Linus lenne Satoshi Nakamoto?

Címkék

Egy commit tartja lázban az internet egyes részeit: azt találgatják, hogy Linus-e a Bitcoin atyjának tartott, titokzatos Satoshi Nakamoto vagy sem. Pro, kontra bukkannak fel találgatások. Talán sosem tudjuk meg ...

Linus az!
8% (47 szavazat)
Lehetséges, hogy Linus!
14% (85 szavazat)
Kizárt, hogy Linus!
27% (170 szavazat)
Én vagyok Satoshi Nakamoto!
11% (65 szavazat)
I am Satoshi Nakamoto!
5% (30 szavazat)
中本聡です!
16% (97 szavazat)
Én vagyok Linus!
16% (102 szavazat)
Egyéb, leírom.
4% (23 szavazat)
Összes szavazat: 619

Hozzászólások

Elon Musk Satoshi Nakamoto.

Legalább is, korábban a Tesla-király körül voltak ilyen feltételezések.

Szinte kizárt. Egyrészt: az a fajta agy, ami a kernel programozáshoz kell, nem szeret az ilyen nagyon elmélet problémákkal foglalkozni. Linus a tettek embere, és a gyakorlatias dolgokat kedveli.

Másrészt: nem lett volna rá ideje :)

Harmadrészt: akkor gyorsan ki lett volna adva, és már 1000 bugot javítottak volna benne. Hisz mint tudjuk: "If it compiles, it's good. If it boots, its perfect!" ;)

Meg tudja csinálni, de a bolondokat látva rég bedöntötte volna.

Szerkesztve: 2022. 01. 28., p – 23:21

Github has a couple of "fun" behaviours:
1) It links the email address in a commit to a github user with that address no matter who committed it
2) If a commit is pushed to a fork, it's visible in every fork (including the original)

Which is how you get
https://github.com/torvalds/linux/tree/8bcab0346d4fcf21b97046eb44db8cf3…

https://twitter.com/mjg59/status/1486462124897361922

https://people.kernel.org/monsieuricon/cross-fork-object-sharing-in-git…

Én vagyok Satoshi, és a feleségem is! (MP)

5000 BTC-ert megmondom ki az! :)

Linus Benedict Torvaldsnak 26 nickje van regisztrálva a HUP-on. Ez nem semmi! :D

Vagy 26-an kaptak Linus keresztnevet a hupuk közül. :)

És most legújabb híreink!

Kulcsár Edina és Csuti drámájának keserű végkifejlete után napok óta azt találgatja mindenki: vajon milyen kapcsolatban állhat egymással Linus
Torvalds és Satoshi Nakamoto.  A Linuxvilág oknyomozó újságírója alaposan utánajárt a kérdésnek és úgy tűnik, megtalálta a választ!

Egy szemtanú elmondása szerint a két férfi egészen biztosan a Microsoft Galaxis WSL-2.0 szektorában, a Halálcsillag körül keringő GitHub bolygó  
egyik bevásárlóközpontjának WC-jében találkozott.

A neve elhallgatását kérő, a történtek hatására jelenleg is székrekedésben szenvedő interjúalanyunk a következőket nyilatkozta:

"Na, szóval ott volt ez a Lumix, vagy Linux vagy hogy hívják gyerek, épp brunyált mikor bejött a takarító, ez a Satoshi, tudják ez az akinek olyan
érdekes márkájú karórája van... hogy a rossebbe hívják... nem Rolex, na mondjad már... Nakamoto vagy mi a rák!"

"Na, oszt ahogy a Szushi - mer mink csak így híjuk a takarítókölköt - ott áll az ajtóban, oszt látja, hogy már megint mekkora disznóól van ott, hát
csak aszongya:

- Az apátok... (sípszó) (sípszó) (18-as karika) ...hát nem tudtok beletalálni a pointeretekkel a bitbucketbe..."

"Na erre a Torvalds Linux meg odarohan hozzá hogy apuci, apuci, mert a sok rohadt sípszó miatt úgy értette, hogy a Satoszushi azt mondta neki:

- Linux, az apád vagyok!"

Kedves nézőink, ma tehát már teljesen biztosra vehetjük: Linus Torvalds és a Bitcoin testvérek, hiszen mindkettejük apja Satoshi Nakamoto!

Ezzel azonban a rejtély koránt sincs megoldva, hiszen adja magát a kérdés:

De ki lehet az anya?!

A szó ismét a stúdióé!
 

Egyéb: Chuck Norris = Satoshi Nakamoto

A képességei megvannak, de az igazságot szerintem inkább Nick Szabo és Hal Finney körül lenne érdemes keresni...

Hey! Where'd my terminal go?
DropBox tárhely itt!

Én vagyok Satoshi is, meg Linus is, úgyhogy az "egyéb" opciót jelöltem meg :-D

Biztos hogy Linus az. A Kernel egy bizonyos szóra, Joshua, aktiválódik és számítóképek milliárdjai kezdenek el bányászni észrevehetetlen terheléssel, láthatatlanul.

Viccen kívül biztosan nem Linus. Ezt több okból is biztosan lehet tudni. Egyrészt nem anyagias ember, van elég pénze, nem tör ultramilliárdos babérokra, mint Gates, mert már rég megtehette volna, de nem él vele. Másrészt meg annyira benne van a saját projektjeiben (kernel, git, stb.), hogy nincs nagyon ideje másra, ami kevés van neki, azt a családjával tölti, búvárkodik, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

erdekes hogy linus commitjai nincsenek alairva, igy lehet ilyen fake commitokat is csinalni

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem találtam az „Én vagyok Satoshi Nakamoto és Linus” opciót.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Szerkesztve: 2022. 01. 30., v – 09:06

Nem hiszem. A linux az egyik leghasznosabb dolog amit a számítástechnikában csináltak. A bitcoin pedig a legkárosabb amit valaha ebben a témában elkövettek. Nem aranyat vagy ritka festményt vagy más, egyedi illetve korlátozott mennyiségben elérhetõ dolgot próbál csereértékként beállítani, hanem nettó környezetszennyezést.

Nem aranyat vagy ritka festményt vagy más, egyedi illetve korlátozott mennyiségben elérhetõ dolgot próbál csereértékként beállítani, hanem nettó környezetszennyezést.

Egyrészt, korlátozott mennyiségben elérhető dolgot próbál csereértékként beállítani. Másrészt, senki nem mondta, hogy pöfögtetéssel kell előállítani a szükséges energiát. Rákapott ugyanaz a nyerészkedő réteg, akik bármi más környezetszennyező szarságra rákaptak volna. Harmadrészt, a software bloat még mindig nagyobb károkat okoz. Amikor egy implementált szoftver nem a legegyszerűbb, leghatékonyabb módon próbál egy problémát megoldani, hisz az túl egyszerű lenne, hanem behúz huszonöt tonnányi keretrendszert, majd arra veri, hogy spórolt nem is tudom hány száz sornyi kódot, miközben effektíve több millió pluszt adott hozzá.

Ezek szerint te tamogatod a bitcoin rendszer mukodteteset? Erdekes, mert latszolag teljesen az ellentete annak, amit fontosnak tartasz. Ugye ahelyett, hogy, biznank az uzemeltetoben, akinek a szoftvere egyszeruen kiiirna tranzakcionkent par byteot valami hattertarra, boduletes mennyisegu szamitasi kapacitast es energiat hasznalva generalgatunk bitsorokat a hitelesites kedveert. Masik oldalrol amig a banki szektor talan meg ma is hasznal ezereves rendszereket, a banyaszhardverek nehany evente avulnak, egy harom eves ASIC-et mar nem eri meg porgetni. Es azoknak meg masodik eletet sem tudsz adni, mert a banyaszaton tul legfeljebb hosugarzonak jok.

Jelenlegi formájában, ahogy működik, nem tetszik, de ha választani kell, előbb támogatom, mint egy tapicskoló fintech Revolutot, viszont később, mint egy, a multiknál tisztességesebb, hagyományos bankot. Összességében szerintem sokkal több kárt okoznak a bloated framework-öket erőltető babzsákfejlesztők vagy a COVID keresletcsökkenés miatt üresen röpködő repülőgépjáratok, amik szintén adminisztratív hülyeség miatt röpködnek. Tehát, úgy gondolom, nem ez a legnagyobb probléma a világgal. Csak ez az, amit a multiknak és az állami berendezkedéseknek is érdekében áll támadni, ezért ennél fáj a környezetszennyezés. Amikor multik okoznak a Bitcoin-hálózaténál több környezetszennyezést, az általában jól™ van™ úgy™, arra nem illik figyelni..

"Összességében szerintem sokkal több kárt okoznak a bloated framework-öket erőltető babzsákfejlesztők"

Erre vannak szamaid? Valami tanulmany, ami azzal foglalkozik, hogy mennyi tobblet energiafogyasztassal es hardverkidobassal jar a szoftverek optimalizalatlansaga? Erdekes lenne osszehasonlitani a bitcoin okoszisztema kornyezetterhelesevel.

Dehogynem, az egész shitcoinozás úgy van megtervezve, hogy pöfögtetni kelljen, hardverigényes legyen a blokklánc validációja, tárolása, stb.. Direkte így van kitalálva, hogy mesterséges nehezítés legyen benne, amihez számítási vagy tárolási kapacitás kell. Pont ez az, hogy semmi értelmesre nem jó, csak szar szutyok környezetszennyezésre, meg a hardveripar, hardverfejlődés, hardverpiac szétcseszésére. Félre ne érts, én nem vagyok nagy környezetvédő, igaz az ellen se vagyok. Nekem még az is oké lenne, hogy szennyezzünk, pöfögtessünk, de akkor már valami értelmesre legyen pöfögtetve, ne ilyen teljesen haszontalan baromságra.

Ráadásul pont te vagy coinpárti, ez nagyon meglep, mert neked egy darab LED, RPi, okosteló legyártása is súlyos környezti katasztrófa, meg a 15 éves gépedet se cseréled le, de azt támogatod, hogy a sok hülye milliárdszor több energiát elégessen hülyeségre, meg vegye hozzá az izom hardvereket. És akkor azt várod, hogy komolyan vegyenek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"Amikor egy implementált szoftver nem a legegyszerűbb, leghatékonyabb módon próbál egy problémát megoldani, "

na a bitcoinra ez kb. pont raillik. nem epp a leghatekonyabb modon oldja meg a problemat.

egyebkent megtalaltak mar a problemat amit az a sok szamolgato izomgep megold ?

HUP te Zsiga !

egyebkent megtalaltak mar a problemat amit az a sok szamolgato izomgep megold ?

Nem hiszem.

Én például sokkal jobban örülnék, ha tapicskolóék WiFi jelszavait törnék brute force-szal a hash számítgatók és nem értelmetlen műveleteket végeznének, mint proof of work. Lehetne ezt a járulékos számítási kapacitást értelmesen is használni. Az, hogy nem így használják, a hálózat implementációjának egyik hiányossága.

Addig a bitcoin is hasznos volt, ameddig matematikai problémák megoldásáért cserébe adták.

De ilyen szempontból a Linux is lehet káros, mert irányíthatsz vele önjáró tankokat, géppuskával felszerelt drónokat, meg interkontinentális ballisztikus rakétákat.
Minden attól függ, hogy káros-e vagy sem, hogy mire használják.

Nekem volt Linus Satoshim de már kikezelték!