Hova tűnt az iPhone 13-ból a Phone Noise Cancellation beállítási lehetőség?

Címkék

Egyesek észrevették, hogy az iPhone 13-ból hiányzik a zajszűrés (Phone Noise Cancellation) beállítási lehetőség. Akik hiányolták, hívták több alkalommal az Apple Support-ot állásfoglalásért. Kaptak olyan választ is, hogy nem támogatott (ami furcsa, mert minden szükséges komponens benne van az iPhone 13-ban), meg olyat is, hogy bug. Arra a kérdésre, hogy visszatér-e a funkció a 13 sorozatban, nem kaptak választ ...

Részletek itt.

Hozzászólások

Kb 10 telefonban jelent meg es tunt el / lett kikapcsolva default mar az iPhone elott is.

Valahogy mindig kiderul egy "edge case"-rol, hogy megsem annyira edge case, es egyszerubb, ha a usereknek nincs ilyen.

Emlekszem, mikor hiaba kiabaltam 60 centirol az N9-embe, a masik fel nem hallott semmit szinte - mindezt 0 hatterzaj mellett. Aztan kikapcsoltam azt a feature-t (akkor talan valami CrystalTalk neven futhatott?), es jo lett a kovetkezo hivasban minden.

Ebbe a feature-be mar annyi gyarto bicskaja beletort, es ugy nez ki, az Apple se tudja "kiAI-zni" meg "kiErosProesszorozni".

Itt annyiból neccesebb a sztori, hogy ha jól olvastam, akkor kb iphone 4 óta meglévő funkcióról van szó. 

"Ebbe a feature-be mar annyi gyarto bicskaja beletort, es ugy nez ki, az Apple se tudja "kiAI-zni" meg "kiErosProesszorozni"."
Hát pedig eddig semmi gond nem volt vele, nekem is fixen be volt kapcsolva (talán ez is volt a default, nem emlékszem) és soha senki nem panaszkodott a hívásaim minőségére. 13 esetén viszont állítólag érezhetően rosszabbak lettek a hívások (mármint a másik oldalon). 

Kíváncsi leszek mi lesz a vége.

Pl. repülésben nagyon régóta használják a háttérzaj elnyomást, két mikrofonnal. Ha tippelnem kellene, az iphone-ba ezért nem tesznek két mikrofont, gondolták majd megoldják szoftverből :D

Nameg az sem árt, ha a két mikrofon nincs nagyon közel, ami egy iphone méretben szintén kihívás.

Nem lehet, hogy csak a setting opcio tunt el? A telo speckoja ugyonugy irja, ahogyan irja a 12-nel, 11-nel, xs csaladnal es igy tovabb. Ahogyan en sem kapcsoltam meg ezt ki soha sem, ugy szerintem kb senki sem kapcsolgatta. Nem veletlenul lakik ez az opcio kb 7-8 eve mar a kisegito lehetosegekben. 

Nincs szifonom, de ezt a noise cancellationt én is nagyon utálom minden eszközön, audión is, mivel szétcseszi a hangminőséget. Már magnókon sem voltam híve a Dolby szűrésnek. De itt ebben a hírben szerintem nem is az a lényeg, hogy ez jó fícsör-e, vagy nem, meg hogy megszüntették, hanem az Apple ezt elfelejtette mindenkivel közölni, és sok iPhone-os emberke meg számított erre a funkcióra, és rosszabb volt nekik utólag arcra esni, hogy hoppá, ez nincs. Ha egyszer megszüntetik, legyenek gerincesek, jelentsék be, hogy nem jött be, sokan panaszkodtak rá, problémásabbnak bizonyult a gyakorlatban, mint azt előre feltételezték, azért a jövőben kivezetik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)