A Vivaldi, az első böngésző Android Automotive OS-re, elérhető a Polestar 2-ben

A Vivaldi első embere, az egykori Opera Software vezérigazgató Jon von Tetzchner bejelentette, hogy Vivaldi webböngészőjük immár elérhető exkluzívan a Polestar 2 elektromos autóban. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 12. 22., sze – 13:42

Megnéztem ezt a Polestar 2-t. Az én szemem számára sokkal inkább tetszetős autóforma, mint a többi elektromos autó.

Azt, hogy mennyire szeretnék egy autón webböngészőt futtatni, azt még nem tudom, nem érzem.

trey @ gépház

Audi német ipar remeke, mint egy svájci óra, bár a régebbiek a piros világítással sose tetszettek. Nem kell nagy vasban gondolkodni ipari formatervezés tekintetében, itt egy példa: https://carsalesbase.com/us-missing-citroen-brand/citroe%CC%88n-c4-cact…

sudo mount -o ro /hup.hu

The Polestar 2 uses Android Automotive as an operating system. This video shows you the menus as well as some of the functionality...:

trey @ gépház

Köszi. kb így képzeltem el.
Ettől függetlenül, ha az androidot törik, akkor már küldhet parancsokat az RTOS-nak. Persze annak az API-ja valószínűleg korlátos. Biztos van olyan itt, aki ezeket a sorokat olvassa és ilyeneket fejleszt. Kíváncsiságunk kielégítésére írhatna pár sort.

Olyan vicces dolgokat biztosan lehetne rajta keresztül csinálni, hogy fűtés-hűtés vezérlés, ülés mozgatás.

Nem nagyon akarok belemenni, meg az Android Automotive dolgokat sem ismerem, de safety szempontjából így hasraütésre kétlem, hogy bármilyen comfort vagy safety function futna rajta. De ezek után már felkeletette az érdeklődésemet, hogy egy ACC vagy AEB tudna-e futni egy ilyenen, rendes ASIL levellel… Nameg milyen SoC van alatta, amin ez minden elfut. Memóriából nem lenne hiány a szenzoroknak egy Android mellett :D

Szóval semmilyen driving dolog nem mehet szerintem innen, de ahogy mondtad, chassis vezérlés, vagy hasonlók az talán hackelhetőbb. Mondjuk ha van gateway, akkor úgyis minden törhető megfelelő erőforrásokkal ;)

Tiltanám ki az összes érintős kijelzőt az autókból. Amíg nincs normális önvezetés (szerintem nem is lesz soha), addig csak a balesetek számát fogják ezek is növelni. Már a telefonok miatt is meghaltak sokan az utakon értelmetlenül. A hatóságok meg mintha nem lennének, azt művelnek az autógyártók, amit akarnak.

Internetböngésző sem kell egy autóba.

Böngésző majd akkor kell ha lesz rendes önvezetés. 

Gábriel Ákos

Hurrá! Már guruló akkumulátoron is lehet böngészni. De legalább a böngésző soká meríti le...