"Márki-Zay Péter Indiába küldené a magyarokat szemműtétre"

Fórumok

Márki-Zay Péter baloldali listavezető még 2021. december 15-én egy fórumon arról beszélt, hogy szerinte Indiában az orvosok naponta csinálnak százas sávban szemműtéteket, nagy rutinjuk van, profin megcsinálják, olcsón.

„És vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, amit a zöldhályognak hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy inkább menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába” – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje, és még hozzátette: „az amerikaiak nem láttak ilyen betegséget évtizedek óta. Most, ha ott kezd el babrálni a szikével valakinek a szemébe azért, hogy hát most én nem emlékszem, tíz éve nem csináltam ilyet, de megpróbáljuk.

„Inkább menjen Indiába olyanhoz, ahol sokszor csinálja”

– mondta Márki-Zay Péter.

Link: https://hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2022/01/20/marki-zay-peter-i…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 01. 21., p – 08:10

Márki-Zay egészségügye Ferihegy bővítését igényli. Előttem van, ahogy a rokkantnyugdíjasaink becsekkolnak az Újdelhibe induló járatokra :D :D :D

Ez az ember amennyi random baromságot összehord, két ráakasztott sajtós sem tudja tompítani ...

trey @ gépház

Talán azért akarja Indiába outsourceolni az orvosi szakellátásokat mert Maki Zay is olyan sötétbőrű :-) Az ötlet elég abszurd. Volt valaha Magyarországon is falusi hájog-kovács. Bicskájával végezte a "műtéteket". Nyilvánvalóan Indiában is kiváló orvosi ellátás vár a szemműtétre váró nyugdíjas magyar nénikre és bácsikra. Az indiai fogászati szakellátás is világhírű.

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nem biztos, hogy hülyeséget mondott, amikor azt állította, hogy a halasztható, drága eljárások esetén felmerülhet az USA-ban külföldi ellátás.

Biztos lehetsz benne, hogy Indiában is vannak olyan szolgáltatók, akik képesek világszinten gyógyítani.

Márki-Zay Péter Indiába küldené a magyarokat szemműtétre

Megnéztem a videót, hogy neked már ne kelljen: nem mondta ezt.

Szerintem nézd meg újra, sehol nem hangzik el vagy utal rá, hogy magyarokat akarna indiába küldeni. Arról beszél, hogy a speciális ellátásokat ott kell kezelni, ahol van rá eszköz/knowhow (konkrétan Makó és Szeged hangzik el a magyar vonatkozású példában).

Nem tisztem védeni, de a hirado.hu-s cím egy ordas nagy ferdítés.

Azt már megszoktam, hogy a hupperek funkcionális analfabéták, az angolt szuperpasszív szinten beszélik. De, hogy még egy magyar nyelvű videó értelmezése is kihívás elé állítja a hupperek kognitív képességeit ez már durva! 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az a vicces, hogy én már évek óta írom itt nektek a HUP-on, hogy nem kell minden szarfészekbe kórház (rákereshető a "szarfészek" szóra). Hogy értsd a dolog pikantériáját:

Ráadásul, pont a baloldal vinnyog állandóan, hogy miért nincs mindenhol kórház, már az is bajuk, hogy Pestről adott esetben Budára kell átmenniük egy leendő szuperkórházba. Hihető az elképzelés (pipaálom) megint ...

trey @ gépház

Csakhogy tovább hallgatva azt mondja, hogy legyenek specialista központok, és a kiskórházakban nem kell mindenre is felkészülni, csak az akut és napi szinten előforduló dolgokra. Nem mondta, hogy indiába kell menni, csak az amcsi példát hozta (amin azért meglepődnék, ha ezt mondanák...), de ettől még itthon inkább a speciális ellátások központosítását eröltetné. Ebben azért van ráció, akárhonnan nézzük.

Mit értett szerinted azon a párhuzamon, hogy ha az amerikai repülővel menjen Indiába, akkor a magyar ...-val/-vel menjen ...-ba/be.

Beírnád a hiányzót?

Gondolom a magyar ne Budapestre, mert az amerikai sem Washingtonba megy.

Fejtsd már meg nekem, hogy mi volt a lényege ennek a katyvasznak, amit előadott. Bacsi2 és a többiek segíthetnek!

Hogyan kell azt majd elképzelni, amikor a biztosító mondja meg, hogy költséghatékonyság miatt valaki Debrecenből Ukrajnába menjen műtétre, mert ott olcsóbb? Vagy hova? Vagy ez legyen egy kicsit magyar megoldás? Miskolcról küldjük Szombathelyre? Mert az lesz költséghatékony? Miközben a baloldal és hívei azért sírnak most is, mert nincs minden szarfészekben megakórház?

trey @ gépház

Kár, hogy nem Hódmezővásárhelyt! :D

Nagy terv! Én támogatom!

A tervnél csak a gagyi hasonlata volt jobb! :D

Mondjuk a .... úgy aránylik Szegedhez, mint Houston Újdelhihez arányt azért szívesen látnám. Hogyan lesz ez analóg?

trey @ gépház

Tehát, akkor válasz nem lesz. A topikot amiatt indítottam, hogy megfejtsem, mire gondolt, amikor az "amerikaiakat Indiába küldi a biztosító" emlegette egy magyar lakossági fórumon. Még nem vagyunk közelebb.

Hogyan lesz azonos az amerikai biztosító kifizeti egy másik földrész másik országának a kezelést, azzal, amit itt tervez? Ha sehogy, akkor minek emleget balfaszságokat?

trey @ gépház

Idéznék tőled:

Márki-Zay egészségügye Ferihegy bővítését igényli. Előttem van, ahogy a rokkantnyugdíjasaink becsekkolnak az Újdelhibe induló járatokra :D :D :D

Szerintem teljesen elhitted, hogy igaz amit a hirado.hu írt, nem volt szó semmilyen amerikaiakról. Tehát fenntartod, hogy valós a hirado.hu állítása, miszerint magyarokat küldene indiába?

Nemmegy. Az amerikai példa volt arra, hogy ott hogyan csinálják. Rögtön utána arról beszél, hogy hazai specializált centrumokba kell bizonyos ellátásokat szervezni. A szemműtét egy példa volt. Mondjuk azt sem gondolnám, hogy annyira baromi olcsó amcsiból indiába röptetni a kedves juzert, hogy majd ott valahogy megszemműtik. Nem létezik, hogy 1-1 nagyobb amcsi klinikán nincs megfelelő szemész specialista, aki a kevés esetszámmal elvan.

Szerinted miért röhög rajta mindenki? Mert megint nagyot akart mondani mint "Amerikát megjárt" menedzser, csak nem jött össze. Semennyire sem analóg az, hogy a tervei szerint Hegyeshalomból valaki majd leutazik Szegedre egy szemműtétre (országon belüli mozgás), mint Texasból Indiába (tök más ország, tök más földrész, két különböző ország közti adózási, költségvetési stb. kérdése, EÜ. informatikai rendszerek összekapcsolása stb.), hogy csak a nyomósabb kérdéseket említsem.

Ez egy balfasz mondás volt megint.

Ráadásul, pont a baloldal vinnyog állandóan, hogy miért nincs mindenhol kórház, már az is bajuk, hogy Pestről adott esetben Budára kell átmenniük egy leendő szuperkórházba. Hihető az elképzelés (pipaálom) megint ...

trey @ gépház

Nem láttam a baloldalt vinnyogni, hogy miért nincs mindenhol kórház. Azt láttam, hallottam tőlük, hogy adott ellátásokat érdemes központosítani, főleg a speciális ellátásátokat, hogy a szakembergárda ne legyen elaprózva. Ismerős nemrég innen bp környékéről pont Szegedre kellett menjen egynapos műtétre. Ment szónélkül, és tök profik voltak Szegeden. Maga az kivizsgálás lement itt Bp-n jól, és már a konkrét diagnózissal javasolták neki Szegedet.

A Szuperkórházzal szerinem nem az a problémájuk, hogy nem kellene, hanem hogy nem biztos, hogy így kellene. Elég sok és nagy meglévő Bp-i kórház van, amiken bőven lehetne mit fejleszteni (vannak erre is jó példák már most, szóval nincs minden veszve), vagy akár bővíteni. A fizikai bővítés és felszereltség egy dolog, a másik dolog, hogy honnan kerül oda a szakember gárda? Jelenleg is komoly létszámhiánnyal kűzdenek, és akkor megpróbálsz nyitni egy új kórházat?

Amellett lehetne érvelni, hogy adott Bp-i kórházak, különösen ahol a megközelíthetőség gyenge, kikerülne a Szuperkórházba, de úgy, hogy a világszinvonal+1 terápiás gépekkel van telirakva, mert ott nincs duma, hogy "hát nincs hely meg izé".

 Bp-i kórházak tekintetében ott van a régi MÁV kórház a Dózsa Györgyön, ahol van egy torzó, mert nem sikerült befejezni (https://www.google.com/maps/@47.5172485,19.0738294,3a,39.1y,226.9h,91.3…), de ezen kívül a régi kisföldalatti remíz felé lenne még bőven lehetőség. Nem messze ott van a régi Szabolcs utcai komplexum, ami irgalmatlan nagy volt (ez ment a honvédba). Ott a vasút szent teheneit feladva még úthálózat bővítéssel meg extra hellyel azért lett volna benne spiritusz (pláne vasúti megállóval). A Honvéd kórházban még szinte biztosan van bővítési potenciál, és az sem biztos, hogy annak a komplexumnak minden szegletét használják már.  A hipermega szentimre és lászló kórházaknál szintén van hely, és a megközelítés parádés (üllői út hungária sarok), illetve átellemben a SOTE tömbök (ahol komoly bővítések voltak, mert az sem egy egyszerű komplexum). Ezek amik hirtelen eszembe jutnak, mert ezekkel volt valami kapcsolatom/tunk, de szinte biztos, hogy a többinél is lennének lehetőségek.

Ha a Dózsa Györgyi úti exMÁV-ot megnézed, akkor az eléggé megváltó tervekkel indulhatott, mert van példul egy gyanúsan mentőfeljárónak indult valami (https://www.google.com/maps/@47.5168884,19.0742459,3a,75y,236.89h,92.83…), ami sosem volt használva. A mostani bővített Honvéd kórház szintén úgy indult, hogy az aztán majd megoldja, de ezek szerint az is kevés? Igaz a honvédot árnyalja, hogy az egyben NATO képesség a részünkről, de még ott azon a telephelyen van bőven bővítési lehetőség.

Nekem ez a szuperkórházas rész kajak mellébeszélésnek tűnik. Egy fővároson belüli vélt megközelítési problémákat sorolsz (főváros, ahol a legtöbb tömegközelekedési eszköz áll rendelkezésre), miközben az rendben van, hogy egy utolsó szigetközi tanyáról mondjuk valaki Szegedre menjen :)

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 01. 21., p – 09:42

(nemide)

Zöldek ilyenkor? Vagy ha a mi jelöltünk küldi 5 ezer kilométerre a magyar betegeket gyógyulni, olyankor a repülő kerozin helyett széndioxidot éget?

Szerintem ezt felesleges volt értetlenkedve kiforgatni.

:)

Kedves Gábor, ez most miért kellett?

Ez a videó nem is annyira MZP-ről mondd el valamit, hanem rólad, aki bármilyen vélt vagy valós ellenzéki dologról nyit egy gúnyolódó fórumtémát. Közben meg óvatosan kerülgeti a Völner-ügyet.

 

Politikai irányzattól függetlenül egyre kevésbé érzem azt, hogy én ennek a portálnak a regisztrált felhasználója akarok lenni. Már párat alszok rá, aztán meglátom, mire jutok.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Hát, mivel végtelen ciklusba esett az idézettel, amit nekem tulajdonított, megpróbáltam kiszedni belőle. Mit tehetek én arról, hogy hiányzott az általános isiből?

Tényleg hazugság, amit a topic címében állítottál :)

Tehát, a hazugsága, helyesen (nem vizsgálva az állítása igazságtartalmát):

Tényleg hazugság, amit a topic címében idéztél :)

Nagy különbség, de nem várom, hogy mindenki értse.

trey @ gépház

A hülye értetlenkedésedre adekvát választ kaptál. Ott van minden, amire szükséged a pontos ídézetben. Olvasd el, értelmezd. Ha nem akarod megérteni, akkor sem fogod, ha más magyarázza el. 

így is sokkal több időt fektetünk az idiotizmusodba és a komplexusaidba, mint amennyit érdemelnél.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

így is sokkal több időt fektetünk az idiotizmusodba és a komplexusaidba, mint amennyit érdemelnél.

Kutyaként nem tehettek róla, hogy mindig utána mentek az eldobott gumicsontnak. Ideje lenne ledobni a kutyabőrt és visszaváltozni emberré. Már ha lehetséges. Valószínűleg nem, de érdemes lenne megpróbálni.

:)

Pedig még elmondtam volna szívesen a témában, hogy az egyik kórházhoz olyan közel vagyok, hogy ha íveset hugyozok, eléri a kerítést, a megyei meg nincs tőlem légvonalban szerintem 700 méterre, így beleszarok, hogy a Gyagyás Tódi éppen mit tervez, de egyben biztos vagyok, ha ezt az USA-India ötletet megvalósítja határon belül, azok lesznek, akik legjobban sípolnak majd, akik itt a legtöbbet összebohóckodták. Megint.

:(

....

:D

trey @ gépház

ha nekem X bajom van, es az orszagban a specialista csinal evente 20at, mert ritka, masik orszagban a specialista meg csinal heti 20at, mert mindenki oda jar, akkor en bizony el fogok oda utazni. nyilvan nem benott koromrol beszelunk vagy ilyesmi, de ha mondjuk az a kerdes, hogy megvakulhatok, vagy lebenulnek, etc, akkor szamomra ez nem kerdes.

ha szamodra az, akkor kockazz csak a sajat egeszsegeddel.

mar leirtam 57x, hogy otthon harom dolog egyre rosszabb: az allami egeszsegugy, az oktatas es az, hogy a kedvenc partod mindent szetlop, amihez ti tapsikoltok. egyik sem fog egyhamar megvaltozni.

ha beszelnek anyanyelvi szinten ukranul akkor oda mennek fogorvoshoz btw, gondolom meg olcsobb ;)