A Vivaldi döntött kripto ügyben: no go

Since Vivaldi is all about offering choices and customizability, you might expect us to include this functionality, as well. But in good conscience, we cannot.

The entire crypto fantasy is designed to lure you into a system that is extremely inefficient, consumes vast amounts of energy, uses large amounts of hardware that could better be spent doing something else and will quite often result in the average person losing any money they might put into it.

When you strip away the hype, these virtual currencies have very real repercussions for people, society, and the environment. By creating our own cryptocurrency or supporting cryptocurrency-related features in the browser, we would be helping our users to participate in what is at best a gamble and at worst a scam. It would be unethical, plain and simple.

We refuse to dress these scams up as opportunities. Instead, we encourage you to treat them with the skepticism they deserve. This may be a game for some curious crypto-investors and wealthy speculators, but for those unlucky enough to get caught out by the pyramid scheme, it could be devastating.

It’s just not worth it.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 01. 13., cs – 12:43

juj! ilyen mindenféle internetes cégekbe butaság is befektetni, mondták a 90es években. milyen igazuk lett. :)

Magadat hipnotizáld :D

itt már megírtam olvass, okulj :D

"a példaként általad felhozott cégekről mindig is tudtam, hogy kiváló befektetések.

coin értéke = villanyszámla + a HW értékcsökkenése kopása
Ezt az egyenletet próbáld meg kicsit körbejárni."

sudo mount -o ro /hup.hu

Na pont ezért soha többet opera! Haljon ki az összes kripto vagy az értékük legyen a villanyszámla és a járulékos költségek.

Szerintem az operának reszeltek, jóérzésű emberek nem fogják használni.

Mostantól terjeszteni fogom, hogy öli a földet és aki használja az az ördöggel paktál.

Ezt most tök komolyan írtam

sudo mount -o ro /hup.hu

"Mostantól terjeszteni fogom, hogy öli a földet és aki használja az az ördöggel paktál."
Terjeszd csak, ha azt akarod hogy egyre többen hülyének nézzenek, de előtte annak nézz utána, hogy mit jelent a proof of work és mit a proof of stake a kriptovilágban, hátha megérted! :D

Jé, ezek ugyanazt gondolják a kriptopénzekről, mint én.

Minden bizonnyal, és ezt gúnyolódás nélkül írom. Egyetértek én is velük, de sajnos Vivaldiék túl kicsi cég ahhoz globális méretekben, hogy példaként kövessék, és trendet alapítson ezzel. Ahhoz inkább több Google/F@szbuk-méretű nagynak kéne ugyanezt meglépni, akkor lenne az, hogy emögé egyre többen beállnak. Így, hogy Józsi bácsi a 4/B-ben eldönti, hogy ezt így ő nem, az nem sok mindenkit fog érdekelni, hiába van adott esetben igaza.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Mert a kriptovalutaknak es NFT-knek a vilagon semmi ertelme es semmi szukseg rajuk ellenben egy csomo energiat fektetunk abba, hogy fenntartsuk oket es hogy minel jobban hasonlitsanak a "valodi" dolgokra: valodi penzre, valodi tulajdonra. Minek? Majd egyszer jo lesz valamire addig meg nehany barom arra hasznalja, hogy mestersegesen felhajtsa az arat a semminek hatha akad par balek akit sikerul bepalizni es beloluk meggazdagodni? Egyre tobben probalnak felulni a baromsagra, mert hatha majd a fasz jo oldalan fogunk allni es valodi ertekteremtes helyett ebbol leszunk milliomosok.

Kozben meg rohad alattatok a bolygo.

Igazuk van. Az autóipart szopatni kell a környezetvédelmi hülyeségek miatt, de az, hogy a kib. sok kriptobánya mennyi energiát zabál fel értelmetlenül a hülyeség oltárán, az kutyát nem érdekel.

Tehetségtelenek lobbija.

A vég elkerülhetetlen, már a szélhámos bűnözői csoport a Goldman Sachs is azt kommunikálja bitcoin olyan értéktartó lesz, mint az arany.

Tudod kik voltak ők? - Amerikai ingatlanválság kapcsán a Lehman Brothers mellett ők is mondták, hogy a valóságtól elrugaszkodott ingatlanhitel portfólió minősítése AAAAAAAA+++++++++

sudo mount -o ro /hup.hu