Crypto Browser böngésző az Opera-tól

Míg a Firefox és a Vivaldi a kriptók ellen szavazott (jelenleg), addig az Opera újabb lépést tett ebbe az irányba. Bejelentette Opera Crypto Browser böngészőjét, ami elérhető (publikus bétában) Windows, Mac és Android platformokra:

Introducing Opera’s new Web3 initiative: Crypto Browser Project now available in public beta for Windows, Mac and Android [...] The Opera Crypto Browser Project is about more than just surfing traditional websites through a one-size-fits-all solution. It’s specifically designed to work with a variety of decentralized apps, or dApps, as well as provide deeper functionality than a traditional browser that has a basic web wallet add-on. This is possible thanks to a wide array of built-in, web3 focused features, as well as the inherent speed that Chromium already offers the suite of Opera browsers. For starters, the Crypto Corner gives you access to the latest blockchain news, upcoming airdrops, an industry events calendar, NFTs, crypto communities, educational content, podcasts and videos as well as crypto prices, gas fees and market sentiment – all in one spot. [...] The browser also includes a new native non-custodial crypto wallet which allows you to access your crypto or sign into dApps directly from the browser, without installing any extensions.
Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

The browser also includes a new native non-custodial crypto wallet -> bloatware-esedik rendesen

Ez a felsorolás a gázárakkal és market sentimenttel... Ez igencsak félelmetes, hogy hova tart a világ.

Várom azt, hogy mikor fogják kitalálni, hogy az adott szoftvert, mindenféle szar nélkül pénzért lehessen megvenni. Az lesz ám az innováció! Oh, wait...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem is értem miért releváns hír ez. Használ még valaki Operát? Mióta átálltak Chrome/Blink-alapra azóta egy teljesen rétegvalami lett. Utoljára 2014-ben használtam pár hetet, mert a rendesebb net bekötéséig forgalomkorlátos mobilnettel toltam, és az akkori böngészők közül a már Chrome-alapú Operának volt a legjobb ez a default proxy tömörítéses funkciója az akkori desktop böngészők között. Az Operának akkor volt értelme, a 12.x-es verzióig, mikor még nem Chrome-fork voltak, hanem saját motorral, és extra funkciókkal tolták, az egyedivé tette, hogy minden integrálva volt bele, torrent, mail, stb., és plusz egy alternatíva volt a Chrome ellenében. Persze nem csak az Operáról ez a véleményem, hanem az összes Chrome-forkról is, Vivaldi, MS Edge(ium), meg Electron vagy Webkit alapú böngészőről, pl. Midori, Falkon.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Kérdés, hogy melyik OS fogja tartalmazni alapból a "ha nem használod a géped, bányászunk addig rajta crypto valutát" funkciót, majd kapsz valami jutalékot (ha megadod az adataid), vagy olcsóbb lesz a következő OS frissítés.

Apple, Microsoft és a többiek: ki lesz kész elsőnek ezzel a jelenleg még kihagyott ziccerrel? Most jó az, ha valami böngészőn keresztül futtatott, weboldalba ágyazott crypto bányász kód jut, ami ki tudja kié? Nem lenne jó natívan, optimalizáltan inkább, a saját zsebbe? :)