[KV] Gyermekemet koronavírus ellen ...

Címkék

December közepétől lehetőség van az 5-11 év közötti gyermekeket koronavírus ellen beoltatni.

Nem oltattam be és nem is fogom!
16% (171 szavazat)
még nem tudom, hogy beoltatom-e, bizonytalan vagyok (inkább nem).
6% (65 szavazat)
Még nem tudom, hogy beoltatom-e, bizonytalan vagyok (inkább igen).
6% (67 szavazat)
Még nem oltattam be, de mindenképpen be fogom oltatni!
10% (103 szavazat)
Már beoltattam!
18% (189 szavazat)
Nincs gyerekem, nincs érintett korú gyerekem.
42% (443 szavazat)
Egyéb, leírom.
1% (13 szavazat)
Összes szavazat: 1051

Hozzászólások

Gyermekem 25 éves és már be van oltva 3x

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2021. 12. 31., p – 14:24

Van két gyermekem 12 - 14 éves. A párom (a gyerkőcök anyukája) kórházban dolgozik. Megbeszélte velük mint lehet most tudni erről a vírusról és milyen megoldások vannak rá, mik az oltások előnyei és hátrányai. A gyerekek úgy döntöttek kérik az oltást.

Azt akarom mondani nem tetszik a kérdés feltevés stílusa. Nem oltattam be a gyermekeimet de az oltást felvették.

Nézd attól, hogy kiskorú nem hülye. Ezért szükség van náluk is a megfelelő tájékoztatásra majd arra, hogy döntsenek. Egyéb iránt én vitatom itt a szülő felelősséget mert a kormánynak megvannak a szakértői akik tanultak a témában ismerik az adatokat és az alapján megfelelő döntést tudnának hozni az egész társadalomra nézve.

Na most Pista haverom a szalag mellől Rozika feleségével aki Tesco pénztáros biztosan eltudja dönteni, hogy Dezső fiukat be kell-e oltani vagy sem (és nekem mint informatikusnak sincs rá egy fokkal se több rálátásom). Abszurd ez az egész helyzet. Akinek vállalnia kéne a felelősséget az nagyjából a budai várban nézi a nagy TV-jén a focimeccseket.

Ez a véleményem a mutogatásról, hogy ki a felelős. Akárhogy döntesz nem te.

"Diktatúra" van, és a "haladók" amiatt sírnak, mert a kormány nem kényszerít mindenkit az oltakozásra, és a szülőknek kell felelősséget vállalni a gyerekükkel kapcsolatos döntésért és következményekért. Ha "haladó" kormány lenne, az lenne a "haladók" narratívája, hogy a kormány választási szabadságot biztosít az állampolgárok számára, és ez milyen nagyszerű dolog. :D

:)

A demokracia az biza' a tobbseg diktaturaja a kisebbseg felett. Az oltasi kotelezettsegrol hosszasan lehetne vitatkozni, javaslom, azon torpolj egy kicsit, hogy szerinted melyik emberi jog fontosabb: az egeszseghez valo jog, vagy a szabad valasztas joga arrol, hogy beoltatod-e magad.

Az elsot a magukat be nem oltatok nyilvanvaloan sertik valamilyen mertekben, hiszen minden oltatlan emberrel novekszik az eselye annak, hogy elkapod, esetleg meg is halsz. Ugyanakkor a masik a oldalrol szamtalan olyan oltas van mar, amit kotelezo mar gyermekkorban beadatni, ehhez kepest en nem erzem, hogy +1 annyira a szabadsagjogaim sarbatiprasa lenne. Azt gondolom, hogy a kormany is csak az alacsony hajlandosagra es a kozelgo valasztasokra tekintettel ilyen laza a kerdesben, ha onszantabol elment volna 90℅, vagy egy evvel elorebb jarnank az idoben, mar reg elo lenne irva ez is.

> azon torpolj egy kicsit, hogy szerinted melyik emberi jog fontosabb: az egeszseghez valo jog, vagy a szabad valasztas joga arrol, hogy beoltatod-e magad.

Pont ez a lényeg, hogy az egészséghez való jogod sérül, ha rád kényszeríthetnek bármilyen szert, amiről a gyártó állításain kívül semmi megbízható információ nincsen.

Akkor most diktatórikusan szabad oltakozás-választás van, és ennek a legsötétebb időkre kell emlékeztetnie mindenkit.

A javaslatod magát, és a mögötte feszülő dilemma létét a "haladók" figyelmébe ajánlom.

Ha autót vezetsz, sérted az egészséghez való jogom, hiszen minden járművet vezető emberrel növekszik a baleset esélye, akár egy halálos baleseté is. A kormány azonnal tegye kötelezővé, hogy mindenki Hummerrel járjon!

Ilyen balfasz "haladó" ellenzék-, és balfasz "haladó" értelmiség mellett a kormány sok mindent megengedhet magának.

:)

Mindenkinek joga van közlekedni. Akár gyalogosként is. Egy autó bármikor a járdára hajthat, plusz a privát ingatlanok területére beáramlik az autók által szennyezett levegő. A kormány tegye kötelezővé az autómentes gyalogutat és a tiszta levegőt, és tegyen mindenkit karanténba, aki engedetlenségével veszélyezteti az emberek egészségét!

:)

Nem-nem, a traktornak homeofficeban a helye! Ettől felmennek az élelmiszerárak? Az a kormány hibája! Miért nem kötelezte a szántóföldeket és gyümölcsösöket is bele a homeofficeba? Dilettáns kormány, még a választáson is csak a listás szavazatok ~felét tudta megszerezni! Bezzeg az ellenzék! Az egyik párt megszerezte a szavazatok 19%-át! (Persze arról hallgatok, hogy ez a párt a Jobbik volt.:) A kerékpározókat meg kell adóztatni! Mit képzelnek, hogy a gépjárművek által szennyezett levegőt lélegezve közlekednek?! Maradjanak otthon homeofficeban, vagy fizessenek plusz adót, hogy legyen miből finanszírozni a felelőtlenségükből következő egészségügyi ellátásukat! Arról nem is beszélve, hogy ha balesetet szenvednek, nem pedálos mentőautó megy értük, vagyis az is szennyezi a környezetet, és elütheti a gyalogosokat! A kerékpárosok a legrosszabbak! Felháborítónak tartom, hogy a kormány nem kötelezi a kerékpárosokat gyaloglásra! Komolyan, kifordul a gyomrom ettől a kormánytól! Sőt, már attól is, hogy önmaga intézményét nem nevezte át az egészséget veszélyeztető közlekedési formákat idéző "kormányról" valami korszerűbbre! ~MSZP-s csókosokszakemberek és civilek összeülhetnének, hogy kitaláljanak egy jobb elnevezést! De a mocskos kormány nem hívja össze ezt az ultra brainstormingot! Mert annak beláthatatlan következményei lennének számára! Hiszen ha a nagyszerű elmék összegyűlnének, a kormány kénytelen lenne belátni, hogy minden amit csinál, rossz! Primer, szekunder és tercier (több arabi számot nem ismerek:) szégyent érzek, mert a gépjárművek és a kerékpárosok, a szégyentelenül vonuló kerékpárosok!!!, szabadon közlekedhetnek a kormány diktatúrája alatt!

:)

Az ugye megvan, hogy az utakon van ez a KRESZ nevű alaptörténet, meg a jogosítvány nevű bónusz? Ennek ellenére a hétvégén legalább 3-an gondolták úgy, hogy átérnek a vonat előtt (a hírekben ennyi látszott), és lett 6 halott minimum. Ez teljes katasztrófa, mert amelyik átjárót megtaláltam gugli mapon, az több mint belátható, csak rendesen szétnéz, ha már a fényjelzőnek nem hisznek. Egy időben a sebességre magára azt hitték, hogy mindenféle problémát okoz, és csak lépésben haladhattak a dolgok, de ezt már azóta sikerült levetkőzni.

Aki ennyire jön a "dehát az oltás az egészsége" dologgal, az valahogy mindig elfelejti, hogy a szuperúj mRNS és kevésbé új vektor vakcinás oltások mellett itthon a szuperklasszikus elölt vírusos sinopharm simán kérhető. Persze arra jön a gagyi kínai, meg hogy "annyit is ér", node akkor most a másik szerinte mégis jó? Vagy az aktiválja az 5G-t benne... szal el kéne dönteni.

A covid helyzet jelen állása szerint úgy néz ki, hogy egyik influenza törzs elfüstölt (még nem biztos, de erre utalnak a jelek). Ez lehet a vírusok versenségése miatt, illetve a maszkozásnak és extra higiéniának köszönhetően, még szintén nem tudni pontosan, csak hipotézisek vannak, és ezekről született tanulmányok, pláne a jelenlegi adatok alapján.

Raádásul van minimum 2 topik már a fórumban, ahol rendesen felhabzott a téma, de hát igazából nem számít.

A kormány azonnali hatállyal vezesse be a félévenkénti KRESZ-vizsgát, és a félévenkénti műszaki vizsgát, vagy mondjon le ~12 évre visszamenőleges hatállyal! Ha nem mond le, minden, eddig műszaki vizsgától mentes járműnemre is írjon elő félévenkénti vizsgáztatást június 1-től kezdve! Ugyanígy az ember- és árumozgatást segítő, nem viselhető eszközökre is (talicska, molnárkocsi, banyatank, kerekesszék, sétabot stb.)! Mert az mégsem járja, hogy egy nagy darab néni kezéből kicsúszik a nem megfelelő állapotú markolattal rendelkező sétabotja, és a néni elesés közben fellök egy terhes apukát! A néni és az apuka kezelését meg én fizessem, aki minden elindulás előtt megtisztítom a cipőtalpam és teflonbevonatú kabátban járok, és soha nem lökök fel senkit? Lófaszt, szabadon választott társadalmi nemű egyén! Vizsgázzanak a sétabotok, és adóztassák meg a túlsúlyosakat! A terhesek meg maradjanak otthon, mert kurvára nincs joguk a ki nem kapart magzatot veszélyeztetni holmi közterületen sétálással! Csak ugye a buzitutujgató kormánynak nincs mersze bevezetni ezeket a szükséges intézkedéseket, mert be van szarva az összefogás hatalmas, és egyre növő népszerűségétől! A tolvaj dakota retteg, hogy a választás után el lesz számoltatva!

:)

Tulterheltek a tulsulyos nenik alatt megserult es valsagos allapotba kerult terhes apukak eddig az egeszsegugyet? Lofaszt. Szoval nem igazan jo a peldad. Pontosan errol szol ez az egesz, az itt peldakent felhozott dolgokban serult/halott emberek joval kevesebben vannak, eppen ezert nincs tiltas, bizonyos esetekben szabalyozas sem. Ugye bringaval sem lehetetlen sulyos balesetet okozni, csak hat kevesbe jellemzo, ezert nem kell ra jogositvany.

Hat ez mar csak ilyen, te meg en csak ket fotelhuszar vagyunk, aki unalmaban koptatja a billentyuzetet. Engem ez egy cseppet sem zavar.

Ettol meg olyan dolgok kozott probalsz parhuzamot allitani, amik sulyban fenyevekre vannak egymastol, mindezt azert, hogy a hasonloan erzo, es ezert szinten torz latasmodu emberektol bezsebelj egy helyeslest.

Marmint a te alternativ valosagod. Ezzel szemben a valo vilagban mindenhol merlegeles targya a haszon - kockazat arany. Ahol a haszon lenyegesen nagyobb, az elfogadott, engedelyezett, ahol nem, az meg elobb-utobb betiltodik, szabalyozodik. Az, hogy miben melyik pontosan mennyire eros, szubjektiv, ha a jelenlegi vezetes altal mutatott irany nem tetszik, szerezd meg a tobbseg tamogatasat es valtoztassatok rajta.

Tehát: jelenleg nem kötelező az oltás, mert nem szól elegendő mennyiségű, minőségű és súlyú ok a kötelezővé tétele mellett, így nyugodtan be lehet fejezni azok baszogatását és hibáztatását, akik nem úgy látják a világot, ahogy ti. Ha kötelező oltást akartok, nyerjétek meg a választást, és vezessétek be, vagy várjátok meg, amíg a Fidesz nektek hála ismét megnyeri a választást, és bevezeti a kötelező oltást. Utóbbival talán jobban jártok, mert újabb négy év vinnyogásban valószínűleg jobban teljesítetek, mint kormányzásban.

:)

En nem akarom kotelezove tenni az oltast, sosem mondtam ilyet. De kezd mar kicsit uncsi lenni az a fajta hozzaallas a te reszedrol is, hogy ha nem ertek veled teljesen egyet, akkor bizonyara ellenseg vagyok.

Btw, a FIDESZ az en szavazatom nelkul is valoszinuleg megnyeri a kovetkezo OGY valasztast. Ezt a feltetelezest arra alapozom, hogy milyen balfaszok vannak a masik oldalon. :(

En nem akarom kotelezove tenni az oltast, sosem mondtam ilyet.

Jól van.

De kezd mar kicsit uncsi lenni az a fajta hozzaallas a te reszedrol is, hogy ha nem ertek veled teljesen egyet, akkor bizonyara ellenseg vagyok.

Mit tehetnék? Feljebb ~finoman jeleztem, hogy nekem nem igazán kellenének a hozzászólásaim alá az unalmas faszságaid, de nem ment át, és sem jogom, sem szándékom nem volt és nincs korlátozni téged a kommentelési szabadságodban.

Jah, bizonyára ellenség vagy. Nem csak egy idióta a HUP-ról, hanem ellenség!

Btw, a FIDESZ az en szavazatom nelkul is valoszinuleg megnyeri a kovetkezo OGY valasztast. Ezt a feltetelezest arra alapozom, hogy milyen balfaszok vannak a masik oldalon. :(

Muszáj megnyernie, mert a "haladó" ellenzék kikiáltotta a diktatúrát. Bár azt is mondták, hogy Orbán egy mindenre is képtelen balfasz, így lehet, hogy elveszti a választást. Annyi szinte teljesen biztos, hogy az "összefogás" győzelme önerőből lehetetlen, ahhoz a Fidesznek kell valami nagy hibát elkövetni. Vajon elkövette már, vagy el fogja követni? Én azért sem írnám le teljesen az "összefogásnak" nevezett rakás szart, mert a mocsok néha egy-egy pillanatra képes megbabonázni az embert.

:)

"Feljebb ~finoman jeleztem, hogy nekem nem igazán kellenének a hozzászólásaim alá az unalmas faszságaid" Jol van, akkor ucsorogj csak a kis echo chamberedben.

"Nem csak egy idióta a HUP-ról, hanem ellenség!" Ahhoz kepest, hogy csak egy idiota vagyok, raadaul idegesitlek is, tul sok energiat fektetsz a velem valo szajkarateba :)

Úgy súlyoznak, hogy jól szerepeljenek a választáson, amit nem tartanak meg, mert diktatúra van, és a KV-ra hivatkozva örökre magukhoz ragadják a hatalmat. Azért nem kötelező az oltás, hogy mindig legyen KV-beteg, akire hivatkozva fenn lehet tartani a veszélyhelyzetet. Ha valamilyen oknál fogva elfogynának a KV-betegek, esetleg a KV is "megszűnne", a kormány külföldről importálna KV-betegeket.

:)

van megoldasa a dolognak: aki nem olt, az otthon marad a seggen. szabadon valaszthat mit tesz, es a tobbiek egeszseghez valo joga sem serul. csakhat az antivaxxerek csak a jogokra tartanak igenyt a kovetkezmenyekre nem... :/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Miért maradna otthon? Kötelező az oltás? Nem. Az autósok otthon maradnak, hogy ne szennyezzék a levegőt? Nem. Mind megszervezik, hogy négyen menjenek egy autóval négy helyett? Nem. A dohányos letette már a cigit, hogy ne terhelje az egészségügyet? Nem. Nincs miről beszélni. Amikor kötelező lesz az oltás, ~mindenki be lesz oltva és kussolni fog, de az biztos, hogy a most nagypofájú beoltottak akkor sem lesznek nyugodtak. :D

:)

Mindegyikünk kényszer alatt oltott. :( Már születés után pár nappal jön ám az első szuri, és egy 1 éves korodig 4 szurit kapsz. Ez 5 különféle cucc ellen van, több ismétlővel. Ezeket valahogy senki sem nézi, mert ez természetes. Ha olyan helyre utazol, ahova kell, vagy erősen ajánlott (hepatitis, malária, sárgaláz, kolera és tsai) oltások, azt is fel szokták venni, pedig ezek európában csak hírből ismertek, és úgy sem napi szinten.

Apró javítás, ami a mondanivalód jelentésén nem módosít: a malária ellen sajnos nincs védőoltás. Gyógyszert kell szedni, ami nagyon terheli a májad, hallucinációt okozhat vagy kevéssé hatásos. Igen ez a 3 féle, különböző gyógyszer van, kb 1 hónapig kell szedni minden.

 

Jaaa, az ebolára is lett védőoltás, ha olyan helyre mennék, magamnak döfném be. 

Mar reg meg akartam toled kerdezni:
mi a hosszutavu terved az oltasaiddal?

Azaz te szemely szerint magadnak 5 ev mulva hogyan latod, akkor is 3 havonta beadatod a pfizer vedooltast?

 

En szemely szerint nem latom a hosszutavu strategiat. Gondoltam megkerdezlek, mint nyiltan oltastamogato orvost.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

https://theconversation.com/no-vaccinated-people-are-not-just-as-infect…

Mirol beszelunk ?
Ha szembe jon veled egy maszk nelkuli, 3 szor oltott meg siman buzoghat benne a covid amit at is adhat.

Ha csokenteni akkarod a sulyos tunetek eselyeit ->sajat magad oltassa fel evente.
Ha masokat akkarsz vedeni -> maszkot viselj.

De semikep se kergesed emertarsaidat hegyes targyakkal, mert a vegen roszul jarhatsz.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Én se vagyok, egyelőre a gyereket is kihagynám ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Ha a gyerekorvos megkapta volna az igert vakcinamennyiseget, vagy lehetett volna Cegleden kivul mashol is idopontot foglalni, akkor mar be lenne oltva.

Talan majd a 10-i heten.

Ezek szerint nem csak nálunk volt így.

Nekünk annyiban szerencsénk volt, hogy a gyerekdoki viszonylag hamar szólt, hogy csak a negyedét kapta a rendelt mennyiségnek. Egyből regisztráltuk őket online, 3 nap alatt jutott érvényre a regisztráció, és 40 percnyi autózásra találtunk arra a hétre időpontot.

7 éves lányomat egyelőre nem oltattuk, a gyerekorvos lebeszélt róla. A kötelező oltásai megvannak amúgy, illetve még plusz 2 bónusz oltás, amiket a doki javasolt anno. (Rotavírus és bárányhimlő). Ezt csak azért írtam le, hogy nyilvánvaló legyen, a gyerekorvosunk nem oltásellenes.

https://www.portfolio.hu/global/20211230/keseru-adat-erkezett-nagyot-ug…

Én inkább a miatt aggódom, hogy állítólag nem elég az immunizálásra két oltás a legalsó korcsoportban, valószínűleg lesz egy pót 3. oltás (bár ez a 0,5-5 korosztálynál jött elő).

Amúgy egyik januárban lesz 5 éves, amint betöltötte kapja, a másik még másfél évig nem oltható, ilyen opció nem volt (oltatnám, ha lenne alkalmas vakcina/oltatom, amint betölti a kort)

Szerkesztve: 2021. 12. 31., p – 19:09

10 éves gyermekemnél megoldotta december elején a természet, 1 napos láz + hányással megúszta. Rá egy napra ismét teljesen jól volt, erős és életvidám.
Pár napra rá a PCR teszt pozitív lett. Júniusig van COVID igazolványa.

Legalább 5-en átestek az osztályában ekkor a COVID-on, de lehet hogy még többen csak ennél is kisebb tünettel.
A gyerekek szervezete sokmindent sokkal jobban kibír.

> Milyen "esély" esetén vagy hajlandó védőoltást adni? 1% 0,1%? 10%?

Már a kérdés is rossz, nem ez az egyetlen szám amit vizsgálni kell. Legfőképpen a hatásosságot és a mellékhatások kockázatát is. Anélkül értelmetlen a kérdés. Jelenleg úgy látszik, hogy kb fél évenkénti újraoltással is egyből számolni kell, illetve a variánsok megjelenésével csökkenő hatásfokkal is.

Egyelőre még az ima megbízhatóbb megoldásnak tűnik, kevesebb a nem mérhető paramétere :-)

Annak a minden szarnak nincs dedikált osztálya a heim pálban.

Én nyugodt vagyok mint a gerej, oltottak tavaly és át is estem rajta enyhe tünetekkel. Egyesek szerint az oltás sz.rt se ért, mások szerint - pl én - az oltásnak köszönhetem az enyhe tüneteket. Nincs több hozzáfűznivalóm a témához. Maradok a mindenki úgy hülye ahogy akar mondásnál :)

De hogy lásd nem vagyok oltásmániás, a harmadikat egyáltalán nem tervezem felvenni, mert nem látom indokoltnak.

Az oltások jelenlegi tudásunk szerint 4-6 hónapra adnak védettséget. Nem vagyok oltásmániás. Sajnos a koronavírusok ellen nehéz tartós védettséget adni. Pont ezért félrevezető Ursula karácsonyi bejelentése is, hogy hú mennyi embert beoltottunk... semmit sem ér, ha már nem ad védettséget. Ez olyan mint a lejárt védettségű küllancs encefalitisz oltás... kell ismétlő oltás egy idő után, csak ennél marha gyakran kell. Mindenki tudja, hogy ez nem állapot, de egyelőre nincs jobb. EÜ dolgozókat 4-6 havonta újraoltják per pill, már készülnek a negyedikre.

Az a felvetés hogy egyenlőséget tesznek az aktuális ellenanyag szint és a védettség között. Pedig szerintem - persze nem vagyok orvos - ennél sokkal komplexebb a dolog. Az immunrendszer is már sokkal hatékonyabban reagál évekkel később egy virusra, ha már találkozott vele egyszer, ellenanyag ide vagy oda.

Nem gondolnám hogy mostantól az lenne az ideális és elvárt "védettségi szint" hogy egy x és y közötti értékek között mozgó ellenanyag szintet fent kellene tartani. Borzasztóan hangzik. Egy ideig oké, de egyértelműen nem szeretném 4-6 havonta felpumpálni az ellenanyag szintemet hosszú évekig. Természetellenes.

Az oltások így működnek, akkor mégiscsak az oltásokkal van bajod. A kullancs encefalitisz ellen feltételek függvényében 3-5 évente kell ismétlő oltás. Ha nem csinálod, nem vagy védve az agyhártyagyulladás ellen. Ugyanez van a COVIDDAL. Vagy 4-6 havonta oltatod magad, vagy kenheted a hajadra ha kifutsz az időből. A tudomány jelenlegi állása szerint ennyire képes...

(tudom, magam részéről nekem sem tetszik az, hogy félévente oltani kell magát az embereknek, ha működő oltást akarnak és nem csak a műanyag kártát a kocsmázáshoz ... nekem az a problémám, hogy nem volt még erre precedens, hogy félévente oltunk embereket, most akkor a mellékhatások félévente jönnek ugyanezekkel az esélyekkel, vagy aki egyszer megúszta annak már nem fog jönni? engem ez a része aggaszt, és az, hogy a szervezetünk változik és máshogy reagálhat az oltásra, ha egyszer kedvezően is reagált;
Ugyanakkor az szerintem egy nagy tévedés, hogy sokan (te is) arra alapoznak, hogy egyszer már megkapták az oltást, az jó lesz egy-két-három év múlva is valamire... sajnos a számok nem ezt mutatják amennyire én tudom, nem véletlenül hívták fel az EÜ dolgozókat is szigorúan a harmadik oltásra és várhatóan jön itthon is a negyedik oltásos javallat, USA már rég kiadta --- a 10 évvel a csípés előtti kullancs oltás sem ér semmit)

Amit viszont még nem nagyon mondtak el itthon az az, hogy ezáltal, hogy félévente ismételni kell az oltást a hatékonyság fenntartásához, gyakorlatilag drug userré léptek előre az oltottak. Félévente valakinek fizetnie kell a cuccért a hatékonyság fenntartása érdekében...

"Vagy 4-6 havonta oltatod magad, vagy kenheted a hajadra ha kifutsz az időből. A tudomány jelenlegi állása szerint ennyire képes..."

Nekem nem ez jött le a laikusoknak szánt orvosi anyagokból, hanem:

Az antitestek nem keringenek 4-6 hónap után, így ha bekapod a covidot, nem állnak készen katonák. Le kell gyártani memóriából. Az immunrendszer emlékezik rá, elkezdi legyártani, de nagy számban ez sok idő. 2-3 nap, ami sorsfordító lehet valakinél. Szóval nem totál nulla a védelmed, hanem lassú. Az alap felállás sok vírus, baci ellen a memóriás (ha nem tévedek ez a T-sejtes) védelem, de ez a rohadt covid baromi gyors, így csak erre a memóriásra építeni orosz rulett. Gyanítom főleg az időseknél lassabb ez a folyamat és addigra elhatalmasodik a covid. A lakosság nagyrészénél (80%?) ez alapból működik, memória nélkül, akinek meg már memóriában van, jól működik és van akinél még akkor sem.

Kis érdekesség: Egyszer volt az élet -  a test őrei rész kétoldali tüdőgyulladás jelenet és a T-limfocitahttps://youtu.be/Kj71MJTZ1ME?t=1248

"Az oltások így működnek, akkor mégiscsak az oltásokkal van bajod."

Nincs bajom az oltásokkal - pl. abban a társadalmi vészhelyzetben ami 2020-ban volt - de nem tetszik hogy a szervezetre komoly hatással gyakorló gyógyszerrel stresszeljünk mindenkit, a biztonság kedvéért, rendszeresen. Akit egyszer beoltottak és utána pár hónappal enyhe tünetekkel átesett rajta azt minek utána félévente oltogatni? Mi a kockázat amit csökkenteni akarunk?

Akin átsuhant simán a betegség az nem fog műtüdőre kerülni 1, 3, 5 év múlva. De ez csak a józan paraszti logikám.

viszont valakin nem csak atsuhant, hanem azert ledontotte 2-3 napra, magas lazzal, egesz napos agyban fekvessel (korhazba nem kerul). o azert fertozo volt a betegsege alatt. mi legyen az enyhe tunetek hatara ahol mar nemkell oltas? napi 3 kohoges? max 37.5C laz? 

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Letoha Tamás által megosztott külföldi publikációk szerint sokkal enyhébb reakciók zajlanak le bennük. Ép immunrendszerük vagy épp annak fejletlensége nem csinált komplikációt a lefolyás alatt. Egyre több tanulmány azt hozta le, hogy még  csaknem is terjesztik annyira, mint elsőre hitték. Szóval a kisgyerekeket 10 éves korig ebből a buliból szinte teljesen kimaradnak.

https://www.reuters.com/world/us/covid-19-hospitalization-surge-among-u…

Hospitalizations in New York City of people aged 18 and younger increased from 22 the week starting Dec. 5 to 109 between Dec. 19 and Dec. 23. Children under the age of 5 represented almost half of the total cases. Hospitalizations of people 18 and under in the entire state were at 184 from Dec. 19 to Dec. 23, up from 70 from Dec. 5 to Dec. 11.

Amíg a seggfejorbán nem teszi kötelezővé, addig ezek a HUP szavazások pörögni fognak a Unixos áloldalon. :)

Mi beoltattuk, Ő is örült neki, hogy szuperpajzsa van a vírus ellen. Fontosnak nem fontos a dolog, azért ök nem veszélyeztetettek. De kétségtelenül nagy elöny, hogy mikor pozitivat találnak az osztályban, az oltottaknak nem kell home-sulizni.

De kétségtelenül nagy elöny, hogy mikor pozitivat találnak az osztályban, az oltottaknak nem kell home-sulizni.

 

Jo is, amikor egy egeszsegugyi dontesben ilyen szempontok jatszanak szerepet.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Sajnos átgondolatlan az a rendszer, ahogyan az iskolák kezelik a covid helyzetet. Például a mi osztályuk december elején kapott 10 nap karantént, mert az egyik gyerek szülei "kíváncsiságból" letesztelték az egész családot, és mindenki pozitív lett. Tüneteik nem voltak. Ami vicces, hogy a covidos kisfiú nagyobb testvére szintén az iskolába jár, ő nem került karanténba, következő nap már mehetett is suliba. Mi meg otthon aszalódtunk a lakásban tök egészségesen bő egy hétig.

Nálunk a gyerekeknek el lett magyarázva pro és kontra. Néztünk videókat, beszélgettünk a témáról.

Segítettünk a döntésben, ha tiltakoztak volna, akkor nuku oltás. Így mindenki be van oltva. A felelősség persze mindig a szülőé. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Over budget? LOL. A digitális nyilvántartásból tollvonással
kivette a fidesz a 20 évig gyűjtögetett nyugdíjamat 0-ra.
Ugyaneddig tart az összes félretett pénzét is kivenni az embereknek.
A digitális ingatlannyilvántartást, vagy bármilyen személyi adatot
törölni kormányzati utasításra ugyanígy tollvonás. A történelemben
még soha nem volt példa arra,  hogy embereknek elvették mindenét,
ugye? Meg ebből fakadó háborúk se voltak soha. LOL.
Itt egy viccesen előadott videó, ami akármikor lehet valóság:
https://www.youtube.com/watch?v=IOm_SvAEGjk
 

Beoltattuk. O nem hordhat maszkot, mindent a szajaba vesz, es felevente egyszer atlepunk vele a hataron. Potencialisan igy is elkaphatja a virust es terjesztheti rank vagy a nagyszulokre, de nyilvan kisebb valoszinuseggel.

Az egyik nagyszulo felvette az oltast , a masik tiltakozik ellene. Nem az en dolgom elrangatni egy hetvenevest, hogy oltsa be magat, de igyekszunk mindent megtenni.

Nehéz ügy. Sok érve lehet jobbra-balra. (Gyerekekre amúgy sem nagyon veszélyes, ha oltott, is terjesztheti, stb.)

Eldöntöttem, hogy ehhez nem értek annyira, hogy kibogozzam.

Megkérdeztem a gyerekek háziorvosát, mit ajánl. Ő is elmondta azokat, amilyen dilemmákba én is belefutottam. De ő az "inkább oltsunk"-ra szavazott. Indoka: a Covid hosszú távú hatásai, ami a gyerekeket is érinti és látja a gyakorlatban illetve hallja gyerekorvos ismerősöktől. Ezt nagyobb, bizonyított kockázatnak tartja, mint egy esetleges hosszú távú mellékhatást.

Ez döntött. Ha amúgy, más kérdésekben is megbízok benne, miért ne bíznék meg ebben? Röhejesen valószínűtlen egy olyan összeesküvés-hálózat, aminek részeként a gyerekorvosunk pont ebben a kérdésben direkt rosszat mondana, vagy olyan téves információk alapján döntene, amit ő nem lát át, de én, a fizikus diplomámmal átlátok.

Van akinek a gyermekorvosa ugyanerre hivatkozással elutasítja, hogy szerinte meg a gyerekre gyakorolt hosszú távú hatásait nem ismerjük, mivel nem is volt mód még ezt vizsgálni. (én a te gyermek háziorvosoddal értek egyet egyébként)

A bárányhimló ellen pár éve vezették be a kötelező oltást. Visszamenőleg nem tették kötelezővé csak felmenő rendszerben. Egyik gyereknek kötelező volt a másiknak már nem mert egy évvel idősebb volt. Mi beadattuk mindkettőnek. Oviban egyik anyukával beszélgettünk és mondta, hogy neki a gyermek háziorvos azt javasolta ugyanabban a cipőben (pár hónapon múlt, hogy nem lett kötelező neki a bárányhimlő elleni oltás), hogy nem javasolja beadni, mert ez még olyan új dolog, ha a gyerekének nem kötelező akkor inkább ne, mert ki tudja mi lesz...

Én meg úgy voltam vele, ha kötelezővé teszik azt okkal teszik, és ne azon a pár hónapon múljon, ha együtt játszik pár évvel fiatalabb védett gyerekkel a játszótéren, hogy neki meg baja legyen...

A yt is rák? Mert oda korlátozzák az ilyen hozzászólásokat, ide meg nem, akkor ez már rák?
Amúgy akit érint, és pici gyermeke van, szerintem hasznos, ha minden véleményt meghallgat.
Én nem vagyok orvos. Viszont igyekszem tájékozódni nálam okosabbaktól, és nem fikázok
le senkit, ha más a véleménye.