Amazon Kindle sucks

A történet a következő:

Leányom elhatározta, hogy japánul fog tanulni. Be is iratkozott a tanfolyamra, mondták neki, tankönyv Genki 1 3dr edition. Nosza, honnan lehetne megvenni? Persze Amazonról. Oké, ha most megrendelem, Németországból tán októberre ide is ér, addig lemegy neki a kurzus fele (itt ilyen hat hetes ciklusokban mennek a középiskolai kurzusok). Nem baj, mondom, van nekik Kindle verzió is, addig az is jó lesz. Megvettük, kifizettük. A gyermek Kindle olvasóján (Kindle Paperwhite 7gen) fel is tűnik a könyv, de amikor letöltenénk, közli, hogy ez a könyv nem kompatibilis ezzel az eszközzel. WTF?

Nem baj, van nekik böngészős readerjük, majd olvassa azon. Böngészős reader közli, hogy ez a könyv nem kompatibilis ezzel a readerrel, töltsem le az androidos/almás/widowsos appjukat. WTF2?

Elővakarom a virtualboxba telepített kindle appot, közli velem, hogy a win7-en már nem hajlandó elindulni, min win 8.6 kell neki. (Csak ilyen szarokért van windowsom virtualboxban, hogy a DRMezett ebookokat évente egyszer le tudjam szedni a vendoroktól és rátehessem a saját Kobo readeremre.) WTF3?

Na, ezen a ponton elszakadt az agyamban a cérna. Fakk, a gyerek majd tanul kínaiul, az úgyis hasznosabb lesz mire kikerül a munkaerőpiacra, az Amazon meg bekaphatja.

Ugyanitt, ha valakinek van valami javaslata a témában, azt szívesen olvasnám.

Hozzászólások

A support mit mondott? Nekem még nem volt olyan amazonos issue-m, amire ne tudtak volna L1-ben megoldást adni.

Nekem akkor volt hasonlo problemam (konyv nem kompatibilis regi Kindle-lel), amikor valakinek sikerult kb a  DTP szofverbol generalni a Kindle valtozatot, vagyis fixen A4-es volt a page layout, mert benne hagytak a bazi nagy hatterkepeket. De ha jol emlekszem, a bongeszos olvaso ezt megoldotta.

Ha nagyon nem oldjak meg a supporton, es akarsz vele kuzdeni, akkor megprobalhatod calibre+dedrm pluginnel leszedni a kindle-rol, es calibreben megeditalni/konvertalni, hogy mukodjon (bar mivel japan konyvrol van szo, nem tudom mennyire eros az UTF support :/ ) 

Félig off: helyileg gondolom Budapest. Nálunk is lenne igény nyelvtanulásra, de vidéken angol, német, francia, és vége.

Veszprémben élek, de gondolom másutt is ugyanez a helyzet, megyeszékhelyeken is.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Amit most írok, azt vidéken élő személyként írom, és persze lehetnek kivételek, de szerintem nincs sok.

A normál (nem kéttannyelvű vagy nemzetiségi) középiskolákban angol, német vagy francia nyelv választható, ha véletlenül van olyan tanár, aki taníthat más nyelvet, azt szakkörön teszi.

Plusz az eredeti hozzászólásban fölvehető kurzusról volt szó, ami meg szinte biztos, hogy csak a felsőoktatásra jellemző, legalábbis itthon.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Kellene, hogy legyen:

A Nat előírásaiból – helyenként nem szó szerint – idézett részeket értelmezve az alábbiakat állapíthatjuk meg. Minden általános iskolában legkésőbb a negyedik évfolyamon kell megkezdeni az első idegen nyelv oktatását, míg a középiskolákban legkésőbb a kilencedik évfolyamon a második idegen nyelv oktatását.

https://www.petroczigabor.hu/cikkek/tanugyigazgatas/idegennyelv-oktatas…

Szerk: valószínüleg félre értettelek. Olyan természetesen lehet, hogy összesen csak 2 nyelvet oktatnak az adott középiskolában. Először azt hittem, hogy arra gondolsz, hogy csak 1 nyelvet oktatnak.

A beidézett rész számomra nem támasztja alá azt, hogy kellene tudni választani akár csak két nyelv közül is. Nem azt mondtam, hogy nincs idegen nyelv oktatás, hanem nincs választási lehetőség még annyira sem, hogy mondjuk német vagy angol legyen az. Még csak az sem teljesül mindenhol, hogy a középiskolában egy második idegen nyelvet tanítanának, még csak sokszor nem is eltérőt oktatnak az általános iskolához képest. Az ok nagyon egyszerű, nyelvtanár hiányában nehéz is lenne betartani ezeket.

Tényleg hihhhetetlen, hogy leginkább regionálisan fontos és világnyelvet oktatnak egy középiskolában.

Természetesen japánul is lehet tanulni; a fent felsorolt középiskolák fele vidéken van.

Ismerve a vidéki városok lakosságának számosságát, ezt elosztva a japán nyelv iránt nem annyira komolyan érdeklődőkkel, hogy rendes óraszámban akarjanak okulni, viszont ingyenes(?) kurzusra szívesen járókéval, akkor szerintem megtaláltuk a probléma forrását, hogy miért nincs Veszprémben középiskolai japán oktatás.

Ha már külföldre kellett volna gondolnod, mikor meghallottad a középiskolai japánoktatást, mint kiderült Tampere-ről van szó, ami Finnország második legnagyobb városa.

Mit ad Isten, Debrecenben is van középiskolai Japán oktatás.

Tényleg nem értem miért érezted szükségét annak, hogy kihangsúlyozd, hogy "külföldre kellett volna gondolnod".

Természetesen értem, miért ezeket a nyelveket tanítják elsősorban. Igazából nem is a középiskolai oktatásról, hanem bármilyen formában történő nyelvoktatásról beszélek, vagyis akár nyelviskola keretében, amiért természetesen fizetnék is. A japán nyelv is csak az eredeti hozzászólás miatt jött végig a szálon, igazából kínait kerestem volna, de nincs a kínálatban. Szerb se, pedig szomszédos ország. (Igaz, román van.)

Valószínűnek tartottam, hogy Debrecenben szélesebb a választék, mint ahogy a többi nagyvárosban is, de Veszprém is megyeszékhely, ráadásul egyetemi város.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Ha jol latom kinde edition nem azt jelenti, hogy megy a könyvolvason. :(

available on these devices alatt csak a Fire tabletek es a kindle appok vannak feltüntetve.

Andoidos kindle app esetleg?

available on these devices alatt csak a Fire tabletek es a kindle appok vannak feltüntetve.

Ezt sehol nem láttam, pedig beccsszóra kerestem még a buy gomb megnyomása előtt, ezért is vagyok ennyire elszomorodva. 

Andoidos kindle app esetleg?

Még megpróbáljuk ezt, de szerintem egy mobil picike képernyője nem ideális tankönyv olvasására. De ezen már szinte fönn sem akadok.

Csaba

available on these devices alatt csak a Fire tabletek es a kindle appok vannak feltüntetve.

Ez érdekes, nálam nem.

Fel van sorolva néhány kindle eszköz is: https://imgur.com/a/aR0FGvA

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nekem az amazon fiókomba lépés után, az accountra ha ráviszem az egeret (jobb felül, Hello xyz Account & Lists), bejön egy menü, azon belül Orders majd Digital orders.

Itt megjelennek az elektronikus könyvek, mellette jobb oldalt Manage content and devices, majd betölti a listát ezekből, és ott az adott elem mellett van két gomb, és egy legördülő lista (More actions) ahol kiválasztható a Download & transfer via USB.

Esetleg ennél is meg lehet nézni, hogy van-e ilyen lehetőség.

Sajnos a Download & transfer via USB opció ennél a könyvnél közli, hogy nincs ezzel a tartalommal kompatibilis eszközöm, és nem engedi a letöltést (a Download gomb inaktív).

Csak hogy világos legyen, vettem már Kindle könyveket, de ilyennel még nem találkoztam, hogy nem hogy a saját eszközével, de még a saját böngészős reader appjukkal sem kompatibilis a tőlük vett tartalom. 

Csaba

" (Csak ilyen szarokért van windowsom virtualboxban, hogy a DRMezett ebookokat évente egyszer le tudjam szedni a vendoroktól és rátehessem a saját Kobo readeremre.) "

Ezt a Linuxos Calibre nem tudja valami pluginnel? 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szia, nem bántásból, de oda van írva, ha a Kindle fülre megyek:

"We're sorry, the Kindle Edition of this title is not currently available for purchase"

Lehet, hogy régiós blokkolás (USA-ból menne), vagy más copyright probléma.

Én több Amazon könyvet vettem, a többségét böngészőből olvasom, minden gond nélkül.

Kérdésem, hogy hol, melyik URL-en tudtad megvenni? Én itt találtam, néztem. Ha átküldöd az URL-t, lehet több minden kiderül.

Eddig amazon.com-ról vettem a Kindle tartalmat, és nálam ez most is elérhető volt. Őszintén, nem láttam a Kindle edition not available feliratot, most biztos ott van. Azt végképp nem gondoltam volna, hogy olyan digitális tartalmat lehet venni a webshopjukban ami nincs is nekik.

Csaba

esetleg,érdeklődj a BGF-n hátha tudnak tanácsot adni. 20 éve amikor a Külkerre jartam, akkor nagyon segítőkészek voltak a Japán tanszéken. 

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Szerkesztve: 2021. 09. 14., k – 11:55

Nekem még mindig itt voltak pikk-pakk a fizikai  könyvek, bér én a német shopjukból szoktam rendelni.

Azért egy post mortem összefoglalót írjál majd ha sikerült kibogozni.