy azok kimaradtak, csak rácsodálkoztam, hogy milyen rövid a névsor. Nem tudtam, hogy az általad belinkelt szavazások egyben selejtezők voltak. Pont úgy jártam, mint az audis, akit egy trabantos állva hagyott a zöld lámpánál, mert az audis nem tudta, hogy verseny van :-)

Nem miniszterelnökre szavazunk, hanem pártokra és képviselőkre.

A győztes párt(ok) meg majd eldönti(k), hogy ki legyen a miniszterelnök.

5 országos listás párt indul idén, Fidesz, Baloldali összefogás, Mi Hazánk, Normális Élet Pártja és a Kétfarkú kutyapárt.

Az első háromnak van miniszterelnök jelöltje, Orbán Viktor, MZP, Toroczkai László.

Remélem így már érthető!

Disclaimer: Támogatok néhány, számomra fontos társadalmi ügyet, de ezek között nincs az ukrajnai menekültek témája. Találok magamnak megfelelő ügyet a közvetlen közelemben is. De, kösz a tippet! Felírtam a sor végére.

BTW: ki az a "mi"?

trey @ gépház

Olyan verzió nincs, hogy ne a miniszterelnökön álljon, vagy bukjon mihden?
(Gyk.: ne királyválasztás legyen)

Zéró érv -> marad a hiteltelenítős játék, de mivel nem lehet ráhúzni semmit a náci/fidesz/trump/putyin/stb. szótárból ezért marad az "uncsizás", meg a "szűklátókörűtés". Most mondhatnám, hogy Feriék nem csak többet loptak, de még azt is kivitték az országból, de ez is mellékes igazából. Ami fontos: a lakosságra egyetlen politikus nem emelt nyíltan kezet '89, sőt tágabb értelemben '56 óta, kivéve Ferikét.
BTW, nektek nem uncsi a folyamatos fideszezés/nácizás? Mert mindenki másnak igen, még a nem-fideszeseknek/nem-náciknak is, ld. /me.

ejnye, neked nem békemeneten kéne lenned?

miert nincs olyan, hogy "barcsak mind veszitene"? :)

Szép munka, már nem csak a flame alatt megy a politika.

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 12:59

Vajon az ront vagy javít Viktor helyzetén, hogy nem ment a többiekkel Kievbe?

Mindenesetre ennyit arról, hogy Maki gyávább, Viktor is csak az asszonyt tudta küldeni, de őt sem a sűrűjébe.

Azt viszont remélem, hogy a szomszédos minisztereket nem lövik ki, mert akkor komolyan beszáll a NATO, tovább meg nem ragoznám.

A nyomasztó kérdés nem az, hogy Orbán miért nem ment, hanem az, hogy miért csak ez a 3 kormányfő ment.

Remélem nem olyan balfaszságok fognak szóba kerülni (amit még az amerikaiak is lesöpörtek az asztalról, akkora baromság volt), mint a NAAAAGY lengyel ötlet: vegye át az USA a MIG-jeiket és adja oda Ukrajnának.

Most komolyan? A háború ellen rinyálnunk, miközben pár szerencsétlen flótás éppen azon dolgozik, hogyan tudná eszkalálni a helyzetet?

Az Index információi szerint a párizsi értekezleten több ország, így Németország, Franciaország és Magyarország részvétele is felmerült, de más-más okokból végül a tárgyaláson részt vevő vezetők nemet mondtak arra. Magyarország esetében nem a március 15-i ünnepi és kampányesemények voltak a döntőek, hanem az, hogy a tervek szerint a kijevi találkozón a fegyverszállítás kérdése is felmerül majd.

trey @ gépház

Ezek még ilyenkor is húzzák a tomboló medve bajszát mert úgy gondolják, hogy a vén kerge apuci szárnyai alatt mindent lehet. De ha visszájára sül el a dolog, ők lesznek az elsők akik reszketve futnak a bunker mélyére. Balfasz banda. Unatkozó hülyegyerekek. Mindet kidobnám a frontra aztán verhetik a sajátjukkal azt a bizonyos csalánt.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Értem én, hogy kockázatos akár fegyvert is adni, vagy akár a gazdasági szankciók a másik féllel szemben, de sajnos már a semmit sem tevés sem opció, mert régen se jött be, ha már valaki vérszemet kapott, hogy úgy is biztos nem jön tovább. Igazából a bolondokon kívül senkinek nem jó, ha akár elhúzódik, akár kiterjed, de az ukránok legalább had próbálják már megvédeni magukat.

Maki nyugodtan kimehetne a frontra, ahol elmondhatja mennyi fegyvert és katonát küldünk, ha ő nyer.

Pont ugyanúgy ahogy vigan tárgyalgat a nyugati pajtásaival, mintha ő vezetné magyarországot.

Az meg nem pont gyávasági kérdés, hogy kimegy-e egy politikus tárgyalni egy olyan országba/városba amit éppen ostromolnak. Ez inkább hülyeség kérdése.

Engem eddig sem zavart, hogy a HUP-on is kisebbséghez tartoztam. Miből gondolod, hogy ez rám valamilyen módon hat?

Ha hatna, kitettem volna szerinted? Vagy szerinted fogalmam sincs, hogy a HUP-ot nagyrészt Budapestről olvassák, ami a baloldal egyik utolsó bástyája? 🙂

Kérdés, hogy a kérdésed hogy jön a mökögő lófasz Potocskánéhoz.

trey @ gépház

Miféle baloldal?! Lehet több jobboldali párt is, ráadásul most az ellenzéki összefogás több pártból áll. Arról nem is beszélve,  hogy a Fidesz melyik intézkedése is jobboldali? A benzin ársapka, esetleg a hatósági csirkemell, netán a rezsicsökkentés?!

Legalább nevezzük nevén a dolgokat, anélkül felesleges elkezdeni (kulturáltan) vitázni.

MZP-t nyírják mindkét oldalról, pedig szimpatikus figura. Sajnos a többi korrupt bagázsnak (mind a Fidesz, mind az MSZP, DK, stb.) pont az a baja, hogy nem közülük való.

MZP-t nyírják mindkét oldalról, pedig szimpatikus figura.

Urstn.

MZP= én, én,én,én,én,én....

A lehengerlő hülyeség. Még a legbénább emberek is kiábrandultak belőle, kivétel Budapest, ahol csak a vasárnapi boltzár és netadó téríti ki a komfort zónájukból az embereket.

Az a baj, hogy Zelensky ottléte már önmagában egy bajtársait vesztő tank-vadászgép pilótának is viszkető tenyeret jelenthet. - Majd úgy tűnik, a sok vér mellett ez már bőven belefér és megéri nekik.

(Lehet, az első vh-t megelőzően sem kellett volna utaznia Ferenc Ferdinánd családjának, és Gavrilo-nak nem lett volna kit kilőni.)

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 23:49

Van Márky-Zaynak sok gyereke? Ajjaj van....

Számoljunk - Viki mintájára -

* legalább 25 Mrd Ft ellopott adó vezér gyerekeire/fő

* 75 Mrd stadion MZP szülővárosában

* Egyéni hobbira (pl sport vagy könyvkötés, mindegy)  évente 125 Mrd

* Szerencsére oktatásra, egészségügyre vagy nyugdíjra nem kell sokat költeni, max választási évben.

* évente 200 Mrd hazug propagandára

... és meg is vagyunk, egy évtizedig megszedjük magunkat, a vejnek bank a végére oszt hátradőlve röhöghetünk a jobbágyokon, akik beszopták...

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 14:13

Szívesebben? Nem nagyon van olyan, akit szívesen látnék, mindkét oldal tett bőven azért, hogy ne tapsoljak egyiknek sem..

Esetleg így is meg lehetett volna próbálni:

"Kitől hánysz kevésbé?

- egyiktől

- másiktól

- nincs szignifikáns különbség, nagyjából egyformán hányok mindkettőtől

- van, akitől jobban hányok"

(Nem, nem akarok szavazást indítani...)

Magamat. És elég lenne csak 4 év.
Az út ki van taposva, a szivattyú olajozottan működik. Nekem nem kellene a teljes Balaton, sem egy majorság „ami nem az enyém”, de adriai sziget sem.

Szeretnék egy "Egyikre sem" gombot.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993

Jó értem, a kettő közül OV-ra szavaztam itt, de ettől még hiperbolizáltnak/túlzottnak látom ezt igy tálalni mert véleményre nem lesz reprezentativ legfeljebb valamiféle végkifejletet prognosztizálhatsz ilyen módon ha ez a célod (már amennyiben bármit is reprezentálhat egy ilyen kis közösség szava).

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Legalább egy alternatív jelöltnek ott vannak a pornó-milliárdjai. A többi jelölt meg... Toroczkai, Gödény, Kovács Gergely őszintén, szerinted melyikük lenne jobb jelölt? Ha milliárdos kampány állna mögöttük akkor alkalmasabbakká válnának az ország vezetésére? Más nyugati országokkal összevetve még így is igen nagyvonalú a magyarországi pártfinanszírozás a kisebb pártok felé. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Lást USA: Biden vs Trump. Nehogy-már ne legyen jobb jelölt náluk az egész országban. De ilyen a választási rendszer hogy közülük kell választani. Ezért írtam hogy hamis dilemma.

Egyébként a Fidesz az MHM programját valósítja meg - szemezgetnek belőle legalábbis, sajátjuk nincs is - és ez így is marad a választás után is.

Heti 5 perc szereplés a köz TV-ben és kb. ugyanannyi az ellenzéki médiákban.

Remekül meg lehet ismertetni a pártot, a programot, az egyéneket.

Az ellen propaganda meg megy ezerrel minden médiában, így a legtöbb ember, ahogy látom Te is, a mainstream befolyás alá kerülnek, így elhiszik, hogy azok mind aljas trógerok még a Fidesz és az Összeborulás prominens szereplőihez képest is.

Megértem a frusztrációját a kormányváltást akaróknak, hogy egy ilyen félbolond mögé kénytelenek beállni, de a baloldali ja ez már leszerepelt ellenzéki összeomlás bűnét (hogy ezt a futóbolondot sikerült kiállítani) ne varrjuk már más nyakába ...

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 15:31

hiányzik a harmadik opció. Egyik sem, vagy mindkettő egy majom stb..

Magyarországon lehet miniszterelnökre szavazni?

izé

Nos eléggé egyértelmü kérdéseket tettem fel, de a kedvedért segítek szívesen. Az első kérdés arra vonatkozott, hogy Magyarországon - ismereteim szerint - nem közvetlenül választunk miniszterelnököt, ezért érdeklődtem meg, megváltozott-e ezen helyzet? A második kérdésem pedig arra vonatkozott, hogy - mivel én a válasz alapján úgy éreztem, megváltozott a helyzet - melyik szavazólapon lehet ezt megtenni? Ez nem annyira bonyolúlt, ha igen elnézésedet kérem.

izé

Lényegében mindegy csak egyiknek se legyen 2/3-a.

Látszik, hogy nyuggerek nem olvassák a HUP-ot. Ha a fiatalok elmennének szavazni, akkor az eredmény a fentihez hasonló lenne.

Épp ma tettem postára az enyémet. Eddig soha nem szavaztam, úgy voltam vele, mivel nem élek Magyarországon nem fair play beleszólni abba, ami ott történik. A politikai része most is kevésbé érdekel, de a maffiával, egy olyan állammal ahol lehallgatják, ellehetetlenítik azt, aki nem osztja a főnök véleményét, már nem tudok egyet érteni.

Kis gesztus, sokat nem ér, de legalább lenulláz egy székelyföldi szavazatot.

Ma olvastam valahol, minden 18-ik szavazat külföldről érkezik, így már érthető miért gyúrtak rá Székelyföldre ennyire.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

2018-ban ez volt a helyzet:

https://kronikaonline.ro/kulfold/vegeredmeny-224-ezer-kulhoni-magyar-sz…

Vajon technikailag hogyan történik a szavazatok ellenőrzése és számolása? Hányan végzik ezt? Hol? Mennyi idő kell hozzá?

Van-e ezzel kapcsolatban hiteles tájékoztató valahol? Látott-e már valaki olyan embert közelről, aki részt vett ilyenben?

"Vajon technikailag hogyan történik a szavazatok ellenőrzése és számolása?"

Úgy tudom egy borítékban van a választó adatait tartalmazó adatlap és egy lezárt boríték a szavazatával. Az adatlapot ellenőrzi a országos választási bizottság (mint pl. a népszavazáskor az aláírásokat), ami megfelelő akkor a mellé tett boríték kerül "urnába". A választás napján az így érvényes adatlapú szavazatokat tartalmazó borítékokat kinyitják és megszámolják mennyi érvénytelen illetve az érvényes szavazatokat kire adták le.

Most néztem át még egyszer a tájékoztatót, a szavazatom sajnos érvénytelen, ugyanis a szavazólapokat a kis borítékba, az adatokat tartalmazó papírt a kis borítékkal együtt pedig a nagy borítékba kell tenni. Én meg mindent a kis borítékba tettem. Látszik nincs tapasztalatom ezen a téren. Majd legközelebb 4 év múlva!

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Elbaszta, hát elbaszta.

Igen. Nem kellett volna bevallania, de megtette, ami dicséretes dolog, ritkán tapasztalható emberi erény.

 

... erre hivatkozva ne kiáltsunk ám majd csalást! ... szarul adja le a szavazatát, aztán csodálkozik, hogy érvénytelenítették

Erre szokták mondani, hogy ki mint él, úgy ítél...

Ő maga mondta, hogy a szavazata érvénytelen. Nem kezdett el hibáztatni mást, leírta, hogy 4 év múlva újra megpróbálja a szavazást (nyilván már egy kicsit több tapasztalattal).

Köszönöm, hogy leírtad. Tehát akkor kétszer is foglalkozni kell a levélszavazatokkal (illetve az összessel egyszer, a megfelelőnek minősítettekkel kétszer). Így még érdekesebb a helyzet.

 

Az adatlapot ellenőrzi a országos választási bizottság

Hány fő végzi ezt az ellenőrzést? Mennyi ideig tarthat több százezer ilyen levél ellenőrzése?

 

A választás napján az így érvényes adatlapú szavazatokat tartalmazó borítékokat kinyitják és megszámolják

 A kérdés ugyanaz :)

Hány fő végzi ezt az ellenőrzést? Mennyi ideig tarthat több százezer ilyen levél ellenőrzése?

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 18:48

Ennyi faszt! :)

Javasolt szavazás:

Mi voltál hamarabb: kommunista vagy informatikus :P

A konklúziód megállapítása nagy valószínűségű esemény. Az egymás vállát veregető, pökhendi magyarázat valóságtartalma kétséges. A hup többséget finoman szólva nem az informatika krémje teszi ki. A munkaköröket érintő hup témákból látható, az informatika alsó szegmensében tengeti napjait a hup mainstream. Ezt erősítik a fizetéssel, drágasággal kapcsolatos szarrágások. Valahol igaza volt Lázárnak abban, ki mennyit keres annyit is ér. Így árazza be a hozzáértést a piacgazdaság. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nyilván, nem mi aggódunk a jövőnk miatt, hanem ugyanazok, akik eddig is aggódtak. Szerintem most éppen azon aggódnak, hogy ha netalán meg tudják szavazni a baloldalt, akkor az teljesíti-e nekik tett ígéretet. Hogy eljön-e számukra a várva várt kánaán. Tippem lenne ...

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 18:53

Ebben inkább megint hajbazerrel értek egyet, mi Putyint látnánk szívesen, majd ha az oroszok menesztik, meg tudná alapítani nálunk a Magyar-Szovjet Demokratikus Népköztársaságot, testvérállamaink lehetnének Kína és Észak-Korea, terjeszkedhetnénk nyugatra, lenne gáz meg minden. Az lenne ám csak az élet. Élvezné nagyon, tudná ilyen itthoni oligarchák, mint Pintér ügyeit támogatni, közös erővel tovább gazdagodni, hogy utolérjék Bill Gates, meg Jeff Bezost.

De az is legalább annyira jó, ha Vikit újra  megválasztanátok, de most nem 2/3-addal, hanem legalább 4/5-ös töbséggel, hogy midenféle alkotmánymódosításokkal is tudjon operálni, meg a hatalmát még egy 50-100 évre bekonzerválni, mert az neki jár.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Bevallom kétszer szavaztam, mert először nem voltam belépve, és nem vettem észre. (Amúgy ezt miért lehet?) Tudom, csalok.

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 19:00

Az első helyre bármely nevet írhattál volna aki nem Fidesz, nem KDNP és nem Migatyánk, akkor is az!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Aki a Márki-Zay nevű kreténre szavaz és a mögötte álló barmokra, az tegyen fel magának pár kérdést és válaszolja meg:

- hova vezet a vak gyűlölet és az irigység?

- ha a szülei nevelték bele a gyűlöletet akkor mikor végzi már ki a szüleit?

- ha nem a szülei nevelték bele a gyűlöletet, akkor informatikus létére hogyan lehet ekkora barom, hogy hagyta magát ennyire befolyásolni a média által, és miért nem a szüleire hallgat?

Elég a kretént és a "mögötte álló barmok" jelzőt megemlíteni, de nyilván nem gyűlölet egy globális csoportot egy az egyben baromnak  titulálni, legalábbis szerinted. Pedig valójában az. Igen, egy konkrét személyt lehülyézni nem feltétlenül vak gyűlölet. Egy teljes - mellesleg meglehetősen heterogén - csoportot globálisan viszont már az. A hozzászólásod hangneme globálisan pedig végképp. Csak úgy látszik, már annyira természetessé vált számodra (és nem csak számodra, csak itt lett egy picit elegem), hogy fel se tűnik. Nos, ez az igazán veszélyes.

Nem, nem fogok belemenni részletes vitába erről a kérdésről. Természetesen reagálhatsz, én nem fogok. Elmondtam a véleményem. Esetleg érdemes elgondolkozni rajta.

Ha megnézted csak a tegnapi mtva-ban elmondott MZP monológot, akkor ezek még enyhe jelzők. Úgy hazudott szemrebbenés nélkül, saját magának is ellentmondva a kamerába, hogy levegőt is alig vett közben. Elizabeth Holmes lehetett a személyi edzője!

MZP: "Orbán küld fegyvereket Ukrajnába" - miközben előző hetekben habzó szájjal szidta Orbánt amiért NEM küld fegyvereket. Ez már megüti azt a szintet ahol felmerül a mögötte álló emberek felelőssége. Ilyenkor kell elhatárolódni a vállalhatatlan MZP-től, különben teljesen jogosan kapja a támogatók csoportja is a jelzőket. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 20:24

+1 Gattyán György :) 

"A számítógép nem a gondolataidat, hanem az utasításaidat hajtja végre."

Nem azt magyaráztam meg, hogy mire gondolsz, hanem azt, hogy mit jelent az a kérdés, amivel indítottad ezt a szavazást. Szükséges volt, mivel láthatóan nem tudtad (a szomorú az, hogy még a magyarázat után sem érted).

Kósa Lajos és Kabát Péter közös indítását hiányolom az örökös küzdelemben megfáradt utcai harcos helyett. Lajosotok a szellemi képességei miatt megfelelne egyedül is nektek, Kabát Péter csak amiatt kell mellé, hogy valaki látogassa továbbra is a stadionokat.

De ezt a választ úgyis borítékoltad előre, mert te tudod, hogy mi jár az én fejemben.

De, hát annyi történt mindössze, hogy nem vágyálmokról szól a szavazás, hanem realitásról. Aki olvasott már legalább 5 kommentem, az pontosan tudja, hogy a realitások és nem az ábrándok embere vagyok. Én itt semmiféle tévedést nem látok, csak következetességet.

trey @ gépház

"Értem én a viccet, csak nem szeretem."

Egyértelmű volt, mivel csak két lehetőséget tettél fel. De ha értelmezem a szavazást, miszerint: "Kit látnál szívesebben következő miniszterelnökként?", akkor én nem tudnék a fentiekből választani.
A komment az csak egy elhaló sóhaj.

BTW, asszem megint letudtam ismét pár évre a publikus hozzászólásokat az online térben. :) 

Szerkesztve: 2022. 03. 15., k – 21:09

Ha Ítélet születne a helios ügyben, az EU támogatásokat nem haveroknak 30% kp. visszafizetéssel osztogatnák, a közéletben nem nyomorult buta tahók lennének akkor tőlem maradhatna vitya. Lölö nem számít mert minden rendszerben van korrupció.

sudo mount -o ro /hup.hu

Na, ezek a komolytalan hozzászólások. Ne poltpetihez menj, hanem a rendőrségre első körben. Vagy adj infót Hadházynak. Vagy öltözz Pikachunak és szivárogtass szaftos infókat mint az Anonymous maszkos. Vagy egyszerűen csak írd ide a listád, ezt is jól indexeli a Google bot.

Persze, csak, ha nem a levegőbe beszélsz.

Gondolom, kormányváltás esetén első dolgod lesz a feljelentéseket megírni ... Én itt leszek, majd időről időre visszanézek ide az új részletekért.

trey @ gépház

Az meg az államháztartásba fizeti be a pénzt. Aztán hogy, hogy nem, onnan kerülnek a reneszánsz emberekhez.

 

Csak elvesztette kozpenz jelleget...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Engem még a lopás sem érdekel annyira, mindig is volt, mindig is egyre több van. Persze jó lenne ha nem lenne, de nulla soha nem lesz.

Ami engem legjobban feldühít az a közmédia, az emberek teljesen hülyének nézése, a semmitmondó politikai magyarázatok. Amikor még a védhetőt és védhetetlenül adják el. És sajnos a másik oldal is lesüllyedt erre a szintre.

Szóval ha a propagandából visszafognának, megvalósulna legalább látszólag a kiegyensúlyozott tájékoztatás, akkor felőlem maradhatnának. Így biztos nem fogok melléjük x-elni. De azt gondolom ettől még maradni fognak.

MZP eleinte szimpatikus volt. De mára tisztán látszik már, hogy vagy bolond vagy báb. Orbánnak most nem lesz könnyű dolga. Ha nyer, többet szerintem nem fog. Egyre valószínűbb egyébként, hogy a két elmebeteg helyett a Gattyánra szavazok. Nem ismerem a teljes programját, de amiről eddig beszélt azzal egyet tudok érteni. Amit letett az asztalra, azért megdolgozott, szerintem jó körökben mozog. Sajnos a jelöltek között ott is vannak bohócok de úgy gondolom, hogy adott esetben képes lenne kezelni a helyzetet. Higgadtan, tárgyilagosan. Listán biztosan ők kapják. Az egyéni még kiderül.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Nem ismerem a teljes programját, de amiről eddig beszélt azzal egyet tudok érteni.

Esetleg lehetne azon is gondolkozni, hogy azzal szemben, amit leírt/mondott, mi a valódi célja... értsd: ha csinál valamit, és mond valami mást, akkor nem azt fogom hinni, hogy "véletlenül" nem jól csinálta, de az igazat mondja, hanem azt, hogy hazudik, és amit csinál, az tükrözi a céljait.

MZP-nél 666 szavazat van most éppen. Véletlen? Aligha.

Én a kiegyensúlyozottság pártján vagyok. Egy ide, egy oda: Tavaly Márki-Zay Péterre szavaztam, idén Orbán Viktorra fogok.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2022. 03. 16., sze – 07:06

Márki-Zay?

Most komoly?

Túlnagy a jólét. Tényleg kell egy katasztrófa az országnak, hogy értékelje a múltat. 😄

Egy kis katonásdi, párezer forintos gáz ár köbméterenként...stb csak a legfrissebb ötletekből néhányat. Kell ez nekünk mint üveges tótnak a hanyattesés.

Minden válság egyben egy lehetőség is az előre jutásra. A Marshall segély + 40 év előnnyel induló nyugat-Európai konkurens cégekkel szemben esélytelen volt felvenni a versenyt a rendszerváltás utáni években. Majd ezek kiszervezték a tevékenységüket Kínába, otthon náluk átalakult a műszaki kompetencia marketing know-how irányba. Most éleződő nemzetközi konfliktusok hatására Európába visszaköltöző gyártás már jobb eséllyel landol Magyarországon és a térség többi országában. Oroszországgal szoros gazdasági kapcsolatokat ápoló Németország kénytelen lesz EU-n belüli partnerekkel helyettesíteni a leépülő orosz partnereit, már amit lehet. Az egész EU-nak nyilvánvalóban rosszabb lesz a helyzete de nekünk azon belül lehet jobb. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Pedig a gázárban igaza van Márki-Zaynak, szerinted a végén ki fizeti a rezsicsökkentést? nem értem miért jó az hogy boldog boldogtalant támogat az állam közpénzből ahelyett, hogy csak az igazán rászorulókat támogatná... főleg hogy jobboldalinak mondja magát, bár az amit mond és az amit cselekszik ritkán fedi egymást.
Nem lepne meg ha a MOLnak is leesne valami támogatás alatt, a benzinárstop ellensúlyozására...
Pár dologban egyet lehet érteni a fidesszel de a rezsicsökkentés meg benzinárstopp az pont nem ilyen.

Nem sok köze van a közpénznek a rezsicsökkentéshez. A benzin ár iskolapélda, de általában az energia ilyen rugalmatlan jószág. Szóval el kellene már felejteni a "rászorulókat támogat" demagógiát, már csak azért is, mert legutóbb amikor ezzel próbálkoztak Gyurcsányék pont a rászorulók jártak a legrosszabbul. De csak, hogy én is beszálljak a demagógiaversenybe: 

Egyenlő munkáért egyenlő energiát! Béruniót az EU összes tagországában! 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ki fizeti.

Nyilvan a végtelenségig nem lehet fenntartani. És azt sem tudta senki, hogy háború lesz, és azt sem, hogy az energia ára ennyre manipulativ lesz.

Ki fizeti.

Ha nem tudja kifizetni akkor senki, de legalább is sokan nem fogják tudni kifizetni. Pl. Nem fűt. Fűt de nem fizeti > aztán nem fűt. 

Abban az országban, ahol tízezrek tüntettek, hogy valamilyen adót kell esetleg fizetni az internet utan, szerinted simán megértik, hogy hogy pl 700 ft/m³ gáz ára mondjuk 3000 ft llesz néhany hónap leforgása alatt? 

Aki időt nyer életet nyer.

En egy olyan szavazast latnek szivesen, hogy kulonvalasztana-e a nagyerdemu a politikat a flame-tol?
Regen a flame is jobb volt, szinte csak szakmai flame kerult oda.

Semmiféle szavazásról nem döntöttem itt. Nem is látok semmiféle szavazási igényt a várakozási sorban. Téged látlak erőlködni, miközben szerintem pontosan tudod, hogy mi a módja egy szavazás elindításának.

Te kérsz valamit, mást küldesz, hogy közölje? Nem csicskásod itt senki, ha valamit szeretnél, fogalmazd meg.

Nyugodtan szavaztass, én meg majd eldöntöm, hogy a szavazás eredményével mit kezdek. Ez itt a felállás.

trey @ gépház

Etettem ezt a garnitúrát 12 évig, de túl mohó lett és mintha nem akarná elfogadni, hogy ez nem tarthat örökké. Legyen valami más.

Etettem ezt a gyereket 12 évig, de túl mohó lett, iPhonet akar már a névnapjára is. Legyen valami más! Ezzel kidobta a gyerekét és hozott helyette egy elmebeteg szakállas nénit az elmeklinika zárt osztályáról akiről ezután gondoskodni fog. :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ha csak ez a két opció van, akkor inkább újabb 4 év Fidesz.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Hianyolom azt az opciot, hogy: "Nem erdekel hogy hivjak ha az orszagnak jot tesz"

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

De most nem az van, hogy a Petya nem ér rá miniszterelnökösdizni, mert megy fegyverrel megvédeni az ukrán demokráciát...?

Jajj, de jó is lenne ha lenne egy igazi tökös szereplő, aki ki merné mondani, hogy "igen b*meg, mi megtámadnánk Oroszországot!" Mert amúgy azt érdemelnék.

Ehelyett mindenki csak elbújik, az egyik keletre dörgölőzik, a másik a nyugati szankciók mögé bújva adja be magát békepártinak, csak olyan nincs, aki az erkölcsileg helyes álláspontot képviselné. Mint a lengyelek, meg a balti államok. És mi gondoljuk magunkat nagy szabadságharcosnak...

Azt sem tudom elképzelni, hogy a szélsőjobbnak mondott politikai formációk hogyan juthattak el odáig, hogy nyíltan oroszbarát politikát folytatnak (nem csak nálunk egyébként).

Ehelyett mindenki csak elbújik, az egyik keletre dörgölőzik, a másik a nyugati szankciók mögé bújva adja be magát békepártinak, csak olyan nincs, aki az erkölcsileg helyes álláspontot képviselné. Mint a lengyelek, meg a balti államok. És mi gondoljuk magunkat nagy szabadságharcosnak...

Ha élőben akarod látni, hogy a magyaroknak miért sikerült az utóbbi 100-150 évben rossz segget nyalni, akkor egyszerűen csak meg kell nézni, hogy jutott ide a kormánypárt és miért nem képesek elengedni azt a segget, amit nyalnak.

Azt sem tudom elképzelni, hogy a szélsőjobbnak mondott politikai formációk hogyan juthattak el odáig, hogy nyíltan oroszbarát politikát folytatnak (nem csak nálunk egyébként).

1, pénz, pénz és pénz.

2, az a logika, hogy az ellenségem ellensége a barátom.

"Ha élőben akarod látni, hogy a magyaroknak miért sikerült az utóbbi 100-150 évben rossz segget nyalni, akkor egyszerűen csak meg kell nézni, hogy jutott ide a kormánypárt és miért nem képesek elengedni azt a segget, amit nyalnak."

Eddig te az elvakult atlantista karaktert adtad. Most már az sem tetszik neked ha a Fidesz kormány beáll az atlantista NATO összezáró sorba?!

Úgy vagy mint a mesebeli nyuszikával a farkas. Az is baj ha sapka van rajta meg az is ha nincs rajta sapka. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nyilvánvalóan nem fog ezért Moszkvába utazni.

Miért, levélben nem lehet visszaküldeni? :D

Ahogy számtalan NATO országbeli kollégája sem.

Ők is kaptak Barátság Érdemrendet, mint külügyekért felelős miniszter?

Hivatalosan is barátságtalan állam lett Oroszország szemében Magyarország

Azért az orosz kémbankból már csak mi nem léptünk ki a környező országok közül. Na, pont ez a kétkulacsos pávatánc politika az, amit az utóbbi 100-150 évben fokozódó nemzetközi helyzetben jól meg lehetett és lehet figyelni, amikor az ország dicső vezetése még frissen szaros szájjal próbálja megmagyarázni, hogy nem is nyalta azt a segget.

"Ők is kaptak Barátság Érdemrendet, mint külügyekért felelős miniszter?"

Nekem erről nincs hiteles listám. Neked van? 

"Azért az orosz kémbankból már csak mi nem léptünk ki a környező országok közül. "

A "kémbank" valami hivatalos megnevezés vagy csak saját költeményed? Az Egyesült Államok továbbra is folytatja az uránüzletelés az oroszokkal. Olajat földgázt lemondta, abból van neki elég forrása. Az üzlet az üzlet! Nekünk sem kell amerikaibbnak lennünk az amerikaiaknál. 

"Na, pont ez a kétkulacsos pávatánc politika az, amit az utóbbi 100-150 évben fokozódó nemzetközi helyzetben jól meg lehetett és lehet figyelni, amikor az ország dicső vezetése még frissen szaros szájjal próbálja megmagyarázni, hogy nem is nyalta azt a segget."

Tényszerűen tévedsz. Pont az volt a magyar külpolitika hibája az elmúlt 100-150 évben, hogy nem folytattunk "kétkulacsos" politikát amikor kellett volna. Románok például ügyesen kiugrottak a második világháborúból. A Monarchiát is hátba kellett volna támadnunk az első világháborúban, bár akkor korlátozott volt a szuverenitásunk így nem lett volna egyszerű. 

Most NATO tagként abban biztosak lehetünk, hogy nem omlik össze a katonai szövetség amiben részt veszünk. A 3. világháború esetén meg mindegy is. 

Az orosz titkosszolgálatokkal a Jobbik és a Gyurcsány rezsim működött együtt. Na azt valóban nem szabad! Még békeidőben sem. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nekem erről nincs hiteles listám. Neked van? 

Te írtad, hogy "Nyilvánvalóan nem fog ezért Moszkvába utazni. Ahogy számtalan NATO országbeli kollégája sem. Van most fontosabb dolga is.", gondoltam akkor van nálad egy lista, hogy mely számtalan NATO tagországbeli miniszter kollégája kapott ilyen érdemrendet.

A "kémbank" valami hivatalos megnevezés vagy csak saját költeményed?

Hogyne, a fedőszervezeteket hivatalosan úgy szokták nevezni, amire használják... :D

Tényszerűen tévedsz.

Szerintem most ülj le és olvasd el a XX. század történelmét.

Az orosz titkosszolgálatokkal a Jobbik és a Gyurcsány rezsim működött együtt. Na azt valóban nem szabad! Még békeidőben sem. 

Itt is javaslom az időrendiséget áttekinteni és azt, hogy 2010-14 között a Jobbik milyen módon politizált és milyen pártokkal volt majdhogynem szövetségben és később melyik kormány hagyta Oroszországba szökni KGBélát... tudod, nem mindegy például, hogy Simicska mikor kivel szövetkezett, az emlékezet meg hamar fakul és az ember könnyen beleszalad valami faszerdőbe...

"Te írtad, hogy "Nyilvánvalóan nem fog ezért Moszkvába utazni. Ahogy számtalan NATO országbeli kollégája sem. Van most fontosabb dolga is.", gondoltam akkor van nálad egy lista, hogy mely számtalan NATO tagországbeli miniszter kollégája kapott ilyen érdemrendet."

Te vetetted fel ezt az érdemérmet vagy micsodát. Neked kell igazolnod kik kaptak ilyet. 

"Hogyne, a fedőszervezeteket hivatalosan úgy szokták nevezni, amire használják... :D"

Szokásos konteó! 

"Szerintem most ülj le és olvasd el a XX. század történelmét."

Erre neked lenne szükséged. Kezdheted a Román Királyság 2. világháborúból való kiugrásával. Erre semmit nem reagáltál, szóval vagy nem ismered a történelmet vagy nem tudsz mit mondani mert igazam van! 

"Itt is javaslom az időrendiséget áttekinteni"

Semmin nem változtat

"2010-14 között a Jobbik milyen módon politizált és milyen pártokkal volt majdhogynem szövetségben"

Semmilyen pártokkal. Vagy tudomásod van valami titkos Jobbik-Gyurcsány paktumról? Kérlek ne tartsd magadban! 

"később melyik kormány hagyta Oroszországba szökni KGBélát..."

Mi van?? Bíróság ítélte el KGBélát a Fidesz kormány alatt. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Te vetetted fel ezt az érdemérmet vagy micsodát. Neked kell igazolnod kik kaptak ilyet.

Szijjártó kapott. Erre válaszol vetetted fel, hogy ilyet kaptak mások is, most meg úgy teszel, mintha ilyet nem írtál volna. Te több account vagy? Vagy enyhe tudathasadás? Demencia? Mi lehet vajon az oka? :D

Szokásos konteó!

:D

Erre semmit nem reagáltál, szóval vagy nem ismered a történelmet vagy nem tudsz mit mondani mert igazam van!

:D

Semmin nem változtat

:D

Mi van?? Bíróság ítélte el KGBélát a Fidesz kormány alatt.

A távollétében. Amúgy meg akkor most a bíróságok függetlenek vagy függők? :D

"Szijjártó kapott. Erre válaszol vetetted fel, hogy ilyet kaptak mások is"

Mégcsak azt sem igazoltad hitelesen, hogy kapott. Azt sem igazoltad, hogy nem küldte vissza. Teszel két állítást a levegőbe. Miért kellene elhinnem egy olyan érzelmileg elfogult pártaktivistának mint neked? 

":D:D:D"

Valóban már a viccakadémián lenne a helyed!

"A távollétében."

 Kovács Béla európai parlamenti képviselő a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2018. szeptember 20-án

A bíróság nem rendelt el őrizetbe helyezést. Ott tessék reklamálni. Demokratikus jogállamban a kormányfő egyben nem közvádló és ítéletvégrehajtó egy személyben. Még a szovjet barátaidnál is külön személy volt Andrej Januarjevics Visinszkij és Feliksz Edmundovics Dzerzsinszkij. Sőt hivatalosan még külön bírók is voltak. :-)

"Amúgy meg akkor most a bíróságok függetlenek vagy függők?"

A ti bolsevik ideológusaitok szerint nem az, a közvádlótok már ítéleteket is hozott! Azon meg sem lepődök, hogy a legnagyobb tolvaj Hadházy Ákos a ti Maximilien de Robespierretek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Megjegyzem, KGBéla csak turistaként van Moszkvában, mert ugye Róna Pétertől tudjuk, hogy a CIA sem hagyja veszni az embereit.

Sőt az izraeli miniszterelnök is csak véletlenül repült hirtelen Moszkvába ( mariupoli ostrom erősödésekor ), mert tudni lehet, hogy az azovi "békehadtest"-nek sincsenek izraeli kötődései.

Mégcsak azt sem igazoltad hitelesen, hogy kapott.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/449508929975739

Azt sem igazoltad, hogy nem küldte vissza.

https://www.atv.hu/belfold/20220302/megkerdeztuk-szijjarto-petert-vissz…

Teszel két állítást a levegőbe. Miért kellene elhinnem egy olyan érzelmileg elfogult pártaktivistának mint neked? 

Ha ennyire nem vagy tisztában a magyar közélet alapvetéseivel, akkor a faszé' próbálsz meg politikai elemzőként zajt csapni... :D

A ti bolsevik ideológusaitok szerint nem az, a közvádlótok már ítéleteket is hozott!

Bolsevik! Szerintem még a szó jelentésével se vagy tisztában... :D

Eddig nem adtál forrást, most is régit küldtél. Március 2. Arról továbbra sincs semmi forrásod kik kaptak még ilyen kitüntetést, illetve közülük ki küldte a mai napig vissza. 

"Ha ennyire nem vagy tisztában a magyar közélet alapvetéseivel, akkor a faszé' próbálsz meg politikai elemzőként zajt csapni... :D"

Közben megtaláltam, hogy a proletár-pubi "elemző" Auth Gábor honnan kapja az oktatását: 

Orosz "kémbank" by Jakab Péter proletár népoktató

Hát csak így tovább Franko elvtárs, tovább a hitleri úton! És a Francisco Franco -i úton! 

"Bolsevik!"

Elég csak rád néznem, majd szellemi vezéreidre: Gyurcsány Ferencre, Apró elvtárs bácsi, Z Kárpád Dániel, aki már nem náci hanem fasiszta vagy falangista, a teljes megújult Jobbik
ez a kommunistáktól fasisztákig terjedő ideológiai moslék a 21. század új bolsevizmusa, szinkronban és harmóniában a fejedben uralkodó zavarral. 
Mindenki szerencséjére fényévekre vagytok a bolsinsztvo-tól azaz többségtől. Még a tiétekre is csak nem tudjátok. :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Eddig nem adtál forrást, most is régit küldtél.

Ha nem követ alatt élsz, akkor bizony tudhatnád, hogy kapott ilyet Szijjártó. Nem tudtad. Aztán jössz azzal, hogy régi a forrás. Egyszer kapta meg Szijjártó, büszkén posztolta, mit akarsz még ezek után? Hetente írjon róla valaki, hogy kapott az oroszoktól Barátság Érdemrendet?! Titokban visszaadta, mi? Te ilyen fekete lovag szindrómás vagy, ugye? :D

Nyilván neked nagyon sok szabadidőd van, esetleg másod sincs. Én nem érek rá egyfolytában ilyen minden mellékhírt követni, vannak fontosabb dolgaim is. Azért írtam, hogy régi hír mert március 2 óta akár vissza is küldhette, ami akkora csapás lenne Oroszországnak, hogy nyilván egyből kivonulna az orosz hadsereg Ukrajnából. Továbbra sincs semmi infó arról, más nyugati ország vezető politikusa ha kapott ilyen kitüntetést visszaküldte-e. Ez eléggé elemi logika. Csak kíváncsiság, te hogy a francba tudtál leérettségizni? Ledobolta neked valaki a válaszokat? 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nyilván neked nagyon sok szabadidőd van, esetleg másod sincs. Én nem érek rá egyfolytában ilyen minden mellékhírt követni, vannak fontosabb dolgaim is.

https://lmgtfy.app/?q=szijj%C3%A1rt%C3%B3+bar%C3%A1ts%C3%A1g+%C3%A9rdem…

Szóval valóban rettentő időigényes, igen, kb. 10 másodperc utánanézni... és akkor nem égeted magad olyannal, amiről halvány fogalmad nincs.

Csak kíváncsiság, te hogy a francba tudtál leérettségizni? Ledobolta neked valaki a válaszokat? 

Te igen gyakran olyan kérdéseket teszel fel, amelyeket magadnak kellene először feltenned. :D

Ne terelj, ne csúsztass! Te ezt írtad: "Ha nem követ alatt élsz, akkor bizony tudhatnád, hogy kapott ilyet Szijjártó."

Ezt szerinted már tudnom kellett volna, magadból kiindulva ez szerinted valami triviális mainstream hír. Nem az! Csak a magadfajta túl sok szabadidővel rendelkező infómókás mókusoknak. 

Ha még nem tűnt fel olyan kérdéseket teszek fel amit te ésszel fel sem tudsz fogni. Kognitív képességeid alapján nem mennél át ma egy állásinterjún kedves Auth Gábor. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Mellékhírnek közel sem volt mondható, ha nem tudtál róla, az inkább Téged minősít, nem a másikat, valószínűleg nem követed eléggé a napi politikát ahhoz, hogy véleményt nyilváníts, észt osszál, megfontolandó lenne a szavazati jogodról való lemondás.

Az Origo is foglalkozott a hírrel, ráadásul erős kiemelve a megtiszteltetést: https://www.origo.hu/nagyvilag/20211230-szijjarto-peter-baratsagert-kit…. Itt van egy bővebb lista: https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Friendship, nem látok rajta NATO országbeli kollégát.

Az Origo által kiemelt Lex Tillerson Trump külügyminisztere volt, ez talán nem érdemel több szót. A kanadai Jean Chrétien pedig akkor kapta a kitüntetést (11 évvel leköszönése után), amikor az oroszokhoz kevésbé kötődő miniszterelnökük volt a kanadaiknak a 2014-es ukrajnai konfliktus kapcsán (Krím megszállása). Egyik sincs hivatalban, legalább ennek utána nézhettél volna, mielőtt légből kapott állításokat fogalmazol meg.

Az pedig végképp nevetséges, hogy miért kellene ehhez bárkinek Moszkvába utaznia. Elküldi a helyi nagykövetnek, ügy letudva. Jó ürügy lehetett volna egy erőteljes sajtónyilatkozathoz (lásd mindenféle bekéretések akár piszlicsáré ügyekben), ahogy Orbán is mondta és egyet is értek vele, örülök, hogy az EU rálépett az orbáni útra: https://www.youtube.com/watch?v=0ndu5mhU1bw

Márki-Zaynak sikerült egyetlen beszéde alatt 57-szer kimondania Lázár János nevét

Ha a feleségét dugja MZP akkor is ezt mondogatja? Lázár János... Lázár János...ohh...Lázár János...

“Az ellenség keze betette a lábát”

Legszívesebben legyilkolnám az összes politikust, csak hát ezt nehéz megtenni. 
Még ha egyet sikerülne is lepuffantani, akkor is előbb elkapnának, minthogy levadászom soron következőt.
Szóval nem tudok mit tenni, hogy jobb legyen a világ nélkülük :(
Esetleg lehetne alapítani egy szervezetet, akik a politikusok gyilkolására specializálódok. De ez komoly szervezést igényel és hát jó lenne nem lelepleződni a tagoknak. 

Szóval jah, szarni az egészbe, úgysem lesz jó sehogy sem!

Szerkesztve: 2022. 03. 16., sze – 15:59

A topik alapján látom a félelmetesen sokféle vélt vagy valós érdek mentén "hasadó-szakadó kabátunkat". Valahogyan ez alapján elképzelek egy kaptárt, ahol minden méh másként gondolja. De az országnak, - benne persze velünk, - van egy reálisan talán megugorható fejlődési, "mézgyűjtő" iránya a következő négy évben is. Amelynek megvalósításhoz keressük a megfelelő erőt.

Na most, a kommentekből annak jelét sem látom, (persze tisztelet a kivételnek..,) hogy bárki keresné vagy akarná értené mi történik velünk itt egyáltalán. Miért nem az ország logikus, de legalább "fejlődésének lehetősége"(!) az áprilisi választási cél? Miért a kabátot a gombhoz és miért nem fordítva? 

Megannyi kérdés..!

"A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el."
Mivel most jólét van, így a gyengék előretörtek... majd két atomvillanás között, megnézem mire jutottak az Európai vezetők élükön MZP-vel.
Sajnálom, hogy mindig hullámlovasnak kell lennie azoknak akik felül tudnak ezen emelkedni.
Vakság nem látni amikor valakinek vissza kell jönnie Mo-ra mert a lehetőségek hazájában sem tudott boldogulni, mivel ott meg kellett volna fogni a munkát :)
A léhaság vakká tesz.
Nos nekem a 90es évek elején 4-5 ismerősöm lépett le USA-ba gimi után rögtön érdekes egy se jött vissza, ahogy azok közül sem akik a 90-es évek második felében és a 2000-es évek elején léptek le már Nyugat Európába, fősuli után vagy 1-2 év gyakorlattal, nem hiszem hogy őt a hazaszeretet hozta vissza, de remélem tévedek!
 

Gratulálok a kérdéshez!

Kit látnál szívesebben meztelenül a Playboyban?

- Müller Cecíliát

- Heller Ágnest

Egyéb opció nincs.

2022 után bárki lehet miniszterelnök az esélyek alapján.

Példa:

FIDESZ 46%, ÖSSZEFOGÁS 44%, MI HAZÁNK 10%.

 

Ebben a felállásban a FIDESZ-MHM koalíciónak lenne realitása, de vajon Toroczkai engedné, hogy Orbán ismét miniszterelnök legyen?

Vagy kívülről behoznak egy mindenki által elfogadható jelöltet?

 

Amennyiben a FIDESZ és az ÖSSZEFOGÁS nem szereznek abszolút többséget, hanem az MHM, vagy a Kétfarkúak támogatása kellene a koalícióhoz, onnantól a miniszterelnök személye vita tárgya lehet.

Nem érdemes sem Orbán, sem MZP miniszterelnökségét készpénznek venni.

Azzal együtt, hogy véleményem szerint a k. vírusos hülyeségek miatt börtönbe lehetne zárni a jelenlegi kormányt (kísérleti kezelésre kényszerítés vádját meg tudnám álmodni hogy megállna, és ez Nürnberg óta főbenjáró bűn), ha a Fideszből kellene miniszterelnököt választani, akkor már inkább legyen Orbán mint bárki más.

A Tihazátokos plakátokon nem tudom, sírjak vagy sírjak. Előbb verték volna pofán azt a buszon, aki szóváteszi, nincs fenn a maszk rendesen a másikon, mint, hogy levetették volna a renitenst a buszról, minimum kilógó orr mindenütt, most meg már semmilyen korlátozás és most pampognak. Hol az a koviddiktatúra? Ja hogy némelyik stratégiai szakmában kötelező volt(!) az oltás, de amúgy meg csak a hülye nem tudta kikerülni, pontosabban pont hogy ők. Sajnos egy bizonyos számomra fontos ember se oltatta be magát. Tudod mit mondtak még mikor életben volt az intenzíven? Nem azt, hogy nem működik a tüdejének x százaléka, hanem szétfoszlik a tudőszövet.

Azokat kéne jól megostorozni főtereken, akik elbizonytalanították a népet és azokat is akik direkt hülyeségekkel etették a népet, és egyet én is érdemlek, mert nem erőltettem annyira nála az oltást, mint a páromnál.

4 évre választasz kormányt, semmi garancia nincs arra, hogy választások után a Fidesz ne kezdje levadászni, aki nem vette fel mind a 10 oltását.

COVID fasiszta nem vész el, csak átalakul, főleg választások előtt. Nagyon helyesen teszi aki a Fideszt az elmúlt 2 év alapján értékeli, nem az elmúlt 2 hónap alapján.

Csak a járványkezelés miatt fogok a Fidesz ellen szavazni, miközben 20 évig Fideszes voltam. Remélem kiesnek a hatalomból.

Mit csináltál volna másképpen?

Vedd tekintetbe:
- gazdaság
- psziché / tömeg pánik 
- kórházi férőhelyek

Vesd össze az ötletedet más országokkal, ahol lehet a te módszeredet alkalmazták, vagy ahhoz hasonlót.
 

Gondolád át, hogy nem-e a saját tudatod csapdájában vagy:
https://viselkedestudomany.hu/utolagos-bolcsesseg-hindsight-bias/

2009-ben Orbán megmondta ellenzékből:

Elmúltak már azok az idők, amikor párthatározatra volt szükség egy oltásról.

 

Persze kormányból már nehezebb a filantrópok korrupciós pénzeinek ellenállni. Még fasisztoid kirekesztésre is hajlandóak egy kis kenőpénzért.

Hát jelenleg a negyedik helyen áll az ország a Covid-halálozásban, a GDP nem pattant vissza a vártaknak megfelelően, a növekedést elvitte az infláció, ami kétszámjegyű és csak azért ilyen "kevés", mert 2012-ben kivették a lakáscélú ingatlanvásárlás költségeit a fogyasztói kosárból és 2013 óta hatósági áras a rezsi, pár hónapja az üzemanyag is hatósági áras, a forint rohamosan gyengült, a lakosság jobban el van adósodva, mint a 2008-as válság előtt, a Covid két éve alatt 10 ezer milliárd forint égett el valahol, szinte nyom nélkül...

Szerintem kevés országot tudnál felsorolni, ahol ennél rosszabbul kezelték ezt a járványt.

Covid:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
4. Hungary

GDP
https://tradingeconomics.com/hungary/gdp-growth-annual
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220215/megszolaltak-az-elemzok-a-mi…
Infláció: Még szerencse, hogy a GDP növekedésből "adósságot" fizetünk és nem abból gazdálkodunk a következő évben.

Lakáshitelek alakulása (db):
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_zrh001.html

 

Minden szar!

Érvelés by Franko:

1. Hite és politikai vallása alapján megalkotja szubjektív teóriáját, amiről azt állítja az bizony objektív.

2. "Objektív" véleménye szerint a Fidesz mindig mindent rosszul csinál, a ballib mindig mindent jól! Nem számít az, hogy már nem is bal. Akár jobbik nácik mondanak valamit, akár nagy "humanista" háborús agitátorok, _mindig_ nekik van igazuk, mindig az ballib álláspont a helyes! Nincs kivétel! 
Még matematikai valószínűség szerint is néha véletlenül igaz kellene legyen a Fidesz álláspont is egy-egy témában. De nem Franko világában, ahol minden fekete vagy fehér, egyes vagy nulla, élő vagy hulla. A Fidesz mindig téved és mindig gonosz. Az aktuális ballib mindig a helyes úton jár. MZP hup-os ikertesója lehetne.

3. Teóriához keres számokat, valami hivatalos helyről amivel keményen alátámasztja a vélt igazát. Nem baj, hogy Frankonál kilométer össze van adva a másodperccel, és le van vonva belőle a kalória. A tények soha nem zavarták Frankot a prédikálásban, mert csak azokat tényeket hajlandó látni ami világnézetét alátámasztja. 

4. Ha egyértelműen megcáfolod a szubjektív vélt igazságát, akkor válasza: "nem érted", "nem értesz hozzá", "a te tényeid, számaid is Frankot igazoljak". 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Sejtettem, hogy így értelmezed.

Nehéz másképp értelmezni, amikor pontról pontra igazoltad, amit leírtam. :D

Covid-halálozás? Pipa.

GDP növekedést elvitte az infláció? Pipa.

Az infláció kétszámjegyű? Pipa.

Csak azért ennyi az infláció, mert a fogyasztói kosárból kivették az lakhatást? Pipa.

Csak azért ennyi az infláció, mert a rezsi hatósági áras? Pipa.

Csak azért ennyi az infláció, mert az üzemanyag hatósági áras? Pipa.

A forint rohamosan gyengül? Pipa.

A lakosság jobban el van adósodva, mint 2008 előtt? Pipa.

10 ezer milliárd hiány két év alatt? Pipa.

Az alapkamat az egekben? Pipa.

Jobban megy a gazdaság?

10 ezer milliárd állami pénzköltéssel? Ja, várj. Még úgy se, a régió országai a töredéke pénzt égették el és ugyanott vagy előrébb tartanak.

Többen vesznek fel hitelt. Neked a több hitel szarabb gazdaságot jelent.

A lakossági hitel túlpörgetése soha nem a jó gazdaságot jelenti, hanem a válságot és annak előszelét takarja...

4.-ek vagyunk nem első. Persze ez gond. Azt gondolom meg kell vizsgálni miért. Te/ti azt mondjátok szar az egészségügy, vannak akik pedig azt mondják szar az egészségi állapota a lakosságnak. 
Én az utóbbival értek inkább egyet. Lásd elhízási lista és egyéb betegségek listája.  Ha ezt tekintem problémának, akkor a mindennapi tornaóra és sportok népszerűsítése egyenesen jó húzás.

Azt mivel magyarázod, hogy nyugati jóléti államokban többször ennyi a hitel GDP arányosan a lakosságnál? 
Ez alapján eldönthetnénk azt, hogy jó vagy rossz a több hitel.
Itthon a hitelezés nincs túlpörgetve, még felpörgetve sem annyira. Ennél több a cél.

szar az egészségi állapota a lakosságnak

Igen. Szar. De miért?

A túlterhelt, alulfizetett melósnak se pénze, se ideje, se kedve nincs ahhoz, hogy a "szuperegészséges" ételeket vegye. Nyilván nem ilyen egyszerű a helyzet, számít a szándék is, de az alapvető probléma mégis az, hogy az életszínvonal nálunk nagyon elmarad a nyugatiakétól. Amúgy meg tényleg van baj a magyar egészségüggyel bőven.

 

nyugati jóléti államokban többször ennyi a hitel GDP arányosan a lakosságnál

Mivel az ottani átlagbér többszöröse az itteninek, az emberek ott könnyebben vesznek fel nagyobb hitelt.

4.-ek vagyunk nem első. Persze ez gond.

Na, most, ha nem olvasod el, amit írok, akkor nyilván nehéz vitázni, idézem: "Hát jelenleg a negyedik helyen áll az ország a Covid-halálozásban"

Azt gondolom meg kell vizsgálni miért.

És ez folyamatban van? Vagy szőnyeg alá van söpörve a sikersztori?

Te/ti azt mondjátok szar az egészségügy, vannak akik pedig azt mondják szar az egészségi állapota a lakosságnak.

Aham, a politikai alapokon hozott járványügyi lépéseknek köze nincs a dologhoz? Ha sikeres valami, akkor a kormány érdeme, ha nem sikeres, akkor más okokat kell keresni.

Én az utóbbival értek inkább egyet. Lásd elhízási lista és egyéb betegségek listája.

Nem lógunk ki a régióban ezekkel, mégis egy csomó dolog másképp sikerült a régióban... 

Azt mivel magyarázod, hogy nyugati jóléti államokban többször ennyi a hitel GDP arányosan a lakosságnál? 

Egyrészt ugyanúgy probléma, lásd a 2008-as hitelválságot hol és mi indította el, illetve lásd a kínai válságkezdetet ugyanebben a témában... másrészt nem csak a puszta GDP arány számít, hanem a trendek is, hogy merre változik az adósság, harmadrészt érdemes ezt súlyozni a vásárlóerő paritással és/vagy az átlagfizetéssel is.

Itthon a hitelezés nincs túlpörgetve, még felpörgetve sem annyira. Ennél több a cél.

Hát, ezért egy több lábon is álló kezdődő gazdasági világválság közepette ez eléggé erős állítás, hogy most a legjobb eladósodnia a lakosságnak és elbírja-e ezt a gazdaság.

Ez egy alacsony valószínűségű esemény. Minden választáson lehetnek meglepetések. A Jobbik "Gyurcsány takarodj!" felkiáltással lett törpepártból középpárt. Most az összefogáson belül is az DK a Jobbik legközelebbi szövetségese, ami politikai szimbolikában is jelentős változás. Elképzelhető, hogy valóban sok Jobbik törzsszavazó ezt árulásként értékeli és a Mi Hazánkra fog szavazni. A közvéleménykutatók nem tudják modellezni új szereplők belépését valamiért, pedig matematikailag megoldható lenne. Ha bejut a Mi Hazánk, pláne olyan eredménnyel amit írtál azzal viszont szinte minden választókörzetet elveszít az Összefogás és a Fidesz-nek nincs szüksége koalíciós partnerre. A 10% Mi Hazánk még erős felső becsléssel is csak mint listás eredmény reális. A Parlamentben ez kevesebb mint fele annyi képviselőt jelent. 

Fidesz-Mi Hazánk koalíció biztosan nem lesz, akkor inkább kiírja a Fidesz az új rendkívüli választást. Elvi okokból sem, illetve nem fogják kockáztatni az amerikai republikánusokkal kiépített kiváló kapcsolatokat. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Mert ez nem úgy működik, hogy most létrehozunk egy bal vagy jobboldali egyetemet. Vannak az egyetemek (de ha már itt tartunk a közép és általános iskolák is), meg vannak ezek a vagy bolsevik, vagy amcsi lőcsön felnevelt "baloldali"/"liberális"/"progresszív" (igazából közük nincs semmilyen baloldalhoz, liberalizmushoz, progresszióhoz, ezek globalista bomlasztók) tanarak. Add össze a kettőt és megkapod ami van. Ja, nem minden tanár ilyen, de kisebbségben vannak, akik nem.

Egyrészt a jobboldali egyetem egy oximoron. Milyen a konzervatív tudomány? Milyen a hit alapú tudomány? Milyen a tekintélyelvű tudomány? Milyen a társadalmi státuszból eredő tudomány?

Másrészt egy száz évvel ezelőtti "turboliberalis propagandaval" megszórt egyetem ma kb. szélsőjobboldali lenne, a jobboldali nagyjából annyit tesz, hogy le van maradva a társadalmi középtől kb. két emberöltővel, a jobboldaliak azt konzerválnák, amibe beleszülettek, természetesnek - mondhatni alapjognak - vesznek olyan jogokat, amelyek a születésük előtt pár évtizeddel vívtak ki sokszor véresen az akkori baloldaliak.

Egyrészt a jobboldali egyetem egy oximoron.

Szerinted.

Milyen a konzervatív tudomány?

Konzervatív tudomány === racionalitás, tények, kísérletek, tabumentesség, stb. Egyszóval az, amit valaha tudománynak hívtunk. Ami nem egy a tőke általt kontrollált vallás, amivé mára züllött.

Milyen a hit alapú tudomány? Milyen a tekintélyelvű tudomány? Milyen a társadalmi státuszból eredő tudomány?

Jobboldal != hit, tekintélyelvűség, hierarchikusság.

Másrészt egy száz évvel ezelőtti "turboliberalis propagandaval" megszórt egyetem ma kb. szélsőjobboldali lenne

Bullshit. Rengeteg klasszikus liberális van ma is, szanaszét szórva a spektrumon, szélsőjobbtól a szélsőbalig.

a jobboldali nagyjából annyit tesz, hogy le van maradva a társadalmi középtől kb. két emberöltővel, a jobboldaliak azt konzerválnák, amibe beleszülettek, természetesnek - mondhatni alapjognak - vesznek olyan jogokat, amelyek a születésük előtt pár évtizeddel vívtak ki sokszor véresen az akkori baloldaliak.

Nemhogy a jobboldalról, de a baloldalról sincs halovány lila gőzöd se. Az, amit ma baloldalnak hívnak, annak köze nincs semmilyen baloldalhoz. És a liberalizmusnak sincs semmi köze se a bal, se a jobb oldalhoz; külön tengelyen van. Van bal<->jobb tengely, autoriter<->liberális tengely, konzervatív<->progresszív tengely, szuverenista<->globalista tengely és még sorolhatnám.

Konzervatív tudomány === racionalitás, tények, kísérletek, tabumentesség, stb.

Forradalmi újítás, teljesen új alapokra építkezünk, paradigmát váltunk, ezek mind konzervatív dolgok... ja, nem. Nincs konzervatív tudomány, az egy oximoron.

Jobboldal != hit, tekintélyelvűség, hierarchikusság.

Hát pedig de: azon politikai eszmék, ideológiák csoportja, melyek fő jellemzője a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése [...] a vallás (az egyházak) erős szerepvállalása, a nemzeti hagyományok ápolása és erős hangsúlyozása.

Nemhogy a jobboldalról, de a baloldalról sincs halovány lila gőzöd se.

Ja, nyilván... és itt abba is hagyom, mert vég nélküli értelmetlen vita indulna. Szóval előre is: igazad van.

Forradalmi újítás, teljesen új alapokra építkezünk, paradigmát váltunk, ezek mind konzervatív dolgok... ja, nem. Nincs konzervatív tudomány, az egy oximoron.

A konzervatív a megközelítést jelöli, hogy a régi megközelítés. Ennek megfelelően nyugodtan behelyettesítheted "régi megközelítésű" tudományra, ami az, amit leírtam, ahogy minden tudós dolgozott az ókortól egészen a közelmúltig. A "progresszív tudományt" meg arra, amit ma hívnak annak, azaz fingik egyet a tőkés és az kerül be a Wikipédiába, meg a tankönyvbe, amit ő diktál, ellenvetés nincs, az tabu, az ő véleménye szent.

Hát pedig de: azon politikai eszmék, ideológiák csoportja, melyek fő jellemzője a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése [...] a vallás (az egyházak) erős szerepvállalása, a nemzeti hagyományok ápolása és erős hangsúlyozása.

Hát nem. Annak idején az angolszász parlamentben a baloldali üléseken voltak a szociáldemokraták, munkáspártiak, a jobboldaliakon meg a kereszténydemokraták, parasztok, csak akkor még nem hívták echte így őket, hogy bal vagy jobboldaliak. Ez volt régen. Ma ez inkább individualizmus vs. kollektivizmus témakör. Vallásról szó sincs.
Ha meg már hierarchia; pont a "liberálisok" azok, akik mindenki mást alsóbbrendűnek tekintenek...akkor ők a mostani jobboldaliak?

Ja, nyilván... és itt abba is hagyom, mert vég nélküli értelmetlen vita indulna. Szóval előre is: igazad van.

Fejezd abba a fölényeskedést. Nincs mire. 8/3. Te minden alkalommal eljátszod ezt a "ráhagyós" dumát, mint ha én lennék itt az idióta, aki semmihez sem ért, de mindenbe belepofázik, de bezzeg te... Hát ja, bezzeg te.

Tehát szokás szerint semmi sincs a tarsolyodban, csak a fölényeskedés? Akkor ha szerinted a jobboldaliság ekvivalens a tekintélyelvűséggel, akkor hogy létezhetnek jobboldali liberálisok? Tekintélyelvű liberálisok? Na, az lenne csak oximoron.

Ha jól értem, szerinted a jobboldaliak a gyakran vérrel kikényszerített züllést próbálják lassítani. Mi ebben a rossz? Ha meg akarsz halni egy változásért, közvetítsd élőben a YouTubeon és más platformokon, ahogy a szerinted jó ügyért felgyújtod magad. Tök jó lenne, ha a fajtád nem másokat öl(et)ne meg, hanem szép liberálisan fejeznétek ki a változás iránti-, gyakran vért kívánó igényeiteket.

:)

Osszefugg, de nem ugy, ahogy gondolnad.

Joval korabban elkezdodott az, hogy a dem-ek USA-ban ramentek az ertelmiseg manipulalasara, es a repuboknak meg mindenki mast (is) meg kellett szolitani, hogy eselyuk maradjon, mert elaludtak.

Az USA demeknek meg mostanra akkora mediabirodalmuk van, hogy az egesz szabad vilagban kenyszerpalyara kuldtek a politikusokat. Lasd meg: nem igazan talalkoztal lockdown ellenes DK-ssal, Momentumossal es 444-es ujsagiroval sem. A Fidesz-szavazok is erosen lockdown partiak voltak az elso hullamban, aztan "megtalaltak a helyuket". Egyszeruen tartosan nem lehetett szembemenni a vilagpolitikai trendekkel.

Ez nem azt jelenti, hogy okosabb ember magatol lockdown parti lett, hanem azt, hogy tobb okosabb embert ert el a lockdown parti propaganda.

Arra meg szerintem nem emlekszik egy ember, hogy az egyetemi evei alatt valtozott-e a politikai velemenye. Es nem is maga a plakat, hanem a masik 10 ember, akit korulotte befolyasolt a plakat - az hosszabb tavon is szamit.

Amennyire tudom, ezt már régebbóta lehet tudni. Csak egy kérdés merül fel bennem: ha már a támogatók között arányaiban annyira több az okos, akkor mikor fogja felismerni az ellenzék, hogy a nem túlképzett embereket is valahogy meg kellene szólítani.

Megjegyezném, hogy az, hogy a diplomások között egy adott párt népszerűbb, mint egy másik, illetve a diplomákkal nem rendelkezők között pedig pont fordított a preferencia, vajon ebből mi következtetés vonható le. Értem, hogy a legtöbbször mire igyekeznek célozni, de ezzel gyakorlatilag az előző bekezdésemben felmerített kérdésemre adott válasz lesz évtizedes nagyságrend.

"az, hogy a diplomások között egy adott párt népszerűbb, mint egy másik, illetve a diplomákkal nem rendelkezők között pedig pont fordított a preferencia, vajon ebből mi következtetés vonható le."

Önmagában csak ebből semmi.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Te írtad, hogy önmagában nem elég következtetés levonására. Azt hittem, gondolsz is konkrét infókra, amikkel bővítve már lehet belőle valami használhatót kihozni, ezért kérdeztem. Ha rosszul hittem, bocs. Ha van konkrét ötleted is, szívesen elolvasnám :)

Csak is a mostani kormányt , kormányfőt.