HDMI Switch váltás után lefagy...

Sziasztok!

 

Adott az alábbi HDMI switch: DIGITUS 4K HDMI Matrix Switch 4x2 DS-50304

 

4 bemenete és két kimenete van. Jól működik, ha egy monitort és egy projektort kötünk a két HDMI kimenetére. Jól működik akkor is, ha két projektort kötünk a két HDMI kimenetére.

 

A gond akkor van, ha két monitort kötünk a két HDMI kimenetére, ekkor ha váltok a 4 HDMI bemenet között a switch pár váltás után lefagy (vagyis nem enged tovább váltani) és nem ad képet sem. Ezt a problémát a switch ki és bekapcsolása oldja meg, de ugyanúgy csak 1-2 bemenet váltásig.

 

Mit lehet tenni, hogy az eszköz két monitorral is jól működjön?

Hozzászólások

A monitoraid nem egyformak veletlenul? En hasonloan jartam ketto darab projektorral es egy HDMI switch-vel. Nalam az volt a baj, hogy mind a ketto projektor, EDID infoja egyezik, sorozatszamnak, mindennek ugyonazt reportolja mind a ketto. 

Igen, ilyesmire gondoltam én is. Bár nem tudtam konkrétan beazonosítani a problémát..

HP monitoraink vannak. Először két ugyanolyan monitorral próbáltam, akkor jött elő a probléma először. Végül kipróbáltuk kettő szintén HP de két különböző méretű monitorral, ugyanúgy előjött a probléma.

Ettől még lehet igazad, teszek egy próbát két különböző márkájú monitorral is.

Szerkesztve: 2021. 12. 04., szo – 16:24

Van saját tápbemenete?

A monitorok is fogyaszthatnak áramot a hdmi-n át, pláne, ha nincsenek bekapcsolva.
A bemenetekről "lopja" az áramot a hdmi switch is, ha nincs saját tápja. Talán az eszközeid nem tudnak elég áramot adni neki. A standard hdmi 2.0 talán csak 50mA tápot tud kiadni hivatalosan. Van ami mégis többet elbír, de bármi lehet.