NFT ...

Kétségtelenül az NFT-k egyre népszerűbbek napjainkban. De vajon a HUP felhasználók, hogy vannak ezzel? 

Van a birtokomban, mert vettem.
2% (18 szavazat)
Van a birtokomban, mert kaptam/nyertem.
2% (15 szavazat)
Nincs birtokomban.
67% (480 szavazat)
Mi is az?
29% (208 szavazat)
Összes szavazat: 721

Hozzászólások

Hobbi fotósként én gondolkoztam rajta, hogy csinálok, kipróbálom miről is szól a dolog. De utána olvasva több a költsége, mint a várható haszna, így inkább letettem róla.

A dolog nem ilyen egyszerűen működik, úgyhogy szívességet tett neked az Ethereum a magas gas fee-vel, hogy nem hagyta elégetni a pénzed. ;)

Hiányzik az opció, hogy “nincs, de nem is tervezem, mert egy marhaságnak gondolom”. :)

Ilyen alapon a web is marhaság, legalábbis az első években az volt. De ha azt nézzük, hogy lehet NFT egy koncertjegy, aminek a tulajdonában esetleg birtokolsz egy album egy példányát, amit megtarthatsz emlékként, akkor szvsz annyira nem marhaság. Vagy pl. a Playboy NFT kollekcióból ha birtokolsz egyet, akkor mehetsz vip bulikba, ahová beengednek, hozzáférhetsz a Playboy magazin összes számához az archívumban.

Hey! Where'd my terminal go?

sot, ha bemegyek a boltba akkor megvehetem a CD-t. de itt most nem ez a szitu van. hanem elmegyek koncertre, es utana _gratiszkent_ a koncert szamait hallgathatom online. ugy hogy kozben nincs elofizetesem semmire. csak azt az 15 szamot hallgathatom ami a koncerten volt.

vagy masik usecase, hogy koncertek utan/elott beengednek a backstagebe, es kezetfoghatok az eloadokkal. vagy egy vip vacsorara megvendegelnek vagy akarmi :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

itt most nem ez a szitu van. hanem elmegyek koncertre, es utana _gratiszkent_ a koncert szamait hallgathatom online

Ezt most is meg lehetne oldani, a jegyre rá kell írni az iTunes-voucher kódját :)

masik usecase, hogy koncertek utan/elott beengednek a backstagebe, es kezetfoghatok az eloadokkal. vagy egy vip vacsorara megvendegelnek vagy akarmi :)

Ez már inkább tűnik validnak, viszont erre is volt eddig megoldás. Nem tudom (tényleg nem), hogy NFT-vel könnyebben megoldható ez, vagy sem. (gas fee, meg kell tanulni, stb.)

Miért is? Az NFT-k minteléskor - azaz amikor kiadják - jellemzően nem drágák, de általában a limitált példányszám miatt a másodkezi piacon lesznek magas árak. Itt pedig már nem az a hülye, aki az árat ráírja, hanem az, aki megveszi. Ilyenkor az eredeti kiadó pedig abból tud nyerni, hogy megszabja, hány százalék illeti meg minden egyes továbbadásnál.

Hey! Where'd my terminal go?

Pontosan erre akartam szavazni. Egyébként az NFT-ről is csak nemrég hallottam, itt a HUP-os hírekben először onnan tudom, hogy egyáltalán mi az, meg hogy mekkora baromság.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2022. 01. 16., v – 11:56

egyszer a binance walletban megjelent agy adag apenft (ahá volt trxem), buy és withdraw lehetőség van mellette, ha rájönnék hogyan lehet "pénzzé" tenném egyből.

nincs aláírásom

Ha feltalálnék valami világmegváltót, így tenném közkinccsé. A szabadalmi hivataloknál, pláne a pereknél olcsóbb, és mégis van bizonyítékom, hogy az enyém volt az ötlet

Bolondságnak tartom, de biztos ennek is lesz jövője. A régi fundamentumokat, melyek szerint a BP vagy Shell részvények mögött az olaj áll, az OTP pedig osztalékfizető (az?) részvény már elmúlt. Brian élete című filmben látható, dombon álló megmondó emberek fújják a passzát szelet.

De ahogy a metaverzum is létre fog jönni és szakmai beszélgetésekben meg merik említeni, hogy azért jó a secondlife, mert sok munkanélküli, nincstelen ember így ki tud mozdulni otthonról (sic!), úgy az NFT-nek is van füstje, pl. a Nike piacra dobott egyedi cipőket NFT-ben, ára ugyanannyi, gyártási költsége kevesebb, mert csak photoshopban létezik, nem kell hozzá bőr. A virtuális világban pedig lehet "hordani". Szóval velünk lesz, de nem kell felülni a pónira ha valaki (hozzám hasonlóan) az értékteremtőbb dolgokban hisz és ezeket teszi (mondjad az az m betűs szót.... jaja, igen, munka, azaz... nem jutott eszembe)

ps: alapjövedelem is ebbe az irányba visz, elfelé a munkától.

Kiegészítés: a Nike úgy hozott létre metaverse-es virtuális cipőkollekciót, hogy aki birtokolja azt az NFT-t, az kap mellé egy olyan IRL kollekcióra vásárlási lehetőséget, ami boltban nem kapható.

Az alapötlet - ahogy a blockchain is - nem rossz, van benne potenciál. Viszont azok a milliós csalások, mesterséges árfelhajtás és egyéb ami megy benne, nagyjából pilótajátékká teszi.

Így akkor van értelme jelenleg, ha tudsz elég hülyét rávenni, hogy megvegyék a cuccodat, mert elhiszi, hogy sokat ér - ezt verik fel mesterségesen most. Más piacokon is van ilyen, csak ott a legtöbb esetben ez már bűncselekmény lenne.

A crypto úgy ahogy van 90+%-ban arról szól, hogy mindenki abban reménykedik hogy a sok hülye majd felhajtja az árat és ő nem a sok hülye között lesz akkor amikor eladja és igazi pénzt lát belőle.

Szép lenne ha nem igy lenne, de sajnos a való élet ezt termelte ki.