Újabb zsidó vezető borult ki Márk-Zay Péter nyilatkozatán

Fórumok

Újabb zsidó vezető borult ki Márk-Zay Péter nyilatkozatán

Weisz Péter, a Barankovics Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke a Mandinernek azt mondta, a huszadik század romboló ideológiái sejlenek fel a keverék koalíció politikusainak nyilatkozataiból.

„Nem szabad azonosulni egy olyan formációval, amely zsidózással, cigányozással, kirekesztéssel, listázással próbált előrébb jutni” – fogalmazott Weisz Péter, hozzátéve, a polgári oldal ezzel szemben zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, így a magyarországi zsidóság egyetlen esélye, ha a jelenlegi kurzus tudja folytatni a kormányzást.

A Fideszben – folytatta – a filoszemitizmus nem politikai szólam, hanem erkölcsi érzés, valódi megfontolás, amit például az is mutat, hogy Orbán Viktor nem csupán a vele egy politikai térfélen álló Benjamin Netanjahu előző, hanem a jelenlegi izraeli miniszterelnökkel is megtalálja a hangot. Naftali Bennett a minap köszönetet mondott magyar kollégájának, amiért Magyarország következetesen támogatja Izraelt.

A baloldal összeköltözött a szélsőjobbal

Márki-Zay említett, nagy botrányt kavaró megnyilvánulása kapcsán nyílt levelet közölt Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány vezetője, aki arra kérte a kormányfő-jelöltet, hogy a „zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében”.

Hasonlóképp nyilatkozott a Magyarhoni Zsidó Imaegylet (Zsima) vezetője, Róna Tamás főrabbi is, aki veszélyesnek tartja azokat a nyilatkozatokat, melyek szerint az „ördöggel is” összefognának az ellenzéki pártok, céljaik érdekében olyanokkal  is hajlandók együttműködni, akik szélsőségesen fenyegetnek, gyűlöletet szítanak. „A magyarországi zsidóság keserű tapasztalataiból jól tudja, hova vezet a gyűlöletbeszéd, ezért visszautasítjuk azt, hogy népcsoportokat és társadalmi rétegeket negatívan minősítsenek, egymás ellen uszítsanak mindenkit” – közölte.

Hozzászólások

ők a maguk módján reklámozzák a moslékosokat

let's go Brandon!

"zsidók, buzik és cigányok nélkül nem lehet színházat csinálni"

(Mel Brooks)

És ezt más is tudja.

Izraeli nagykövet: A zsidóságot hagyják ki a kampányból!

Nagyon fontos, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben – mondta az izraeli nagykövet a Magyar Nemzetnek.

„Szeretném leszögezni, hogy Izrael nem avatkozik bele a magyar választásokba, semmilyen módon nem vagyunk a részesei. Mi több, el is várjuk, hogy Izraelt és a zsidó közösséget hagyják ki a kampányból” – szögezte le Izrael magyarországi nagykövete, aki szerint még azok az NGO-k is elismerik, és a statisztikáik is megerősítik, hogy Magyarországon rekordalacsony az antiszemita indíttatású incidensek száma, európai és világviszonylatban is.

“Az ellenség keze betette a lábát”