Python scriptból exe létrehozása függőségekkel Windows alatt

Sziasztok!

Eddig elvoltam a saját környezetemben, magamnak írtam scripteket, meg írtam Flask-kel webalkalmazást. Viszont most másnak is szüksége lenne az általam írt programra. Ehhez ugye Win alá futtatható exe-t kellene létrehozni. Próbáltam a pyinstaller-t, az auto-py-to-exe-t, de a probléma azonos: honnan szedi a lefordított program a beimportált és használt könyvtárakat? A libmagic-et megtaláltam, leszedtem a whl állományt. De kellene pl. jinja2 is. Ezeket a függőségeket hogyan tudom kielégíteni a fordítás után?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: Laci

Hozzászólások

A Pyintaller becsomagolja a használt libeket a binárisba, amit futtatáskor kicsomagol a /tmp-be.

Linux alatt így használtuk:

pyinstaller --onefile -n bináris_neve entrypoint.py

A múltkori programom végül is nem lett lefordítva, meghagytam magamnak. De most csak erőlködnék. Írtam egy programot, ami grafikus felületű, TkInter-t használtam hozzá.

cx_Freeze-zel fordítanék. Lefordul, a Tk és Tcl DLL-jeit mellé tettem, de futtakáskor hiányolja őket mégis. Szerintem rosszul tettem őket mellé.

Van valahol jó leírás? Python 3.9 és cx_Freeze 6.9.

Nehéz ügy. Talán egy PowerShell scripttel kellene "összeragasztani" a pythonos programodat; a script, ha szükséges telepíti a netről a Pythont , Pandas-t stb.-t. A Python telepítőből van .exe, azt akár  mellékelheted  a csomagodhoz, de a Pandast a függőségei miatt szerintem csak netről (pypi.org) lehetséges telepíteni.

"ne kellene a gépére Python-t tenni"

Az mindenképpen fenn lesz, ugye, vagy rendszer szinten vagy beágyazva az .exe-be.

Most generálok 32 bites és 64 bit-es MSI telepítőket a cx_Freeze segítségével. Mindkét architektúrához saját venv mappával, azonos csomagok vannak feltelepítve. Az az érdekes, ha 32-bites fordítóval fordítom, akkor 30MB az MSI, ha 64-bitessel, akkot 240MB. A setup.py ugyanaz. PyCharm Community alatt programozok ... Ezt mi okozhatja? 1-2 MB még elfogadható lenne ...