[Megoldva]Valami böngészőben használható szövegszerkesztő diff funkciókkal létezik?

Keresek valami szövegszerkesztőt amit a saját (lokál) szerveremre installálhatok, 2 felhasználó tud egy text dokumentumon dolgozni (nem feltétel, hogy egy időben, bár nem lenne rossz) és valami verziókövető és/vagy diff funkciót nyújt. Semmi komoly szövegszerkesztő képessége nem kell legyen, kizárólag sima szöveg lesz benne. Ismertek valami ilyesmit?

 

[Megoldva]: A megoldás etherpad-lite lett, a diffet megcsinálom egyelőre konzolon. Mindaddig amíg nem sok doku van, részmegoldásként megfelelő.

Hozzászólások

vim, de szerintem a felhasználóid háborognának érte. A másik, hogy erre, amit akarsz, nem kell a text editornak a szerveren lenni, a legtöbb modern text editor tud SSH-zni szerverre, és onnan szerkeszteni fájlokat, pl. Visual Studio Code/Codium, Atom, Emacs, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Bocs, erre elfelejtettem kitérni. Nyilván nem lehet, bár a neovim-hez van valami webes plugin, de az is csak böngészős text boxokban tud futni. A lényeg a lényeg, attól hogy a userek egy szerverre dolgoznak, meg egy távoli fájllal, attól magának a text editornak nem kell se a szerveren ott lenni, se a böngészőbe beleszorítva lenni. A Visual Studio Codium, ha úgy vesszük, böngészőben fut egyébként, mivel Electron-alapú webapp, és az Atom is tekinthető ennek, mivel az meg JS alapú. A vim-származékok, Emacs, meg multiplatform, multiarch, multi OS, multi minden, kenyérpirítóra is elérhető, megy grafikus felülettel, anélkül, stb..

De tuti vannak webes online text editorok is, maximum a diff funkció nincs benne, de azt meg lehet pótolni git-ezéssel.

Egyébként meg a vim webes változata nagyon jó ötlet lenne. Telón, idegen gépen, ahol nincs jogom vagy időm text editort telepítgetni, oda nagyon fasza lenne, ha tudnám használni böngészőből, viszonylag reszponzívan. Nagy hiánypótló lenne.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

kassaiviktor-al teljesen egyetértek! Emacs szintén. A többi pedig egyszerűen hmm, hogy is mondjam... szerintem nem értetted a kérdést vagy a „semmi komoly szövegszerkesztő képessége nem kell legyen” mást jelent neked és mást nekem. Ráadásul ezek nem kifejezetten böngészőben futkosó jószágok.

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

a wikik ezt tudják pl.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Gitlab? Alkalmas rá, de lehet hogy overkill.

Én is valami gitet nézegetek épp, megfelel(ne) az .md formátum is és a diff lehetősége is adott. Mondjuk az md-t szokni kell a Word-höz szokott kollégának :) Találtam még a http://etherpad.org nevű csodabogarat, tetszene is, most keresgélek a pluginek között, hátha lesz valami diff féle.

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Lehet akár Word, LO Writer, Google Docs, mindnek van webes verziója, lehet egy kis mókolással plain textbe is tudnak menteni, diff meg git-tel. De én még mindig nem értem, hogy a böngészőben futás miért feltétel. Gondolom a multiplatformosság miatt. Egy előnyét látok a böngészős megoldásnak, hogy az elvileg telóról, táblagépről, tapicskaeszközről is használható, ha valaki nagyon perverz, meg pl. adott eszközön nincs joga alkalmazásokat és appokat telepíteni, ezen a ponton a vim, Emacs, stb. tényleg elvérzik.

Ahogy nézem, a Visual Studio Code-nak van online webes változata, ezt még nem néztem, de diff-nek elérhetőnek kéne hozzá lennie.

Azt is értem, hogy a topiknyitó egyszerű szövegszerkesztőt keres, az ilyen VS, vim, stb. overkill, de mivel a diff az már egy kicsit advanced/IDE like funkció, ezért mindenképp csak overkill megoldásokban lesz benne, és csak „komoly” képességű editorokban van benne általában.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

n hasznaljak a google docs vagy az o365 extra funkcioit csak irjnak sima szoveget, az lefedi mindegyik igenyt