Saudi Arabian Grand Prix - Jeddah

Az első szabadedzések legjelentősebb momentuma: Leclerc rommá törte a Ferrarit. Red Flag, P2 vége.

Hozzászólások

Hamilton büntetését “kissé” hiányolom.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A belemenésért. Amúgy a következetesség hiánya a halál maga, jaja. Itt meg főleg.

BTW ismét +1, ez elég meredek “futam” volt, vagy akárminek is nevezzem. Kezdve onnan, ahogyan ez a pálya majd’ végig olyan, mint egy valódi versenypálya box-kijárata.

Szerk: nos, a büntetés is fordítva sült el, komoly :/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

helyette max kapott még +10s büntetést:

Whilst accepting that the driver of Car 44 could have overtaken Car 33 when that car first slowed, we understand why he (and the driver of Car 33) did not wish to be the first to cross the DRS [line]. However, the sudden braking by the driver of Car 33 was determined by the Stewards to be erratic and hence the predominant cause of the collision and hence the standard penalty of 10 seconds for this type of incident, is imposed.

Nagyszerű volt hallgatni, hogy a piros zászló után milyen sorrendben induljanak a versenyzők. Konkrétan alkudoztak, mint a vásári kofák. Ez a sport halott. Lehet, hogy már akkor meghalt, amikor kidobták a kéziváltót.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2021. 12. 06., h – 08:46

Izgalmas futam volt, Hamilton megérdemelten nyert. A végére már csak gumielőnyből is megfogta volna Verstappent.  Nem volt kérdéses. Többször utolérte, Verstappent megannyi esetben a VSC mentette meg.

Ráadásul, Verstappen nem előzte meg Hamiltont, kizárólag szerencsével került elé.

trey @ gépház

Igen, nyilván az is benne volt, hogy nem vállal túl sok kockázatot, mert később majd megelőzi, de nekem ez túlzás volt. Egyáltalán nem védekezett, nyitva hagyta a kaput, ráadásul hamarabb is fékezett, tálcán kínálta fel az előzést. Nyilván benne van hogy Verstappen meg egy kretén, az belement volna akkor is, ha nincs helye... Viszont ez az utolsó futamon kevés lesz Hamiltontól. Mondjuk szerintem meg Verstappenben az is benne van, hogy letorpedózza a pályáról Hamiltont...