[POL] Mennyire vagyok elégedett szavazó

Címkék

Ha most lennének a választások, akkor:

A Fidesz-KDNP-re szavazok, mert teljesen elégedett vagyok velük
8% (107 szavazat)
A Fidesz-KDNP-re szavazok, de tudnék elképzelni jobbat
14% (183 szavazat)
Az ellenzéki összefogásra szavazok, mert teljesen elégedett vagyok velük
4% (60 szavazat)
Az ellenzéki összefogásra szavazok, de tudnék elképzelni jobbat
53% (708 szavazat)
Egyéb pártra szavazok, mert teljesen elégedett vagyok velük
4% (56 szavazat)
Egyéb pártra szavazok, de tudnék elképzelni jobbat
9% (124 szavazat)
Nem szavazok, nem érdekel a politika, stb.
8% (108 szavazat)
Összes szavazat: 1346

Hozzászólások

A harmadik szavazattal meg is lett a kétharmad.

Várjá', várjá'má' bazmeg, ezt előre leírom:

LOL @ "Az ellenzéki összefogásra szavazok, mert teljesen elégedett vagyok velük" eredménye

:D

trey @ gépház

Semmi meglepo nincs ezen pedig. A pozitiv politikai fanatizmus (rajongas) ezen a szinten ritka. A veled itt vitazok tobbsege is tobbszor megerositette, hogy a Ferit is szivesen latta volna bortonben pl., nem csak a Viktort.

A negyedik opcio magas nepszerusege erosen tukrozi az itt olvasottakat. Az ellenzeki jelolteket a kozosseg tagjai nem dicserni, max kontextualisan vedeni szoktak. Tobbnyire. A valasztasi szabalyok egyenes kovetkezmenye, hogy nem lehet masra szavazva realis esellyel levaltani a kormanyt.

Mert még mindig nem jöttél rá, hogy az összefogás célja a mostani rezsim megszüntetése? Deklarált cél, hogy lehetne valaki egy ilyennel elégedett?

Az eredménnyel lehet majd valaki elégedett, de nem azt kérdezted. Kis igényű vagyok, ha az az eredmény, hogy FIdesz a legtöbb képviselővel rendelkező párt, de nem tud kormányt alkotni, nekem már jó eredmény.

Hogyne érteném ezt a érvelést, csak én nem szeretném még átmeneti jelleggel sem bolondok kezébe adni a kormányt. Főleg azért, hogy egy fél-egy-másfél ciklus után újra kelljen kezdeni mindent visszacsinálni, mert mindent széjjelbasztak. Volt már rá példa.

Azt is említettem már, hogy max. a perverz kíváncsiság / röhögés miatt lennék erre hajlandó, hogy leírják magukat végleg, de félek, hogy 2 hét nevetéstől szakadás után már inkább rossz ötletnek tűnne.

trey @ gépház

Főleg azért, hogy egy fél-egy-másfél ciklus után újra kelljen kezdeni mindent visszacsinálni, mert mindent széjjelbasztak. Volt már rá példa.

Volt. A Fidesz 2010-ben. Elefantok (Nemeth Szilard, Szijjarto, Matolcsy, Kosa csak nehany a sok kozul) a porcelanboltban. Mindent szejjelbasztak, azt gondoltuk, hogy a ciklusuk utan lehet mindent elolrol kezdeni. Vegul kiderult, hogy szetbaszva is mukodik az orszag: van penz 500 Ft-os benzinre, 360 Ft-os eurora, 1500 Ft-os cigire, 150 millios ikerhazra, rendelt kajara, magan egeszsegugyre, plazas cuccokra, hibrid SUV-ra.

Nincs itt semmi latnivalo.

Külföldiek kezébe fillérekért/súlyos kárt okozva nemzeti vagyont átjátszókat minek kell tekinteni? Hűtlen kezelőknek?

Te kire gondolsz? A tolvaj cigóra, aki kiárulta a nemzeti földalapot, aki leszopta a nyugati bankokat, aki számolatlanul nyomta és nyomja most is a magyar adóforintokat a multinacionális cégeknek?

Arra a tolvaj cigóra, aki orosz-kínai függésbe taszítja Magyarországot?

Arra a viktor nevű, büdös, román cigány származású senkire gondolsz te is, aki azt találta mondani az egyik választás előtt, hogy a tőkések ne arra figyeljenek, amit a kampánybeszébében mondani fog?

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok"

Pl.

6 párt december elejétől idáig eszméletlen kamuzások-"tömegek írják alá a népszavazást" - mellett képesek a két kérdést(?)  2x annyi aláírásnak titulálni. 

Ostobáznak, fogyatékosoznak...  a jelenlegi törvényeket sem ismerik amiket meg akarnak vàltoztatni, és azt szeretnék, hogy bízzanak bennük az emberek.

Pont olyanok, mint a szovjetek anno. Senkik, akik el akarják hitetni a "csalódottakkal" hogy ök a többség. 

Óvatosan ezzel az szavazás-értékeléssel, lehet ez is hackelt...!  (Végül is IT-s portál. - Szomorú is lenne, ha valóban ennyien lennének itt ellenségük önmaguknak.)

Bár azt könnyedén ellenőrizhető, mennyien vannak ebből éppen külföldön, mert akkor ez spec. érdekeltséggel magyarázható.

Nem. Hogyan? Versenyszférában dolgozom alkalmazottként magyar tulajdonú cégnél jellemzően külföldi piacra. Elvétve van eladott gépünk Magyarországon, vagy ha igen, az is inkább valamiféle teszt céljából. Milyen érdekeltségre gondolsz? Nyilván az értékrendem az egy érdekeltség, szóval ha így érted, akkor igen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Neked nem érdeked, hogy a Fidesz kormány maradjon? így értem.

Az eddigi hozzászólásaidból az jött le, hogy igen.

Szerintem mindenkinek van valamilyen érdekeltsége hogy menjen vagy maradjon a kormány. 

(mondjuk én nem csak anyagiakban gondolkodok)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De mindenkinek érdeke lenne egy jobb kormány, csak hogy nincs. - Ilyet nem tudsz leakasztani a szegről. Álmodozni lehet, de egy társadalomban is az adott, valós anyagból kell kihozni a lehetséges legjobbat. És az idő. Alakítani formázni azt lehet, ami fenn áll és működik. Ha azt kidobod és újat raksz a helyére, - (ráadásul most nincs is új, csak még régebbi, alkalmatlanságukat már bizonyítottak vannak.)

10 év mire egy államapparátus kidolgozza magából a selejtet, vagy csak a hasznos fogaskerékként kapcsolódni nem akarókat. Sok hatalmi harc, és fondorlat kell az olajozott működéshez. Nem pozícióba lépéssel lesz adott. Addig pedig a tűzoltásokat szenvedi az "alattvaló" többség. Nem kell kísérletezni ezzel, a bevált hatalmi gépezetet kell korrigálni folyamatosan. Arra pedig ülni fognak mások is a parlamentben, remélhetőleg.

Nagyon kritikus Európa jelen állapota, most kifelé kell tekinteni, és összezárni a Magyarságnak, mert könnyen hazát veszthetünk mindannyian.

Az ha törvényesen módosítod a te irányodba az esélyeket az is csalás. Nem is kell mondanom, hogy már igazoltam is, hogy a csalás nem feltevés, hanem tény. Csak épp it törvényesen le van fedve. 

De nem tudom ki a "Ti" meg a "Mi" ebben a kérdésben, én a választókról beszélek, azt is becsapja aki csal aki rá szavazott.

"2019-ben a budapesti önkormányzati választások után nem emlékszek arra, hogy csalást kiáltottak volna"

Legyunk oszintek: mielott ezen a vonalon elindultak volna a Fideszesek, Tarlos jo elore kulturaltan elismerte a vereseget. Ez Tarloson mulott. Nem mindenki olyan a Fideszbol, mint o, o meglepoen kulturalt, es nem hagyta, hogy ez a musor elinduljon ilyen nagy aranyu veresegnel.

Mar 2014-ben is volt olyan onkormanyzati valasztas, ahol az akkor vesztes Fidesz csalast kialtott, ujraszamoltatott, stb.

Tarlós esetében 2 dolog úszott meg.

A "fideszesek" Tarlós teljesítményéből fakadóan nem nagyon mentek el szavazni mert úgy is nyer. A másik dolog meg az itt tanulókülföldiek egy része akik tuti nem ismerve a helyzetet szívesen hallgattak a segítőkre. Ez utóbbi nem ért volna semmit, ha a Tarlóspartiak mindegyike elmegy szavazni.

Csalast fognak kialtani.

Ha a Fidesz kap ki, akkor ok is.

Ha a DK kap ki, akkor ok is.

A kutyak mar 2018-ban is csalast kialtottak. Szoval ok is.

De meg a Mi hazank is. Ok is csalast fognak kialtani.

Mar nem divat elismerni olyasmit, hogy "tiszta volt a valasztas". Ez mar a "vidd a sajat tolladat" es egyebek kora. Es nem vagyok benne biztos, hogy rosszabb lett a vilag azzal, hogy megkerdojelezunk olyan dolgokat, amiket 30 eve nem kerdojeleztunk: peldaul tetszoleges orszag valasztasanak tisztasaga. Akkor kene aggodni, ha ez nem lenne tema.

Ellensulyoztak a "100 ukran egy cimen" jelenseget.

Mostmar biztos, hogy mindket oldal csinalja.

Az "ovoneni, a Peti kezdte, amikor visszautott" jelenseg tipikus iskolapeldaja.

USA-ban is tobb evszazada dem es repub nemzeti sport a gerrymandering.

Nincs ebben semmi uj.

Amennyiben a jelenlegi ellenzéki esélyt nézem és tegyük fel nyernek, nagy eséllyel lehet valami külföldi rásegítésre hivatkozni. Legyen az erkölcsi vagy technikai, de mindenképpen szóba jön. Sajnos az USA választások hírei után ennek még letjogosultsága is lehet.

Nem lenne meglepő, ha sokféle nicken ugyanaz a pár személy szavazott a DK-ra. Szerinted az, mi ha nem csalás? (Ráadásul értelmes ember a törvényes és titkos szavazáshoz ragaszkodik, nem fog itt e-ként megnyilvánulni. Már ez is alaposan gyanús.)

A Fidesz-KDNPre fogok szavazni. Azt is elmondom hányszor szavaztam eddig a fideszre országgyűlési választáson. Eddig 8 szabad választás volt, ez 16 db szavazat (listás, egyéni) Ebből 15 ment a fidesz(-kdnpnek). 1990-ben kapott egy egyénit az MDF. Természetesen a 2. fordulóban, amíg volt ilyen, nem változtattam a szavazatomon.

Hogy miért? Mert Orbán Viktort innovatív, bátor, és a nemzeti önállóság iránt elkötelezett politikusnak tartom. Ezeket az értékeket én rendkívüli módon tisztelem és ezekben a kategóriában nála jelenleg nincs jobb, nem is lesz egyhamar.

> Sol omnibus lucet.

Ugy erted, hogy akkor is maximalisan tamogattad, amikor a "Csuhasok! Terdre, imahoz!"-t eloadta, es akkor is, amikor osszeallt a KDNP-vel?
Akkor is, amikor kiallt a Sorost ert nemtelen tamadasok ellen, es akkor is, amikor o tamadta?

Jo, persze, elkepzelhetonek tartom, hogy te is epp akkor fordultal a megfelelo szeljarasba, amikor ok, de ez ritka. Van olyan hupper, akinek egyjegyu volt az SzDSz parttag-konyve (nem hirdeti magarol), de amikor a nagy kommunista-ellenesseg utan osszealltak Hornnal, o visszaadta.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ugy erted, hogy akkor is maximalisan tamogattad, amikor a "Csuhasok! Terdre, imahoz!"-t eloadta, es akkor is, amikor osszeallt a KDNP-vel?

Hát, ha az adott felhozatalból éppen az volt a legjobb választás, akkor miért ne? :D Érdemes mindig megfelelő kontextusában vizsgálni ezeket a kérdéseket.

trey @ gépház

A rendszerváltás körül a a háromperakárhányasok három új párt kicsinálásának láttak neki nagy erőkkel.

A Szociáldemokraták, a Kereszténydemokraták, és a Kisgazdák voltak az elsődleges célpont, akiket sikeresen szét is szedtek.

A szadeszről tudták, hogy a ki fia borja (apák-fiúk), a fideszről azt gondolták, hogy teljesen a szadesz kezében vannak, az mdf-et pedig nem vették komolyan.

 

Egy érdekes történet, hogy az új Szocdemek ( nem pártállami gyökerű) kimentek a német szocikhoz, hogy kapcsolatokat építsenek, de ott a tudomásukra hozták, hogy jól el vannak a posztkomcsikkal, hiszen évtizedek óta együtt vadásznak velük, és pontosan tudják kinek mi az ára, hogy jó üzleteket köthessenek. Ha megnézzük a "spontán" és nem spontán privatizáció történéseit, akkor látjuk, hogy ebben igazuk is volt, gyakorlatilag mindent vittek bagóért.

Szóval nem volt baja a "nyugatnak" a kádári rendszerrel, azok is kiszolgálták. 

1. Ghyczy féle KDNP vs (majdnem) ügynöktelenített KDNP.

2. Soros 1990. előtti szerepe vs Soros 2000. utáni szerepe a magyar politikában.

Az elmúlt 30+ évben nagyon sokat foglalkoztam ezekkel a kérdésekkel, néhány dolgot belülről is láttam, megalapozottnak tartom a politikai hozzáállásomat. 

> Sol omnibus lucet.

Arra viszont igen, hogy hányszor kérték ki maguknak Orbán beszólogatásait a kdnp-sek. Felszólalásban soha nem mondta, de mindig beszólt az előtte ülő kdnp-seknek.

“Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt. Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk.”

A parlamenti jegyzőkönyv a bekiabálásokat, tapsot stb. is rögzíti. Még sincs semmi nyoma ennek a legendának. Csak a szokásos, valaki hallotta, hogy valaki megsúgta, majd erre hivatkozva leírta egy szubjektív publicisztikában. Így keletkeznek az urban legendek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Urban legend. 

Kereshetsz forrást a parlamenti jegyzőkönyvekben, de nem fogsz találni. 

 

Hát, ezt - is - rendesen beszoptad:

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik):

Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim!
A fideszes média, élén az Orbán Viktor bizalmasának számító Habony Árpád által irányított szennylapokkal, régi, többéves jobbikos nyilatkozatokkal támadjak a Jobbik képviselőit. Úgy gondoltam, ha már ennyire szeret a múltba révedni a miniszterelnök úr strómanjain keresztül, akkor beszéljünk egy kicsit Orbán Viktor politikai múltjának pár mozzanatáról.

Tartja‑e még a régi meggyőződését Orbán Viktor és a Fidesz, például azt, hogy megvesztegethetetlen liberálisként és fiatalos hévvel hagyták faképnél a trianoni békediktátumra egyperces néma felállással emlékező honatyákat?

Vagy ma is suttogják‑e még titkokban, hogy „csuhások térdre, imához!”, amikor egy KDNP-s képviselő szót kér, hiszen régen ezt fennhangon tették itt a parlamentben?

Vagy mit szól ma miniszterelnök úr és a Fidesz ah­hoz a jegyzőkönyvrészlethez, amit most idézni fo­gok?
Andrásfalvy Bertalan, volt művelődési és közoktatási miniszter, aki a következőket mondta itt az Országgyűlésben:

„Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.

Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, amikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk.”
A miniszter mögött ülő frakcióvezetőt úgy hívták, Orbán Viktor.

Esetleg mi a véleménye egy másik jegyzőkönyvrészletről? Az MDF-es Bogdán Emil felszólalása után: „Taps az MDF soraiban. ‑ Dr. Orbán Viktor:

Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak! Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”

Ez szintén Orbán Viktor volt.

Megvannak a korábbi jegyzőkönyvek is. Hivatkozás is van rájuk. 

Annyira igaz a dolog, hogy a tolvaj dakota segédmunkásainak egyike-másika rá is lett eresztve a dologra, hogy kendőzze el, vagy "cáfolja meg" valahogy ezt. Egy zöldi László nevű, "megélhetési mélymagyar" rittyentett is egy cikket az egész dologból. Hogy ő biza nem talált az egész ogy naplóban még hasonlót sem, pedig becsülettel átnyálazta azt. Ami nyilván kamu.   

Még egyszer: A felszólaló a parlamentben nem eseményre, hanem konkrét JEGYZŐKÖNYVEKRE hivatkozik.

Szavazz csak a legnagyobb tolvaj gecire és bandájára, legalább majd lesz mit letagadnod, amikor ezek egyszer eltakarodnak a kurva anyjukba. Sajnos ez valószínűleg még nem most lesz, de előbb-utóbb lesz, ha máshogy nem, egyszer őket is elkaparják.
Más szóval, nem húznátok el ezekkel a szavazásokkal a faszba?

 

Szóval egy két szám: államadósság 2010 május    80 %       államadósság 2022  80 %

 

Mészáros vagyona: (A Times cikke szerint 2019 -ben: 300 Milliárd Forint kilenc év alatt.)

A nyugdijsoknak beígért 13-havi nyugdij a következő 5 évben: 2000 Milliárd forint.

 

Eu álta adott éves felzárkoztatési pénz (NextGen) kb 450 Milliárd a Nemzeti jövedelem, a  GDP 1 %-a. 

Kormányzati hottájárulás külföldi cégeknek kb 100 Milliárd Ft. évente

 

A gdp-ben   magyar tulajdonú cégek aránya  kb 25 %.

http://www.tmkronika.hu/upload/userfiles/02_2019/graf.jpg

 

3 % német és 6 %-os magyar növekedéssel számolva, 0 inflációval 600 és 1500 eurós minimálbérrel a különbség tovább nő.

 

GDP növekedés Medgyessy -Gyurcsány -bajnai alatt: 19 000 - 25 000 milliárdra 

2. Orbán kormány alatt: 25 000 -50 000 Milliárdra ( Szerencséjük volt)

Hát igen , van a jó nyolcvan százalék, és van a rossz 80 százalék. 

Keresztkérdésként feltéve gondolatolvasásra is alkalmas lehet :

Szerinted melyik a jó 80 %, a 2010-es vagy a 2022 -es. 

Az ugyanaz válasz nem fogadható el.

Tévedés, én erre válaszoltam (saját magamnak):

Érdekesség kedvéért tudnád idézni a több EU tagállamét is?

BTW. mit akarok itt a növekménnyel? Senkit sem érdekel jelenleg, még az EU is felmentést adott most a HELYZETRE való tekintettel. Nem kell tartani a hiánycélokat.

További részletek itt.

trey @ gépház

Persze, a GDP emelkedés amúgy is megtörtént volna, na de 2010 előtt ehhez egy óriási munkára volt szükség, azért azt ne felejtsük el. 210 forint volt az euró, 3.60 a kenyér, most meg? Bemegyek a boltba, ami most nyílt látványpékség, gourmet dolgok ( ez mi a picsa) és fél kiló kenyér 790. Na nee, ennyit, és az utcákon többmilliós munkanélküli seregek éheznek (bár most nem láttam egyet sem).

A nyugdíj svájci indexálását senki nem tartja, de jó lenne bevezetni. Pár év múlva euróval fizethetünk a boltokban, amit nem tudjuk, hogy miért, de sokkal jobb lesz, mint most forinttal fizetni. Jujj de jó lesz majd, alig várom! Lesz majd magánegészségügy, az állami mellé, mert az olcsóbb sokkal, tudjuk. Több fa lesz mindehol, ahol nem vágjuk ki, és tudjuk, ha valamit nem gondozuk, akkor az méhlegelő. 

Azt szeretem, amikor elhangzik : jó a kenyér már soha nem lesz 3.60  Ft, - és itt következik valamilyen politikusi szöveg, miközben a kenyér most is 3.60 Ft. Csak 100 szorosára nöttek a bérek és az árak. (1985 3.60*100 =360 , 3000 Ft. *100 =300 000 Ft)   (Auchan kenyér árral számolva)

Sokszor érzelmileg dőlnek el a dolgok, illetve a pártszimpátik.

Csak most épp nem 600eFt a bruttó átlagfizetés(ami akkor nettónak számított), hanem a torzított 403eFt (ha hasonlítjuk a mostanihoz akkor kb 900 kenyérre futja az olcsóbb fajtából) a kenyér ára is rossz, mert 7Ft körül volt míg a fizetés a fenti példád alapján kb 6000Ft  és nem 3000Ft, szóval a kijelentésed nagyjából áll, ha a kenyeret nézzük, de a historikus számokkal hadilábon állsz. (szerintem

Mészáros vagyona: (A Times cikke szerint 2019 -ben: 300 Milliárd Forint kilenc év alatt.)

Feltételezem a Kitalicskázom a Pénzt Ltd. Francia leányvállalat az nem probléma ha belőlünk gazdagodik. Csak ne magyar vállalkozó legyen. Jahh és az O1G kft is kimarad pedig elvárható lenne, hogy ez a bajszos szar olyan törvenyt is aláírjon ami kedvez nekik.

Kíváncsi vagyok, hogy miért gondolod, hogy az ország profitál abból, hogy a nyereséget ő kapja és mondjuk nem a francia cég.

Látsz komolyan vehető kutató + fejlesztő tevékenységét, talán jótékonykodik, vagy a magyar kisbefektetők tízezrei busás hasznot értek el az Opus részvényekkel (650 = > 220 Ft)?

Én csak annyit látok, hogy a média birodalmán keresztül politika tőkévé konvertálta - márpedig nehéz azt mondani, hogy az egykézben lévő média az ország hosszútávú érdeke lenne.

Én azt látom, hogy ezek az érvek mindig egy dologra koncentrálnak, pl. ami nem tetszik épp a polgárnak ebből fakadóan minden rossz....

A jótékonykodásról és ez sosem teljes, mert vannak "odaát" is bőkezűek:

A legjótékonyabb magyarokat bemutató listán Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport alapítója, vezetője, Magyarország leggazdagabb embere az első. Magánadományai 2021-ben meghaladták az 1,4 milliárd forintot, az elmúlt öt évben az 5,1 milliárd forintot. https://index.hu/gazdasag/2021/10/27/itt-a-top-lista-meszaros-lorinc-a-…

A Média:

A baloldali hírportálok havi elérése számokban (látogató):

24.hu 30 000 000

hvg.hu 18 000 000

444.hu 20 000 000

alfahir.hu 1 000 000

atv.hu 7 000 000

168ora.hu 2 400 000

merce.hu 1 200 000

zsurpubi.hu 360 000

magyarnarancs.hu 1 000 000

hirklikk.hu 2 500 000

nepszava.hu 2 300 000

index.hu 56 000 000

propeller.hu 2 100 000

magyarhang.org 1 200 000

https://mindenszo.hu/hivatalos-tobb-mint-haromszoros-tuleroben-a-ballib…

Kutatás fejlesztés:

Csak egy két címre kerestem rá mert nem akarok már szemelvényezni, de te is megteheted ha időd engedi. Mi a komolyan vehető azt nem tudom, hiszen nem értek ehhez.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211214/12-milliardos-informatikai-fejl…

https://telex.hu/gazdasag/2021/08/27/meszaros-csoport-egyetem-strategia…

https://demokrata.hu/magyarorszag/gyermekgyogyaszatot-segito-kutatas-fe…

Természetesen az elnyomott  haladár sajtó szívesen ír hozzá epés konklúziót, de még ők is megállapítják a tényt.

Lehet hozni negatív példákat is  ~10 évben de azt állítani, hogy semmi, de semmi nem jó az nagy bátorság.

Kíváncsi vagyok, hogy miért gondolod, hogy az ország profitál abból, hogy a nyereséget ő kapja és mondjuk nem a francia cég.

Ő kapja... hmmm ez is egy  érdekes szemlélet. Ki kapja?  Akkor én kérdezem: miért gondolod, hogy az ország profitál abból, hogy a külföldi vagy neked tetsző magyar kapja?

Visszatérve. Szinte biztos, hogy jelentős részét itt költi el, itt fekteti be,  itt kerül felhasználásra és az itt adózik...stb  jahhh és magyar ez utóbbi lehet, hogy csak néhány embernek fontos. 

Akkor én kérdezem: miért gondolod, hogy az ország profitál abból, hogy a külföldi vagy neked tetsző magyar kapja?

Az ország abból profitál-NA, ha orbán nem lopná el és nem juttatná a mészáros nevű cigány zsebébe azt, amit adózunk.  Teccik érteni???

 

Visszatérve. Szinte biztos, hogy jelentős részét itt költi el, itt fekteti be,

Vagy dubajban, meg a Yacht építők szalonjaiban.  Esetleg Várkonyi Andrea kezén, tíz milliós gyémántok formájában. Hogy te milyen irgalmatlanul naiv vagy, azt kifejezni sem lehet.

 

jahhh és magyar ez utóbbi lehet, hogy csak néhány embernek fontos. 

LOL
Mészáros elég kevéssé büszke arra, hogy magyar, már ha ...
Ezzel ellentétben viszont a műsoraiban szinte kizárólag cigány emberek kapnak helyet. Lásd: A vacsoracsata, köztünk marad és a life TV, ozone tv egyéb klf műsorai. 

 

Amiket meg felsoroltál, azok csak SZERINTED baloldali hírportálok, amúgy a nagy részük független, mint ahogy a kedvenc tolvaj-cigányod által uralt médiumok SEM jobboldaliak, csak ti ezt szopjátok be, erre gerjedtek, így számotokra jobboldaliként vannak címkézve és eladva. 

Odáig meg, gondolom saját kútfőből nem is tudnál eltalálni, így én segítelek ki, hogy a jobboldal az nem ti vagytok, pláne nem az a libernyák cigány, aki a liberális internacionálé alelnöke volt és még a parlament kupolatermében is bőszen káromolta az egyházat, a csuhásokat. 

Az ország abból profitál-NA, ha orbán nem lopná el és nem juttatná a mészáros nevű cigány zsebébe azt, amit adózunk.  Teccik érteni???

Vagy dubajban, meg a Yacht építők szalonjaiban.  Esetleg Várkonyi Andrea kezén, tíz milliós gyémántok formájában.

Mészáros elég kevéssé büszke arra, hogy magyar, már ha ...
Ezzel ellentétben viszont a műsoraiban szinte kizárólag cigány emberek kapnak helyet.

Amiket meg felsoroltál, azok csak SZERINTED baloldali hírportálok, amúgy a nagy részük független, mint ahogy a kedvenc tolvaj-cigányod által uralt médiumok SEM jobboldaliak, csak ti ezt szopjátok be, erre gerjedtek, így számotokra jobboldaliként vannak címkézve és eladva. 

Mindent értek.

hírportálok amúgy a nagy részük független,

:)

 

Odáig meg, gondolom saját kútfőből nem is tudnál eltalálni, így én segítelek ki, hogy a jobboldal az nem ti vagytok...

Én egy sötétben tartott gomba vagyok.

Jahh nem.

Az agymosottak balladájából azért egy-két részletet még előadhatnál, mintegy búcsúzóul.
Vagy elénekelhetnéd a szellemi toprongyok belépőjét, netán a doktoridból egy rövidke összefoglalót,  aminek címe: "a letelepedési kotvények hatása rogán antal pénztárcájára". Esetleg szemelvényeket adhatnál közre orbán nagy művéből, ami a "közpénzlopás nagyüzemi módszerei" címet viseli.

Közpénz az adók és illetékek,  formájában beszedett állami jövedelem,  közpénz az állami vállalatok működési nyeresége is, valamint az állami vagyon vagy vagyoni értékű jog, netán követelés piaci értéke, forintban vagy devizában kifejezve. 

Olyat szerintem neten nem fogok találni, mert az említettek nem interneteztek akkor még. A 90es években a net még kevésbé volt elterjedt az állami TV meg akkor (ahogy most sem) mondja be ;-)

Amúgy az index fóruma annak idején elég látogatott volt. De tessék: https://magyarnarancs.hu/belpol/bankkonszolidacio_korhitel-61912

1996:

A modern társadalmakban a legkomolyabb dolog a pénz. A demokratikus társadalmakban ennél egy komolyabb dolog van: a közpénz" (László Csaba: Tépett vitorlák, KJK., 1995)

 

OK az általad említettek valószínűleg nem "szakértettek" akkoriban ebben a témában. De ez nem a téma miatt van. ;-)

Az lehet, hogy innen jön csak később a közvagyon-t lecserélték közpénzre 2016: https://444.hu/2016/03/01/a-fidesz-egy-mondatban-osszefoglalta-a-rendsz…

Ezt a fidesz egy képviselője alkotta. Ezek meg még tag-et is csináltak hozzá (ugyanúgy 2016): https://444.hu/tag/kozpenz-jelleget-elvesztette

A HUP olvasók csak 2017től. Lehet akkor indult meg a nyitás a szakmai tartalom felől más témák felé is...

Mondom én:

http://nol.hu/belfold/multhamisitast-kovettek-el-felcsuton-1484397

Nem is közpénzből épült a felcsúti stadion: utólag átírták ugyanis a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány 2012-es közhasznúsági jelentését - írta a Figyelő. A jelentés eredetijéből

Szerintem ezek a stadionozások indították el. Ezek mikor kezdődtek? Mikor találta ki a stadionozást a ballib?

trey @ gépház

Itt már téma volt: https://444.hu/2017/04/10/csatak-a-tuntetes-utan-a-kemeny-mag-eleg-duho… és https://index.hu/belfold/2017/04/10/uj_rigmusok_es_dalok_a_tuntetesen_g…

A további kutatást rád bízom. Ekkor már biztosan a "köztudatban" volt. Szerintem 2016 körül keresgélj. A 444 is akkor csinált hozzá tag-et. Minden online újság írt róla. Akkor lett ez nagyon felkapva...

Nem azt kérdeztem, hogy mit jelent, hanem, hogy mikor kezdtétek ezt így csordában bégetve használni. Nekem a '90-es évek nem rémlik, inkább a 2010-es évek elejére tippelek.

Csordában bégetni nem szokásom. Az a ti sportotok, amikor a bayer féle találmányon, a közpénzből oly vidáman és flegmán megfinanszírozott birkameneten nyomulni szoktatok, együtt, karöltve a bolsevista módon és célból ide importált ukránokkal, lengyelekkel, románokkal, egyéb jöttmentekkel. Hogy birka módra, terelve, úgymond,  szervezetten kiálljatok egy országot fosztogató, sunyi, hazug tolvaj senki és annak bűntársai mellett. 

A közpénzzel, mint fogalommal valószinűleg azért nem találkoztál korábban, mert akkor még társadalmi tulajdon volt a neve, legalábbis így hívhatták a rendszerváltás előtti, körüli időkben. Ezt a fogalmat egyébként nem kizárólag balosok vagy olyanok használják, akiket te hibásan, felületességed okán balosnak, vagy balliblnek aposztrofálsz, hanem a szagos dakota hívei, feltétlen kiszolgálói is. Még a szanálásra váró, szájer és barátnője által tákolt kalaptörvényben is helyet kapott ez a szó. 

Nem, ez nem reakció volt, hanem egy kiindulási pont, amiből végül törvénymódosítás is lett: átdefiniálták a közpénz fogalmát (T/13647). Emlékeztetőül: Matolcsy kihasználva, hogy mennyire pocsék a forint árfolyama, eladott némi devizatartalékot, az árfolyamnyereséget meg "profitként" könyvelte el. Ezt a "profitot" meg kipakolta az MNB-hez tartozó Foltisszima Fingusz alapítványokba. Amikor ezen közpénzből működő alapítványok gazdálkodására volt kíváncsi a publikum, akkor jött a híres magyarázat, hogy "elvesztette közpénz jellegét" az a sok-sok milliárdnyi forint, ami ezekhez az alapítványokhoz került. Csak a bíróság nem így gondolta. :)

Ha idő előttkapsz agyvérzést, ki fog minket szórakoztatni itt? :) Szerintem benned elég erős frusztrációt okoz az irigység. Korrupció az az üzlet, amiből kihagytak.

Valóban független hírportálok, amennyiben a függetlenséget kormánytól való függetlenségként definiáljuk, de ebben az értelemben ami független, az nem pártatlan, nem középen álló, nem objektív. Meglátásom szerint a függetlennek pártatlanságot kellene jelentenie.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem benned elég erős frusztrációt okoz az irigység.

Nem, bennem az okoz frusztrációt, hogy olyan hülyékkel élek egy országban, mint pl. te is, aki tapsol is talán ahhoz, hogy nap mint nap meglopják és az ez ellen ágálókról azt hiszi a maga barom módján, hogy irigyek. 

Meglátásom szerint a függetlennek pártatlanságot kellene jelentenie.

Sajnos ez a definíciód is félrement.
A politikailag pártatlan, az minden esetben független. Ez annyit jelent, hogy nem orbánszopó majmok írják a mantrát, a maszlagot amivel etetni kivánja a dakota a jónépet, hanem a tárgyilagosságra való törekvés a szempont, a dolgokat a maguk valójában kivánják bemutatni és az objektív tájékoztatás a cél.
Ennek a kivánalomnak maximálisan megfelel pl. a 444.hu amúgy kiváló sajtógárdája, de a telex is bír ilyenekkel. Az meg a posztoló sötétségét igazoja, hogy magát a cikket is az egyik, közpénzből fizetett, orbán szopó segédmunkás gányolta össze, amiben az immár négy éve megvásárolt és orbánék tulajdonába tartozó index is baloldali ujságként van feltüntetve, holott az soha nem volt sem bal-, sem jobboldali. Bár tény, hogy szerzői között előfordult nem egy pártos egyén is.

A 444 közismerten mainstream, balliberális, globalista, nyugatbarát propagandát nyom, csak ennyire független. Tény, hogy a Fidesztől független, csak a függetlenség nem ezt jelenti.

Annyiszor írtam már, hogy a lopás nem rendezőelv, mert a lopás örök. Irreleváns, hogy Strabag vagy Közgép, vagy MSZP/SZDSZ, DK, Jobbik, vagy Fidesz-KDNP. Mindegy. Ha persze érintett vagy, akkor neked nem mindegy, de ha körön kívül vagy, akkor mindegy, ki lop meg. Tehát akkor nem a lopás a rendezőelv, hanem más értékek, szempontok, víziók, jövőkép, intézkedések.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A 444 közismerten mainstream, balliberális, globalista, nyugatbarát propagandát nyom, csak ennyire független. Tény, hogy a Fidesztől független, csak a függetlenség nem ezt jelenti.

Amit te közismertségnek nevezel, az a ti tájékozatlanságotok. A 444 egy független lap. Minden ember szubjektív, ebben az értelemben nem független semmi, mert minden ember a maga személyiségének szűrőjén keresztül érzékeli és értékeli a világ dolgait, történéseit. Ebből következően lesz individuum. Ami a kifejezésmódjában is megnyilvánul. Azonban ettől még messze van a politikai függőség, ami egy ujságíró esetében már bűn. Akkor is, ha a kormányoldal felé és akkor is ha az ellenzék irányába billen el. 
A ti vartyogásotok azért fut ki mindig arra, hogy a 444 balliberális, meg hasonlók, mert a kormánnyal szemben kritikus sok-sok éve. De hát, ez a dolga.
Azonban, ha tényleg elfogulatlanul képes lennél a vélemelényalkotásra, észrevennéd, hogy a 444 cikkeiben legalább hetente felbukkan olyan hír is, ami a kormány számára üdvös. Na, ugyanez az dakota médiában elképzelhetetlen, mert a cigó talpnyalói fizetett senkik, akik féltik az állásukat, ezért még viccből sem mernének a központ által kijelölt, rákosi rendszert idéző, már már bohózatba illő iirányvonaltól eltérni.

Az is benneteket minősít, hogy a baloldalt a liberálisokkal szándékosan összemosó dumát így beszopjátok, holott. A baloldal az baloldal, a liberális meg liberális. Attól, hogy az szdsz egykor összeállt a baloldali mszp-vel, még nem nőttek össze az esetleges pártolói és szimpatizánsai, de hát, ezt olyanoknak magyarázni, akik csont nálkül benyalják, hogy orbán, a papságot gyűlölő, nyíltan megvető, liberális köcsögből egyik reggel egyszer csak vallásos, keresztény hitű, jobboldali köcsög lett, nem egyszerű.  Hát, az ilyeneknek nehéz lehet az életük, na.

Csak hogy itt legyen a hivatkozott cikk valóban megjelent a NYT-ban, tehát a 444 nem hazudott:

https://www.nytimes.com/2019/10/26/world/europe/viktor-orban-soccer-hea…

 

a 444-es cikk végén ez ott szerepel

Benjamin Novak, a Times cikkének egyik szerzője a 444 angol nyelvű hírlevelének, az Insight Hungarynek is szerkesztője.

 

Teljesen normális, hogy egy szabadúszó több helyre dolgozik. Azaz már megint egy kabátlopásos ügyet próbál eladni valaki utólag. 

Ok akkor ismét:

Van egy (több) cikk ami megjelenik a NYT-ban egy amerikai és egy 444-es újságíró tollából, majd a 444 egy cikkben hivatkozik az NYT-re, hogy ott megírták, milyen szar itt minden.

Ez olyan igazi balliberálisanbetikus.

És pesze ezt is lehet bagatelizálni, ahogy az feléjük szokás.... és persze nincs sajtószabadság és elnyomás van. 😂

a kormánnyal szemben kritikus sok-sok éve. De hát, ez a dolga.

Nem ez a dolga. Éppen ettől ellenzéki. Az azért remélem, megvan, hogy hogyan lett az az erő kormányon, amelyik. Ezért nem ez a dolga.

liberális köcsögből egyik reggel egyszer csak vallásos, keresztény hitű, jobboldali köcsög lett

Ha ezt Szájerről mondod, rendben van, de Orbánról feleségestől, öt gyerekkel - szimplán csak az agresszió kifejeződése részedről.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem ez a dolga. Éppen ettől ellenzéki. Az azért remélem, megvan, hogy hogyan lett az az erő kormányon, amelyik. Ezért nem ez a dolga.

csak kibújik belőled az orbán hátsóját nyaló, piti alattvaló.
De igen, az a dolga, hogy a kormányt kontrollálja és ettől nem ellenzéki, hanem független. Ahogy mondani szokták, a humor mindig ellenzéki, úgy a tömegtájékoztatás is mindig kormánykritikus. Ettől függetlenül, megírja azt is, ami jó lépés, ami pozitívum. A demokrácia működésének a szabad, független sajtó is része. Ez csípi legjobban orbán szemét, mert ő a megvezethető alattvalókat szeretné látni, hogy kénye kedve szerint uralkodhasson, kontroll nélkül. 

A kormányon lévő erő meg, hogy eszedbe jusson, a maszop szerencsétlenkedése folytán került hatalomra és további ciklusokat csalással, választási törvények átírásával, a média megszállásával szerzett meg, jogellenesen. Ennek lesz most vége.

Miért lenne a tömegtájékoztatás mindig kormánykritikus? Ha a demokrácia szabályai szerint abból az erőből lesz a kormányzó párt, amelyikből lesz, akkor van egy azt hatalomba jutató réteg, amely így szerette volna, ennélfogva ez a vágyott állapot. Ha ezt kritizálja asajtó, akkor az szükségképpen elenzéki.

Az tény, hogy 2006 történéseit a magyar nép nem bocsátotta meg, mert azt nem is lehet. Az is tény, hogy ennélfogva Orbán sokat köszönhet Gyurcsánynak.

Ennek lesz most vége.

Lehet. Meg az is, hogy nem. Nekem nincs jövőbe látó üveggömböm, és nem államvizsgáztam jóslásból.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért lenne a tömegtájékoztatás mindig kormánykritikus? Ha a demokrácia szabályai szerint abból az erőből lesz a kormányzó párt, amelyikből lesz, akkor van egy azt hatalomba jutató réteg, amely így szerette volna, ennélfogva ez a vágyott állapot

TE nagyon kevered a dolgokat.

A vágyott állapot, amiről írsz, egyetlen szavazó fejében sem létezik, max a nagyon elfogultakéban. Vágyott állapot alatt nem is értem, te mit értesz?
Az van, hogy a választók beszavaznak 200 embert a törvényhozásba. Ezekből lesz a kormány.  Aminek működését kontrollálja a sajtó. Ez a kritika lehet pozitív is, ahogy elvétve a 444 is ír pozitívan a kormány intézkedéseiről. De a kontroll az kell, hogy el ne kurvuljanak a politikusok, meg azért is, hogy meglegyen az ellenőrzés.
A tömegtájékoztatás céja egyéként tényleg nem a kormány kritikája, hanem a valóság eljuttatása az olvasóhoz, a néphez, a szavazópolgárhoz.
Na, ez alól akar kibújni orbán. Nem véletlenül. Az meg, amit te írsz, hogy lopás az mindig van, csak duma. Lopás mindig van, de az nem mindegy, hogy valakit meglopnak pár ezer forint erejéig, vagy ugyanezt megfosztják a házától, kocsijától, minden vagyonától, tehát, ahogy azt te is pontosan tudod, a lopás és lopás között igenis van különbség.  Orbán sameszai ma mind  milliárdosok. Betegre lopták magukat és ez annak köszönhető, hogy tudták, maga orbán lop a leginkább. Gyurcsány legalább  nem lopott, sőt, fékezni igyekezett a lopást. Persze nem mentegetem, alkalmatlan mocskos gyökér,  de ami tény, az tény. 
Orbán bűne többes. A korrupció elterjesztése, a féktelen  lopás, a gazdasági lehetőségek kihsználatlanul hagyása, a maffia rendszer kiépítése, az ország népének megosztása.

Ezért kell eltakarodnia és el is fog. Lapozz fel, nézd meg a szavazás állását. Ez a majd' ezer szavazat már-már reprezentatív. Az orbán ellen szavazók 57 % körül állnak. 

Városokban jobban áll az ellenzék, és szerintem a tipikus HUP-látogató urbánus. Szóval nem reprezentatív. A 200 ember a Parlament, nem a kormány, mert egyelőre nem 100 %-a van a Fidesznek. A kontroll valóban kell, de a modern „demokráciákban” a sajtó már rég a háttérben lévő nyugati tőkések érdekeit szolgálja ki, ha úgy tetszik, a tulajdonosokét. Nem harapnak a kenyeret adó kézbe. Annyira eszkalálódott a kultúrharc, s liberális vs. konzervatív értékrend ütközése, hogy már lényegében lehetetlen egy újságcikket semlegesen megfogalmazni. Már azzal eldöntötte az újságíró, hogy melyik oldalra állt, hogy milyen szavakat használ, hiszen lényegében a nyelvünk kisajátítása is megtörtént. Migráns vagy menedékkérő? Megnevezzük, hogy 24 éves arab származású migráns követte el a késelést, vagy csak úgy egy férfi emberekre támadt, a hatóságok vizsgálódnak? Nincs harmadik út.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

" Ha ezt kritizálja asajtó, akkor az szükségképpen elenzéki."

A sajtó dolga az állampolgárok informálása (ami teljesen logikus, te is informálódni szeretnél, hogy mit csinálnak az alkalmazottaid, az emberek is informálódni szeretnének, hogy mit csinálnak a képviselőik).

Ez teljesen független attól, hogy épp jó dolgokat csinálnak, és azt kell megírni, vagy lopnak és csalnak, és azt kell megírni. Az állampolgároknak joga az információhoz, a választott vezetőiknek meg kötelező (persze elméletileg, mert szarnak bele) informálni őket (amire a legkézreesőbb megoldás az állami sajtó), akkor is, ha ez nekik kellemetlen. Mint ahogy az alkalmazottad is kell hogy informáljon téged, ha olyan dolgot követet el a munkában, amire amúgy nem büszke.

Csak attól hogy igazat ír, nem lesz automatikusan se ellenzéki se kormánypárti egy sajtótermék, még akkor sem, ha ezzel valamelyik oldalt kritizálja.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De ha van kedved, fejtsd ki, hogy akkor szerinted az állami sajtónak miért nem kellene az állampolgárokat tényszerűen informálnia arról, hogy mit csinálnak a képviselőik (legyen az akár pozitív, akár negatív dolog), tényleg kiváncsi vagyok rá.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Arról lehetne informálni, de nem arról informálnak, hanem arról, hogy szerintük ez rossz, és miért rossz. Ha arról szólna a cikk, hogy Fax Bendegúz államtitkár aláírt egy szerződést valakivel 427 millió forint értékben, s ehhez nem tartozna semmiféle minősítés, hanem nagykorúnak néznék az olvasót, aki eldönti, hogy a saját világképe szerint ez jó, vagy sem, akkor rendben volna. Az meg végképp mindennek a teteje, amikor arról tájékoztat a sajtó, hogy ki kit dugott meg, és ez jaj, milyen szörnyű. Én örülök annak, ha a képviselőnek is van nemi élete, de nem akarok erről tudni, mert magánügy. Legyen az ő legbensőbb, intim öröme, meg a partneréé. Szóval, ha ilyen hír jelenik meg, az nyilvánvalóan rosszindulatú, aljas céllal történik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az ujságírás része a magyarázat is (tekintve, hogy senki nem várhatja el, hogy az olvasó mindenhez értsen). Ha van egy gazadasági cikk, akkor igenis ott el kell magyarázni dolgokat, esetleg minősíteni kell, hogy ez a szerző szerint jó ötlet volt, vagy nem volt jó ötlet. Esetleg lehet hivatkozni szakértőkre. 

Az olvasó bőven nem ért mindenhez (te sem, én sem), ennek az ellenekzőjét feltételezni a média szemszögéből butaság.

Másik dolog: a sajtó az állampolgárok kiváncsiságát elégíti ki. Ha elég sokan kiváncsiak arra, hogy ki kit dugott meg, akkor elég irreleváns, hogy te meg nem, mert nekik nem az a munkájuk hogy konkrétan téged szolgáljanak ki, hanem egy jóval nagyon csoportot (bizonyos mértékig természetesen). Te meg átugrod, ami nem érdekel.

Az pedig, hogy a politikusok mit szeretnének nyomtatásban látni, tényleg nem kell, hogy bárkit is érdekeljen. Ahogy Orwell írta: "Az újságírás lényege azt megírni, amit nem akar valaki nyomtatásban látni. Minden más csupán propaganda."

“Any book worth banning is a book worth reading.”

a lopás nem rendezőelv, mert a lopás örök.

de ha körön kívül vagy, akkor mindegy, ki lop meg.

Felejts már el ezzel a hülye dumával. Bebizonyítottam neked, hogy ez nem egyéb felőled, mint vagy a saját impotenciád, tehetetlenséged burkolt beismerése, vagy a tolvaj dakota irányában fennálló lojalitásod, agymosottságod leplezése.

Te visítottál a leghangosabban amikor a baloldali kormány lopott. Amúgy nagyon helyesen tetted, a bűnt most követed el, amikor kussolsz, vagy ilyen hülye önfelmentő dumákat eregetsz, mint amit fentebb idéztem.

A vitánk értelmetlen, hiszen egymást meggyőzni nem fogjuk. Pusztán azt írtam le, miért sz.rom le azt a lopást, amin te rángatózol. Mert nagyon úgy látom, képtelen vagy megérteni, hogy a fenébe lehetséges, hogy Orbánnak akár csak egyetlen szavazója is van, hiszen hát Orbán lop! Gondoltam, segítek megérteni a jelenséget. Azért van így, mert a lopásban épp nincs különbség a pártok között, ezért azokhoz a jellemzőkhöz fordulunk, amelyben van. Az sem baj, ha nem érted, akkor keresd tovább ennek a megfejthetetlen jelenségnek az okát egyedül, s legfeljebb úgy hagyod itt ezt a világot, hogy sohasem érted meg - még akkor sem, ha épp az érintettek mondják -, hogy mitől is van Fidesz-szavazó az országban. Mondom, semmi baj, ha nem érted, további kellemes eredetkutatást kívánok! :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szóval egy két szám: államadósság 2010 május    80 %       államadósság 2022  80 %

Te jó ég. Téged tényleg ilyen könnyen meg lehet szivatni?? Vagy csak orbán egyik, ingyen hazudozó csahosa vagy? Utóbbi az esélyesebb.

Államadósság: 2010,  79101,1 millió ECU

Államadósság: 2022,  106274,6 millió ECU

 

- A magyar államadósság nőtt a leggyorsabban az Európai Unióban

- A magyar állam egy nap alatt /2021 09 14/ még soha nem bocsátott ki ekkora /1254 milliárd HUF/   adósságot.

Én százalékot irtam, te összeget írsz. 60 %-ot tart elfogadhatónak az EU, ennél lehet bevezetni az EURO-t. Most 80% 210 ben 80%. 

2010 ben a fidesz azt mondta ajaj 80% , tönkretették az országot , a fizetésképtelenség elkerülhetetlen.Dehogy mondta a kormányzat.

2022 ben az ellenzék azt mondja , ajaj még az unokáink is nyögni fogják, tönkretették az országot. Dehogy, mondta a kormányzat.

Szerintem meg 80 % az 80 %.

Én százalékot irtam, te összeget írsz.

Csak te manipulatív szándékkal hazudoztál, mondjuk úgy, azt sugalmaztad, mintha az adósság-hegy nem növekedett volna orbán tizenkét éve alatt, én meg azt írtam, ami a valóság.

De a hatalmasra duzzasztott adósság-hegyben még nincs is benne az ide-oda elköteleződöttség okán fennálló fizetési kötelezettség, például a paksi orosz hitel.

Attól meg, hogy egy családban apu másodállást vállal és ezáltal többet visz haza, még nem lesz kevesebb a törlesztendő hitel.

De a hatalmasra duzzasztott adósság-hegyben még nincs is benne az ide-oda elköteleződöttség okán fennálló fizetési kötelezettség, például a paksi orosz hitel.

Az államadósságot az EUSTAT szabályai szerint kell nyilvántartani. HA az állam nem vállal állami garanciát a hitelre, akkor nem számít bele. A következő kormánynak elég  annyit mondani, köszönjük, nem kérjük és annyi. Ha garanciát vállalt rá , akkor benne kell lennie az eustat jelentésbe. Nem tudom PAKS-sal mi a helyzet. 

 azt sugalmaztad, mintha az adósság-hegy nem növekedett volna orbán tizenkét éve alatt, én meg azt írtam, ami a valóság.

Én azt hol írtam, hogy nominálisan nem növekedett, melyik sorban látod. Az adósságot a GDP-hez arányositottan mérik, általános szokás gazdasági jelentésekben. Az oka az hogy sokkal kifejezőbb  a százalék , mint egy összeg. Igy kapsz pénzt a banktól. Igy számolják hogy egy ország mikor vezetheti be az EURO-t, ez 60 % lehet max, a mostani szabályok szerint.

Egy grafikon a kettőről:

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-o/a/d/o/adossag2-487956.png

A fidesz elérhette volna a 60 %-ot , vagy nagyon megközelithette volna, de inkább 5 ezer milliárdot a válsztások miatt kiosztott. (13. havi nyugdíj stb) Igy lett 80%.

A többi ország, 2019 -ig: (EUSTAT ennyit késik):

 

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:at:be:bg:cy:cz:dk:ee:uk:fi:el:fr:nl:hr:ie:pl:lv:lu:lt:hu:mt:de:it:pt:ro:es:se:sk:si&ifdim=country&hl=hu&dl=hu&ind=false

Az adósságot a GDP-hez arányositottan mérik

Nem, az adósságot nem kell mérni sehogy. Az adósság egy bármilyen pénznemben kifejezhető skaláris mennyiség. 

Az más kérdés, hogy, mivel a GDP ha csak egy-két százalékot is, de nő, a politikusok előszeretettel használják a GDP-hez viszonyított adósságállományt.  Mivel így jobban fest.
Az utca embere meg benyalja, hogy az általad prezentált  80 % adósságállomány ugyanaz, mint tizenkét évvel ezelőtt, holott, valójában egyharmadával magasabb a korábbinál. 

Az utca embere meg benyalja, hogy az általad prezentált  80 % adósságállomány ugyanaz, mint tizenkét évvel ezelőtt, holott, valójában egyharmadával magasabb a korábbinál. 

Ugyanaz, mert a bevétel,   a GDP is a duplájára nőtt.  A kifizetéséhez nem kell adót emelni,  az adóbevétel is a duplájára nött. Ha kiszámolnánk akkor jelenértéken inkább csökkent az adősság. Ez nem politika, 100 ft-os jövedelemből 2 Ft-tal tartozni ugyanannyi  jelenértéken, mint régen amikor 50 Ft-volt a  jövedelemem   1 -gyel. De ezt te is tudod.

Egy szempontból nem azonos a két 80%: az összetételében. És ebben a tekintetben jelenleg valószínűleg jobban állunk.

Mert a költségvetést nem az államadósság terheli, hanem a kamat. És az most még valószínűleg alacsonyabb a 2010-esnél, de ez már sokáig nem fog így maradni. Az eurozóna inflációja is 5% fölé ment. Az olcsó hiteleknek vége, és ez az államadósság finanszírozását is jelentősen érintheti.

Igen, csak ebbe már nem akartam belebonyolódni, ezért irtam, hogy jelenértéken még kevesebbnek tekinthető, az alacsony kamat miatt. Aminek vége.

 Az álamadósságot a fidesz elég jól kezelte, az más kérdés hogy most  szétosztott vagy 5 ezer mrd-ot vagy még többet.

Ellenzéknek ezt kommnetálnia kell, háború van. "Egy zsák krumplit, meg farhátat löknek a nyugdijasoknak / vagy ha nincs 13 havi, akkor éhhalálra itélte a fidesz a nyuggereket"

Fidesz , ellenzék már beígérte a nyugdijasoknak a 13 -havit ami nem baj , kapjanak de ez legalább 2000 milliárd lesz a kovetkező 5 évben. Nagyságrendekkel nagyobb pénz, mint amin megy a hiszti.

Ugyanaz, mert a bevétel,   a GDP is a duplájára nőtt. 

Mi vaaan? A GDP az hol, mióta bevétel az államháztartás számára? 

 

Ez nem politika, 100 ft-os jövedelemből 2 Ft-tal tartozni ugyanannyi  jelenértéken, mint régen amikor 50 Ft-volt a  jövedelemem   1 -gyel.

Miféle jelenértékről hadoválsz itt? Az államadósságot nem véletlenül ECU-ban tartják nyilván.  Totál grün vagy te ehhez az egészhez. Akkora hülyeségeket írsz, hogy az már fizikai fájdalmat okoz. 
 

Ami hitel folyósítva lett mondjuk 2010-ben, azt minden évben kamat terheli. És ez a kamat, ha nincs kifizetve, vagy át van ütemeztetve, akkor évente tőkévé változik, amivel nő a kamat mértéke is.
Tudod te, hogy mondjujk  egy millió HUF-nak négy százalékos fix kamat esetén mennyi adósságterhe van tíz évre számítva?

Honnan is tudnád? 

Legalább fél millió forint, plusz az infláció okozta plusz teher, ami 3 % átlag esetén is kb. 870 ezer forintot jelent. Tehát ennyibe kerül minden millió forintnyi hitel, tíz év alatt.  És akkor még nem fizettél a tőkerészből egy fillért sem, csak azt szolgáltad meg, hogy kaptál pénzt, ergo a kamat tovább ketyeg. 

Legalább fél millió forint

Nehogy kiszámold saját példád:

> power(1.04, 10)
    1.48024428491834392576

Szóval 480244 Ft, ami ugyan közel van a félmillióhoz, de nem igaz, hogy legalább félmillió. Persze nagyon sok a 48 %, meg ugye ott az infláció. Ezért nem mond semmit a kamat. Az csak egy szám, hogy kicsinek tűnjön.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, és amíg a bankba mész, addig kiesett a munkabéred, meg ugye ha online intézed, akkor számold hozzá a nethasználatot és a számítógép villanyszámláját, meg az adott időre eső élelmezésedről se feledkezz meg, ha meg telefonálsz a banknak, akkor telefonszámla, üzemanyag, amortizáció vagy bérlet, esetleg taxi áfával, s rendben is vagyunk. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A hülyék magabiztossága csak úgy árad belőled, pedig, a hitelbírálati díjat  a folyósítás díját megfizettetik a hiteligénylőkkel. Ráadásul, államközi szinten a hiteleknek még van olykor extra felára is, azaz, magát a hitelről való tárgyalást is feltételhez kötik.

Hitelbírálati díj - a bank által a hitel elbírálásakor felszámított díj, - illetve a határozott idejű hitel lejáratkori megújításakor a felszámítása - nem jelenti azt, hogy a hitelt meg is kapjuk, az csak a hitel bírálatáért fizetendő.

Folyósítási jutalék, de értékbecslési díj is felmerülhet.

Jogos, ugy értve tehát helyesen:  a GDP növekedés miatti adóbevétel növekedés is vélhetően ezzel arányosan nőtt. ami persze nem biztos , hiszen adóváltozások is voltak. 

Az egyszerűség miatt én 2-es szorzóval számoltam, ami biztos hogy nem pontos, de talán nagyságrendi tévedést nem okoz.

Persze, a bevétel az a GDP-vel arányos, de egyrészt nem a bevételből hanem a bevétel-kiadásból visszafizetni, másrészt meg a GDP az annyi amennyit az állam akar, úgy manipulálja ahogy nem szégyelli. Ha az állam költ-költ-költ, átteszi a pénzt egyik zsebéből a másikba, csökken a GDP arányos adósság, előrébb vagyunk? Költői kérdés.

Hogyan alakult a GNP arányos adósság, vagy a külkereskedelmi mérleg arányos adósság?

Görögök megcsinálták, hamis adatokat adtak le,  hogy be tudják vezetni az EURO-t, mert  60% fölött voltak. 

A kamuzástól  független , de mára ők szaladtak el a legjobban olyan 200 % körülire, - habár megkaptam , hogy az adősság scalár mennyiség, nem %, az a lényeg hogy mekkora-  abban meg vagy ötszöröse mint a magyar.

Eustaton sok minden  van, 2000 elöttiek is,  azok sokszor ECU-ban.

Nem kéne elfelejteni, hogy a 2019-ben a Covid előtt, Orbánéknak évről-évre sikerült 70% alá szorítani az államadósságot, (Úgy emlékeszem az utolsó szám 65% volt.) - Az utóbbi 2 évben a "kedves SARS2" és a vakcinák hozzánk képest tartalékokkal rendelkező gazdag országokat is hasonlóképpen megszívattak.

 A magyar államadósság nőtt a leggyorsabban az Európai Unióban

- A magyar állam egy nap alatt /2021 09 14/ még soha nem bocsátott ki ekkora /1254 milliárd HUF/   adósságot.

 

 

Régi nóta,  ez már bevett szokás, játszadozás a számokkal, ha magas a GDP lassul a növekedés, ha alacsony a GDP gyorsul a növekedés. 

És a GDP még Kongóban is folyamatosan nő, ez tekinthető általánosnak.

 

Ezt aztán megfelelően kell tálalni:

Ellenzék:

A magyar növekedés a legalacsonyabb az unióban, még Románia is megelőz minket. Tönkretették az országot.

Kormány ugyanezt:

A GDP nagysága rekordokat dönget, az egeket nyaldossa. 

 

Ellenzék

A magyar GDP soha nem volt ilyen alacsony , tönkretették az országot.

Kormány:

A magyar GDP soha nem nőtt ilyen gyorsan, 2-ak vagyunk az unióban. Remek a helyzet.

 

- A magyar állam egy nap alatt /2021 09 14/ még soha nem bocsátott ki ekkora /1254 milliárd HUF/   adósságot.

 

Ugyanez máshogy: a magyar államadósság 37 ezer milliárdról 38,2 ezer milliárdra nőtt. 

Jó, helyesen: (a számitás GPL licensz alatt terjeszthető)

a magyar államadósság 37 ezer milliárdról 38,2 ezer milliárdra nőtt. , 1 nap alatt.

 

keddre 39,4 lesz az államadósség. 

ha így folytatják egy év múlva 475 ezer milliárd is lehet az adósság, ami Németország összjövedelmének 

a többszöröse. 

Ezzel a három kvalitással valóban rendelkezik, amennyiben neked ez a három érték ennyire fontos, szerintem teljesen önazonos lesz a szavazatod. Bárcsak a fideszesek többi része is ilyen pompásan meg tudná fogalmazni az indokot.

Te vagy az első fideszes, akitől ilyen jó érveket hallottam és ilyen tiszta értékek mentén gondolkozik! Ez igen!

2010: Fidesz

2014: Jobbik

2018: MKKP

2022: Ugy tunik Fidesz

Nem vagyok Fideszes. "Inkabb ala, mint ra" megy a szavazat.

Indokok:

Fudan: ha ezzel kell versenyeznie az oktatasunknak, az mindenkeppen jot fog tenni hosszutavon. Az oktatas mostani helyzete ettol meg siralmas. De 2010 elott hasonlo merteku volt a minoseg sullyedese. Sajnos.

Egykulcsos ado: koltoznek haza. Feltetele, hogy ez igy is maradjon, kulonben beszopom.

Ellenzeki avagy "fuggetlenobjektiv" media: ijesztoen sok a Guardianrol meg CNN-rol atvett egyre sulyosabb agymenes. Az M1 es Origo propagandaja is szanalmas es hanyingerkelto hazudozas, de a ketto kozul mostmar az ijeszt el kevesbe.

Covid: itt kellett a legrovidebb ideig maszkozni meg vedettsegi kartyazni. A back to normaltol nem ilyedtek meg annyira, mint a kreten szomszedos orszagok vezetoi, vagy a benelux allamok es a franciak kreten vezetoi.

Csaladi potlek helyett adokedvezmeny: vegre nem biturbosebesseggel szaporodnak dolgozni nem akaro emberek, csak turbosebesseggel

Transzkerdes es a kisgyerekek: ijesztoen nagy aranyban megorult a lakossag "csakazertis az ellenkezoje, mint amit a patás mond" resze.

Keleti nyitas: Nyugat-Europa nagyon gyengul. USA pedig fejos tehenkent tekint Europara, es "verseny" nelkul ez igy is marad. A "mindket oldallal joban leves" kenyszerpalya. A romanoknak meg az olaszoknak be szokott jonni a "last minute change team". Nem art ennek megagyazni.

Kulpolitika: szerintem ezt nem nagyon lehetne jobban csinalni. Amennyire elegedetlen vagyok sok belpolitikai dontessel, annyira el tudom mondani, hogy a 2021-es Fideszes kulpolitikaval szemben a legkomolyabb kritikam az volt, ahogy Szijarto megmondta, hogy "sokan kertek tole Moszkva telefonszamat" :D

Europai Egyesult Allamok: ellenzem. Az az egymasra mutogatas birodalma lenne, ahol csak az oriaslobbistaknak lenne szava, a lakossag sosem erne el a legfontosabb donteseket hozo kepviseloket. Ugyanakkor pont ezert nem szeretem a Fidesz-fele "gyengebb onkormanyzat, erosebb allam" vonalat: az is forditva tetszene.

De eros hanyingerrel fogom behuzni az ikszet. Meg mindig nincs teljesen kizarva, hogy a kutyak vagy a mi hazank kapjak az orszagos listas ikszemet. Kicsit meg billegek.

nagyjából egyetértek a fenti indokokkal, annyi eltéréssel hogy nekem nem tetszik hogy (ha nem is teljesen), de a fidesz is felült a covid-scare vonatra, úgyhogy én szinte biztos szavazok majd a mi hazankra, kérdés milyen megoszlásban
meg amúgy is az a jó ha van egy erős nemzeti radikális képviselet a parlamentben, nélkülük hajlamos a fidesz "elpuhulni"

let's go Brandon!

Fudan: ha ezzel kell versenyeznie az oktatasunknak, az mindenkeppen jot fog tenni hosszutavon. Az oktatas mostani helyzete ettol meg siralmas. De 2010 elott hasonlo merteku volt a minoseg sullyedese. Sajnos.

Hogy jön a Fudan történethez a verseny kérdése, ennyit belefektetve másik intézményt is meghonosíthattunk volna, ha már a CEU nem tetszett, de miért is nem tetszett ha a Fudan tetszik? A Fudan-al van baj, a probléma az egész, nem lehet részekre bontani.

Egykulcsos ado: koltoznek haza. Feltetele, hogy ez igy is maradjon, kulonben beszopom.

Nem hiszem (bár engem is húsba vágóan érintene) hogy egy jól megalkotott több kulcsos adó ártana. A kulcs a jól megalkotott, az egyesült ellenzéknek jelenleg nincsenek tervei a konkrétumokra, ezzel riogatni kár. Kezdeményezések voltak egyes pártoktól, de nincs erre vonatkozóan terv

Ellenzeki avagy "fuggetlenobjektiv" media: ijesztoen sok a Guardianrol meg CNN-rol atvett egyre sulyosabb agymenes. Az M1 es Origo propagandaja is szanalmas es hanyingerkelto hazudozas, de a ketto kozul mostmar az ijeszt el kevesbe.

Az baj, mivel az utóbbi kettőből az Origo-n a tartalom 80% ez, MX-en meg 50% felett. Míg az említett Guardian/CNN (bár nem látom hogy oly sok lenne az ezektől átvett anyag) bőven 10% alatt van

Covid: itt kellett a legrovidebb ideig maszkozni meg vedettsegi kartyazni. A back to normaltol nem ilyedtek meg annyira, mint a kreten szomszedos orszagok vezetoi, vagy a benelux allamok es a franciak kreten vezetoi.

Ja, az ára is megvolt. 

Csaladi potlek helyett adokedvezmeny: vegre nem biturbosebesseggel szaporodnak dolgozni nem akaro emberek, csak turbosebesseggel

Ez alapvetően egy jó dolog, szarul kivitelezve. A probléma az, hogy azok a szakmák amelyek fontosak nincsenek eléggé megfizetve, hogy az adóból járjon. Cserében van az a bevétel szint ami fölött meg értelmetlen ilyen kedvezményt adni.

Transzkerdes es a kisgyerekek: ijesztoen nagy aranyban megorult a lakossag "csakazertis az ellenkezoje, mint amit a patás mond" resze.

Te miről beszélsz, Viktor talált magának egy ellenséget megint, sajnos tudja, hogy van olyan érzékenység ezen, hogy politikailag nem lehet szó nélkül hagyni, de valójában Viktor ismét csinált egy problémát, majd megoldotta. Ehhez ért legjobban, nem létező problémák megoldásához.

Keleti nyitas: Nyugat-Europa nagyon gyengul. USA pedig fejos tehenkent tekint Europara, es "verseny" nelkul ez igy is marad. A "mindket oldallal joban leves" kenyszerpalya. A romanoknak meg az olaszoknak be szokott jonni a "last minute change team". Nem art ennek megagyazni.

Hát, tudod a gyengülés mindig viszonylagos, mihez képest gyengül? Magyarország kompország viselkedése neked teljesen új dolog? Mitől működne ami rég se működött? 

Kulpolitika: szerintem ezt nem nagyon lehetne jobban csinalni. Amennyire elegedetlen vagyok sok belpolitikai dontessel, annyira el tudom mondani, hogy a 2021-es Fideszes kulpolitikaval szemben a legkomolyabb kritikam az volt, ahogy Szijarto megmondta, hogy "sokan kertek tole Moszkva telefonszamat" :D

Nem tudom mire gondolsz, mert ilyen faszságot mint "Kérték tőle Moszkva telefonszámát", azt tényleg csak óvodások szívják be akiknek soha semmit nem kellett magyarként külföldön intézni, te meg látszólag nem ilyen vagy. Aki látott már ilyet, tudja hogy működnek a külkapcsolatok. Amennyiben arra gondolsz, hogy a közös tálból eszik a Fidesz de úgy ül az asztalhoz hogy előtte nagyot fingik meg a kaja alatt elmondja hogy mindenki hülye csak ő helikopter, és mikor megkérdezik, hogy a pénzt amit a nagymama temetésére kértél miért egy Ferrarira költötted, akkor az a válasz "semmi közöd hozzá". Én ezt nem látom hosszú távon kifizetendő taktikának.

Europai Egyesult Allamok: ellenzem. Az az egymasra mutogatas birodalma lenne, ahol csak az oriaslobbistaknak lenne szava, a lakossag sosem erne el a legfontosabb donteseket hozo kepviseloket. Ugyanakkor pont ezert nem szeretem a Fidesz-fele "gyengebb onkormanyzat, erosebb allam" vonalat: az is forditva tetszene.

Ezt miből gondolod, érvek nincsenek mögötte ez szabályozási kérdés és semmi nem dőlt el. És itt jön be amiről beszélsz fentebb, EU csak úgy tudja komolyan felvenni a versenyt Kínával vagy US-el hogyha egységes, emellett itt van Putyin osszuk el újra ötlete is ami miatt én nem lelkendeznék annyira. Aztán jössz a tromffal, a gyengébb önkormányzat, itt világlik ki a Fidesz valódi arca, nem az a lényeg hogy önrendelkezés legyen hanem az hogy ki csinálja azt az önrendelkezést, a nép fele a nemzeti önrendelkezést ábrázolja, de amikor egy belső közösség ezt számon kéri (sokszor jogosan) akkor meg egyszerűen leszarja. 

Egy igen erős ellentmondást látok a véleményedben. Egyrészt azt mondod, hogy gyengül Nyugat-Európa, másrészről meg alapjaiban elutasítod a szorosabb együttműködést a tagállamok között, amivel erősebbek lehetnének. Ha most elképzelem USA-t egy "laza EU-s" felállásban, akkor azt látom hogy az ég világon semmiben nem tudnának közösen megállapodni, mert beleszólna a helyi kicsinyes politika. Pont mint most az EU-ban.

A nagy, de egységes vezetésű hatalmakkal az EU is akkor tudná felvenni a versenyt minden tekintetben, ha ő is nagy, de egységes vezetésű lenne. De ezt a tagállamok egy része nem akarja. Általában pont azok, akik az EU gyengeségét szokták kritizálni.

Ha jól emlékszem, akkor pl. a közös, ütőképes EU-s hadsereg legnagyobb elutasítója az UK volt. Hogy legyen "erős" az EU, ha ilyen alapvető kérdésben sincs egységes vélemény? Ha most akarnának létrehozni egy ilyen szervezetet, akkor vajon UK nélkül lenne egységes vélemény? Kötve hiszem, mert páran ezt is a szuverenitás elvesztéseként élnék meg.

Szóval amíg ilyenek a tagállamok és vezetőik, addig ilyen lesz az EU is. Ugyanez történne USÁ-val is, ha nem lenne szövetségi vezetés és minden lepkefingnyi kérdésben külön meg kéne egyeznie Texasnak és Kaliforniának. :)

Van esetleg valami javaslatod EEÁ nélküli "erős" EU-ra?

Válasszuk szét a területeket:

- alapjogok, PTK, BTK: pontosan mi indokolja, hogy ezek eltérjenek? Azon kívül, hogy eddig így alakult?

- adótörvények: mindenképp célszerű lenne azonos keretrendszert kidolgozni az egész EU-ban, és bizonyos kulcsok lehessenek eltérőek, de ne úgy, hogy az adó"optimalizálást" támogassa.

- végrehajtó hatalom: annál jobb, minél közelebb van az emberekhez. Én az önkormányzatoknak az össz adó bevétel legalább 25, de inkább 50%-át adnám. Az EU-t 5-10% alatt kell tartani (jelenleg 1-2 körül van).

- hatóságok, bíróság: semmi nem indokolja, hogy ne az USA mintáját vegyük át. Kis ügyek: helyi hatóságok, de kell felettük egy EU szintű is, ami pl. a kicsiket is átvilágítja időnként.

- külügy, kereskedelem: csak együtt megy, ez már most is így van.

- hadsereg: itt is csak egy közös lehet ütőképes.

- környezetvédelem: nagy része ennek sem áll meg a határon. De ami igen, azt lehet helyileg szabályozni.

Nagy ellátórendszerek (oktatás, eü, nyugdíj): minél nagyobb szabadság, mert több modellt kell versenyeztetni. De az átjárhatóságot biztosítani kell.

 

Természetesen az EU intézmények nagyobb hatalommal való felruházása csak az EU törvényhozás nagyobb legitimációjával lehetséges.

Nagyon nem értek egyet a hozzászólásoddal.

- alapjogok, PTK, BTK: pontosan mi indokolja, hogy ezek eltérjenek? Azon kívül, hogy eddig így alakult?

Az eltérő kulturális háttér. Egy erősen katolikus Olaszországban, Lengyelországben nem kellene ugyanannak lenni a jognak, mint teszem azt egy random liberálisabb nyugati államban, talán Hollandiában, Dániában, de bevallom, nem ismerem eléggé a történelmüket ahhoz, hogy megmondjam, ezek jó példák-e egyáltalán. Mások a társadalmi igények. Lehet, hogy Nyugaton igény van arra - bár kétlem -, hogy gyermekeket megingassanak nemi identitásukban, Magyarországon és Lengyelországban ez biztosan nem igény. Amelyik családban az, ott majd megteheti ezt a kedves szülő.

Hasonlóképpen, azokban az országokban, ahol meleg van, hagyománya van a délutáni sziesztának, maradjon ez meg, mint nálunk a hosszú hétvégék, a munkanapok és ünnepnapok átrendezésével, ledolgozós szombatokkal. A hollandok jogosan balhéznának, ha illegális lenne a fűhasználat, mi meg jogosan balhéznánk, ha legalizálnák, bár lehet, hogy nem, erről kellene egy társadalmi kutatás.

Szóval ne legyen azonos a btk., ptk az egész EU-ban, mert ez is szuverenitás vesztés volna.

- adótörvények: mindenképp célszerű lenne azonos keretrendszert kidolgozni az egész EU-ban, és bizonyos kulcsok lehessenek eltérőek, de ne úgy, hogy az adó"optimalizálást" támogassa.

Ez sincs így. Figyelembe kell venni a helyi sajátosságokat. Nyugaton a gazdagoknak van lakásuk, s bérbe adják a szegényebbeknek, a középosztálynak. Magyarországon a lakástulajdonosok jelentős része saját tulajdonában él, abból nem akar és nem tud pénzt csinálni. Míg Nyugaton az ingatlanadó a feketén szerzett jövedelmeket illetve a gazdagokat adóztatja,  addig Magyarországon ez igazságtalan, mert a szülői segítséggel, hitellel összehozott, legálisan, igazolt és adózott jövedelemből megszerzett lakások tulajdonosait terhelné, akik a legtöbb esetben egyáltalán nem gazdagok, akár még az is lehet, hogy épp munkanélküliek. Magyrországon nem üzletelés, hanem lakhatási biztonság a lakástulajdon.

- végrehajtó hatalom: annál jobb, minél közelebb van az emberekhez. Én az önkormányzatoknak az össz adó bevétel legalább 25, de inkább 50%-át adnám. Az EU-t 5-10% alatt kell tartani (jelenleg 1-2 körül van).

Ez valami dogma? A nemzetállam az optimális méret szerintem. A nagyobbra nincs befolyásunk, a kisebb elaprózódik, neki nincs befolyása a világra, s ha jogsértés ér, nem tudod megkerülni.

- külügy, kereskedelem: csak együtt megy, ez már most is így van.

Ez sincs így. Ha egységes, akkor nincs mód lokálpatrióta módon egy régió - nevezném nemzetállamnak - érdekeinek érvényesítésére.

- hadsereg: itt is csak egy közös lehet ütőképes.

Ez az egy talán igaz. Jut eszembe, mi van akkor, ha EU-n belül alakul ki késhegyre menő vita, fegyveres konfliktus lehetősége?

- környezetvédelem: nagy része ennek sem áll meg a határon. De ami igen, azt lehet helyileg szabályozni.

Igaz, de tekintve, mennyire ostoba döntéseket hoznának szövetségi szinten, maradjon meg tagállami hatáskör. Nem mindegy, milyen életszínvonalról indulunk, s mennyire terhelhető a lakosság.

Nagy ellátórendszerek (oktatás, eü, nyugdíj): minél nagyobb szabadság, mert több modellt kell versenyeztetni. De az átjárhatóságot biztosítani kell.

Ezzel pedig az a baj, hogy lecsupaszítják szimplán gazdasági kérdéssé. Az ember egészsége személyes, intim dolog, ennélfogva természetes igény a privacy. Nem jók az egészségügyi adatbázisok. Másik topikban írtam, miért. Ezen felül vadhajtás az, ami az USA-ban van. Lényegében kötelezik az embereket adott életkor fölött vastagbél tükrözésre, ami egy fájdalmas, megalázó beavatkozás, az előkészülete egy napig étkezés nélkül folyamatos hashajtás, amíg tiszta víz jön az emberből. Már az egész egészségessége vitatható, természetellenes. Megtagadhatod, csak nem köt veled szerződést a biztosító, vagy köt, csak igen magas áron.

Azért szavazott az emberek többsége az EU-csatlakozásra, mert azt gondolták, minden mechanizmus egységes lesz, így a cégek majd nyugat-európai béreket adnak, ha EU-tagok leszünk. A szuverenitásunkat elvették, az előnyeiből kimaradtunk, a fizetésünk nem lett több.

Nem kell Európai Egyesült Államok.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Túl homogén halmazként kezelet az országok lakosait: "Nyugaton van igény", "Magyarországon nincs igény", A magyarok balhéznának ha ha legális lenne a fű, stb... Ilyen egyszerűen nincs.

Amúgy meg minél inkább elmegyünk nemzatállamok irányába, annál jobban farag rá erre sokmillió magyar, aki Magyarország határain kívül él Európában. Ez meg úgy nem jó dolog. (ha már egyszer nemzet, akkor legyen felelősség az irányukba is)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Jó, legközelbb majd név szerint írom.

Felvételizik három diák. Bemegy az első, akinek hatalmas protekciója van. Megkérdezi a bizottság:
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- Hát talán a század közepe felé - mondja a felvételiző.
- Zseniális, fel van véve!
Bemegy a második jelentkező, akinek van egy kis protekciója. A kérdés ugyanaz:
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- 1945.
- Egy kicsit pontosabban esetleg?
- Valamikor tavasz vége felé, tán májusban.
- Rendben. Felvettük.
Bemegy a harmadik jelentkező, akinek egyáltalán nincs protekciója. A kérdés ugyanaz:
- Mikor fejeződött be a II. világháború?
- Európában, 1945 május 6.-án lépett érvénybe a fegyverszünet, a japánok 1945 szeptemberében kapituláltak.
- Hmmm. Hány embert vesztett a Szovjetúnió?
- Huszonkétmillió-hétszázezer-százkettő.
- Hmmm. Név szerint?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hagyjuk már ezt a nemi identitás bullshitet! Egyáltalán nem volt téma, amíg a kormány nem csinált belőle azt. Senkit nem érdekelne a pride sem, ha nem tolnák agyon a médiában. De ennek a PTK-hoz meg a BTK-hoz semmi köze. Viszont amit a PTK lefed, abban nagyon kevés olyan van, ami országspecifikus lenne. És igazából a BTK-nál sincs rá túlzott indok. Ha az egész világon egységes lenne, és ebben nőttünk volna fel, azt is elfogadná mindenki.

Adónál is: milyen helyi adottságokat? Nálunk a helyi adottságok miatt van mondjuk chipsadó? Vagy bankadó? Hogyne lehetne az adókat egységesen szabályozni. Mint írtam, a kulcsok egy része lehet tagállami hatáskörben, de pl. az ÁFA tipikusan nem az.

A nemzetállam mitől lenne optimális? Szerintem meg a városállam optimális, ezzel kb. ugyanannyira támasztottam alá.

Nem is folytatom.

Annyira féltek ettől az EEÁ-tól, pedig az USA, Oroszország, Kína pont ugyanezt csinálja. Egyik sem egynemzetiségű. Ott miért jó, nálunk miért nem jó?

Hagyjuk már ezt a nemi identitás bullshitet! Egyáltalán nem volt téma, amíg a kormány nem csinált belőle azt. 
 

Te se látsz messzebb a megye határánál.

Hagyjuk már ezt a nemi identitás bullshitet! Egyáltalán nem volt téma, amíg a kormány nem csinált belőle azt. 
 

Ja! Miért nem volt jó nekünk a török uralom? Az Osztrák-Magyar Monarchia? A náci megszállás? A Szovjetúnió?

Hát ezek a rohadt magyarok szabadok akarnak lenni, milyen dolog már ez?! Azonnal megtörni a népet, eszébe ne jusson még egyszer ilyesmi!

:D

Te melyik országban élsz, hogy ilyen jól meg tudod ítélni, hogy mi megy külföldön?

Ugye nem Magyarországon, a külföldről az információidat meg ugye nem a MSM-ból és a hosszúhétvégés bécsi kiruccanásokból szeded össze?

Ugye nem?

Szóval akkor Magyarországon laksz, az információidat a 444-ről szeded és még te papolsz arról, hogy mi folyik külföldön.

Már ugye csak azért kérdeztem, hogy tudjam, hogy hogy mennyire lehet téged komolyan venni a témában.

Láthatólag semennyire.

Nem fogom kevésbé magyarnak érezni magamat attól, mert a BTK, a PTK meg az adótörvények ugyanazok mint pl. Németországban. A mai jog már nagyon messze van a 12 ponttól.

Amúgy a Monarchiával mi volt a baj a kiegyezés után? Kb. minden amire ma azt mondjuk hogy "MAGYAR", az akkor keletkezett. Tud ez jól is működni. Attól az egy elválaszthatatlan bűntől leszámítva, hogy belevittek minket az I. Vh-ba, de sajnos valószínűleg magunktól is belekeveredtünk volna.

Majd lehet ugyanaz az adótörvény, mint Németországban, ha otthon is ugyanannyi fizetést adnak a német multik, mint a németeknél, és a segély alapú társadalom helyett a munka és család alapú társadalmat támogatják.

Ja, hogy ebbe nem valószínű, hogy a németek belemennének? Mi adjuk fel a saját álláspontunk? Biztos nagyon kompromisszumképesek lennének a közös adópolitika kialakításánál.

A kiegyezéshez egy '48-'49 vezetett. Haynau se kímélte a rakoncátlan magyarokat. Biztos jobb volt a kiegyezés után, amit sok-sok magyar ember szabadságvágya és vére ért el, sok-sok szenvedés árán.

Te ezt adnád fel. 

Magyar történelem, magyar kultúra van. De a jogban semmi magyar nincs.

Te is ugyanazzal tévedsz, mint trey. Mi köze az adónak ahhoz, hogy milyen szociális kiadások vannak? Mi köze az adó keretrendszernek ahhoz, hogy a konkrét sávok és kulcsok hol vannak? Mint írtam, ez utóbbi sokkal szerencsésebb tagállami hatáskörben, mert erősíti a versenyt. Ennél nem kell több szabadság.

Még egyszer: amit ma magyarnak nevezünk, büszkék vagyunk rá, az nagyrészt a boldog békeidőkben született. Nem azt írtam, hogy mi kellett hozzá. Az USA-nak is meg kellett vívnia a saját polgárháborúját. Azt írtam, hogy lehet jól is csinálni. Nincs eleve elrendelve, hogy rossz legyen.

Illetve az összes negatív példád egy önkényuralmi hatalom megszállása volt. Az EU viszont demokratikusan működik, még ha annak módját lehet is kritizálni.

Na, de nem pazarlom rád többet az időmet, mindenki attól retteg amitől akar. Én most éppen az orosz támadástól jobban rettegek, mint ezektől a mondvacsinált problémáktól.

De a jogban semmi magyar nincs.

A magyar adótörvények nemzetköziek, vagy mit akarsz mondani?

Mi köze az adónak ahhoz, hogy milyen szociális kiadások vannak?

Adópolitika != szociális kiadás.

amit ma magyarnak nevezünk, büszkék vagyunk rá, az nagyrészt a boldog békeidőkben született.

De jó, hogy egy véres felkelés után, amit gyáván, de brutálisan levertek, az után szíveskedtek kevesebbet elvonni a magyaroktól, így azok maguktól is tudtak fejlődni? Nagyon rendes tőlük.

Az EU viszont demokratikusan működik,

:D

Látjuk.

Találnának Németországban is töredékéért, ha visszavágnák a szociális kiadásaikat. Akkor is kellemetlen éhenpusztulni, ha német az anyanyelved. Ez csak szokások által van így, nem azért mert a német értékesebb, hanem azért, mert ez így alakult ki.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezek közül mind katonai megszállással kezdődött és csak az OMM esetében volt "kiegyezés", ami után azonban komoly gazdasági fejlődés indult be itthon. Az OMM esete pont azt mutatja, hogy ha az országok képesek szorosabban együttműködni, az mindenki számára kifizetődő.

Manapság már nem a katonai megszállás, hanem a "nyithatsz cukrászdát Bécsben" taktika a nyerő.

Ugyebár nem az volt, hogy az osztrákok '48 után hirtelen kijózanodtak és a mindent betöltő testvéri szeretet miatt megszánták a szegény, buta magyarokat és felfejlesztették a szegény, buta magyarok országát, hanem az, hogy ezután kevesebbet harácsolt el Bécs, így több jutott itthon az ország fejlesztésére.

Mi a jó nekünk? Kicsi kiszolgáltatott országként birodalmak között? Ha szét tudjuk verni az összes birodalmat, nekem is jó lenne kicsiben, csak ezek időnként elfoglalnak területeket. Tibet, Grúzia, Krím-félsziget... előbb-utóbb mi jövünk, aztán utána tényleg semmi magyar nem marad.

A Varsói szerződés és KGST tagjaként sem követelte soha a Szovjetunió hogy Magyarország vagy bármelyik blokkbeli ország csatlakozzon a Szovjetunióhoz. Olyan ötlet sem merült fel soha, hogy "holnaptól akkor a KGST tagállamai automatikusan szovjet tagállammá válnak".  Az Európaiunió viszont az utóbbi években tudatosan erre törekszik, felszámolva a tagállami szuverenitást. A kádári-aczéli Magyarország eltért abban a többi keleti országtól, hogy itt szisztematikusan rombolták a nemzeti kultúrát, de a keleti blokk többi országában eléggé nemzeti jellegűek voltak a szocialista/kommunista állampártok. Szó sem volt arról, hogy szovjet nyomásra semmi nem marad abból ami magyar, lengyel, román, cseh, stb. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Erős, független, kis országnak lenni jó, saját törvényekkel, szuverén gazdasági és politikai, társadalmi döntésekkel, különutasság lehetőségével. Én nem félek az oroszoktól. Ne feledd, ha idejönnek, akkor ráfaragnak, mert hirtelenjében a nyugdíjasainkat is nekik kell etetni. Szóval az annektálás nem csupa móka és kacagás, kötelezettségekkel is jár. Ráadásul Magyarország NATO tag, sőt, amíg Varsói Szerződés tag volt, akkor sem lettünk a Szovjetunió része. A mostani balhé arról szól, hogy az USA a NATO fedésében rámászik az orosz határra. Persze az USA provokációja szándékos, mert ha háború lesz, akkor legitimálhatja az Oroszország ellen kivetni vágyott gazdasági szankciókat, beleértve az Északi Áramlat 2 kiiktatását, ami nagyon szúrja a szemét.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Szóval ne legyen azonos a btk., ptk az egész EU-ban, mert ez is szuverenitás vesztés volna."

Akkor ez egy "csak mer ne".

"Ez sincs így. Figyelembe kell venni a helyi sajátosságokat. Nyugaton a gazdagoknak van lakásuk, s bérbe adják a szegényebbeknek, a középosztálynak. Magyarországon a lakástulajdonosok jelentős része saját tulajdonában él, abból nem akar és nem tud pénzt csinálni."

Igen mert vagy csak az egyik vagy a másik lehetséges, közös nevező nem létezik ugye? Mondok egyet, 1 db tulajdonolt ház (amiben hivatalosan lakik is) essen más megkülönböztetés alá mint a többi ilyen tulajdon. Máris közös a nevező. 

"Ez valami dogma? A nemzetállam az optimális méret szerintem. A nagyobbra nincs befolyásunk, a kisebb elaprózódik, neki nincs befolyása a világra, s ha jogsértés ér, nem tudod megkerülni."

Ez megint egy "ne legyen úgy mert csak" a külön tetsző rész "nagyobbra nincs befolyásunk", miért most van?

"Ez sincs így. Ha egységes, akkor nincs mód lokálpatrióta módon egy régió - nevezném nemzetállamnak - érdekeinek érvényesítésére."

Ez megint egy "nem jó, mert nem jó" válasz. Nem látható miért ne támogathatná az EU a tényleges régiós (100km) kereskedelmet. Logikátlan eközött határokat felállítani.

Miért lenne logikátlan? Mire fel adnánk fel a területünket földünket. Nem nagy, de még hellyel-közzel a miénk, bár az EU-tagság óta már ez is kérdéses.

Akkor ez egy "csak mer ne".

Annak nyilván „csak”, akinek nem érték az önrendelkezés, a szabadság. Már hozzászoktam, hogy a Facebook-nemzedék azt sem érti, mi az a szabadság, hiszen magától mond le róla, hordja ki-ki önként a saját pénzén megvásárolt nyomkövetőjét. Viszont aki nem ilyen, annak fontos a szuverenitás, azt nem lehet egy „csak”-ká degradálni.

külön tetsző rész "nagyobbra nincs befolyásunk", miért most van?

Mondd, jó játszani a hülyét? Vajon melyik a nagyobb? 1 / 447 706 209, vagy 1 / 9 769 526 ?

Ez megint egy "nem jó, mert nem jó" válasz. Nem látható miért ne támogathatná az EU a tényleges régiós (100km) kereskedelmet. Logikátlan eközött határokat felállítani.

Mennyire álszent vagy! Ha az USA lepaktál az EU vezetéssel, hogy ne kereskedjen az EU Oroszországgal, akkor ez EEÁ esetén egy loose-loose helyzet, míg egy nemzetállam simán folytathat kereskedelmet Oroszországgal saját hatáskörben. Csak egy példa, ráadásul egy fejletlenebb piacra lehet, könnyebben el tudunk adni termékeket, mint oda, ahol nagyon magas a belépőszint, nagyon tőkeigényes beruházás kell a megfelelő színvonalú gyártáshoz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Annak nyilván „csak”, akinek nem érték az önrendelkezés, a szabadság."

Látod megint csak abban éled ki magad, hogy különb vagy. Nem baj. Jelen pillanatban sincs önrendelkezési jogod, félművelt megtévesztett társadalom dönt helyetted mi lesz neked jó 15 év múlva, de te azt hiszed ez az önrendelkezés mert neked éppen most jó. 

"Mondd, jó játszani a hülyét? Vajon melyik a nagyobb? 1 / 447 706 209, vagy 1 / 9 769 526 ?"

Ameddig a kormány azt játssza, hogy elmondja 1500e embernek mit kell gondolnia addig nem hogy az egy de a masik 1500e mit gondol sem számít még minimálisan sem.  Ez az elmúlt 10 év tanulsága hogy lehet több 1/500 millió mint 1/10 millió ha hazánkról van szó (sajnos). Aki kisebbségben van annak a véleménye nem számít. Sőt. 

"Mennyire álszent vagy! Ha az USA lepaktál az EU vezetéssel, hogy ne kereskedjen az EU Oroszországgal, akkor ez EEÁ esetén egy loose-loose helyzet"

Nem hoznál be még egy szalmabábot, nem is erről volt szó a válaszomban, de miért kellene a te képzelgésed ellen mondanom bármit?

Miért lenne szalmabáb? Az a kérdés, EEÁ vagy nemzetállam. Az előbbi esetben a nincs önálló magyar döntés például a külkereskedelemben sem. Erről írtam. Ez nem szalmabáb, de nyugodtan szólj, ha Európai Egyesült Államok által kelet felé hozott szankciós döntések majd nem vonatkoznak a Kárpát-medence cégeire.

Ameddig a kormány azt játssza, hogy elmondja 1500e embernek mit kell gondolnia addig nem hogy az egy de a masik 1500e mit gondol sem számít még minimálisan sem.

Ahhoz képest, hogy nem számít, sikerrel vette a megmérettetést a Fidesz, ami nem sikerülne akkor, ha az EEÁ-ban lennénk törpe minoritás.

félművelt megtévesztett társadalom dönt helyetted

Az fel sem merül benned, hogy valaki tényleg azt gondolja, számára ez az út a jobb, üdvözítőbb, kellemesebb, élhetőbb? Tudom, nehéz, de próbáld elfogadni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezzel a három kvalitással valóban rendelkezik

Rendelkezik a faszt. Ez a reklamarca. A belfoldi szavazoknak szolo kommunikacio. "Kifele" azert sokkal simulekonyabba valik hirtelen: aki megfelelo zsebbe hajlando megfelelo mennyisegu penzt tenni az itt megtehet barmit ahogy eddig. Bevandorlok, kulfoldi cegek. Csak penz kerdese es minden megoldva.

A plebsnek meg ott a kerites, a disznovagas, meg a piros lett a paradicsom...

Kommunikacios stabban verprofi a Fidesz. Egy zsak szart is elegedetten veszel es eszel meg, ha OV csomagolja neked.

Bátor? Nemzeti önállóság iránt elkötelezett?

Hát bátornak nem tudom mi alapján hívod, szívesen vennék 1-2 példát, a nemzeti önállóságot pedig a kompországot játszó politikája miatt is meg lehetne kérdőjelezni, vagy a Ru/Cn kötődések miatt, de egyszerűen az az igazság, amíg ő lehet a főnök ő az ördöggel is szövetkezik, ez a fenenagy nemzeti önrendelkezési stratégiája (már 20+ éve 

Első két ciklusukban én is Orbánékra szavaztam, és meg is bántam, mert óriási hiba volt. Vagy 7 éve nem élek M.o.-n, így nem követem milyen pártok vannak, de Figyesz-akármilyenpére nem szavaznék, és másnak se ajánlom, ha más nem azért nem érdemes rájuk szavazni, akkor se, ha a többi opció se különb, hogy ezúttal NE legyen 2/3-os fölényük, mert ez a legrosszabb az egészben. A következő választáson is ők fognak sajnos nyerni, mert ez kell a magyarnak, de jó lenne, ha legalább a 2/3-od elvesztenék, és az ellenzéknek tényleg legyen komolyabb szerepe, ellensúlypontja, már az egy upgrade lehetne.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Jelenleg nagyon huzok a taktikai szavazas fele: egyeniben mas kapja, mint partlistan. De meg atgondolom, mondhatnak olyat, ami miatt valtoztatok.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Na igen, 90-ben kellett volna egy forradalom...
Mondjuk 2006-ban egy pár percig reméltem, hogy akkor most bepótoljuk és mindenkit elhajtunk, ezért is voltam kint az utcán, de nem lett meg.
A 45 az más, ott nem volt kb választási lehetőség bárhová állunk a II VH folyamán ez lett volna a vége.

Sajnos az a baj, hogy akit az "elit" közé besorol az átlag honpolgár, az maximum a konjunktúralovagok legsikeresebb szűk rétege. Tisztelet az egy-két kivételnek, de ők is csak úgy tudnak talpon maradni, hogy a nyelvük folyamatosan készenlétben van. Nem a beszédre gondolok.

Szerkesztve: 2022. 01. 25., k – 09:40

<3 ORBÁN VIKTOR <3

a fideszre szavazok, mert így hogy csúszunk be a gazdasági válságba ők tudják garantálni hogy ne legyen gazdasági megszorítás és ők egyébként is mindig mindent tökéletesen csinálnak! náluk jobb nem jöhet, nem lehetséges! lehetségtelen!

<3 ORBÁN VIKTOR <3

az idő majd eldönti, de szerintem Orbán Viktornál nem tud jobb ember születni ennek az országnak az élére. ez az univerzum egyik törvénye, megszeghetetlen. soha nem lesz nála vagy a Fidesznél alkalmasabb Magyarország számára. és nyugi ha esetleg úgy tűnne hogy valaki alkalmas lehet, majd kitúrunk valamit ami miatt cancelezhetjük

nem tudok, Orbán a leg hitelesebb ember a bolygón akit valaha láttam. az emberei eresz csatornan másznak ki meleg orgiakrol vagy ejnyebejne jár pár ezer pedofil kép miatt, diplomák ingyen stb. teljesen hiteles az egész rendszere! 😂😂😂 soha hitelesebbet 🤣😂🤣😂😂😂🤣

szegény Orban Viktor királyunk aki oly hiteles erős vezető persze semmit sem tud az egészről. 😂😂😂 HITELES! 

❤️ Viktor ❤️

Azt gondolom, amíg a média ilyen szinten kiszolgálja a kormányt, addig nem lesz valódinak tűnő alternatíva.

Amikor meglátják, hogy valaki megerősödik, vagy jó alternatíva lenne akkor elindul a kilövési folyamat.

Gondolj csak a szerencsétlen Vonára, akiről a választás előtt mindent megirtak (török terrorista, buzi, nőverő) . Aztán a választás után 1 évvel meg gyakorlatilag a sajtoperek hozadékából élt.

Orbánt tehetségesnek tartom, ért ahhoz amit csinál, de ő egy gátlástalan uralkodó. Elsődleges célja deklaraltan a nemzeti tokesosztaly felépítése volt, mert ez kell ahhoz, hogy sokáig pozícióban maradhasson.

Viszont minden porcikamban azt érzem, etikai okokból nem szavazok többé a fideszre. Ez nem jó út.

 Elsődleges célja deklaraltan a nemzeti tokesosztaly felépítése volt, 

Igen , és szerintem ez nem sikerült, már irtam, de a magyar GDP -hez a tisztán magyar tulajdonú cégek hozzájárulása jó ha 1/3. A sikeresebb keleti országokban (pl a Cseheknél -kuponos privatizáció- vagy a Balti országokban ez pont forditva van, illetve  a Skandinávok vannak  Romániában ugyanilyen az arány, mint nálunk, szintén főleg német tőke,  aztán jön a csodálkozás, jaj a Románok utolérnek minket .  

Azért mert nem is nemzeti tőkésosztályt akartak kiépíteni, mivel az kevés nekik. Ők  egy teljesen lojális tőkésosztály kiépítésére törekedtek. Ez persze nem jelenti azt, hogy az "újtőkések" közt mindenki teljesen lekötelezett és azt sem hogy mind zsírhülye, de azért látszik némi irány. Aki értelmes azzal ezt nehéz csinálni, voltak is nagy szakítások a múltban. 

Ezt így nem lehet, rövidtávú érdekek miatt eladták az ország fejlődését az igazán fontos dolgok elcsökevényesednek. Lassan nem lesz háziorvos, a pedagógusok is bajban vannak és még lehetne folytatni. 

Lehetne persze azt mondani, megteremtették a lehetőséget, hogy legyen miből, de most már az a kérdés kit. Meg persze visszatért a "miből". 

Mindig a legradikálisabb nemzetire szoktam szavazni. Most a k. vírus mindent felülír, most arra szavazok aki leginkább ellenáll a hülyeségnek. Ja, hogy a két téma pont egybeesik? Minő véletlen.

Egyébként a Fideszt egész kezdtem megkedvelni a k. vírus előtt. A családi kedvezmények témája bár nem a helyes megoldás, de legalább a megfelelő kérdéssel foglalkozik. Amikor kötelező lett az összes orvosnak a kísérleti oltás, azon a ponton vált teljesen vállalhatatlanná számomra a fidesz. Egyébként még mindig a kisebbik rossz, ha a baloldali összefogással hasonlítjuk össze. Még Covid témában is rosszabb volna a baloldal, attól tartok. Legalábbis a nyilatkozataikból ez sejthető.

A vírus mindenki másra telepedett rá, rám a korlátozások és kötelezvények telepedtek. Elveszik a szabadságomat, és az életemre törnek szívizomgyulladást okozó vakcinákkal. Végülis akár ignorálhatnám is, és szavazhatnék a Fideszre mert olcsó a csirkefarhát!

Fura volna nem foglalkozni vele, mikor éppen ez az ágenda arra, hogy mindenünket elvegyék és rabszolga létbe taszítsanak. Lásd: You will own nothing but you will be happy.

Ez a mindenki korlátozása, - szabadságjogok megvonása, - globális hatás és kényszerítő erővel történik az egész világon. Orbánék mint egy tőkés állam a sok közül, mennek arra amerre engedik, terelik őket. Ez érdemes jól látni. Hogy mennyire erős ez a kötődés az annak az eredménye, hogy mennyire vannak és kinek a zsebében. És itt sajnos elszabadul a pokol, mert jelenleg folyik a világ újra felosztása, és ebben a kisebb államoknak kényszerített elkötelezettségei vannak és még erősebbek lesznek is. (Olyan mennyiségű pénz, amit az elmúlt 10 évben fegyverkezésre fordítottak nyugaton, - de e miatt keleten is, - nem maradhat nyom nélkül, - az életminőségünkön évtizedekre meg fog látszódni.

GPS? húú tök jó, hajrá tudomány!
Mobiltelefon? Na, ez hasznos fejlesztés, kösz tudomány!
Vezetékes víz, gáz, áram - enélkül hogy éljek, éljen a tudomány!
Autók, motorok, .. milyen hasznos, hurrá tudomány!
Védőoltások, amivel kiirtottuk a pestist és számolatlan, nagyrészt gyerekek között pusztító járványt akadályoztunk meg: király vagy tudomány!

Védőoltás a covid ellen: rohadt tudomány, rohadt orvosok, átverés az egész, 5g torony van a szomszédban, gődény a király, le a tudománnyal! rohadt tudomány!

Mitől lett most hirtelen ez a váltás? Vagy te inkább a vallásban hiszel és amish módon élsz? akkor elfogadom hogy oltásellenes vagy. Azt nem hozom be a képbe, hogy a gyerekeid megkapták a kötelező védőoltást? Az miért jó oltás és ez miért rossz oltás?

A tudomány pontosan ebben különbözik a vallástól, hogy saját magából adódóan felülvizsgálja önmagát. Ha téved, kijavítja. Előbb-utóbb.

Bizony, lehetne sorolni, hogy miféle tévutakon is járt, jár a tudomány, legtöbbször pénz, hatalom, nárcisztikus vezetők miatt. Most sem lehet kizárni, hogy egy nagy gyógyszerkísérletben veszünk részt, hiszen honnan tudná a kisember?

De mégis jobban bízok a tudományban, hiszen több ezer éve bizonyít. Nekem ez elég. Más meg abban hisz, hogy Orbán jó vezető, mert magabiztos, erős és bátor. Kinek mi a fontos. 

Nem azzal kevered, hogy a koronaval szembeni vedettseg csokken jelentos mertekben ennyi ido alatt?

Egyebkent a hivatalos szakmai velemeny most ugy tunik az, hogy nem szabad tulzasba vinni a boosterezest, nem javasoljak a kormanyoknak azt a strategiat, hogy par havonta oltjak a lakossagot.

A baj az, hogy a tudomány egyre kevésbé tudomány, s egyre inkább üzlet.  A covid vakcina tökéletes prezentáció erre. 

A több ezer év alatt sok minden változott, leginkább a tudomány űzéséhez szükséges pénz mennyisége. És ennek következménye,  hogy spec én, egyre kevésbé bízok abban, amit tudomány címén elém raknak.

 Előbb-utóbb.

 Jelen esetben, ha ez utóbb, akkor elég sokan rábasztak.

gyógyszerkísérletekben is részt kell venni

Ezt az egyet még komolyan meg is érteném, ha konzisztensen elutasítanának _minden_ "kísérleti" gyógyszert/kezelést. De valahogy mindig az van, hogy az összes oltásellenes örömmel fogadja el a kísérleti gyógyszerekből álló koktélt és a durvábbnál durvább invazív beavatkozásokat, amint a tüdőgyulladás miatt leesik a véroxigénszintjük. A mesterséges lélegeztetés minden formája iszonyat ijesztő, pláne az ECMO. Ha nem bíznék meg az orvosok által javasolt oltásban, akkor még annyira se bíznék meg az ezerszer durvább lélegeztetési kezelésekben.

Jajj, nem erted te ezt. Lelegeztetogepet mar evtizedek ota hasznalnak, arrol mar tudjuk biztosan, hogy nem ol meg, csak neha. Ezzel szemben a kovid oltasokba meg 1-2-5-10-20-50 ev mulva is belehalhat az osszes birka, aki engedte, hogy az orvosok eroszakkal behatoljanak a testebe es belespricceljek ezt a sebteben kotyvasztott vacakot.

Hulyeseget felreteve, szerintem a covid-vakcinat ellenzok tobbsege abban bizik, hogy teljesen elkeruli ot a betegseg, vagy ha nem, akkor sem fog orvosi kezelesre szorulni. Eddig osszesen egy embertol hallottam olyan velemenyt, hogy neki ne akarjanak ilyen szarokat beadni, inkabb el akarja kapni, es azt varja, hogy a kovetkezmenyeket kezeljek, szuksegkeppen kiserleti modszerekkel.

"Még Covid témában is rosszabb volna a baloldal, attól tartok. Legalábbis a nyilatkozataikból ez sejthető."

 

Ennél rosszabbul nem lehetett volna kezelni. ~30 ezres többlethalálozás a lakosság 0,3%-a ami kb. a sars-cov-2 halálozási aránya.

Viszont a 2009-es sertésinfluenza járvány kezelése pont ugyanilyen balfasz volt, csak annak gyorsan vége lett europában, így kevesebb problémát okozott. Akkor is az volt a legfontosabb, hogy havercég nagy haszonnal hozzon vakcinát.

Ennél rosszabbul nem lehetett volna kezelni.

Egy olyan kormánnyal, ami 6 felé húz (vagy 7 felé*), aminek a feje szerint az SZJA és az ÁFA ugyanaz, amelyik szerint az amerikai "Indiába küldöm a szemműtétre" modell az működik itthon is és amelyik szerint a 90 napról 90 napra változás valójában emelés? 

Hááát, nem vagyok ebben biztos .... :D

trey @ gépház

Én leírtam már párszor: hasonló kiábrándult fideszes vagyok, mint amilyennek MZP mondja magát. Mondjuk nálam ez elég hamar megtörtént, amikor 2010-ben nem indították újra az eddigi legjobb köztársasági elnökünket, helyette egy bohócot tettek a helyére (ahogy most is erre készülnek).

Aztán 2010 őszén jött a véres bosszú az alkotmánybíróságon is, amikor egyszer keresztbe tettek egy törvénynek. Ettől függetlenül nem mondom, hogy mindent rosszul csináltak volna, eleinte nagyon fegyelmezett költségvetés, csökkenő államadósság, stb. ezek mind rendben voltak.

De 2010 óta nem szavaztam rájuk. Látszódott, hogy a hatalomtól elvesztették a fejüket, mára eljutottak oda, hogy bárki akinek egy kicsit is más a véleménye, az már ellenség. Szíjjártót betenni külügyminiszternek, te jóságos ég... a járvány félrekezelése (nem a keleti oltásokra gondolok), az MTA hálózat bedarálása, az osztogatás a választások előtt, a TELJES szakmaiatlanság meggyőzött arról, hogy ennek a társaságnak mennie kell, és egy olyan kell helyettük, akinek kisebb az önbizalma.

Csak egy apró példa:https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce…

Azon tegyük magunkat túl, hogy egy ocsmányul szkennelt pdf. De ebből világosan látszik az, amit mindig is sejtettem, hogy miért nincsenek nálunk hétvégén covid adatok: MERT EXCEL TÁBLÁZATOKBAN VEZETIK (2.1-es pont vége)! Na a Fideszre leadott szavazat egyenlő az excel táblázatok fenntartásával, a vajákos járványkezeléssel, az alternatív történelemmel. Mindez kiegészítve azzal a szilárd meggyőződéssel, hogy a magyar tőke (Lőrincz, Tiborcz) jobb a külföldinél, akkor is ha sokkal kevésbé hatékony. Meg hogy a foci tartja össze a nemzetet.

Persze továbbra is azt mondnom, akinek ez worksforme az szavazzon nyugodtan a Fideszre. Nem bízok az ellenzékben sem, csak időként ki kell borogatni a szekrényeket, és már rég itt az ideje.

2010-ben nem indították újra az eddigi legjobb köztársasági elnökünket,

A jó köztársasági elnök nálam az, aki nem okoz kárt az országnak. (Mint elnök úgy se hajt hasznot.)

Sólyomról ez nem mondható el. Jó, nem mint elnök csinálta. De a Bős-Nagymaros, illetve a Zétényi-Takács törvény elkaszálása, nagyon nagy kárt okozott az országnak. 

Vezethetné másban is igen. Telepíthetné a klienst máshova, oszthatná mancinéniknek a felhasználónév/jelszó párosokat, melyet mancinéni megad józsinak a kifuitófiúnak, mert ő ügyes a jelszavakhoz és majd ő felviszi az adatokat.

Dobd át excelben, majd beillesztem a sorokat. Mindent lehet túlbonyolítani, de nem biztos, hogy jobb lesz

Bárkire szavazok akinél egy icipici esélyt látok, hogy a Fideszt eltakarítja az útból!
Bárki más egyszerű lesz leváltani, ha nem tetszik.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Félig offtopik: nem cserélnéd le légy szíves az aláírásodat valami nem ennyire expliciten politikai üzenetre? Jelenlegi formájában legalább annyira gáz, mint bra-ket-é. Nem a heves politikai vitával van gondom, hanem azzal, hogy az aláírásod az oldalon globális, azaz megjelenik nem flame jellegű topikoknál is, amivel csak fölösleges feszültséget okoz.

Az irakiak is így voltak Szaddámmal, tán majdnem pontosan ezekkel a szavakkal is mondták. (Az amerikaiak majd elzavarják, mi meg elzavarjuk az amerikaikat) Mit tudjuk, nem teljesen jött be az ötlet.

Ragadozót, csak erősebb ragadozó tud elpusztítani, azzal meg nem vagyunk ki a vízből.

Várnék olyan hozzászólást, hogy aki az egyesített ellenzéki erőkre szavaz, de el tudna képzelni jobbat, hogy mi az a jobb dolog, amit el tudna képzelni. Nagyon tanulságosak lennének a válaszok.

> Sol omnibus lucet.

Nem lenne baj egy Feri nélküli, hitelesebb alternatíva. Nem lenne baj, ha nem populista ígéretek jönnének csak, mint pl. a sokat emlegetett árbefagyasztások.

Szerintem MZP azért nyerte meg az előválasztást, mert ő feltűnően keveset akart ígérni a többiekhez képest, és mindig nyugtatta a többieket, hogy nézzék már meg a költségvetést is. Azóta sajnos már ő is beleállt az ígéretcunamiba.

Az sem lenne baj, ha nem kétpártrendszer felé mennénk, egyáltalán demokrácia reformmal nagyon nem akar senki foglalkozni, pedig szerintem a közvetlen demokráciára több igény lenne. Hiányolom azt a kiállást, hogy az önkormányzatok egyértelműen visszakapnak jogköröket, felelősségeket ÉS bevételeket is, amire alkotmányos garanciákat is kapnak, hogy az önkormányzatiságot soha többet ne lehessen csorbítani. Ezzel sokan nem értenek egyet, attól félnek hogy sok lesz a kiskirály, de azokat legalább le lehet váltani. Emellett legalább valódi verseny alakulhatna ki, nem lenne mindenhol ugyanaz a sz*r.

Némi risztességes naivitásról árulkodnak a szavaid. Csak egy példa a sok közül: Ha a 2nél több pártot favorizálód, akkor az egyesült ellenzék nagyon más irányba megy. Gyurcsány be fogja darálni az összeset. Az önkormányzatiságról meg annyit, hogy teljes átalakításra szorulna a rendszer. Az 5000 fő alatti települések egyszerűen képtelenek kitermelni annyi értelmes és becsületes embert, amennyi az ésszerű és tisztességes döntésekhez szükséges. Erről is nagyon sokat tudnék mesélni.

De beszélhetünk MZP egészségügyi reformjáról is, mert az húsbavágó. Egyértelmű, hogy a központosítási törekvés a fizetős egészségügy felé tolná a rendszert (munkaerőt szabadít föl, elérhetetlenné tenné az állami szolgáltatást, a résbe behatolna a pénzes eü) és kiszolgáltatottá tenné a kistelepülések lakosságát.

STB, STB...

Na mindegy, én nem akarok meggyőzni senkit, látom, amit látok.

> Sol omnibus lucet.

Akkor milyen attitűdöt javasolna nekem bölcsességed? Ez egy random fórum flame kategóriája, itt mindenki saját magát reprezentálja.

Attól még, hogy korábban blogoltam az MTA szétveréséről, semmilyen hivatalos módon nem reprezentálom azt. Ki számít egyáltalán értelmiségnek? Ez is olyan elcsépelt kifejezés lett már. Egy diplomás talán nem értelmiségi? Mert akkor nagyon sok embernek odaírhatnád ugyanezt a fórumon. Ne mindig csak engem találj meg a bölcsességeiddel. Ha meg cenzúrázni/töröltetni akarsz, mert nem tetszik a véleményem, az oldal moderátoránál próbálkozhatsz ez ügyben.

Akkor milyen attitűdöt javasolna nekem bölcsességed?

Okos, tisztességes emberhez méltót.

Attól még, hogy korábban blogoltam az MTA szétveréséről, semmilyen hivatalos módon nem reprezentálom azt.

Nem állítottam-, de még csak nem is utaltam rá, hogy hivatalos módon reprezentálod. A tényszerű és szubjektív kötődésed kapcsol hozzá. De nevezhetnénk szeretetnek is. Szomorú, hogy megpróbálod elkenni, kisebbíteni, miközben "büszkének" kellene lenned rá, hogy kötődsz valamihez, amit értékesnek tartasz.

Egy diplomás talán nem értelmiségi? Mert akkor nagyon sok embernek odaírhatnád ugyanezt a fórumon.

Amikor értelmiségit vagy diplomást írok, az minden értelmiségire vagy diplomásra vonatkozik, amennyiben a szövegből más nem következik. Ne aggódj, másoknak is odaírom. Persze valószínűleg hiába, hiszen pont azt kritizálom bennük (bennetek), amiben ~fejlődésképtelenek (vagytok).

Ha meg cenzúrázni/töröltetni akarsz, mert nem tetszik a véleményem

Már az alapfeltevésed is hamis. Nem a véleményed nem tetszik, hanem az, hogy egy MTA-kötődésű értelmiségi silányságokat ír. Azért tart itt az ország :), mert az értelmiségben nincs elegendő szeretet és bölcsesség az értékes határok felismeréséhez. Ebben kívántam segíteni neked, és rajtad keresztül az országnak és népének.

A többi apró(fasz)ságra nem reagálok.

:)

Ha már így belementél a részletekbe, akkor kifejtenéd azt is, hogy mi is a konkrét problémád a fenti mondatommal? Másképp mondva arról szól, hogy a tisztelt választópolgár pártállástól függetlenül ne veszítse el a kritikus hozzáállását.

Nehéz visszafejteni, hogy miket gondolsz az MTA-ról, de nem sok köze lehet a valósághoz. 4 akadémikust ismerek személyesen, ők valóban képviselik hivatalosan is a szervezetet, biztosra mondom, hogy semmi bajuk nem lenne a fenti mondatommal. Illetve mint korábban már írtam egyszer: ez egy random fórum flame kategóriája, itt mindenki saját magát képviseli nem az aktuális vagy korábbi munkahelyét/egyetemét/középiskoláját/stb. Sőt, a fórumozók 99.9%-ról azt se lehet tudni, hogy hol dolgozik és milyen a végzettsége. Úgy alakult, hogy rólam ez kiderült, azóta mindig megtalálsz vele. Elég unalmas már.

Az egyébként megvan, hogy pl. Palkovics is rendes tagja az MTA-nak? Azzal nincs bajod, hogy amikor hazudik, mint a vízfolyás, akkor ezzel lejáratja egyben az MTA-t, a kormányt és az "értelmiséget" is? Ő nem a HUP-on kommentál.

mi is a konkrét problémád a fenti mondatommal?

Egyrészt az zavar, hogy nem sikerült megfordítani a kérdést, másrészt pedig az, hogy a mondatod vagy erősen pontatlan, vagy téveszme, vagy hazugság.

Másképp mondva arról szól, hogy a tisztelt választópolgár pártállástól függetlenül ne veszítse el a kritikus hozzáállását.

Többről árulkodik, plusz amit ott leírtál, nem azt jelenti, mint amit itt írtál.

4 akadémikust ismerek személyesen, ők valóban képviselik hivatalosan is a szervezetet, biztosra mondom, hogy semmi bajuk nem lenne a fenti mondatommal.

Szerintem ne engedd meg magadnak ezt a feltételezést. Túlmutat a "kasztodhoz" illő jó ízlésen.

Illetve mint korábban már írtam egyszer: ez egy random fórum flame kategóriája, itt mindenki saját magát képviseli nem az aktuális vagy korábbi munkahelyét/egyetemét/középiskoláját/stb.

Jah, baromságokat írsz.

Sőt, a fórumozók 99.9%-ról azt se lehet tudni, hogy hol dolgozik és milyen a végzettsége. Úgy alakult, hogy rólam ez kiderült

Én úgy emlékszem, nem kiderült, hanem több felvonásban toltad az arcunkba.

Az egyébként megvan, hogy pl. Palkovics is rendes tagja az MTA-nak? Azzal nincs bajod, hogy amikor hazudik, mint a vízfolyás, akkor ezzel lejáratja egyben az MTA-t, a kormányt és az "értelmiséget" is?

Ő a fideszes pakk része. Annak hibáit mindenki ismeri, ezért felesleges szajkózni.

:)

másrészt pedig az, hogy a mondatod vagy erősen pontatlan, vagy téveszme, vagy hazugság

Van esetleg ellenpéldád? Szerinted létezhet a mai komplex világban olyan, hogy az élet számos különböző kérdésében valaki épp ugyanazt gondolja, mint egy politikai párt? Kötve hiszem.

 

plusz amit ott leírtál, nem azt jelenti, mint amit itt írtál.

De. Rajtad kívül másnak nem okozott gondot az értelmezése.

 

Szerintem ne engedd meg magadnak ezt a feltételezést.

Miért ne? Nem ismerhet valaki egy másik személyt olyan szinten, hogy ilyen alapvető kérdésben tudja a véleményét? Kérjük tőlük írásos nyilatkozatot? :D

 

Ő a fideszes pakk része. Annak hibáit mindenki ismeri, ezért felesleges szajkózni.

Csodálatos ez az érvelés. :D

Van esetleg ellenpéldád?

Mire?

Szerinted létezhet a mai komplex világban olyan, hogy az élet számos különböző kérdésében valaki épp ugyanazt gondolja, mint egy politikai párt?

#comment-2733934

De. Rajtad kívül másnak nem okozott gondot az értelmezése.

Őket talán nem zavarja, hogy hová vezet, ha túl sok az idióta MTA-s értelmiségi.

Kérjük tőlük írásos nyilatkozatot?

Biztos tanulnánk belőle valamit.

Csodálatos ez az érvelés.

A kihívóknak van szüksége támogatásra, nem a hatalmon lévőknek.

:)

Mire? 

Példa arra, hogy aki mindig 100%-ban egyetért egy politikai szervezettel, az nem egy "birka"? Azaz olyan személy, aki hozzáigazítja a saját véleményét a kiválasztott párt által megfogalmazotthoz. Ha a párt véleménye változik az idők során, akkor - persze tök véletlenül - az adott személy véleménye is ugyanúgy változik.

Hát, nem tudom, hogy az itteni kollégák közül hány vállalt gyereket és mennyit, de amikor eljut oda az ember, akkor nagyon átértékelődnek a dolgok. Az "elveszik a jogaimat", "mit szól ehhez az EU", "ezek lopnak", stb helyett fontosabb a "hogyan adjak enni a családomnak", "ne akarja senki elvenni azokat a javakat, amiket eddig összeszedtem", "legyen kiszámítható a jövő, hogy az embernek legyen kedve az élethez", stb.

Ahogy visszapörgetem a történelemkönyveket, azt látom, hogy minden államban a magasabb szinten lévők az alsóbb szinteken lévőkből gazdagodtak meg, kezdve a Római birodalomtól egészen a kapitalizmusig. Nagy demokrácia sehol sincs, legfeljebb teljesen érdektelen esetekre vagy látszatra, illetve a tömegek erőteljes befolyásolásával. Dönteni teljes informáltság állapotában lehet, a teljes információt pedig a 3 betűs szervezetek ismerik/csinálják. Innentől kezdve pedig az alsóbb szinteken inkább szerencsejáték minden politizálás az ügy igazságtartalmát illetően.

A végén csak az marad, hogy a választás napján megnézi az ember, mennyi van a pénztárcában, 4 évvel korábban mennyi volt és hogy valószínűleg mennyi lesz 4 év múlva. Azután talán nem esik arcra a következő időszakban.

Lehet itt nagy elvek miatt verni a melleket meg fröcsögni, de a lényeg az, hogy ez egy össznépi társasjáték, ahol szeretne mindenki túlélni, miközben az össznépen kívüli körök szívesen lenyúlnak ezt-azt az asztalról, amitől ez a túlélés már jóval nehezebb lesz a társadalom számára. Na mármost emiatt aki megvédi az össznépi társasjátékot, aki segíti a nemzet túlélését, azt támogatni kell, a többiek meg húzzanak el, a nagy elveikkel egyetemben. 

Ehh, itt jártatom a számot, mert felnyomtátok az agyvizemet, ahelyett hogy a munkámra összpontosíthatnék, hogy etethessem a családomat :-)

Nekem _eddig_ 3 van. Ugyan Gyurcsányi alatt még egy sem volt, de ez nem Gyurcsány hibája :-).

Ahogy RaptoR is írta, ezt a hozzászólásodat lehet így is úgy is olvasni. Ettől jó.

Az a baj, hogy ha a pénztárcád alapján szavazol, azzal aztán bármit is támogathatsz. Mert a saját jövedelmed sokszor független a politikától. Vagy mondjuk van egy Fideszes üzlettársad, akkor nyilván Fidesz kormány alatt megy jobban a szekér.

Például van olyan ismerősöm, aki a komcsik alatt kapott zsíros állami megrendelést, és teljesen ki volt akadva, hogy a Fidesz elvette. Ő jogosan balos? Vagy csak véletlenül éppen akkor ott volt? Ha a fidesz adna neki állami megrendelést, akkor ugyanúgy jó lenne neki, semmi elvhez nem hű, csak kellene az az állami megrendelés a mi adónkból.

 

Én egzisztenciális fenyegetésnek a bevándorlást tartottam eddig. Most pedig az orvos-diktatúrát. Ha ezek nem volnának, a gazdasági kérdésekkel alig törődnék. Úgyis mindig gazdagabb leszek mint az átlag, és az nekem elég is, nincsenek elszállt igényeim.

Szerintem elég sok olyan embert idesodort a szél a fórumra (magamat is), aki meggyőződve a saját igazáról éli (többnyire sikerrel) a saját életét. Annyit tudunk csak tenni, hogy kellő türelemmel viseltetünk egymás (saját szemszögünkből nézve) agymenéseire.

Meg ugye, a hangya egész évben gürizett, a tücsök meg csak hegedült ide-oda, jött a tél, és mindkettő megdöglött. Nem hiszem, hogy a (jó szándékú) eszmecserén túl bármennyit is számítana bárki véleménye a társadalmi jövőre nézve, úgyis az lesz, ami a politikacsinálóknak sikerül. Itt meg többnyire mindenki informatikus, nem politikus, ugye :-)

A fenti hozzászólásomban meg nincs semmi különös, a nép egyszerű gyermekeként igyekszem a megfogalmazottak szerint túlélni :-)

gyurcsányra soha!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.