Elon Musk: a Tesla portéka vásárolható Dogecoin-nal

Tech cégek újabban egyre-másra foglalnak állást kripto ügyben. Előbb a Firefox, aztán a Vivaldi. Most pedig a Tesla első embere érezte úgy, hogy megint meg kell szólalnia, ebben az ügyben is. Musk az imént azt tweetelte ki, hogy a Tesla áru vásárolható Dogecoin-nal. A "merch" szót használta, így nem tiszta, hogy pontosan milyen árura gondolt (egy decemberi tweetje alapján klasszikus merchandise cuccok lehetnek leginkább). Természetesen a Dogecoin árfolyama azonnal reagált és napon belül +17,23%-ra ugrott. Nem ez az első alkalom, hogy Musk megmozgatott egy coin árfolyamot. Korábban éppen a Dogecoin árfolyamát lőtte magasba, de a Bitcoin-t is megmozgatta már, amikor bejelentette, hogy Bitcoinért is lehet Tesla-t rendelni. Később azonban ez utóbbival kapcsolatban visszakozott ...

Szerinted mit csinál Musk a kriptókkal?

Trollkodik, figyelemkurválkodik
38% (182 szavazat)
Saját magának generál hasznot (nem rosszindulatúan)
16% (76 szavazat)
Saját magának generál hasznot (lehúzva más embereket)
26% (125 szavazat)
Megpróbálja népszerűsíteni a kriptókat
5% (25 szavazat)
Fogalmam sincs, de tetszik.
4% (21 szavazat)
Fogalmam sincs, de nem tetszik.
8% (40 szavazat)
Egyéb, leírom.
1% (7 szavazat)
Összes szavazat: 476

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 01. 14., p – 08:21

(x) Trollkodik

Átettem egy kisebb összeget ETH-ból Dogecoin-ba. Lássuk! :D

+19,50%

trey @ gépház

Annó vettem valamilyen *coin-t viccből lehet ez volt az, meglesem lehet már csilliárdos vagyok :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Nem azért nem lettél, hanem azért, mert gondolom ilyen shitcoinokba pakoltad, mint a Doge. Ha valaki csak hodler és normális, nagy marketcappel rendelkező tokeneket vesz, akkor komoly eredményeket ér el 2-3 év alatt.

Azért nem lettem mert nem foglalkozok vele, van moderom meg van ez a dodge oszt kifujt, a monerokat anno meg "banyasztam". Volt mikor 1 monero 400 euro-t volt 10 is most ~190. Ha mar csak ezzel foglalkoznek is gyarapitottam volna penzemet. A nagyobbakrol nem is beszelve. Csak mint mondtam nem hat meg :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Pont ez mondtam, hogy ha nem foglalkoztál volna vele, miután megveszed, akkor is sokkal nagyobb profitod lett volna, mint bármilyen más befektetésből.

Három éves időtartam fölött teljesen mindegy, hogy mikor vetted volna, a jelenlegi állapot szerint már nem lennél veszteséges.

A szavazásnál a Musk-rajongó kripto-haterek bajban lehetnek :besírósnevetősemoji:

trey @ gépház

Hát ez eddig nem szólt valami nagyot! Már Musk trollkodása sem a régi!

trey @ gépház

Ahogy nő a marketcap, ahogy egyre több a nagy, intézményi befektető, úgy egyre kevésbé fogja tudni megcibálni egy-egy "trendcsináló" az árfolyamokat.

Hát, az elmúlt egy év árfolyam változásain elég jól látszik - mondjuk egy Polygonnal összehasonlítva -, hogy hosszú távon melyik lesz életképesebb, főleg úgy, hogy egyre fontosabb, hogy milyen szolgáltatások vannak mögötte.

fogalmam sincs, és nem is nagyon érdekel.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Tesla által gyártott sörért fizethetsz vele, kb mint sziget kártya.

sudo mount -o ro /hup.hu