Greg-Kroah Hartman új játéka

Címkék

A Linux kernel stable ágának (és még számtalan más alrendszernek) karbantartója új játékot talált. A repülőtéri/vasúti menetrend kiíró táblára kísértetiesen hasonlító cucc Linuxot futtat, 24 kg tömegű és TV méretű. Amint az látszik, az aktuális stable/LTS kernelkiadások kijelzésére használja.

Hozzászólások

Aki szeretne egy ilyen váróterem feelinget otthonra, annak azért zsebbe kell nyúlnia. 3000 euró.

Viszont adott egy ötletet.

trey @ gépház

Nem szeretnék ilyet, de el kell ismerni hogy badass. 24 kiló, 3000 euró (ezekben az a vicc, hogy ilyen mértékegységek nincsenek is náluk, mivel a fickó jenki), áramból se épp keveset eszik meg, bár lehet csak akkor fogyaszt, ha frissül a kijelző. Értékelni szoktam, hogy van, akinek ilyenekhez is van türelme, ez jelzi, hogy igazi kocka, és szereti, amit csinál, tényleg szívvel-lélekkel dolgozik. Nem úgy, mint a shitscripted webdevek, hogy befekszenek egy irodába fix 8 órára, meg meetingeznek, amíg be nem dől a zsák pénz, aztán menni kell faszbukozni, mert kinek van ideje kódolni meg Linuxszal szenvedni?

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Hogy hiányolom ezeket! Sajnos az állomásfelújításokkal ezek a táblák szépen lassan eltűntek. Pedig volt egy hangulatuk és - nem utolsó sorban - évek hosszú során át látták el feladatukat.
A kék alapon fehérrel világítókban, amiket felénk telepítettek, maxon pörög a ventillátor. Hallani, amikor elmész mellette (a vágányoknál kint lévő két sorosakat mondom). Gondolom pinningel a CPU az ATX mini boardon.
Szép dolog a fejlődés.

Egy kisebb kellene, amit a buszokon is használtak :-)

A 24kb-ből hogyan lesz 24 kilogram?

Működés közbeni videó hozzáadva.

trey @ gépház