Covid in da house

Asszonyka középsuliban tanár, így csak idő kérdése volt mikor érkezik meg hozzánk is a Covid. Hát eljött ez a nap!

Reggel be volt rekedve, alig volt hangja. Mivel sok Covid-os van most az isiben, bementünk a háziorvoshoz egy tesztre.
Persze a legelső teszt sikertelen volt, úgyhogy kellet még egy. Ezzel két orrlyuk megerőszakolva :)
Az eredmény: pozitív 
Ítélet: Egy hét karantén + gyógyszerek. 

Nyilván sanszos, hogy én is elkaptam, így nekem is kellet egy teszt. 
Viszont az enyém negatív lett. Ez persze nem túl nagy öröm, hiszen bármelyik percben elkaphatom. 
Javaslat, hogy 2 naponta ugorjak be egy tesztre. 
Kurva szar érzés, úgyhogy szerintem csak pénteken megyek be, aztán legközelebb akkor ha már asszonykának is negatív. 

Érdekesség, hogy asszonykában 2 pfizer oltás van, és szinte teljesen jól van most. Ezzel szemben kollégája, akiben 3 pfizer van, alig bír kimászni az ágyból. 
Nálunk most csak az a legnagyobb gond, hogy ha jót akarunk nekem, akkor 1 hetet ki kell bírni testnedv csere nélkül :)

Hozzászólások

hazautaztunk karacsonyozni, es mindenkin vegigment. elobb a nagyobbik lanyom (PCR pozitiv), majd anyosom, aposom, majd felesegem, majd en... de ez altartott vagy 2 es fel hetig, amig vegigment, az asszony mar reg pozitiv PCR-t produkalt, amikor en meg negativat, egy heten at.

(egy kisebb vagyon rament a tesztelesre, eljen .hu!)

Ha Svájcba megyek körülnézni, mindenféle biztosítás, munkaviszony, stb. nélkül, kapok ingyen tesztet? Ha igen, az szép dolog, ilyen itthon valóban nincs.

Egyébként fene tudja, Magyarországon ha jól rémlik, oltást is kérhetsz TAJ-szám nélkül, szóval ebben sem vagyok biztos.

2020 novemberben elkaptam. Azóta 3 pfizer. Most szintén itthon fekszem a coviddal.
Na most adtam muníciót az antivaxxereknek. :)

Valószínűleg lassan érdemes lesz költeni géntesztre is. - Legalább megtudjuk érdemes-e vakcinázni, tesztelgetni v. rettegni.

https://napidoktor.hu/koronavirus/megtalaltak-a-covid-sulyossagaert-fel…

Sem vakcina, sem immunrendszer, ezek helyett a gének! - (Nyilván, a kifejlesztésénél logikusan ACE2 után azt vették leginkább figyelembe.) - Kérdés persze a kód pontossága, hibamentessége. - Az is érdekes hogy miért pont Indiában 27%, és az is, hogy mekkora mintából állapították ezt meg? Sok még az ismeretlen faktor. (Lehet, hogy a fejlesztők is a high-tech. használata során csak a "sötétben tapogatóznak", és kísérleti állapotban kerül ki minden variáns? Ahogyan algoritmusok és a biorendszer feltérképezésének kezdetleges állapota miatt a klónozás sem megy még túl jól még, ha nem tévedek.)

Azért ettől függetlenül mi tech.-őrültek örülhetünk, mert ez a tech. - most már mindenki számára nyilvánvalóan, - ígéretes..!

:)

Jobbulást!

Tulajdonképpen mi célból teszteltek és teszteled magad? Teljesen érthetetlen számomra, hogy ennek mi értelme volna.

Gondolom akkor én is kaptam volna gyógyszereket, ha pozitív lett volna.

Most váltottam ki asszonynak a favipiravir-t, de valsz nem fogja beszedni, olvasván miket okozhat.
Kapott még köhögésre gyógyszert, de nem is köhög :)

Egyébként jó tudni, hogy akkor én most hogy állok. Persze a teszt óta már 20x elkaphattam :)
Majd 1 hét múlva teszteltetek még egyet. Házidokinál ingyér van, csak kibaszott kellemetlen. Azóta is fáj az orrom mióta megerőszakolta :S

Ja, én is ebből indultam ki, hogy a Favipiravirt szinte senki ismerősöm nem szedte be miután utána olvasott. Amit beszedtek, azok vitaminok meg étrendkiegészítők voltak urban legend-ek alapján. Ehhez még orvos sem kell, és akkor sem árt, ha nem vagyunk betegek. A köhögésre meg akkor kell szedni, ha valaki köhög, ahhoz meg nem kell teszt, hogy rájöjj, hogy köhögsz.

Szóval akkor mégis mire való a teszt? Komoly a kérdés, fogalmam nincs. Mármint annak aki nem akarja, hogy fájjon az orra. Akinek jólesik, hogy megerőszakolják a lyukait, annak én is javaslom a tesztelést.

Vitaminról másról nem tudok, ezekből giga-adagot szoktak mondani, főleg C és D-ből. A K-ról nem hallottam, hogy specifikusan a Covid ellen kellene, csak a D mellé mindig szoktunk K-t is szedni.

 

Értendkiegészítőből én cinket hallottam, meg NAC-t (N-acetyl cysteine). Ne kérdezzétek, hogy miért, és hogy tényleg használ-e. Nekem ismerőseim beszedték amikor igazol Covidjuk volt tünetekkel. Párat már én is beszedtem Covid híján is, mert megelőzésként is szedhető, ezek tényleg sima étrendkiegészítők. Nem tartok komoly mellékhatástól, úgyhogy miért ne alapon is be merem venni.

 

Ja, és az összeesküvők mind fenyőtűlevél teát isznak. Erről lehet megismerni őket. Még shedding ellen is jó. Én is minden nap lefőzök egy kancsóval és meg is isszuk :-) Ha nem akarsz összeesküvőnek látszani, akkor titokban idd! Van gyógyszertár, ami jelöletlen csomagban szállítja házhoz. A szomszédok sem fogját tudni, hogy fenyőtűlevél tea, azt fogják hinni csak valami szexuális játékszer.

Csak azért a "K" mert megjelent valami "brit tudósok tudományosban", hogy az intenzíven súlyos állapotban lévők, alacsony K-val is rendelkeztek.  - Szerintem manapság kb. általában mindenkié alacsony! (Manapság, - EU ajánlásra, :) - kevés mákot esznek az emberek.)