[KV] Teszt holnap

Mivel se szaglásom, se ízérzékelésem, felhívtam az orvost, hogy WTF. Mentők majd hívnak, csinálunk egy tesztet. Hívtak: holnap sétáljak be a Zrínyi kórházba és megcsinálják a tesztet.

Hozzászólások

Remélem ennyi tünettel megúszod. Jobbulást !

Szerkesztve: 2021. 12. 09., cs – 15:13

Jobbulast.

Vegyes tapasztalatok vannak a visszatereserol: valakinek par ora alatt visszajon, valakinek fel ev mulva sem. A par hetnel hosszabb azert ritka.

Én márciusban kaptam el ezt a szart, és nekem is ez volt, hogy se ízlés, se szaglásom nem volt. Még fűteni kellett esténként és a füstnek előző este olyan érdekes szaga volt. Gondoltam biztos csak vizes a fa, vagy hülye vagyok szimplán. Másnap reggel fura íze volt a kávénak, akkor már kezdett gyanús lenni. Estére 37,4-es hőemelkedés, szaladtam az ecetért. Kupak le, fejem belenyomtam, nem éreztem a szagát... A halál vize levert.. kupakba öntöttem ki, aztán meggurguláztam: semmi... Pont előtte olvastam, hogy egy francia csajnak úgy elment a szaglása, hogy akkor 4-5 hónapja se jött vissza... Elkapott a pánik, hogy mi lesz, ha így marad? De másnaptól úgy éreztem, mint amikor orrba vágják az embert és akkor olyan érdekes szagot érez mindenre. 1 hét volt, mire visszajött rendesen, 4-5 nap után már édeset éreztem. Komolyabb bajom nem lett, de a felismerés, hogy se íz, se szag, senkinek nem kívánom.

szaladtam az ecetért [...] nem éreztem a szagát

Ha emlékezetem nem csal, az ecet nem jó szaglástesztre, mert az ecetsav elvileg a fájdalomreceptorokat ingerli, nem (vagy nem csak?) az ízérzőket. Ha így van, de még azt sem érzed, akkor a Covid jobban leápolja "a környéket", mint gondoltuk.

Állítólag 72 %-nak egy hónapon belül visszajön a szaglása (Agyeman et.al. Nature 589, 342-343 (2021)). Apósom egy barátjának egy év után kezd visszatérni, de még nem tökéletes (de most már érzi a különbséget kávé és neszekávé között). Mindenesetre úgy tűnik, előbb-utóbb rendbejön.

Trey: jobbulást, remélem, neked elmúlik a szaglásvesztés hamar, és más tüneted nem lesz.

nem küldtek mentőt, hogy miközben besétálsz, fertőzz meg annyi embert, amennyit csak tudsz.

Főnököm 3x volt oltva, ő is túlesett rajta, folyt az orra pár napig. Ez nekem a nyár közepén volt, szlovéniában, mondjuk én nem teszteltettem magam, nem érdekel a dolog. Akit akarja, már régen beoltatta magát, aki meg nem, őt meg nyilván nem érdekli, ha elkapja, vele meg azért nem kell innentől törődni.

Az oltás nem az elkapást és nem is a terjedést gátolja, csak a lefolyást és a tüneteket enyhiti. Bizony hogy mindenkin át fog menni. Az én esetemben két év kellett hozzá, de megtalált. Egy esetben nem fogod soha elkapni: ha nulla szociális életet élsz, és még családod sincs akivel együtt élnél és ők "kijárnak". De az meg nem biztos hogy jó élet.

Nem vagyok nyugtalan, nyugi.

Nem kifejezetten félek tőle, oltás és egészségi állapot meg úgy egyébként lelki a nyugalom miatt. De sokan jártak már úgy, akik ugyanezt gondolták, és belehaltak. De még akik nem haltak bele, náluk is okozhat maradandó problémát. Ha már a fejedben futó idegekkel baszakodik, ki tudja, mit fog tud még tenni hosszabb távon. Szóval fenntartom, hogy egy fokkal azért mégis csak jobb nem elkapni. Az igaz, hogy erre nagy az esély, és sok emberen át fog menni, de sokan lesznek azok is, akik nem kapják el (vagy csak olyan hamar legyűrik, hogy észre se veszik).

Végülis félreérthetően fogalmaztam. Ha elkaptam a vírust (amit vagy bizonyít PCR teszt, vagy nem), de az ég világon semmi panaszom nincs, akkor valószínűleg nincs min aggódni (de ezt még nem lehet tudni). Ilyen szempontból mindegy, hogy ezt minek hívjuk. De ha neurológiai tüneteket produkál, akkor meg van min aggódni.

Tüntetésre nem jártam, nem járok és nem is fogok járni. Az ilyen fővárosi kispolgári izé.

Erről  (pl. az 56-os események kapcsán) megkérdezhetnéd azért az idősebb győrieket is. Sokféle tüntetés volt, és bizonyára még lesz is Magyarországon - no nem azért, mintha annyira vágynék rá.

Szerinted én voltam? Pepi? Nem Budapesten rendeznek ilyeneket?

  • Első békemenet, 2012. január 21., Budapest
  • Második békemenet, 2012. március 15., Budapest
  • Harmadik békemenet, 2012. október 23., Budapest
  • Negyedik békemenet, 2013. február 5., Gyula
  • Ötödik békemenet, 2013. október 23., Budapest
  • Hatodik békemenet, 2014. március 29., Budapest[3]
  • Hetedik békemenet, 2018. március 15.[4]

Hol a faszba látsz te itt Győrt?

trey @ gépház

Csak a félreértések elkerülése végett:

Most akkor a tanárok fognak tüntetni, vagy csak két tanárszakszervezet? Mert a múltkor már azzal cigánykodtatok, hogy tanárok != tanárszakszervezetek. Éppen azt húzzátok elő, ami nektek megfelelő.

Inkább arról beszélj, hogy az egyik ok a tüntikéjük mellett az oltástagadás. Van 3-5000 tanár, amelyik baszik magát beoltatni, pedig a tanárok rapliztak legjobban, hogy őket vegyék előre, nekik Pfizert, de azonnal.

Vicc az egész banda.

trey @ gépház

A 3-5000 oltástagadó tanár fogadja el a szabályokat és váltson munkakört VAGY vegye fel az oltást. De a többséget (hiszen 90% feletti arányban felvették az oltást) ne keverd ebbe bele.

Miért használsz ilyen szavakat az összes tanárra amikor csak egy töredék részük hisztériázik az oltás miatt?

 

"Mert a múltkor már azzal cigánykodtatok, hogy tanárok != tanárszakszervezetek."

Van amiben igazuk van, van amiben nincs. Ez nem egy statikus dolog. Mint féligmeddig politikai szervezet, a PDSZ sokszor tényleg üresben veri a palávert. Máskor meg igazuk van. Na oszt akkor?

 

"Inkább arról beszélj, hogy az egyik ok a tüntikéjük mellett az oltástagadás."

Akkor az gázos. Én a fizetésükkel kapcsolatos aggályokat értem. A járványügyi része ezek szerint szintiszta marhaság. Oltsanak vagy lépjenek le. Ebben egyetértünk.

Na, látod. Kiderül, hogy csak-csak egyetértünk dolgokban, de te csak azért is sportot űzöl abból, hogy beleállj mindenbe is, amit leírok. Ezt nagyon gáznak érzem.

Leírom, hogy értsd: kibaszott unalmas már a tanárok állandó rinyálása. Jó tanács: rinyáljanak kevesebbet, olyan dolgokért, ami jogos. Politizáljanak kevesebbet. Talán nagyobb lesz feléjük az empátia.

trey @ gépház

Miért használsz ilyen szavakat az összes tanárra amikor csak egy töredék részük hisztériázik az oltás miatt?

Ő így tart tükröt. Vagy valami ilyesmi. :)

Van amiben igazuk van, van amiben nincs.

Ezt azonnal felejtsd el, ilyen nincs. Döntsék el, hogy akkor mindig igazuk van, vagy soha.

A korrektség kedvéért, igen, régen is leszarták őket. De ez nem validálja a jelenlegi szituációt. Ennyi év kétharmad után meg főleg nem. Egy tollvonás lenne több pénzt adni nekik. Hallgatni is fogod. Mindenki szarul keres, aki az államnak gályázik. Ők is sirnak. És nekik is kéne adni.

Talán az válthat ki passzivitást, hogy miközben az országban társadalmi csoportok tucatjai keresnek rosszabbul a versenyszférában stb. embertelen körülmények közt, esély nélkül, hogy olyan társadalmi megbecsülésük legyen, mint a tanároknak, hogy olyan munkakörülményeik legyenek mint a tanároknak, hogy legyen bejelentett munkahelyük és nyugdíjuk mint a tanároknak, az ő hangjukat nem halljuk minden egyes tetves nap. Ellentétben a tanárokkal.

trey @ gépház

" Ellentétben a tanárokkal"

Ellentétben a (P)DSZ-szel. Én amúgy nem hallom minden nap. Ha rájuk hegyezed a füled, ne csodálkozz.

És persze vannak a tanároknál rosszabb helyzetben mások is, ezt nem vitatja senki. Mindenki a maga igazáért küzd.

A baloldal minden választási kampányban dróton rángatja a pedagógus szakszervezeteket és politikai akciókra veszi rá őket.” A minisztérium szerint a baloldal kormányzása idején több ezer pedagógus került az utcára, a „Gyurcsány-párt befolyása alatt álló szakszervezetek” pedig most „úgy hirdetnek sztrájkot, hogy az átfogó pedagógus béremelési program után januárban újabb 10%-os pedagógusbéremelés lép életbe, amelyet 2023-ban újabb béremelés követ”. Az Emmi azt állítja, a szakszervezetek vezetői „a januári béremelés elhalasztását kérték és visszautasították a kormány 200 ezer forintos cafetéria ajánlatát is, ebből is látszik, hogy nem a megegyezés a céljuk”. A minisztérium szerint a pedagógusok az oltás kérdésében sem következetesek.

A fentiek fényében érdekes az időzítés. Január és március. Semmi köze a politikához és a választásokhoz. Kit néznek, kit néztek hülyének?

trey @ gépház

Nálam az "idősödés" (34) inkább abba az irányba terel hogy egyre kevésbé hiszek ebben az uniformizáló, sematikus gondolkodásban. Ez a világ egyfajta leegyszerüsitése, hogy ne kelljen túl sokat agyalni pl az emberek dolgain. Rámondod hogy sok lusta gyökér, és el van intézve. Kérdés mennyire látod reálisan igy a világot.. :)

Én ismerek olyan embert aki long covid bizonyos tüneteiben szenved, és teszi a dolgát, nem siránkozik, sőt nem is beszél róla, csak ha szóba kerül vagy megkérdezik. A lényeg éppen az hogy semmiféle alapod nincs az úgynevezett élettapasztalatodon túl, hogy hány ember képviseli melyik verziót. Én nem szeretem ezt megtippelni a semmiből. Ilyen is van meg olyan is van. Valamennyi. Ne hidd hogy meg tudod tippelni melyik mennyi.

Én jobban szeretek "okoskodni" mint azt mondani hogy hehh, az összes ember köcsög, lusta, tb csaló, aszt kész. Modellezed a világot a saját kényelmed érdekében. Rosszul ráadásul. Én például nem is tudom mi ez a táppénzcsalás, igaz csak 10 éve dolgozom.

Persze, a hírek meg a táppénzcsalókról, a bilincsben elvitt, rokkantellátáshoz tömegével hozzásegítő orvosokról meg mind kitaláció.

A cégedben hány TB csaló van?

Hagyjuk már ezeket az ócska, szar érveléseket! Ezekkel a filléres cselekkel mit szeretnél elérni?

trey @ gépház

Elnézést, azt mondtad az ország jórésze TB csaló. Ezek szerint a cégeteknél is tudod hány darab van, legalább arányaiban.

Idézet tőled: "ha nem táppénzcsalók országa lennénk :D"

Amire se adatod, se semmid, csak egy rosszindulatú gondolatod a semmiből.

"Ezekkel a filléres cselekkel mit szeretnél elérni?"

Azt hogy leirjuk, olyan dolgokat állitasz, amiket sehogy se tudsz alátámasztani. Van egy remek cég ahol évtizedek óta üldögélsz. Nyilván tudod, hogy hány TB csaló van ott.

(nekem az is jó, ha kimondjuk, csak puffogtatsz, de folytathatjuk is a szokásos szargurigázásunkat :)

"Persze, a hírek meg a táppénzcsalókról, a bilincsben elvitt, rokkantellátáshoz tömegével hozzásegítő orvosokról meg mind kitaláció."

Az hogy látsz egy, kettő vagy három csaló orvost a hiradóban, semmit se tudsz arról hogy amúgy összesen hány ilyen van.

Ettől még nem leszünk a TB csalók országa.

De kanyarodjunk oda vissza, hogy szerinted a legtöbb post-covidos csaló.

Idézet tőled: https://hup.hu/comment/2712754#comment-2712754

Ezt kéne alátámasztani, és nem olyan lózungokkal, hogy 50 év alatt nagyon tapasztalt lettél.

Mondjuk nem tudom miben reménykedek, trey megmondta, oszt meg van mondva :)

Így van. Azt látom, hogy bármit mondok, kétségbeesetten igyekszel azonnal és 100%-ban ellentmondani. :)

Az, hogy rokkantosítók és táppénzcsalók országa vagyunk, az egy rég ismert tény. Mindegy, csak sírni-ríni lehessen.

Ettől még nem leszünk a TB csalók országa.

Mert te ezt állítod. :D

trey @ gépház

Félreértesz. Aki itt állitott az elején az te voltál: https://hup.hu/comment/2712754#comment-2712754

Én meg azt kérem számon hogy bizonyitsd. De nem tudtad. Alapvetően az bizonyitson, aki állit dolgokat, én azért vagyok itt, hogy ezt behajtsam. :)

"Azt látom, hogy bármit mondok, kétségbeesetten igyekszel azonnal és 100%-ban ellentmondani. :)"

Mert nem tetszik sokszor a mondanivalód, és mindig megchallengelem kicsit, talán abban a reményben hogy pozitivabb gondolkodásra sarkalljalak téged is.

Mi az, hogy nem tudtam? Neked én sem is szándékoztam semmit bizonyítani. A hangok a fejedben eleve elrendelnek mindent.

Mert nem tetszik sokszor a mondanivalód,

Ó, jaj! Gyuszknak nem tetszenek a mondanivalóim! :D

és mindig megchallengelem kicsit, talán abban a reményben hogy pozitivabb gondolkodásra sarkalljalak téged is.

Igen, az, hogy tényeket tagadsz, biztosan változik majd a világ. 

trey @ gépház

"Igen, az, hogy tényeket tagadsz, biztosan változik majd a világ. "

Még mindig nem támaszottad alá az állítólagos tényeidet. A tény pedig adattal, bizonyitékkal alátámasztható. Amig ilyet nem mutatsz, addig csak egy vélemény.

És csak a félreértések elkerülése végett, mert szeretsz maszatolni: nem tagadom, hanem számonkérem a bizonyitékodat.

 

A legjobb érved az volt hogy elég idős vagy ahhoz hogy hasból megmondd. :)

Tőlem aztán gurigázhatjuk bármeddig a szart, minden esetben meg fogom kérdezni, hogy az adott hasból mondott élettapasztalatodra ugyan tudsz-e bármit mondani (mondjuk adatot), vagy csak úgy megmondod, oszt meg van mondva? Mert ez rendszeres szokásod. Ez pedig üres lózung, és se nem tudás, se nem adat.

Mikor síelni megy a lumbágós – egyre több a táppénzcsalás

Miközben elég nehéz lebukni, az elmúlt öt évben megháromszorozódott a szociális és a jóléti juttatásokkal való visszaélések száma, így a táppénzcsalás is – derül ki egy friss egészséggazdasági kutatásból.

[...]

A társadalombiztosítási ellátásokkal való visszaélések száma – ezek közé sorolják a jogosulatlan táppénzigénybevételt is - 2013 és 2017 között alatt csaknem megháromszorozódott, utolsó évben már 143 volt, öt év alatt pedig csaknem félezer eset történt.

[...]

Ha lassan is, de az elmúlt években nőtt a táppénzes napok száma, és ezzel párhuzamosan az egészségbiztosító kiadása is – mondta lapunknak Nogel Mónika ügyvéd, a Szegedi Tudományegyetem tudományos segédmunkatársa, aki a témával kapcsolatban a minap publikálta a Med.et Jur szakmai lapban a legfrissebb számokat.

[...]

Mint mondta: az ő körzetében a legnehezebb időszak a mezőgazdasági idénymunkák alatt van. Ekkor sokan jönnek, főleg a közfoglalkoztatottak, hogy lázasak, itt fáj, ott fáj, de van, aki egyenesen megmondja, hogy a napszámos munkára kellene idő, mert a kukorica címerezéssel többet kap, mint amit az egy havi közmunkáért hazavihet. És ha emberileg meg is érti, a gyakorlatban nem sokat tehet.

Kérj szépen elnézést.

Mielőtt még a számokkal jössz: a lényeg, hogy LEHETELEN felderíteni. Hidd el, pontosan tudja minden érintett, hogy mi a helyzet. Ahogy én is, az orvosok is és a táppénzcsalók is.

trey @ gépház

A cikkben van egy alacsony szám meg egy negativ trend. De tudod mit, bocs, és köszi. :) Én se tegnap nem hittem se ma nem hiszek benne hogy a táppénzcsalók országa lennénk, de legalább lettek valami adatok is felmutatva.

Ha mégis azok vagyunk akkor elég szarul égetik el a kétharmados éveiket az általad csodált urak, mondjuk ebben.

Nem fogsz valós számokat kapni, mivel egy ~100% látenciával rendelkező bűncselekményről van szó, ahol az orvosok is bevallják, vagy nem tudnak semmit tenni, vagy nem is akarnak, rosszabb esetben pedig cinkostársak.

Tagadd a valóságot tovább :(

trey @ gépház

Nem igazán értem, hogy ez ellen hogyan lehetne központilag tenni. Itt éppen úgy, ahogy a paraszolvencia esetén is, az orvostársadalomnak kellene a megtisztulást indítania. Remélem nem az lesz a következő, hogy a "paraszolvencia országa" is vagyunk. Persze, persze. Már van törvény ... :D

trey @ gépház

hivatalos post-covid tünet (Covid Brain Fog): "It’s becoming known as Covid brain fog: troubling cognitive symptoms that can include memory loss, confusion, difficulty focusing, dizziness and grasping for everyday words"

Persze, sokkal egyszerűbb így látni a világot, hogy mindenki erre fog mindent is, csak ne éld át. Az említett ismerős aki szakmát váltott korábban programozóként dolgozott, de mivel már nem képes 3 sornál összetettebb dolgokat összehozni, mert széthullanak a gondolatai, kénytelen volt ezt feladni. Szerencséjére a cég ahol dolgozott konstruktívan közelítette meg ezt az egészet és most manuális tesztelői feladatot lát el (checklisten halad végig).

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Szerencséjére a cég ahol dolgozott konstruktívan közelítette meg ezt az egészet és most manuális tesztelői feladatot lát el (checklisten halad végig).

Változatlan bérezés mellett? Vagy juttatásban is visszaminősítették 3 kategóriát (ami kb a távolság egy senior programozó és egy betanított, checklisten végighaladó teszter között)?

Nah látod, ez egy jó kérdés :) Bár lehet meglepő, de ismerve a céget egyik sem lenne csoda (nagy külföldi cég helyi lerakata (minimális számú döntéshozóval), így lehet egyszerűbb várni 3-4 hónapot hátha rendeződik mint végigverni az anyacégen akár egy posztváltást is). De ha érdekel, megkérdezhetem

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

megkérdeztem: 30% -al vágták a fizut (mivel a know how megvan, ezért sokkal használhatóbbak a reportjai, a kissebb bugfixeket pedig már képes elvarrni, a 30%-ot pedig szétdobták a két fejlesztő között extraként akik átvették a nagyobb taskjait). Ez, ha rendeződik, akkor visszaáll, ha nem, akkor márciusban átbeszélik a dolgokat

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Két féle fő "elkapás" van. Amikor az orrod nyálkahártyájánál véget ér, nem kerül le tüdőbe, mert a T sejtjeid jól végzik a dolgukat. Vagy a másik kicsit "ütősebb" változat, amikor lekerül mélyebbre. - Akkor ott már a antitestes védelem kérdése a további menetrend.

Szerkesztve: 2021. 12. 09., cs – 16:32

A közelmúltban én is átestem rajta. Első nap voltak durva tünetek (orrfolyás, izomfájdalom, erős láz, fáradtság), másnaptól ~1 hét láz, de a többi tünet elmúlt. Aztán amikor már azt hittem mindjárt vége, elment a szaglásom 3 napra. De visszatért, mintha mi sem lett volna.

Érdekes megfigyelés hogy az ételek fogyasztásakor az élmény 80%-át az orroddal érzékeled, az izlelés csak az alapizekért felel (ami egyébként nekem nem is ment ki). Igy is szenvedés volt enni az iztelen dolgokat.

Jobbulást és ne ess pánikba, átmehet rajtad minden gond nélkül.

(nekem fél éves sputnikkal ment igy).

Ízlés teszt: semmi. :):D
Ugyanitt, diszkrét 50.000 HUF-os parfümkollekció villantás...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem azokat sem érezted volna. Viszont, ahogy az itt lévők jelentős hányada, te is tisztában vagy azzal, hogy a tömegeket elérő, közösségi médiás, twitter, facebook, insta, stb. posztok mindegyike jelentős mellékes, meta tartalommal van felvértezve. Ezek kvázi beárazzák az embert. A postok minősége, azok elemei, mind, mind erről szólnak. Ez nem új dolog. Régen erre a kávéházak, éttermek, színházak aka közösségi terek voltak ennek a helyei. Régen, a magára adó, vagyonos úriembert a sofőrje, a kávéház főbejáratánál tette ki,  5-6 alkalomal megnézte az óráját míg kihozta a pincér a rendelését, a ruhatárnál jó hangosan bemondta, hogy melyik szabó cimkéje van a kabátjában.
Ma ezt egy-egy jól beállított fotóval, a fotelből el lehet intézni. Nem kell napokat várni, míg a pincérek pletykarádióján keresztül minden ismerős megtudja, hogy este a vacsora mellé egy nagyon drága bort ivott az ember, mert megteheti. Ahogy hazafelé a sofőrnek sem kell tudnia, hogy melyik házak előtt kell elállítani a gyújtást, hogy durranjon a kipufogó, tudatva az ott lakókkal, hogy mekkora kocsira telik.
Okkal, te sem Fa testápolót vagy bármi más büdös dolgot teszel ki az elment a szaglásom post alá.
Ahogy egy vagyonosabb ismerősöm mondta, jó húsz évvel ezelőtt, mikor az akkori fidesz valakik beleálltak az egyedileg, méretre varrt ruhájába egy lovarda átadón: "Csak a legszegényebbeket és a leggazdagabbakat nem érdekeli, hogy milyen cimke van a ruhájukban. A szegények nem engedhetik meg, hogy érdekelje őket. Az igazán gazdagok, meg megengedhetik, hogy ne legyen a ruhájukban cimke."

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jobbulást !!!

nekem 3 hónapig tartott a post covid, ... //akkor még nem volt oltás// ... és nem a szaglásvesztés volt a legrosszabb ...

aztán a sanytol volt az első nazális élményem :):):) , de addig sírás nélkül pucoltam a hagymát ...

oltottan lényegesen beljebb vagy !

Jobbulást! Viszont miinap mintha a sokadik oltásodról írtál volna. Ezek szerint "az oltás nűködik" plakátnak sem hihetünk.

Kettő van, a harmadikat terveztem. Ezt húzta most ideiglenesen át a fertőzés.

Ezek szerint "az oltás nűködik" plakátnak sem hihetünk.

Nem kizárt, hogy azért tudok ide írogatni még ilyen jó kedélyűen, mert oltva vagyok. Olyat pedig senki sem állított, hogy az oltás megvéd a fertőzéstől. A rizikót csökkenti a súlyos következményekre és a halálra.

trey @ gépház

Olyat pedig senki sem állított, hogy az oltás megvéd a fertőzéstől

 

Most hirtelen, de hátha valaki dob majd egy nagyokos nyilatkozatát is:

Valóság: az oltottak nehezebben kapják el a fertőzést, és kevésbé súlyos tünetekkel vészelik át. Mivel a kevésbé súlyos tünetesekben a vírus is alacsonyabb számban van jelen, és eleve kevesebben is vannak a megbetegedettek, ezért kevésbé is fogják terjeszteni a fertőzést. Ha ehhez hozzávesszük, hogy amennyiben mindenki be van oltva, ha mégis sikerül valakinek megfertőződnie, akkor is megússza jó esetben egy mezei nátha súlyosságú tünetekkel, akkor elmondhatjuk, hogy nem fog komoly közegészségügyi problémát okozni az oltottak „tünetmentes terjesztése.

Innen.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én még a 2 heten rágódok, hogy kamu volt-e vagy sem...

 Technikailag sose mondták meg a kezdő dátumot....

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mi a lényeg? Én azután kaptam el (feltehetően, majd a teszt kimutatja), miután 7 napot 0-24-ben eltöltöttem egy fedél alatt egy korona fertőzöttel.

Nem látom, hogy az általad citált idézet mennyiben cáfolja azt, amit írtam. Szerintem semennyire. Senki sem állította, hogy az oltás megvéd a fertőzésről. Attól véd meg, hogy megdögölj / súlyos tüneteid legyenek, ha lekapod.

Azt is elmondták, hogy előbb-utóbb el fog jutni mindenkihez.

trey @ gépház

Tavaly óta nem érzem a saját izzadt szagomat, fingomat stb. Nagyon, nagyon furcsa és utálatos dolog. Egy éve kérdezgetem a családom, hogy izzadtnak éreznek-e. Szűk éve nem tértek vissza eme készségeim, szóval majd szurkolok :/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

2 éve van ilyen szaglás problémám.

2019 október környékén (még bőven a covid előtt) volt egy csúnya megfázásom, aminek a lefutásával hónapokig küzdöttem. Egy csomó orrspray-t használtam (anélkül nem tudtam létezni, aludni), 2-3x antibiotikum kúra stb. Ezalatt totál elment a szaglásom, nem éreztem _semmit_ és nem is jött vissza. Azt nem tudom, hogy voltam-e covidos. A szaglásom nagyon sokáig nagyon rossz (gyakorlatilag nulla) volt, és nagyon lassan kezdett visszajönni. Igazából pár hónapja kezdett annyira javulni, hogy mostmár az mondom, hogy sokkal jobb. De még most is ingadozó, hol jobb, hol rosszabb. Van amikor reggel felkelek és a frissen darált kv-ba beleszagolva gyakorlatilag nem érzek semmit (szerencsére ez egyre ritkább). Van amikor meg tökéletesen érzek mindent. Szerencsére folyamatosan javul.

Jobbulást! Nekem tavaly novemberben volt ugyanez. Szaglás tréning segíthet, pár nap alatt el is múlt. Erős illatú dolgokat kell szagolgatni naponta, többfélét. Például parfüm, narancs, bor, kenőcs, nálam ez vált be.

Minden más bajom enyhe volt, a három nap hőemelkedés volt a legrosszabb. És ha van még otthon aki nem beteg, akkor szellőztess nagyon gyakran, az kiviszi a vírust.

Na ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.