Epapíros monitor

Sziasztok!

 

Ismertek-e olyan magyar céget, amely epapíros monitort forgalmaz 10"-tól és 1366x768 pixel fölött. HDMI bemenet szükséges! Ha érintős, az bonus.

 

A válaszokat előre is köszönöm. Üdv: meditor

Hozzászólások

Ez érdekes. Van ilyen legalább 15 colos méretben?

Nem tudom, az alacsony fogyasztáson kívül mi értelme van. Az e-ink nagyon lassan frissül. Mozgóképre nem jó.

A szemnek valóban jó lehet, statikus szöveges tartalmak olvasására, de a kis fogyasztás az nálad miért lényeges fejlesztői munkára? Ott nem a kijelző fogyasztása szokott lenni a szűk keresztmetszet, még multimonitoros felállásban sem. Oda inkább sok procimag és RAM kell, azok eszik az áram javát.

Én egyébként ilyen e-inkért sok pénzt nem adnék. Nekem olvasásra sem ideális, mert még statikus szövegnél is zavar, hogy sokat görgetek, lapozok, és lassan frissül a tartalom, vontatott, tele laggal.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A válasz nagyon egyszerű: egy "aksis" rendszer kifejlesztéséhez fogom használni. Hidrogén-tüzelőanyag-cellás köteg tesztelését és szabályozási folyamatát kell kézben tartani. Fontos a kis - hordozható - méret is, ezért a 13.3"-os kijelző ideális választás lesz. Fontos az is, hogy kis méreten meglehetősen jó felbontás legyen. Ez is teljesül.

A cájg beágyazott MI-val fogja menedzselni magát úgy, hogy adaptív módon megtanulja a felhasználói szokásokat.  Egy raspberrybe megpróbálom belepaszírozni az egészet MI-stül, mérésadagyűjtésüstül.

Ez van... üdv: meditor

(Talán már tettem ki anyagot azzal kapcsolatban, hogy miként lehet az MI-t szabályozási folyamatokra és zavarszűrésre felhasználni. Ha nem, vagy nincs meg, kiteszem újból.)

> Sol omnibus lucet.

En most csinalok epapiros hobbiprojektet. 4.7", 960*540, elvileg 230dpi.

 

Regebben csinaltam projektet rpi+10" erintokijelzo. Nem volt vele kulonosebb problema,

csak nincs hogy ertelmesen rogziteni az erintokepernyot, es elengedi magat a ragaszto (lcd+erintokijelzo kozott), foleg ha nap eri, de egyebkent is.

 

Irhatnek meg par okossagot, de sztem annyir aegyertelmu, hogy nem farasztalak vele.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Van egy ilyen: ThinkBook Plus Gen 2, normál laptop + a külső felén eInk monitor. Ki gondolta volna, hogy itt tart már a tudomány, hátha érdekes lehet Neked is. 

Üdv. 

Mert mit kéne rajta támogatnia? Ezt a kijelzőnek hardveres kéne támogatni, az ACPI, EDID módokkal együtt. Háttérvilágítás szabályzása, meg ami hiányozhat, de tudtommal háttérvilágítás e-inkben nincs, pont ez a technológia lényege, hogy a meg nem világított papírt utánozza, ergo a másik hátránya, hogy sötétben nem sok értelme van, mert oda háttérvilágítás kell, de akkor már vesz az ember normális kijelzőt, aminek a frissítése is gyors, meg a felbontása nagyobb. Azért egy jó minőségű IPS, VPA panel se tesz rosszat a szemnek, ha nem PWM-es, meg a fényereje, kontrasztja jó, jól szabályozható, fényerő levehető. Nyilván nem PWM-es szutykokból, meg low res / TN panelből kell kiindulni, mert azok valóban borzalmasak.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Raspberrire régóta vannak ilyen kijelzők.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.