Szerintem a ..... kifejezésre kerestek 2021-ben a legtöbbet a Google-nél Magyarországon.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében a világszerte legfelkapottabb témák, vagyis hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak kerültek a leginkább előtérbe, korrajzot adva így az adott évről.

Beoltottak száma
9% (64 szavazat)
Christian Eriksen
1% (7 szavazat)
Labdarúgó Európa-bajnokság
8% (55 szavazat)
Márky-Zay Péter
9% (59 szavazat)
Nyári olimpiai játékok
2% (11 szavazat)
Oltás regisztráció
24% (163 szavazat)
Oxford-AstraZeneca vakcina
1% (8 szavazat)
Pfizer-BioNTech vakcina
10% (67 szavazat)
Squid Game
14% (96 szavazat)
Várkonyi Andrea
21% (145 szavazat)
Összes szavazat: 675

Hozzászólások

Advanced userek megpróbálhatják sorba is állítani a fenti TOP10 listát.

trey @ gépház

A pina nincs a listan? Akkor hamis.

Azt hiszem most rontottam a statisztikat, ra kellett keresnem Márky-Zay Péterre, hogy megtudjam kicsoda.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

> hirtelen osszeeso sportolok jopar eve vannak, nem idei termes...

Vannak, csak éppenséggel az adatok azt mutatják, hogy idén ötször több ilyen eset van, mint eddig:

https://americasfrontlinedoctors.org/2/frontlinenews/500-increase-in-su…

"The Israeli Real-Time News Tuesday reported a 5-fold increase in sudden cardiac and unexplained deaths among FIFA players in 2021."

"To get a better picture of the data compared to previous years, Real-Time News only looked at data relating to deaths among athletes registered with FIFA, and compared the data regarding the number of sudden cardiac death (SCD)/sudden unexplained death (SUD) among athletes in previous years, to the number of cases in 2021."

Azért egy ötszörös statisztika az már általában nem a semmitől van.

Hat, en az egyetlen biztos amit allitani tudok hogy ezek kozul egyikre se kerestem ra (nem csak a guglin, hanem altalaban).

Van vagy 3 elem a listaban amirol az se tudom mi, de most nem fogom csak ezert elrontani ezt a statisztikamat hogy rakeressek :)

I hate myself, because I'm not open-source.

Várkonyi Andreát jelöltem meg. Remélem, visszajelöl.

:)

A lista jól tükrözi trey érdeklődési körét. Például az "előválasztás" szó nincs a listán. Kénytelen voltam Várkonyi Andreát megjelölni. (-::

> Sol omnibus lucet.

Pedig felvet egy eleg jo IT problemat.

Hogyan oldod meg technikailag (itt lebecolo IT vezetoknek jogi es gazdasagi szempontbol is), hogy egy nem allami szerv allampolgarok nagy csoportjatol informaciot szerezzen ugy, hogy mindenkitol csak egy (az utolso alkalommal megosztott) adat taroljon el. Az adat forrasat azonositani tudd annak tarolasakor es modositasakor, de a vegso eredmenytol garantaltan ne legyen visszakovetheto, kiveve, ha ahhoz hozzajarultak.

Mindezt fuggetlen auditor altal hitelesitett, es megfelelon publikalt folyamat alapjan.

Az is biztosan jelent valamit, hogy a felsorolt nevek, kifejezések egyike sem érdekel, vagy simán csak nem érint, vagy fogalmam sincs kicsoda az illető. ;)

hiányolom ezt a válaszlehetőséget :D

Az baj, hogy a fentiek közül engem egyik sem érdekel?

Így van. Bámulatos, hogy az itteni, iskolázott IT tömeg mennyire nincs tisztában azzal, hogy mi foglalkoztatja az ország népét. Ezért is születnek olyan fals kommentek a részükről, hogy kinek, minek a sport, a foci stb.

trey @ gépház

Nem tudom, hogy lehet ezt a kettő területt összehasonlítani. Az egyik támogatása egy (talán) értékmentő tevékenység a másik viszont ha jelentős tömegeket tud megmozgatni és nem tud megélni piaci alapon akkor ott baj van. Vagy nincs jelentős tömeg vagy az a tömeg nem akarja megfizetni az érdeklődését. Ettől még lehet támogatni főleg ha strukturálisan megújulásra van szükség, de a focinál nem igazán az kéne a célnak lenni, hogy folyamatos támogatásból éljen mert az nem vezet jóra... Tippre az olimpia és az EB a koronavírus miatt van ennyire elöl idén. Rengeteg bizonytalanság volt körölöttük. Amúgy ripacsok a fociban is vannak :)

értékmentő tevékenység

Egy szűk réteg szerint. Részemről értéktelen. 

 a másik viszont ha jelentős tömegeket tud megmozgatni és nem tud megélni piaci alapon akkor ott baj van

A színházak dettó. Ha nem tudja eltartani őket a piac, zárják be őket.

Tippre az olimpia és az EB a koronavírus miatt van ennyire elöl idén.

Mi lenne az összefüggés?

trey @ gépház

Ezeket a sporteseményeket idén meghatározta a vírus, kezdve onnan, hogy ezek tavalyról elmaradt események voltak.

Nézd pl ezt a cikket: https://www.origo.hu/sport/olimpia/20210808-tokio-2020-xxxii-nyari-olim…

Feltűnően sokat foglalkozik a cikk a sporton kívül a körülményekkel. Azt mondom, hogy ezek a körülmények (lesz/nem lesz?, hogyan lesz? stb...) befolyásolták a keresések számát. Ahogy az is (sarkítva), hogy a járvány alatt mindenki végignézte az összes sorozatot amit valaha is meg akart nézni :)

Megnéztem 2016ot is meg 2012-et (olimpia 2., EB nem volt top5ben) is akkor is elöl voltak, szóval a vírus lehet nem befolyásolta szignifikánsan :)

Érdekes a "nyári olimpiai játékok" idő és területi grafikonja is. Ott valami nem stimmel. https://trends.google.com/trends/explore?date=2021-01-01%202021-12-31&q…

Ez tiszta sor. Ahhoz szóltam hozzá, hogy miért kérdőjelezhetik meg egyesek a sport jelentőségét és a támogatások kérdését hoztam példának. A mai közállapotok mellett még politikai állásfoglalásnak is minősül ez. Ahogy nézem te is próbálod ráhúzni egy politikai közösségre vagy egy szakmához (IT) tartozókra a sport ellenességet vagy az "elvarázsoltságot" :)

A "panem et circenses" örök érvényű.

hogy kinek, minek a sport, a foci stb.

En arra asszocialtam a megjegyzesedrol, hogy a stadionepiteseket fikazokra gondolsz (ha rosszul gondoltam elnezest). Szerintem ha jo focistak kellenek az orszagnak akkor annak nem ez a modja. Valoszinu jo informatikusokat sem ugy kepeznek, hogy minden faluba letesznek egy szuperszamitogepet :)

hogy az itteni, iskolázott IT tömeg

Az itteni tomeg egy resze nem Magyarorszagon el (lehet kellene egy szavazas, hogy hany %).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

s/stadionépítéseket/bármilyen sporteseményt/

Ez igy tul altalanos, mindenki fikaz valamit ami nem tetszik neki. Egyesek sportesemenyeket, masok az idojarast, akarmit. Azt mondod, hogy az itteni kozosseg tulnyomo resze negativan ertekel barmilyen sportesemenyt? Nem tudom, nekem nem tunt fel. Mondjuk a sport temak szama valoszinuleg elhanyagolhato egy IT portalon.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Amugy azon csodalkozom, hogy nem a google, gmail es hasonlok szerepelnek a top10-ben, mivel sokszor lattam olyat, hogy a user a keresobe irja be a kivant szolgaltatas nevet es ugy erkezik a cimre (ahelyett, hogy pl. a gmail.com-ot beirna a cimsorba). Gondolom az ilyen tipusu "kereseseket" valami algoritmus kiszuri :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."