Slackware 15.0 RC3

Címkék

Patrick Volkerding bejelentette, hogy tesztelhető a Slackware 15.0 harmadik és egyben utolsó kiadásra jelölt verziója:

Wed Jan 12 22:04:33 UTC 2022
Good hello, and welcome to the third and final release candidate for Slackware 15.0. We're 99% frozen at this point and are mostly looking for regression or other bug reports that might be able to be addressed before this goes stable.

Of course, the management here reserves the right to make exceptions... that 5.15.15 kernel version has a nice ring to it. If your requests didn't make it into this iteration, perhaps we will revisit them for the next -current cycle. Some were just a little too late but will more than likely be needed next time (I'm looking at Didier's grubconfig), while others are just out of scope for the main tree where I like to abide by YAGNI as much as possible.

Anyway, let's get some testing done and we'll be there soon. Enjoy! :-)

Eszerint a fejlesztés már 99%-ban befagyasztásra került, jelenleg már nem kerülnek új funkciók a disztribúcióba. A Slackware a YAGNI-elveket követi, amelyek szerint új funkciókat csak akkor kell bevezetni, ha valóban szükség van rájuk.

Hozzászólások

szegeny salak olyan mint a duke nukem forever, amire vegre megjelenik mar senkit se fog erdekelni

A Salak mindig is ilyen volt. Ja, a mostani 14.x-es ág még 2012-ből való, és az utolsó frissítést 2016-ban kapta (14.2), azaz majdnem 6 éve. Jó lassan fagyasztódnak náluk a dolgok. Más részről, meg aki Salak fan, az meg pont emiatt használja. Meg ami előnye még lehet, hogy mivel muzeális verziókon fut, ezért kisebb a gépigénye, retró meg ultragyenge hardverre jobb lehet, főleg azért is, mert Salakék támogatnak még i586-os platformot, ők az egyedüliek (Gentoo, LFS, más spéci megoldásokat leszámítva), így ha pl. AMD K6 vagy Pentium 1-2-es gépre kell valami, akkor ezt még fel lehet azokra tenni. A többi mainstream disztró már szinte mind dobta a 32 bitet, amelyik még támogatja, az is csak i686 PAE formájában. Abszolúte frissességmániás és rollingpárti vagyok, de azt el kell ismernem, hogy nem kell mindenkinek a rolling után menni, a disztróknak pont az a lényege, hogy kínáljanak minden userrétegnek, igénynek megfelelő megoldást, ne csak egy disztró legyen minden fölött.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

> Meg ami előnye még lehet, hogy mivel muzeális verziókon fut, ezért kisebb a gépigénye,

nem hiszem hogy ez sokakat érdekelne. Inkább az a jó benne, hogy egyértelmű hogy mi miért történik benne, nincsenek értelmetlen absztrakciók absztrakciókra halmozva

let's go Brandon!

hat nagyon meglepne ha holnap kiadna... de mind1 is mert mar el van kesve :)

penteken kellett dontenem, hogy egy uj tuzfalra a regi, salak 14.2 alapokra felepitett custom imaget toljam ra, vagy csinaljak valami ujat. neki is alltam alpine alapokon (elsore egesz szimpi, kicsit salak-utanerzes csak meg minimalistabb), de ha kijott volna addig a 15-os akkor lehet az kapott volna egy eselyt.

Tue Jan 25 06:16:36 UTC 2022
It may look like we're currently experiencing more stuckness, but this will
lead us to Quality. We'll have this release in the can before you know it.

 

Mon Jan 17 22:44:42 UTC 2022
Things haven't quite settled down yet with more bugfixes and a couple of safe
upgrades, so not today folks. But enjoy Slackware's half-birthday anyway! ;-)

Várom, ezzel megyek tovább.

> Sol omnibus lucet.