Kör formával, bezel nélküli dizájnnal érkezhet a Google Pixel Watch okosóra

Pár napja jött a hír, hogy a Google is okosórával állna elő a jövő évben. A termékről kiszivárgott képek állítólag a Google hivatalos marketing képei, nem 3D CAD renderek. Részletek itt.

Hozzászólások

Egész jól néz ki. Nagyapám karórája jut róla az eszembe.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Fogalmam sincs, mi volt a márkája de igen, kb. így nézett ki, csak sárgásabb volt a számlap.

Feltételezem, abban az időben Dunát lehetett rekeszteni hasonlóan kinéző órákkal.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem tudom miért kell a mechanikus órákat majmolni egy digitális óra esetén. A kör alakú számlap a mechanikus óráknál egy technikai korlát volt: egyszerûen így lehetett egy forgó fogaskerekekbõl álló mechanikában a fogaskerék állását egyszerûen megjeleníteni. De egy digitális óra esetén ilyen korlát nincs, itt ez olyasmi mint ha valaki egy Tesla versenyautóra mûanyag mûkipufogót ragasztana mint "optikai tuning".

A kör alakú számlap a mechanikus óráknál egy technikai korlát volt:

Aminek semmi köze ahhoz, hogy a toknak milyen formájúnak kell lennie (hint: bármely kör alakú számlap köré lehetne téglalap, ellipszis alapú tokot építeni). Manapság, a mai megmunkáló gépekkel meg aztán pláne.

Sokkal inkább azért kör alakú, mert így az óra "könnyedebbnek" hat a szem számára.

trey @ gépház

raadasul kovezzenek meg, de en egyszeruen borzadok a kockas oraktol. Gyerekkoromban is anyamek akartak venni egy kvarcorat nekem es sirtam hogy ne vegyenek. Komolyan :D

Amugy nekem is konnyebb valahogy a mutatokat neznem. Asszonynak van okosoraja, de o is koralaku orakepet rakott ki maganak :D

Majd jól feltalálják, hogy erre is tokot raknak, mert 5 perc után karcos lesz az oldalsó ív.

Ressence copy :)

nincs aláírásom

Nagyon ügyesek, ez hiánypotló, a kerek óra. Már csak egy nagyon okos OS kéne rá, okoson azt értem, hogy nem olyan agyonbutított és lezárt fostalicska, mint a Zandrojd. Ki tudja, ha okosórán abszolválnák, akkor később rávihetik okostelefonra, okostáblára, okospécére, stb. is. A határ a csillagos ég.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi a specifikációja egy ilyen modern okosórának, mennyi RAM, milyen CPU, hol áll hardveres erőben, pl. egy Rpi Zero vagy RPi 3 szintje?

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Sejthető, hogy a Google Wear OS fog futni rajta, aminek a hardver igénye egy 5-6 évvel ezelőtti okostelóé. Nézegettem a Samsung ilyen rendszert futtató vekkerét, de nekem ágyúval verébre, mint ahogy az Apple órája is. Az első héten jól eljátszik vele az ember, aztán már csak az egészségfigyelő funkciókat, edzésmérőket, az értesítéseket, meg az időt nézi rajta az ember. Arra meg jó egy célszoftveres óra vagy okoskarkötő is, negyedannyiért.

Az első héten jól eljátszik vele az ember, aztán már csak az egészségfigyelő funkciókat, edzésmérőket, az értesítéseket, meg az időt nézi rajta az ember. Arra meg jó egy célszoftveres óra vagy okoskarkötő is, negyedannyiért.

Csak saját példát tudom mondani, nem mondom, hogy mindenkinek ugyanígy lesznek a dolgok, de én 2017 novembertől 2021 tavaszáig használtam fitbitet (Charge 2, aztán Charge 3).

Alapvetően elégedett voltam vele, de azért néha felmerült, hogy tudhatna többet.

Idén februárban vagy hogy rendeltem egy új Samsung telefont, amihez promócióban egy Samsung Galaxy Active Watch és egy pár babszemnek kinéző wireless fülhallgató jött.

Azóta a Samsung óráját használom, és ugyan messze nem tökéletes, de vannak olyan dolgai, amiket aktívan használok és ezért nem is merül fel, hogy az utolsó fitbitet visszategyem.

A teljesség igénye nélkül:

  • túrázáskor szeretem, hogy látom az órán a térképet és hogy merre kell mennem, nem kell a telefont elővenni a zsebemből, amikor egy elágazáshoz érünk, vagy amikor a gyerekek kíváncsiskodnak, hogy merre járunk.
  • Amikor a telefonomon mesét néz a gyerek, az óráról tudom halkítani vagy megállítani
  • Ha a telefont keresem, az óráról meg tudom csörgetni. (OK, óra nélkül is meg tudom csengetni a kulcscsomóimon lógó chipolókkal, de az óra ott van a karomon, nem kell megkeresni először azt).

Persze, 1st world problem ez mind, meg tudnék lenni ezek nélkül is. De ha ott az asztalon a fitbit és a samsung óra, akkor a samut választom.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Melyik a legolcsóbb okosóra, amivel Google Pay NFC-s fizetés megy?

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Feltétlenül Google Pay kell?

Nekem a kb. 100 fontos fitbit charge 3-mal megy a Fitbit Pay, és a saccra hasonló árú Samsung Galaxy Active Watch-csal a Samsung Pay. (Az asszony pedig Garmin Pay-t használ, de az ő órája kb. kétszer ennyibe kerül).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ez érdekes.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha Magyarországon járok, nem tudok fizetni az órámmal, vagy nekem megy, de ha valaki Magyarországon vesz egy Samsung órát, akkor nem fogja tudni beállítani? Vagy csak magyar bankok kártyáit nem lehet hozzáadni?*

* Én egyébként csak a Curve kártyát adtam hozzá.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Hagyjuk már ezt az elavult vackot, nekem olyan óra kell amihez az idő igazodik.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)