CrDroid-ra frissítettem

És nagyon pozitívak az első benyomásaim. Redmi 4X (santoni)telefonom van de a rajta lévő 7-es android már elég réginek számít. Szerencsére a telefonnak kiterjedt közössége van és rengeteg firmware érhető el rá. Emiatt kicsit a bőség zavarában is voltam... A CrDroid 7 verziót választottam, ez android 11-es verzót jelent.

Rengeteg segítséget kaptam a HUP közösségétől is ebben a szálban,amit ezúton is nagyon köszönök mindenkinek! A munka nagyja az a meglévő alkalmazásadatok, képek, stb mentése volt. Aztán TWRP backup következett. Majd wipe és install ROM, aztán install opengapps nano. Igen, szándékosan a legkisebbet választottam, mert így tényleg csak azok a Google alkalmazások mennek fel, amiket én felteszek. Szerencsére az OTP mobilapp nem siránkozott a custom firmware miatt (mondjuk rootolva nincs a készülék), így megy a smartbank és a simple is.

A kezelőfelület szép és áttekinthető, minden nagyon jól testreszabható, teljesen elégedett vagyok. Az egyetlen gyári alkalmazás, ami nem működik az pont a dial app, vagyis a telefon alkalmazás. Mindig összeomlik. Akinek van esetleg hasonló tapasztalata és működő megoldása kérem ne tartsa magában. Workaround egy új dial app telepítése lett... Kicsit hiányolom még, hogy a gyári messages (SMS) alkalmazásban nem tudok több üzenetet kijelölni. Ha erre is van valakinek ötlete köszönettel veszem.

Mindent összevetve nagyon tetszik az új rendszer.

Hozzászólások

Én is. Kb. egy hete. A különbség: SGS4, mindthegapps, és hogy a dial app-al minden rendben, annyi még, hogy Openboard az Aosp helyett.. Még ezzel az őskövülettel is gyorsabb, mint a céges Sami A12 gyári droiddal.

A Crdroid valóban klassz. Én is használtam annak idején s2-re. Csak sajna leálltak vele (még a forráskódból is kivették (??)). (erre majd figyelj)

Az app összeomlás sajna megszokott a közösségis romoknál. Írj az xda-ra hibajelentést. Szokták figyelni. Addig egy letölthető (akár jobb) progi marad.

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.