[POL] IT Army of Ukraine javaslata

Nyisd meg a Google Térképet. Menj Oroszországba. Keress egy éttermet vagy vállalkozást, és írj véleményt. Az értékelésben magyarázd el, mi történik Ukrajnában.

Go to Google Maps.  Go to Russia. Find a restaurant or business and write a review.   When you write the review explain what is happening in Ukraine.

https://twitter.com/ITarmyUA/status/1498449604408487938?s=20&t=Ira9krE-…

Szöveg értékeléshez:
Было хорошо! Однако, Путин испортил нам настроение, вторгшись в Украину. Восстаньте против своего диктатора, прекратите убивать невинных людей! Ваше правительство лжет вам. Восстаньте!

ps.: full nem tudják az oroszok mi van. Elhiszik Putyin minden szavát. Full meg vannak vezetve.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 03. 01., k – 09:12

Egy ember nem tud akármennyi véleméynt írni. Limitálva van.

Szerkesztve: 2022. 03. 01., k – 10:15

Érdekes ez a hirtelen World vs. Russia felállás... Nem emlékszem, hogy ugyanekkora hiszti lett volna, az amcsik által indított terrorhadjáratok folyamán, nem emlékszem rá, hogy az országok, meg a nagy cégek szankcionálták volna az USA-t, nem emlékszem rá, hogy leválasztották volna a bankforgalomról, nem emlékszem rá, hogy az emberek világszinten bojkottálták volna... Quod licet Iovi, non licet bovi? Amerika lazán porrábombázhatta a fél bolygót, olyan országokat, amik tőle többezer mérföldre vannak, Oroszországot meg nemzetközileg kúrják seggbe, ha nem tetszik neki, hogy a közvetlen szomszédságába pakol katonai támaszpontokat az ellensége?

Nem, nem az oroszokat védem. Csak vegyük már észre, hogy amerika ezerszer rosszabb, sokkal több háborút indít, ezerszer több embert öl meg (Hány civil halt meg eddig Ukrajnában? Hány halt meg az iraki invázió alatt, vagy az afganisztáni misszió alatt?) és mégsem fordul ellene az egész világ, mert a médiában mindig az amcsik a jófiúk. Hányinger, ahogy most az egész világ csontig beszopja az amcsi propagandát. (Nem, én nem szoptam be az orosz propagandát, egy szóval nem mondtam, hogy Putyin olyan jófej lenne, mert nem az. A kettős mércére hívom fel a figyelmet, hogy amerika ennél ezerszer nagyobb népirtásokat tehet meg büntetlenül, mert a média tisztára mossa az emberek agyában az amcsikat.)

A nyitóposztban. Értem én, hogy csak lefordítottad, de ha nem azért, mert te is ezt javaslod, akkor minek? Nem lett volna elég a link? És az a ps. a poszt végén? Az nem szerepel a Twitterüzenetben.

Nem az a hülye, akire te rámondod, el kell, hogy keserítselek.

Ajjaj. Jön a relativizálás. Ha más is csinálta akkor ezzel mi a baj?

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
Nem azt írtam, hogy nincs vele baj. Azt írtam, hogy undorító a kettős mérce és undorítóak az amerikát felszopó agymosottak.
Egyébként, ha már itt tartunk, ez a háború is részben az US hibája. Tudták, hogy Oroszország nem fogja a végtelenségig tűrni, hogy oroszellenes kormányokat juttatnak pozícióba a szomszédaikban, valamint, hogy beveszegetik őket a NATO-ba, hogy Oroszországot NATO bázisokkal pakolhassák körbe.

Hadd pörögjön majd leáll mint a búgócsiga.

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
Érvek nincsenek, marad a személy elleni érvelés?

Ukrajna egy szuverén ország / volt. Nem tudom, hogy tud e, hogy ez mit jelent? Eldöntheti, hogy hova csatlakozik. Nem tudom, az Orosz ajánlat miért nem tetszett nekik. Válogatós fajta ez az Ukrán.
Folyton az van, hogy az Oroszoknak kell egy puffer zóna. Na itt leállok, mert innen le kéne írnom az 7. osztályos történelem könyvet. Sajnos a youtube-os videók kevesek lesznek ennek a megértéséhez.
De tudod mit? Neked van igazad.

Irak nem volt szuverén? Afganisztán? Líbia? Vietnam? És a többi? Fölényeskedéssel nem mész semmire, mert ha itt valaki nem ismeri a történelmet, az te vagy. FYI: még mindig nem az oroszokat védem. Megérik a pénzüket. Arról beszélek, hogy az US média most megint nekiállt egy globális agymosóhadjáratba és itt a hupon is gőzerővel megy ennek a propagandának a felszopkodása. Mert ez az igazi propaganda. Több tucat háborúról tudomást sem venni, hanem megideologizálni, hogy miért, ha meg más csinálja az agresszor. Ja, agresszornak agresszor, csak éppen huszadakkora, mint aki ellen ténylegesen harcol, mert ez a háború nem Ukrajna ellen folyik, csak úgy mondom.

Arról beszélek, hogy az US média most megint nekiállt egy globális agymosóhadjáratba és itt a hupon is gőzerővel megy ennek a propagandának a felszopkodása. Mert ez az igazi propaganda.

Ez miért az USA média sara? Nyilván ez nem fair, de engem jobban zavar a háború a szomszédban, mint a Afganisztánban. A magyar történelemben amúgy is van néhány rossz emlék az oroszokról. Szerintem ezt használják ki roppant ügyesen az ukránok, a nyugati világ szimpátiáját legalább megnyerték. Ez egyébként nem feltétlenül jó, mert eléggé ráléptek a gázra nyugaton.

Ja, agresszornak agresszor, csak éppen huszadakkora, mint aki ellen ténylegesen harcol, mert ez a háború nem Ukrajna ellen folyik, csak úgy mondom.

Ha azért harcol, hogy Ukrajna ne legyen NATO tag, akkor azt szerintem simán elérhette volna. Békét még talán lehetne kötni, ha mindenki egy kicsit hátrébb lépne és visszavenne az igényekből. Erre sajnos kevés esélyt látok, ami most jön az meg valószínüleg borzalmas lesz az ukránokva nézve mindenképp.

Ez miért az USA média sara?

Mert világméretű demagóg propagandakampányt tolnak, azért.

Nyilván ez nem fair, de engem jobban zavar a háború a szomszédban, mint a Afganisztánban. A magyar történelemben amúgy is van néhány rossz emlék az oroszokról. Szerintem ezt használják ki roppant ügyesen az ukránok, a nyugati világ szimpátiáját legalább megnyerték. Ez egyébként nem feltétlenül jó, mert eléggé ráléptek a gázra nyugaton.

Hogy téged jobban zavar, azt megértem. De miért zavarja ez jobban azokat, akiknek közük nincs amúgy hozzá? Ld. US globalista agymosoda.

Ha azért harcol, hogy Ukrajna ne legyen NATO tag, akkor azt szerintem simán elérhette volna.

Sajnos nem, mert Ukrajnában nem ukrán vezetés volt, hanem egy amcsi bábkormány. Ha igazi ukránok vezették volna, akkor nyilván meg tudták volna beszélni.

Békét még talán lehetne kötni, ha mindenki egy kicsit hátrébb lépne és visszavenne az igényekből. Erre sajnos kevés esélyt látok, ami most jön az meg valószínüleg borzalmas lesz az ukránokva nézve mindenképp.

Ebben sajnos egyetértünk. És ha Putyin úgy dönt, hogy megtorol még egyebeket is, pl. a lengyeleken, akik most gőzerővel beleálltak az oroszokba ezzel a fegyverszállítási logisztikai központtal, akkor kurwa nagy baj lesz. Ha a NATO megvédi Lengyelországot, akkor atomháború lesz. Ha nem - ami a valószínűbb - akkor pedig ki fog derülni, hogy a NATO szerződéseit szarral írták alá és a NATO szét fog hullani...Oroszország pedig be fogja kebelezni Kelet-Európát. Komolyan, egyik jobb, mint a másik...

VALÓSZÍNŰLEG? ÉS CSAK AZ UKRÁNOKRA NÉZVE? Már most, ha csak arra gondolsz, hogy ősztől gáz lesz, mennyiért? (vagy nem,) - hogy holnapután lesz-e liszt, cukor, hogy tudsz-e valamivel vizet melegíteni, - mert a lakótelepeken nehéz lesz begyújtani sparheltbe, - és fát szedni hozzá az erdőben.

És nap mint nap, hogy a kisgyerekek ne fázzanak, + enni is kéne legalább nekik valamit. (Majd várjuk a "nagybecsű Amerika" élelmiszer-szállítmányait a tengerentúlról..?)

És nem.., simán nem érhette volna el, mert 2014 óta minden fórumon ezt kérte, nyilatkozta. Nem agresszor módjára. - De a kérésére csak szankciókat és újabb NATO-bázisokat kapott egyre közelebb a népéhez.

És akkor taktikai atomfegyverek bevetésének lehetőségéről még nem is beszéltünk. (A sugárzó por, - jó széllel, - esetleg naponta megkerüli a földet?)

VALÓSZÍNŰLEG? ÉS CSAK AZ UKRÁNOKRA NÉZVE?

Látom van egy kis gond a szövegértéssel. Ezt írtam: ami most jön az meg valószínüleg borzalmas lesz az ukránokva nézve mindenképp. Ez azt jelenti, hogy az ukránoknak mindenképpen szar lesz, a többieknek pedig egyelőre nem tudom, hogy mennyire lesz szar.

Már most, ha csak arra gondolsz, hogy ősztől gáz lesz, mennyiért?

Egyelőre jön gáz. Ha nem jönne, az az oroszoknak is kurvára fájna, Marija nem fog akkor nyugdíjat kapni. Hogy kinek fog jobban fájni azt nem tudom. Most egyelőre nagy a pofa mindkét oldalon, de ez majd azért lehet, hogy változni fog. Egyébként már a németeknél felmerült, hogy lehet nem kéne fullba tolni a kretént atomenergia terén. Ez persze nem jelenti azt, hogy változna is bármi, de legalább már van egy halovány reménysugár.

És nap mint nap, hogy a kisgyerekek ne fázzanak, + enni is kéne legalább nekik valamit. (Majd várjuk a "nagybecsű Amerika" élelmiszer-szállítmányait a tengerentúlról..?)

A háború annyiban érinti a mezőgazdaságot, hogy az ukrajnai termelés kieshet. Könnyen lehet, hogy nem a legrövidebb utakon jut el a termény a fogyasztóig, de az orosz gabona is gazdára fog találni. Valószínűleg drágulni fog minden, de nem csak itt, hanem máshol is. Mivel itthon a minimálbér 200k, bezzeg Gyurcsány idején 73k volt, így szerintem aggodalomra nincsen ok, minden gyerek jól fog lakni.

És nem.., simán nem érhette volna el, mert 2014 óta minden fórumon ezt kérte, nyilatkozta. Nem agresszor módjára. - De a kérésére csak szankciókat és újabb NATO-bázisokat kapott egyre közelebb a népéhez.

A szankciókat Krím miatt kapta. Ne állítsuk már be őket se mint szentek. Trumppal állítólag puszi pajtások voltak, az elmúlt 8 évből pedig 4ig Trump volt az elnök odaát. Nem akarom védeni az USÁ-t ez a világ csendőre szereppel nem lettek szimpatikusabbak, de szánalmat nem fogok Putyin iránt érezni. Főleg azok után, hogy szarrá bombáznak civileket.

És akkor taktikai atomfegyverek bevetésének lehetőségéről még nem is beszéltünk.

Lehet rettegni, csak minek. Ebben a konfliktusban eddig kizárólag az oroszok fenyegetőztek az atommal, amit utána gyorsan cáfoltak is egy jó kis Hirosimázással együtt. A többi atomhatalom egyelőre említést sem tett arról, hogy bevetnék, még a MocskosImperialista USA sem. Egyébként pedig miért szornának meg egy szomszédos országot atommal? Vagy a szél csak nyugat felé fúj, kelet felé nem szokott?

"Oroszország nem fogja a végtelenségig tűrni, hogy oroszellenes kormányokat juttatnak pozícióba a szomszédaikban,"

Csak addig, amíg ez náluk is bekövetkezik, mert a háttérnek egyértelműen ez a szándéka. - Idő és pénz van hozzá rogyásig.

Az a baj, hogy nekünk viszont nincs. :(

Nyilván, pont emiatt ezt itt számon kérni kissé értelmetlen. És igen, nehéz úgy szankcionálni pl. az USA-t egy értelmetlen fellépésért, ha elsősorban az ő kezében van a legtöbb szankció. Mindenesetre Irak lerohanásakor kapott hideget-meleget más országoktól is, nyilván mivel közös szövetségi rendszerben vannak/vagyunk, nem olyan mértékben, mint most a szövetségi rendszeren kívüli Oroszország.

Nem kértem számon senkit, csak leírtam a véleményem, ahogy mindenki más is. Az, amit az amcsik kaptak más országoktól, az lófasz volt; az, hogy páran kimennek tüntetni, meg pár politikus közleményben elítél valamit, az semmi. Mikor zárták ki őket a nemzetközi bankrendszerből? Mikor vonták őket gazdasági embargó alá? Oroszország lassan megroppan a gazdasági szankciók alatt és ezeket a szankciókat nem is most kezdték. Biztos kurwa jó ötlet sarokba szorítani valakit, akinek atomfegyvere van és meri is használni.

530 felszíni nukleáris robbantás volt a hidegháború alatt a japánra ledobott két atombombával együtt. Azt is csak túléltük valahogy. 

A fő szélirányokban elég jól elkülönül a Föld északi és déli félteke. Nyilván sehol sem túl jó egy kiterjedt nukleáris háború alatt és után. De azért nagyon nem mindegy, hogy oda hullottak-e nukleáris fegyverek ahol tartózkodsz vagy csak tízezer kilométernyire onnan. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nyilván nem mindegy, de ha nekiállnak lövöldözni az nem ~500 lakott területtől távoli robbantás lesz, hanem 6000 ruszki, 5000 amcsi, 1000 kínai és még nem tudom hány egyéb töltet, ami mind a lakott területen fog landolni. És mi is az északi féltekén vagyunk.

Erről millió elmélet született a Pentagonban és az oroszoknál is. Szerintem egyik fél sem vetné be az összes nukleáris fegyverét. Lenne minden ellenséges célpontra egy backup atomrakéta ha az első valamiért nem robbanna. Ennyiből pontos a The Day After mégha a korabeli filmes technika nem is állt a mai szinten. De mindkét fél megtartana magának nukleáris fegyvereket az atomháború utáni elrettentésre. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Tegyük fel, hogy igazad lesz. Szerinted a kilőtt töltetekből mennyi fog majd Európára potyogni és mekkora lesz itt utána a sugárzás? Bőven elég ahhoz, hogy megmurdeljünk. Vajmi kevéssé vígasztal, hogy Ausztrália viszonylag olcsón meg fogja úszni...

Még el lehet utazni oda. Abba az irányba nincs légi zárlat. 

1939 nyarán is el lehetett még utazni. Persze akkor is inkább reménykedett a többség. Érdemes figyelni a politikusokat miközben nyilatkoznak. Nem mindegyikük tudja elrejteni a félelmet. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Kissé paranoiás vagy. Ez a háború, bármily meglepő is, a nyersanyagokról szól, elsősorban földgázról. Az USA és az EU nem fog katonailag beavatkozni, csak annyira szivatjuk a ruszkikat, amennyire messziről lehetséges. Putyin is tudja ezt, készült a szankciókra. 1-2 éven belül elsimulnak a dolgok, és megy tovább minden: jön a gáz a csövön, és dübörög a propaganda.

Nekünk most kurvára el kell kezdeni fegyverkezni és összezárni, hogy ha sikerül az oroszoknak megerősödniük, akkor ne is merjenek a balti államokra és a V4-ekre másképp gondolni, mint a NATO-ra. De addig még évek vannak hátra, és az ukránok ha kitartanak, komoly károkat fognak tudni okozni nekik. Meg az EU is, de külső-belső ellenség egyaránt kell, hogy a SZU összeomlás hamar megismétlődhessen.

Most azt kell megmutatnunk a világnak, hogy a ruszkiknak ez az akciója korántsem garantáltan kifizetődő nekik, így el lehet kerülni, hogy Kína is elkezdjen puffogtatni Tajvanon.

Pont Kína a legnagyobb nyertese ennek a háborúnak. Oroszország szoros szövetségese lesz, ezúttal gazdaságilag kiszolgáltatva Kínának a nyugati szankciók miatt. Az orosz olaj, gáz, egyéb ásványkincsek nagyobb része fog Kínába menni, illetve gabona is. Az orosz piacról kiszorulnak az európai áruk, már amik maradtak mert az eu élelmiszerek már 2015 után kiszorultak. Most majd a német, francia, olasz autók helyét fogják átvenni a kínai autók. Ezek törvényszerű következmények, a swift-ről levágott orosz cégek nem tudnak kereskedni Európával. A rubel mesterségesen alacsony árfolyama miatt egyébként is elszállnának az európai import autóárak. Kínával már van swift független rendszerük az oroszoknak, az elszámolásra pedig ott az olaj és gáz a kezdeti időszakban még beáll egy mindkét fél számára elfogadható jüan-rubel átváltási arány. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Én nagyon paranoiás vagyok és ahogy nézem joggal.

Miért kell egyáltalán szívatni a ruszkikat? Nem lehet békében élni a másikkal? Putyin is tud szankcionálni minket, elzárja a gázt. A NATO meg nem fog minket megvédeni. Ha meg mégis, akkor atomháború lesz. Már, ha Putyin tényleg nekiugrik Kelet-Európának.

Miért kell egyáltalán szívatni a ruszkikat?

Na ez kemény.... baszki, erre nem számítottam. Te tényleg rubelben kapod a fizetésed...

Vajon miért? Talán mert lerohantak egy szuverén országot, halomra lövik a lakosságot, megfenyegettek pár másikat (minket is!), továbbá az egész világot, hogy ha kell, atomozni fognak.

Putyin csak az erőből ért, ezen elv mentén tárgyal, intézi ügyeit otthon és nemzetközileg. Addig megy el, ameddig engedik: ha most nem lesz megállítva, akkor mi leszünk a következők (a volt szovjet puffer-zóna) Moldova után. Én nem szeretnék ismét orosz tankokat látni az utcában, és szerintem itt a fórumban még sokan vannak ezzel így.

Minél később állítunk meg egy diktátort, annál nagyobb az ár. Az EU rájött, hogy most bizony meg kell fizetni az árat: zárja csak el a gázt, majd szerzünk máshonnan. Igen, ezt a békát nekünk is le kell nyelnünk, ha már beengedtük az FSZB-t és rengeteg orosz oligarchát (letelepedési kötvények!) meg egy diktátort az EU-ba.

Ez így nem pontos. Helyesen: Azért mert lerohantak egy szuverén országot, amelyet szőke kék szemű fehérek laknak. 

Amikor a ronda sötét bőrű irakiakat rohanta le Amerika faszt nem érdekelt. Senki nem siratta azokat a ronda arab banyákat. Voke mozgalom ide, BLM oda, egy szép fehér szőke ma is magasabb emberi minőséget képvisel. Lássuk be az ukrán nők valóban nagyon szépek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Te el vagy tévedve. Gazdasági szankciókat elsősorban az USA tud csinálni, mivel ők a világ legerősebb gazdasága. Majd biztosan hoznak maguk ellen párat, hogy téged megnyugtassanak.

Nekem sem tetszik, hogy az amcsik kb azt csinálnak, amit akarnak, de ez nem legitimálja a ruszkikat, akik épp kazettás bombákkal lövik az ukrán lakosságot, a termobarikus cuccaikról nem is beszélve (amiből van nekik 44 kilotonnás cucc - ez már nukleáris mértékű tűzerő).

Hogyan is mérik a rubelt most? Vagy már beváltani sem lehet? Ideje új főni után nézni....

Hol írtam én ezzel ellenkezőt?! Szőke kék szemű fehérek országát nem szabad lerohanni, pont! Nagy kár, hogy vannak atomfegyverei az oroszoknak, egyébként már régen Moszkvát bombázná az USA a gazdasági szankciós szerencsétlenkedés helyett. Abból értenének! 

"termobarikus cuccaikról nem is beszélve (amiből van nekik 44 kilotonnás cucc - ez már nukleáris mértékű tűzerő)."

Ez valóban nukleáris mértékű bomba lenne ha létezne ilyen, de nem létezik. Itt probléma van a mértékegységgel amit írtál. A Nagaszakira ledobott Fat Man atombomba volt 21 kilotonna - TNT pusztító erejével megegyező. De az nukleáris bomba. Az Afganisztánban bevetett GBU-43/B MOAB, becenevén Mother of All Bombs 11 tonna (kilo nélkül) TNT pusztítóerejével bír. Maga a bomba 8,5 tonna ami abszolút felső limit a hagyományos kémiai bombák között. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

A faszba, tényleg elszállt az agyam, csupán 3 nagyságrendet néztem el.

Senki sem akarná bombázni moszkvát, ha a putler barátod nem esett volna neki néhány szomszédjának.

Amúgy én vagyok a hülye, hogy fizetett propagandistákkal leállok vitázni... de várjunk csak, én is kérek érte fizetést! Te is miattam kapsz, osztozzunk a pénzen, és akkor egész éjszaka jót fröcsöghetnénk!

Na ez kemény.... baszki, erre nem számítottam. Te tényleg rubelben kapod a fizetésed...

Ostoba vagy. Egy ostoba fröcsögő liberálfasiszta, akivel nem lehet értelmesen vitatkozni.
Vagy te kapod a fizetésedet dollárban te US csicskása.

Vajon miért? Talán mert lerohantak egy szuverén országot, halomra lövik a lakosságot, megfenyegettek pár másikat (minket is!), továbbá az egész világot, hogy ha kell, atomozni fognak.

És miért csinálták ezt? Azért, mert szó szerint sarokba szorították őket mind katonailag és gazdaságilag. Az más kérdés, hogy lett volna más megoldás is, nem tudom miért ezt választották.

> szó szerint sarokba szorították őket mind katonailag és gazdaságilag

Sarokba? Óriási országuk van, aminek a határait tudtommal nem fenyegették nyugatról, a NATO védelmi szervezet. Gazdaságilag? Az még csak ízelítő volt, és most kezdődött igazán. Amúgy ez mind csak szájkarate. Putyin volt az, aki a szájkaratéból igazi háborút eszkalált. Ég és föld a különbség. Ezt lehet magyarázni meg szépíteni, de minek? Ennek nem is kellett volna megtörténnie, nem látom azt, hogy feltétlenül szükséges volt.

Sarokba? Óriási országuk van, aminek a határait tudtommal nem fenyegették nyugatról, a NATO védelmi szervezet. Gazdaságilag? Az még csak ízelítő volt, és most kezdődött igazán.

Az orosz lakosság elsöprő többsége az Urálon innen van. Te mit szólnál, ha az összes szomszédod ágyúkat telepítene a kertjébe és a csöveit a házadra fordítaná, majd azzal érvelne, hogy neked hátrafele még vagy negyven méternyi üres telked van? Mit szólnál ahhoz, ha elérnék a helyi önkormányzatnál, hogy tiltsanak ki téged a közintézményekből, illetve a bankodnál, hogy rúgjanak ki, a többi banknál meg, hogy ne vegyenek fel ügyfélnek?

Putyin volt az, aki a szájkaratéból igazi háborút eszkalált. Ég és föld a különbség. Ezt lehet magyarázni meg szépíteni, de minek? Ennek nem is kellett volna megtörténnie, nem látom azt, hogy feltétlenül szükséges volt.

Ez igaz, hogy ő indította meg, én ezt nem is vitattam. Nem tudom feltűnt-e, de leírtam, hogy nem védem a ruszkikat. Ez szerintem is felesleges volt, mert nekik is csak rosszabb lett, meg mindenki másnak is. (Kivéve persze az amcsi elitnek. Ők most röhögnek a markukba.) De én nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy a helyzetet az US mérgesítette idáig, szándékosan.

A fővárost fenyegeti ami nem az ország geometriai közepén található. Illetve európai területeken lakik a lakosságuk 70%-a. Érteni kellene az ellenség gondolkodását, különben tragikus hibákat lehet elkövetni. Az amerikai álláspont onnan hiteltelen, hogy az oroszok felvetették a 2000-es évek elején, hogy ők is belépnének a NATO-ba, amit akkor elég durván utasított el Bill Clinton. 

Mit tenne az Egyesült Államok, ha Kuba hirtelen belépne a CSTO-ba majd Oroszország megkezdené "védelmi rakétarendszerek" telepítését? 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Értem én, sajnos ez egy konfliktus. Ha létezne olyan fegyver, ami csak védelemre jó, akkor nem lenne semmi gond. Nyilván minden ország szeretné magát megvédeni, főleg akkor, ha a szomszédban támadással fenyegetőznek.

Lehet, hogy félre lettem vezetve, de nekem az jött le, hogy sokkal jobban kellett tartani a nyugatnak egy orosz inváziótól, mint fordítva (és hát ez be is jött), és én pl. ebből a szempontból értékelem azt, hogy milyen vélt vagy valós fenyegetésre mi a helyes vagy nem helyes válasz (és ez alapján a mostani háború helytelen).

Mondjuk volt arra is esély, hogy a végsőkig történő fegyverkezés is elhoz egy békét a mutually assured destruction miatt. Ez elég sokáig bejött, és lement a hidegháború is. De azért mégis vannak háborúk azóta is.

Volt ilyen fegyver, a pajzs. De régen. Ma már inkább csak a rendőségnél van ami nem katonai konfliktusok világa. A lőfegyverek megjelenésével elmaradt a pajzs logika mert úgysem lehet puskák ellen így védekezni. Egyre könnyebbek lettek a katonai ruhák. Viszont még a lovagok korában is ott volt mindig a kard a pajzs mellett. 

Orosz invázió Ukrajna ellen, nyugati invázió Irak és Afganisztán ellen. Nincs nagy különbség. Ami a mostani kiélezett konfliktusban nagyon veszélyes, hogy mindkét atomblokk fél semmibe véve a nemzetközi jogot ma még csak közvetve de már egymás ellen harcol. 2003-ban az oroszok nem fegyverezték folyamatosan Irakot, máshogy is nézett volna ki az a háború. Sem Amerika és a NATO nem tud győzni Oroszország ellen, sem az oroszok nem tudnak győzni a NATO és Amerika ellenében. Viszont kölcsönösen elpusztíthatják egymást. 

Sajnos a hidegháború bölcs mediátorai mostanra mindkét oldalon nyugdíjba mentek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ostoba? Liberálfasiszta? US csicskása? Te is sarokba lettél szorítva, hogy ész és érv helyett az alpári viselkedés jön?

Mennyi hasonló szitokszó van még felírva neked, vagy magadtól is ki tudsz találni újakat? Ezek után pláne arra kell gondolnom, hogy jevgenyijhez hasonlóan megélhetési okoból kommentelsz.

Te voltál először alpári, amikor csak úgy, minden előzmény nélkül a pofámba vágtad, hogy rubelben kapom a lóvét, szóval eme logika mentén te szorultál sarokba, mert te kezdtél el vita és érvek helyett személyeskedni, mocskolódni, vádaskodni. Ostobának ostoba vagy, mert neked egy sima középutas vélemény is orosz propaganda, holott vagy hússzor leírtam, hogy kurwára nem értek egyet ezzel a háborúval, de vagy nem olvastad el, vagy nem fogtad fel. Liberálfasiszta is vagy, mert nem vitatkozol, hanem vita helyet szánalmas bélyegek ragasztgatásával próbálod meg a vitapartnert hitelteleníteni; náci mikor leszek? US csicskása is vagy, mert itt szopod a faszukat, meg a propagandájukat fel. Hogy pénzért teszed, vagy ostobaságból, azt nem tudom, de gondolom, hogy az utóbbi, mert még náluk is van egy IQ színvonal a fizetett trollok között és te ezt sem ütöd meg. Aki annyira kiszámíthatóan ostoba, hogy a programja kb. ez:

if (!agree(opponent, question))
{
	accuse(opponent, ['nazi', 'fascist', 'rascist', 'paid russian propagandist', 'paid FideSS propagandist', 'paid Trump propagandist'].random_item());
}

azt még oda se veszik fel trollkommentelni.

Az én szótáramban a bunkó, primitív stílust vagy embert jelöli. Eltérő vélemény miatt a másikat felcímkézni valami alantasnak eléggé bunkó és primitív emberre vall. De ha már itt tartunk, te már alapból azzal nyitottál nekem, hogy "ne fossál már". Na, ki itt az alpári? És még te vernyogsz itt nekem a stílus miatt? Röhögnöm kell. Amúgy kifogytál a munícióból, hogy maradt a stílusra mutogatás? Pláne, miután te szóltál nekem be először? Ez mekkora kettős mérce már?
Nem a stílusom középutas, hanem a véleményem. Nem védem a ruszkikat az agresszió miatt, de nem is hallgatom el a jogos panaszaikat és az amcsik patkányságait.

Hát nem vagy semmi, mit mondjak. Folyamatosan ordenáré stílulusban fröcsögsz (bocs, nem tudok rá jobb kifejezést), és még én vagyok alpári.

Eddig oly nagyon szerettél mindenféle számadatokat meg statisztikákat összegyűjtögetni, kérlek tedd meg most is: gyűjsd össze, hogy a nyomdafestéket nem tűrő szavakból, illetve a másik felcímkézéséből melyikünk mennyiszer élt a másikkal szemben.

Idézek tőled:

Miért kell egyáltalán szívatni a ruszkikat?

Erre most vagy nem tudod a választ, vagy nem vagy hajlandó bevállalni. A második lehetőség sok kérdést vet fel az értékítéletedtől, tekintve, hogy az oroszok épp most lövik nehéztüzérséggel az ukrán városokat, de fordított irány nem volt.

Ez a kérdésed még akár vita indukálásra alkalmas provokáció is lehetett volna (nagyon erősen hunyorítva), de úgy látom, inkább szeretettel veted bele magad a személyekedés puha mocsarába...

Szóval, és tényleg kíváncsi vagyok az érveidre: miért gondolod, hogy nem kellene szívatni a ruszkikat?

Hát nem vagy semmi, mit mondjak. Folyamatosan ordenáré stílulusban fröcsögsz (bocs, nem tudok rá jobb kifejezést), és még én vagyok alpári.

Igen te, mert te kezdted, én csak viszonzom. Ezt megint sikerült ignorálnod.

Eddig oly nagyon szerettél mindenféle számadatokat meg statisztikákat összegyűjtögetni, kérlek tedd meg most is: gyűjsd össze, hogy a nyomdafestéket nem tűrő szavakból, illetve a másik felcímkézéséből melyikünk mennyiszer élt a másikkal szemben.

Irreleváns. Az számít ki kezdte. És te szóltál be először, amit még szó nélkül is hagytam, de aztán meg érvek híján és helyett inkább le ruszki propagandistáztál. No comment.

Erre most vagy nem tudod a választ, vagy nem vagy hajlandó bevállalni.

Tehát továbbra sincs semmi a tarsolyodban, csak a másik propagandistázása. És még én személyeskedek.

A második lehetőség sok kérdést vet fel az értékítéletedtől, tekintve, hogy az oroszok épp most lövik nehéztüzérséggel az ukrán városokat, de fordított irány nem volt.

De volt. (Az érintett ház a kuglimaps-en.) Még a vizüket is elvették. Ennyit rólad.

Ez a kérdésed még akár vita indukálásra alkalmas provokáció is lehetett volna (nagyon erősen hunyorítva), de úgy látom, inkább szeretettel veted bele magad a személyekedés puha mocsarába...

ROFLMAO, te kezded a személyeskedést és engem vádolsz vele. Szánalmas.

"Az más kérdés, hogy lett volna más megoldás is, nem tudom miért ezt választották."

Nem hiszem hogy lett volna. Ha a vezér nem tudja tovább "etetni a népét", mert 100 %-osan akadályozzák gazdasági szankciók, technológia-blokk, licenc-blokk, stb. Valamint azt észleli, hogy az ellenséges támadó tömb fegyverei nap mint nap közelebb húzódnak a határaihoz. Te mint nagy "hadvezér" mit csináltál volna?

Bejelentenéd az USA-nak, hogy a háborút megnyerte, nyugodtan vonuljon be, vigyen minden ami kell neki, 149 milliós népét meg használja majd rabszolgának? Úgy az nagyon jó lenne?

(A háború egy kétségbeesett lépés. Nem hiszem, hogy államok csak úgy dafke indítják. Az USA is mindig előre megfontolt szándékkal tette.)

Értem én, hogy borzasztó, de az emberi történelem a háborúk történelme is. (Jó lenne, ha egyszer és mindenkorra vége szakadhatna, a továbbiakban csak béke lenne, de amíg valakinek a máséra fáj a foga és azt erővel, furfanggal el akarja venni...?)

Nem tudom, hogy valahol valaki már számszerűsítette-e, hogy USA vs. Szovjet/Orosz "békemissziók" hányszor, hány helyen, mennyi áldozattal jártak. Már ha egyáltalán lehet ezt számolni, mérni... értelme nem sok, a világ történelmét hódítások és vérfürdők szegélyezik keleten és nyugaton is. Ilyen állat a civilizált ember.
De abban biztos vagyok, hogy nem billen a mérleg nagyon egyik oldalra sem, szóval hagyjuk már ezt a "Csak vegyük már észre, hogy amerika ezerszer rosszabb, sokkal több háborút indít, ezerszer több embert öl meg" faszságot. Nagyhatalmakról beszélünk, érdekszférákkal, expanziós törekvésekkel amik az olyan országokat fenyegetik, mint mi, vagy mint Ukrajna. Azt lehet eldönteni, hogy milyen áldozatokat, módszereket fogadsz el, és miket nem. És én azon a véleményen vagyok, hogy két világháború meg egy hidegháború után baromira arra kéne tendálni, hogy nem fogadunk el olyan módszereket, mint a katonai agresszió. Bocs, de ebben az esetben azon az oldalon állok, akik ezt elítélik, még akkor is, ha egyébként ezzel nyilván a saját érdekeiket is szolgálják.

"mert a média tisztára mossa az emberek agyában az amcsikat" Érdekes meglátás, jelen pillanatban is tudok tájékozódni mind a nyugati, mind az orosz média - vagy legyen akkor egységesen: propaganda - információiból, ezt a nyugati világban bárhol megtehetem, viszont érdekes módon ez Oroszországban nincs így. Kinek is mossák akkor az agyát? Ja, és elég jól emlékszem még arra az időszakra, amikor ez egyáltalán nem volt így, amikor itt is csak 1 sajtó/média létezett, az állami. Na, az agymosás volt. Higgyem el, hogy az oroszoknál nem így van, csak mert erősen hangoztatják? :)

Miért lenne faszság valami, csak mert neked nem tetszik? Mindig így vitatkozol, hogy ha valami nem tetszik, de nem tudsz rá mit mondani, akkor lesöpröd azzal, hogy "hagyjuk ezt a faszságot"? Nem te döntöd el, mi faszság és mi nem. A számok nem hazudnak, csak a propaganda. Én nem pártolom ezt a háborút, úgy kellett az atomfenyegetettség a kovidra, mint Thorazinra a nitrohígító... De ettől még tény, hogy ezt a konfliktust amerika generálta azzal, hogy folyamatosan szűkítette az oroszok mozgásterét mind katonailag, mind gazdaságilag. Ez nem ilyen egyszerű, hogy Putyin nyomta meg a gombot. Miért nyomta meg a gombot?

BTW, amerikában sincs másképp, úgyhogy amit állítasz, az nettó valótlanság; te hol voltál az elmúlt tíz évben, amikor sorra derült ki, hogy mit hide-oltak a nagy techcégek? Hol voltál, amikor a nagy platformszolgáltatók politikai alapon álltak neki cenzúrázni a tartalmakat, meg bannolni az embereket? Hol voltál, amikor az amcsi média összes tagja hallgatott el híreket, vagy hazudott akkorát, hogy be se fért a tévébe?
Na, kinek mossák akkor az agyát? Egyik kutya másik eb. Csak valamiért az amerikai kutya mindent is megúszik.

"A számok nem hazudnak, csak a propaganda." Lássuk azokat a számokat. Ja, nincsenek csak bemondások, "ezerszeresen, meg százszorosan...". De tudod mit, ha vannak számok, az is csak propaganda. Amit itt tolsz, az is csak propaganda, mert pont annyira áll meg a lábán minden állításod. Ördögi kör. Azt pedig én döntöm el, hogy mire mondom, hogy faszság. Ha nem tetszik, lehet ignorálni, lehet felháborodni, lehet vitatkozni, de még nem az a rendszer van - és remélem soha nem is lesz - amikor nem én döntöm el, hogy mit tarthatok faszságnak és mit nem. Az egyetlen jogos kifogás a stílus lett volna ezzel kapcsolatban, de arra nem csaptál le. :)

BTW az elmúlt években is itt voltam. Azt tudom, hogy honnan, hogyan érdemes informálódni, azt is tudom, hogy miben lehet többé, és miben lehet kevésbé megbízni, nyugi, ellenálltam az agymosásnak. Csak veled ellentétben úgy tűnik mindkét irányból sikeresen. :D

"A számok nem hazudnak, csak a propaganda." Lássuk azokat a számokat. Ja, nincsenek csak bemondások, "ezerszeresen, meg százszorosan...".

Belinkeltem egy listát, hogy hány háborút indított az US. Ha annyira érdekel, wikizd ki, hogy melyik hány áldozattal járt. Ukrajnában jelen pillanatban többszáz áldozatnál járunk, de lehet, hogy ezer is megvan már. Ez azt jelenti, hogy ezerszeres szorzó esetén az amcsiknak többszázezer, esetleg egy-két millió halottat kellett produkálniuk ezalatt a belinkelt 33 háború alatt. Szerinted lehetetlen?

De tudod mit, ha vannak számok, az is csak propaganda. Amit itt tolsz, az is csak propaganda, mert pont annyira áll meg a lábán minden állításod. Ördögi kör.

ROFLMAO! Szóval, nincsenek számok, de ha mégis vannak, akkor sem számítanak, mert az is csak propaganda! Ez igen! Gratulálok! Ez nem ördögi kör, ez közönséges lesöprés. Már megint. Zéró érv, csak kinyilatkoztatások. Nem számít, mert te azt mondod. Álmodban.

Azt pedig én döntöm el, hogy mire mondom, hogy faszság. Ha nem tetszik, lehet ignorálni, lehet felháborodni, lehet vitatkozni, de még nem az a rendszer van - és remélem soha nem is lesz - amikor nem én döntöm el, hogy mit tarthatok faszságnak és mit nem.

Azt te döntöd el, hogy te mit tartasz faszságnak, de azt nem, hogy mi valóban faszság és azt sem, hogy mit hagyjunk. Te hagyhatod, ha akarod.

Az egyetlen jogos kifogás a stílus lett volna ezzel kapcsolatban, de arra nem csaptál le. :)

Ezt most úgy adod elő, mintha hatalmas hibát követtem volna el azzal, hogy nem tettem szóvá a stílusodat...

BTW az elmúlt években is itt voltam. Azt tudom, hogy honnan, hogyan érdemes informálódni, azt is tudom, hogy miben lehet többé, és miben lehet kevésbé megbízni, nyugi, ellenálltam az agymosásnak. Csak veled ellentétben úgy tűnik mindkét irányból sikeresen. :D

Nekem nem úgy tűnik, hogy ellenáltál. Érveid nincsenek, csak propagandának billogozol mindent, amit az amcsik ellen felhoznak és lesöpröd az asztalról, egy kis fölényeskedés, meg most még egy kis személyeskedés is jutott a végére. El kell, hogy keserítselek, én nem szoptam be a ruszki propagandát. Ezt csak azok hiszik, akik beszopták az amcsi propagandát. Olvasgass egy kicsit.

Belinkeltél egy jpeg-et twitterről. Most komolyan ezzel álljak neki vitatkozni? :D Ne haragudj, nem fölényeskedésnek szánom, de ez komolytalan. Ha lesz időm, majd összeállítok egy anyagot a miheztartás végett, lehetőleg forrásmegjelölésekkel. Korántsem ilyen egyoldalú a mérleg mint láttatni próbálod.
Am agymosottnak neveztél, azután azt mondod, hogy szerinted én személyeskedek ha ilyet állítok rólad. Fura gondolatmenet.

Belinkeltél egy jpeg-et twitterről. Most komolyan ezzel álljak neki vitatkozni? :D Ne haragudj, nem fölényeskedésnek szánom, de ez komolytalan.

Miért, szerinted a kép készítője honnan szopta? Ha a wikipédiáról linkelem, az komolyabb?

Ha lesz időm, majd összeállítok egy anyagot a miheztartás végett, lehetőleg forrásmegjelölésekkel.

A miheztartás végett összegyűjtöttem én (ahol intervallum volt megadva, ott a középértéket vettem, a kérdőjelek nullának voltak számolva), forrásmegjelölésekkel.

Konfliktus Az US-sel szembenálló fél katonai veszteségei Az US-sel szembenálló fél civil veszteségei
Koreai háború 807,000 1,550,000
Vietnámi háború 809,510 1,202,500
Laoszi polgárháború ? 40,000
Libanoni krízis ? 5,000
Disznóöböli invázió 2,176 ?
Dominikai polgárháború 600 ?
Második koreai háború 397 ?
Kambodzsai polgárháború ? 292,500
Nemzetközi beavatkozás Libanonban ? ?
Grenadai invázió 69 24
Líbiai bombázások 45 23
Iráni-iraki konfliktus ? 290
Panamai invázió 314 202
Öböl-háború 35,000 3,664
Iraki repüléstilalmi zónák konfliktusa ? 1,400
Szomáliai polgárháború ? 315
Boszniai háború 21,173 4,179
Horvát függetlenségi háború 7,970 5,327
Beavatkozás Haitin 301 ?
Koszovói háború 2,200 3,551
Afganisztáni misszió 4,400 52,893
Jemeni dróntámadások 2,433 1,563
Iraki háború 34,476 120,882
Pakisztáni dróncsapások 2,750 562
Szomáliai beavatkozás 3,483 129
Szomáliai kalózok ? ?
Nemzetközi beavatkozás Líbiában ? 112
Közép-Afrikai konfliktus ? ?
Iraki beavatkozás 70,000 6,000
Szíriai beavatkozás 9,739 3,847
Líbiai beavatkozás 1,000 ?
Összesen 1,815,036 3,294,963

Disclaimer: az USA a konfliktusok egy részében nem egyedül harcolt az egyik oldalon, így az áldozatok sem mind az USA számlájára írhatóak, de a lista összesített áldozatainak többsége igen. Tehát ennek az ötmilliós irdatlan hullahegynek a jelentős részét az USA hozta össze a II. VH óta. Mondjuk, hogy négymilliót. Nesze számok.

Korántsem ilyen egyoldalú a mérleg mint láttatni próbálod.

Innentől kezdve az ilyen jellegű kijelentések a harmatgyenge szerecsenmosdastás kategóriába esnek.

Elég gyenge szerecsenmosdatási kísérlet. Kezdjük ott, hogy a Szovjetúnióban nem csak Oroszország volt benne, hanem sok ország. Aztán, ha nem tűnt volna fel, a lista, amit belinkeltem csak 1945-től sorolta a háborúkat, nem 1922-től. Ezenfelül a Szovjetúnió nem agresszorként vett részt minden háborúban; pl. nem ők támadták meg Hitlert sem. Amerikát ki támadta meg?
Szóval nem, az én linkemnek ez a párja: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia#Russian_Federation_(1991-present) Ezekért a konfliktusokért lehet felelősségre vonni az oroszokat, nem azért, amit egy a nyakukra pakolt rezsim csinált helyettük és még vagy tucatnyi más ország helyett is. Ha akarod kigyűjtheted belőle az áldozatokat te is. Meglátjuk van-e akkora hullahegy, mint az amcsiké.

Elég gyenge szerecsenmosdatási kísérlet.

Akkor jól van.

Aztán, ha nem tűnt volna fel, a lista, amit belinkeltem csak 1945-től sorolta a háborúkat, nem 1922-től.

Ilyen volt a lista, nem tudom átszerkeszteni, de nyugodtan nézd akkor csak '45-től.

Kezdjük ott, hogy a Szovjetúnióban nem csak Oroszország volt benne, hanem sok ország. 

Ilyen nagy horderejű döntések el tudtak máshol dőlni, mint Moszkvában?

Mármint, hol dőlt el, amikor őket támadták meg és nem fordítva? Vagy arra gondolsz, amikor egy másik szovjet tagállamban a saját szakállukra csináltak valakik népírtást? De ha csak azért is a '45 utáni háborúkat nézed, amikben részt vettek a szovjetek, az 12 konfliktus. Amerikának 31 van.

Az tény, hogy feleslegesek voltak, ebben egyetértünk. A háborúk elsöprő többsége felesleges. (Nyilván, ha megtámadnak és nem olyasvalaki támad meg, akit úgy sem győzöl le, akkor a honvédő háború magyarázható.)
A számok meg számítanak. Mondom, én nem védem a ruszkikat. De nyissuk ki már a szemünket. Amerika minden ámokfutását megússza, ő meg "büntet". Mert ő megteheti. Persze, erősebb kutya baszik, de akkor nem kell csodálkozni, hogy a másik is harapni próbál.

Ok neked nem számít, ha magyarokat gyilkolnak és üldöznek el a szülőföldjükről. Te a szerbeket szereted. 

Ha nem, akkor igazán leírhatnád, hogy oldottad volna meg a Milošević jelentette problémát.

Etnikailag homogén nagy Szerbiát akart. 

Ti tényleg nem tudtok vitatkozni, csak hazudozni, ráhúzni valamit a másikra? Minden liberrált ekkora tajparaszt féreg?

Semmiképpen sem amerikai intervencióval. Nincs olyan, hogy csak egy megoldás van.

Amúgy gratulálok, szép terelés volt. (Nem.)

Nem kamu, maximum félreérthető, mert nem csak a NATO-s bázisokat, hanem az MnNA bázisokat is és az egyéb szövetséges szervezetek bázisait is NATO-sként tünteti fel, holott azok ténylegesen nem NATO tagok, csak szövetségesek. Orosz szempontból mondjuk teljesen mindegy is, hogy felnyalták-e rá a NATO-s logót, vagy sem.

Nem mazsolázok, csak arra akarok rámutatni, hogy hamis/elavult a térkép:

Afganisztán nem éppen NATO szövettséges már, tulajdonképpen soha nem is volt igazán.

Pakisztán NATO szövetsége kimerül képzési programokban, meg segítségben az Afganisztáni logisztikában, miközben a tálibok háttérországa volt.

Kirgisztán a KBSZSZ tagja, nem hiszem, hogy sokat kokettál a NATO-val, azon dolgozik, hogy jobban megértse a NATO működését.

 

Eleget néztem ezt a térképet, elég rossz már a szemem ehhez a felbontáshoz, és ma még dolgozni is kéne...

 

De jól van, ha beleveszünk minden partnerség a békéért (PFP) tagot is, akkor jól van, de... Oroszország is PFP tag...

Nem mazsolázgatsz, csak épp ~30 bázisból beleállsz kettőbe-háromba és akkor hamis/elavult a térkép... Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy 30-an fognak rád puskát, tehát okkal vagy beszarva és erre mindenki lehülyézne, hogy nem 30-an fognak rád puskát, hanem csak 27-en. Nem elég az is? Ez nettó szőrszálhasogatás.

5-be álltam bele, mert Örményország is KBSZSZ tag, nem pedig NATO szövettséges.

Megszerkesztettem a képed Paintben, ezért jó f.ss lett: https://ibb.co/MRmSGfc

Pár helyen felülcsaptam a NATO zászlót KBSZSZ-szel, ha már tagjai a keleti-NATO-nak az adott ország.

Felraktam rá az összes KBSZSZ tagot + Fehéroroszországot.

Iránt nem raktam az oroszok zászlója alá, mert bár volt közös hadgyakorlatuk mostanában, annyira még nem borultak össze.

Afganisztánt, Irakot és Pakisztánt sem szedtem le, legyenek ők is inkább NATO szövettségesek (nem azok, illetve Paintben elég ronda lett a satírozás).

Szíriát nem raktam rá, mert Aszad fontos szövetségese Putyinnak, ott most aktív háború van.

Európából Szerbiát sem szedtem le, pedig nem barátok a NATO-val.

 

Ennyit mazsoláztam ki, kb az fél Közel-Keletet és Közép-Ázsiát, illetve Európa egy jelentős részét.

Szerintem ez így jelentős változás azért.

 

Miután ezeket összeszedtem, azt tudom mondani, egész egyszerűen hamis/megtévesztő a térkép, amit valaki szánt szándékkal erre a célra hozott létre.

 

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy 30-an fognak rád puskát, tehát okkal vagy beszarva és erre mindenki lehülyézne, hogy nem 30-an fognak rád puskát, hanem csak 27-en.

Ez így van, csakhogy itt van másik 6 is, akinél szintén van puska, és a te oldaladon van.

Nagyszerű, így már csak 25-en tartanak pisztolyt az oroszok fejéhez...

Miután ezeket összeszedtem, azt tudom mondani, egész egyszerűen hamis/megtévesztő a térkép, amit valaki szánt szándékkal erre a célra hozott létre.

Aha, mert 5 bázissal több volt rajta? Semmi hamisság nincs benne, maximum pontatlan volt. Nem akarod érteni, ugye? Vagy direkt bagatellizálod? Tök mindegy, hogy most 5 bázissal kevesebb van ott, miért van ott a többi? Miért kellett így bekeríteni az oroszokat? Az amcsik mit szólnának hozzá, ha Mexikóban és Kanadában orosz támaszpontok születnének, meg a karibi térségben?

Ez így van, csakhogy itt van másik 6 is, akinél szintén van puska, és a te oldaladon van.

25 vs 7. Fairplay. És még mindig elmész mellette, hogy ez Oroszország mellett van, a NATO mászott az ő nyakukra.

Jó, most mart tényleg értem. Nem hamis a térkép azzal, hogy vag, 6 országot állapított be NATO szövetségesnek, holott orosz szövetséges.

Hozzánk is jött házalni a NATO, hogy legyünk tagok, de a barátnőm elkergette őket. Nálunk már itt voltak az oroszok.

Csak parodizálok, mert szerintem bármely ország választhatta volna az oroszokat, de valamiért nem volt kedvük hozzá. Vagy legyenek ütközőzónában kötelező jelleggel országok? Mi van, ha ezt az egyik nem akarja elfogadni? Nem baj, így járt?

Értem, tehát direkt bagatellizálsz. Fogtál a cca. 30 országból 6-ot - aminek egy része rajta volt a NATO szövetségeseinek listáján - lehúztad őket a listáról és ezzel az összes többi is ki van pipálva. Nem vették őket körbe NATO bázisokkal.

egy része rajta volt a NATO szövetségeseinek listáján

Nem kell a "része", mert egyet húztam le, meg is indokoltam, miért.

Illetve továbbra is azt vallom, hogy el lehet dönteni mint ország, hogy melyik rendszerhez akarsz tartozni. Ha nem ajánlanak versenyképes alternatívát, nem kell csodálkozni, hogy mindenki önként és dalolva akar NATO tag lenni, nem utána kell sírni, hogy jaj, de körülvettel minket, nem volt más lehetőség, mint támadni...

Majd ha a ~30-ból lehúzol ~25+ bázist, akkor beszélgethetünk róla, hogy hamis a kép, addig ez bagatellizálás.

Na ja, döntsön mindenki szabadon. Aztán, ha a korrupt vezetőket az amcsik kilóra megveszik, akkor az szabad döntés volt az egész ország részéről, igaz? Azt meg nem mondtam, hogy nem volt más lehetőség, mint támadni. Nem értek egyet ezzel a háborúval és nem is értem, hogy miért csinálta, amikor nyugodtan csinálhatta volna azt, amit az amcsik, hogy drónokkal levadászgatja, azokat a politikai szereplőket akik útban vannak, vagy titkosszolgálati módszerekkel elkapja a tökeiket. Estébé. De ettől még igaz, hogy az amcsik mind gazdaságilag, mind katonailag sarokba szorították a ruszkikat és valós fenyegetéssel néztek szembe.

Hiába szedik le drónnal az amerikaiak aktuális bábjait, lesz helyükre másik. Nagy eredményt az amcsik sem tudtak elérni. Afganisztán teljes vereség. Irakban csak azért van viszonylagos rend, mert a szomszédos Irán érdeke, hogy a síita többségű Bagdadi kormány működjön. Az oroszok azt mondják nukleáris fegyvert akart fejleszteni Ukrajna. Ezt már hallottuk Irakban is. De Ukrajnában ennek reális valószínűsége van, még akkor is ha nem segíti ebben Amerika. A szükséges know-how rendelkezésre áll. Hordozórakéták is vannak. Jogi alapot pedig a Budapest szerződés felrúgása adja. Az ukrán érv az volt, hogy területi integritása garantálása fejében mondott le atomfegyvereiről Ukrajna 1994-ben. Mivel ezt megsértették az aláíró felek, Oroszország aláíróként elcsatolta a Krímet, Amerika, Nagy Britannia, Franciaország illetve Kína szintén aláírókként semmit nem tettek a memorandum betartatására így Ukrajna számára újra megnyílik az lehetőség nukleáris fegyverek fejlesztésére. Az első Ukrán atomfegyver elkészülte után már nem tud támadni Oroszország, illetve ukrán nukleáris csapással kell számolnia ha támadna. Ezért fogja szerintem teljes Ukrajnát elfoglalni Oroszország. Annyira elmérgesedett a nemzetközi viszony, hogy már az oroszok sem bíznának semmilyen nyugati garanciában, ukránban meg pláne nem. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ha az összes bábot leszedik, előbb utóbb a sokadik csak meggondolja, hogy bevállalja-e. De élhettek volna a titkosszolgálattal is. Az amcsik Janukovicsot és kormányát is el tudták tüntetni és berakni a helyére a sajátjukat. Ezt az oroszok is eljátszhatták volna visszafelé.

De Ukrajnában ennek reális valószínűsége van, még akkor is ha nem segíti ebben Amerika. A szükséges know-how rendelkezésre áll. Hordozórakéták is vannak.

Keresel nekem erre valami elemzést? Én csak ezt találtam, de ez Telex, nem a NAÜ: https://telex.hu/kulfold/2022/02/24/vlagyimir-putyin-osszeeskuves-elmel…

Majd ha a ~30-ból lehúzol ~25+ bázist, akkor beszélgethetünk róla, hogy hamis a kép, addig ez bagatellizálás.

10%+ százaléknyi hiba van a képen, ezért engem megbuktattak volna staton. De szerintem most már tényleg eleget beszéltünk erről, és szerintem nem fognak közeledni az álláspontok.

Aztán, ha a korrupt vezetőket az amcsik kilóra megveszik, akkor az szabad döntés volt az egész ország részéről, igaz? 

Lengyelországban 80%+  os a NATO támogatása (pontosabban kedvezőnek látása) a lakosság körében, Litvániában 75+. Érdekes azonban, hogy hogyan változott ez az évek során, és ez pl Bulgáriában jelentős változások történtek. Magyaroroszágon sok a bizonytalan, de még így is 48% kedvezőnek látja a képet:

https://www.pewresearch.org/global/2020/02/09/nato-seen-favorably-acros…

Nem sokat fizetnék én a NATO helyében én a korrupt vezetőknek ennek fényében.

"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok" - Winston Churchill

Itt most a háború helyzet miatt lehet benne valami, különösen olyan országokban ahol úgy érzi a nép, hogy saját hadserege nem tudná megvédeni. Viszont ha heteken belül ebből nem lesz atomháború de visszatér a hidegháború a folyamatos fenyegetettség érzésével akkor majd jönnek újra az ilyen tömegtüntetések. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Csakhogy ez nem holmi statisztika. Ez baromira nem úgy működik, hogy ha X% hibás, akkor az egész hibás, egyetlen NATO bázist sem raktak Oroszország köré. Neked is szólnak ezek a kérdések.

Ukrajnában is magas volt a NATO támogatása, pont azért, mert az amcsik elzavarták az orosz bábkormányt és a sajátjukat ültették oda.

Nem az amcsik zavarták el a diktátort, hanem az ukránok. Az amcsik segítettek nekik ebben, és részben ennek is köszönhető a mostani helyzet. Ha az amcsik nem segítenek nekik, és mégis sikerül elzavarni Janukovicsot, akkor is itt tartanánk.

Ettől függetlenük rohadjanak meg az amcsik, a francért kell minden szar helyen beavatkozni, igazán beavatkozhattak volna komolyabban is putyin fegyverkezésébe is az elmúlt 10 évben...

Egyáltalán nem. Ha az amcsi bábkormány helyett most csak simán egy mezei ukrán kormány lenne, aki se amerikával, se az oroszokkal nem lenne túl jóban, nem eszkalálódott volna idáig. Maximum az orosz kisebbségek miatt lett volna balhé, de ha hagyják őket leszakadni, akkor még azért se. Viszont helyette kaptak egy amcsi bábkormányt és ott taposták az orosz kisebbséget, ahol tudták.

Nem, amerika ne akarjon már sehova sem beavatkozni. Elég volt a demokráciaexportjukból. Usque 30 háború volt már miatta '45 óta és többmillióan haltak meg bennük. Az rendben van, hogy az oroszok húzzanak haza ukrajnából, de az amcsik is.

Ha az amcsi bábkormány helyett most csak simán egy mezei ukrán kormány lenne, aki se amerikával, se az oroszokkal nem lenne túl jóban, nem eszkalálódott volna idáig. Maximum az orosz kisebbségek miatt lett volna balhé, de ha hagyják őket leszakadni, akkor még azért se.

Igazából Oroszország még azelőtt 3 hónappal megszállta Krímet, hogy Prosenko hatalomra került volna. Nyilván lehet azt mondani, hogy "látszott" az amcsi bábkormány az oroszok számára, de ha megszállják az prszágod egy részét, nehezen tudsz elnöknek jelölni valami szövettségest. Szóval szerintem akkor ezzel is sikerült segíteni Amerikát a céljai elérésében.

Az könnyen lehet. De akkor tkp. majdhogynem vér nélkül megoldották a helyzetet, nem fordult ellenük mindenki. Az ukránok pedig tényleg gőzerővel szívatták a kisebbségieket, nem csak a ruszkikat, de minket is. Nem tudom, hogy ebből a hírből mennyi igaz, de ha csak egy tizede is, már az is azt bizonyítja, hogy nem volt teljesen provokálatlan ez a támadás, hogy vastagon saras a helyzet eszkalálódásában az US. Sok propagandát tolnak a ruszkik, de amikor a nácikat emlegette Putyin, abban pont igaza volt.

Ez baromira nem úgy működik, hogy ha X% hibás, akkor az egész hibás, egyetlen NATO bázist sem raktak Oroszország köré.

Ez mondtam volna? Vagy azt, hogy az ábra megtévesztő, és manipulatív?

Ukrajnában is magas volt a NATO támogatása, pont azért, mert az amcsik elzavarták az orosz bábkormányt és a sajátjukat ültették oda.

Lehet. De az is biztos, hogy Ukrajna aztán végletekig megosztott, vannak nyugatbarát, keletbarát, sovinista, nacionalista részek. Attól, hogy bábkormányuk van (ezt te állítottad), az állandósult harcok önkéntelenül a NATO felé fogják lökni a közvéleményt. Most azt látják, hogy jöttek az oroszok, NATO, és az EU küld fegyvert, ha nem is lesznek rövidúton NATO tagok, szerintem a lakosság jelentős részének ez lesz a kívánsága.

Neked is szólnak ezek a kérdések.

Ezt az egyet sem bírom, ez az egész kommentesdi viszi el az időt a munka és a család elöl.

Ez mondtam volna? Vagy azt, hogy az ábra megtévesztő, és manipulatív?

Azt mondtad, hogy az ábra hamis. Nem az, maximum pontatlan. Miért lenne megtévesztő? Nem tízszer annyi bázist raktak rá. Meg manipulatív? Ez már annyira demagóg...ennyi erővel minden érv "manpulatív", hiszen valakinek a meggyőzésére, a véleménye megváltoztatására született.

Lehet. De az is biztos, hogy Ukrajna aztán végletekig megosztott, vannak nyugatbarát, keletbarát, sovinista, nacionalista részek. Attól, hogy bábkormányuk van (ezt te állítottad), az állandósult harcok önkéntelenül a NATO felé fogják lökni a közvéleményt. Most azt látják, hogy jöttek az oroszok, NATO, és az EU küld fegyvert, ha nem is lesznek rövidúton NATO tagok, szerintem a lakosság jelentős részének ez lesz a kívánsága.

Igen. Ebben egyetértünk. Putyin kvázi kiprovokálta, hogy egységesen nyugatra húzzanak.

Ezt az egyet sem bírom, ez az egész kommentesdi viszi el az időt a munka és a család elöl.

Nem én kezdtem veled vitatkozni...

Mindenki figyelmebe ajanlom az egyetlen pontot ami az egesz vilag hozzaallasat megmutatja.

Tessek megnezni, hogy amerika, hol es hanyszor milyen tipusu nepek altal lakott orszagokat tamadott meg "provokalatlanul".

Kevesbe elvonatkoztatni tudoknak ideznem a klasszikus Woody Allen fele "Az ember szine feher." mondasat.

Amerika kinosan ugyelt, a 2. vh után, hogy veletlen se tamadjon mast csak sarga, barna, vagy fekete emberek altal lakott orszagokat.

Jugokhoz meg megvartak amig hivjak oket.

Ertem ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

ps.: full nem tudják az oroszok mi van. Elhiszik Putyin minden szavát. Full meg vannak vezetve.

Ebben mi az új ? Itt is bőven vannak rá törekvések, és sajna van is látható eredménye ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Megszámoltad, rendben.
Engem a szomszédban zajló háború zavar.
Az USA elnöke egy demokratikusan megválasztott ember. Ha nem tetszik elküldik a fenébe. Lásd Trump akit még az atom arzenáltól is elzártak. Nem jól , de működik a rendszer. Nincs jobb jelenleg. A kritikát megérdemli.
Ezzel ellenben Putyin egy elmozdíthatatlan, talán mentálisan is sérült diktátor.

Megszámoltad, rendben.

Az áldozatokat nem, de a háborúkat, amiket a két ország indított, igen. A számok egyértelműek.

Engem a szomszédban zajló háború zavar.

Ld. itt.

Az USA elnöke egy demokratikusan megválasztott ember. Ha nem tetszik elküldik a fenébe. Lásd Trump akit még az atom arzenáltól is elzártak. Nem jól , de működik a rendszer. Nincs jobb jelenleg. A kritikát megérdemli.

Nettó bullshit. Kezdjük azzal, hogy az amcsik demokráciája egy vicc. Van két párt és választhatsz, hogy kék vagy vörös. Ez aztán demokrácia. Kettő, amelyik elnöknek a pofája nem tetszik az igazi elitnek (az amcsi oligarcháknak, Wall Street, Silicon Valley, Big Pharma, stb.), azt kicsinálják. Kennedy-t agyonlőtték, Trump-ot meg kitiltották az internetről, de még azt a céget is kinyírták, ahova átment a Twitterről. Micsoda demokrácia. (A választási csalást már le sem írom, mert azt úgyis csak lekonteózod.)

Ezzel ellenben Putyin egy elmozdíthatatlan, talán mentálisan is sérült diktátor.

Azt nem tudom, mennyire őrült bele a hatalomba. Lehet, hogy tényleg. Akkor szarban is vagyunk. Ami a demokratikus elmozdíthatatlanságot illeti; az amcsik valódi elitje is elmozdíthatatlan, mert nem demokratikus úton kerültek a csúcsra, hanem pénzügyi alapokon. Nesze nekünk demokrácia.

Na és a politika úgy általában?

Minek kéne lennie: az emberek választanak vezetőt aki értük dolgozik

Mi valójában: a vezető próbál minél inkább magának és haverjainak jót tenni, de úgy, hogy látszólag az emberekért dolgozik és fenntartja a támogatását és hatalmát

Ja, az étterem-tulajdonosok is biztos benne vannak. Szerintem nekik is annyira nyűg ez a háború, mint mindenki másnak. Egyébként meg, amit az Ukránok Donbaszban csináltak és amit a magyarokkal és lengyelekkel is csináltak, azok után én csak annyit mondok: hajrá Putin! Remélem, nem húzódik el túl sokáig.

Putyin terve az volt, hogy lerohanja Ukrajnát. Nem volt itt semmi opció nem katonai megoldásra. Talán ha Janukovics lett volna még hatalmon, de hát őt nem véletlenül zavarták el.

Senki sem akart rakétarendszert telepíteni Ukrajnába, a NATO rohadtul nem akarta felvenni (nem a mi vétónk volt az egyetlen oka ám!), pont azért, mert egyrészt rohadtul barbárok még a kisebbségekkel, másrészt Putyin atomjai miatt.

"Egyébként meg, amit az Ukránok Donbaszban csináltak és amit a magyarokkal és lengyelekkel is csináltak"

Mondjuk ezen pont az EU közeledés segítene, nem az orosz kisebbségi politika.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Akinek nem tetszik, hogy verik az picsog? Vagy ez csak a magyarokra vonatkozik, a többiek teljes joggal tiltakoznak, ha verik őket?

Ami a javulást illeti, Szlovákia 2004 óta, Románia 2007 óta tag. Ha ennyi időbe tellt a javulás, akkor annak nem az az oka, hogy beléptek az EU-ba, hanem, hogy kiöregedtek/kihaltak a korábbi magyarverők.

Sztem rád gondolt a picsogással. Másrészt előbb a saját házunk táján kellene körülnézzünk: nem semmi zsidózás, buzizás van, hogy a cigásnysággal mit művelünk, arról meg valamiért mindenki kussol.

Ne is beszéljünk a 2017-es őcsényi esetről, meg az egész migrásnozásról. Pedig hát mi is EU tagállamok lennénk már egy ideje, vagy mi...

Ha pedig a régi magyarverők kihaltak/kiöregedtek, és javulás van, akkor az pontosan azt jelenti, hogy a következő generációk már nem ilyenek, és ennek bizony pont, hogy az EU az oka.

Jártál már pl Őcsényben? Budapest eléggé multikultúrás város, de ez vidéken nem mindenhol van így.

Orbánnak arra hajlik, amerre pénzt lát, pragmarikus, nem rasszista. Viszont az emberek egymás ellen uszítása működik. Leszámolhatnánk ezzel végre, és akkor igazán lenne morális alapunk arra, hogy más országok kisebbségpolitikáját kritizáljuk.

Megvallom őszintén meg kellett néznem most Google mapsen, hogy merre van ez az Őcsény. De hát ha Kamala Harris odáig jutott földrajzból hogy már tudja Ukrajna egy ország Európában és ezzel én is tisztában vagyok, úgy érzem nem kell aggódnom. Ő mégiscsak az Egyesült Államok alelnöke és szerintem ő sem tudná kapásból elhelyezni a térképen Őcsényt. Nem is jártam ott. Streetview-val szétnézve ott ritka szar hely lehet. Értelmes zsidó oda nem költözik. Így tök mindegy mit gondolnak ott a zsidókról a kocsmában, abból baja senkinek nem lesz. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ja értem, tehát nektek tömeggyilkos US-bérenc liberálfasisztáknak picsogót jelent az, akinek nem tetszik, ha a honfitársait verik. Gratulálok. Újabb hungarofób vadbarom. Miért nem mész ki az egybesült állatokba, ha ennyire szar itt a szar magyarok között?

Az a durva, hogy én csak felhívtam a figyelmedet egy anomáliára, te meg személyeskedni kezdtél. A picsogást simán meg lehetett érteni úgy is, hogy a kisebbségek picsognak - felhívnám a figyelmedet, hogy azt írta, hogy "szerinte", tehát neki sem volt egyértelmű, szóval amit mondasz kb. bullshit, nettó hazugság. Emberileg egy rakás szar vagy.

"Az a durva, hogy én csak felhívtam a figyelmedet egy anomáliára"

Én meg informáltalak, hogy a magyarverés nem olyan durva, mint mondjuk 20 éve. 

A kisebbségek (veled ellentétben) egész jól látják a helyzetüket, és (pár apró kivétellel) nem picsognak.

Ha válaszolni szeretnél valamire, amit írtam, először nyugodj le és gondold át, ennek a buta vagdalkozásnak nincs sok értelme.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Én meg informáltalak, hogy a magyarverés nem olyan durva, mint mondjuk 20 éve.

Pontosabban bagatellizáltál. Tényleg fantörpikus eredmény, hogy már nem minden nap verik meg őket. Aztán meg személyeskedtél egy sort. Mi okod volt rá? Semmi. Belülről jött.

A kisebbségek (veled ellentétben) egész jól látják a helyzetüket, és (pár apró kivétellel) nem picsognak.

Nocsak...akkor most mégis picsogás, ha valaki tiltakozik, amikor verik? Vagy ez megint csak a magyarokra vonatkozik?

Ha válaszolni szeretnél valamire, amit írtam, először nyugodj le és gondold át, ennek a buta vagdalkozásnak nincs sok értelme.

Te kezdesz el személyeskedni, de én vagdalkozok bután? Ez aztán a kettős mérce. Te azt hiszed, hogy te meg a libtard haverjaid vagytok az ejnstejn klub és mindenki aki nem ért veletek egyet, az buta náci és mehet a villamosszékbe, csak előbb verjék meg a szlovákok vagy a románok. Egy köpőcsészébe több értelem és jóérzés szorult, mint belétek.

Nem csak, de összefügg. Ha egy ország fejlődik (jogi háttér, oktatás, gazdasági helyzet), az javít a kisebbségek helyzetén.

De más dolgok is sokat segítenek a kisebbségi magyaroknak, pl. hogy jóval egyszerűbb Magyarországra utazni, vagy akár ott dolgozni a más országokban élő magyaroknak.

De vehetjük a kisebbségeknek adott eu-s támogatásokat is.

És általában igaz, hogy ha egy hely jobb, kevesebb ott az ostoba fasz. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Magyarul semmi bizonyítékod nincs, csak wishful thinking-ed. EU-felszopó picsogás, ha úgy tetszik.

Itt nem arról volt szó, hogy a határon túliak szabadabban utazhatnak-e, vagy kapnak-e támogatást, vagy sem, hanem, hogy mennyit verik őket a helyi elvtársaid.

Az utolsó mondatban egyetértünk, bár szerintem meg kéne fordítani a sorrendet: ahol kevesebb az ostoba fasz (liberálfasiszta), az egy jobb hely.

", hanem, hogy mennyit verik"

Egyértelműen kevésbé. 

Nézd meg mi volt mondjuk 20 éve, és mi van most.

A szlovák nácik most haverkodnak a magyar nácikkal, hol vannak már a régi nagy ütközetek....

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Ön abbahagyta már a felesége verését?"
Ki mondta, hogy rosszabb lenne nekik? Én nem mondtam ilyet. Én azt mondtam, hogy a határon túliakat továbbra is verik, EU ide-vagy-oda. Ritka aljas egy szaralak vagy te, csak a másik mocskolása, meg hitelenítési kísérlete megy neked.

Honnan a búbánatból tudjam? Én úgy vettem észre, hogy az EU egy szalmaszálat nem tett keresztbe a nemzeti kisebbségek jogaiért, vagy védelméért, sőt, pont, hogy beleszartak. Ennek megfelelően, ha a helyzet javul, stagnál, vagy romlik, akkor annak nincs köze az EU-hoz. Az csak a te wishful thinking-ed, hogy az EU miatt csökkent a magyarverések száma.

Mivel konkrét példákat is írtam fentebb, miért jó a kisebbségeknek az EU tagság, elég fura, hogy nem tudsz erre példákat mondani. (de ha elgondolkodsz, magadtól is rá tudsz jönni még párra)

Próbálj többet olvasni, és kevesebbet írni.

És nem lesz attól igazad, ha elkezded sértegetni a többieket.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Mivel konkrét példákat is írtam fentebb, miért jó a kisebbségeknek az EU tagság, elég fura, hogy nem tudsz erre példákat mondani. (de ha elgondolkodsz, magadtól is rá tudsz jönni még párra)

Én arra adtam példát, hogy az EU nyíltan kijelentette, hogy szarik a nemzeti kisebbségekre. Te meg ezt szartad le... Update: Itt is erről van szó, kb. két percig.

Próbálj többet olvasni, és kevesebbet írni.

Inkább te próbálj többet gondolkodni és kevesebbet fölényeskedni. Bár asszem lehetetlent kérek.

És nem lesz attól igazad, ha elkezded sértegetni a többieket.

WTF... Ehhez aztán már pofa kell. Én kezdtelek el sértegetni? Te kezdtél el engem sértegetni. Hogy stílszerű legyek, attól nem lesz igazad, ha elkezdesz hazudozni.

Már az, szurkol. Sérült, csalódott emberek könnyen találják meg a megoldást a gyűlöletben.

Gyakran ezért is építik le autoriter vezetők az oktatást és az objektív, független tájékoztatást. Aki szerényebb értelmi képességgel rendelkezik, az könnyebben irányítható. Aki vákuumban él, azt könnyebb traumatizalni és azután radikalizálni.

15 éve még lehetett. Bácsfi Diána gyűlésein több NBH-s volt, mint tag. Ki lehetett őket szúrni könnyen :)

Szép idők voltak, a memoárjaim legszebb része lesz.

Egyébként pedig, az AZOV is valami titkosszolgálati honeypot lehet. El nem tudom képzelni másképpen, hogy fegyvert fognak egy zsidó elnök oldalán, az lgbt nyugathoz való csatlakozásért harcolni.

Nem olyan finnyás ám a szent nyugat. Az egykori SS tagokból szervezett ODESSA évtizedekig szolgálta a CIA-t. Az AZOV harcosai elég fanatikusak magas harcértékkel. Ha ők nem vesznek részt a harcokban Mariupol már 2015-ben oroszbarát kézen lett volna. Azzal a nyugati stratégák is tisztában vannak, hogy az Én kicsi popsim szivárványos katonák menekülőre veszik az első ágyúzás után. Harci szellemet felkorbácsoló új ideológiát momentán nem fejlesztettek nyugati szellemi műhelyek az elmúlt évtizedekben így azzal kell főzni ami van. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

"Szerintem pont a további atrocitások elkerülése volt a cél"

Hát,az oroszok ezt a célt nem hogy nem érték el, de igazából növelve az atrocitások számát, még távolodtak is tőle. Miből gondolod, hogy ez volt a cél?
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ja, inkább putyini propagandát. Gratulálok.

Olvashatnánk akár török propagandát is, ők sem szívlelik a ruszkikat túlzottan.

Vagy fehérororsz propagandát, Lukasenkát szeritem Putyin már eljegyezte titokban, csupa szép dolgokat lehet olvasni ott, még az invázió tervét is bemutatták.

Vajon inuit propaganda van valahol? Én azt szeretném!

Jó meglátás! Nagyon kedvelem azokat a hupukat, akik teljesen hitelesen saját gondolatként adják elő, amit Telex-en, 444-en olvasnak és hozzáteszik, hogy aki nem így gondolja, az egy agymosott barom gomba.
Ijesztő az önreflexió teljes hiánya.

“Az ellenség keze betette a lábát”

Jó meglátás! Nagyon kedvelem azokat a hupukat, akik teljesen hitelesen saját gondolatként adják elő, amit rt.com-on, origon olvasnak és hozzáteszik, hogy aki nem így gondolja, az egy agymosott barom gomba.
Ijesztő az önreflexió teljes hiánya.

Látod, hogy ezzel nem sokat tettél hozzá ahhoz, amit írtam? Legalább azt leírhattad volna, hogy melyik részről gondoltad, hogy a telexről vagy a csupanégyről származik...

Briliáns! Az echolálás nagyon fontos dolog a beszéd képességének elsajátítása folyamatában. Mondjuk 3 éves kor felett már azért kell egy picit aggódni, ha még mindig csak a papagájkodó utánzás megy de te attól a kortól még biztosan messze vagy. Szóval csak így tovább! Ismétlés és utánzás a tanulás útja. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ezzel csak az a baj, hogy az ukránok úgyszintén, szóval oda is lehetne ugyanezt kommentelni pár szó kicserélésével.