Gattyán György - új játékos a politikai palettán

Fórumok

Ki mire számít, esetleg mit vár tőle? 

Kiindulási alapnak: Gattyán György: Engem nem tudnak zsarolni vagy lefizetni

Az ATV-n attól rettegtek, hogy az egyre inkább online térbe áthelyezőgő kampányba belép egy profi temérdek pénzzel.

(Hogy ki kinek az embere, most hagyjuk. Demokráciában aki választó az választható is. Unalmas már, hogy saját maguk szerint az ország vezetésének szent grálja a kormánypártok kezében van, a kormánypárt leváltásának szent grálja az összefogás kezében, mindenki más áruló.)

Hozzászólások

Fidesz köszöni szépen.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 12. 13., h – 08:49

En remelem, hogy valos alternativakent bekerul a parlamentbe Gattyan es/vagy az embere(i). Mindegy, kinek (part, szervezodes) a karara.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"esetleg mit vár tőle? "

Hát, hogy fogja kavargatni...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Mit várok tőle? Lopjon, hazudjon, k*rja el, eu-s támogatások elsíbolása, II. Mészáros Lőrinc kinevezése.

Egyelőre nem látom, hogy mit szeretne. Ez a digitalizáljuk Magyarországot szöveg egy orbitális bullshitnek tűnik nekem. Valami program jó lenne, hogy legalább be tudjuk határolni, hogy mit szeretne tenni, pontosabban mit ígér. Aztán ez adott esetben mennyire fog teljesülni. Az EU felé húz a szíve vagy inkább Keletre? Erre így nehéz bármit is mondani.

Amúgy Ő egy üzletember és nem politikus. Nem tud kilépni a jázmin árnyékából, pedig nagyon szeretne. 

Gattyán megértette, hogy ha megpróbál 0.5-1%-ot elvinni, akkor lehet, hogy csökkentik az ellene folyó eljárásokat vagy esetleg elnézőbb lesz a NAV vele. Ennyi ez a történet.

Milyen eljárásokat? Eddig két eljárásban is úgy szopott a NAV mint a négy napos csecsemő.  Gattyán meg nem azt az ember, akit olyan könnyű megzsarolni, ráadásul, ezen ő már túl is van. 

 

Ezen mi a csoda?

Oyster csat, ami messziről látszik. Ez beazonosítja, hogy Rolex. Acélnak néz ki, ezzel a világoskék számlappal az acél Oyster Perpetual tavaly debütált.

Lehetne nemesfém, mondjuk Ice Blue számlappal, de akkor meg a csat nem stimmelne. Így mondjuk 99,8%-ra adom, hogy az az óra, amit írtam.

trey @ gépház

Ja, így értem. 

Visszatérve az árára én 2012-ben akartam venni egy Tag Heuer Carrera Calibre 7 RS 2-t, ami akkor volt 1.5 millió. Persze kellett volna szorgosan gyűjtögetnem, mire összejön rá, de nem volt elérhetetlen. 

Ha lenne egy Vacheron-Constantin skeleton automatája, na az már izgalmasabb lenne. 

Nem mellesleg van pár Rolexem. Tehát, nem csak képről láttam ezeket az órákat. :D

Gyurka!

Ha olvasod és még kell ember, keress meg! Órában már össze tudnánk öltözni! Lehetnék mondjuk a népjóléti minisztered! Jó pénzért ... :D

Alanyi jogon  - népjóléti alapon - támogatnám, hogy mindenki kapjon egy Rolexet. :D

trey @ gépház

Kérdeztem. Mit fizetnek? :) Olyan bohóckodásra lennék én is képes, mint Cseh Katka, Cake-Olívió meg a többiek :D

Sőt, nagy pénzért még buzi házasságért is hajlandó lennék kampányolni talán. Olyan nehéz nem lehet, a gyerekverő MZP-nek is sikerül. Gondolom, amikor a lóvét számolja, az feledteti, hogy össze kell szorítania néha a fogát.

trey @ gépház

Ha ennyire nem érdekli, akkor miért nem vesz egy Casiot? Időt az is mutatja.

Úgy tudtam, a Casio nem certifikált svájczi kronométer, tehát valamilyen időt ugyan tényleg mutat, de biztosan nem a pontosat. Meg az is lehet, hogy ez a számlap tetszett neki, de nem volt burzsujabb kiadásban. Vagy az is lehet (ez a legvalószínűbb), hogy van otthon 100 db órája, és ma éppen ez illett a szeme színéhez, vagy valami ilyesmi.

Most nem éppen szavazatokért kampányol? Én azt hittem :D

Igazából senki nem tudja, hogy most éppen mit tervez Gattyán, de ha tippelni kellene, hogy eddig hány db szavazatott vesztett a filléres Rolex miatt, akkor azt mondanám, hogy eddig nulla.

Nekem a világon semmi, csak szórakoztató volt, ahogy beleálltál az órába, miközben a "milyen órát hord gattyán" kérdés szerintem az egész országban (Gattyánnal és a családjával együtt) legfeljebb egy tucat embert érdekelhet.

De ugyanez a kisnyugdíjas vibe volt jelen akkor is, amikor a tv2-ben sípoltak, hogy luxusétteremben ebédelt valami jöttment üzletember. Most jöttem fel a céges menzáról, 2600 forintot fizettem, de ha nem lettem volna lusta kimenni, akkor 3000-3500 errefelé egy értelmes ebéd. Ezek meg visítanak, hogy a pesti belvárosban a turistanegyedben elkérnek vagy ötezret is (14 euró, lol) egy ebédért.

Komolyan itt tart a magyar középosztály, hogy ezek hírértékű dolgok? 

Ez a flame kategória. Aki itt nagy dolgokra számít, az bolond. Nem is értelek ...

Komolyan itt tart a magyar középosztály, hogy ezek hírértékű dolgok? 

Nekem mondod? Hányszor hánytorgatjátok fel, hogy milyen óráim vannak?  Nem kettős az a mérce kicsit megint?

trey @ gépház

Már szinte mindent el lehet intézni online, lásd: Ezért se fáradj be a hivatalba!

Ha ebből indulunk ki, akkor ha Gattyán programja ha csak a digitalizáció, akkor az úgy kevés lesz, elvileg ez már meg van oldva...

Úgy látom, ebben benne van a teljes gazdaság és társadalom digitalizáltságának mértéke. Az állam nem biztos, hogy tud az egészre hatással lenni.

Pl. a linkelt tanulmány ezt írja:

A kkv-knak csupán 46%-a rendelkezik legalább alapszintű digitális intenzitással, szemben a 60%-os uniós átlaggal, és a kulcsfontosságú digitális technológiák (nagy adathalmazok, mesterséges intelligencia és felhő) elterjedése alacsony. A kkv-k digitális transzformációjának előmozdításához több és hatékonyabb támogatásra van szükség.

Nem vagyok benne biztos, hogy csak a támogatáson múlik. Miért kéne ahhoz állami támogatás, hogy egy kkv digitalizáljon? Ez hülyeség. Legyenek alacsonyak az adók, legyen hatékony a közigazgatás, legyen kevés az adminisztráció, csökkenjen a korrupció, legyen kiszámítható gazdasági környezet stb., és akkor majd több pénzük marad a kkv-knak a digitalizációra. Lehet a saját profitból digitalizálni, vagy bevonni külső tőkét. Nem kell ehhez állami támogatás.

Az a lényeg, hogy nem csak az államon múlik, hogy a teljes gazdaság és társadalom mennyire használja ki a digitalizációt.

Persze, a közszolgáltatások legyenek mind digitalizálva, plusz az sem árt, ha rendes informatikai oktatás lenne. Plusz még talán lehetne ösztönözni az internet terjedését, pl. adókedvezményekkel.

De ha van egy kkv aki elő akar fizetni egy felhő-szolgáltatásra, vagy akar venni egy új számítógépet, azt azért ne az állam finanszírozza már. 

Ezt az észt példát egyébként EU-szinten kellene megvalósítani, kötelezve a tagállamokat, hogy hajtsanak végre hasonló digitális reformokat, erre pont lenne értelme pénzt adni.

Akár lehetne indítani EU-szinten szabad szoftver projekteket, tehát hogy központilag fejlesztene az EU szabad szoftver állami szoftvereket, amiket aztán használhatna bármely tagállam. Gondolom minden országban hasonló dolgokat kell tudnia egy közigazgatási szoftvernek, tehát ez valamilyen szinten lehetne központilag fejleszteni, aztán persze lehetne ezt bővíteni modulokkal is országszinten.

Sokkal költséghatékonyabb, ha nem kell minden tagállamnak külön-külön a nulláról megírnia ugyanazt a szoftvert, hanem EU-szinten történne a fejlesztés.

Tegyük Gyattyán-t középre. Tőle jobbra és balra le van osztva a térfél.

Melyik oldalhoz áll közelebb Gattyán?

Szerintem semmiképpen nem  baloldali koalícióhoz.  Ha valaki alkalmas kiábrándult Fideszesek, anti-balosok valamint a mérsékelt közepet megszólítani, akkor az ő. Ezzel elvette MZP munkáját. Innentől kezdve a baloldalnak MZP felesleges, mert ki lett helyettesítve. :)

Szerkesztve: 2021. 12. 18., szo – 06:50

Gattyán színre lépése megmutatta nekünk, hogy MZ Petya mennyire képtelen az együttműködésre és, hogy mindenhol ellenséget lát. Még a saját háza táján is.

Biztos ez a sikeres országvezetés szükséges és elégséges feltétele?

Így is valid lehet :D :D :D

Gattyán színre lépése megmutatta nekünk, hogy OV mennyire képtelen az együttműködésre és, hogy mindenhol ellenséget lát. Még a saját háza táján is.

Biztos ez a sikeres országvezetés szükséges és elégséges feltétele?

Nem is tudom ez vicces-e vagy nem. Inkább vicces :D

Az a vicces nekem (nem ment át szerintem), hogy a nagy fikázásban, ócsárolásban nem veszik sokan észre, hogy amit mondanak az ellenre, az kb igaz a lieblingre is. Sok helyen vettem észre, errõl is, arról is. Gondolom akik elmerülnek ebben a játékban, azoknak ez fel sem tűnik :D

Neked jegyeztem meg, mert arra érdemesnek találtalak (nagyzolásnak tűnik, de értsd jól légyszives), nem pedig mert kormánypárti vonalon mozogsz. 

Sorozatban két újraválasztás szerintem esetleg talán utalhat sikeresnek tekinthető kormányzásra.

Ha már felhoztad az üres fecsegés kategóriájú mondanivalódat, javaslom megfontolásra a kérdést, hogy melyik szereplőnek van nagyobb szüksége a hathatós támogatásra, és ezen szükséglet hogyan egyeztethető össze azokkal az ámokfutásokkal, amiket adott szereplőhöz tartozó/dörgölőző/tendáló magánemberek és közéleti szereplők megengednek maguknak.

:)

Nekem inkabb az a fura/izzadtsagszagu, hogy felnotasnak nevezed. Nem vagom mit csinal a politikaban, mert nem kapok ilyen reklamokat, de o azert egy villamosmernok. Elvegzett legalabb egy egyetemet. Nem anglisztikat, meg bolcseszfosokat.

Te meg mi vagy? Rendszergazda? :D A hasonlo nulla kepzettsegu emberek szajabol ilyenek hallani eleg kellemetlen.

Én egy szavazópolgár vagyok, aki elmondhatom a véleményem a kurvának állt politikusokról. Még a bíróság is így döntött. Közszereplőnek kötelessége többet tűrni.

De látom, az én - nulla képzettségű ember - szavaira buksz. Folytasd :D

Az meg, hogy MZP futóbolondból Gyurcsányék bohócot fognak csinálni, azt szerintem készpénznek veheted.

A hasonlo nulla kepzettsegu emberek szajabol ilyenek hallani eleg kellemetlen.

Hát, ne hallgasd. Menj új hazádba, svájci fórumokra, svájci belügyekről (buziházasság stb.) fórumozni. 

trey @ gépház

Te miért tolvaj-cigányozod a Maki-Zajt?

Ugyan tényleg úgy néz ki, mint aki a vonóval a kezében született, de azért gusztustalan vagy, hogy szítod itt a cigányság (Márki) és a többségi társadalom közti ellenségeskedést.

Előttem lennél, leköpnélek emiatt a Márki-Zay cigányelenességed miatt. 

Márki-Zay Péter, a szagos dakotával ellentétben nem román cigány, hanem illír származású.

 

Előttem lennél, leköpnélek

Ha előtted lennék? Dehogy köpnél te le.
Amúgy meg, nekem a török az török, a holland az holland, a tolvaj az tolvaj, a cigány meg cigány. Nem kellett volna lejáratni a népnevet annyira, hogy szégyen legyen viselni. Maguknak köszönhetik a tetvek. Őket kérd számon, nekik ugass, ne nekem, te senki.
 

Dr. sarkadi Márki-Zay Lajos később országgyűlési tanácsosként és az országgyűlési iroda főnökeként működött. Márki-Zay Lajos eredeti vezetékneve Nuszbek volt; szülei Nuszbek Sándor, gróf Almási Dénes sarkadi hitbizományi uradalmának az intézője, valamint sarkadi Márki Mária voltak; Nuszbek Sándorné Márki Mária szülei pedig idősebb Márki János uradalmi tiszttartó és nemes Zay Julianna voltak. Nuszbek Lajos 1905-ben, 20 évesen névváltoztatásra kapott állami engedélyt: családnévként felvehette az anyai nagyanyja nevét, így attól fogva Zay Lajosnak hívták, ezzel tovább örökítve a fiúágon kihalt nemesi család vezetéknevét.

Élő példa vagy arra, hogy az ellenzéki gyűlölködés súlyosan károsítja a mentális egészséget. 

Esetleg azt is meg tudnád szagérteni, hogy Maki Zay fitymáján illír sorminta vagy matyó hímzési motívumok vannak tetoválva? Nyilván sokakat érdekelne. Ja nem! 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Véletlenül egy gőzhenger firmwareét flashelték egy gőzölős vasalóra. Megvolt benne a lehengerlőség tudata, de egy szaros alsógatyát sem tudott megszabadítani a gyűrődésektől. Csak gyűltek a hibák a logban, és a számuk végül elérte a riasztáshoz szükséges küszöböt. A gőzhenger szoftvere nem volt felkészítve az alsógatyákkal kapcsolatos riasztásra, ezért a hitelesítetlen hozzáférés esetére rendszeresített forgatókönyvben foglaltaknak megfelelően vészleállást kezdeményezett.

:)

Még nem keresett meg, de várom hogy hívjon egy jó zsíros pozícióval! Lehetnék pornóügyi miniszter vagy ilyesmi. Havi 5-6 millióért.

Lehetne olyan beugró a pozícióra, hogy "Ki tud felsorolni több poresz kategóriát"

LOL :D

trey @ gépház

Vigyázz mit kívánsz! Végén még megkapod az állást, aztán kiderül, hogy langyosabb, liberálisabb pornóügyekért leszel felelős és szakértői kormány tagjaként csinálnod is kell  amit képviselsz. Aztán a végén, mindig csak kínosan feszengve, állva fogsz nyilatkozni.... ;)

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem beszélve arról, hogy semmilyen orgiával nem lehetne sarokba szorítani, hiszen csak a munkáját végzi! Nincs több kínos jachtozgatás, vagy ereszcsatornán való csúszkálás! Egyszerűen tökéletes! György csak nyerne trey alkalmazásával!

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerkesztve: 2021. 12. 18., szo – 21:21

Hülye kérdés: az előválasztásnál kit választott a nép?

Legutóbbi cikk Varga-Damm Andrea miniszterelnök jelölése volt, most meg itt ez a Gattyán.

Elmondaná valamelyik balos, hogy mire voksoltak pár hónapja? Ki ez a Márki-Zay, aki nyert és mit nyert az előválasztáson?

A nép senkit nem választott, az előválasztáson résztvevő x százezer ember választotta MZP-t.

Nem voksoltam pár hónapja. MZP Hódmezővásárhely polgármestere és Gyurcsány dákóját nyerte miniszterelnök jelöltként.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Hehe, berúgta a szeletelőgépet.

Vicces lesz látni, hogy ki fog tátott szájjal rárepülni. Gondolom, most Fletó kettesével pattogtatja befelé a nyugi pirulákat. Leginkább a Momentum és Kétfarkúak aki esélyesek partnerként.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

„Nincs kapcsolódási pontunk a NER-hez” – hangoztatja különböző interjúkban a Megoldás Mozgalommal ellenzéki szavazókra hajtó Gattyán György. Csakhogy a Válasz Online-nak legalább hét oka van arra, hogy ezt ne higgye el neki. Például: Fidesz-műhelyből jön a párt programtanácsának vezetője; a Miniszterelnökség államtitkára irányítja az üzletember „házi” sportszövetségét; a régóta államközeli – immár Tiborcz-érdekű – Gránit Bank a Gattyán-klub egyik legfontosabb pénzintézeti partnere. Ráadásul nemcsak a csúcsmilliárdos, hanem a nyitóképünkön mellette szereplő pártalelnök, Huszár Viktor is belelóg az úgynevezett legfelsőbb körökbe.

Innen: https://www.valaszonline.hu/2022/01/25/gattyan-gyorgy-fidesz-ner-kapcso…

Mar csak az a kerdes, hogy ezek a kemek vajon a NER-ben vannak vagy az ellenzekben? 

Jaj, ti mindenhol NER-t láttok. A korábbi nótátok az volt, hogy Gattyán egy, az Orbán-rezsim által üldözött, szegény pornókirály, akinek egészen a naaaaagy nyugat kellős közepéig kellett menekülnie a rezsim csápjai elől. Most meg azzal jöttök, hogy ugyanaz az ember az Orbán-rezsim beépített embere? :D

trey @ gépház

Magyarországnak le kell számolnia a múlttal, és mélyreható változásokra van szüksége. 

Ez esetben a jelenlegi ellenzek is mehetne a levesbe a Fidesszel egyetemben. Ez politikailag mindenkepp jo irany. Nem tortent ugyanis ellenzekvaltas. Eddig. Nyilván ezt látták meg a megélhetési (tehát 99,9%)
"ellenzéki" politikusok is.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

VV Tommyboyjal akkor találkoztam utoljára, amikor fiatalként a győri éjszakában mulatoztam. Akkor éppen Tommyboy egy chippendale bandával lépett fel a Graboplasttal szemben levő volt szórakozóhelyen, amiknek akkor faszomtudja mi volt éppen a neve. Szépen kikupálódott.

Gondolom, Gattyán pártjában kell is a chippendale tudás. Mondjuk testnevelés szakirányban tényleg rá kéne erősítenie a társadalomnak, mert kevés ilyen ország van még, ahol ennyi tohonya, elhízott ember van :D

trey @ gépház

El kell indítaniuk most már 75(?) egyéni jelöltet az országos listához (nyilván itt van minimális esélyük, egyéniben semmi), ehhez körzetenként legalább 600 aláírást kell szerezni.

Ez működő alapszervezetek nélkül nem egyszerű (szerintem lehetetlen), főleg úgy, hogy kifejezetten a gyűjtésre külső munkaerőt hivatalosan nem vehetnek fel, politikai hoszteszkedésre pedig a piacról nehéz embert behúzni.

Azt szokták csinálni a pártok, hogy adnak pénzt a jelöltnek, hogy fizesse ki az alkalmi munkásokat - MEMO-nál konkrétan tudom, hogy ez megy.

Ennek a két jelöltnek (Tommyboy és Détári) széles ismeretségi köre van és olyan társadalmi csoportból jönnek, ahol esélyes hogy egy kis politikai munkára be tudnak húzni embereket az ismeretségi körből.

"Ja, hogy nem az a lényeg, hogy egy hiteles és "tiszta" valamit indítsanak, hanem az, hogy meglegyen a létszám! Értem!"

Igen, főleg, ha gyorsan kell valaki, pl: https://444.hu/2022/02/03/feketen-foglalkoztatta-az-alkalmazottait-a-vo…

“Any book worth banning is a book worth reading.”