Netflix bug

Először akkor fizettünk elő a Netflixre, amikor épp bemutatták a She-Ra Netflixes felújított verziójának első évadát. Anno pár hónapig megtartottuk, aztán feladtuk a dolgot, tulajdonképpen időnk sincs nagyon nézni, karácsonyi ünnepi szabadságolásokra szoktunk csak befizetni 1-1 hónapra, vagy trialozni ha lehet mint olcsójános.

Idén érdekes módon ez a sorozat eltűnt a kínálatból. Mivel kiemelt figyelmet kap tőlem a gyerek szűrő, gyakorlatilag ez volt az, ami miatt a Netflix egy viszonylag jó választásnak tűnt az alternatívákhoz képest. Érdekesség a storyline-ban, hogy az első évadban emlékezeteim szerint nem volt "gendermarhulás", de a következő évadokban a wikipedián olvasottak alapján elment ebbe az irányba. Gondoltam ránézek hogy zörög a haraszt, de nem tudtam, mert Magyarországon nem elérhető már a tartalom... (se a felnőtt se a gyerek felületekről - a jogszabály szerint egyébként ha jól sejtem csak a gyerek accountokról nem kellene látszania, ha e miatt)

Csak elgondolkodtam nem-e azért, mert valaki bejelentette, vagy öncenzúrával úgy gondolta a cég, hogy ez lefedi ezt a "homoszexuális propaganda" paragrafust... nem hiszem valaha lesz bizonyosságunk, csak úgy elméláztam rajta... persze ahogy lenni szokott lehet, hogy valami teljesen triviális terjesztési megállapodás van a háttérben... az a szép ebben az új online műsorsugárzós világban, hogy műsorok mindenféle magyarázat nélkül megjelennek és eltűnnek....

Hozzászólások

Ebben nincs semmi új, megvan, hogy ki meddig vetítheti, teheti elérhetővé adott régióban az adott tartalmat. A televíziónál is így van. Jogokat vesznek, amik nem tartanak örökké.

En magyarorszagrol regisztralt elofizetesrol, mindenfele varazslat es trukk nelkul latom ezt a tartalmat. 

Valahol olvastam egyebkent, hogy tobben probaltak mar panaszolni a Netflix kinalatat, de mintha arra jutottak volna az hatosagnal, hogy nem magyar szolgaltato, igy nincs ra kihatasuk.

Van magyar allamnak joghatosaga a netflix folott ?

Hatarokon atnyulo szolgaltatas szerintem nemzetkozi jog ott meg nemigazan talalsz ilyen propaganda szabalyozast.

Irekhez van az euban bekoltozve szerintem, de tudtommal ott sincs ilyen tetel.

Okosok mondjatok mar meg.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Melyik a kedvenc buzi négert színészed a netflixen? :)

Szerkesztve: 2022. 01. 07., p – 20:03

váltsd át angolra a nyelvet, és ott van. ha magyarra állítod, csak a magyar szinkronos vagy feliratosakat ajánlja föl.

én a star trek the original series miatt vettem ezt észre. semmi buzulás

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Anno a setupnál az lett beállítva, hogy angol, német és magyar nyelvű videók jelenjenek meg. Megjelenik több sorozat is, aminek nincs magyar szinkronja, se felirata.

Kössz a tippet, Basszus tényleg, a KEZELŐFELÜLET nyelvét kell átállítani angolra... nem semmi... ez egy bugnak néz ki..

Másrészt érdekes, hogy ezt a regisztrációnál feltett kérdést, hogy milyen nyelvű tartalmakat mutasson, most nem látom sehol, se az accountnál, se a profiles felületen, azt egyszer megkérdezte, letárolta és többet nem látható/módosítható (azok a nyelvek amiket megadtam neki tartalom nyelveknek).

PS: Hát igen... odacsavartam ahhoz az évadzáróhoz... igen, megérteném, ha ez a gyerekrajzfilm valakinél kicsapná a biztosítékot...

A netflix regisztrációkor feltesz két kérdést:

"Display language:Would you like to change the language of the text you see in Netflix?" Rádiógombos választás, egy nyelvet lehet választani. (ezt kellett visszaállítani angolra magyarról) Az ember azt hinné ez a kezelőfelület nyelve de ezek szerint kiszűri azokat a tartalmakat is, amihez nincs magyar nyelvű felirat.

És a másik kérdés:

"Show and Movie Languages: Which languages do you like to watch shows and movies in? Letting us know helps set up your audio and subtitles." (ehhez nem férek hozzá, itt be lett regisztrációkor pipálva a magyar angol német, ez egy pipálgatós lista)

Semmilyen gugli keresés eredménye nem állította, hogy a felső alapján más műsorokat kellene látnom és a kérdés sem ezt sugallja, mégis ez volt a megoldás.

Nem hiszem, hogy emiatt nyultak volna hozza a tartalomhoz. A Cuties problema nelkul fent volt, pedig a gyerekporno a legtobb civilizalt orszagban tiltott.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2022. 01. 08., szo – 01:14

Érdekesség a storyline-ban, hogy az első évadban emlékezeteim szerint nem volt "gendermarhulás", de a következő évadokban a wikipedián olvasottak alapján elment ebbe az irányba.

2 kivételével (Entrapta és Hordak) az összes szereplő meleg.

Költői kérdés:

Borítókép alapján nem jobb egy SzélorMún letorrentezve? :)

Nézegettem a múltkor egy cikket aktuális sztríming sorozatokról. Jó, ha egy hulu-s felkeltette az érdeklődésemet, a többi a hagyjuk már kategória. 

Kár hogy mindegyik megy a saját gyártású irányba, így kötelező fosni a filmeket/sorozatokat nekik is, ami a minőség rovására megy. Valamint ezer féle előfizetés kéne, hogy egy-egy jobban sikerült alkotást vadásszunk, úgyhogy ott tartunk, mint régen amilyen próblémára próbáltak volna megoldást kínálni.