Covid-19 vakcinák tudományos szemmel (5.)

Fórumok

Meg akartam várni az 5. hullámot az 5. résszel, de már nem bírja a topik.

Indulásnak napi Letoha:

Sokan örülnek az Omicron felbukkanásának, mondván, hogy ez az igeny enyhe tüneteket okozó variáns hozhatja el a járvány végét. Az alábbi szalagcím is - Az első OmicronNAL elhunytat a britek jelentették - mutatja, hogy a járvány sosem fog véget érni. Hiszen a COVID halálozást sosem csak a vírus által okozott, hanem a vírussal elhunytak alapján számították. Mivel a koronavírus örökre velünk marad, szinte zéró az esély, hogy egy ember sem fog a világban meghalni úgy, hogy orrnyállkahártyájában nem tudnának virális RNS-t kimutatni. Ez a realitás. Erre ideje felkészülni.

Hozzászólások

Mondjuk bárhogy számolnák a halálozást, valaki mindig picsogna...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De a 
- valahogy össze kell hasonlítani a halálozásokat
- ugyanakkor az, hogy valaki pont a covidba halt bele, nem valami másba, csak covidos volt, nem lehet megállapítani (mindig)

szóval tökéletes megoldás nincs, de valamire meg szükség van, hogy legalább a trendeket lássuk.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tőlem aztán nyugodtan, én sem ebbe kötöttem bele. Mégegyszer engem hidegen hagy a számolás módszertana. Gondolom más betegségek esetén sem azért készülnek statisztikák, mert valakinek nincs jobb dolga.

A vezető hírek gyártását és az erre épített hisztériakeltést kéne befejezni végre. Ott van nyolcféle vakcina, jönnek újak is, sőt talán gyógyszerek is, lehet hordani maszkot is, stb.

Az operatív törzs tőlem matekozhat azon, hogy merre-hogyan tart a járvány, de az egyszeri Index olvasónak mi köze van hozzá? Mert pánikkeltésen kívül másra nem jó ezeket közölni.

Basszus Rusvai átállt az erő sötét oldalára :O

Ilyeneket beszél: - Ha egyszer átesek a fertőzésen soha többet nem oltatom magam és ha kötelező lesz az oltás megyek én is tüntetni.

https://youtu.be/cqOrx1joUdo

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Anyám nagy oltáspárti volt, de most már 3 után úgy hallom, hogy kezd elege lenni. A negyediket javasolták neki, de lerázta őket. Igazából udvariasan annyit mondtam, hogy mi már a legelején attól tartottunk, hogy idáig fog fajulni a helyzet, azért nem vettük fel. Persze nem biztos, hogy igazunk van.

 

Úgy látom, hogy csak kezd sokaknak a tantusz leesni. Persze ha kioktatod őket oltatlanként, nagy sikered nem lesz.

Kezd. Ha egymás mellé teszed a novemberi, meg a decemberi felméréseket, akkor az látszik rajta, hogy novemberben 39% volt, aki mindenkinek kötelezővé tette volna az oltást és további 17%, aki bizonyos munkakörök esetén, most meg már csak 19% volt, aki kötelezővé tenné és 24%, aki nem tenné, de ha azzá tennék, elfogadná. Persze nem tudjuk, hogy mennyire pontos, megbízható, stb. és a kérdések sem fedik egymást, de azért az látszik, hogy akik mindennemű egyéb körítés nélkül kötelezővé tennék mindenkinek, azoknak egy hónap alatt eltűnt a fele.

Te nem olvastad el. Nem úgy játszotta ki a rendszert, hogy nem kaphatott volna negyediket, hanem még nem kaphatott volna negyediket, mert nemrég kapta a harmadikat. A cikkben megszólal Rusvai is, aki még mondja is, hogy több ismerőse is van, akik már megkapták a negyediket.

És tőből leszartad a többi húsz linket, ahol a bejelentések voltak a negyedik oltásról.

Ja, értem. Tehát itt nem mindenféle közegészségügyi tótumfaktumok döntenek a negyedik oltás kibocsájtásáról, hanem egyetlen politikus, aki azt mondta, hogy ő nem szeretné, de azért a média már két hete ezt harsogja, hogy itt a negyedik oltás. Jó. Akkor várunk. Lesz negyedik oltás, meglátod.

6 havonta oltás kell vagy ugrik a kártyád. Én erre számítok.

"György István, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője az origonak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy

január végén ma már több mint valószínű, hogy a harmadik oltáshoz kötjük a védettségi igazolványt."

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211230/vedettsegi-igazolvany-megvan…

[libtard stílus]Segítek, mert látom nem megy - itt a lényeg: https://seed126.bitchute.com/G4uRyyJxpo3f/MKttnnJ1HLBS.mp4[/libtard stílus]

Egy parlamenti közvetítés felvétele szempontjából teljesen mindegy, hogy a butakonteo.hu-on, vagy a mainstreamtruth.gov-on van belinkelve; azért ezt az oldalt linkeltem és nem BBC-t, mert ez a pár másodperc a lényeg, nem pedig a többórás pofázás.

Annak aki esetleg nem értené (tehát nem neked, THC), gondolom azért beszélnek össze-vissza, mert baromi nehéz volna eladni a harmadik oltást úgy, hogy ha bevallják hogy összesen két hétre három hónapra ad védettséget védettségit. Emiatt azokban a hírekben ahol a harmadik szurit ráklámozzák, ott azt mondják, hogy istenuccse ez az utolsó. De közben ott a másik ágenda, a háromhavi oltás, amire lassan készítik fel a népet.

Ahogy elképzelem, két egymásnak ellentmondó ágenda van, ezért kell két ellentmondó dolgot egyszerre tolni. Rövidtávon be akarják adni mindenkinek a harmadikat, hosszú távon pedig negyed-félévenkénti oltást akarnak. Arra számítanak, hogy az eddig két hetes emlékezetet sikerült lecsökkenteniük 3 perc körülre, ha nem két egymás utáni hírben adják le az ellentmondást, akkor nem tűnik fel senkinek. Van akinek akkor sem tűnne már fel, ha ugyanabban a fél perces blokkban volna a két állítás :-).

Remélem tisztában vagy vele, hogy ha eléred, hogy az oltatlanba beleverjék a három szurit, akkor te is meg fogod kapni a maradék 10-et, vagy amennyit a hatalom jónak lát.

 

Választanod kell demokrácia és diktatúra között. Orbán is megmondta, nem lesz kötelező az oltás, nem diktatúrában élünk. Ehhez tartsd magad. Amennyiben valamilyen önös érdekből mégis a diktatúra mellett állsz ki, akkor meg ne csodálkozz azon, hogy annyi vakcinát vernek beléd, amennyit csak bírnak.

Ez most komoly? Oltsunk rá a frissen átvészelt fertőzésre??? Mi a francnak, amikor a fertőzés után az ember jóideig még védett? Sőt, oltsunk rá magára a fertőzésre is! PCR-teszt nem kell, nyugodtan oltsunk, nem baj, ha épp koronás! Nyugodtan dögöljön esetleg bele! Gratulálunk!

A fertőzésen való átesettség nem felel meg az immunizációnak. Minden esetben a teljes oltási sor beadása szükséges.

Ez meg priceless...főleg az, hogy indoklást sem fűztek hozzá! Ez már a vallási kinyilatkoztatások szintjén van és legalább akkora ostobaság is.
Mert mit is csinál az oltás? Felkészíti az immunrendszert legyengített/kinyírt kórokozóval, vagy annak darabjaival a kórokozóra, annak felismerése. Az oltás gyakorlatilag egy enyhe fertőzést szimulál. Ha elkapod és túléled magát a valódi fertőzést, akkor ugyanúgy megkaptad az adagodat a kórokozóból, ugyanúgy ismerni fogja az immunrendszered a kórokozót és ugyanúgy fel lesz készülve rá. Akkor ez miért is nem immunizáció? Miért is kell beleverni nem is egy, de az összes eddigi oltást az emberbe?

Elhiszi ezt még valaki?

A fertőzésen való átesettség nem felel meg az immunizációnak.

Miert? Mi az a szoveg itt kicsit feljebb, hogy az "oltas felkesziti az immunrendszert"? Mi kulonbseg van akkor az oltas es a termeszetes fertozes kozott?

 

Amugy eszembe jutott meg 1 dolog ezzel az "oltasi sorral" kapcsolatban: ha en most hirtelen megvilagosodnek es elkezdenem beadatni magamnak az oltasokat, akkor negyet le kene tolnom par honap alatt vagy ketto utan ott lennek, ahol a harmadikosok, negyedikeset vannak/lesznek?

Én úgy értelmezem, hogy az egy két szurival immunizáltnak számítanál egy rövid ideig (jelenleg 6 hónap elvileg, de mit lehet tudni, addig még akár 180 kormányinfó is lehet 180 db 180 fokos fordulattal). De az eredendő bűnt, hogy oltástagadó laposföldhívó voltál, azt már soha nem tudod lemosni magadról.

Oké, akkor nézzük a hazai adatokat, mert nálunk felfelé kozmetikáztak. Tegnapelőtt a lakosság 9,624,884 fő volt. Eddig a KV-t elkapta 1,170,788 fő, négy hullám alatt. Belehalt 37,232, fő 4 hullám alatt. Ez azt jelenti, hogy az összlakosságra kivetítve 9,308 fő hal bele egy hullámba 9,624,884 főből. Ez egy ezrelék alatt van, egészen pontosan 0.967 ezrelék. Tehát ezer főből majdnem belehal egy fő ebbe a betegségbe.

Teheted, csak a hiteltelen.

Mellesleg minden Meckyre és Csollányra jut több mint 1000 nem érintett ember.

Egyébként a hírek szerint Csollány háromszor oltott, Mecky pedig szívbetegségben hunyt el, csak fertőzött volt. Persze ezek még csak hírek, úgy kezelendők. Mindenesetre Mecky klinikáján nincs kifejezetten vírus osztály, csak vírusfertőzőtt szívbetegeknek van külön osztály. 

Nem ennek alapján, ugyanis attól, hogy a vírus ezerből egy embert öl meg, még nem következik, hogy a vakcina káros lenne.

Az ami erre enged következtetni, az az, hogy dacára annak, hogy ezer emberből egy hal bele a vírusba, mégis lassan kötelező lesz, miközben a hosszú távú mellékhatásairól szart se tudunk, a rövidtávúakról szóló híreket meg ugyanúgy agyonhallgatják és cenzúrázzák, ahogy azokat, amik a hatékonyságát kérdőjelezik meg (ld. még oltottak aránya a kórházban, az intenzíven). A média és a hatóságok gőzerővel keltik a hisztériát, napokig harsognak róla, ha egy fiatal vagy egy oltatlan híres ember hal bele a betegségbe, de azt ki nem mondanák, hogy amúgy ezerből egy embert öl meg, hanem helyette a halottak listájára mindenkit is felírnak, ha pozitív volt a tesztje, még akkor is, ha motorbalesetben halt meg, had higgye mindenki, hogy ez a Pestis v2.0.
A vakcinaszerződések titkosítva vannak, a gyártók nem vállalnak felelősséget, a kormányok nem vállalnak felelősséget, senki sem vállal felelősséget...így pedig nem lehet kötelezővé tenni valamit. Ennyi erővel az orosz rulettet is kötelezővé tehetnék. És aki nem hajlandó meghúzni a ravaszt, azt addig bírságolják, amíg mindenét el nem lehet venni (Németország, Ausztria, Görögország), vagy alapból megy a koncentrációs táborba (Ausztrália). Mindezt egy olyan vírussal megindokolva, ami ezerből egy embert öl meg. Oltottságtól függetlenül, hiszen az arányok ugyanezek voltak az első két hullám alatt, amikor még mindenki oltatlan volt; sőt, eddig a legtöbben a harmadik hullámba haltak bele, amikor az átoltottság a legmagasabb volt.

Én ezért szarok a "tűtől". Ahhoz jogod van, hogy te ne tedd, ahhoz viszont nincs, hogy rámkényszerítsd az oltást, vagy elvedd mindenemet és haláltáborba csukj, márpedig te ezt a múltkor már elismerted, hogy ezt tennéd.

De egyébként szólok, hogy ha az lesz az általános tendencia, hogy a régebbi oltottaknak visszavonogatják a státuszát és a fertőzésen való átesettség sem fog mentesíteni, akkor előbb utóbb te is a sorsunkra jutsz, elég ha megint elkapod a vírust és nem kaphatsz oltást, mondjuk fél évig. Sose éred utol utána az előírt quotát, másodrendű oltatlan állampolgár leszel, akit ki lehet csinálni. Drukkolj nyugodtan annak az éppen kiépülő világrendnek, ami ezt fogja csinálni mindenkivel.

A hosszú távú mellékhatásairól szart se tudunk, a vakcinaszerződések titkosítva vannak, a gyártók nem vállalnak felelősséget, a kormányok nem vállalnak felelősséget, senki sem vállal felelősséget, ennyi erővel az orosz rulettet is kötelezővé tehetnék, egy olyan vírussal megindokolva, ami ezerből egy embert öl meg.

Nem csak a nem meghalás a cél hanem a

- nem megnyomorodás (ismerünk olyanokat, akik hónapokkal később is csak bottal járnak 30-40 évesen)

- nem kórházba kerülés (mert a kapacitás véges)

- enyhe tünetek, igy pár nap után ismét aktivan dolgozol/élsz/fogyasztasz, és nem otthon nyögsz három hétig

Igy is többször is előfordult hogy 8-10 ezer covidost kezeltek a kórházakban, ami enyhén szólva is terheli a rendszert és elveszi a kapacitásokat a többi beteg elől. Ha semmiféle oltásunk nem lett volna, lehet hogy teljesen megtörik a rendszer és azt mondják hogy bocs, ott az utcán kell meghalni a bejárat mellett.

Ja, tudom, kozmetikázott, hazug adatok az orvosoktól... :(

- nem megnyomorodás (ismerünk olyanokat, akik hónapokkal később is csak bottal járnak 30-40 évesen)

Egyéni érdek, nem közösségi.

- nem kórházba kerülés (mert a kapacitás véges)

Bullshit, a kóházak nincsenek leterhelve; egyszerre kb. párszáz plusz ember van tőle kórházban országszerte.

- enyhe tünetek, igy pár nap után ismét aktivan dolgozol/élsz/fogyasztasz, és nem otthon nyögsz három hétig

Egyéni érdek, nem közösségi.

Igy is többször is előfordult hogy 8-10 ezer covidost kezeltek a kórházakban, ami enyhén szólva is terheli a rendszert és elveszi a kapacitásokat a többi beteg elől. Ha semmiféle oltásunk nem lett volna, lehet hogy teljesen megtörik a rendszer és azt mondják hogy bocs, ott az utcán kell meghalni a bejárat mellett.

Mikor volt egyszerre 8-10 ezer kovidos a kórházakban? Meddig tartott az? Hány kórházra oszlott el?

Ezek alapján akarod kötelezővé tenni a vakcinát? Majd akkor, ha te is beadod magadnak, amit én adok neked. Tuti nem halsz bele, becs'szó.

Az egészség sosem csak egyéni érdek, hanem közösségi is.

"Ezek alapján akarod kötelezővé tenni a vakcinát?"

Elnézést? :) Én sosem mondtam/gondoltam olyat hogy legyen bárkinek kötelező az oltás. Maximum bátoritok embereket, hogy vegyék fel és ne fossanak.

Az egészség sosem csak egyéni érdek, hanem közösségi is.

Nem, max. vannak átfedések.

Elnézést? :) Én sosem mondtam/gondoltam olyat hogy legyen bárkinek kötelező az oltás. Maximum bátoritok embereket, hogy vegyék fel és ne fossanak.

Akkor jó, csak egy olyan posztot, próbáltál cáfolni amiben azt írtam le, hogy miért abszurd és jogellenes kötelezővé tenni. (És egyébként a lényegre - az ismeretlen hosszútávú mellékhatásokra és az illetékesek felelősség-elhárítására - nem is írtál semmit.)

Amikor a matek nem fest jól:

Galántai Lukrécia és kislánya élete legnehezebb időszakát éli. Tíz nap különbséggel az ötfős családjukból hárman meghaltak, a koronavírus ragadta el őket. 

https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/12/14/lukrecia-lelektepo-vallomasa-…

trey @ gépház

https://hup.hu/node/176233#comment-2714648

A média és a hatóságok gőzerővel keltik a hisztériát, napokig harsognak róla, ha egy fiatal vagy egy oltatlan híres ember hal bele a betegségbe, de azt ki nem mondanák, hogy amúgy ezerből egy embert öl meg, hanem helyette a halottak listájára mindenkit is felírnak, ha pozitív volt a tesztje, még akkor is, ha motorbalesetben halt meg, had higgye mindenki, hogy ez a Pestis v2.0.

Régi vicc új köntösben:

- Hány ember halt meg eddig a kovidban?
- 37,232.
- Név szerint?

Lassan már ott tartunk, hogy a halottakat név szerint felsorolják a TV-ben, a harmincszor annyi felgyógyultról, meg a kétszázhuszonhétszer annyi - a fertőzést betegség nélkül, vagy teljesen - megúszóról egy szó sem esik. Csak a hisztériakeltés megy. Szemmel láthatólag sok embernél működik.

Ilyet nem mondtam. Jó szalmabáb sose rossz? Szó szerint azt mondtam, hogy ha valaki belehal (hint: nem azt, hogy ha azt hazudják róla, hogy belehal), akkor az bekerül a TV-be és napokig sírnak rajta, ha meg harminc másik felgyógyul, kétszázhuszonhét meg lábon elviszi, vagy el sem kapja, az meg nem fontos. Ezt mondtam.

Ők biztosan teljesen egészségesek voltak és oltástagadók? Mit lehet pontosabbat tudni erről? (Milyen oltás, ha volt.., hány napja, stb.) - (Mert az biztos, hogy vannak "vírus-okból" halottak, a "kaszás random ott is vág, ahol nem kéne", - de az is, hogy a jó célokhoz is szüksége van a médiának jó példákra. És nem áll tőlük távol a "valóságon igazítás"...)

Azt mondta, hogy aki átesett a betegségen, azt tök fölösleges oltani utána arra a betegségre, nem 6 hónapig, örökre. Ez, hogy passzol a kormánypropagandához?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mi a véleményed arról, ha valaki úgy fikázik valaki mást, hogy nem tudja mit mondott? Mellesleg ki beszélt itt Gödényről? Én Rusvai állításairól beszéltem.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Dehogy nézek Gödény videókat :D Haggyámá' :D

Ez szerinted mi, a szeretet és tisztelet megnyilvánulása?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Gődényt tisztelni kellene? Vagy mi van? :-)

 

Megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal Gődény cégét, de már nem is az ő tulajdonában van

[...]

Az East to West Hungary Trade-re kiszabott bírságot viszont már nem Gődény fogja megfizetni, ugyanis a korábban Fitnesmaffia Sports Company néven futó céget feleségével együtt augusztus elején eladták, tíz hónappal a GVH vizsgálatának elindulása után.

A vállalatot egy ezerfős szabolcsi községben élő 29 éves férfi vásárolta meg, akinek ezenkívül semmilyen más üzleti érdekeltsége nincs, és nem volt korábban sem.

 

https://444.hu/2021/12/20/megbuntette-a-gazdasagi-versenyhivatal-godeny…

Covid-19 vakcinák tudományos szemmel (5.)

Sztem a kutyát se érdekli milyen szégyent érzel, magánprobléma. A fenti az eredeti cím, pedig se tudomány nincs a társalgásban. Az említett véglény feljött a beszélgetésben.   

       Dehogy nézek Gödény videókat :D Haggyámá' :D

Ez szerinted mi, a szeretet és tisztelet megnyilvánulása?

 Na ez után teljesen mindegy, mert nem az eredeti videóról esett szó. Persze lehet hogy elsiklott a szemed felette. 

Látom már kezded megérteni, hogy a COVID-19 járványkezelés tudományos értelemben egy szinten van az energiagyógyászattal. Mióta világ a világ kuruzslás mindig is volt, most talán annyiban rosszabb, hogy a sámánok kormányon vannak és kvázi kötelező felvenned a varázsszérumot, amitől jelenleg az univerzum meggyógyulását várja a világ.

Mindaddig nem lesz béke a Földön, amíg egyetlen olyan gyaur ember is akad, aki kételkedik az mRNS vakcina világmegmentő hatásában, ezért lenne fontos a kötelező oltás. A negatív energiák terjesztőit kell elsősorban az igaz hitre beoltani.

hogy a COVID-19 járványkezelés tudományos értelemben egy szinten van az energiagyógyászattal

Hát érdekes fogalmaid vannak, de mivel nem érthető mire gondolsz sajnos nem tudunk róla beszélgetni. Azt pl. látom, hogy a Covid vakcinagyártás és terítés megfelelő kezekben van. A tudomány picit hasonlít egy számítógépes programhoz, a program sincs kész soha, csak abbahagyják a fejlesztését. A tudomány is nap nap után többet tud a Covid-19 járványt okozó vírust és az hogy ilyen barom témák mint pl ez keletkezhettek a bizonyítéka, hogy a legrosszabbat sikerült elkerülni. 

Egyébként azzal nem tudsz ártani semminek, hogy egy kitalált dologhoz hasonlítod, így megjegyezném.

El kellene azon gondolkozni azoknak akik a te általános Covid-19 álláspontodat osztják, hogy az érveik mennének a levesbe egy pillanat alatt, ha ténylegesen létezne egy világméretű összeesküvés. Pont hogy azt az oldalt segítenétek azokkal a féligfelolvasztott mirelit gondolatokkal amiket itt egyesek megosztanak igazság címén... 

Ismét megosztom a hazai szakértőnk, Merkely Béla "tudományos" kijelentéseit a COVID-19 kapcsán. Tudod, gyűjtöm, ez a hobbim. Mindezt 2 év leforgása alatt produkálta. Csodálkozol azon, hogy energiagyógyászatról beszélek?

 

Videó, ahol arról beszél, hogy senkinek nem ajánl COVID vakcinát, max a kínait:

https://youtu.be/IoSTtkO8fbc?t=7

A koronavírus nem mutálódik:

https://www.delmagyar.hu/orszag-vilag/merkely-bela-nem-lesz-bizniszkerdes-a-gyogyszergyaraknak-a-virus-elleni-vakcina-6561755/

Aki beoltatja magát, élete végéig védettséget élvezhet:

https://metropol.hu/aktualis/aki-beoltatja-magat-elete-vegeig-vedettseget-elvezhet-151829/

Itt kifejti, hogy nem lesz negyedik hullám:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210523/merkely-sem-nyaron-sem-szept…

Itt elmondja, hogy lassú, elhúzódó lesz a negyedik hullám:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/27411/lassu-elhuzodo-le…

Itt elmagyarázza, hogy az oltatlanokat érinti elsősorban

https://www.origo.hu/itthon/20210906-merkely-bela-negyedik-hullam.html

Itt két Szputnyikra felveszi a Janssen-t:

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/merkely-bela-harmadik-oltas-nemze…

Itt nem mindenkinek ajánlja a harmadik oltást:

https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20210805/merkely-bela-nem-mindenkin…

Itt arról beszél, hogy a nyugodt karácsony azon múlik, hányan veszik fel a harmadik oltást.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/merkely-bela-nyugodt-karacsony-azon-m…

 

Most már biztos, hogy másik filmet nézel. Nem tudom, mit értesz legrosszabb alatt, de gyanítom, hogy ez a virus édeskevés ahhoz, hogy  bármilyen komolyabb problémát okozzon. Ez nem a World War Z remélem, ez számodra is világos.

Ami kiderult az az, hogy modern tudomány ide vagy oda, egy ilyen lepkefingnyi problémát sem képes helyesen kezelni, mint a covid. Kurvara szart sem tudnak róla 2 év után sem, az oltasaik annyit érnek mint halottnak a szenteltviz, a meglevo és jövőbeli problémáink pedig a jarvanykezelesnek hazudott káosz miatt vannak és lesznek.

Az a baj ezekkel a kiragadott példákkal, hogy bárminek is az alátámasztására lehet találni.

Anyósomat (67) hiába próbáljuk meggyőzni, hogy ebben a korban azért kéne valamelyik oltás. Egymás után emlegeti az ismerős ismerősét, aki miután megkapta a 2. pfizert leállt a szíve és meghalt.

Akkor ezek alapján oltás v nem oltás?

Legyen úgy továris, Szputnyikos elvtárs covidos-karanténban. De egy Moderna / Pfizer az orosz chipet átprogramozná, hogy ne Moszkva adja a parancsokat.

Előny lenne még, hogy a Szputnyikhoz adott hátitáskát (amiben az akksi van) is eldobható lenne, nem zavarna akkor az alvásban. :D

Nem fog itt nevetni senki sem, csak azok akik jó nagy pénzeket lehúznak az emberekről az egész világon. Túlságosan sikk lett, (a soros elit soraiban főként,) a passzív jövedelem szerzés, hosszú távon előre gondolkodva. Hogy valóban hatékonyan és globálisan menjen, ahhoz nem árt előzetesen persze sok befektethető pénz, hadihajók, rakéták, stb. - (Mert még 10-20 év múlva is nagyrészt fizetni fogják az államok az adófizetők pénzéből a "pandémiás" hitelek kamatait.)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha egy kicsit jobban belegondolunk a kötelezés teljesen a tudomány ellen megy, egyrészt azért, mert nem lesz kontroll-csoport, illetve lesz aki oltatlan marad, de illegálisan, és az is tovább torzítja a számokat.

Tehát aki a tudomány pártján van, annak nem szabad a kötelező oltás mellé állnia, ugyanis ezzel teljesen elveszítjük a lehetőségét is annak, hogy valaha is normális adatokhoz jussunk.

Valójában már most itt tartunk, jól példázza ezt Csollány esete is, akiről most lehet vitatkozni, hogy vajon oltott-e? Nem értek a joghoz különösebben, de vagy egy olyan érzésem, hogy jelenleg ez kurvára magánügye, és még csak nem is illene beszélnünk róla, és aki esetleg elmondja, az pedig az adatainak a kezelésében szabálytalanságot követ el.

Ennek kapcsán eszembe jutott egy intézkedés lehetősége, ami érdekes módon fel sem merült eddig, pedig ez az egyetlen, ami némileg korlátozza az egyén szabadságát, és mégis megfontolnám még én is az ultra libertárius hozzáállásom ellenére is! Nevezetesen, hogy azt a szabályt fontoljuk meg, hogy mindenki azt csinál, amit csak akar (tehát oltat, eszi a D-vitamint, Ivermektint, stb ahogy csak akarja), de azzal a kitétellel, hogy halála vagy súlyos megbetegedése esetén ez nyilvánossá válik! (És természetesen nem csak Covid, hanem egyéb halálozás esetén is, hiszen ez a vesszőparipám a kezdetektől, hogy a kettőt együtt kell számolni, értelmetlen elkülöníteni!)

Ha egy ilyen rendszer lenne, akkor senkinek nem állna érdekében csalni, hiszen éppen azért teszi mindenki amit, mert azt gondolja, hogy az a biztosabb a saját és környezete egészsége szempontjából. Tehát az adataink sokkal közelebb állnának a valósághoz, nem nagyon merülne fel az a kétely, hogy akkor egy konkrét esetben csaltak-e vagy nem?

Ezen a módon juthatnánk a legtisztább tudományos adathoz, információhoz, és cserébe ráadásul a jogaink többsége tiszteletben volna tartva. Egyedül a "privacy" sérülne némileg, de ezt valóban meg lehetne magyarázni, hogy a hasznossága miatt jó kompromisszum.

További vicc, hogy ezt még a vaxerek sem kellene, hogy ellenezzék, ugyanis ha valóban annyira pozitívak volnának az adatok - amik ezen az úton jó minőségben keletkeznének - akkor nyilván pikk-pakk meggyőznék az anti-vaxereket is. Ha nem Gulyás Gergelynek kellene elhinni az "ezek nem hivatalos adatok, de..." kezdetű mondatát, az talán meggyőzőbb volna a megátalkodott anti-vaxereknek is.

Mit gondoltok erről?

Azt gondolom, hogy ha mar vedeccsegi igazolvanyozunk, akkor onnantol kezdve az oltottsag tenye es az oltoanyag fajtaja nyilvanos adat es nem bunkosag megosztani. Sot, kifejezetten tamogatom, hogy minel hamarabb tegyuk tisztaba a nyilvanossag ele kerult eseteket (mentosok, Kobor, Csollany), mert ellenkezo esetben latjuk mire hasznaljak fel ezeket egyik vagy masik oldalon.

Én még nem gondoltam teljesen végig az implikációkat, de így elsőre azt mondanám, hogy a privacy ilyen szintű korlátozását talán támogatnám. De igazából ha statisztika volna, az is elegendő lehetne talán, bár az a baj, hogy név nélkül közölve nem lehet visszaellenőrizni.

Azt azonban látni kell, hogy a jelenlegi rendszerben már most esélytelen tiszta adatokhoz jutni, hiszen szinte biztos hogy vannak emberek, akik feketén jutottak oltási papírokhoz. Ez kódolva van abban az intézkedésben, hogy korlátozzák az oltatlanokat, újabban komoly életbevágó módon is. Azért egy főorvos nem hiszem hogy el akarna menni utcát seperni, fekete oltásit kapnia viszont nem kerül semmibe. Nem akarok ezzel senkit vádolni, csak gondoljunk bele, hogy a rendszerbe bele van kódolva ez a fajta csalás.

Amnesztiát kellene adni erre a típusú csalásra garanciával a jövőre nézve is (ha én lennék a főminiszter, akkor azt mondanám, hogy aki valaha olyan törvényt hoz, ami elítéli az amnesztiát kapott embereket, annak büntetlenül levághatják a tökét. Akinek pedig nincs töke, az eleve ne lehessen ilyen pozícióban persze...), és tiszta vizet önteni a pohárba. Enélkül soha nem juthatunk rendes adatokhoz. Jelenleg a tudomány nevében szisztematikusan torzítjuk a nemlétező adatokat! Nevetséges.

+ 1. Ha összehasonlítod a rendvédelmi szervek vagy pedagógusok oltási arányát az egészségügyben dolgozókéval, akkor látni a papíron oltott egészségügyi dolgozók arányát. Ha jól emlékszem 20-25% körül van. Amellett, hogy óriási nyilvántartási káosz van az hírlik, hogy sokszor a működőképesség megőrzése érdekében tekintettek el egy-egy távozni készülő dolgozónál a tényleges oltástól.

Kibővíteném, a kórházban, - akár lélegeztető gépen, - elhunytak adatainak, minden egyes konkrét esetben a valóságos ok kimutatásával, - befolyásolási lehetőség nélkül, - történő vizsgálatát. (Boncolás, szerológia, stb.) Mert gyaníthatóan a kórházi szuper-baktériumok legalább annyira szerepet játszanak egy ott hetekig altatva "heverésző" beteg esetén az elhalálozásban, mint a SARS2. És persze természetesen minden lokális érdek azt kívánja, ezek ne derüljenek ki, azaz a statisztikákban a halálozási ok egyenlő Covid 19-el.)

(Sajnos, már pandémiát megelőzően is Magyarországon évente százak fertőződtek meg, közülük esetleg haltak is bele, a kórházi kezelésekbe, műtétekbe ilyen okból.)

Akkor beszelj erthetoen, mert nem tudom kibogaraszni, hogy mit akarsz mondani.

A fenti sztoriban egy felnott emberrol van szo, aki penzert bevallalta, hogy felveszi mas helyett az oltasokat. Nem tudom, mennyire kellett erre rabeszelni, de mindegy is. Egyedul o a balfasz senki mas. A pszichopata meg teljesen mast jelent.

Ami szerinte szamara veszelyes. Ez nem pszichopata es totalisan lenyegtelen reszletkerdes. A masik egy felnott ember, mondhatott volna nemet.

De itt mar olyan reszletekre tamaszkodsz ami egyikunk szamara sem ismert. Lehet, hogy nem is kellett rabeszelni, hanem o ajanlotta fel annak remenyeben, hogy igy biztosabb vedelmet kapjon. Fasz tudja.

Egy dolog viszont biztos: egy idiota beadatott maganak 10 adag oltast. Nem kenyszeritettek, sajat akaratabol vette fel. Hala az eszement panikkelto es oltast istenito propagandanak.

Én se gondolom, hogy a magát 10x beoltató ember ne lenne ugyanolyan segghülye.

Csak volt itt egy kérdés, hogy kinek a hatására cselekedett.

Hát a megrendelői hatására, akik még fizettek is érte.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Kellett egy kis idő, hogy leessen, hogy a megrendelő nem a Pfizer, a végrehajtó nem a kormány és a 10 vakcinát nem a segghülye lakosságba tolják bele, hanem másról beszélsz.

 

Hogy is hívják ezt? Üldözési mánia?

Azt hiszem megkísértett az R=1 gondolkozás engem is.

:)

A Pfizer is megtolta pénzzel a német kancellár pártjának tisztújító kongresszusát, ahogy korábban a CDU-rendezvényekkel tette

A mind az új német kancellárt, mind az új egészségügyi minisztert adó szociáldemokrata párt múlt hétvégi tisztújító kongresszusát pénzzel támogatta a covid elleni mRNS-vakcináival az európai piacot uraló amerikai Pfizer gyógyszergyár (nem csak ők nyilván, számos német vállalat mellett ott van még az EON, a Microsoft és a Deutsche Post-DHL logója is). Persze szép a transzparencia, és hogy ezt nyíltan kirakták, de kérdés, mennyiben növeli a maguknak a szabadságuk visszakapásához a jelek szerint újabb és újabb boostereket beadni köteles emberekben, vagy épp a pont az mRNS-vakcinák iránt szkeptikus polgárokban az egész vakcinálás iránti bizalmat mindez. Nem beszélve arról, hogy kormányon az SPD erőteljesen kiállt a Pfizer-BioNTech szabadalmi jogának megtartása mellett, az elrendelt kötelező oltással pedig újabb szép összegű megrendelésekhez juttatja a gyártót. Vajon mi történne Szerbiában, ha a Szerb Haladó Párt kongresszusát a RioTino bányacég szponzorálná?

A Pfizer gyakorlata persze nem új: ők korábban hatszámjegyű euróval támogatták az előző kormánypártot, a kereszténydemokrata CDU-t, mígnem rájöttek arra, hogy amennyiben kimondottan egy pártkongresszust szponzorálnak, az másik jogi kategória, és sokkal inkább megéri mindkét félnek. Hiszen egyrészt csökkenti az adóalapjukat, másrészt úgy nem kell feltüntetnie a 10 ezer euró fölötti pártfinanszírozás tényét sem a szponzorálónak, sem a szponzorált pártnak. (BM)

Szerkesztve: 2021. 12. 16., cs – 10:52

Csollany Szilveszter:

 • Okt. 28. booster oltas Janssen
 • Nov. 9. fertozes
 • Nov. 14. elso pozitiv teszt, enyhe tunetek: natha
 • Nov. 22. aszpirin napi 2, negativ gyorsteszt
 • Nov. 25. laz
 • Nov. 26. korhaz, itt meg javulni latszott az allapota
 • Nov. 30. Koranyi

"Oltott vagy sem?

Csollány Szilveszter rendelkezik oltással, legalábbis erről papírja van. November elején kaphatta meg a Janssen, egy dózisú szert. Az olimpiai bajnok a közösségi oldalán korábban rendszeresen osztott meg oltásszkeptikus tartalmakat. Novemberben azonban Ausztria bekeményített, és mivel Csollány Szilveszter edzőként ott dolgozott, szüksége lehetett oltási igazolásra."

Update: az oltást (ha felvette) felvette kényszerből, két héttel a kórházba kerülés előtt. Védettsége így nem alakulhatott ki. Hát, ugye nem kényszerből és nem a járvány közepén kell oltatni.

A sportoló korábban több oltásellenes posztot is közzétett a Facebookon. Utólag azonban kiderült, hogy ennek ellenére beoltatta magát, mivel Ausztriában dolgozott egy kismartoni klubnál edzőként, és ehhez szüksége volt a védettségi igazolványra. Csollány Szilveszter így végül a Janssen egydózisú vakcináját vette fel, de csak két héttel az előtt, hogy elkapta a vírust, így nem volt elég idő a védettség kialakulásához. 

Link: https://index.hu/belfold/2022/01/08/csollany-szilveszter-koronavirus-le…

trey @ gépház

Vagy a "Jansen" beadása volt trükkös, esetleg placebo. Vagy Csollány "okosban" intézte az igazolást. - (Ha így volt, erről nem fog számot adni! De az ehhez segítő kezet nyújtó "házi" sem.) - Ugye, a "vad"-oltáselleneseknél még esetleg ez a tényező is bejátszhat...

(Onnan gondolom, hogy itt esetleg az oltás fabatkát sem ért, - és tekinthető meg nem történtnek, - mert a "3-as pfizer-esek" esetén fehér holló ritkasággal történik ilyen. Vagy ha intenzív "kerülne elő" mégis, akkor ott erőteljesen más eü tényezők is bejátszanak. Ehhez mindenki kérdezze intenzíven dolgozó ismerőseit. Az enyémek eddig nem tudnak ilyenekről.)

Van valami hivatalos allasfoglalas, hogy hany het utan alakul ki a vedettseg?

 

Mert most 3 honap utan mar nem szamit (pl. mutetnel), 2 hetig meg nem jo.

Eleg szuknek tunik az az idoablak amikor valo valamire az az oltas.

 

Es az en adombol oltjak halomra az embereket:) Inkabb vennenek lelegeztetogepeket helyette:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Látom, nagyon viszket neked ez a Csollány-ügy. Szerintem valahogy meg még kéne próbálnod elengedni és nem ilyen beismerés-szagú Index cikkekkel fárasztani magad. "Úgy tűnik, mégiscsak be volt oltva" jézusisten, ki állította, hogy nem? Ja, hogy az oltásellenes posztjaiból deriválták a mindentjobbantudók. Szánalmas egy világot építetek, de végülis a ti dolgotok. Most már az is szarfej, aki nem jókor és nem az ügyeletes jófejvagyok vakcinát veszi fel. Mert az Új Világban nem az orvos ajánlja és adja be a megfelelő típusú vakcinát, a megfelelő időben, hanem faszacsávó trey azt tudja jobban. Hülye Csollány meg így járt, nem kérdezett meg téged sajnos.

Kérőddz vissza még párszor nyugodtan, büdösebb már ettől nem lesz itt az biztos. Pár hét és talán lesz Index-cikk az előtte kapott 2 Pfizerjéről is, addig nézz itt továbbra is mindenkit hülyének. Megteheted.

Nem akart kórházba menni az oltásellenes aktivista, meghalt

Koronavírusban meghalt a 61 éves Doug Kuzma, aki az egyik legismertebb oltásellenes aktivista, illetve podcaster volt az Egyesült Államokban.

A híresztelések szerint Kuzma december elején a ReAwaken America nevű, oltásellenes és egyéb konteókat felvonultató konferencián kaphatta el a vírust. Erről korábban ő maga is közzétett a világhálón képeket, amelyeken az látszik, hogy sokan gyűltek össze távolságtartás és maszkviselés nélkül.

December 15-én aztán már arról számolt be, hogy lázas. Egyik követője egy kommentben azt javasolta neki, hogy teszteltesse magát, mire az volt a válasza:

Előbb halok meg otthon, mint hogy kórházba vigyenek. 

Ekkor még azt sem akarta elismerni, hogy a koronavírust kapta el, de utána ezt ő is belátta, kórházba viszont továbbra sem akart menni.

Végül karácsonyeste eszméletlenül találták meg a saját otthonában, és kórházba szállították, lélegeztetőgépre helyezték. Doug Kuzma végül január 3-án halt meg a betegségben. 

Ne húzd fel magad! 🙃

trey @ gépház

Ő döntése volt, én köszönöm szépen jól vagyok. Igaz nem vagyok oltásellenes, csak a kötelező és a kikényszerített oltással nem értek egyet, továbbá a kialakuló félben lévő Covid terrorral.

Egy-egy esetet ide lehet citálni, de ha korrekt akarsz lenni akkor hozzáteszed, hogy emellett több mint 1000 ember köszöni szépen jól van. Aztán megint jöhet az egyedi eset.

Arról már ne is beszéljünk, hogy az oltásaiddal is bármikor ugyanerre a sorsra juthatsz. Legfeljebb valamivel kisebb eséllyel.

Elkapott egy sima bakteriális fertozest, valami random *coccus-t. Annyi esze sem volt, hogy megvizsgaltassa magát, pedig egy antibiotikum kúra megmentette volna. Covid teszt nem volt, tehát nincs igazolt diagnózis.

Ja, várj, ez nem is lehetséges, hiszen most már csak Covid betegség létezik, minden más eltűnt. Végleg. 

Sejted, hogy ha coccus van, akkor arra van antibio. Másrészt az amcsiknál rutinból csinálnak baktérium vs. vírus tesztet, hogy csak úgy poénból ne írjanak fel antibiot. Ha pedig mégis coccus, az a kórházban igen hamar kiderült volna, és kellően lórugás antibioval elég gyorsan javítható az állapot. Tudom, biztos a szupperrezizesztens törzs volt...

Sajnos igen, minden kórháznak vannak saját törzsei, szuper rezisztensek is jöhetnek. A bacik is mutálódnak, figyelve az antibiotikumok kikerülésére. Ráadásul helyben történik, ehhez nincs szükségük 4. biztonsági szintű laborra és laboránsra, nanotechnológiára, szintetizálásra, mert a vírusokkal szemben ők maguktól is élnek.

Kibővítem, szembe szomszédom vadul hintette még a face-n is az "ellenes" igét (60 körül volt,) természetesen nem volt oltva, 3 hét alatt halt bele Covidba, éppen karácsonyra.

(Egyébként, "szállóige" lett az a telefonon kihívott "mentő-pilóta", aki tömören így fogalmazott a kétségek és erős tünetek között hányódó beteg számára..,  "Ha jót akar magának, ne menjen kórházba." - Egyenlőre az a gyakolati információm, hogy a Pfizer ebben láthatólag tud segíteni, persze akkor, ha az ütemezett "oltakozások" kb. 6 hónapra megtörténtek. - Már a 8 hónap kihagyás sem elég jó.)

Papíron a 2 oltásos sztoriknál a második oltás utáni 2. hét után tekinthető védettnek az illető. Emlékeim szerint a Janssennél is hasonló a helyzet, csak ott 1 oltástól nézve. Az azért fontos, hogy az N-edik napon nem egy kapcsolót tolnak fel a szervezetben, hogy jólvan, akkor most már védett, hanem így készült a klinikai vizsgálat, és akkor találtak már sok ellenanyagot. Ugyanakkor a 2 körös oltásoknál már az elsők után 2 héttel is értékelhető védettség van, amit szintén tanulmányok igazoltak.

Szerkesztve: 2021. 12. 16., cs – 11:43

Dr. Robert Malone virológus, immunológus, az mRNS-technológia feltalálójának S.O.S. üzenete a szülőknek a gyermekeik oltásával kapcsolatban.

https://www.bitchute.com/video/Rc4sFdTwHDzP/

Na rá aztán elég nehéz ráfogni, hogy antivaxer, mert ő találta ki az mrns oltást!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Gyászoló szülők figyelmeztetnek, hogyan ölték meg gyermekeiket a kovid oltások.

https://www.bitchute.com/video/QdCzb8iFeO3z/

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211215/kemeny-uzenetet-kuldott-a-go…

Kemény üzenetet küldött a Google a dolgozóinak: vagy beoltatod magad, vagy új munka után nézhetsz

Szokasos magyar sajto szinvonal, annyival kiegeszitenem, hogy az amerikai dolgozoinak.

Amit nem ertek a sztoriban, hogy nem arrol volt szo, hogy ennek lehetoseget (marmint oltas hianya miatt kirugas, fizetes megvonas) az USA teljes teruleten visszavontak es meg is tiltottak a munkaltatoknak?

Szerkesztve: 2021. 12. 19., v – 08:27

Covid-halottnak könyvelik azt is, aki nem volt az: leleplezés egy kórházi dolgozótól a frontvonalból Leleplezés!

Covid-halottnak hazudják a statisztikában azt is, aki nem volt az - hangzik el egy ápolótól az alábbi videóban: a Mi Hazánk feljelentést tesz a közérdekű adatok meghamisítása miatt. Hiába ismeri el a kórházi dolgozó, hogy tudja, hogy az adott illető nem volt covidos, mégis annak könyvelik el a hivatalos statisztikában, és azt is elmondja: ha valamelyikük beszélne erről a nyilvánosság előtt, biztosan kirúgnák. Aségügyi dolgozók közül rengetegen csak a zsarolás miatt oltatták be magukat, ahogy a felvételen is hallható. Szóbeszédekből már sokan tudhattunk arról, hogy mi folyik valójában a kórházakban, de itt most olyan bizonyíték került elő, amely meg kell, hogy győzze az eddig kétkedőket is. Oszd meg a videót, hogy mindenki megtudja az igazságot! - írja Facebook-bejegyzésében Dúró Dóra.

https://www.facebook.com/watch/?v=279770047505935
Forrás: https://kuruc.info/r/64/237550/

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ausztriában meg kiengedik az oltatlanokat az utcára 24.-től 27.-ig és 31.-én. Had gyülekezzenek, had bulizzanak...azokon a napokon biztos nem terjed a kovid. (Amit természetesen kizárólag az oltatlanok terjesztenek, nem a fertőzöttek.) Ez annyira átlátszó már, hogy csak az nem lát már át rajta, aki nem is akar.

Hát a sötét középkor a kispályán tartalékos ahhoz képest ami most folyik. Biztos vagyok benne, hogy az emberiség legsötétebb korszakát éljük, amikor mindent sárba tiprunk a profit oltárán és többség (?) észre sem veszi, sőt élteti a diktatúra kialakulását. Olyan abszurd baromságokat nyelnek be az emberek, mint az egyént nem védi az oltás csak a társadalmat, meg egy gyógymód működésképtelenségének az oka az, hogy vannak akik nem veszik be a gyógyszert.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ugy latom a vaxx-hivok - nem meglepoen - nem tudnak igazabol allast foglalni a fenti videoval kapcsolatban. Egyedul Willy fejtette ki unalomig ismert velemenyet, miszerint baromsag, de erdemi magyarazattal termeszetesen most sem szolgalt. A tobbiek biztos a karacsonyi bevasarlassal es/vagy a harmadik oltas mellekhatasainak kiheveresevel vannak elfoglalva mikozben buzgon fogyasztjak a napi baromsagot a hirekbol.

Szerkesztve: 2021. 12. 19., v – 16:24

Az elmúlt másfél év legfontosabb kijelentése - amit persze nem vett át a mainstream média. Vajon hány orvos tud róla?

Letoha Tamás kutatóorvos véleménye:

"Ideje kimondani: a COVID-19 a SARS-CoV-2 által a tüdővérkörben indukált vérrögkéződés, amit elsősorban a tüskefehérje heparin-kötő régója befolyásol. A legenyhébb tünetek esetén megkezdett tromboprofilaxis így életmentő lehet. Nemzetközi, kontrollált vizsgálatban a nem kritikus állapotú Covid-19-ben szenvedő betegeknél a terápiás dózisú heparinnal végzett véralvadásgátló kezdeti stratégiája növelte a túlélés valószínűségét a kórházból való kibocsátásig, csökkentve a szív- és érrendszeri vagy légzőszervi támogatást a szokásos thromboprofilaxishoz képest."

Eredeti tanulmányt lásd ITT.

Hány embert lehetett volna vagy lehetne megmenteni, ha alkalmaznák is ezt már a betegség kezdeti szakaszában? A háziorvosok nagy többsége miért nem javasol még Aspirin Protect-et sem sem betegségben, sem oltásnál.

Az orvosok még mindig tüdőgyulladásként tekintenek a COVID-ra. Pedig a COVID elsődleges trombózis, másodlagos (mivel a vérrögképződés a tüdőerekben lép fel) tüdőgyulladás. De az orvosnak mindig a kiváltó okra kellene fókuszálnia a kezelést!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Igen érdekes videó! Toroczkai beszélget kutatókkal (az egyik 3 pfizer oltáson van túl, nem éppen oltásszekptikus!)

https://youtu.be/pa-1tX-lRQ4

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

https://corona-hanau.de/2g/145056/index.html

Ha jól értem nem a város találta ki, hanem valami kretén boltosok, a város "csak" támogatja.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Még nem kötelező, ők is írják, de az a borzasztó, hogy primitív kretén németek újra jelölgetni akarják az embereket. Ha kicsibe megszokták, jöhet nagyobba. Lehet, hogy teszt a hatalom részéről, de az is lehet, hogy tényleg csak pár idióta "találmánya". Az az ijesztő, hogy a város nem küldte a picsába őket.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"A filmben egy 12 órás műszakot mutatunk be egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével, de megszólal benne több szakdolgózó és orvos a COVID ellátó részlegekről, illetve két beteg is vállalta a nyilatkozatot. Kollégáink beszélnek a munkájukról, érzéseikről, motivációjukról, félelmeikről, míg a betegek elmondják, hogyan élik meg az új koronavírus fertőzést.

A filmmel a célunk bemutatni, hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan bírkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket."

https://www.youtube.com/watch?v=u2uuDUlYwzI

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

„Korunk a tudományra épül és igényli a tudós ember megnyilatkozását, indítékainak, eszméinek, véleményének ismeretét is. Fel kell tehát fednünk önmagunkat, hogy a tudomány ne messzi tájképként, hanem testközelben szemügyre vehető emberi képletként váljék láthatóvá”

Karikó Katalin kapta az idei Bolyai-díjat

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Fantasztikus hol tart már a tudomány, vagy mégsem...

Érdekes nature cikk.

Hogyan tette tönkre a COVID a tudományos bizonyítékok folyamatát

A világjárvány stresszteszt alá vetette azt a módszert, ahogy a világ a tudományos bizonyítékokat előállítja – és az összes hiányosság napvilágra került.

https://www.covid1001.hu/hogyan-tette-tonkre-a-covid-a-tudomanyos-bizon…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2021. 12. 20., h – 10:43

Fantasztikus latni, hogy ez a virus milyen okosan es precizen igyekszik kovetni es kiszolgalni a gyogyszeripar igenyeit. Az omikron ellen - bar emberre gyakorlatilag veszelytelen - kizarolag a harmadik (par honap mulva majd a negyedik) oltas nyujt vedelmet, a gyerekekre meg mit ad isten pont akkor kezd el veszelyes lenni a virus es akkor kezdenek el intenziv osztalyra kerulni, amikor elerhetove valik szamukra az oltas.

Forras: portfolio.hu

Nem tudok konkret linket adni. Az elmult par napban a portfolio-n olvasott hirek gyakorlatilag masrol sem szolnak, mint hogy mekkora gebasz jon az Omikronnal (jon is egyebkent, csak nem a betegseg miatt), illetve hogy gyerekek kezdik feltolteni az intenziveket.

Egy kiragadott pelda: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211213/sokkolo-helyzet-a-korhazakba…

Miért, ez eddig nem így volt? Minden egyes hullámnál jön a világvége, mert a [INSERT CURRENT COVID-19 VARIANT HERE] aztán így-meg-úgy... A deltával is riogattak, hogy minden oltatlant meg fog találni és ki fog nyírni, oszt lassan vége a deltának és feleannyian haltak meg, mint az előző hullámban.

Japan oktatoanyag arrol, hogy Hogyan ne legyunk egy utolso szarhaziak?

Aaron Kheriaty (Brownstone Intézet) - Japán oltási politikája: nincs kényszer, nincs diszkrimináció.

A japán egészségügyi minisztérium ésszerű, etikus megközelítést alkalmaz a Covid-oltásokkal kapcsolatban. Nemrég a vakcinákat szívizomgyulladásra és egyéb kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéssel látták el. Megerősítették továbbá elkötelezettségüket a nemkívánatos események jelentése mellett, hogy dokumentálják a lehetséges mellékhatásokat.

A japán egészségügyi minisztérium kijelenti: „Bár minden állampolgárt arra biztatunk, hogy megkapja a COVID-19 elleni védőoltást, ez nem kötelező. Az oltást csak az oltandó személy hozzájárulásával adjuk meg, a tájékoztatást követően.”

Továbbá kijelentik: „Kérjük, saját döntése alapján vegye be az oltást, megértve a fertőző betegségek megelőzésének hatékonyságát és a mellékhatások kockázatát. Beleegyezés nélkül nem adható be védőoltás.”

Végül világosan kimondják: „Kérjük, ne kényszerítsen senkit sem a munkahelyén, sem a környezetében lévőket az oltásra, és ne tegyen hátrányos megkülönböztetést azokkal szemben, akik nem kaptak védőoltást.”

Ezenkívül hivatkoznak egy „Emberi jogi tanácsok” oldalra, amely utasításokat tartalmaz a panaszok kezeléséhez, ha az egyének munkahelyükön oltással kapcsolatos diszkriminációval szembesülnek.

Más nemzetek jól tennék, ha követnék Japán példáját ezzel a kiegyensúlyozott és etikus megközelítéssel.

Forras: Letoha Tamas

A "kovidiota" friss, 2021-es ertelmezese:

https://www.facebook.com/tamas.letoha/posts/10219002510764760

Komment:

Veszélyesnek tűnik (legalább is a józan észre nézve).... De ezt a szakértők már tudják: "A német egészségügyi miniszter, aki korábban járványügyi szakemberként dolgozott, arra figyelmeztetett, hogy az omikron variáns miatt hatalmas ötödik hullámra lehet számítani. “Óriási ötödik hullámot feltételezek. Szoros kapcsolatban állok az Egyesült Királyságbeli kollégáimmal, mind politikai, mind tudományos szempontból” – mondta Karl Laeuterbach. “A kollégák azt állítják, hogy amit a helyszínen megfigyelnek, az meghaladja az egész világjárvány idején eddig tapasztaltakat. Fel kell készülnünk egy olyan kihívásra, amellyel ebben a formában még nem kellett szembenéznünk.” A londoni Imperial College tanulmánya szerint az omikron variáns több mint ötször fertőzőbb, mint a koronavírus delta mutációja, és nem okoz enyhébb tüneteket az általa kiváltott betegség. "(forrás: korkep.sk dec 18.) Van még kérdés??

> az omikron variáns több mint ötször fertőzőbb, mint a koronavírus delta mutációja

 

Sírva röhögök most már. Nem tudom ki emlékszik (ugye a legtöbben kb 1 hétre emlékeznek visszafelé, azért mondom ismétlésként), hogy a delta is sokszor fertőzőbb volt, mint az az előtti (azt már én is elfelejtettem, hogy az melyik volt, nekem sem végtelen hosszú a memóriám). Ugyanazokat a patterneket írják, mint tavaly, előre megmondtuk, hogy télre jönni fog a következő mutáns, és még ezeket a paneleket is simán meg tudtuk volna előre írni, hogy ennyivel meg annyival fertőzőbb. Ezt a szorzós felfelé lépdelést a fertőzőképességgel eddig kb 3-4-5-ször eljátszották az "eredeti" Wuhani variáns óta. Exponenciálisan növekszik a fertőzőképesség, lassan 30 centis ólom koporsó kell a fertőzés elkerüléséhez :-)

Fogdjunk, hogy 1 év múlva (már annak aki megéri persze...) jönni fog a következő variáns, ami megint 5-ször jobban fertőzni fog.

Nekem nem hiányozna, én el is törölném a kötelező oktatást. De ha viszont kötelező, akkor meg szívás ha nem lehet járni, nem?

Tavaly egyébként volt aki nem járatta a gyerekét, mert féltek a vírustól, és csak simán vizsgáznia kellett év végén. Végülis ez egy egész jó deal, csak tartok tőle ez sem tart örökké.

Hont Andras

Csillió cikket olvastam az elmúlt hetekben, amelyeknek a lényege az volt, hogy a népesség néhány ezrelékére ráfixálódott járványújságíró alig leplezett szomorúsággal konstatálja, hogy nem azt látja, amit elképzelései szerint látni kéne, ezért igyekszik a képet hozzátorzítani az előfeltételezéseihez. A nagy gazdasági magazin kolumnistája felidézi az „unortodox magyar járványkezelést”, majd rezignáltan hozzábiggyeszti, hogy „most a fertőzöttségi görbe azt mutatja, hogy ez működik is. Hiszen nagyon hasonlít a szlovákra és az osztrákra, a nagyon gyors felfutás után most hasonló ütemben látszik csökkenni az újesetek száma, pedig nálunk nem is voltak korlátozások”. Nyilván csak egy tudatlan, alulképzett véglényben merülne föl, hogy akkor a korlátozásokkal kapcsolatban van valami probléma, egy művelt pesti újságíró átlát a szitán. Az esetszám csökkenése „csak a tesztelés tudatos hanyagolása miatt tűnik így”. Hogy a halottak, az ápoltak, az intenzíven lévők miért vannak szintén kevesebben, arra nem tér ki, de mindennel nem lehet foglalkozni, főleg olyasmikkel, amelyek megzavarnák a világképét.

Vagy az egykori gonzó lapból közegészségügyi értesítővé és progresszív illemtankönyvvé vált portálon fejtegeti bágyadtan a kovidmunkatárs, hogy a lélegeztetőn lévők számában azért következett be csökkenés, mert megváltoztatták a kórházi adatszolgáltatást. A mellékelt ábrán jól látszik, hogy valóban volt változtatás, de nem amiatt csökkent, hanem egy eleve csökkenő tendencia idején került rá sor. Amennyiben a kimutatás végig egységes, úgy szépen rajzolta volna ki a görbe íve a tavalyit. Ahogy a többi lényegi adatnál is.

Itt van ez a cikkünk november elejéről. https://atlatszo.hu/.../igy-koveti-a-negyedik-hullam-a.../ Megfogalmaztuk benne, hogy a negyedik hullám követi a másodikat, és megnyugtató, hogy föltehetően nem éri el a kórházi ápoltak és a lélegeztetőn lévők száma a tavalyit, az egészségügyi kapacitások minden jel szerint bírni fogják. Egyedül az új regisztrált fertőzöttek száma alakult máshogy, az a nyári britre emlékeztetett, amikor is gyors terjedés mellett sem megbetegedésben, sem halálozásban nem volt kiugrás. Ám a görbe fellendülésének és hanyatlásának időpontja itt is megegyezett a tavalyival. Egyből megindult az ócsárlás a felvilágosultak körében, hogy mi ezt honnan tudjuk, micsoda sarlatánság satöbbi. Mivel ezek nem csupán éles eszű és körültekintő emberek, de jellemesek is, ezért kizárólag a hátam mögött – hangulatot keltve vagy feljelentések formájában (megjegyzem: teljesen fölöslegesen). A napi adatokkal frissített ábrák alapján üzenem: kinyalhatják.

Csak azt fogjuk leírni, amiben biztosak vagyunk, illetve jelezzük a kételyeinket, ha nem. Amennyiben erre most a szokott tudálékos károgás lesz a válasz, úgy elő fogom szedni, amit a terasznyitáskor készítettünk, és mellé pakolom a teljes magyar sajtó összes címlapját (lementettem). Vannak ugyanis nagyobb törvényszerűségek, amelyek minden piszlicsáré emberi intézkedésnél erősebben határozzák meg a járvány dinamikáját, és azt is megmutatják, hogy az élet többi jelenségéhez képest az milyen mértékű. És ezek tudhatóak lettek volna elég korán, csak kíváncsinak kellett volna lenni, kérdezni, utánajárni. Meg egy minimális emberismerettel rendelkezni, hogy kitől érdemes kérdezni, de – teszem azt – a vezető kereskedelmi tévé hetente nyilatkoztatja a természettudományok Nógrádi Györgyét, akiről üvölt, hogy a szereplési vágyon túl más nem hajtja. Azonban a sajtó világszerte nem információkat gyűjtött, hanem lájkokat.

Például a magyar szakma egyetlen érdemi hozzáböfögése az volt, hogy hadd menjenek már be hullákat fotózni az intenzívekre. Mindannyian tudjuk, milyen cikkekhez, hogy azok már eleve készek voltak, csak illusztráció kellett volna. Akkor meg minek? A másik kedvencem a rövidnadrágos sajtóstréberektől a „miért nem lehet komolyan venni ezt a járványt irgum-burgum/brühühü?”, miközben aki nem akarta, az sem tudta nem komolyan venni, mivel az időszak jelentős részében be volt zárva, és azóta is hülye, életidegen szabályokkal keserítik az életét, amelyet viszont betart. Ahogy a társadalmak elsöprő többsége is. Mi az állítás ezekben a cikkekben? Miben nyilvánul az meg, hogy „komolyan venni”? Mit kéne még csinálni azon túl, hogy a hülyegyerek pirosló füllel fölmondta a leckét, és mutatja, hogy mennyire jó és illedelmes nebuló, aki a tucatemberek öntudatával hirdeti, hogy meg nem kérdőjelezné az osztályfőnöki órán elhangzottakat? Hogy akkor mi a halált keres a nyilvánosságban, az én nem tudom. Viszont annyit mondanék még, hogy a „letarol”, „tombol”, „ámokfut”, „berobban” és hasonló kifejezések nem az ismeretterjesztéshez tartoznak, hanem a legócskább bulvárhoz.

hogy a népesség néhány ezrelékére ráfixálódott járványújságíró alig leplezett szomorúsággal konstatálja, hogy nem azt látja, amit elképzelései szerint látni kéne, ezért igyekszik a képet hozzátorzítani az előfeltételezéseihez.

és

Például a magyar szakma egyetlen érdemi hozzáböfögése az volt, hogy hadd menjenek már be hullákat fotózni az intenzívekre. Mindannyian tudjuk, milyen cikkekhez, hogy azok már eleve készek voltak, csak illusztráció kellett volna. Akkor meg minek?  

 Hát 'nabravó',  amikor ennek az embernek az írásait olvasom, látom azt a végletekig fixált agyat amit állandóan kifogásol a másikban. Picit undorító, de biztos tetszik pár embernek. 

Végletekig fixalt agya annak van, aki egyrészt meg ma is kepes kiállni a 444 színvonalú újságírás mellett, másrészt kényszert érez, hogy hozzaszoljon valamihez amiről görcsösen szeretne bebizonyitani, hogy hamis, de csak 4 sor semmire futja.

Nem picit szánalmasra sikeredett.

Szerkesztve: 2021. 12. 20., h – 16:43

Gyarapodott a Merkely best of:

 

Szél Bernadett: Merkely Bélának nincsenek meg az általa kommunikált kórházi adatok

Október végén Merkely Béla, a SOTE rektora négy egyetemi klinika "rendszeresen egyeztetett adataira" hivatkozva azt állította, hogy kizárólag 65 év alatti oltatlanok vannak lélegeztetőgépen. Az említett adatok azonban úgy tűnik, mégsem állnak rendelkezésre, Szél Bernadett ugyanis kikérte őket, ám az egyetemtől azt a választ kapta, hogy azok nem érhetők el - olvasható a képviselő Facebook-posztjában.

 

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/szel-bernadett-merkely-belanak-ninc…

 

Ha olyan jó a vakcina, akkor miért hazudnak folyamatosan? Valami vaxxer elmagyarázhatná nekem, hogy hazudozásra miért van szükség? Komolyan nagyon sok embert elbizonytalanít. Én sem vagyok oltásellenes, de olyan mennyiségű visszaélés és zűrzavar van a COVID oltások körül, hogy inkább kimaradok a buliból.

Mert ha elmondanak az igazat, a kutyanak nem kéne a vakcina, viszont az igazolvanyosdi miatt kurva nagy balhe lenne.

Belerangattak magukat a saját maguk ásott gödörbe, amihez kell egy nagyon veszélyes vírus amitől csak az oltás véd meg. Mivel ezek közül egyik sincs, a valóságot kell torzitani a kommunikációhoz. 

Novavax vakcinaja hamarosan elerheto itthon is. Velemenyek?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az illegális lübecki vakcina, ami simán lehet legális, ha nem vakcinának hívják

Vagy száz ember várt arra november végén az északnémet Lübeck repülőterén, hogy beoltassa magát a koronavírus ellen, de hiába. A német rendőrség megakadályozta az akciót, mondván annak az oltóanyagnak, amit az emberekbe fecskendeztek volna, nincs se német, se semmilyen más forgalomba hozatali engedélye.

Az ún. lübecki vakcináról szóló hír bejárta a nemzetközi médiát, még magyar lapok is írtak a „német csodadoktor” „házilag kotyvasztott” „kamu vakcinájáról” – igaz, a készítőjét mint tőle megtudtuk, mi kerestük meg itthonról elsőként.

A téma azért fontos és érdekes, mert Nyugat-Európában sok olyan ember van, aki bár beoltatná magát, nem bízik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) veszélyhelyzeti forgalomba hozatali engedélyével rendelkező, géntechnológiai alapú mRNS- vagy vektorvakcinákban, és alternatívákat keresnek maguknak – a politika és a média az ő kiszolgálásuk helyett inkább a meggyőzésben, majd ha az nem sikerül, a kényszerítésben, és ha az sem, a kiközösítésben utazik. Számos olasz orvos például a bigpharma iránti ellenérzése miatt ment San Marinóba, hogy pénzért beadassa magának az orosz Szputnyikot, és Szerbia kínai Sinopharm-oltása is népszerű volt ezekben a körökben (sőt: a hasonló elven működő, még EMA-engedélyezés alatt álló francia Valnevát az oltásszkeptikusok vakcinájaként emlegeti a német média).

Az unióban egyedülálló módon csak Magyarországon tették mind a kínai, mind az orosz vakcinát elérhetővé, lehetővé téve a vakcinák közti érdemi választást.

Németországban azonban találtak egy jogi kiskaput, amivel eddig közel 30 ezer embernek sikerült beadatni a semmiféle hivatalos engedéllyel nem rendelkező, készítője szerint szuperprémium LubecaVaxot, azaz a lübecki vakcinát.

A kifejezetten rejtélyesnek és elsőre ezoterikusnak tűnő akció mögött a lübecki repülőtér tulajdonosa, egy, a magát a polgári-liberális FDP és a szélsőjobboldali AfD közé elhelyező 74 éves orvos-kutató milliárdos, Prof. Dr. Winfried Stöcker áll, aki a szabadalmai mellett a nyolcvanas években alapított, majd 2017-ben az éves forgalom négyszereséért, 1,2 milliárd euróért eladott piacvezető diagnosztikai cégéből gazdagodott meg, a villája és benne a laborja pedig történetesen épp a lübecki reptér melletti tó partján található. Zoomon keresztül beszélgettünk vele.

Egyáltalán miféle szer ez a Nagyon Illegális Vakcina?

Röviden: subunit, azaz fehérjealegység-vakcina. A bécsi egyetem immunológusprofesszora, Rufold Valenta egy júniusi interjúban ezek bevetése mellett szállt síkra, mondván „a régi iskola vakcinái” szemben a géntechnológiai alapú szerekkel végre nem szükségmegoldást jelentenének a covid ellen.

A 20. század második felében kifejlesztett módszer nem a teljes inaktivált vírust használja, mint mondjuk a Sinopharm vagy a Valneva, hanem annak csak egy kisebb részét. Ezek az oltások erős semlegesítő antitestválaszt adnak, miután egy bizonyos dózisú, a védettség szempontjából kulcsfontossággal bíró antigént vagy vírusrészt fecskendeznek be vagy egy izomba, vagy a bőr alá, hogy az aztán ott is maradjon. A géntechnológiai oltásoknál ezzel szemben csupán az antigén genetikai információját adják be: vagyis a szervezetet magát veszik rá arra, hogy antitesteket termeljen.

A gond azonban az, hogy ilyenkor képződnek olyan citotoxikus sejtek (CD8-T-sejtek), amelyek az antigént előállító sejtekre támadva lényegében egy koronavírus-fertőzésre és az arra adott immunválaszra nagyon hasonlító helyzetet állítanak elő. Amennyiben ezek a sejtek izomsejtek ellen lépnek fel – és ezt kontrollálni nem lehet –: na, az okozza a rengeteg mellékhatást. A subunit-vakcinák ezzel szemben nem okoznak kárt a szervezetben, mivel a koronavírus burokfehérjének egy nagyobb része, vagy éppen az antigén – ezt tartalmazná az oltás – kizárólag az immunsejteket aktiválja. Ilyen oltást használnak a sejtmentes szamárköhögés és a hepatitis B ellen.

Winfried Stöcker a tóparti villájában, Zoomon.

Nagyjából másfél éve identifikálta Stöcker a szóban forgó antigént, amit aztán a vírus diagnosztikájához is használtak, az ő cégének PCR-tesztjeit kezdték ugyanis el először használni. „Ezt követően öt percbe sem telt kitalálni, hogyan működhetne ezzel az oltás – nem ez életem felfedezése.” Magát az antigént nem is ő gyártja, mint mondta, azt „egy ehhez nagyon értő cégtől” szerzik be, 2-3 euróra teszi a lübecki vakcina nagy mennyiségben való gyártási költségét. Szobahőmérsékleten is lehet tárolni, küldeni, nem igényel se különösebb logisztikát vagy tárolást, legalábbis a kutató ezt állítja.

Mint magyarázza, olyan ez a betegség, hogy láthatjuk: három oltás az alap, és félévente immunizálnunk kell magunkat ellene – pontosabban az aktuális variáns ellen is. Ezeket a boostereket a lübecki vakcinával sem lehet megkerülni. Éppen ezért nem mindegy szerinte, hogy miféle vakcinát juttatunk be rendszeresen a szervezünkbe:

„Van különbség aközött, hogy géntechnológiai alapú – azaz mRNS- vagy vektorvakcinát – vagy subunit-oltást juttat valaki be a testébe: az utóbbi nem a szervezettel termelteti az antitesteket, azaz nem veszi rá a szervezetet arra, hogy megtámadja a saját sejtjeit. Szerintem hosszútávon kitenni ennek az emberi szervezetet káros – még úgy is, ha csak minden tízezredik embernél okoz komoly károkat. Hiszen nincs szükség erre, mert van más elven működő vakcina is.”

Stöcker maga határozottan állítja: nincsenek mellékhatások. Mire alapozza ezt? „Az oltásban lévő fehérje nagyon kicsi, semmiféle immunológiai ellenreakciót nem vált ki, még csak allergiásat sem. Akinek van némi fogalma az immunológiáról, az ezt tudja. A nagyjából 20-30 ezer beadott vakcinát követően egy mellékhatásról sem informáltak engem – ha lett volna, tudnék róla.”

A vakcina, ami hivatalosan nem is vakcina

Németországban az orvosok maguk is összeállíthatnak bizonyos készítményeket, hogy beadják a betegeiknek. Stöcker lübecki vakcinája is ilyen: az orvos megrendeli az ezt forgalmazó cégtől az antigént, elkészít belőle egy vakcinát, és beadja.

Ez tehát nem kész vakcina – kész vakcinát forgalomba helyezni és értékesíteni ugyanis csak hatósági engedéllyel lehet. Stöcker – aki az antigén előállításának módját feltette egy ígéretes birsalmalekvár-recept mellé a honlapjára is, hogy az orvosoknak legyen miből inspirálódniuk – szerint a német hatóságok most azzal az érvvel keresnek rajta fogást, hogy az antigén előállítása nem megfelelően történt, így próbálva akadályoztatni mindezt, beterelve a rendes vakcinaengedélyeztetési procedúrába, ami alsó hangon két-három évet vesz igénybe.

A professzor ezt nem érti, hiszen ezt ki lehet kerülni azzal, hogy a német jog megadja az orvosoknak a lehetőséget arra, hogy azzal kezeljék betegeiket, amivel ők jónak látják. Mint mondta, neves német virológusok is optimistán nyilatkoztak az ötletéről, miután megismerték annak alapjait, a hatóságok mégis ki akarják siklatni a projektet, holott járványügyi szempontból épphogy örülni kellene minden egyes embernek, aki immunizálva van a koronavírus ellen. Az, hogy a tulajdonában lévő lübecki repülőtéren lévő november végi oltóakcióján megjelent a rendőrség és hazaküldött onnan mindenkit, aki be akarta adatni magának Stöcker szerét, úgy kommentálja, hogy „ez oltásfasizmus, a legnagyobb szégyen”, mondván „a bajuk a szerrel nem az, hogy ne működne, hanem hogy nincs rajta pecsét”.

Stöcker oltásának kritikusai minden tiszteletük mellett azonban hangsúlyozzák, hogy nem véletlenül az a szabály és az a folyamat, ami:

a piacra dobandó vakcinák fejlesztésekor ugyanis nem maga az alapötlet vagy a fejlesztés a bonyolult, hanem az esetleges rizikók és toxikus anyagok kiszűrése, a mellékhatások utánkövetése, azaz a szavatolandó lehető legmagasabb biztonság, amihez elsősorban valóban időre, türelemre és sok pénzre van szükség.

Ezt a folyamatot valakinek a bemondására elhagyni vagy figyelmen kívül hagyni nem lehet – így nem csoda, hogy a hatóságok fellépnek, ha valaki egy vakcinaként reklámozott, de engedéllyel nem rendelkező szerrel olt be másokat.

A különböző facebookos és telegramos csoportban gyülekező, talán a csodában bízó, talán a média és a politika iránt szkeptikus emberek ennek ellenére is elmentek beoltatni magukat az anyaggal – és nem is először, Szászországban több akciójuk is volt korábban. Stöcker szerint az eddigi oltások iránt szkeptikusokat ezzel lehetne meggyőzni arról, hogy immunizálják magukat a koronavírus ellen.

Ám azóta, hogy a rendőrség megakadályozta a lübecki akciójukat, a professzor-vállalkozó 180 fokot fordulva közölte: ő egy ideig most a járványügyi adatokat látva hátralép és a saját vakcinájáért folytatott küzdelem helyett arra biztat, hogy mindenki azzal oltassa be magát, ami épp rendelkezésre áll: „Inkább kockáztassanak az emberek egy ritka oltási mellékhatást, mint hogy átessenek a betegségen. Egy jóváhagyott vakcinával való tömeges immunizálás több hasznot hoz, mint amennyi kárt okoz. Ne várjanak tehát a legjobb oltásra, adassák be azt, ami van.”

Ha ilyen egyszerű mindez, miért macerás piacra dobni új oltásokat?

A tüske azért benne van most is: „Miután beadtam magamnak és családtagjaimnak, és kialakultak az antitestek a szervezetünkben, az első öt oltás után jeleztem az ígéretes vakcinaprojektet a Paul Ehrlich Intézetnek, akik aztán feljelentettek emiatt. Mintha itt lenne valami másféle terv a háttérben: épeszű, értelmes ember nem siklat ki egy ígéretes, emberéletek mentésére alkalmas kezdeményezést.”

Stöcker 2020 szeptemberében küldte el az oltás fejlesztésének szándékát és pár alapvető információt a szerről az oltásokért felelős németországi intézetnek, akik csak – azt követően, hogy az amúgy a Frankfurttól délre lévő, langeni székhelyükhöz kifejezetten közeli németországi Mainzban fejlesztett Pfizer-BioNTech-vakcina megkapta az EMA veszélyhelyzeti engedélyét – 2021 januárjában írtak neki vissza, sajnálkozva, hogy csak most lett idejük foglalkozni egyáltalán a témával, de mint írták, szívesen adnának neki személyesen tanácsokat. „Ez egy hazugság volt, dehogy akartak tanácsadni, ez is csak időhúzás. Pár héttel korábban ugyanis az ügyészségtől kaptam levelet, miszerint az intézethez beadott dokumentáció nyomán feljelentést tettek ellenem. Ilyen emberekkel beszélgetni is felesleges!”

Az ügyet azóta ejtették – érdekesség, hogy a professzor védőügyvédje az utolsó liberális német politikusok egyike, Wolfgang Kubicki Bundestag-alelnök, aki a témában a sajtónak nem nyilatkozik –, Stöckerre ugyanis egy vakcina beadását sem tudták rábizonyítani. „Nekem abban van csak szerepem, hogy az antigént megvizsgáltam, hogy az a lehető legtisztább legyen. Eszembe nem jutott volna, hogy valaki emiatt feljelent. Ezt felkarolni és támogatni kellett volna.”

A lübecki vakcinával oltottak így is hozzájutnak a hőn áhított greenpassukhoz, igaz, nem oltási igazolványként. A Stöckerék által sajtóhírek szerint 60 euróért árult csomag részeként elmennek a harmadik oltás után két héttel antitestet méretni, és „mindegyiküknek van, noha most az állam megpróbálja pozitív PCR-teszttel igazolt fertőzés utáni gyógyuláshoz kötni az ezek után kiadott védettségi igazolványt, ilyen idiotizmust tényleg csak a német állam tud kitalálni, hiszen nem a pecsét, hanem a védettség számít”. Stöcker legnagyobb baja amúgy éppen ez: szerinte rengeteg embernek két EMA-féle veszélyhelyzeti engedéllyel rendelkező oltás után sem alakult ki a védettsége, mégis megkapta a pecsétet, és mehet mindenhova, az állami hatóságok pedig félrenéznek, és nem is akarnak tudomást venni erről.

De miért ez a nagy ellenállás? „Olyan oltást kifejleszteni, ami magát a szervezetet veszi rá antitestek gyártására, valóban nem ennyire egyszerű, főleg, ha új, mRNS-es technológiáról van szó. Nézze, ezek a cégek is meg akarják keresni a pénzüket az új szabadalmaikkal. Más kérdés, hogy miért segítik ebben őket az állami hatóságok, amelyeknek elvileg tudniuk kellene, hogy van olcsóbb és biztonságosabb megoldás is – de nem, ők inkább elájulnak az új, modern technológiától.”

A média szerepét is felhánytorgatja: szerinte egyrészt felmerül, hogy a médiavezetők is plusz profithoz akarnak juttatni bizonyos cégeket, másrészt „noha a sajtó természetesen szabad”, úgy látja, hogy azzal, hogy inkább őt nevezik fura alaknak, ironikusan csodadoktornak, ezekkel a jelzőkkel az újságírók-szerkesztők el tudják takarni azt, hogy amúgy fogalmuk sincs, miről írnak.

Stöcker szerint azt, hogy mennyire banális gondolaton és egyszerű technológián alapul a vakcinája, jelzi az is, hogy nem csak ő fejlesztett ilyet. A francia Sanofi subunit-vakcinája már az Európai Gyógyszerügynökség engedélyeztetési folyamatát járja,

az amerikai Novavax anyagára pedig éppen tegnap mondta rá az áment a hatóság, azaz december 20-tól lesz érdemi választás lehetőség immáron az EU-ban is.

Annak, hogy ennyire lassan halad az engedélyeztetés az évtizedek óta bevált technológia ellenére – a Pfizer-BioNTech oltása noha teljesen új, addig ismeretlen technológián alapult, két hónap után veszélyhelyzeti engedélyt kapott, míg a Novavaxot a közleményük szerint február óta nézegették az amszterdamiak –, a kutató szerint az a fő oka, hogy „a gyógyszergyárak által behálózott hatóságok” a hosszas és költséges procedúrával szándékosan lassítják a folyamatokat, nem akarják ugyanis, hogy a legnagyobb gyártók főleg géntechnológiai alapú vakcinái mellett más, alternatív oltóanyagok is legyenek a piacon. „A már évtizedek óta működő technológiák túl egyszerűek nekik. Ők bonyolultat akarnak.”

Vegyen Orbán lübecki vakcinát a magyaroknak!

Winfried Stöcker érezhetően lemondott Németországról, a lübecki akció óta új piacokat keres. Azt már márciusban is elmondta a Spiegel TV-nek, hogy amennyiben 2020 szeptemberében komolyan vették volna őt a német hatóságok, néhány hónap alatt olyan mennyiségű antigént lehetett volna előállítani, hogy azzal komplett Németország immunizálása összejött volna. Nekünk már hozzátette: bizony még Magyarországé is! „Ha már feljelentés: szerintem az engem akadályozókat kellene feljelenteni gyilkosság vádjával – a harmadik hullámban rengeteg haláleset megakadályozható lett volna ezzel a vakcinával.”

„Ez a szer nem demonstráció az állam hülye hatóságai és az EMA ellen, hanem a szerény hozzájárulásom orvosként a pandémia elleni küzdelemhez, az emberek biztonságos immunizálásához. Én nem akarok ebből meggazdagodni, pénzem van elég.” Kérdésünkre elmondja, számos ország és cég érdeklődött már nála annak érdekében, hogy gyárthassák a lübecki vakcinát – és elismeri, hogy azért nem jöttek még létre ezek az együttműködések, mert valóban nincs meg neki a szükséges részletességgel az eddigi kísérletek és a vakcina esetleges hatásainak dokumentációja.

Stöcker megvillantotta azt is, hogy miért is olyan ügyes vállalkozó ő: mint mondta, azért örült meg különösen a mi interjúfelkérésünknek, mert szimpatizál egyrészt Orbán Viktorral, másrészt a magyar néppel, és reméli, ha már Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a tervezett debreceni gyárban fehérjealegység-vakcinákat is gyártanának, a magyar kormány kap az alkalmon:

„Szeretném meggyőzni Orbán urat arról, hogy az országának ez a megfelelő oltás. Ne hagyja magát orránál fogva vezetni a nyugat-európaiak hataloméhes és szabályozásmániás hatóságai által!”

Stöcker osztja Orbán EU-kritikáját atéren, hogy az uniós bürokrácia túlterjeszkedik, és ennek gátat kell szabni: „Orbán jól látja, mi a zavaró ebben az európai közösségben. Ha okos, ezt az oltást adatja be a népének, borsot törve az európai szervezetek orra alá, megmutatva nekik, hogy igenis lehet számottevő mellékhatások nélkül is immunizálni egy országot.” Felhozzuk a professzornak, hogy a magyar kormány így is liberálisabb a többi uniós országnál, az EMA-engedéllyel rendelkező vakcinák mellett használják ugyanis mind az orosz Szputnyik-, mind a kínai Sinopharm-vakcinát, ám Stöcker szerint az övé mivel egyszerűbb technológián alapul, jobb. Azt pedig, hogy a magyar kormány egyik arca, Gulyás Gergely szkeptikus az mRNS-oltásokkal szemben, üdvözli: „Abszolút igaza van. Még egy újabb érv az antigénem mellett.”

Kérdésünkre, hogy biztosan jót akar-e azzal Orbánnak, hiszen a politikailag mostanra eleve elszigetelt magyar miniszterelnök a lübecki vakcina gyártásával újabb fronton üzenne hadat az uniós elitnek – az Európai Bizottság orvos elnöke, a korrupció gyanúja és a különböző lobbicégekhez való közelsége miatt már eddigi pályafutása alatt is számtalanszor kritizált Ursula von der Leyen férje konkrétan egy géntechnológiával, igaz, nem ilyen típusú vakcinákkal foglalkozó cég vezetője –, azt mondta: „A brüsszeli idiotizmus ellen rendre fellépő Orbán ezzel mindenki számára egyértelmű jelzést küldhet arra vonatkozóan, hogy az uniós bürokrácia a józan ésszel nem tud mit kezdeni.”

Ha egy esetleges biznisz nem is jönne össze, Stöcker és Orbán egészen biztosan jól kijönnének egymással a Karmelita kolostorban. A berlini alternatív-balos napilap összeállítása szerint a milliárdos nem riad meg a rasszista poénoktól, ki nem álhatja a klímatüntetőket, a migrációs válságot a migránsok hazaküldésével és több német gyerek születésének motiválásával oldaná meg, kifejezetten tart Németország iszlamizálódásától, a metoo-botrányokról pedig az a véleménye, hogy talán nem kellene a fiatal nőknek annyira kihívóan öltözködnie az állásinterjúkon. Ő már csak tudja: az egyik felesége a gyakornoka, a másik a beosztottja volt.

A korábban az FDP-ben politizáló, az utóbbi időben a liberálisok magatartása miatti elégedetlenséget jelezvén az AfD-nek is adakozó, ám magát a szélsőjobboldali párttól elhatároló Winfried Stöcker a Gemišten keresztül azt is üzente a magyar miniszterelnöknek, hogy amennyiben a hírlevelet vagy az ebből készült sajtószemlét olvasva érdekelné a vakcina, szívesen elrepül hozzá Budapestre és – noha el van tőle tiltva – beadja neki is az oltását. Kérdésünkre, hogy mi a baja az Orbán által preferált Sinopharmmal, a kutató azt mondja: „Gondoljon az emlékeztető oltásokra! Ne olyat adasson be az elnöki szervezetébe, amely azzal állíttatná elő az ellenanyagot!”

Konkurencia a csávó a Big Pharma-nak, de mivel se nem oltásellenes, se nem sarlatán és még a vakcinája is valódi, így nem tudnak vele mit kezdeni, kénytelenek kettős mércével szabályokba fojtani. Olyan szabályokba, amik ugyan valóban létezőek és valóban jogosak, csak amikor az ő érdekeikről volt szó, akkor valahogy nem voltak fontosak.

74 éves orvos-kutató milliárdos, Prof. Dr. Winfried Stöcker

Olvasol is, vagy csak írsz? Azt nem kérdezem meg, hogy gondolkozol-e, mert az agyhalott kommentjeiden látszik, hogy nem. Ha gondolkodtál volna, akkor rájöttél volna, hogy egy milliárdos, ha akar, akkor simán össze tud gründolni annyi tőkét és tettestársat, hogy gyártásba kerüljön a vakcinája.

Nem tudom, te hívsz engem neveken amit te találsz ki, te képzelődsz hogy mi vagyok, és te próbálod megmondani hogyan gondolkodjak (terjeszted itt a nem általad írt anyagokat például). Ezzel szemben én mindig csak válaszolok valamire amit te beidézel, tételesen, pont arra és nem várom hogy elhidd, vagy meggondold magad, de ettől még értelme lenne értelmezni és megfontolni _szerintem_

Azok a cégek is gyártókapacitás problémával szenvedtek hónapokig, pedig nekik még a gyártósor is rendelkezésre állt. Ennek meg semmije nincs csak pénze, talán.

Egyelőre te hazudozol, hogy én itt bárkire ráerőltetek bármit. Az, hogy beidézek valamit, vagy elmondom, hogy mit gondolok, attól még nem erőltetek rá senkire semmit. Ez nem úgy működik, hogy akivel te nem értesz egyet, az nem szólalhat meg, mert akkor azzal ráerőlteti a véleményét a másikra. Go rent a clue. Hívni meg annak hívlak, aminek akarlak. Egyébként a "libtard" kifejezést sem én találtam ki, de sebaj, hazudj még.

És ha hónapokig szenvedtek? Megoldható volt? Az. Pénzzel oldották meg? Azzal. Akkor?

Nem nagyon zaklat fel hogyan építed fel magad körül a világot, ez a te szuverén jogod, de te azzal, hogy ezt a világod ide posztolod kéretlenül (és előzmény nélkül) az mutatja, hogy igen is szeretnéd a többieket a te világképed szerint formálni. Míg ha megfigyeled, az én bejegyzéseim meg sem születtek volna, mivel én csak válaszolok. Szóval hajrá a lenini úton, csak ne várd hogy más a világodat befogadja. Kösz.

Liberális dalocska:

Egy a jelszó:
Kettős mérce!
Állj közénk
És harcolj érte!

Ha én elmondom a véleményem, akkor én ráerőltetem másokra, ha te mondod el a sajátodat (mások véleményéről), akkor te csak válaszolsz. No comment, Mr. Liberálfasiszta.

Ami meg a kéretlenséget illeti: te teljesen elmerokkant vagy? Ez a topic éppen azért született, hogy COVID témában be lehessen posztolni mindenfélét, nem zavar? Én nem vártam, hogy bárki befogadjon bármit, leírtam a véleményem, akit érdekelt, elolvasta, aztán vagy egyetértett, vagy nem. Egyelőre te hülyézel itt mindenkit szorgalmasan, aki olyat mond, ami nem tetszik neked, dehát az nem véleményerőltetés, csak válaszolsz, ugye? Aki csak beposztol valamit a topicba, az erőlteti a véleményét, te meg aki direkt mások posztjára válaszolsz és megpróbálod őket meggyőzni arról, hogy hülyék, te nem erőlteted, mi? Hát nem. Éppen te próbálod ráerőltetni a neked nem tetszőkre a világodat, azt a világodat, amiben mindenki hülye, csak te vagy helikopáter.

Nos,

 

"Ami meg a kéretlenséget illeti: te teljesen elmerokkant vagy?"

:) hát ja, nem vártam mást...

"Ez a topic éppen azért született, hogy COVID témában be lehessen posztolni mindenfélét, nem zavar?"

Nem tudom miért született "Covid-19 vakcinák tudományos szemmel" semmi tudományosság nincs. Te meg még páran próbáljátok ráerőltetni a világra, hogy az egész pandémiás helyzetet a kapzsi gyógyszergyártók csinálják, a vakcinák veszélyesebbek mint maga a vírus. Ti hozzátok ide ezeket a nézeteket senki nem kéri. Ez nektek fontos. Ahogy másnak fontos volt (pl. Trey XYZ embert beoltottak topic) hogy elmondja, mennyire jól végzi a végrehajtó hatalom a dolgát. Alapvetően mindegyik vélemény, nincs ezzel  baj, csak fel kell ismerni, hogy aki kezdeményez, annak ez fontos az hogy befolyásolja abba az irányba az téma olvasóit, amit ő gondol. Megtarthatná magának, vagy esetleg reagálhatna az ellenirányú propagandára, de nem ez történik, te a saját propagandádat tolod. 

"te meg aki direkt mások posztjára válaszolsz és megpróbálod őket meggyőzni arról, "

Nem próbálom meggyőzni, pár dolog miatt 

 • a formátum alkalmatlan, hogy valakit meggyőzz, aki használja az internetet elég ideje annak ez teljesen egyértelmű,   
 • aki ilyen erőszakosan osztja a saját dolgait, csak saját magát tudja meggyőzni senki más nem képes ezt elvégezni helyette, az ember kijavítása inkább dacot szül
 • túl sok energiát igényel ami nem térül meg. 

 

Akkor jön, de akkor mégis minek szólsz hozzá? Na látod az is egy időtöltés, hogy mikor az embernek van szabad ideje akkor legalább a legszembetűnőbb baromságnál megpróbálja jelezni,  hogy az nem egészen úgy van. Ettől nem lesz egyoldalú az egész. Nem gond ha neked ez probléma persze.  

Te meg még páran próbáljátok ráerőltetni a világra

Már megint hazudsz, de tőled nem meglepő. Nálad ez úgy néz ki, hogy: "Aki az enyémmel ellentétes véleményen mer lenni és annak hangot mer adni, az megpróbálja ráerőltetni a többiekre."

Ti hozzátok ide ezeket a nézeteket senki nem kéri.

A liberális moslékot se kérte senki a hupra és ehhez képest az elmúlt nemtomhány évben DögKeselyűSummer és még sokan mások mindent is vastagon telefostak vele. Viszont érdekes, hogy téged ez egy cseppet sem zavart. (És nem, nem a másik oldal kezdte el itt 0rbánt és bandáját éltetni. trey fideszes trollkodása csak válaszreakció.)

aki kezdeményez, annak ez fontos az hogy befolyásolja abba az irányba az téma olvasóit, amit ő gondol.

Tehát, amikor te "beszélgetést" kezdeményezel itt bárkivel, akkor neked fontos, hogy befolyásold abba az irányba a téma olvasóit, amit te gondolsz. Köszönöm, hogy beismerted, hogy nem csak hazudozol, de még kettős mércével is mérsz.

te a saját propagandádat tolod

Akkor lenne így, ha én el akarnám venni az oltottaktól a lehetőséget, hogy beoltathassák magukat, de én csak azt szeretném, ha engem nem oltanának be. Az nem propaganda, hogy elveszik a jogaimat és én hangot adok ennek. Hogy is jött ez ki neked? Ja, persze, tudom. Liberálfasiszta vagy és neked propaganda === a tiedével ellentétes nézet. Jogok csak annak járnak, akinek te úgy ítéled, hogy jár.

Nem próbálom meggyőzni, pár dolog miatt

Nem-e? Épp most írtad, hogy "aki kezdeményez, annak ez fontos az hogy befolyásolja abba az irányba az téma olvasóit, amit ő gondol." Látod? Megint ellentmondasz magadnak és megint olyanokat próbálsz ráhúzni a másikra, amit te csinálsz.

a legszembetűnőbb baromságnál

Azaz a posztjaidnál? Nem én szóltam hozzád már megint, szóval ennyit erről. A mainstream felszopásánál meg nagyobb baromság nincs. Az a te dolgod, ha neked megfelel a jelenlegi status quo, hogy néhány szociopata amcsi százmilliárdos lassan despotává válik és az egész bolygó a tulajdonuk lesz, beleértve minket is, de ne várd el, hogy ez mindenkinek tetszedjen.

Már megint hazudsz, de tőled nem meglepő. Nálad ez úgy néz ki, hogy: "Aki az enyémmel ellentétes véleményen mer lenni és annak hangot mer adni, az megpróbálja ráerőltetni a többiekre."

 

Nem meglepően te így vagy felépítve, mást vádolsz azzal amit valójában te teszel. Még egyszer:

  Nem azért mondom, hogy rá akarod az emberekre késztetni, mivel ellentétes az én véleményemmel, hanem mert saját szándékból önálló döntésed alapján mindenféle kezdőlöket nélkül megosztod itt, legtöbbször nem a saját véleményed, hanem azt ami azt támogatja. Ezért látszik hogy ez számodra fontos, hogy más is lássa a te világod hogy működik és minél előbb alkalmazkodjon hozzá.

 

Sajnálom, hogy zavar az ellenvéleményem ami ezzel ellentétben mindig csak egy reakció.

Nem meglepően te így vagy felépítve, mást vádolsz azzal amit valójában te teszel.

Hiába próbálsz rám mutogatni, az előbb elszóltad magad. "aki kezdeményez, annak ez fontos az hogy befolyásolja abba az irányba az téma olvasóit, amit ő gondol." Mivel itt nem az történt, hogy te a topicba leírtál valamit és arra érkezett valami beszólás, hanem te szólogatsz be embereknek, így te vagy a kezdeményező. A saját logikád alapján is befolyásolni akarsz. De te ennek ellenére váltig állítod, hogy te nem próbáltál befolyásolni senkit, mert te csak válaszolsz, így viszont szépen rábizonyítottad magadra, hogy a) hazudsz, b) kettős mércével mérsz. Innentől kezdve pedig hiteltelen minden, amit másokról állítasz.

A helyzet az, hogy a gyártás az nagyon szűk keresztmetszet. Hiába van egy vagon pénzed, mire a meglévő gyártókapacitások le vannak kötve (akárt úgy is, hogy nincs "kedvük" odaadni a konkurenciának), ha pedig építeni akarsz az nem 5 perc. Ha megvan maga a gyártókapacitás, akkor ott be kell indulnia a stabil gyártásnak, és fel is kell futnia valamilyen érdemi szintre. Gondolom havi sokmilliós tétel lenne a minimum elfogadható.

Már megint hazudsz. Ki ragadt bele a szóhasználatba? Attól még nem lesz igaz valami, hogy te azt hazudod és attól még nem lesz valaki hülye, hogy te rámutatsz. A gyártási kapacitás pedig pénz és idő kérdése. Amúgy meg ne fölényeskedj, mert nincs mire. Egyike vagy a legostobább embereknek ezen a portálon. Gyönyörűen lebuktattad a saját hazugságaidat és kettős mércédet a saját érveléseddel.

Te ragadtál bele, egyetlen szót vettél ki a "konkurencia" szót, de nem a tartalomra hanem a szóra reflektáltál. Érdemes lenne foglalkoznod valamilyen nyelven a kifejező eszközök használatával, értelmes emberek közt az nem működik, hogy te többször írod le és attól az lesz igaz :)

Te ragadtál bele, egyetlen szót vettél ki a "konkurencia" szót, de nem a tartalomra hanem a szóra reflektáltál.

Ezzel csak egy baj van, hogy az én állításom az volt, hogy konkurencia. Ha egyszer ez volt az állítás, akkor mibe ragadnék bele? Már megint megpróbálsz valami szánalmas hiteltelenítő belemagyarázást, de megint beégtél, mint egy napkohó.

Érdemes lenne foglalkoznod valamilyen nyelven a kifejező eszközök használatával, értelmes emberek közt az nem működik, hogy te többször írod le és attól az lesz igaz :)

Te nem vagy értelmes ember, szóval nem is tudhatod, hogy mi működik köztük.

Nem hiszem, hogy a gyartokapacitas szűk keresztmetszet lenne. A milliónyi pfizer-birkanak pl semmi szüksége másik vakcinára. Ott például annyira gyorsan és egyszerűen lehet atallni új variáns specifikus vakcinara, hogy azóta sem készült egyikre sem.

Izraelben most engedélyeztek a negyedik oltast. Jól sejtem, hogy az eredeti pfizer lesz az is?

Megötszöröződött az omikronos esetek száma: 3-ról 15-re nőtt. Durva. Persze volt már végtelenszeres emelkedés is, amikor 0-ról 1-re nőtt. Érdekes, hogy azt nem mondták be.

A kitakarások miatt a korrupcióellenes szervezet büntetőfeljelentést tett az OGYÉI ellen.

https://24.hu/belfold/2021/12/21/keleti-vakcinak-szputynik-sinopharm-og…

Kivancsi lennek, hogy a 24.hu vajon miert nem foglalkozott egy hasonloan terjedelmes cikkben azzal, hogy milyen jellegu es mennyisegu informaciokat takartak ki az EU-s Pfizer illetve Moderna szerzodesekbol. Abban az ugyben miert nem kezdemenyeztek buntetofeljelentest?

Számomra egyszerű a válasz (de lehet Neked teljesen mások a szempontjaid):

2-ős mérce. Azaz a keleti vakcináknál figyelembe veszi és feljelentést tesz, hogy titkosak ezek az infok. Ugyanerre a hibára viszont a nyugatiaknál szemet huny.

Az a legkevésbé érdekes, hogy a pont miért írta meg a szerző. Amíg olyan dolgokról ír, amiről valaki nem szeretné hogy írjon, jól csinálja.

Nem értem miért tapsolsz ahhoz, hogy fasznak néz az állam, és titkol előled mindent, amit csak lehet. Ez már tényleg erősen Stockholm-szindróma.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem tapsolok hozzá. De nem is teszek úgy mint te pl hogy azt hiszed, ez olyan egyedülálló a földön és máshol nem ez megy. Azt hiszed, hogy a Pfizer meg a többiek patyolat tiszták.

Ez a jó zsaru, rossz zsaru trükk lényege. 

Szerinted én nem szeretném, hogy írjanak róla? Pont azt mondtam, hogy írjak meg ugyanezt az EU vakcinabeszerzesrol is. Mert ugyanez megy.

" Azt hiszed, hogy a Pfizer meg a többiek patyolat tiszták."

Ilyenekre nem tudom miből jössz rá, de jó volna nem keverni a fejedben lévő dolgokat, azzal, ami kívül van.

Nem csak hogy nem gondolo, hogy a Pfizer patyolat, de még csak nem is írtam ilyesmit. Ha vitázni szeretnél, próbáld velem, vagy mással, ne a saját kitalációiddal, mert annak tényleg nincs sok értelme.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 12. 21., k – 17:02

2019-ben Müller Cecília kötelezővé tette a bárányhimlő elleni oltást. Bárányhimlő oltások régebb óta vannak, először egyadagosat adtak, de azt simán ledarálta a vírus, most 2 adagosat adnak.

Reménykedem, hogy ezt is ledarálja a vírus és mire babát fognak várni a lányok, már átesnek a bárányhimlőn.

Ugye az idióták már egy ideje dolgoznak a tűpárna projekten, nem fognak vele leállni. Akkor sem, ha az ország fele felfordul benne. Max vakcinát váltanak. Olyan nincs, hogy ne kapj oltást.

Müller Cecíliát nem azért fizetik a gyógyszergyárak.

Nade mire 14 éves leszel kapsz, sőt kaptál már, legalább 10-15 szurit. Többféle oltásra nem lenne szükség, akármilyen gonosz összeeskövés is lenne. Bárányhimlő oltásból mi 2010 körül már eleve duplát kaptunk, ha jól emlékszem eleve kétféle volt oltásból. Erről a "ledarálta a vírus" dologról van valamilyen bővebb és tudományos igényű forrásod?

Orbán Ausztriarol:

Ők megmaradtak a vegyes védekezésnél, mi viszont nem hiszünk a karanténban, csak az oltásban. Információim szerint a harmadik oltás az omicron ellen is jó. Egy idő után be fogunk sokallni az oltásoktól, nagyon bízom benne, hogy három oltás már elég lesz. Nem nézhet úgy ki az ember, mint az ementáli sajt.

Szerinted őszintén melyikről van szó?

 

Müller Ceci 2019-ben kötelezte a bárányhimlő oltást, ami rohadtul nem veszélyes a gyermekekre. Mennyit fizethettek neki?

A 17.000 beszerzett lélegeztetőgépért, aminek a fele COVID-ra használhatatlan, mennyit taksálhatott?

Mennyit fizethetnek, hogy visszatartsa a közérdekű adatokat a vakcinákról?

Mennyit fizethetnek azért, hogy folyamatosan hazudik?

A Sinopharm beszerzésből mennyi csurranhatott neki?

 

Nagyságrendileg Völnerhez 80-100 milla folyt be, mielőtt borult a bili. Olyan szintű korrupció van, hogy elképzelhetetlen.

Kizárt, hogy meggondolják magukat. Lásd pedagógusok sztrájkja...

A Bibliában a jelenések könyve is szépen leírja a történetet. Lesz ám Világkormány is. Az is benne van, hogy az Antikrisztus a föld minden országa felett hatalmat kap. Előtte persze még lesz egysmás.

Mindenesetre megnyugtatóbb lenne, ha az urak nem követnék ilyen alapossággal a Biblia erre vonatkozó utolsó fejezetét.

Van járvány, fekélyek, érik a fenevad bélyege is, előkészülnek az üldöztetésre is.

:)

Embervadászokat alkalmaz Linz, hogy elkapják az oltatlanokat.
Egy ausztriai város olyan alkalmazottakat keres, akiknek embervadászként az lesz a feladatuk, hogy elkapják, szükség esetén begyűjtsék, valamint megbüntessék azokat, akik nem hajlandók beoltatni magukat – írja az RT nyomán az Erdély Ma.
...
Forrás: https://kuruc.info/r/4/237711/

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/237711/

 

"Dieselduck • 8 órája
Először is: nem tették kötelezővé az oltást 2022. február 1-től. Csak tervezet. Még sem a Nationalrat, sem a Bundesrat nem fogadta el, nem hagyta jóvá. Egyenlőre tárgyalGATnak róla. Szóval nem kötelező február 1-től az oltás felvétele Ausztriában! Másodszor: a fogdmegek felvételéről szóló hír fake news."

Simán lehet, de azért várjuk ki a végét...

Szerintem már a neve is megvan a hívatlanak, OVH - https://hup.hu/node/175245

:)

A végtelen oltás is fake news, de már a negyediknél járunk.

[update]

Na újabb igazzá váló fake news...

https://jobs.linz.at/Job/740

Ihre Aufgaben

    Erstellung von Strafverfügungen aufgrund des Bundesgesetzes über die Impfpflicht gegen COVID-19
    Bearbeitung von Einsprüchen gegen die Strafverfügungen und Erstellung der Straferkenntnisse

 

https://www.heute.at/s/linz-sucht-impfpflicht-sheriff-zahlt-2774-im-mon…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Érdekes, hogy a kugli kétféleképpen fordítja a dolgot, attól függően, hogy mit csinálunk.

Ha csak ezt a két mondatot fordíttatjuk le vele, akkor ezt kapjuk:

Creation of criminal courses due to the Federal Law on the Covid-19 vaccination obligation.
Processing of objections to the criminal prosecution and creation of the criminal skills.

Ugyanakkor, ha az egész oldalt bebasszuk a fordítóba, az idézett két mondat így változik:

Preparation of penal orders based on the federal law on compulsory vaccination against COVID-19
Processing of appeals against the penal orders and preparation of the penal findings

Az elsőt ugyanis baromi tág módon lehet értelmezni, míg a második esetben tök egyértelműen csak bírságolásokról és a bírságokra beérkező fellebbezések kezeléséről van szó.

Most vagy a kuglitranszlét szar (az mondjuk sanszos), vagy a német ennyire kontextusfüggő nyelv (ki tud németül?). Vagy, az elsőnél simán tükörfordítást ad, ami nem pontos, míg a másodiknál, mivel ott egy konkrét honlapot fordít, már jelentették, hogy nem stimmel a honlap fordítása.

Az oroszok azért ügyesek, mert kifelé az oltásellenes propagandát tolják (bár inkább a kevésbé hivatalos csatornákon), befele meg, az orosz közönségnek az oltáspártit, mert nagyon szarul állnak :)

Egy cseppet sem gyanús :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egy liberrált osztja az észt beszűkült gondolkodásról? Akinek mindenki is náci, meg oltásellenes? Ez priceless. Kit akartam én megmenteni? Már megint hazudsz? Ja nem, még mindig. Hol ráerőltetek dolgokat az emberekre, hol meg meg akarom őket menteni... A lényeg, hogy valamit rámfoghass, ugye? Lúzer.

Ha nem vetted volna eddig észre a világot sátánisták irányítják.

Íme részlet egy videóból, ahol Melinda Gates a Sátán keresztjével a nyakában beszél.

https://www.ibtimes.sg/melinda-gates-upside-down-cross-necklace-creates…

Egyébként Hillary Clintonról is van ilyen felvétel, ahol egy sátánista művész könyvét látták a könyvespolcán.

 

Te nem hiszel az egészben, de akik a folyamatokat irányítják azok hisznek.

A szociopaták/pszichopaták nem hisznek semmiben sem. De még ha hinnének is, az is irreleváns, mert nem bilgéc fogja ezeket olvasgatni. Elolvassa ezt valaki, aki esetleg elgondolkozna azon, hogy valami még sem stimmel itt az egész KV kapcsán és akkor jön a szarvasember meg a vulkán. Ctrl + W és megy oltatni, meg lobbizni a kötelező oltásért. Nagyon kontraproduktív, ha ezt a sok transzcendentális agyhalott baromságot elolvassák a kétkedők, mert úgy automatikusan igazoltnak fogják látni az ellenoldal hiteltelenítős dumáit, hogy az "oltásellenesek" mind Bibliával hadonászó ufó/laposföld/kemtrélhívők.

Beathe Bahner orvosi szak-jogász figyelmeztet a vakcinák kapcsán!

Részletek:

Minden orvos, aki olt és minden személy, aki részt vesz ebben büntethetővé válik ezzel! Büntethetővé válnak a Gyógyszertörvény szerint!

Két (fő)összetevőt tartalmaznak, melyek egyáltalán nem engedélyezettek emberen vagy emberben történő alkalmazásra!

Egy egészen konkrét életveszély áll fent gyermekek számára, a Comernaty (Pfizer-Biontech vakcina) által! Már most 23-szor több jelentett halálesetünk van a korona-injekciók kapcsán, mint százmilliónyi oltás után az elmúlt 21 évben összesen! 1.800 jelentett halálesetünk van. Csupán kilenc hónap alatt, az oltások beadásának megkezdése óta!

Feltétlenül figyelmeztetnem és felszólítanom kell Önöket! Hagyják abba a gyermekek oltását! Tegyenek meg mindent, hogy a gyermekeket megvédjék, az ő egészségükről és életükről van szó!

"A koronavírus-fertőzés a várandós nőkre különösen veszélyes lehet: nemcsak azért, mert másoknál sokkal gyakrabban kerülnek kórházba, hanem azért is, mert az anya betegsége a születendő gyermek életét is veszélybe sodorhatja. A betegségből felgyógyult embereket bemutató sorozatunkban ezúttal egy olyan édesanya mesélte el a vele történteket, aki nyolc nappal a szülés után vehette először kézbe a kislányát."

https://www.youtube.com/watch?v=HivW6uuTnic

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

+1, az összes oltás a vírus rövidtávú mellékhatásait hivatott kiküszöbölni, vagy legalább enyhíteni, már csak azért is, hiszen a vírus hosszútávú hatásairól nem tudunk semmit sem, tehát vakcinát sem fejleszthettek ki ellene. A vírus hosszútávú hatásaival érvelni a vakcinák mellett vagy röhejes, vagy több, mint gyanús.

A kérdésre válaszolj, ne azt próbáld ilyen béna szalmabábcsépléssel bizonygatni, hogy hülye vagyok, ugyanis én nem beszéltem sem gyógyszerekről, sem arról, hogy az oltóanyag meddig marad a szervezetben. Hogy fejlesztesz ki valamit valami ellen, amit nem ismersz? Azzal, hogy az oltással kinyúvasztod, attól még a fertőzés megvolt és a vírus is tudott rombolni. Hogyan védekezel a vírus különféle desktruktív hatásai ellen, ha nem ismered őket?

> Azzal, hogy az oltással kinyúvasztod

Semmi ilyesmi nem történik. Nem gyógyszer az oltás, stimmt?  Nem is találkozik az oltóanyag a vírussal. Ha találkozna, akkor se csinálna vele semmit. Tényleg át kellene nézned az alapokat.

Szerk: na mondjuk ez a durva chiphiány, ez speciel már nekem is gyanús.

Direkt magyarázol bele olyat, amit nem mondtam? Nem azt mondtam, hogy az oltóanyaggal nyírod ki, hanem, hogy az oltással. Azzal, hogy az oltással felkészíted az immunrendszeredet. Hol láttad te a posztjaimban azt a szót leítva, hogy "oltóanyag". Direkt csinálod? Hátha sikerül hülyének beállítani? Max magadat.
Az immunrendszernek így is van egy reakcióideje, a fertőzésnek úgy is lesz egy lefolyása. Ha addig a vírus szétcseszett valamit? Hiába próbálsz hülyének beállítani azzal, hogy olyat magyarázol bele, amit nem mondtam, a kérdésre válaszolj. Hogy fejlesztesz ki valamit valami ellen, amit nem ismersz?

A chiphiány meg azért van, mert a te fejedben kell őket folyton cserélgetni, mert amint beraknak egy újat, rövidzárlattal kinyiffan. A szervizeseid nem értik, hogy a baj a fejedben van.

Módosítanám arra, hogy az "összes COVID oltás", ugyanis azokról volt szó és én is azokról beszéltem; viszont borítékolom, hogy te abba akarsz belekötni, hogy azt írtam, hogy "az összes oltás" és iderángatsz valami hóttmás betegséget, pl. a polio-t és annak a vakcináját.

Nem ez a gond, hanem az hogy a védőoltásnál az mindegy, hogy a kórokozó milyen kórt okoz rövidtávon, és milyet hosszútávon, mivel a védőoltás az nem valamiféle előzetesen beadott gyógyszer. A védoltás nem más és nem több, mint az antigén előzetes bejuttatása a szervezetbe, abban a reményben, hogy az immunrendszer kitalál ellene valamit, és arra emlékezni is fog amikor tényleg jön a kórokozó.

https://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_immune_system

Már megint ezzel jössz... Ki mondta, hogy az egy előzetesen beadott gyógyszer? Hol mondtam én ilyet? Mi lenne, ha arra reagálnál, amit mondok és nem egy szalmabábot csépelnél?
Köszi a wikilinket, nem tudom mire hoztad cáfolatnak, mert semmit nem cáfolt abból, amit mondtam: a kovidoltás nem ment meg a vírus hosszútávú hatásaitól. Az lehet, hogy nélküle esetleg belehaltál volna (<2% eséllyel). Az is lehet, hogy enyhébbek lesznek a tüneteid. De attól, hogy ameddig leküzdötted a vírust (akár oltással, akár nélküle), addig szétcseszett valamit és ez később visszaüt, attól az oltás nem ment meg. Ennek megfelelően a vírus hosszútávú hatásaival érvelni a kovidoltás mellett vagy baromság, vagy több, mint gyanús. Nem tudom érthetőbben leírni. Persze, ha nem is akarod megérteni, mert tojsz az egészre, csak a mainstream status quo ne sérüljön, akkor nincs több kérdésem.

A "rendes" (ROFL!!!) "tudományos" (értsd: gyógyszergyári) vonal egyrészt a pofánkba hazudik, másrészt ez amit most csináltál, ezt úgy hívják, hogy tekintélyalapú érvelés, azaz kb. az "ezt mondták fent, szóval kuss legyen" narratíva. Fogadd őszinte gratulációmat, igazi fasiszta vagy.
Meg sem próbáljátok megérteni, amit leírtam, hanem mindenféle irreleváns baromságot hordtok ide, meg közlitek, hogy ez AZ álláspont és kész, punktum, fogadjam már el. Nem, nem fogom. Ti nekem nem parancsoltok és a gyógyszergyárak sem.

Ameddig a kovidoltások nem képesek a vírus által okozott rombolást 100%-ig megelőzni, már a kezdetektől fogva (márpedig nem képesek), addig a hosszútávú szövődményeitől sem védenek meg a vírusnak. Ennyi.

Nem, nem ezt állítottad, hanem azt, hogy a védőoltás készítésénél relevanciája van annak, hogy mik a rövid és mik a hosszútávú hatásai a vírusnak.

De a méltányosság kedvéért írásba adom neked: a védőoltás nem képes legyőzni a vírust. Se száz, se sehány százalékban. Az immunrendszer képes erre, ha képes. Az oltás arra jó, hogy a vírust (vagy részeit) bemutassa az immunrendszernek. Mindez általános iskolai tananyag.

Már megint szalmabábot csépelsz. Én hol állítottam, hogy a védőoltás maga győzi le a vírust? Te szándékosan akarod belemagyarázni, hogy ha én azt írom, hogy a védőoltás ezt, vagy azt megelőz, akkor azt én úgy értem, hogy a védőoltás maga csinálja, amikor szó szerint leírtam, hogy "azzal, hogy az oltással felkészíted az immunrendszeredet". Javaslom, hogy térj át annak a szajkózására, hogy a marsi robotok nem vízzel mennek; azt se állítottam, ennyi erővel azt is megpróbálhatod a számba adni, hátha azzal hatékonyabban tudsz idiótának beállítani.

Nagyon nem kéne jelzőket aggatni senkire, semmilyet. Elég érdekes a vitakultúrád, mert aki esetleg bárhogy neked ellentmond, az rögtön kap valami jelzőt tőled, meg hogy "tudjukmilyen", és a "tudjukkik". Alá kell az állításokat támasztani egy vitában, és mellőzni a jelzőket. Ami iskolai tananyag, vagy minimális utána nézéssel hozzáférhető, azért azt nem itt kéne kifejtenünk. Parancsolás... na mind1, majd ha rájössz, hogy aki neked ellentmond, más álláspontot képvisel, az nem feltetlenül parancsolni akar (szeretne...) neked, akkor lesz értelme továbbiaknak.

Elég érdekes a vitakultúrád, mert aki esetleg bárhogy neked ellentmond, az rögtön kap valami jelzőt tőled, meg hogy "tudjukmilyen", és a "tudjukkik".

Ez nettó hazugság. Attól függ, hogy ki, miért és hogyan mondott ellent. Egy raklap ember mondott itt már nekem ellent és nem kaptak semmilyen címkét. Egyelőre ti vagytok azok, akinek a vitakúltúrája az irreleváns marhaságok idecitálásából, hiteltelenítési kísérletekből és szalmabábcséplésből áll.

Parancsolás... na mind1, majd ha rájössz, hogy aki neked ellentmond, más álláspontot képvisel, az nem feltetlenül parancsolni akar (szeretne...) neked, akkor lesz értelme továbbiaknak.

Bocs, parancsolni nem csak úgy lehet, hogy explicite utasításba adsz valamit. A tekintélyalapú érvelés, az kb. az, hogy XY ezt mondta, tehát kuss, ez pedig burkolt parancsolgatás. (Nagyon találó a wikiben a "brit tudósok bebizonyították" példa, mert brit tudósok bebizonyították, hogy a vakcina mindentől is véd és csak az a megoldás.)

Még egy próbát tennék, egy egész más perspektívából. (Most épp ugyan hazugságozás volt, de hát azért had legyen már nézőpontunk.)

Szerinted rendben van, hogy egy jó eséllyel megelőzhető, vagy legalábbis a hatásait nagyban csökkenthető kórság ellen, ha valaki konkrétan elutasítja az oltást (és nem orvosi indokkal), akkor az általad (és utánad) is fizetett adóból és járulékokból fizetjük a kórházi ellátását, illetve ha szerencsétlen lélegeztető kerül, akkor egy pár hetes erősen negatív kimeneteli esélyű kezelést? Vagy pont az egészségügy térdre rogyása miatt a normál ügymenetet sem tudják tartani? Most itt a deltás hullámban remekül kijött, hogy nagyon sokat számított (azok a fránya számok, tessék utána nézni, ha szabad ilyet mondani, nehogy véletlenül valamilyen extrémista jelző jusson eszedbe), az oltottság, illetve az általános immunizáltság. (Zárójelben jegyzem meg, hogy azért immunizáltság, mert alapvetően az immunrendszerre támaszkodunk, és mellé! az általa előre termelt ellenanyagra, hogy már rögtön odaverjen az adott vírusnak.)

Azért hoztam fel, mert többször elhangzott, az nem biztos, hogy tőled pont, de volt ilyen, hogy dehát ők választották és akkor ez van.

Elő lehet hozni azt, hogy bezzeg az alkoholistáknak, dohányosoknak, drogosoknak, stbnek nem nyújtjuk be a számlát. Ezzel az a helyzet, hogy jelenleg a társadalmi konszenzus az, hogy hát ezt fizetjük, illetve be van építve az egészségügy kapacitásába ez a társadalmi történet.

Folyamatosan az esélyekről beszélsz, tegyél mellé számokat is légyszi, hogy lássuk mennyi az annyi.

Pl. Pfizer saját publikus kutatása és hivatalos mellékhatás statisztika alapján

 • oltás nélkül esély a súlyos megbetegedésre: 0.88% + vakcina mellékhatás: 0% = 0.88%
 • oltással esély a súlyos megbetegedésre: 0.04% + vakcina mellékhatás: 0.48% = 0.52%

Ez nem akkora eltérés, hogy érvelni szükséges egyik vagy másik ellen vagy mellet. Főleg nem akkora, hogy bevezetésre kerüljön a kötelező oltás vagy a most alkalmazott kikényszerített oltás.

El kellene már felejteni az egészet a picsába és mindenkire rábízni, hogy beoltatja magát vagy sem.

Most épp ugyan hazugságozás volt, de hát azért had legyen már nézőpontunk.

Már megint sikerült nem arra válaszolni, amit én mondtam. Nem a vakcináról alkotott nézetetek a hazugság (ilyet én sehol nem állítottam), hanem az, amit rólam állítottatok, az a hazugság. Most vagy totál nem vagy képben, vagy ez is egy újabb hazugság volt. Folyamatosan olyan dolgokat adtok a számba, amit nem mondtam, folyamatosan olyan tetteket varrtok a nyakamba, amit nem követtem el, ld. ezt az "én mindenkit felcímkézek valaminek, aki nem ért velem egyet" állítást is. Na, ez a nettó hazugság. Tömérdek emberrel vitatkoztam itt a hupon, de címkét csak az kapott tőlem, aki rászolgált, mert nem érvelt, hanem dogmákat köpködött, személyeskedett, hazudozott. Mondanom sem kell, ezen emberek jelentős része az ún. "liberálisok" köreiből került ki. (Nem, még mindig nem vagyok fideszes, sőt még jobbos se.)

Szerinted rendben van, hogy egy jó eséllyel megelőzhető, vagy legalábbis a hatásait nagyban csökkenthető kórság ellen, ha valaki konkrétan elutasítja az oltást (és nem orvosi indokkal), akkor az általad (és utánad) is fizetett adóból és járulékokból fizetjük a kórházi ellátását, illetve ha szerencsétlen lélegeztető kerül, akkor egy pár hetes erősen negatív kimeneteli esélyű kezelést?

Igen. Két szó: TB járulék. Pont. A magyar egészségügy szolidáris alapú. Szerinted kinek lesz az jó, ha önkényesen kiveszel ebből a szolidaritási dobozból egy csoportot? Utána lehet mondani, hogy ha az oltatlanokat kivettük, akkor ki lehet venni a túlsúlyosokat, a dohányosokat, meg mindenkit, aki "magának csinálja". És akkor majd úgy fog "működni" a rendszer, hogy az orvos megpróbálja bebizonyítani, hogy magadnak csináltad és mivel ő a szakember, az ő szava fog számítani, te meg mehetsz a sóhivatalba. Így a végén majd mindenki fizeti a TB-t, de senki nem kap érte semmit, mindent ki fognak neki számlázni. Amerikai egészségügyet kicsiny hazánknak!

Most itt a deltás hullámban remekül kijött, hogy nagyon sokat számított (azok a fránya számok, tessék utána nézni, ha szabad ilyet mondani, nehogy véletlenül valamilyen extrémista jelző jusson eszedbe), az oltottság, illetve az általános immunizáltság.

WTF? Te hol élsz? Idehaza lófasz nem derült ki, mert a kormány eltitkolta a számokat, másutt meg pont az jött ki, hogy a) a delta hiába sokkal fertőzőbb, sokkal kevésbé veszélyesebb, mint a korábbiak, b) leginkább az oltottakat küldte kórházba. BTW: "immunizálni" nem csak oltással lehet, itt a D-vitamin, volt aki kezdettől fogva azt mondta, hogy az lehet az egyik kulcs a védekezésben és ez be is bizonyosodott azóta, ha nem tudnál róla. A mainstream média persze bőszen hallgat róla, csak az oltás a megoldás.

Ezzel az a helyzet, hogy jelenleg a társadalmi konszenzus az, hogy hát ezt fizetjük, illetve be van építve az egészségügy kapacitásába ez a társadalmi történet.

Ugyanez a helyzet az oltatlanokkal is. Csak az oltásfasiszták próbálják őket mindenáron kiszedni a szolidáris rendszerből, had lehessen a társadalmat még jobban felaprózni. Divide et impera. Az ókor óta működik. Az elit meg röhög a markába. És véresre keresi magát a járványon. (És még örülhetünk, ha csak ennyi volt a cél.) Aztán meg lehet még több embert kiszedni ebből a körből, ld. a második bekezdést és gondolkozz el rajta: miből lesz a cserebogár.

Ezzel az a helyzet, hogy jelenleg a társadalmi konszenzus az, hogy hát ezt fizetjük, illetve be van építve az egészségügy kapacitásába ez a társadalmi történet.

Akkor a korrekt válasz az lenne, hogy a covidot is beepitjuk vagy a többit kivesszuk. 

Az nem megy, hogy az eddigieket beepitettuk, de ezt nem azért mert csak.

Lásd a hosszú Bako Bea cikket amit ma reggel posztoltam. Nem akarom ismételni.

Milyen bocs? Konkrétan lehazugoztál, aminek egyrészt büntetőjogi következményei kellene hogy legyenek, másrészt lehazugoztad azokat az orvosokat is, akik ezt elmondták nekem. Persze itt könnyű bátornak lenned névtelenül,ahogyan ismerem őket, kíváncsi vagyok, ezt a szemükbe mernéd-e mondani élőben?

Másrészt, idézetek másoktól:

"amikor már megjelenik a betegség, az orvosok nem szívesen oltanak. Ennek oka, hogy a lappangó betegségre ráoltani veszélyes lehet."

"Ezen a nyilatkozaton rajta van jó pár kérdés, amit nagyon sokan nem vesznek figyelembe. Átestél-e már a fertőzésen, kaptál-e más oltást, vannak-e panaszaid stb.
Nos én úgy töltöttem ki ezt a nyilatkozatot, hogy igen vannak panaszaim.
Amikor rákérdezett az orvos erre a panaszra, én elmondtam, hogy pár napja hőemelkedésem van, kicsit köhögök. Persze jött a következő kérdés: van-e kontakt személy. Hát hogy a viharba ne lenne: csak amiről én tudok az ÖT kollégám covidos, ebből egy kórházban van.
És már le is állította az oltást és megírta az ambuláns lapot, mely szerint PCR tesztre javasol. Megmondta, hogy NEM FOG RÁOLTANI EGY ESETLEGES COVID BETEGSÉGRE."

Inkább Cecinek kellene lemondani. Kizárólag járványcsúcs alatt oltottak. Nyáron nem csináltak semmit.

A védettség mennyi idő alatt is alakul ki?

Mire kialakulna már rohadtul mindegy, mert a járványnak is vége.

A vírust nem lehet úgy haptákba állítani, ahogy Ceci az országgal csinálta. Hiába szajkózza, hogy járványcsúcs alatt minden vakcina biztonságos és hatásos, a vírust ez minimálisan érdekli.

Mert nem a hatást támadod, hanem az okot. Ellenanyag, sejtes immunitás, ami magát a vírnyákot nyírja ki. Pontosan az immunrendszerrel, nem csak úgy magában kósza módon. Ha a virnyák elharapódzik, és mondjuk érezhetőt tünete nem okoz, attól még az ott elvan. Ebben benne lehet az illető alapállapota, akár az alacsony D vitamin szintje, bármi, aztán a végén jön esetleg a sokszervi gyulladás. Ezekről már 2020-ban volt szó, hogy több ilyen eset fordult elő itthon.

Annak nézzetek utána, hogy egyre jobban jön elő, hogy ezeket az oltásokat mindenképp izomba kell adni, ellenőrizni visszaszívással, hogy nincs-e vénában a tű, és csak utána beadni. (Igen, itt volt az hogy az egerekbe vénásan beadott máshogy viselkedik. Máshogy, mert nem mind1, hogy hova megy, hol milyen módon dolgozza fel a szervezet. A bejglit sem tóljuk intravénásan, és nem azért mert kényelmetlen lenne.)

Beadták neked az oltást. Elkaptad a vírust. Az nekiállt rombolni. Legyaktad a vírust, az oltás vagy segített ebben, vagy nem, de tegyük fel, hogy igen. Ha a vírus szétvert valamit, mielőtt legyőzted volna, akkor hiába kaptál oltást. Nem csak úgy lehet hosszútávú hatása egy vírusnak, hogy megbúvik valahol és később visszajön, hanem úgy is, hogy kicsinál valamit, mielőtt kicsinálják.

Nem lehet így sarkítani sajnos, pont az immunrendszer és az emberi szervezet nem ilyen elvágólagos.

Ha feltesszük, hogy az illető megkapta az oltásokat, majd megjelent mondjuk a soknak számító ellenanyag a szervezetében, akkor relatív védett. Ehhez kell még egy jól működő immunrendszer, bár mivel megjelentek az antitestek, az már adott. Szóval egy alapjáratú illető, ha már előzetes védettséggel kapja el a vírust, akkor annak eleve nincs sok esélye bármit rombolni. Nyilván próbálkozni fog, meg valamennyire szaporodik, de az ellenanyag ab ovo lekaszálja, és ott van mellé az immunrendszer. Még mielőtt elburjánzana, meg ittott megdolgozná a szerveket máris vége van a történetnek. A legdurvább, hogy feltűnt, hogy a kórházi személyzet egy érezhető százaléka (10-15% körül, és angol tanulmányként rémlik) még csak tünetes sem lett a koronavírustól, és kiderült, hogy más egyéb koronavírusokkal annyit találkoznak foglalkozási ártalomként, hogy már eleve a nyálkahártyákon megvolt a helyi immunválasz (keresztimmunitást mondtak, hát biztos), és eltakarította a a koronavírust is.

Ezzel szemben, hogy ha csak úgy megkapod az aktuális kedvencünket, akkor onnantól sok esélyessé és változóssá válik a szitu. Teljesen egészséges esetben (nem csak gondolod magadról, hanem tényleg, azaz nincs valamilyen szunnyadó problémád, d vitamin erős szinten stbstb), mondjuk 12-50 éves korig valószínüleg tünetmentességet, vagy enyhe tünetet okoz, de azért van esélyed közepes tünetekre. Ide kapcsolódik a több anekdótikus közvetlen eset, hogy az illetőkről nem gondoltuk volna, hogy leveri őket a lábukról, vagy akár kórházba kerülnek, pedig semmi bajuk, sportolnak, semmi túlsúly, stbstb. A gyerekeknél a fentiek, és a korábbiak szerint van esély a sokszervi gyulladásra, bármennyire is posztcovid. Jó eséllyel már egy nagyrészt leggyőzött fertőzés, de innenonnan még nem takarította ki valamiért az immunrendszer a cuccot. Csak úgy magától nem gyullad be a szervezetedben semmi, vagy ha magától, az valamilyen autoimmun probléma.

Abszolút értem, hogy nehéz ezeket elfogadni, meg azt is, hogy bevágott a szokásos ügyementbe ez az őrület. Az, hogy mondjuk 100 évig nem találkozott az emberiség új kórokozóval, az nem jelenti azt, hogy már soha nem jönnek újak. Csak Kemenesi Gábort tudom újra idézni, hogy óriási mákunk, hogy nem valamilyen durvább történet szabadult ránk. Gondold el mi lenne, egy 5-15%-os halálozású vérzéses lázas történettel? Az 5-15% jóval visszafogotabb, mint az ebola.

Nézd meg az ebola hogyan indul (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/ebola-virus-disease):

Symptoms

The incubation period, that is, the time interval from infection with the virus to onset of symptoms, is from 2 to 21 days. A person infected with Ebola cannot spread the disease until they develop symptoms. 

Symptoms of EVD [Ebola Virus Disase] can be sudden and include:

 • Fever
 • Fatigue
 • Muscle pain
 • Headache
 • Sore throat

Ismerős tünetek ugye? Egy picike influenza, szokásos bogyók, de elmúlik hamar..., viszont a második szakasz azért húzós, és 50%-os az átlagos halálozás:

This is followed by:

 • Vomiting
 • Diarrhoea
 • Rash
 • Symptoms of impaired kidney and liver function
 • In some cases, both internal and external bleeding (for example, oozing from the gums, or blood in the stools).
 • Laboratory findings include low white blood cell and platelet counts and elevated liver enzymes.

Az sokkal érdekesebb kérdés, hogy a D vitaminos sztorit miért nem eröltetik állami szinten vajon? Gondolok itt a klinikai jellegű vizsgálatokra, esetek követésére elsősorban. A mindenféle csodás variánsok ellen egyrészt jóval lassabb lesz célzott oltás, mint kéne, és méglassabban fognak 8 mrd juzert újra oltani.

Az omikron eredete meg igen érdekes, itt van egy remek "családfa", és úgy látszik, hogy se rokona, se ismerőse senkinek: https://www.science.org/content/article/where-did-weird-omicron-come (Alfa a brit, beta a dél-afrikai, delta az indiai változat)

Szóval egy alapjáratú illető, ha már előzetes védettséggel kapja el a vírust, akkor annak eleve nincs sok esélye bármit rombolni. Nyilván próbálkozni fog, meg valamennyire szaporodik, de az ellenanyag ab ovo lekaszálja, és ott van mellé az immunrendszer. Még mielőtt elburjánzana, meg ittott megdolgozná a szerveket máris vége van a történetnek.

Igen, ezért halt bele sok ezer oltott, meg ezért vannak nekik is long-covid tüneteik. Az immunrendszernek is van egy reakcióideje, meg a fertőzésnek így is lesz egy leküzdési ideje. Ha ezen belül a vírus szétver valamit, az cumi. Az ellen nem véd az oltás.

Ide kapcsolódik a több anekdótikus közvetlen eset, hogy az illetőkről nem gondoltuk volna, hogy leveri őket a lábukról, vagy akár kórházba kerülnek, pedig semmi bajuk, sportolnak, semmi túlsúly, stbstb.

Hangsúly az anekdotikuson. A statisztika meg mást mutat. Ha valaki belehal a kovidba, arról napokig harsog a média, ha meg 49x annyi túléli, 227x annyi meg el sem kapja, vagy észre sem veszi, hogy elkapta, az smafu, az nem hír.

Jó eséllyel már egy nagyrészt leggyőzött fertőzés, de innenonnan még nem takarította ki valamiért az immunrendszer a cuccot. Csak úgy magától nem gyullad be a szervezetedben semmi, vagy ha magától, az valamilyen autoimmun probléma.

Légy szíves, olvasd el még egyszer amit mondtam, mert direkt leírtam, hogy nem csak az lehet hosszútávú hatás, hogy a vírus megbúvik és visszatér, hanem az is, hogy még azelőtt, hogy kiirtanák, lepusztít valamit.

Az ebola meg teljesen irreleváns itt.

Durván 4.2 millió az effektív átoltottság most. Felfelé csalok számolásnál, mert az elmúlt fél év oltási adatait nézem. Második + harmadik oltások összege.

Lehet, hogy valaki 2-szer van benne, mert nem telt le a 6 hónap. Én 4 millióra tippelnék, mint valós szám, de kizárólag a felső és az alsó határ becsülhető.

Lassan a harmadik oltások is elérik a fél évet, jelenleg 5 hónapnál járnak...

 

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/k%C3%A9pek/Be…

Kicsit rosszul emlékszel, a 3. hullám március-áprilisban volt, az oltottság a csúcsát meg valamikor nyáron érte el, amikor eltörölték a maszkhasználatot az 5,5 millió beoltott után. Nagyon sokan (én is) április-június végén kaptam, amikor már lecsengett a 3. hullám. A mostaniba meg ne csak a 3. oltást számold, a nyári még bőven működhet. Ja, és tavasszal minden be volt zárva, most meg semmi.

Meddig erőlködsz még ezzel a szakrálisozással? Ezzel kurwára nem bizonyítasz be semmit, csak azt, hogy szeretsz fölényeskedni a nagy büdös semmire. Ráadásul rossz embert találtál meg vele, mert én pont nem vagyok egy spirituális típus; már mondtam is pár kollégának, hogy talán nem célszerű egy vírusról szóló vitában a Bibliát lóbálni.

Egyébként itt most mit akartál mondani? Hogy napi 7,500 új fertőzöttből napi 60 halt bele? Vagy azt, hogy 1,293,394 össz. fertőzöttből 12,645 halt bele összesen? Egyik sem éri el még az egy százalékot sem. Jobb, mint egyes helyeken. Vagy azt, hogy több új fertőzöttet és halottat számoltak a deltával, mint az előtte lévő hullámoknál? Honnan tudod, hogy előtte mennyit teszteltek? Csak mert, ha előtte nem teszteltek, utána meg igen, akkor nem csoda, hogy többet találtak. A szerb össz. halálozási statisztikát van értelme megnézni, nem a new cases/deaths arányt, mert ott a teszteléssel arra csalnak, amerre akarnak. https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/PdfE/G20211347.pdf (Innen: https://www.stat.gov.rs/en-US/oblasti/stanovnistvo/rodjeni-i-umrli/) Sajnos a decemberi még nincs rajta, de az már látszik belőle, hogy a maximum halálozás is durvább volt előtte (17321 vs. 15113) és az összhalálozás is (~50k vs. ~40k), mondjuk a delta még nem ért véget.

Tudod amúgy, mi manapság az, ami szakrálisan van kezelve? A libtard ideológiák. Na, az nagyon.

Mondd, te most szórakozol? Leírtam:

Honnan tudod, hogy előtte mennyit teszteltek? Csak mert, ha előtte nem teszteltek, utána meg igen, akkor nem csoda, hogy többet találtak. A szerb össz. halálozási statisztikát van értelme megnézni, nem a new cases/deaths arányt, mert ott a teszteléssel arra csalnak, amerre akarnak.

Ez vonatkozik az összes országra. Ukrajnára és Romániára is. Erre te juszt is belinkeled a new-cases/death arányt. De tessék, linkeltem egy adag cikket, hogy szelidül; vitatkozz a Pfizer és az AstraZeneca tudósaival.

De az megvan, hogy azt az omikronra mondják, ami 2021 decemberétől van? Mit változtat ez azon, hogy ahol kevés az oltott, ott az 2021-es esetszám/haláleset görbék nagyon hasonlóak, ahol meg sok az oltott, ott szignifikáns különbség van a görbék hullámai között?

(Mi a kettő között vagyunk, afféle félázsiaiak.)

A variánsokra: teljesen mindegy, hogy valójában léteznek-e (ugye a kimutatásuk módszereiről meglehetősen kevés információ van), vagy ilyesmi. A lényeg az, hogy az összeesküvők előre megmondták, hogy ha esetleg működni fognak a vakcinák, akkor jönni fognak variánsok, amik ellen meg nem, és akkor újra lehet lezárni. Ezt mondták az összeesküvős oldalak. És lám, így lett, megint az összeesküvőknek lett igaza.

Teljesen felesleges a rendszer meg nem figyelhető paraméterein gondolkodni (variánsok, tesztek, kutyafasza), azt kell nézni ami a rendszer egyértelműen megfigyelhető paramétere: lezárás, és ezeknek a jóslásában újra az összeesküvők jeleskedtek :-)

Te miről beszélsz? Az előző hullámban volt 60%-os átoltottság, nem most, most kb. 40%-os. Ehhez képest nem 30%-kal haltak meg kevesebben, hanem összesen haltak meg 30%-nyian az előzőhöz képest; akkor kb. 15000 ember halt meg, most meg kb. 5000.

Egyébként igen, a vírus szelidül:
https://azonnali.hu/cikk/20210730_az-izlandi-pelda-mutatja-nem-kell-rettegnunk-a-delta-varianstol

Izlandon éppen felívelőben van a delta variáns miatti újabb járványhullám, amiben ráadásul a teljesen beoltottak fertőződnek meg tömegével – viszont senki nem hal meg. Ennek oka, hogy a koronavírus – egyáltalán nem meglepő módon – olyan evolúciós utat jár be, ahol ugyan az újabb mutációk fertőzőképessége nagyobb, a megbetegítő képességük viszont alacsonyabb. Emiatt már nem jár akkora veszéllyel, ha az oltásoknak köszönhető védettség birtokában elkapjuk a fertőzést, cserébe viszont még erősebb immunitást kaphatunk.

https://www.vg.hu/kozelet/2021/09/az-astrazeneca-oltas-fejlesztoje-szerint-tavaszra-nathava-szelidul-a-covid

Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló.

https://index.hu/techtud/2021/12/07/mit-kell-tudnunk-az-omikron-varians-rol/

Ez esetünkben jó hír is lehet, mivel azt jelentheti, hogy a világjárvány okozója szelídül, és ugyan még fertőzőbbé válhat, sőt akár a vakcinákat és az immunrendszerünket is képes lehet megkerülni, de az általa okozott betegség jelentősen kevésbé súlyos az eddiginél. A szakértők számára ez nem feltétlenül váratlan fejlemény, hiszen kicsit leegyszerűsítve: egy vírusnak sem evolúciós érdeke, hogy elpusztítson minket.

https://www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/pfizer-koronavirus-covid-19-endemia-betegseg-oltas-gyogyszer.742444.html

A Pfizer szerint influenza-szintűre szelídül a koronavírus

Érdekes, ugye? Tavaszra már nátha lesz a kovid, de mégis tavasztól vezetik be több helyen a kötelező oltást. Én már végképp nem tudok erre mit mondani, hogy egyesek olyan szinten dugják a fejüket homokba, hogy a glóbusz túlfelén kandikál ki...

A vírus azzal is szelídül, ha mondjuk eltakarítja az összes embert az öregek otthonában, aztán már nincs kit megölni. A potenciális áldozatok is elfogyhatnak. Bár ezt szelídülésnek nevezni durva.

Ha semmi sem változik, azzal is csökkennie kell a halálozásnak.

Az omikron a tüdő helyett légutakat támad, tehát itt másról van szó.

Nincs kedvem egyesével ugyanazokat elmondani, amit már egyszer leírtam. Ez a válaszlinked is mitől releváns? Csab tippelt valamit. Az előző hullám az március-április volt, akkor még a béka segge alatt volt a beoltottság, honnan vetted ezt a 60%-ot? Ami nyáron volt (de már ezt is leírtam egyszer).

Szelídül ja, most találgatják, hogy az Omikron az milyen lesz. A deltára meg eddig mindenhonnan az jött, hogy erősen terjed, de még veszélyes is.

Ebben igazad, van, tényleg jóval kevesebb a halálozás most. Én occam borotváját alkalmazom, a legegyszerűbb magyarázat rá az oltás.

Azért a tippjét statisztikával is alátámasztotta. Mivel támasztotta alá a hivatalos kommunikáció azt, amit mond? Semmivel.
Abban igazad van, hogy a 6 millió beoltottat utána értük el, de akkor azt is tegyük már hozzá, hogy most is ugyanez a helyzet: a delta hullám végére szedtük össze azt a 2 milliónyi "3. oltottat", a dokik szerint a csak egy vagy kétoltásos emberek védettsége ezalatt a hat hónap alatt már a múlté lett.

Nem. Mondom, hogy ignoráltad a becitált linkjeimet. Az első a deltáról szólt, ahol fekete-fehéren leírták, hogy nem kell parázni tőle, mert azt az evolúciós utat járja be, hogy egyre fertőzőbb, de egyre kevésbé halálos. És ez csak egy cikk volt. Csak a pánikkeltő médiumok riogattak vele, hogy húúúúúúgyünadeltaésmindmeghalunk. Megvan még amit Orbán ígért, hogy az oltatlanok vagy oltanak, vagy meghalnak? (Oké, azt nem mondta, hogy a vírustól...) Megvan még, amit valamelyik főfehérköpenyes mondott, hogy a delta mindenkit meg fog találni és az oltatlanok életveszélyben vannak? Ezt nem is tudom, hogy számolta ki, amikor már számos országon keresztülment, mire ideért és azokban sem talált meg mindenkit, akit meg igen, az meg 98%+ eséllyel túlélte...ráadásul pont az oltottakat vitte inkább.
Mi volt ez? Pánikkeltés, riogatás, hiszterizálás, félelemgenerálás. Semmi több.

Tényleg? Az nem egyszerű magyarázat, hogy egy vírusnak nem érdeke, hogy megölje a gazdatestet ezért arrafelé "evolválódik", hogy jobban fertőzzön, de kevésbé öljön? Az oltás nem a legegyszerűbb magyarázat, hanem a legprimitívebb. A kettő pedig nem szükségszerűen ugyanaz.
BTW, Occam borotvája nem azt mondja, hogy a mindig legegyszerűbb magyarázat a helyes magyarázat, hanem, hogy ne bonyolítsd feleslegesen túl a dolgokat.

Azért a tippjét statisztikával is alátámasztotta.

Az, hogy most 4 millió lehet az "effektív" beoltott? Ez hasraütés. Honnan tudja, hogy kiben mennyi idő alatt szűnt meg a védettség? Még a 6 hónap se úgy van, hogy 0 védettséged van addigra.

Valamelyik linken azt írják, hogy ne parázz, hidd el, találok másikat, ahol meg az ellenkezőjét írják. Majd pár év múlva meglátjuk, előre megmondani kb. semmit nem tudnak úgysem, szerintem ez már bebizonyosodott.

Számomra az egyszerűbb magyarázat a helyes, az pedig nem a sok spekuláció, hanem egy egyértelmű szám, hogy hányan kapták meg a "rejtett chipjüket".

Ezt nem ő mondta, hogy mennyi idő alatt szűnik meg, hanem a hivatalos kommunikáció.

Hogyne találnál, csak egy a baj, hogy lassan most már mi is túl vagyunk a deltán és most már pontosan tudjuk, hogy azoknak volt igazuk, akik azt mondták, hogy nem vészes, akik meg riogattak, azok meg vagy hülyeségeket beszéltek, vagy hazudoztak. Tudniillik, ahol alacsony átoltottság volt, ott sem pusztított a delta. Ld. India. 200 ezer ember halt bele 1.4 milliárdból. Ez 0.014%-os halálozási ráta. Egy alacsony átoltottságú országban. Tényleg mindenkit megtalált és kiirtott. Tényleg kurwa veszélyes volt.

Számodra. Oké. Ugye nem várod, hogy ami számodra helyes, azt mindenki fogadja el helyesnek?
Spekuláció? Az spekuláció, hogy ismerjük, hogy evolválódnak a vírusok, az meg nem, hogy bittosaótásvót?
Biztos, hogy mindig a legegyszerűbb magyarázat a nyerő? Mi az egyszerűbb magyarázat a villámra? A valóság a részecskék vándorlásával, vagy az, hogy Zeusz/Thor nyilai?
Egyébként mitől is egyszerűbb magyarázat az, hogy az oltás volt? Egyáltalán mitől magyarázat az, hogy az oltás volt? Az már magyarázat lenne, hogy miért az oltás volt, de akkor meg mitől is egyszerűbb az a sok rizsa az oltásról, mint az egy mondat a vírusok fejlődésének törvényszerűségeiről?
Attól meg nem lesz igazad, hogy megpróbálod rásütni a másikra, hogy azt hiszi, chip van az oltásban. Ez nagyon primitív.

Ez a becslés aszongya, hogy: Total deaths: Wave 1: 3.4M, Wave 2: 1.5M.
A Wave 2 a delta? Ha igen, akkor nem baj, hogy még így is feleannyian haltak bele, mint az első hullámba és még így is 0.1%-os a halálozási ráta? Ha nem, akkor hogy meg jött ide?
Van egyébként ilyen becslés a többi alacsony átoltottságú országról is? Pl. a fentebb linkelt Szerbiáról, ahol szintén 1% alatt volt a halálozási ráta?

200 ezer ember halt bele 1.4 milliárdból. Ez 0.014%-os halálozási ráta. Egy alacsony átoltottságú országban. Tényleg mindenkit megtalált és kiirtott. Tényleg kurwa veszélyes volt.

A halálozási rátát a fertőzöttek számához kell nézni, nem a teljes lakossághoz. Ha 3-4 millió fertőzöttből hal meg 200.000, az azért nem túl bíztató. Plusz arrafelé a nyilvántartás már rég hasraütés. De más már ezt is megemlítette.

WTF... Ezt honnan szedted, hogy 3-4 millióból halt bele 200 ezer??? Nézz már rá a grafikonra: 20 millió (ismert) fertőzöttből halt bele 200 ezer. Az 1%.
A halálozási rátát pedig többféleképpen lehet nézni. Ha a fertőzöttek számához viszonyítod, akkor arról kapsz - egy egyébként a tünetmentes és ezért rejtett fertőzöttek miatt pontatlan - képet, hogy a fertőzést mennyi eséllyel éled túl. Ha az összlakossághoz, akkor arról kapsz képet, hogy magának a járványnak a túlélésére mennyi esélyed van. T.i.: az is számít, hogy mennyi esélyed van elkapni. Tehát egy 1.4 milliárdos - aluloltott - országban 1% esélyed van, hogy az elkapott fertőzésbe belehalj és 0.014% esélyed, hogy elkapd és belehalj.

Látom, hogy nem érted. Karácsony előtt a nép szabira megy és egymást tapossa a plázákban.

Teljesen más világ, mint egyébként szokott. Azt várnánk, hogy egy karácsonyi szezon 3 békemenettel felér legalább.

 

Nos az ábrán gyönyörű haranggörbe van. Lehet, hogy pár nap múlva már megjelenik a karácsony hatása, de lehet, hogy nem.

 

Abban az esetben, ha nem jelenik meg, úgy a korlátozások a vírus terjedése szempontjából irrelevánsak.

Damu Roland két oltással hagyott itt minket.

Kérdés van?

Arról viszont nem tudom ki tehet, hogy ezt a fassagot veled és a hozzád hasonlókkal sikerült ilyen faszán elhitetni. Ráadásul olyan erős meggyőződés alakult ki benned amit semmi a világon nem képes megingatni.

Meg az sem, hogy a saját szemeddel latod: a jó atoltottsagu országok is vezetik be az újabb és újabb korlatozasokat, szopatnak megint oltott és oltatlant és továbbra is csak azzal próbálkoznak, ami nem működik. 

​​​Mit is mondhatnek? Csak így tovább!

Már nem is cseng olyan jól az a poén, hogy mit írunk az oltatlanok fejfajara ugye? Ugyanazt amit az oltottakera. 

Akkor az influenza elleni oltásokat miért nem reklámozták 1.5 percenként minden médiában? 50 éve van influenza elleni oltás, mégse volt belőle 5 millió cikk naponta. 2018?-ban különösen durva adatokat produkált az influenza.

Vagy az csak az egyéneket védte?

Akkor ismételjük át még egyszer: Az oltást arra találták ki, hogy bizonyos fajta veszélyes idegen anyagot bemutassanak a szervezetnek legyengített vagy ártalmatlan formában. Ez abban segít, hogy a szervezet egy esetleges későbbi fertőzés esetén hamarabb ismerje fel és tegyen lépéseket az adott idegen anyag veszélyes formájával szemben.

Ez a következő hatásokkal bír:

- a veszélyes anyag terjedése a szervezetben hamarabb megáll,

- ezért annak kifejtett hatása jóval kisebb,

- valamint a továbbterjesztése jóval kevésbé valószínűbb

Nem csodaszer, az egyének különbözőképp reagálnak, és különbözőbb a hatásuk. Hatásosság társadalmi szinten mérhető.

Az influenza egy betegség amit vírus okoz. A vírus elleni védőoltás (nem 50 éve oltanak ellene, de hagyjuk ezt a túlzást meg) minden évben szezonálisan van tervezve, azaz a tavalyi nem valószínű hogy véd téged bármennyire idén (hacsak nem ugyanaz, vagy nem épp az támadna meg ami ellen védene). Van 3 fő típusa ami embert fertőz, és azoknak sok mutációja létezik. Mivel kvázi nem halálos vírus és soknak a tünetmentes lappangási időszaka kvázi nagy, nagyon jól tudnak terjedni, ezért tud közöttünk megmaradni és szezonálisan visszatérni.

Ha akarsz beoltatod magad ellene, ezzel segítesz benne hogy az influenza kevésbé terjedjen, vagy nem, ez a te döntésed. 

Egy fontos dolog még a fluval kapcsolatban, hogy az oltás koktélban megtalalhatok általában a durvább valtozatok, illetve azok amiket valoszinusitenek ​​​​​​az elkovetkezo szezonban. Előbbiekkel nem valószínű, hogy talalkozol, utóbbiakat kis eséllyel sikerül eltalalni ezért az oltás beadása vagy nem beadása a járvány kimenetelere marginális, de aki nyugodtabban alszik tőle, vegye fel.

Alapvetően bizalom kérdése az egész. Én a védettségi óta már azt sem hiszem el nekik, hogy az ég kék és a fű zöld. Racionális érvekkel nehéz meggyőzni.

Minimális előnyért nem adom a gyermekeimnek be a kirekesztők vakcináját.

A bizalom helyreállítása nélkül kizárólag diktatórikus módon lehet növelni az átoltottságot és meg kell hozzá vonni a reakciósok választójogát is...

Ebben igazad van. Tudod, a hülye matematikusok. Ha 0.002%-ról a vakcina 0.001%-ra csökkenti a betegség súlyos lefolyását a gyermekeknél, emellett a vakcina hosszútávú hatásairól fingod nincs, ráadásul nem is választhatod csak a Pfizert, amelyik ellen jelenleg is eljárás folyik a meghamisított eredmények miatt, hát szerintem egyértelmű a szituáció védettségi nélkül is.

Azt már megbeszéltük talán nem is egyszer, hogy a matematikával is gond van amit alkalmazol, de eltekintve ettől, nem mindegy hogy mit számolsz, a gyerekeket sem azért oltanánk, hogy annak a gyereknek biztosan ne legyen baja, hanem mondjuk annak a nagymamának aki vele találkozik kisebb eséllyel. 

a gyerekeket sem azért oltanánk, hogy annak a gyereknek biztosan ne legyen baja, hanem mondjuk annak a nagymamának aki vele találkozik kisebb eséllyel

Ez a sületlenség most új vagy még a régi. Már egyszer nagy kínkeservvel kinyögték, hogy oltott és oltatlan ugyanúgy fertőződhet és fertőz is. Van vég valami hivatalos Covid ügyben, aminek nincs hivatalos cáfolata is?