NSO::Pegasus kémprogram

Fórumok

Ehhez kapcsolódva : https://telex.hu/direkt36/2021/07/18/leleplezodott-egy-durva-izraeli-ke…

Vajon a Pegasus kémprogram miért olyan sikeres?

szerk:

Az FBI miért nem csinálta ugyanezt : https://telex.hu/belfold/2021/07/02/fbi-magyar-drog-nagykereskedoi-halo… ?

Miért kellet neki egy másik program ahelyett, hogy csak használt volna hasonló technológiát mint a pegasus?

Hozzászólások

Nem nem, a kérdés az, belebukott-e már a kormány.?

Ezt nem értem. A titokszolgálatok a saját létezésük értelme okán keresik a "titkokat", ellenzéki újságíróknál, cégeknél, kormányhivatalokban és nyilván az idegen ügynököket illetően is. Ha találnak valamit, a hatalmi piramis megfelelő szintjére továbbítják az információt, amelyek nélkülözhetetlenek a hatalom megőrzését illetően. (És egy hatalom miért ne akarná azt megőrizni???)

Tehát egy feladatra létrehozott bürokratikus szervezetben dolgozók minden körülmények között abban érdekeltek, hogy a fizetésüket megkapják. És ha nem találnak munkát maguknak, akkor régen rossz, mert a szervezet leépítését fogják ezzel elérni. Tehát jól felfogott érdekük a munkavégzés. (Ráadásul ehhez az országgyűlés éves költségvetésben a pénzügyi eszközöket is biztosítja. Tehát van társadalmi elvárás irányukba.)

Akár jobb és akár bal oldalon, miért is kéne ezért "hallal tarkón vágni" bárkit is? - Mert aki a túloldalon "kímélni akarja" magát, az okosabban jár el, (lsd., Simicska,) és máris megvan társadalomban a szükséges egyensúly... :)

A telefonokon a Pegazusra utaló nyomok meg ugyan úgy provokációs jelleggel saját megoldásban is odapakolhatók, ahogyan egy bank esetén a nyugati vagy keleti konkurencia is megrendelheti a lehallgatást. (Pénzük bőven van hozzá..)

Szép cikk, alaposan tálalva, de hát oknyomozó újságírók csinálták a saját egzisztenciájuk érdekében, (vagy csupán a gazdájuk megrendelése, (határozott kérése,) is lehet ilyen ok.) - Hogy létezik izraeli kémprogram, ma már szerintem senkinek nem szenzáció. (Mint ahogyan valószínűleg a Nixon féle "Watergate"-ba sem bukna ma már bele senki demokrataként Amerikában, ha csak valamilyen ok miatt, (keményen pénzalapú,) a globalista "háttér" parancsba nem adja ezt. - Trump-ot biztosan lehallgatták, de abba is csak Ő bukott bele, nem a lehallgatók. :) )

csak 2 kérdésre kell választ találni:

  • belül marad e a törvény által meghatározott kereteken
  • ellenőrizhető e ez a tevékenység

gyanítom hogy egyik kérdés sem megválaszolható, és ha ehhez hozzáveszem a titkosszolgálatokért felelős miniszter nyilatkozatát, miszerint "és semmiről semmit sem tudok" akkor elég egyértelmű a valasz.

a kormány alkalmatlan mint, karácsony :)))

Az FBI miért nem csinálta ugyanezt?

Az FBI esetében nem voltak ismertek a célszemélyek, nem tudták, hogy kiket kell levadászni. De ha még ismertek is volna néhány delikvenst, akkor is azt tudták volna elérni a Pegasus-féle kémkedéssel, hogy morzsánként összekapargatnak egy jobbára hasznavehetetlen aprócska információ halmazt, ami segítségével néhány embert biztos lekapcsoltak volna, de nem egy egész hálózatot.

A Pegasus visztont csak és kifejezetten adott célszemélyek -- ezen belül is annak android/apple telefonjának -- megfigyelésére alkalmas.

A téma írójának kérdése az FBI által végrehajtott, a droghálózatokat felderítő történetére vonatkozott, én pedig arra adtam választ.

Egy fórum esetében -- ahol van egy induló téma, majd pedig az ahhoz kapcsolódó, és esetenként több irányba is elágazó hozzászólások -- nagyon fontos a szövegértés, valamint magának az indító kérdésnek/kérdéskörnek az elemzése. Máskülönben átmegy a kommunikáció értelmetlen személyeskedésbe és vagdalkozásba.

Ki használta a toldacuccot a kiberhadtestünknél? ;)

Most van bajban az ellenzék... a program kosher, és mondjuk fegyvernek túlzás hívni, de ZS, így nehéz lesz ebben a kontextusban támadni - még rájuk húzzák a szokásos jelzőket, amivel a kormányellenes oldalon olyan könnyen dobálóznak :-)

Na, akkor ennek tükrében még inkább érhető a FIDESZ uniós Dobrevékkel együtt-szavazása.., :)

Csak Amnesty International munkatársait figyelték meg Orbánék, nem gyanús ez? De külföldön is csak őket.

Most 2 dolog lehet: vagy mindenki a AI szervezetre tör?

Vagy ez egy bűnszervezet?

 

 

Újságírót miért nem etikus megfigyelni? Ilyen törvény van?

Miért politikailag különböztetjük meg a megfigyelt embereket? Ez a propaganda része? 300 megfigyeltből 8 lehet ellenzéki? Váó, tűzre Orbánnal és társaival, mert 8 szentembert megfigyeltek!

 

Most bocsánat, elítélem a megfigyelést, de ez a cikk szar., egyoldalú, elfogult, mellémagyaráz, valamint a cikk elején feltételes módban sejtetett dolgokat 3 bekezdés múlva egyértelmű tényként kezeli. Ez egy fos cikk. 

300 megfigyeltből 8 ellenzékhez köthető ember, ebből talán 4 újságíró, akik csak szentek lehetnek. 

Vs

 

Ellenzéki politikusok megfigyelése. Hát barátom, olvass kicsit mást is mint a 444, telex stb. A 444-telex tengely szerinted miért csak az igazat írhatja le? Tuti, soha nem ferdítenek? Az egész ügyre csa az AI ugrott rá, mert az összmegfigyeltek kb 1%-a az ő emberük volt? Amiatt figyelték meg őket, mert újságíró volt, s nem másért? Ügyvéd, politikus, orvos, rendőr lehet bűnöző, újságíró nem... 

Hogy ki és miért vagy miért akkor (vagy most vagy bármikor) ugrott rá, nyilván nem lényegtelen, de kicsit más kontextus.

És, jah, újságíró is lehet bűnöző ezért legitim célpont. DE...

Fura, hogy mikor került valaki a célpontok közé. Hogy akor éppen mit is csinált. (pl kérdést küldött egy témában a miniszternek -> másnap célponttá vált vagy elkezdett dolgozni egy témán egy ameriakival /akit nem enged megfigyelni a gyártó NSO/ -> másnap célpontté vált) Persze lehet (és adott esetben érdemes is) rugózni azon, hogy tényleg ezek voltak-e a célponttá válás okai, de legalábbis gyanús

Én így látom et a kérdést. Valójában ha ezt nézem, majdnem lényegtelen, hogy ferdít-e a telex vagy magyar nemzet vagy az AI vagy akármelyik orgánum.

Mindenki pont akkor, amikor a kormányról kritikus... Várjál már. Az ellenzéki újságíróknak EZ A FELADATA, hogy a kormányról kritikus dolgokat dolgoz fel és ír le. Pont amikor. Persze, meg mindegyiknek a leghallgatása azután kezdődött, hogy reggel szart egyet +/- 48 óra. Nem furcsa ez? Ez megint mellébeszélés, plusz, még senki nem látta a bizonyítékokat (magam is kíváncsi vagyok rá), csak az Amnesty International. Ez annyira nem furcsa, hogy mindig a témában megjelenő első állítást fogadjuk el.

Nem furcsa, hogy USA-ban leállt a megfigyelés? Na erre is kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült erre a következtetésre jutni, hogy mikor melyik infó nem ment át, stb. Hogyan tudsz rájönni, hogy mikor melyik program működött?

Csak az állításokat soroltam, azok meg gyanús időzítésekről szólnak. Ami SZVSZ igaz (mmint, hogy ezt állították a zujságírók)...

 

Kicsit odébb olvashatod, hogy mit gondolok a bárminek a tudásáról, mégodébb pedig az egész lehallgatósdiról. ;-) De azért a haraszt és a paraszt esete.... 

Érdekesebb, hogy egyetlen nagyformátumú baloldali politikus sincs köztük, akik lebuktatásával tényleg nagyon dobbanthatnának.

Hol érdekli őket néhány nevenincs újságiró? Az nem volna hir, hogy valami ismeretlen firkászt mondjuk külföldről pénzelik. De mondjuk egy gyurcsány, karigeri, fegyőr, mzp, ezeket rajtakapni valami kellemetlenen, na annak volna értelme. De ezek még véletlen sincsenek a listán.

Tehát, nem az előbb felsorolt baloldali politikusoktól félnek, akik leváltani próbálják a jelenlegi kormányt, hanem nevenincs újságiróktól félnek.

Ha tények nem kellenek, akkor minek az egész bohóckodás, miért nem kezdenek terjeszteni valami jó médiakampányt ezekről a nagyon fontos újságirókról, akiktől úgy rettegnek?

Tudtommal a Direkt36 hozta ki először a Fudan-os papírokat is. Ők nem maguk ásták ki, vélhetően valamelyik titkosszolgálattól vagy szivárogtatótól kapták. Innen nézve logikus a kormány szempontjából, hogy érdekli honnan vannak. Ha tippelnem kéne ez egész drága cucc meg az operátorok száma is szűk keresztmetszet így tényleg csak olyanokat figyelnek meg akiket érdemes. Persze elítélendő és szerintem vannak itt nagyobb gondok is amivel foglalkozni kéne, de az ő szemszögükből nézve indokolható. 

A gondolatmeneted biztos nem fogja lájkolni kilvadi és a többiek. Abban sem vagyok biztos, hogy értik, amit írtál. :D

Ráadásul amennyiben tényleg történt megfigyelés, annak a valódi okai, céljai és eredményei pár évig nemigen derülhetnek ki, így mindenki fújhatja a saját narratíváját. Kíváncsi vagyok, bukkannak-e fel olyan nevek, amikkel lehet kezdeni valamit. Ha igen, szerintem a nyáron pihentetik az infókat, és ősszel kezdik adagolni.

:)

Közel sem csak AI embereket figyeltek meg. És amúgy VAN olyan törvény, hogy újságírókat nem szabad megfigyelni.

Die Zeit

Az Egyesült Államok azonnali hatállyal korlátozta, hogy ügyészek adathordozókat foglaljanak el újságíróktól, illetve a média dolgozóit legfeljebb csak akkor lehet ellenőrizni, ha kém- vagy terrortevékenység gyanújába keverednek. Az igazságügyi miniszter azért adta ki rendeletét, hogy jobban védje a sajtó forrásait. Ennek megfelelően az újságírókat csak kivételes esetekben lehet lehallgatni.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

legvidámabb barakk, a kényelmes életnek ára van:)))

Szuper kémprogram:

"...A Pegasus elnevezésű kémprogrammal távolról, észrevétlenül lehet behatolni a kiválasztott iPhone-okba vagy Androidon futó eszközökbe egy olyan kiskapun keresztül, amelyről a gyártók és a mobiltelefonok szoftvereinek a fejlesztői sem tudnak."

Ha észrevétlen, akkor hogy derült ki ??

Oscar:

"Én tudtam, de nem sejtettem..."

For Whites Only meeting room!

Ha most Gyurcsány lenne a miniszterelnök már telesz*rták volna a tüntetők a Kossuth teret.

Az Öszödi beszéd volt hasonlatos mutyi szegről - végről. KB abba bukott bele két év múlva. Hazudott reggel délben meg este. A mostani vezér pár hónapja mondta, ők nem vetemednének arra, hogy bárkit elhallgattassanak aki másképp gondolkodik. Persze politikus jár a szája tehát hazudik. Na de azért ezek már mostanában szinte minden héten szembeköpik magukat meg a korábbi kijelentéseiket. 

Ja. Meg gyíkká változtatta! De már elmúlt... Tudod, ha azt mondják, hogy vége a bulinak, és tessék szépen hazamenni, akkor a diszkóból is ki fognak rakni az utcára, akár erővel is, ha a szó nem elég.
És az autógyújtogató, TV-székházat feldúló békés tüntetőkkel kapcsolatban mi a véleményed?

Mégegyszer... Ha azt mondják, hogy menj haza, akkor tessék szépen hazamenni. Nem, nem "majd", hanem akkor, amikor _kérik_. nem egyszer kérik, hanem többször. Aztán felszólító mód következik, és utána jöhet a dafkemaradóknak az adott közterületről történő kiszorítása. Tudod, aki korpa közé keveredik, azt... Na jellemzően ott is ez történt.
A felgyújtott autók és a szétvert TV-székház kapcsán valami esetleg? Vagy az nincs benne a pártirodán kapott brossúrában, hogy arra mit kell reagálni?

Ja, volt ismerősöm, nem is egy, aki ott volt, aztán szépen hazament, amikor jelezték, hogy "vége a bulinak". Ők nem kaptak egy legyintést se...

az már esti rész volt..

Teljesen elfelejted, hogy 1956. 50. évforduló rendezett megemlékezést, ahol semmiféle rendbontás nem volt a rendőrség feloszlatta és ráterelte az embereket a tüntetőkre..

Egyébként a bíróság kimondta, hogy a rendőrségnek nem volt jogalapja a megemlékezés megszakítására..

Nagyon sok minden történt azon a napon. De sajnos egyeseknek szelektív a tudatuk.

For Whites Only meeting room!

A rendőrség a Nyugatitól és az Alkotmány utcától módszeresen terelte a szélsőjobbos valóban tüntetőket a Bajcsyn a Deák tér felé, lezárva a közbeeső összes keresztutcát, hogy aki akarna, még véletlenül se tudjon „meglépni”. Ezzel szemben a Dohány utcánál nem zárta le a Kiskörutat az Astoria felé, pedig ott lett volna rá lehetőségük. A Gönczöl- és a Balsai-jelentésben is benne van, hogy a Fidesz nagygyűlésen felhívták az emberek figyelmét, az Erzsébet-híd és a Kálvin tér felé hagyják el a nagygyűlés helyszínét.

Balsai-jelentés:

„17.45 órakor a Fidesz-MPSZ nagygyűlés kapcsolattartója, dr. Nagy-Juhák István r. ezredes jelentette a rendezvény befejezését . A kapcsolattartó jelentését követően a tömegkezelési tevékenység irányítását végző budapesti rendőr-főkapitány, a Kossuth téren tartózkodó Gergényi Péter r. vezér őrnagy kiadta parancsot a tömegoszlatás indítására, amit a mellette álló dr. Lapid Lajos r. ddtábornok 17 .45 :51 órakor sürgető jelleggel közvetített . A tömegoszlatásra a helyszínen 17.46 :47 órakor Gulácsi Sándor r. ezredes adott utasítást.

17.48 órakor a REBISZ Bevetési Parancsnoksága V . Bevetési Osztályának Lovas Alosztálya Domoszlai Dániel r. alezredes vezetésével, annak utasítására kardlap használata kíséretében lovasrohammal nekiment a Dob utca – Károly krt . - Dohány utca vonalában a tömegnek, akik között már a Fidesz-MPSZ nagygyűlésén békésen résztvevő személyek is nagy számban tartózkodtak.”

 

Egy-két perc alatt több százezres tömeg nem tud eloszolni, ráadásul nyilván volt, akinek a Deák felé kellett mennie, mert arra lakik. De két perccel a Fidesz nagygyűlés vége után már oszlattak, három perccel utána már kardlapozós lovasroham volt.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

ne zavard meg őket tényekkel. csőcselék volt az épp  használatos kifejezés :).

**

Szerencsére a szemkilövetés, padkára haraptatás stb ismérvei egy jól működő jogállamnak, hiszen ezek kapcsán nem érdekelt semmiféle szervezetet, bizottságot stb az, hogy mi történik :).

Csak azért, mert a felcsúti csodalény azt köpte, hogy mindenre Gyurcsányozni meg Sorosozni kell, még nem kell rögtön négykézláb kúszni és felnyalni.

Egyáltalán, ki a tököm az a Gyurcsány? Kit érdekel egyáltalán?
De megválaszolom magamnak: ugyanaz a (poszt?)kommunista nem kívánt örökség mint az Orbán. Semelyiket nem kértük, de megkaptuk és a történelem is így fog emlékezni rájuk.

Ja, hogy relativizálni próbálsz? Nem sikerült.

Birka népnek nincs hazája.

Nyomhatod itt a vakert, de ha nem tudod akkor elmondom neked, hogy a jelenlegi ellenzék egyik megkerülhetetlen figurája aki amúgy korábban miniszterelnök volt. Már bánom hogy bedobtam de nem lehet törölni. Csak egyszerűen megjegyeztem, hogy mennyire kettős mércével ítéljük meg a hatalmon lévőket.

Jó hát azért ez egy szakma, mármint a politika. A két legjobb művelője magyar-honba a két említett figura. A többieket lapon nem lehet velük említeni (itt a karizmájukra, a politikai előadásmódjukra, a háttérszálak és a közvélemény tematizálásra gondolok, vagy a saját pártjuk irányítására). Sajna a magyar népnek van egyfajta vezér akaró vezért váró kultusza ezért nekünk fontosak a karizmatikus vezetők. A lényeg megkerülhetetlenek. Akár akarsz változást 2022-ben akár nem valamelyikre le kell szavaznod.

Csak faszságot beszélsz, ezzel éppen az állandó szart és csődöt okozó baloldal relativizáló, felelősséget elkenő narratíváját erősíted, ha tetszik, ha nem.

Az anarchista lelkiség kontraproduktív, ahogy a világ össze baját ITT megoldani akaró „liberálisok” töketlen szenvelgése is. Kb. az ilyeneknek és a Sztálin vezette bolsevikoknak „köszönhetjük” Hitler és a nácik hatalomra kerülését is. Csak most nem a nácik jönnek, hanem a muszlimok.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Gyurcsány nem abba bukott bele, hogy embereket veretett véresre, hanem hogy a fidesz sajtó ezt híresztelte róla.

Egyébként van itt egy el nem varrt szál. Anno lehetett hallani  a rádióban pár mondatot egy telefonbeszélgetésből, amiben egy fideszes szervező egyeztet a focihuligánokkal, hogy a huligánok az őket kíszorítani akaró karhatalom elől merre hátrtáljanak. Hátráljatok  az Astoria felé. Hogy a huligánok, a "normál" tüntetők és a rendőrök összetalálkozzanak. Nem volt véletlen. Valamiért ezt a szálat aztán ejtették. Nyilvánvaló, hogy  a focihuligánokat a Fidesz irányította akkor is, a tv felgyújtásakor is, meg később is több alkalommal.

Egyébként a tv székház felgyújtása előtt még senki nem volt véresre verve. A felgyújtás alkalmával is csak a rendőrök. Akik aztán a későbbiekben valóban bedurvultak. Annyira azért nem, mint trey gondolja. Például az Arany János utcánál személyesen láttam, amikor egy fideszes nyanya magát hanyatt vetve, fetrengve sikoltozott, hogy őt bántják. De nem és nem, így hát többször próbálkozott.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

embereket veretett véresre, hanem hogy a fidesz sajtó ezt híresztelte róla.

nem kellett különösebben híresztelni. akkori maszop szavazó ismerősömet is alaposan megverték a rendőrök csak mert arra fele lakott. (kvázi üres mellék utcán sétált egymaga). Az addigra bevadított rendőrök (olyan hírek jöttek, hogy adott rendőrt megöltek/megkéseltek a huligánok stb) meglehetősen szabadjára voltak engedve, hogy csináljanak amit akarnak. A lelkiismeretesebbek között pl akadt aki nem volt hajlandó bármire majd tanúskodott is korrektül a történtekről, vállalva ezzel, hogy a munkatársai utána kiközösítik..

Egy ilyen kezelés majd annak tálalása alapvetően megváltoztatta legtáncosabb miniszterelnökünkről alkotott képét :).

Hidd el amit a saját bőrödön tapasztalsz az jóval többet nyom a latban mint amit az újságban / tv-ben híresztelnek.

Ráadásul akkoriban még messze nem volt annyi sajtó megjelenési lehetősége a jelenlegi kormányzatnak.

A csapból is a csőcselékezés folyt meg az, hogy szegény korrektül eljáró rendőrök csak véletlenül zúzták össze pl Révész Máriuszt :)..

Mit tudunk az egykori Gyurcsány rezsim kémügyeiről?

Az eset a következő: a magyar kormány EU-s bolgár szakembereknek álcázott orosz titkosszolgákat engedett be a magyar nemzetbiztonság központi objektumába, és a MOL egy részét is átengedték az oroszoknak strómanoskodó OMV-nek, írja a lap.

[...]

Gyurcsány Ferenc akkoriban rengeteget találkozott Vlagyimir Putyinnal, aki a Nyugatnak példaként mutatta fel az orosz-magyar kapcsolatokat. A kormányt akkor nagyon zavarta, hogy titkos információk jutnak ki az ellenzéki Fideszhez (így robbant ki a Mucuska-gate), ezért elhatározta, hazugságvizsgálatot végez a Nemzetbiztonsági Hivatalban - épp az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat helyettes vezetője ajánlotta fel szolgálatait a Parlamentben, ahol a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszter Szilvásy Lajos és a Nemzetbiztonsági Hivtalt akkor vezető Galambos Lajos beszélt vele az ügyészségi vádirat szerint. Szilvásy tagadta, hogy ilyen találkozón részt vett volna vagy hazugságvizsgálatot kért volna.

Galambos utasította az NBH egyik pszichológusát, állítson össze kérdéssorokat és működjön együtt a bolgár szakemberként aposztrofált orosz titkosszolgálati személyekkel. A vizsgálatról titkos hang- és képfelvétel készült. Az oroszok részt vettek a vizsgálatban,

 https://www.valaszonline.hu/2019/04/17/gyurcsany-szilvasy-oroszok-titko…

trey @ gépház

trey, az általad linkelt oldalon is arról van szó, hogy a magyar kormány ellenzéki politikusokat vagy újságírókat figyelt meg titkosszolgálati eszközökkel azért, mert a hatalom kritikusai voltak? Ha igen, akkor az ugyanúgy bűnös magatartás. Ha nem, akkor kérlek, ne mosd össze a kettőt hazug módon!

Nem Trey vagyok, de nem "tudjuk", hogy "azért, mert a hatalom kritikusai voltak"...

Amit tudunk az kb ennyi_

  • a Pegazus nyomai vannak a telefonjaikon
  • vannak kritikus megállapításaik a kormáról
  • gyanús időpontokban kerültek a célpontok közé
  • a kormány (képviselői) fura válaszokat adtak a firtató kérdésekre

Amit meg nem tudunk:

A fentiek bármelyike között van-e bizonyatható ok -> okazati összefüggés. Azokat sejtjük és találgatjuk. Pont, mint bármilyen más hasonló esetben...

Mint az óvodában! Ez neked tényleg bejön bármilyen vitában is? Értem, hogy szarul esik, hogy mind az amerikaiak, akiknek a faszán csüngesz, mind a németek (dettó) egy hangyafasznyival sem különbek a haverjaidnál, de azért adhatnál kicsit magadra. Ennyire ne menj le kutyába.

trey @ gépház

Nem tudom, mire gondolsz, mert nem igazán van olyan, akit istenítenék vagy a haza megmentőjének gondolnék. Egyik oldalon sem. Képzeld, még a DK-ban sem.

 

Azért, mert Orbánt egy hazaárulónak tartom még nem jelenti azt, hogy látok más olyat, aki megfelelő lenne az ország vezetésére. Sajnos ez van. Ráadásul azért Orbánnak is vannak vagy inkább most már csak voltak erényei, de most már a gyengéi kerültek túlsúlyba és rettentő káros az országnak, amit csinál.

De már van valami konkrét? Hogy Guy Faszomtudggyaki is megszólalt az ügyben? Vagy még mindig ott tartunk, hogy a feltételezések szerint 2 wannabe Pulitzer-díjas firkászt, meg valami huszadrangú senkiket megfigyelt a magyar állam csilliárdokért vett cyberfegyverrel.

Az RTL Klub nem fukarkodott a jelzőkkel.

trey @ gépház

Jah, meg az oknyomozónak eltűnt a vonalból a másik fél, és helyette a beszélgetés korábbi részét hallotta vissza. Nem értek a lehallgatáshoz, de szerintem az lehetett, hogy a "lehallgatott" a technikai analfabetizmusra építve színesíti a történetet. Persze az is lehet, hogy egy feltehetően profi készülékekkel dolgozó profi csapat megszakította a beszélgetést, és visszajátszotta a vonalba/streambe a felvett anyagot. De ez inkább szándékos figyelmeztetésnek tűnik, nem pedig véletlen hibának. Érdekes, hogy az oknyomozó újságíró ezen gyanús jelek után sem kezdett nyomozni (legalább olyan értelemben, hogy egy telefonvonal/audiostream esetén megtörténhet-e hasonló, és ha igen, mekkora a valószínűsége és mi az oka). Szóval az oknyomozás ezeknél kb. abban merülhet ki, hogy várják, hogy valaki (...) anyagot küldjön nekik.

:)

Szerintem félreértesz. 2 okból gondolom

  1. Ballib(nek mondott/gondolt) méiákban jelent meg a hír. (Hogy nemzetközi sajtó munka volt mellékes. Én legalábbis nem tudom minden résztvevőjét sem, amikről tudok azokról sem, hogy milyen beállítottságúak)
  2. Olyan arcok is szerepelnek a 300 szám között, akiket lehet az orbáni rendszer ellenségének tekinetni, de ballibnek nehéz. (Chikán, Gémesi, Simicska fiú)

Szal azt akartam mondani, hogy természetes, hogy az aktuálisan hangos politikai ellenlábas beszél leginkább az ügyről, de az ügy nem (csak egyszerű) ballib propaganda, szvsz.

Azt kellene látni, hogy bár Vikuséknak vannak eredményei a gazdaságban (nem is rosszak sokszor), de a cél nem szentesíti az eszközt. Továbbá azt, hogy ez nem egy ballibek, LMBTQ-k és hasonlók elleni "támadás", amire lehet hisztizni végre, hanem ennél egy sokkal veszélyesebb BAU gyakorlatnak tűnik pillanatnyilag. (legalábbis számomra)

Épp csak nagyon könnyű felülni a gyurcsányozós/sorosozós/bellibezős/LMBTQzól/akármilyenezős vonatra...

Ez jelenleg egy mindenféle komolyabb bizonyíték nélküli, szokásos ballib/tényfeltáró/objektív-független/stb. minőséget felvonultató, a kormányt rossz színben feltüntetni kívánó, a ballib sajtó által felkapott és terjesztett ügy.

Én - veled ellentétben - semmilyen LMBTQ összefüggést nem sejtettem mögötte. Nem értem, hogy honnan vetted. Gyurcsányt nem én hoztam be ebbe a szálba. Sorost nem említettem az üggyel összefüggésben. Ellenben az itteni, kommentjeik alapján kormányellenes kommentelőkkel. Érdekes, hogy ez mindig attól az oldaltól bukkan fel, de a szál közepére mindig megpróbáljátok ezt úgy előadni, mintha tőlem, vagy tőlünk jönne. Olcsó ez nagyon.

Nem igazán értem a kommented.

trey @ gépház

Hát...

  1. A válasz valóban nem teljesen és kizárólag a kommentedre reagál
  2. Az MTVA állította, hogy az AI a Soros network része
  3. Nem állítom, hogy Tőleg/tőletek jön

 

Annyit állítok, hogy ez nem egyszerű ballib/jobboldali keresztény-konzervatív téma, hanem annál egy sokkal szarabb ügy. 

De mindegy. Beszélgetni és nem szimplán flamelni próbáltam...

Az egész komment halmazt végigolvasva, szvsz nagy abaj. Általam szakmai alapon respektált, meggondolt, széleslátókörűnek gondolt arcok, szintén számomra, csalódást okoznak, amikor politikai téma kerül napirendre...

Ezt veheted akár magadra is. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy szórakozásból trollkodsz vagy komolyan gondolsz valamit (lásd másik szálon), de ilyen ez a popszakma... :-D

háááát!

  • vagy a magyar kormány figyelte meg az a kb 300 gazdasági- politikai vezetőt, meg újságírót meg gyanús alakot, és akkor nagy gáz van ha nem volt engedélyük akkor ez büncselekmény.
  • vagy a magyar kormány engedéllyel figyelte meg ezt a kb 300 embert, ez esetben el kell számolniuk a parlamentel, és meg kell magyaráznia, hogy újságírók gazdasági- politikai vezetők vajon miért és hogyan lettek nemzetbiztonsági kockázat.
  • vagy idegen kormány kémkedik magyar gazdasági- politikai vezetők után és erről a magyar kormány nem tud, akkor mi a faszt csinálnak a szolgálatok?

az, hogy a magyar újságban leközölteknek nem hiszel az rendben van. - nincs rendben de ez egy másik történet -
de itt olyanon is részt vettek a nyomozásban, és a publikálásban, akiknek az erőforrásai szinte korlátlanok - hozzánk képest - a szavahihetősége pedig magasan van bármely magyar intézmény média felett..

nyilván ezek tudják mit vállaltak a publikálással..

Nem fogod megmondani, hogy nálad milyen bizonyíték érdemel hitelt. Megkapnád, és annál nagyobb volna a  pofára esés. Egyébként "bizonyítékoktól" függetlenül a kérdés már eldőlt: Orbánon rajta fog ragadni a megfigyelés (amire ő majd magasról tesz).

A magamfajta egyszerű ember nincs abban a helyzetben, hogy  bizonyítékokat értékljen. Ha volna is, az sem számítana. Ki hinne nekem, ha elmesélném, hogy én aztán tényleg, de tényleg meggyőződtem valamiről vagy az ellenkezőjéről. Nem marad tehát más, mint választani, hogy az ember a MN álhíreinek vagy WP álhíreinek  hisz. Vagy lehet nevetségesen bizonyítékokat követelni.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Jaj, már ez a menekülés mindig. A kérdésre lesz válasz?

Orbánon rajta fog ragadni a megfigyelés (amire ő majd magasról tesz).

Ahogy rajta maradt Gyurcsányon, Obamán ... 

Történt egy állítás:

de itt olyanon is részt vettek a nyomozásban, és a publikálásban, akiknek az erőforrásai szinte korlátlanok - hozzánk képest - a szavahihetősége pedig magasan van bármely magyar intézmény média felett..

Illene alátámasztani. 

trey @ gépház

Te vagy az aki nem válaszol, csak menekül. Nem tudod megmondani, mit fogadnál el "bizonyítéknak".  Cserélgeted a bizonyíték és alátámasztás szavakat. Semmit sem akarok alátámasztani. Magasról teszek rá, hogy mit hiszel el, mit nem.

Amúgy mit hallgatsz? Nálam ZZ-Top megy.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

>>Elment megkérdezni Ferit, hogy most mi jön.

 

a feri most nem ér rá:

"A Balaton-parti élet és a nyaralás anyagi nehézségeiről tett közzé videót Gyurcsány Ferenc a Facebookon,"

az igazán pikáns az lett volna, ha inkább sukorón haknizik a tisztakezű demokraták szellemi és stratégiai atyja

 

"A Balaton nagyon sokaknak luxus lett – állapította meg a politikus. Egyben kilátásba helyezte, hogy jövőre, egy esetleges kormányváltást követően ez meg fog változni."

^a kizárólag megszorításokkal (azzal is csődbe) kormányzó (((bal)))oldal híresen szavahihető nagy ígérője

"A Balaton nagyon sokaknak luxus lett – állapította meg a politikus. Egyben kilátásba helyezte, hogy jövőre, egy esetleges kormányváltást követően ez meg fog változni."

Roppant kíváncsi lennék, hogy ennek törvényes keretek között (pl. a piacgazdaság felszámolása nélkül) mi lenne a módja. Illetve kérdés még, hogy hány sávosra fogják bővíteni az M7-et, hiszen a megfizethetetlenül drága lángos mellett is másfél órás a dugó Bp és Fehérvár között.

Ebből is lejön, hogy míg ezek a mocskok megfigyeltek 4 fő újságírót, és 4 másik embert, akik valamilyen szinten a baloldalhoz köthetők, szóval ezek a retkek ilyet mertek tenni!!! Micsoda vérlázító dolog ez! Bár nincs köztük politikus, mint a watergate ügyben, de biztosak vagyunk abban, hogy ezek az emberek feddhetetlenek voltak, azaz soha, semmilyen bűnt nem követtek el, és Ferenc pápa csak azért nem avatta őket szentté, mert még ÉLNEK!!!!! 

és 4 másik embert, akik valamilyen szinten a baloldalhoz köthetők, szóval ezek a retkek ilyet mertek tenni!!! Micsoda vérlázító dolog ez! Bár nincs köztük politikus

Csak a Chikán mint nem politikus (első Orbán kormány) és a Gémesi (Godöllő polgármestere), ráadásul teljesen baoldali.... :-(

Apró, lényegtelennek tűnő információ a fentiekhez kapcsolódóan, hogy még nem tudjuk, ki figyelt meg kit, megfigyelt-e egyáltalán valakit ezek közül és ha igen, akkor ez pontosan hogyan is derült ki most. Állítások vannak, meg kérdések, számos állítás és (nagyságrendekkel) több megválaszolatlan kérdés. De ennek nyilván nincs különösebb jelentősége, ha az "ügy" maga szent, ezügyben talán lehet, hogy valóban őszentsége lenne illetékes.

Gyurcsány nem az őszödi beszédbe bukott bele, hanem abba, hogy az ezt megelőző négy évre következő „elkúrtuk” UTÁN még két év fél évig kúrták el, ezzel 2008 októberére lényegében államcsőd közelébe sikerült szakérteni az országot. Annyira, de annyira szakértők (ŐK az örök szakértők, ugyebár), hogy a 20 milliárd €-s hitelkeret felvételét szükségessé tevő állampapír aukció összeomlását még az összeomlást megelőző napon sem látták. Az örök szakértők mintapéldánya, Király Júlia, volt MNB alelnök az összeomlás előtt hat nappal:

A tornádó oldalszele

„Az elmúlt egy év történései alátámasztották akkori hipotézisünket: a hazai bankrendszer erősnek és ellenállónak bizonyult, a hazai pénzügyi piacokra csak korlátozott mértékben tört be a vihar. Amit megéreztünk és amivel meg kell tanulnunk együtt élni, az a kockázatvállalás megdrágulása. A mi gazdaságunkat pedig kockázatosnak ítéli a világ. Az elmúlt évek gazdasági teljesítménye, adósságfelhalmozása miatt a befektetők szemében gazdaságunk gyakran még mindig sérülékeny, ezért finanszírozási költségünk jobban nőtt, árfolyamunk jobban ingadozott, állampapírpiacunk nagyobb turbulenciákat élt át, mint sok más, hozzánk hasonló fejlettségű országé. De bizalmi válság a bankrendszerben, a banki piacokon nincs - és ez megnyugtató.

Ez a bankrendszer ma erős és sokktűrő. A tornádó oldalszele persze újabb és újabb megrázkódtatásokat okozhat. De ismerjük természetét, hatásmechanizmusát, tudjuk, hol és mikor kell hatásosan közbeavatkozni. A nagy jegybankokkal, hatóságokkal együtt az elmúlt év mindenki számára a tanulás és felkészülés éve is volt. Talán éppen most, az egy éve tartó turbulens időszak negyedik jelentős csúcsán érezzük azt, hogy valami változott: kevésbé inog a valutánk, kevésbé nő a kockázati felárunk, talán már nem vagyunk a legsérülékenyebbek közé tartozók. Közvetlen, erős hatásra most sem számítunk. De az oldalszél ereje még így is lehet erős: a hitel olcsóbb nem lesz, nem fogunk bőviben járni a pénznek.”

Három nappal:

Király Júlia: A tornádó oldalszelének is van ereje

Finoman szólva is erős félreértése az akkori helyzetnek. Mert aztán még három nappal később ez jött:

A nap, amikor bekövetkezett az elképzelhetetlen - Király Júlia írása

Király természetesen nem a saját tévedhetetlenségük önhitt dilettantizmusának elemzése céljából jelentette meg a cikket, hanem mert az eseményekről írt könyvével készült körbehaknizni az országot.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Haldoklók - haza?! Ez alatt mit kell érteni?

Elég érdekes és komplex kérdéskör, de miért is ne lehetne otthon, családi körben, nyugodt és csendes körülmények között meghalni? A haldoklónak már semmi esélye az életre, ez a szó jelentése ... elmúlás relatíve rövid időn belül.

Szerintem a kamu mszp-s mentős nénire gondol, aki egy álinterjúban előadta, hogy a kórházkiürités miatt (covid-ra felkészülés) 10 hazaküldött emberből 8 meghalt. Persze kiderült, hogy sosem volt mentős csak egy ballib hazudozó, aki a kormányt akarta befeketiteni, pánikot kelteni, egy szó sem volt igaz belőle.

De mint látjuk meglett a hatása, sokán elhitték és fogalmuk sincs, hogy közben kiderült, hogy fakenews volt, azt valószinűleg már nem hozta le az "objektivmédia" amit olvas.

Hol jobb meghalni? Családdal vagy benn a kórházban? Mert mindenképp meghal mindenki. Kórházban kell meghalni, tehát minden haldoklóval be a kórházba, hogy ott érje a végső pillanat? Értem, hogy egészségügyi alkalmazott vagy, és dolgozol osztályon, vagy hogyan képzeled? 

Kivel rongyoljon jobban a mentő? Az áttétes haldoklóval, vagy a sérülttel, szívinfarktuson átesettel?

 

Kik mentek haza? Akiken nem lehetett segíteni.

Kik mentek haza? Akiket a család öregotthon helyett a kórházban tartatott, s 2 naponta kiszáradva küldte be a kórházba, hogy ott éljen! Van ilyen. Mama máza már rég eladva, és most muszáj volt otthon tartani mameszt. Akit szeretnek, aki a házát hagyta a családra, aki felnevelt. Borzalmas emberek vannak, ebben a kérdéskörben egy facebookposzt, egy Feris üzenet miatt kérlek ne foglalj állást úgy, hogy nem is ismered a körülményeket. 

Kórházban dolgozom, orvos vagyok. Inkább betoltad volna utolsó napjaira a kórházba, ahol retekben, mocsokban, meghalt volna hamarabb, mert kb 2 nővérre jut 30 beteg! Otthon hallhatott meg veled, a családoddal, ami azért valószínűleg neki is jobban esett. Ne csak magadra gondolj már ilyenkor te önző, hanem anyukádra is! elhiszem, hogy terhes volt, mert nem azt csináltad amit te akarsz, de most na. Önző vagy.

menj a kurvaanyadba te budos fasz!

8 evig apoltam otthon. 1 honapja volt korhazban mert allitolag tudogyulladasa volt. lofaszt nem csinaltak vele, mikor hazakuldtek ugy ki volt szaradva hogy masfel napig orankent kellett kortyonkent itatni. olyan felfekvese volt, hogy sirt a fajdalomtol es nekem kellett (volna) ezt a fajdalmat kezelni mindenfele orvosi segitseg nelkul. a korhazban elerhetetlenek voltak az orvosok raadasul napont hazudtak hogy ma eppen ki a kezelo orvosa. gondolom olyan te fele rohad geci lelkiismeretlen hentesek dolgoztak azon az osztalyon!!!

De érzékeny lett a (nem)elvtárs... Bezzeg a unix/IT portálon offtopic sz@rokkal kapcsolatban nem érzékeny, pláne, ha hozza a kattintást meg az oldalletöltést... Mi van, ki lett adva, hogy növelni kell a nézettséget/forgalmat...? vagy hogy be köll mutatni, mennyire narancsos seggnyaló ez az oldal is? mert ha igen, akkor lassan ideje egy új Unix portált indítani, totál politikamentesen - mert nagyon úgy tűnik, hogy a hup ilyen téren elveszett - "hála" az narancsködös "alapító atyának"...

"Mi van, ki lett adva, hogy növelni kell a nézettséget/forgalmat...? vagy hogy be köll mutatni, mennyire narancsos seggnyaló ez az oldal is? "

Nekem is elgondolkoztató, hogy mire fel ez a pártbuzgalom és fidesz propaganda.  Khmm, nyitottam is rá topikot: https://hup.hu/node/174563

 

 

Meghatározott számú karácsony fikázó topic és kap a hup pár új szerverre pénzt? Persze a szerverek túlárazottak lesznek és a NER-től kell venni, az nem vitás :-) Vagy más anyagi előnyről lehet szó, ami nem nyilvános? Mert nincs azzal baj, ha valakinek szimpatikus egy párt, de hogy ha valaki egy az egyben tolja az adott párt propagandáját és ennyire olyan stílusban, mint a hivatalos, fizetett pártlapok, az furcsa.

Tükröt tartottam. A topikot nem én nyitottam. Az meg ne legyen már problémád, hogy én is hozzászólok! Azt látom, hogy nem tetszik, hogy van ellenvélemény is, ez nem a 444 echo chamber, de miért kell ennyire gagyinak lenned? Nekem jöttök állandóan, hogy "ez nem tartozik a témához, az nem tartozik a témához ... Az sem tartozik a témához, hogy eltemette az anyját. Hogy a faszomba jön ez a Pegazus ügyhöz?

trey @ gépház

A mindenben is örök szakértők a tolerancia terén is kizárólagos képességgel rendelkeznek, amivel meg tudják határozni, kit és mit szabad tolerálni.

BTW a Pesti TV egyik The fair right részében Halkó Petra fogalmazta meg jól. A „liberálisok” valódi értelmezésében az a gyűlöletbeszéd vagy gyűlölet cselekedet, amit ők gyűlölnek.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

gondolom olyan te fele rohad geci lelkiismeretlen hentesek dolgoztak azon az osztalyon!!!

Visszatérve a szál elejére: szerinted minek kellett volna történnie?

Mert láthatóan az nem volt még rossz megoldásként sem elfogadható számodra, hogy haza adták:

bennt kellett volna tartani az általad fent idézett módon véleményezett gondozásban?

***

A hozzászólásod többi részét figyelmen kívül hagyva:

8 evig apoltam otthon.

ezért minden tiszteletem és elismerésem, ismerem a helyzetet.

"minek kellett volna történnie?"

kijelolni covid korhazakat ahol csak a covidos betegeket apoltak volna. a  fennmarado korhazakba pedig athelyezni azokat a betegeket akiket ugy iteltek meg, hogy fontos a korhazi apolas, gyogyitas.

most nem torodtek ezzel, joforman minden korhazban kijeloltek osztalyokat amit megszuntettek, a betegeket kidobtak es helyukre vartak a covidosokat.

Jaja, te tudod mire esküszik fel a fotelből, ugye? Nem a friss infarktusos lett hazaküldve, hanem a kórházban parkoltatott öregek, a menthetetlen rákosok, stb. Egyébként tényleg jobb lett volna ha mindenki marad nem? Mert akkor mind bent halt volna meg a kórházban covidban, gratulálok! Én értem, hogy átlátod a dolgokat, hiszen orvos vagy, dolgozol/tál osztályon, tudod, hogy milyen a kórházak felszereltsége, stb, ide lehetne böffenteni, hogy a stadionok, meg a sok lopott pénz! 1 stadion árából az összes egészségügyi rendszerünk kb. 1 teljes munkanapig működne. 

mindenki meghalt volna..ki  par nap mulva, ki par ev mulva.
az igazi skandallum, hogy az alcsuti geci tobbet torodik a buzi focistaival mint az egeszseguggyel es olyan korulmenyeket teremtettek meg a csontokkal legozo orvosbaroval egyutt hogy van amikor tenyleg jobban jart par beteg akit hazakuldtek, mintha  korhazi fertozesben halna meg egy epeko kivetel utan mint a szomszedom.

Nem tudhatod, hogy ha bent marad, nem halt volna-e meg ugyanígy vagy esetleg előbb, mert elkapja a koronavírust.

A halálozási adatok éppen az ellenkezőjét mutatják, mint amivel a baloldal uszított és amit sokan el is hittek. A kórházi ágyak kiürítése után nemhogy genocídium nem volt, de 15-20%-kal CSÖKKENT a halálozások száma. Ennek persze nem csak a kórházi ágyak felszabadítása volt az oka, hanem pl. a közlekedés balesetek csökkenése is, de utóbbi jóval kisebb mértékben, hiszen ez éve szinten csökkent olyan számban, mint a heti halálozás tavaly április után.

Az egy másik kérdés (erről is sok cikk jelent meg), hogy a kórházi ágyak nem kis részét (legalább felét) nem gyógykezelés, hanem szociális ellátás céljából használják, mert az idős rokont, szülőt a legtöbb embernek egyszerűbb relatív kevesebb „hálapénzért” a kórházban tartani, mint jelentsen nagyobb összegért szociális ellátóban elhelyezni. Mert az otthoni ellátás – akár családilag, akár fizetett ápolóval – a legtöbb embernek nyilván megoldhatatlan.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Micsoda kifinomult, és meggyőző érvelés :D

nem, de , nem ,de , nemnemnemnem

 

De vajon honnan tudhatja egy gyurcsányista ( annak látszó, bár biztos tagadja) , hogy a másik fél miért megy ki tüntetni? Esetleg nem lehet*, hogy ebben a kérdésben az az autentikus, aki volt tüntetni?

 

* tudom, hogy újliberáliséknál az ellenvélemény elfogadhatatlan

Kicsit függetlenül a témától de jobb oldali gondolkodással van más észérv azon kívül hogy "bezzeg a gyúccsány az mekkora g*ci vót??!"

Meglepő, de rengetegen vannak akik utálják őt is és ettől függetlenül van elegük abból amit a mostani bagázs művel.

Első körben az hogy arra használják hogy riogassanak vele és ezért meg tudják tartani a hatalmukat ahelyett hogy már rég börtönbe vágták volna. Vagy akkor kiderülne hogy hasonló érvek alapján a fél narancs bagázs is a sitten kötne ki?

Én ezeket sem követem, max akkor olvasok bele ha innen linkelik. Tech oldalakat olvasok leginkább, a "legpolitikább" dolog ami szembe szokott jönni az 4ig vagy hasonló vonalon jön be vagy itt hupon.

A véleményem a sajátom amit a saját bőrömön tapasztalok, amit a saját ismerőseimen látok és nem az amit az interneten olvasok. Kaptam is már emiatt itt valamelyik topikban hogy mekkora beszűkült látókörű vagyok.

"Ha nem csak a kesma okádékait olvasnád úgy vágna pofán a valóság"

Hát ez a te, nem te, nem te érvelés nálam már az oviban véget ért, A proli jakab játszik ilyeneknek. De sikerült tévedned, én sokféle helyről tájékozódom. Most pl. belenéztem a ratyi klub híradóba is, ami egy ritka szánalmas fingszagú erőlködés, az állítólag nem politizáló ( csak mióta megjelentek a piacon) kanálistól. Milyen jellemző, hogy te a valósággal találkozást a médiában képzeled. 

"Gondolom boltokba nem jársz, kocsid nincs. Nem bankolsz, és nem forintban kapod a béred"

Ezt szintén nem találtad el, kocsiban ma is tapasztaltam milyen remek, ha budapesti közlekedést egy semmihez sem értő muciológus qrja szét.

Orbán ellen akkor 10 éve folyamatosan lehetne tüntetni.

Nem értem a feltételes módot. Nem csak lehetne, hanem lehet is. Az más kérdés, hogy nincs aki tüntessen. Mert hát ugye "annyira azért nem szaaaar, hogy a bohócokat visszatapsoljuk... hülyék azért nem vagyunk ..." :D

trey @ gépház

Lehetne - azonban kifejezetten problémás apróságok is vannak akár a Mt.-t nézzük, akár azt, hogy a munkavállalói jogokat bizonyos helyeken (ahol kifejezetten ordenáré módon szívnak a dolgozók...) milyen módin/alapon kik töltik be... Lehet, de olyan a környezet, hogy az emberek nem mernek a saját érdekükben sem ilyen módon fellépni.

Én remélem, hogy a lehető legtöbb idegen zsoldban álló, a román és és ukrán bábállamokhoz hasonló kiépítésén dolgozó ügynököt megfigyelik, és fel is lépnek ellenük. Ez a titkosszolgálat dolga, a világon mindenhol.

És van az ilyenek közt magát "újságírónak" kiadó is. Hát ezen ki lepődik meg?

És ha már kiderült, akkor ki lehetne állni, és elmondani, kit miért figyeltek meg.

Egy fedésben levő ügynököt elhelyezni évek munkája lehet. Csak, hogy a filmes közhelyek szintjén maradjunk: egy CIA/KGB ügynököt sikerül a hazai szolgálatoknak  azonosítani. Szerinted mi történne:

  • elkezdenék felderíteni, hogy mik a feladatai, kik a kapcsolatai, kiket próbál befolyásolni/honnan szerez információkat stb - ami jellemzően azt jelenti, hogy évekig figyelik, hisz van egy biztos kiindulási pontjuk és tudnak reagálni a tevékenységére
  • leleplezik, sajtóhírt csinálnak belőle ezzel khm javítva a két ország diplomáciai kapcsolatait :)

Egy kicsit reálisabban: valószínűleg intenzív tevékenységet végeznek pl  az összes szomszédos állam szolgálatai -is- velük is kifejezetten megéri összeveszni :). Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg vannak próbálkozások részünkről is, hiszen gyakorlatilag minden állam végez ilyen tevékenységet....

... és nem hiszem, hogy akár az eredményeikről akár a bukásaikról bármikor is sajtóban számolnának be...

ez alól kb az lehet kivétel amikor egy-egy politikai üzenethez felhasználják azt a maroknyi embert akikből kirakat-díszt csinálnak, lásd kicserélt lebukott kémek stb..

Én itt arra regaáltam, hogy g3rg0 úgy próbálja beállítani, hogy a célpontok köztörvényes bűnözők (aki mást állít, az sorospárti gyurcsányista lipsi söpredék – mint később ki is fejtette), jogos volt kutakodni az életükben.

Ha viszont ez a nagyon valószínűtlen helyzet állna fenn, akkor most, hogy napvilágra került, nyugodtan kiállhat egy illetékes, és elkezdheti sorolni, hogy melyik újságíró pedofil, melyik üzletember terrorista…

a célpontok köztörvényes bűnözők

Pont ez a nehéz: róka fogta csuka esete. Nem tudod, hogy bűnöző-e ezért vizsgálódsz, hogy kiderüljön az-e. Maximum gyanusítod valamivel. De ez esetben lehet, hogy maga a tény amivel gyanusítod ciki. Pl a feltételezett cselekmény megrendelője mondjuk egy szomszéd állam magas rangú tisztségviselője vagy pl helyi diplomatája.

Ilyen esetben pl a rendőrség nem tud mit tenni, sőt lehet, hogy a konkrét célszemélyt direktben nem is figyelhetik meg, de pl a chat history / levelezéséhez részleteihez a címzetteken keresztül tudnak valamelyest hozzá jutni.

Legyen szó pl olyan információkról, hogy mikor hol fog tartózkodni: az újságíróval történt kapcsolatfelvételből derül ki, hogy mikor és hol készít  a nyomozás alanyával interjút az illető.

De ezek mind feltételezések. Természetesen simán elképzelhető az is, hogy visszaéltek ezekkel az eszközökkel, de csak azt akartam megvilágítani, hogy azok létezése & használata lehet teljesen indokolt is akár, lényeg hogy konkrét ügy kapcsán, legalább házon belül dokumentált és utólag vizsgálható módon történjen...

Feltételezések…Egy-egy elszigetelt esetben természetes, hogy normális ember nem kiált farkast. De ha azoknak a névsorát nézed meg, akik eddig napvilágra kerültek, elég fura lenne, hogy pont ezek mind komoly, akár nemzetbiztonságra veszélyes bűnözők (jó, a tényfeltáró műfaj általában veszélyes a „kormánybiztonságra” :). Komolyan kéne venni, hogy egy hétfős kb. üzleti vacsorán mindenki olyan durva bűncselekmények gyanúsítottja, ami miatt le kell/lehet őket hallgatni? Értem én, vannak véletlenek, na de ennyi?!

"Én remélem, hogy a lehető legtöbb idegen zsoldban álló, a román és és ukrán bábállamokhoz hasonló kiépítésén dolgozó ügynököt megfigyelik, és fel is lépnek ellenük."

Egyelőre annyit tudunk, hogy a kormány a velük egyet nem értőket (politikus, újságíró) titkosszolgálati eszközökkel megfigyeli. Ilyet pártállamokban szokás csinálni.

Az idegen zsoldos dolog jól hangzik, de erre semmi bizonyíték nincs, emiatt bárkire rámondható. Ilyen erővel mondhatom én is, hogy te az vagy vagy akkor már inkább Orbán idegen zsoldos, arra legalább még bizonyíték is van, mert kiárusítja az országot a kínaiaknak (ez tény).

Egyelőre annyit tudunk, hogy a kormány a velük egyet nem értőket (politikus, újságíró) titkosszolgálati eszközökkel megfigyeli. Ilyet pártállamokban szokás csinálni.

Való igaz, mert a velük egyetértőket csak demokráciákban figyelik meg :D :D :D (Obama-Merkel)

trey @ gépház

Hát, ha nem trollkodás volt: akkor mondjuk Sztállin rendszere a fenti állítás okán demokrácia volt.... :-/

A többivel megy egyetértek. Ahol hatalom van ott többet akar. A kérédés nem is ez, hanem hogy van-e bármi, aminek a léte arra szolgál, hogy legyen korlát.

Nem fekete-fehér a legdemokráciább demokrácia sem. És minél nagyobb, annál kevésbbé az. Anyafogás fő oka Orbánékkal szemben az, hogy a nem egészen 100%-os hatékonyságú ellensúlyokat is elbontják.

És erre nem mentség, hogy "úgy sem működik 100%-on"

Feltörték Palin gépét - a tettes a demokratákhoz köthető

Egy demokrata politikus fia törhette fel az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltje, Sarah Palin internetes magánlevelezését, egy szövetségi esküdtszék vádat emelt az ügyben - közölte szerdán az igazságügyi minisztérium.

A szövetségi vádesküdtszék szerint a Tennessee állambeli Knoxville-ben élő 20 éves David Kernell, Mike Kernell demokrata párti helyi képviselő fia felhatalmazás nélkül, szándékosan behatolt Palin e-mail fiókjába.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Palin_email_hack#Verdict_and_senten…

Hagyjuk már állandóan a bezzegezést fogalom nélkül!

trey @ gépház

Szarul hangzik, de majdnem...

Véleményem tömören:

Amelyik megteszi a konszenzusos szabályozással ellentétben vagy a szbályozást kb megszünteti, elmehet a jó k mamába. Teljesen függetlenül a pártállásától. Továbbá azt is állítom, hogy innen csak találgatni és pofázni tudunk meg egymást marni egy ilyen faszságon semmi egyebet.

Orbán valamely szövetséges hatalom miniszterelnökét figyeltette volna meg, de erról szó nincsen

Nincs szó, de nem azért, mert nem tette....

 Merkel nem ellenzéke Obamánat, hanem egy másik állam vezetője.

Az ügy szempontjából lényegtelen. Jogalap nélküli, nem felvállalt visszélés mind a kettő. (hatásában, nyilván különböző, de etikai szempontból azonos)

szerinted elfogadható (olyan országban szeretnél élni), hogy a  tényfeltáró újságírókat (= a hatalom piszkos ügyeit feltáró embereket) és a hatalommal egyet nem értőket titkosszolgálati eszközökkel lehallgatják?

 

igen/nem

 

Ne keverd ide Merkelt, az teljesen más tészta. Ha mégis idekevered a továbbiakban, akkor vagy nem érted ezt a dolgot, vagy csak hozod a szokásos troll/hatalom seggnyaló formádat.

engem ne sorolja a "TI" közé, mióta a városomba ellenzéki és Zöld párti (LMP) támogatással simán megszavazták, hogy kivágnak majd 200 fát egy utca felújításnál (nagyon frankón együtt szavaztak a FIDESSZEL), korábban pedig a kedvenc betonfocipályám parkolóvá alakították, úgy döntöttem lesz*rom az egészet és kutyapárti szavazó váltam. Gyurcsányt meg azért dobtam be mert jó kontraszt a FIDESZ szavazóinak, hogy azt a fickót a tizedéért előszedte az istenadta nép mint Orbánt.

Nem tudom. Egyelőre ott tartunk, hogy megpróbálták összehívni a nemzetbiztonsági bizottságot. Innen a következő lehetőségek vannak.

  • ha a bizottság összehívását megakadályozza a fidesz, akkor nem kell sokat gondolkozni, egyértelműen bűnösök.
  • ha a bizottságot sikerül összehívni és az hatékony lesz, akkor kiderülhet az igazság. Mi persze ezt nem feltétlenül fogjuk megtudni, azonban a pártok reagálásából kiolvasható lesz, hogy a fidesz bűnös-e vagy a megfigyelt személyek.

A nemzetbiztonsági bizottságot, ha össze hívják - akkor ami ott elhangzik az titok - vagyis egy képviselő se árulhat el abból semmit, ja nem van egy két lepcses szájú:

- Stummer János: stadion alagút ügy 

- Demeter Márta: Orbán lánya utazik honvédségi repülőn Ciprusról 

Istenem, de sötétek egy jó újság cikkért még anyjukat/titoktartási esküjüket is eladnák...

For Whites Only meeting room!

Hasonlóan kemény logika szerint működik karigeri is, ez valami ballib betegség lehet.

Előadta, hogy az ellenzék harcolta ki, hogy harmadik oltás is legyen. /o\

Szerintem össze kéne hivni egy parlamenti ülést arról is, hogy a fidesz ezercsilliárdmilliárd forintot lopott az elmúlt 10 év minden egyes napján (IS).
Ha megakadályozzák az összehivást, azzal elismerik, hogy igy volt.
Ha hagyják összehivni, de tagadják a vádakat, akkor szemét hazug disznók és lámpavasra kell fellógatni az összeset. (természetesen a rájuk szavazókat is, ahogy egy rendes demokráciában illik)

 

"azonban a pártok reagálásából kiolvasható lesz, hogy a fidesz bűnös-e vagy a megfigyelt személyek."

Tegyül fel összehivják, megbeszélik, kiderül, hogy nem úgy volt. És te teljesen komoly arccal, hahotázás nélkül előadod, hogy ezt a tényt a ballibek reackiójából majd kiolvasod. Sweet summer child.

"Szerintem össze kéne hivni egy parlamenti ülést arról is, hogy a fidesz ezercsilliárdmilliárd forintot lopott az elmúlt 10 év minden egyes napján "

Nem kell, azt mindenki tudja, hogy lopnak. Ez a rendszer velejárója.

 

 

"a ballibek reackiójából majd kiolvasod"

Nem vagyok ballib. És aki kicsit ért hozzá, az képes lesz megállapítani, hogy mi történt. Ha te nem, majd elmondom.

Ha nem tudod, akkor csak a ballib propagandát visszhangzod bután

Na, ez a marhaság. A teljesen szélső jobb ugyanez a ketgória (lenne). Ráadásul ezek a cikkek még csak nem is politikai irányultságról szóltak . De pl Chikánt elég nehéz ballibnek beállítani...

bocs, van még egy eset:

 

  • ha a bizottság összehívását megakadályozza a fidesz, akkor nem kell sokat gondolkozni, egyértelműen bűnösök.
  • ha a bizottságot sikerül összehívni és
    • az hatékony lesz, akkor kiderülhet az igazság. Mi persze ezt nem feltétlenül fogjuk megtudni, azonban a pártok reagálásából kiolvasható lesz, hogy a fidesz bűnös-e vagy a megfigyelt személyek.
    • a működését elszabotálja a fidesz, akkor megint csak nem kérdés, a fidesz bűnt követett el és fedezni próbálja.

Egyelőre annyit tudunk*, hogy a kormány a velük egyet nem értőket (politikus, újságíró)** titkosszolgálati eszközökkel megfigyeli. Ilyet pártállamokban szokás csinálni.***

 

* lószart sem tudunk, csak valakik valamiért (nem is állítanak) sugallnak valamit

** a megfigyeltek kis részéről állítják, hogy politikus, újságíró, de azt senki nem állítja , hogy újságíró, vagy politikus mivoltuk miatt figyelték meg.  ( még az is lehet, hogy pedofilok, vagy sima bűnözők  hoppácska)

*** történelem óra kimaradt?

"még az is lehet, hogy pedofilok, vagy sima bűnözők  hoppácska"

Igen, ez a legvalószinűbb megoldás, hogy mindenki, aki kritizálni merte a kormányt, vagy esetleg kutakodott valami ügyben, az pedofil és/vagy bűnöző , és az a pedofília/bűntett pont akkor lett gyanús a megfigyelőknek, mikor az illető elkezték a kormányt kritizálni...

Mennyit gondolkodtál ezen, remélem nem sokat?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

 mindenki, aki kritizálni merte a kormányt, vagy esetleg kutakodott valami ügyben, az pedofil és/vagy bűnöző 

Tehát azt állítod, hogy minden ellenzéki újságírót lehallgattak?

 

Azért ne menjünk már le feketegyőr andrásba, még a végén azt is állítod, hogy minden napelem atomerőmű is

A " kontextusában értelmezni" azt jelenti neomarxistául, hogy az önellentmondások és logikai bakugrások felett szemöldök felvonása nélkül siklunk át?

 

Erről jut eszembe

2006-os választások előtt imádott főelvtársatok, gyurcsány ferenc kormánya (egyesek szerint  qrmánya), meghamisított költségvetési adatokat nyújtott be az eu-nak, amit azok észre is vettek. 

Viszont a leleplezést Almunia biztos nem kívánta a választások előtt nyilvánosságra hozni, mert  az "megzavarná a választókat". Miért érhette ez meg neki ...... 

pl.

https://demokrata.hu/magyarorszag/gyurcsanyt-az-ajulas-kerulgette-2-799…

 

ha akarsz találhatsz a ballib csicskasajtótól is szerecsenmosdató változatot.

pl.

Emlékezzünk. Nem csak a Gyurcsány-kormány kellett ahhoz, hogy a 2006-os választások előtt ne csináljanak semmit a rohamosan növekvő államadóssággal. Ahhoz Joaquin Almunia (a spanyol szocialista pártvezérből lett) pénzügyi biztos is kellett, aki "a baloldali összetartás jegyében – nemcsak asszisztált a magyar kormány hazugságaihoz a magyar költségvetés helyzetéről, de még segített is neki, például az új konvergenciaprogram beadási határidejének kitolásával".

 

 

A trükkök százairól maga lopcsány beszél, azt mindenki hallotta

Na a Demokrata, mint hiteles forrás, főszerkesztő Bencsik András, aki már a kommunista diktatúrában is nagyon aktív, lelkesítő cikkeket írt.

Fantasztikus.

https://internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/01/bencsik_nepszabadsa…

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

jó de hogy kell telepíteni? egy ismerősöm kérdezi :)

Azonnalis cikkeket ajanlom inkabb, Telexnel angolul sem tudnak rendesen:

https://azonnali.hu/cikk/20210719_mindenidok-egyik-legnagyobb-lehallgat…

https://azonnali.hu/cikk/20210716_magyarorszagrol-is-dolgozott-egy-lele…

A Telex és a Népszava állításával ellentétben azonban a Bloomberg cikke sehol nem ír arról, hogy magyarország a kémprogramból vásárolt volna, erre nézve semmiféle bizonyíték nem került még elő.

Van egy kis baj. A Telex a Direkt36 anyaga alapján dolgozott, akik részt vettek ennek a felderítésében. Az Azonnali max. más lapokat tud szemlézni, semmi más anyaghoz nem fér hozzá.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A Telex által linkelt Bloomberg cikkben pont benne van Magyarország.

Using a pair of vulnerabilities in Microsoft Corp.’s Windows, cyber operatives operating in Saudi Arabia, Israel, Hungary, Indonesia and elsewhere purchased and installed remote spying software made by Candiru, according to the researchers.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-15/israeli-firm-s-spyware-used-against-dissidents-microsoft-says

Várjunk még a véleményekkel, nehogy aztán baj legyen. Legalább, amíg az MN megírja, mi történt valójában. Addig is szerintem nem árt, ha a Soros kottájából játszó Gyurcsányista, liberalista, anarchista, kaotista, nyugatista provokátorok alamuszi aknamunkájuk közben magukon érzik szeretett vezérünk vigyázó pillantását. Amúgy meg éljen a nagy októberi 56-os őszirózsás tavasz.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Igen, plusz genderista. (Szerk: Bár, ami a pedofilokat illeti, én egy Semjént konkrétabb veszélynek érzek,)

Egy órával ezelőtt a hivatalos álláspont (Novák Katalin) az volt, hogy "sajtóhírekkel nem foglalkozunk". Tudjuk korábbról, hogy Orbán nem foglalkozik

1) üzleti ügyekkel,

2) nőügyekkel,

3) Gruevszkivel.

Ehhez jön most, hogy sajtóhírekkel sem foglalkozik. A jelen topic tehát okafogyott.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Arról amúgy van valahol közelebbi info, hogy milyen sérülékenységeket használtak ki? Mármint annál több, mint a fenti cikkben leírt általánosságok. Politikai töltésű fröcsögés helyett érdekesebb lenne azt olvasni. :)

Konkrétan tetszőlegest, kb... Bármit és mindent, amit megtaláltak/megvettek. Nem bejelenti a gyártónak, hanem eladja az NSO-nak az meg felhasználja.

Nincs removal, mert remote az egész. Logokat/kulcsokat/cache-t törölget, de nyilván nem tud 100-as lenni ez sem hiszen szoftver.

Végre egy szoftver, amihez nem kell rootolni a telefont!

Azt nem értem, az itt értelmetlenül és harsányan ellenzékieskedő, kommenttársaim hozzáértőként miért nem keresik meg a saját telefonjukon a Pegazust? (Ráadásul mi is tudnánk mit is kellene keresni a sajátjainkon :) ) Ide betöltve a logokat, IP-ket, kommunikációs időpontokat, lehetne tényszerűsíteni...

(Egy ellenzéki média soha nem lehet elég hiteles, politikai harcot folytat a gazdának. Természetesen a kormányoldali média hasonlóan. És a kör bezárult, értelme nincs ezen ennyire, - akár személyeskedve, - pörögni. - Ferdítenek, "valóság-gyártanak", ahogyan a világon a pénz diktálta érdek megkívánja.)

Ezek után?! Ezek után indul csak be majd az üzletük!
 

Funfact: a magyar ballib köröket is elérte a hír, ami IT sec. körökben már évek óta ismert volt. Léteznek olyan cégek, amik pénzért olyan szoftvert, eszközt, szolgáltatásokat nyújtanak, amivel telefonokat lehet feltörni, lehallgatni :D

trey @ gépház

konkurencia/valamelyik titkos szolgálat összerakott egy adatbázist/vagy "valahonnan"  szereztek egyet  és eljuttatták a portálnak -} hasznos hülyék..

és ezzel beleszartak a ventilátorba - fröcsög szét, akire rá megy le se tudja mosni.. ha igaz ha nem.

tipikus oparatív hadművelet.

For Whites Only meeting room!

nem, nem ez a lényeg, hanem hogy a magyar kormány a saját állampolgárait figyelteti egy külföldi fejlesztésű kémprogrammal, aminek a használati díja több tízmillió forint/személy - köztük újságírókat is, akik se nem bűnözők, se nem politikusok -ergo magánszemélyek, egyszerű magyar állampolgárok, mint te meg én. Ha erre van pénz, akkor mennyi pénzt költenek a nagyhalak (bűnüldözés, külföldi hírszerzés, stb) megfigyelésére? Erről miért nem tud az ezért elvileg felelős miniszter? Persze, neki nem kell semmiről tudnia, mert hivatalból sülthülye, de minimum ki kellene akkor vizsgáltatnia, mi történik az alája rendelt szolgálatoknál az ő tudta nélkül. Minek jön ide az orosz külügyminiszter eligazítást tartani a magyar külügy embereinek, ráadásul pont most? Ha ilyen disznóságokra csak a gyanú is felmerül, vajon miért nem akarják kivizsgálni az ügyet a nemzetbiztonsági bizottságban? Azt gondolják, ha elhallgatják, bulvárkacsázzák az ügyet, akkor ezzel el is van intézve? :) Nem az a lényeg, hogy ki mit csinált évekkel ezelőtt az ellenzék, vagy külföldi kormányok részééről, ez csak terelés, az a lényeg, ami itt, most történik a fidesz kormány házatáján. Ezek az emberek vannak hatalmon és ilyen dolgokat csinálnak, engednek meg maguknak velünk szemben.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"a magyar kormány a saját állampolgárait figyelteti" = van titkosszolgálata. Sorolnád azokat a működő államokat, ahol nincs ilyen?

" köztük újságírókat is, akik se nem bűnözők, se nem politikusok" 

1. Azt mivel tudod bizonyítani, hogy az adott "újságíró" (qrva nagy tévedés ezt a szakmát felértékelni, 95% semmihez sem ért, csak mindent fikázik) nem bűnöző, vagy nincs arra nagyon komoly gyanú? Az nem érv, hogy a zindex444telex is megírta.

2. a hazai ellenzéki politikusok olyan gyengék, hogy a függetlenobjektív sajtójuk politizál helyettük.

 

Olyan szépen manipulálnak téged a függetlenobjektívek ilyen sejtetésekkel, hogy öröm lenne nézni, ha egyben nem lenne szomorú is.  bolgárúrkéremfelvagyokháborodva

 

"Nem az a lényeg, hogy ki mit csinált évekkel ezelőtt az ellenzék, vagy külföldi kormányok részééről"  - ha ezt a nürnbergi per vádlottjai tudták volna  ... hagyjuk a múltat, hogy ki kiket irtatott ki

Ezt követő végső menedéketek az szokott lenni, hogy egyik kutya másik eb.

"Sorolnád azokat a működő államokat, ahol nincs ilyen?"

- ha valaki lebukik, akkor ne azzal akarjon vedekezni, hogy "de mashol is lopnak, csalnak, hazudnak." :)

"Azt mivel tudod bizonyítani, hogy az adott "újságíró" (qrva nagy tévedés ezt a szakmát felértékelni, 95% semmihez sem ért, csak mindent fikázik) nem bűnöző, vagy nincs arra nagyon komoly gyanú? Az nem érv, hogy a zindex444telex is megírta."

- forditva ulsz a lovon. Amig nincs bizonyitva hogy valaki bunozo, addig nem az. Az ujsagiro a munkajat vegzi, legalabb olyan szinten, mint ahogy te is a magadet (azert mert te nem ertekeled masnak a munkajat, attol meg jol vegzi, ezt nem te fogod eldonteni). De ez meg onmagaban nem jogositja fel a magyar kormanyt, hogy adofizetoi penzbol, titkosszolgalati modszerekkel kemkedjen utana.

"2. a hazai ellenzéki politikusok olyan gyengék, hogy a függetlenobjektív sajtójuk politizál helyettük."

- meg ha ez igy is lenne, ennek semmi koze a szalhoz.

"Olyan szépen manipulálnak téged a függetlenobjektívek ilyen sejtetésekkel, hogy öröm lenne nézni, ha egyben nem lenne szomorú is.  bolgárúrkéremfelvagyokháborodva"

- inkabb teged a kesma sajto, de ez mar nem az en bajom.

'ha ezt a nürnbergi per vádlottjai tudták volna  ... hagyjuk a múltat, hogy ki kiket irtatott ki"

- megegyszer: nem kell a tereles, ennek semmi koze nincs a fidesz kormany lehallgatasi botranyahoz. Ezzel az uggyel kell foglalkozni, mert ez a mai magyar valosag.

"Ezt követő végső menedéketek az szokott lenni, hogy egyik kutya másik eb."

- nem, pont te hoztad fel a peldakat, hogy osszemosd, elkend ezt az ordas genyod disznosagot azzal, amihez ennek semmi koze nincsen.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ne má' ez így nagyon kínos

"ha valaki lebukik, akkor ne azzal akarjon vedekezni" - Azt állítom, hogy minden állam titkosszolgálata használ ilyet ( na jó, lehet, hogy pl. ukrajna nem, mert náluk az amerikaiak üzemeltetik, de ez csak megérzés)

 

" Amig nincs bizonyitva hogy valaki bunozo, addig nem az" - Hát ez fájt, duplán lőtted magad lábon. 

- A megfigyelés, lehallgatás bizonyíték gyűjtés (ha bűnügy), vagy a megelőzés (elhárítás) eszköze, így jellemzően, és értelemszerűen az ítéletet megelőzően történik. 

- Ugyanakkor a ballib média részéről tett állításokat te tényként fogadod el ( ez önmagában butaság) , és kiáltasz ki valakit bűnösnek.

Szerkesztve: 2021. 07. 19., h – 15:05

Az a migráns brüsszeli Soros, az tehet mindenről! Meg a Gyurcsány! Meg Karácsony! Meg az LMBTQ tagok! 10+ éve esszük már ezt a szart, én speciell már kurvára unom. Erről szól ma Magyarországon a "politika".

Ez fenyegetően hangzik. Kifejthetnéd, milyen értelemben lesz neki rosszabb. Miért pont neki lesz rosszabb. Ha neki rosszabb lesz, másnak miért nem lesz rosszabb. Milyen információ alapján tudod ezeket garantálni. Kivárjuk a végét, de honnan fogjuk felismerni, hogy na, ez itt a vége. Minek a vége?

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Én a manyup pénzemet szeretném öregkoromban elkölteni... Ja, hogy azt ez a mostani rablóbanda vitte el? meg ugyanez a mostani rablóbanda pucolta ki még a nyomát is a társadalombiztosításnak a takonyszilárdságú tákolmányból, akarom mondani alaptörvényból... Innentől kezdve még az "állami" nyugdíj sem biztos...

Az, hogy bizonyos jövedelem _fölötti_ résznek az adója megemelkedik, az nem biztos, hogy baj. Ha egy elemet kiveszel az adórendszerből, és azt hozod "de milyen szar lesz" példának - na az baj. merthogy az tömény demagógia. És tudod az értelmesebb ember hajlandó magasabb adót fizetni, ha azt lája, hogy értelmes dolgokra költik a pénzét...
 

Éltem vele, de sokan nem, és nagyon sokan azért nem, mert khm. erősen ajánlották nekik a munkahelyük megtartása miatt, hogy ne tegyék... Egyébként azóta sincs érdemi szabályozás arra, hogy a manyup-os pénzhez hogyan juthat hozzá az, aki megtartotta, és nem adta oda kiflicsücskös gabriella becsületszavára apellálva az államnak...

Anno a manyup einstand előtt volt rá szabályozás, illetve tervezet, hogy milyen módon lehet majd hozzájutni. Amióta a kiflicsücskös rifke jól megvédte a 3000MRD Ft-nyi manyup-pénzt, azóta arra játszik ez a mostani rablóbanda, hogy majd csak kiéheztetik a manyup-okat, és szép lassan elfogy a türelem és/vagy a pénz, és akkor majd betolja mindenki az állami közös kalapba, ahonnan bármire költheti a csútidisznó és bandája.
Anno volt garancia a társadalombiztosítás alkotmányban rögzített léte alapján arra, hogy eü. ellátást, illetve időskori pénzbeli ellátást kapnak az állampolgárok. Ezt mindenestől kihajította a Fidesz, és a tákolmányuk óta semmilyen állami garancia, illetve kötelezettségvállalás nincs ezzel kapcsolatban.
 

Ahogy a társadalombiztosítás intézménye is elqrás volt, mert az sem állta ki az idők próbáját, ugye? De jure jelenleg semmilyen(!) kötelezettséget nem vállal sem eü. ellátás, sem nyugdíj/öregkori ellátás tekintetében az állam...

Nem a próbát nem állta ki, hanem egyszerűen "kellett" az a 3000MRD Ft-nyi vagyon, és azt volt "egyszerű" államosítani, és végleg elvenni a korábbi tulajdonosoktól. Igaz, hogy ezzel kapcsolatban hazudtak éjjel, hazudtak nappal, mert volt szó egyéni számláról (ígéret), meg arról, hogy aki nem lép vissza, az az állami nyugdíját sem kapja meg (fenyegetés)... Aztán sokan az ígéretek és/vagy a fenyegetések hatására lemondtak az addig összegyűlt vagyonról...

Szóval ettől félsz. És a gázárak? Azt is megemelik (plusz lakosságcsere és kötelező gender).

Valahogy ez mindig működik: Az egyik hónapról a másikra élő (földönfutó) kisembert mindig át lehet vágni azzal, hogy jobb lesz neki, ha alacsonyabb az SZJA. Pedig attól csak a gazdagok lesznek még gazdagabbak.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Szóval ettől félsz. És a gázárak?

NEM-LESZ-GÁZÁR-EMELÉS

(ezt is tudjuk kitől hallottuk és hogy mi lett utána :D)

Valahogy ez mindig működik: Az egyik hónapról a másikra élő (földönfutó) kisembert mindig át lehet vágni azzal, hogy jobb lesz neki, ha alacsonyabb az SZJA. Pedig attól csak a gazdagok lesznek még gazdagabbak.

Engem ez hol érint? 

trey @ gépház

És jól működő gáz- és egyéb közszolgáltatás lesz? Hogy és miként működik például a hulladékgazdálkodás (azaz szemétszállítás)? De azt is meg lehet nézni, hogy víz/villany esetében a szolgáltatók min és hogyan takarékoskodnak a rezsicsökkentett lakossági árak miatt...
 

Akkor mint korábban szó volt róla, nézz körül picit az országban, hogy hol, hogyan (nem) működnek a dolgok (állami kukaholding)... De a többi közüzemi szolgáltatás/szolgáltató helyzete sem rózsás... És egyre jobban látszik, hogy a fejlesztésekből a legszükségesebbek sem valósulnak meg - láttam utcát néhány hónapon belül háromszor felbontva azért, mert az eternit(!) vízcső megadta magát - háromszor, egymástól nem túl messze. De nem, a teljes szakasz cseréjét nem lehetett megvalósítani, mert arra egyben sok pénz kellett volna - helyette jöttek háromszor kendácsolni. A hálózat korszerűsítésére megvan a terv, csak épp pénz nincs rá :-/

De hát nem a hazugsággyárból tájékozódik, hanem az iCsekk programból, a Díjnet-ből és a CSOP beszedéseimből. Vagy talán kétségbe vonod, hogy látom a számláimat?

Bár némi környezetváltozás jót tenne neked, hogy meglásd, mi van valójában az országban...

Mindig ámulattal tölt el, amikor a budapesti sír a vidékinek, hogy milyen rossz a sora. 

trey @ gépház

"hanem az iCsekk programból, a Díjnet-ből és a CSOP beszedéseimből" - azaz a rezsicsökkentés humbuggal megvettek... Azért nézz utána, hogy milyen állapotban vannak a szemétszállítással foglalkozó cégek, vagy mi a valós helyzet egy áram- víz- vagy gázszolgáltató háza táján...

"budapesti sír a vidékinek, hogy milyen rossz a sora" - tudod én látom a vidéket _is_, nem csak a saját lakóhelyemet, meg nem addig terjed a figyelmem, hogy "works4me" meg "a szolidaritás fasság" (vagy hasonló...).

És bizony Bp.-en is okoz nem kevés problémát a mostani rablóbanda, akarom mondani kormányzat.

Magyarországon a rezsi drága, a szolgáltatás szimplán szar. Vehetjük az útdíjakat is példának, sztrádajegy és társai. Ausztriában olcsóbb, és mit kapsz ott és itt. Itt fizetem az útdíjakat, súlyadót, KGFB-t, közben szétkúrják az utak az autómat, amit nekem kell saját pénzből javítanom. A sztrádákon amióta az eszemet tudom még 1x sem tudtam úgy végigmenni, hogy ne lett volna terelés, felújítás, 60-as tábla, dugó. Hol vannak a kelet-nyugati sztrádák? De 5m-es dombba tudunk alagutat ásni, mert az kell.

>>A sztrádákon amióta az eszemet tudom még 1x sem tudtam úgy végigmenni, hogy ne lett volna terelés, felújítás, 60-as tábla, dugó.

bármelyik országban ahol vezetek így van. egyfelől reklamálod az út állapotát, másfelől  a felújítást

>>De 5m-es dombba tudunk alagutat ásni, mert az kell.

az azóta új néven előkerült szdsz nagy sikerű mutyijával ne pont summert traktáld :D

"A pénztárcámat nézem. A szemetem pedig mindig időre elszállították." - önző, egoista mentalitásodat ismerjük, köszi. Sajnos az állami kukaholding kapcsán az ország nagyon sok településén gondok voltak/vannak - tessék utánaolvasni.

"Ha nálad nem így történik, akkor költözz el, váltasd le a felelőst stb" - Költözz te olyan helyre, ahol az átlag magyar valósággal találkozol, nem egy fidesznyik kurvapecér által vezetett városból próbálj észt osztani...

"A pénztárcámat nézem."

Úgy tűnik, ha marad a fidesz, nem lesz EU-s pénz, kiapad a pénztárcád...

Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a helyreállítási tervet, amíg nincs igazságügyi reform Magyarországon

https://hvg.hu/eurologus/20210720_didier_reynders_europai_bizottsag_hel…

Szívből örülök, hogy nem tartod magad egyik hónapról a másikra élő kisembernek. Tartalékaid tetemesek,  tőkejövedelemből, netán állami megrendelésekből élsz.  Ez esetben  az adóemeléstől is jogosan tartasz. A 40%-os adó meglesz, de nem a mostani ellenzék fogja bevezetni. Felvázolom, hogyan látom a jövőt, hogyan fog véget érni az Orbán éra. Lehetőségek a valószínűség  csökkenő sorrendjében:

1) Orbán addig marad hatalmon, amíg a biológiai órája le nem jár.

2) Megpuccsolja valamelyik alvezére. Nem a mostaniakra gondolok, hanem valakire, akit még nem ismerünk.

3) Családostul elmenekül a Bahamákra miután felrobban Paks, és élhetetlenné válik az ország.

4) Utasítja Poltot, hogy emeljen vádat kormánya és saját maga ellen, és együtt bevonulnak a börtönbe.

5) Választást nyer az ellenzék.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Összefüggéstelen szöveg, tele wishful thinkinggel.

Felvázolom mi lesz: a parlamenti választáson az én érdekeim (és nem az egyik hónapról a másikra élő kisembernek érdekeit) képviselőt fogok választani. Erről szól ugyanis a választás. Ez a képviseleti demokrácia lényege.

Kellene az iskolákban ilyen demokrácia 1x1 oktatás az embereknek ...

trey @ gépház

Komolyan úgy lehet érteni a posztomat, hogy Orbán időtlen időkig való hatalomban maradását óhajtom? Vagy Paks felrobbanását vagy akár az ellenzék győzelmét óhajtom. Nem lehet úgy érteni. Akkor viszont hülyeségeket írsz anélkül, hogy felfognád, amit olvasol. A lehetőségek csökkenő valószínűsegével azt érzékeltettem, hogy  a (pöcs) ellenzék reménytelen helyzetben van. Mindez arra volt válasz, hogy a posztod szerint, az ellenzék győzelme esetén várható adóemeléstől félsz (összefüggés, azám!).

Továbbá: Nem állítottam, hogy egyik hónapról a másikra élő kisember vagy. Azt állítottam, hogy az ilyeneket meg lehet vezetni az adócsökkentéssel.  Nem állítottam, hogy nem vagy egyik hónapról a másikra élő kisember. Azt állítottam, hogy örülök, ha nem tartod magad annak. Amúgy tökre nem érdekel, hogy mire szavazol.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

És mi alapján döntöd azt el, hogy ki is ez a képviselő? Szimpátia? Meghív egy sörre? Brüsszelezik? Én még nem láttam olyan képviselő jeltötet, akinek bármit is köszönhettem volna. Márcsak azért sem, mert azt sem tudják, ki vagyok. Egy szép fotó, egy szimpatikus mosoly. A sörmeghívás is működik, főleg falvakban. Ennyi. Ezek határozzák meg, hogy kik ülnek a nyakunkon 4 évig, bármit is csinálnak, mentelmi joggal bebetonozva. Ja, és aki tegnap még normális volt, az is meg tud egyik-napról a másikra változni, csak körül kell nézni. Szavazok valakire meggyőződésből, csalódást okoz, de akkor már késő.

"Nincs ebben semmi fenyegetés. 15% SZJA vs. ~40% SZJA"

A 40%-os SZJA-ra van hiteles forrásod vagy tippelsz/hazudsz?

 

A https://kilencvenkilenc.hu/gazdasagpolitika/ oldalon azt látom, hogy "nagyobb hozzájárulást kérünk azoktól, akik havi 1 millió forintnál jobban keresnek". Gondolom, azért nincs konkrétum sem konkrét százalék de az sem, hogy az 1 misi az  bruttó vagy nettó, hogy legyen mozgásterük.

 

 

Én nem tartom igazságtalannak (ez persze teljesen szubjektív), hogy legyen egy második kulcs, bár szerintem az 1 millió manapság már elég alacsony határ, de majd meglátjuk, de persze, ha tudsz valami konkrétumot (de légyszi ne a szokásos hazug propagandát), akkor told.

A válaszodból arra következtetek, hogy hallgatólagosan elismered, hogy hazudtál.

 

"Mi a program? "

Egyrészt a fidesz már az uccsó talán 2-3 választás óta nem tolt _semmilyen_ programot. Szóval ne tedd a hülyét már megint... Másrészt van még fél éve Karácsonynak, hogy konkrétizálja az értékeket.

Válaszodból arra következtetek, hogy megpróbáltad a "hazudtál" szó 2432237523235. alkalommal való leírásával elterelni a figyelmet arról, hogy kikerülöd a kellemetlen kérdést:

Mi a program amire szavazni akarsz?

A Fidesz programja egyértelmű volt: "folytatjuk"

Úgy is tettek. Az SZJA-nál maradva: nem lett több, hanem kevesebb :D :D :D

16% -> 15% (2016. jan. 1-től)

:D

trey @ gépház

Válaszodból arra következtetek, hogy megpróbáltad a "hazudtál" szó 2432237523235. alkalommal való leírásával elterelni a figyelmet arról, hogy kikerülöd a kellemetlen kérdést:

Nem. Te szoktad trollkodással kikerülni a válaszokat. Arról meg nem tehetek, ha nem igaz dolgokat írsz. Más is van itt a hupon, aki kedveli a fideszt, de a hazug propagandát kb csak te tolod itt, most mit csináljak, ez van, nehéz nem észrevenni.

 

 

"Mi a program amire szavazni akarsz?"

Gondolom, a program attól függ majd, hogy ki lesz a miniszterelnökjelölt. Ha pl a Klára úr (ez szerintem csak akkor lehet, ha a fidesznek sikerül eltrollkodni az előválasztást, amire azért van esély), akkor lehet, hogy el sem megyek szavazni.

 

De az biztos, hogy Karácsony jelenlegi írott programjában több konkrétum van, mint a fideszében, mert olyan nincs és nem is volt az utóbbi választáson. Ha te a " folytatjukat" programnak nevezed, akkor Karácsony programjának részletezettségével teljesen elégedett lehetsz vagy akár még soknak is tartod.

Nem tartom nagy gáznak, mert még több, mint kb 10 hónap van a választásig és ráadásul pl Karácsony már programot hirdetett: https://kilencvenkilenc.hu/gazdasagpolitika/, , a jobbik is: https://www.jobbik.hu/programunk, a momentum is: https://ujmagyarorszag.momentum.hu/ , a szocik is (brrrr): https://szocialis.eu/szakanyagok.html, és persze utoljára írom a favoritot a DK-t :-) https://dkp.hu/program

 

Ez tulajdonképpen egy koalíciós kormány lenne (ha nyernének) nyilván a végleges program később alakul ki, ahogy ilyenkor lenni szokott. Szóval ez a "fogalmad sincs" állítás, azért erős túlzás de a valóságot nem jellemzi jól, mert igenis vannak nyilvános programok, kivéve persze a fidesznél (mondhatnám persze, hogy nem túlzás, amit mondasz, hanem hazugság, de tételezzük fel, hogy jószándékú vagy és csak tévedsz...)

Szájert és Strache -t vajon anno mivel figyeltek meg? Vagy az AfD -t? Olyan kinzo kerdesek ezek...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az franko, es ki igenyelte ezt? 

Tudom, hogy poenkodsz, de ahhoz, hogy egy ilyen kibukjon, nem eleg egy reszt a derrickbol megnezni, hanem szukseges konkretan nyomozni az utan a bizonyos delikvens utan. En meg a szomszedomrol sem tudnam megmondani, hogy hova jar, hacsak nem tapadok ra napi 10-12 oraban, ket hetig.

Szájert meg nem véletlenül szedték elő, csakúgy, mint a többieket...minden okkal történik, valaki kifizeti -ez nem teszkogazdasagos tevekenyseg, zsebbenyulos-; valaki megrendeli. Az ilyenek mindig eseményekhez vannak időzítve, s megmutatják, mennyire aljas a politikai paletta minden szegmense.

Szoval?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Hát, pedig van úgy, hogy az ember (esetünkben talán Szájer) szimplán csak hülye, meg inkább hallgat a farkára mint az eszére (kivel nem történt ez még meg :) ), és elmegy egy ekis buliba lockdown alatt, mikor a rendőrök ellenőrizgetnek....

Aztán meg ki tudja, de azért rengeteg dolog történik csak azért, mert valaki hülyébb, mint ahogy azt elképzeljük róla.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerencséje Orbánnak, hogy őt nem nagyon lehet így megfigyelni. Nem telefonálgat. Ahogy mondta, "ha  beszélni akarok valakivel,  odabattyogok hozzá".

Azért az érdekelne, hogy létezik-e Strache-Ibizás videó Orbánról. Már úgy értem, hogy olyan videó, amiben Orbán játssza Strache szerepét. Azért gondolom, hogy ilyen létezhet, mert Simicska a g-nap után éppen ilyesmit állított. Hogy Orbán azt mondta, az oroszok megvennék neki az rtl-t. Simicska persze hazudhatott is, de hogy így beletrafált, az mindenképpen furcsa, hiszen akkor még nem hallottunk a Strache ügyről.

Ja, és általánosságban: Az amerikaiak megfigyelték Merkelt. Ki az, aki azt gondolja, hogy az oroszok és kínaiak nem figyelnek meg senkit? Ki az, aki szerint Orbánt nehezebb megfigyelni, mint Merkelt? Mit tudhatnak ezek Orbánról? 

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

a kérdés a törvényes kereteken van. telefont feltörni biztos nem törvényes.

na és ha elhiszem, - persze ez kizárt - hogy a szolgálatoknak nincs köze hozzá, hogy magyarországon közszereplők újságírók, politikusok telefonját ugyanazzal a szoftverrel nagy számban törik. és erről nem is tud, akkor itt kurva nagy baj van...

Kivancsi vagyok, mit fog kapni ezert a Snowden a KESMA-tol. :)

Szóval jelenleg a kormányzati kommunikáció összefoglalva: nem voltak lehallgatások; voltak, de jogszerűen történtek; voltak, de minden információ titkos; az Információs Hivatal vizsgálja, hogy a lehallgatásokról - amelyek nem történtek meg, ki szivárogtatott; az Információs Hivatalt vezető miniszter a sajtóból értesült a helyzetről, amit az Információs Hivatal vasárnap óta vizsgál; a nemzetbiztonsági bizottság szerint politikai hangulatkeltés az, amit az Információs Hivatal már vizsgál; a minisztérium szerint nem is az Információs Hivatal használta a kémszoftvert; az igazságügyi miniszter felháborodik a kérdésen, aztán letiltja az interjú egy részét, amikor rájön, hogy arról lehallgatásról kérdezték, ami is nem volt vagy nem tudott róla, hogy tudnia kellene róla.

Government responses to inquiries from the Pegasus project

Hungary

We are not aware of any alleged data collection claimed by the request.

Hungary is a democratic state governed by the rule of law, and as such, when it comes to any individual it has always acted and continues to act in accordance with the law in force. In Hungary, state bodies authorised to use covert instruments are regularly monitored by governmental and non-governmental institutions.

Have you asked the same questions of the governments of the United States of America, the United Kingdom, Germany or France? In the case you have, how long did it take for them to reply and how did they respond? Was there any intelligence service to help you formulate the questions?

A miniszter szerint nem attól függ, hogy lehallgatnak-e valakit, hogy mi a foglalkozása, vagy a pártállása, hanem hogy veszélyt jelent-e az alkotmányos rendre. Ez azonban csak jogszabályban jól meghatározott módon történhet, amelyet a parlament nemzetbiztonsági bizottsága jogosult ellenőrizni.

https://hvg.hu/eurologus/20210719_Varga_Judit_a_titkosszolgalatok_mukod…

 

vs

a Fidesz szerint nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása

https://telex.hu/belfold/2021/07/19/pegasus-botrany-a-fidesz-szerint-ne…

 

nincs itt semmi látnivaló! :-)

https://bennfentes.net/2021/07/19/anonymus-45-milliard-forintnyi-eu-s-t…

Erről kell beszélni! (Kár, hogy már az első cikk alatti tag listát az előválasztás jelöltjeinek listájával összevetve csak egy személy marad. :D De remélem sikerrel zárul a jobboldali oknyomozás!) 

>> a Fidesz szerint nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása

lehet, hogy nem indokolt, de azért megérné

van 30-300000 telefonszám, amit az ai vagy melyik soros ngo összeírt

az összehívást szorgalmazók között van, aki azt állítja, hogy ezek használóit a "kormány" lehallgatta

gondolom itt a listán átszaladva az állítások mellé lehetne tenni valami érdemi alátámasztást is

Aki, csakis az AI vagy valamelyik Soros NGO írhat össze telefonszámokat, más politikai csoport sose tenne ilyent!!!444

Kubatov is Soros megbízásából listázgatott ezt-azt…

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

volt már egy ilyen kémszoftver balhé, amikor a magyar kormány által vásárolt olasz? gyártó szervereit törték fel, és szivárgott ki néhány dolog..

nem tanulnak semmiből..

Arról tudnál-e mesélni, amikor a George Clooney-fejű (bánatos kutyakép) néger Obama lehallgatta a törpe Merkelt (ki gondúta' vóna' rúla, aranyoskám, há' olyan rendes feje ember vót'!)? Annak a szaftos részletei is érdekelnének. Meg a következménye. Meg Ursula von der Leyen véleménye is jöhet. Meg az EU által foganatosított szankciók listája ... Gondolom nem lesz nehéz összeszedni :Đ

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 07. 19., h – 19:58

.

Mi a kormány álláspontja jelenleg?

Varga Juditot kérdezte a Le Monde, Jutka mondta, amit mondott,  az újság lehozta, mire a mi Jutkánk töröltetni akarta nemcsak a válaszát, de a kérdést is. Kínos. Később eszébe jutott, hogy a titkosszolgálat független a politikától. Még kínosabb.

Novák Katalin óvatosabb volt, szerinte a kormány sajtóhírekkel nem foglalkozik.

Vagyis jelenleg az a helyzet, hogy a kormánytagok semmit sem mernek mondani. Várnak Orbán iránymutatására. Szerintem per pillanat még Orbán sem tudja helyes a választ, egyelőre csak gőzerővel dolgoznak rajta. Úgy értem,  gyors felmérés készül, mi lesz a  közvéleménynek legjobban eladható álláspont. Tippem: Nemzetbiztonsági érdek, hogy a sorosista ügynökök aknamunkáján rajta tartsa a szemét a titkosszolgálat. Semmi rendkívüli, tessék továbbsétálni.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

trey: "Hát örüljön az az újságíró, hogy nem fojtották meg nejlonacskóval és darabolták fel fűrésszel, ahogy Gyurcsótány idejében is tették Obama tudtával!!! Miérmentoda!!!"

Engem főleg az érdekelne, hogyan települ

iMessage sebezhetőséget használ, ami a 14-es iOS-el elvileg megszűnt. Kérdés, hogy ezzel az alkalmazás maradt-e.
További kérdés, hogy kért-e engedélyt a kontaktokhoz, mikrofonhoz, kamerához, egyébhez, és ezt milyen alkalmazásnévvel tette.

Valahol olvastam, hogy az egyik célszemélynél ismeretlen alkalmazás jelent meg.

Az Androidos oldal is érdekelne.

Kum Gábor

Így ;-)

Egyébként meg sehogy. Ahogyan írta az előttem szóló iMessage (meg kb bármi egyéb) sebezhetőségeken keresztül távirányít, aztán eltakarodik. Adatkapcsolat nélkül, újraindítás után, adattörlés után nem megy, pontosabban előlről kell kezdeni a támadást. De úgy meg az okoseszköz nem igazán használható.

Az ég áldása szálljon az fullbanyomott online világra....

 

Szerk:

Valahol olvastam, hogy az egyik célszemélynél ismeretlen alkalmazás jelent meg.

Jah, de az sem a pega volt, hanem tud telepíteni is. Gondolom kellett valamihez valami. Nos az ilyen nyomok nem 100%-os eltakarítása okán bukott le. 

Nem is értem, minek megkérdezni az embereket nemzeti konzultációban, ha le is lehet hallgatni őket?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Most olvastam, hogy ezek a spermahajderek még a Bill Gatest is megfigyelték!

trey @ gépház

más a megfigyelés, és más a telefonfeltörés, nyomkövetés, lehallgatás..

a megfigyelésnek vannak fokozatai.
pl a nyilvános adatok összegyűjtése és elemzése teljesen törvényes, és egyébként még a szolgálatok munkájának a 80-90%-át is ez teszi ki. és csak a 10-20 százaléka, vagy még kevesebb a titkos adatgyüjtés.

Szerkesztve: 2021. 07. 20., k – 07:42

ilyen cukorkákra futotta ma:

"bár végül nem figyeltek meg, a Pegasus kémprogram az ő telefonján is ott volt"

"Nagy különbség azonban, hogy míg a vádak szerint Magyarországon a kormány figyelhette meg saját állampolgárait, addig a Franciaországban Pegasussual megfertőzött több mint ezer telefonszám adatforgalma iránt – az eddigi információk alapján – a marokkói titkosszolgálatok érdeklődtek"

 

nem értem kinek szólnak ezek a cikkek, mert prolihergelésnek is átlátszóak, ennél többet hoz a konyhára, hogy mészáros esküvőjére elvis presley jön

Én nem tudom, hogy kinek hogy vannak bekötve az emésztő szervei. De amit itt ma hajnalban "kilvadi" úrtól láttam. Az arra enged következtetni, hogy Ő bizony a végbele termékét a száján keresztül büfögi fel és ide okádja nekünk.

"Az is tény, hogy a  botrányt kirobbantó, telefonszámokat és lakhelyeket tartalmazó, kiszivárogtatott adatbázis az NSO rendszeréből származik, de elvileg csak háttérinformációk vannak benne, vagyis több számot tartalmaz, mint ahány telefon megfigyelésére a rendszert ténylegesen használhatták"

ügyes körülírása a begyűjtött kontaktinfóknak

Én csak azt nem értem, amikor az ilyen oknyomozók. Bármiféle eljárás keretében, hozzájutnak személyes telefonszámokhoz. Hogy akkor a bősz nagy unijó GDPR törvénye hogyan is vonatkozik rájuk? Mi alapján írtak újság cikkbe bele személyeket és az mint kiderűlt, hozzájuk tartozó telefonszámokat?

Ők milyen alapon vizsgálhatták ezeket, faszom tudja milyen műhelyekben?

Te most azt gondolod, hogy én teljesen hülye vagyok? Ezek az eszközök, amit oknyomozás címszóval használatba vettek. Azok majdnem olyan szinten vannak, amit a titkos szolgálatok használnak. Csak neki lehet, mert civilek, meg oknyomozás, meg objektivitás. Ja persze.
A Kúrcsány féle titkosszolgálati átvilágítás okán, hogy a faszomba nem voltak ilyen aktívak ezek a szervezetek? Példáúl?

Nem olyan bonyolult ez: Egyszerűen be kell tiltani az  Orbán család vagyonosodása (mármint a lopás) utáni kutakodást, az Orbán leváltására irányuló szervezkedést. A politikai pártokat. Esetleg az is elég, ha a pártok vezetőit Orbán nevezi ki.  Vagy ezeken már túl vagyunk? Oszt jónapot.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

"Orbán család vagyonosodása (mármint a lopás)"

Többször elmondtam már, a hatalom megtartása a megszerző kötelessége, legyen az dél-afrikai katonai törzsi diktátor, amerikai elnök, Putyin személyesen. - Nézd meg, mi lett a politikusnak (is) alkalmatlan Trump elnökkel, aki amatőr módon viszonyult a politikai ellenségeihez. - Ha valaki profi politikus, folyamatosan figyel a "konkurenciára", és a harchoz a szükséges forrásokat megfelelő helyre kell telepítenie. Ez az első legfontosabb feladata, hogy a társadalom vezetésének felvállalt céljait a választók érdekében megvalósíthassa. Ha nem tudja, akkor már az elején vesztett, és a választói is. - (Kib@szott leegyszerűsítés ezt lopásnak nevezni! - A profi ellenfél, ha hatalomra kerül, pontosan ugyanezt teszi majd. - Aki nem fizetett bértollnok, az átlátja ezt, aki eleget élt már különböző politikai rendszerekben az meg a bőrén is tapasztalta. A többi csak valóságtagadó idealizmus, a társadalmak felépítéséhez, vezetéséhez szükséges tudás hiánya.)

De Kelet-Közép Európa nyilván gyökeresen más "hatalom-kezelési" módszereket igényel, mint a "művelt nyugat". - Ti., az ellenfél egy pillanat alatt kilopja alóla még a széket is, ha "helyzetbe kerül" és megteheti. (Nézzétek meg Kari Geri "40 naplós" tanácsadóját.., ahogyan beült a székébe..., és a többi, és a többi.)

Olyan aranyosak vagytok mikor ezzel jöttök. Az Apró klán hány évig vagyonososodott a "mindenki szocializmusa" zászló alatt?
És! Mi az hogy? Gyurcsán teljesen jogosan kapott az anyósától ingyen hitelt az alumínium ipar felvásárlására?
Mi az Hogy? Teljesen kiárúsították az ország startégiai ágazatait? Bazd meg! Béreltük a saját közműveinket!!

Folytassam? Hülye gyerek!

Amibe ez a sz@rság került - jó szokás szerint közpénzből -, nem lett volna jobb valamilyen értelmesebb dologra elkölteni?  Minden rendben van az országban, a Földön? Senki nem nyomorog, éhezik, mindenkinek van fedél a feje fölött? Méregdrága olimpia a nyomornegyed mellé, "járvány" idején tízezrével összezsúfolva az emberek a stadionokban... Normálisak az emberek? Nem kell rá válaszolni...

Szerkesztve: 2021. 07. 20., k – 08:54

being a technical forum... lehet valahogyan védekezni ezek a szoftverek ellen? vagy csak marad a 3310-es, ahogy Simicska csinálta... ?

vagy alternatív hardver... mert, ha bootloaderszintű a dolog, akkor lehet bármilyen rom, gondolom

Nem bootloader szintű, hanem chip szintű. Hardweres kiskapuk ezek. Mintha nem lett volna ebből ezer téma, hogy a mobil chipek mindegyike tartalmaz herdveres hátsó kaput. Ne legyünk már ennyire naívak.

A mindekori és aktuális titkos szolgálatoknak az a feladata, hogy információkat gyüjtsön. A lőtéri kutyát nem érdekli, holmi jogvédő (amúgy mocskosul politikai) szervezetek nyavajgása.

Miközben ezek a szervezetek nyílt kampányokkal a regnáló politikai vezetés ellen hangolnak, mondjuk a sóhivatallá züllesztett európai parlamnetben.
Mert az mondjuk kurvára fontos, hogy dekralálják, hogy a férfinak joga van szűlni. De az cseppet sem zavarja Őket, hogy biológialiag meg lehetetlen.
Mindegy csak joga legyen hozzá.

Hát gratulálok, ezek az európai értékek?

Közben meg a világ el megy mellettünk, mint a kisangyal.

Dilettáns hülyék gyülekezete az egész bagázs. Kivéve a még normálisan gondolkodó, a földhöz gyökerekkel kapaszkodni tudó patriótákat.

 

Flame indúl. Lehet jönni röfögni.

Nem bootloader szintű, hanem chip szintű. Hardweres kiskapuk ezek.

Édes Istenem.... Te miket olvasol??? Olvasol egyáltalán???

Az AI és a Torontói Egyetem is azt állítja, hogy beépített és/vagy telepített alkalmazások 0 day sebezhetőségét kihasználva mászik a telefonokba. Ki beszélt hardware szintű kiskapuról?

Nem, nem gondlom/állítom, hogy nincsenek ilyenek. Azt sem, hogy nem használnák ki azokat is, de ne állíts olyat, amiről ebben a témában senki sem beszélt.

Ebben a formában ez(!) a hozzászólás netto fogalmatla pilitikai demagóg hangulatkeltés, semmi egyéb. :-( :-@ 

Nincsenek európai értékek. Nincs 100 éve, hogy embereket gázkamrába pakoltak. Mindegyik európai országnak vastagon van múltja. Neked az a bajod, hogy felszálltál erre a balib média által sugalmazott ökörségekre, hogy európai értékek aztán meg szintén felszálltál a jobboldali s*garcok által nyomatott b*zizásba. 

Az életed telik és ennek a két degenerált beteg oldalnak kell hallgatnod a politikai érveléseit.Közben kismillió fontos dolga lenne az emberiségnek de azokra már semmi fókusz nem marad. Aztán meg jön a koporsó és csá. Megérte végig tolni ezt a sok sz*rságot.

A politikusok nagy része kőkemény troll. Egy szavas üzenetek kb az átlag azt érti vagy max arra van ideje. Többre nincs.

"a demokrácia a csőcselék uralma" Platon

Attól még, hogy hülyeségekkel is foglalkoznak, képmutatók és tényleg elmegy mellettük a világ, kicsit igazuk van.

Rég lehetnénk olyan keresztény ország, ahol minden templomon és közhivatalon napelem van, minden templomtorony szór egy ingyenesen elérhető pornó és kártevőszűrővel előszűrt mobilnetet, amin legalább az elektronikus ügyintézés mehet. 

Paks2 ugyanúgy előkészülhetne de esetleg nem ruszki technikával és kevesebb sáppal.

Ahol aki munkába akar járni, az gyorsan és környezetkímélő közösségi (és nem tömeg)közlekedéssel eljutna a-ból b-be, sokat kellene dolgozni, de minden munkavállaló be lenne jelentve, olyan borsodi eset se fordulna elő, hogy inkább hazaküldi a balesetes szerencsétlent, nem pedig azonnal mentőt hív a munkahelyre.

Épp annyival kapna mindenki többet, hogy picit félre tudjon rakni és ösztönöznék is ezt mindenféle adókedvezményekkel.   

Ekéznénk az Uniót, hogy a határon túli magyaroknak olyan jogaik legyenek, mint a nyugati kisebbségeknek. A bevándorlás ellen is lehetne, kisebb hévvel és konstruktívabban, nem pedig uszítva. 

A focit meg nem kapna egy csepp közpénzt sem. Az összes versenysport legyen szó szerint verseny alapú piaci finanszírozású. A megmaradt pénzt oktatásba és EÜ-be kell tolni, esetleg még utakba, de tudom, annyira nem sok az.

Én ilyesmit várnék egy jobboldali kormánytól.

Igazad van. És az általad mondottak a választók által elvárható minimumnak kellene lenni, - (a foci-fóbiádat persze "lemínuszolva",) - De a pénz, egy ország aranya, olaja, gyémántja, azaz egy ország természeti kincsei, megteremtik az elsajátítási igényt. A szuper-gazdag elit általában már nem csak az otthoniak kárára akar gyarapodni. A globál-harácsolás meg nem ismer helyi emberi igényeket, csak a világméretekben történő lehúzást. Ez ellen kőkemény "nemzeti" harcot lehet folytatni, (Kína, Putyin,) ha van pénz rá bőven. Ha a kisebb országokat nézzük, akkor csak az okosságok, a rafinált politikai profizmus, a támogató kapcsolatok segíthetnek a talpon maradásban. És még így is vannak Mohács-szintű veszteségek, amelyek szinte "muszáj"-elfogadása lehetővé teszi, hogy ne vesszen oda minden. (A vírus pedig felülírt minden korábban létező jó szándékot. Ez mutatta meg, hogy fejlett technológiával milyen egyszerűen lehet kifosztani a világ jó részét. - És a globál-elit általi zsebretétele még csak ez után következik majd.)

Ezt mind mind meg lehetne valósítani, ha nem az ország és a nép ellenségével az ellenzékkel kellene 0/24-ben harcolni.

Felteszem azt a kérdést, hogy más nemzet képviselői. Amikor a Mi ellenzéki képviselőinket hallgatják az EU parlamentben. Nyíltan a saját hazájuk ellen nyilatkozni, sőt könyörögni. Hogy minden féle szankciókkal sújtsák a saját országukat, mert nem tetszik a regnáló kormány politikai beállítottsága. Mit gondolhatnak?

Vagy ezek már annyira europérek és globalisták, hogy annyira áhítják azt a kibaszott európai egyesült álamokat, hogy semmi sem számít?

Egyszerűen ezek anyagi érdeke már uniós kapcsolatok függvényei. És a "jó kapitalista" mindennél többre becsüli a pénzt. Neki nem számít az ország, a haza. Ő csak pénzt akar keresni, és jobban érzi magát Brüsszelben, vagy a világ más pontjain, mint itthon. Mert lássuk be, az ilyen "nagy formátumú" árulókat is előveszi időnként a lelkifurdalás, nem véletlenül menekül alkoholizmusba Gy.Feri sem. - Tehát ha éppen Budapesten van, az már neki elidegenedett közeg, már a "Rózsadombon" sem érzi jól magát. (Csak annyiban, amennyiben itt esetleg komolyabb pénzt tud keresni. Ennek érdekében azután gátlástalanul veszi igénybe akár a külső "haverok" segítségét.) A Fidesz szerencséje, (és nem csak szerencse, de tudatos, elmúlt 20 éves politizálás eredménye,) hogy a támogató "nemzeti tőkés hűbéresek" még Magyarországban látják a jövőt. - Sajnos aki "globálissá" növi ki magát közülük, az "pálfordulhat" is. (Volt rá az elmúlt 20 évben erre is példa.)

(De a Fidesznek is a globális nyugati elszigetelődés veszélyével biztosan kezdeni kell valamit, ha nyeri a 22-es választásokat. - Brüsszelhez fűződő kapcsolatában biztosan jelentős fordulat lesz, ha talpon akar maradni, és szerintem ez kikerülhetetlenül globális elköteleződéseket fog jelenteni. - A közelmúltban nem véletlenül tárgyalt Szíjjártó a Rothschild-okkal is.)

Már most is látható a nem egyoldalú elkötelezettség. Jól érzékelhető a világpolitikai és világgazdasági pozicionálásból, hogy több felé kell kompatibilisnek lenni. Ezt a vonalat a külügyminiszetrünk nagyon jól prezentálja, szerintem.
Nyílvánvalóan látszik, ha itt az EU nem kapja össze magát és nem éri fel ésszel, hogy amíg ideológiai homokozót csinálnak Brüsszelből, addigra itt rettentő gyorsan kell a világ változásaira reagálni. (és ne jöjjön itt senki nekem, hogy már késő. Soha nem késő addig, amíg nem próblunk tenni valamit a cél érdekében). Szerintem el fog jönni az a pillanat, amikor azt tudjuk mondani, hogy fenébe az uniós pénzekkel, ha ennek az az ára, hogy vészfékként fogjanak vissza bennünket.

Amikor itt haverokról, oligarhákról, meg ellopott eus pénzekről rinyálnak. Azt nem veszik figyelembe ( miért is vennék), hogy amikor Ők voltak hatalmon, az ilyen pénzeknek a nagyságrenbeli nagyobb tömege hagyta el az országot. Nevén meg nem nevezett senkik által.

Amit Ők most ellopott és lemutyizott pénzeknek címkéznek, az mind itt van az országban. Működő gazdaságot éltetnek, valahol egy biztos tartalék. Ha 11 éve lopnak, csalnak, hazudnak. Akkor például hogy a fenébe tutdták vissza duzzasztani az ország aranytartalékát, úgy hogy azt szinte meg sem éreztük?

Nehéz elvonatkoztatni a mai gyarló, kizsákmányoló világtól? Egy kicsit kiterjeszteni a látásmódunkat, mondjuk visszafelé?
Hogyan tudott működni a Magyar Királyi állam rendszer? Úgy, hogy a király mindent oda adott a nemeseknek és a nemesek mindenüket oda adták a királynak.

Nem nem akarom Orbán Viktort megkoronáztatni, ne gondoljátok. De bármily furcsa, az általa jegyzett államvezetésben még is csak ilyen jegyek fedezhetők fel. Simicskát miért hajintották ki vajon a belső körből. Mert odaszart, ahonnan evett és nem akart vissza felé protezsálni.
És ugyan így ki fognak mindenkit tenni ebből a körből, aki ezt az államszervezési módot nem érti.
Az ország prosperál a bevételekből, azt szétteríti a nemességen keresztül az ország vérkeringésébe. Ezáltal minden réteg lehetőséget kap a gazdagodásra. De nem úgy, hogy azt ballibék gondolják (alapjövedelem). Mindenkinek az lesz a legnagyobb érték, amit saját magának megteremtett. Ehhez biztosít lehetőséget az állam. Az aki ez ellen pofázik gyakorlatilag, az a nép és a nemzet boldogulásának az ellensége. Mit nem lehet ezen megérteni?

"Amit Ők most ellopott és lemutyizott pénzeknek címkéznek, az mind itt van az országban. " - magánvagyon kontra állami tulajdon. És ne hidd, hogy annak a magánvagyonnak a haszna a hazai gazdaságot fogja pörgetni... Gyakorlatilag fél Balaton felvásárol, haszon bezsebel, külföldön elkölt.

Sikerült megfognod a számodra érdekes lényeget. Látom az meg sem érintett, hogy egész más távlatokban, más térben fejtetem ki a nézőpontomat.
Mondjuk ha ebből csak a külföldön elkölt-et nézem. Nyílván nem az összeset és azt amit ott elkölt, az egy másik unijós ország bevételét gyarapítja. De eddig már nehéz elmenni? Ne adj isten egy olyan nettó befizető országét, akik nyiltan elismerték, hogy minden eus támogatott euróból 60-70 cent náluk köt ki?

De azt amit Gyúrcsányék idején kitalicskáztak, azt nem így egyszerű módon elköltötték máshol, hanem közvetlen lenyúlták. Úgy, hogy az semmilyen gazdasági prosperációt nem indukált. Csak így simán ki ment a PICSÁBA.

Mit reagálna a liberális nagy szívetek, ha kiadnák az ukázt a "nemességnek". Bajban az ország, segítsetek! És a nemesség betolná a büdzsébe, mondjuk azt a pár milliárdot. Amit most buzik, leszbikusok meg degenerált idióták meg nem sértett jogaira hivatkozva visszatartanak?

Mi az apátok faszát tudnátok előhúzni?

"De azt amit Gyúrcsányék idején kitalicskáztak, azt nem így egyszerű módon elköltötték máshol, hanem közvetlen lenyúlták. " - Ha ez a fideszes mantra igaz lenne, akkor mi  a f...ért nincsenek még börtönben? Vagy félnek, hogy ha borul a bili, akkor rájuk is bőven fröcsögne annak a bűzös tartalmából? Vagy egyszerűen nem igaz az egész?

" Amit most buzik, leszbikusok meg degenerált idióták meg nem sértett jogaira" - Szóval azt mondod, hogy a te jogaidat senki semmilyen módon nem sérti?

Ja, és picit kulturáltabban fogalmazz, mert ez nem az index polidili fóruma - bár ott sem biztos, hogy sokáig maradnál ilyen mocskos szájjal...

Két dolog azért fontos:
- ne tölts le ismeretlen szoftvert
- ne tölts le lyukas szoftvert

A kettő közül a második, okostelefonon azért elég lehetetlen küldetés, mert valaminek kell futnia rajta, és fogalmunk sincs, hogy melyik szoftver lyukas.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

és fogalmunk sincs, hogy melyik szoftver lyukas

Dehogynincs. Mindegyik az. És nem csak a letöltöttek. Ha nem így lenne, akor sem az Androidhoz, sem az iOS-hez, sem a Windowshoz, sem csillónyi Linux applikációhoz, kernelhez, BSD-khez nem kellene security patch-eket töltögetni.... 

Szerkesztve: 2021. 07. 20., k – 11:43

Most, hogy Klára úr is megírta levelét az EU-nak, hogy vizsgálják ki, hogyan került az említettek telefonjára a ware, azért imádkozok csak, hogy nehogy kiderüljön, egyetlen titkosszolgálatnak sem volt köze az ügyhöz, de az összes érintettnek ugyanazon pornóoldal volt a kedvence. Mert az rohadt kellemetlen lenne .... :D

Természetesen, tűkön ülve várom az alapos EU vizsgálat eredményét! :D

trey @ gépház

Jah, mindegy, hogy Klára úr vagy ki. Az EU vizsgálat vége majd úgy 2026-ban, ha egyáltalán lesz ilyen.

Viszont valaki szólhatna, úgy általában (nem csak politikusoknak), hogy kibaszottul nem mondta egyik labor sem, hoy települ bármi is a telefonra... Nem kell telepíteni. Kb bármilyen okos eszköz illetve Windows biztosan érintett, de nagyon csodálkoznék, ha Mac/Linux/BSD akadály lenne. Az AI is meg a torontóiak is azt állították, hogy 0 day lyukakon tör be. (kezdetben volt vala a "kattincsá ide linkes" műtét, de fejlődött, már elmúlt)

Pár évvel később egy lőrinci szocialista politikusról, Szecskő Tamásról, az MSZP Heves megyei országgyűlési választási listájának utolsó helyezettjéről kiderült, hogy egy pornófilm főszereplője volt. Ezen terhes feleségével és egy másik nővel együtt szerepelt. Az „Áldott állapotban” című film kasszasiker lett a lőrinci videotékában.

[...]

A Mucuska-gate azzal kezdődött, hogy a Magyar Nemzet azt állította: a román titkosszolgálat Lorin fedőnevű ügynöke magyar kormánytagokkal kialakított intim viszonyai révén szerzett bizalmas információkat. Magyar Bálint liberális és Hiller István szocialista politikus került gyanúba.

Folytassam?

trey @ gépház

Soha ilyenben nem volt természetesen részem – nyilatkozta az RTL Híradónak Wittinghof Tamás budaörsi polgármester arról, hogy egy titokban készített szexvideót tettek közzé, amelyen a videó közzétevői szerint egy prostituálttal látható. "Egy magánéleti hibát elkövettem, ezt én a családommal megbeszéltem" – tette hozzá, hangsúlyozva: ez nem függ össze a közéleti tevékenységével.

trey @ gépház

És ezek súlyban azonosak azzal, hogy valaki rengeteg gyerekpornó képet rejteget a gépén (netán volt is párral), vagy egy anti-homoszexuális és drogellenes párt alapító tagjaként nyilvános homoszexuális partin vesz részt, ahol drogot is találnak nála?

Fura az értékrended, erősen torzít egyik irányba.

Ui. A teljesen kormányközeli Volner párt elnöke elötte meg prostit vitt a bokorba, az belefér?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Tévedés. A szálnyitómban erről írtam.

https://hup.hu/comment/2653242#comment-2653242

Ti ugrottatok rá, mint gyöngytyúk a takonyra, majd jött a borkaizás, szájerezés, kaletázás. Nyilván ezzel akartátok terelni a figyelmet arról, hogy léteznek Gréczy Zsoltok és egyéb, általam felsoroltak.

trey @ gépház

Azért egy pedofil Kaleta picit más kategória... Pornózásért senkin sem rohadna rajta a műanyag lakat a világ értelmesebb részein - pedofil pornórajongásért meg igen.
Az, hogy egy magát keresztény-konzervatív" cimkével illető párt prominensei kurváznak, buknak le gyerekpornóval, orgiára járással... Az főleg annak fényében durva, hogy a párt nem határolódott el azonnal és teljes mértékben ezektől a tagjaitól. (Meg az is gáz, hogy kaletát hazahozták...)

Egyébiránt a kurválkodást, orgiára járást, meg a pedofil perverziót oldalfüggetlenül elitélendőnek/vállalhatatlannak tartom.

Amúgy kicsit fura, hogy szerinted bármi megtörténhetett, pornóoldalakon keresztük fertözhették meg öket, a ballib kommandó tehette oda, nem történt ez meg stb.

Ha kicsit erölködsz, még azt is megmagyarázod, hogy Buddha telepítette fel ezeket.

Csak az nem lehetséges semmiképpen sem, és te ebben mérhetetlenül biztos vagy, hogy igaz az, amit ezek az oknyomozó oldalak megírtak.

Közben meg maga Kovács Zoltán sem cáfolta: https://telex.hu/belfold/2021/07/20/kovacs-zoltan-nincsenek-alatamasztv…

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Amikor indult a vírus, a kormány nagyon hangsúlyozta a kontaktkutatást.

Most már tudjuk, pontosan hogyan is értették.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

van egy új elméletem:)))

  • a magyar kormány megvette az izraeli kémprogramot.
  • a soros warezolta az izraeli szoftvert
  • a gyurcsány meg lehallgatta a gyucsányelles ellenzékieket
  • a libsibolsi médiatúlsúly meg felfújta az ügyet
  • és különben is bevándorlók elveszik a munkánkat

nem is az volt a probléma eredetileg - egy másik szálban persze - hogy a magyarok térdelnek e vagy sem, hanem hogy egyáltalán bárki miért térdel, és hogy a fociból maradjon ki a politika..

hogy egyesek térdelnek, mások nem az az ő dolguk, alapvető probléma, hogy a magyar focisták helyett a politika dönt, és nem önmaguk.

mire én sok sok trollkodás után megállapítottam, hogy a pártpolitika az ami elfoglalta a focit, és nem fordítva :))

Nos, ha jól látom, a Citizenlab oldalán a Pegasus esetében egyetlen magyar utalás olvasható. De lehet, tévedek, vagy valamit nem látok, vagy a kereső sem látja, ezért nem találtam meg.

Lényeg, ez az egy utalás annyit mond:

„Operators Focusing on Europe

We identified five operators that we believe are focusing on Europe. Two systems that we call TURUL and CHEQUY appear to have a Hungarian and Croatian focus in their frontend domain names, but we did not find any DNS cache probing hits for these systems.”

Egy szó sem arról, mennyi és mivel foglalkozó emberek telefonjait hallgatták volna le.

A Candiruról meg ennyi:

Hooking Candiru
Another Mercenary Spyware Vendor Comes into Focus

„3. Mapping Candiru’s Command & Control Infrastructure

Additionally, based on our analysis of Internet scanning data, we believe that there are Candiru systems operated from Saudi Arabia, Israel, UAE, Hungary, and Indonesia, among other countries.” (A kiemelés tőlem.)

Hol van a 300 magyar ember? Hol vannak a Candiru-eset „sértettjei”?

Utóbbihoz:

A kormányzat közelében kell keresni a Black Cube megbízóit

„Egy Soros Györggyel kapcsolatos üzleti vitában léptek fel, nem politikai megrendelésre - állítja az az izraeli magán-hírszerző cég, amely egyúttal elismerte: ők akcióztak a magyar civilek ellen. A Black Cube állításának viszont ellentmond, hogy a Migration Aid nevű szervezetet is megpróbálták csőbe húzni, csakhogy utóbbinak semmi közük nincs Soroshoz.”

A Migration Aid állítását némileg talán cáfolja egy kiszivárgott hangfelvétel. Ha sokakhoz van közöd, akik Sorosnak dolgoznak, ráadásul te is olyan munkát végzel, amivel Soros jövőképét építgeted, akkor nagy eséllyel van közöd Soroshoz is.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

"Ha sokakhoz van közöd, akik Sorosnak dolgoznak, ráadásul te is olyan munkát végzel, amivel Soros jövőképét építgeted, akkor nagy eséllyel van közöd Soroshoz is."

valamint

"az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt."

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elsőre úgy akartam fogalmazni, hogy ha CSAK olyan szervezetekkel van kapcsolatod, amelyek…

Az „idézeted” rossz párhuzam, te is tudod. Már csak azért is, mert nem csak azt írtam, amire ezt reagáltad. De a két dolog nálad nyilván elszigetelt esetek.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Panyi Szabolcs újságíró-telefontulajdonos, akin besült az izraeli wunderwaffe

 

A jeles zsurnaliszták azt az igen valószínű eshetőséget rövid úton kizárták, hogy a lista netán egy CIA-telefonkönyv lenne… Föltételezésük szerint az izraeli NSO cég kuncsaftjai (például az Orbán-kormány, a többi meg nem is érdekes) által megadott célpontok telefonszámai ezek, akiknek egy Pegasus nevű kémprogrammal föl akarták, illetve föl is törték a telefonját.

Ezen a ponton Panyinak eszébe villanhatott, hogy néha furcsán zörög meg visszhangzik a telefonja. 

:D

Jött Panyi egyik, szintén halálra lehallgatott bajtársa, Szabó András, aki egy interjúban előadta:

A német újságírók ott helyben, miután tüzetesen átvizsgálták a készülékemet, azt is meg tudták mondani, hogy az iPhone-omba két alkalommal törtek be: 2019. június 13-án és 2019. szeptember 24-én.”

Eszerint tehát német újságírók (!) leplezték le a gonosz izraeliek szupertitkos kémprogramját. A következő pillanatban pedig nyilván hiperűrugrást hajtottak végre…

MI A VALÓSÁG?

  • A valóság mindeközben az, hogy a Gyurcsány-kormány idején találkozott és kötött szövetséget a titkosszolgálat vezetője a hazai maffia vezetőjével.
  • A valóság az, hogy a Gyurcsány-kormány küldött megfélemlítési célzattal titkosszolgákat a Magyar Nemzet újságírójának lakására, miután az információkat gyűjtött Szilvásy György épülő luxusvillájáról.
  • A valóság az, hogy a Gyurcsány-kormány idején készült olyan műveleti dosszié a titkosszolgálatnál, amelyben a Fidesz elnökségi tagjai és a pártelnök közötti, 2006-os telefonbeszélgetés tartalmát rögzítették, a volt főigazgatónak pedig „Ovi” és „Bajusz” néven volt telefonbeszélgetéseket és kapcsolatokat elemző dossziéja.
  • A valóság az, hogy nem Orbánék figyeltetik kémdrónokkal az ellenzéki politikusokat, hanem Soros itteni ügynökhálózata. Ők küldenek drónokat Mészáros Lőrinc háza fölé, ők lesifotózzák Szijjártó Péter nyaraló családját.
  • A valóság az, hogy még Orbán Viktor lányára is megfigyelőket állított a Soros-kommandó, így készülhettek profi fotók arról, hogy az utolsó hónapos várandós Orbán Ráhel kitesz egy pelenkát az út szélére Horvátországban (nem lévén a közelben kuka).

Ezt egy kicsit túltoltad, kedves Gergő!

Nyilván a baloldalnak, Sorosnak mindenhol ügynöke van és mindenkit megfigyel. Ellenben a nemzeti jobboldal sose tenne ilyent, az makulátlan és erkölcsileg szent!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A valóság az hogy 2010 óta kormányon van az Orbán kormány és még most is 60% a felsorolásnak 2010 előtti dolgokat emleget, a valóság az hogy a másik 40%-ban megjelenik a Soros szó, ha kell ha nem.  A valóság az hogy Mészáros Lőrinc, Orbán Ráhel és Szijjártó Péter mind közszereplők, és nem titkosszolgálati eszközt és közpénzt használva történt egy semmi ami le van írva.

De persze szép is a párhuzamos valóság, csak ugye erről tudjuk hogy mesterséges :)

"A valóság az, hogy még Orbán Viktor lányára is megfigyelőket állított a Soros-kommandó, így készülhettek profi fotók arról, hogy az utolsó hónapos várandós Orbán Ráhel kitesz egy pelenkát az út szélére Horvátországban (nem lévén a közelben kuka)."

Ezek a képek leginkább úgy készülhettek, hogy Ráhel egy ostoba seggfej, aki csak úgy kibassza a pelenkát az út mellé.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

igen, engem is a dolgok tényleges oka - története izgat. Annyira nem érdekel, hogy melyik újságírót stb.. én még emlékszem arra az időkre, amikor úgy történt a megbeszélés hogy mobil telefon akkut ki kellett venni és asztalra tenni. Akkoriban egy magán cég végezte annak az eszközöknek a telepítését és üzemeltetés - nagyon-nagyon sok millió forintért és ha kellő kapcsolatod volt ehhez a céghez, akkor neked is csináltak fusiban lehallgatást.

Visszatérve a Pegasus ügyhöz - kinek az érdeke volt ezt kirobbantani, mert biztos nem úgy ébredtek fel..

valamelyik titkos szolgálat ? konkurencia ?

Egy ilyen eszköz vásárlása bizalmon alapul - amit a gyártó elvesztett

For Whites Only meeting room!

..kinek az érdeke volt ezt kirobbantani..

érdekes kérdés. de kinek az érdeke lett volna nem kirobbantani, amikor sikerült elég megfelelő információhoz jutni?
főleg ha figyelembe vesszük, hogy arab országok, európai uniós tagállamok vezetői után kémkedtek vele.

és az meg hogy ebből az eu felől az arab országok felé irányuló az információáramlásból izraeli állam kimaradt volna, ill. nem csapolta volna meg, az számomra elképzelhetetlen, amikor izraeli állam olyan arab államoknak engedélyezte az eladást, akik enyhén szólva sem barátságosak vele.

az unikum európában, hogy magyarország az egyetlen eu-s tagállam, amelyik a saját állampolgárait figyeltette meg.

nem a lehallgatás ténye, hanem az alanyai, és az engedélyezési eljárás az ami megdöbbentő.

gyakorlatilag a titkosszolgákat minden engedély nélkül bármikor bárkit bárhol lehallgathat bármiféle kötelező kontroll nélkül. - egy egyszerű miniszteri engedély kell hozzá, az adatokat meg akkor sem köteles megsemmisíteni, ha eredménytelen a lehallgatás/nyomozás -

sem előtte, sem utólagosan semmilyen független szervnek nem kell ellenőriznie a jogosságot, vagy a jogtalanságot, az alanyt nem kell értesíteni utólag sem, és nincs helye jogorvoslatnak...

lást az mdf-el kapcsolatos lehallgatási botrányt, ahol végül a jogtalan lehallgatásokat azzal tusolták el, hogy a lehallgatottakat bíróság elé állították államtitok sértés miatt! - nyilvánosságra hozták a saját lehallgatott beszélgetéseiket -

2015-ben az emberi-jogi bíróság már egyszer az emberi jogokba ütközőnek minősítette ezeket a módosításokat, azóta sem reagált rá a magyar kormány..

leegyszerűsítem a választ, csak neked.

nem arról van szó, hogy megsértik a jogaidat, hanem aról hogy megszüntetik/elveszik a jogaidat.
nincs jogállam, nincsenek jogaid.
nincsenek jogaid, nincs mit megsérteni.

ez a fasizmus maga..

valamit halottam:

NSO -t akarja az Izraeli titkos szolgálat lenyomni, mert tiltás ellenére adott el szoftvert olyan országnak, akiknek nem lett volna szabad - és eddig NSO-t bevédte Netanjahu , de neki már csökkent a politikai ereje így nekimentek az NSO -nak..

a magyar szál csak egy kis forgács..

For Whites Only meeting room!

Hisz’ ahogy itthon a poszt-komcsi elit ért mindenhez is, úgy ez a jó tulajdonsága a ’68-as csöcsökből kritikai elméletet szopó globális „liberális” mainstream-nek is megvan.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Gyurcsány anyósa, apósa és Dobrev nagyapja erős oszlopai voltak annak a rendszernek, amelyben legalább 3-400000 ilyen „Lenke” volt, kezdve minden Budapest és a többi nagyváros bérházainak házmestereivel.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Hol a határ, ahonnan igazi kommunista valaki?

Hogy komolyan gondolja?

Vagy pont hogy nem, mint az híresebb&nagyobb kommunistáink?

Számit, ha valaki nem kommunista, ha a kommunista rendszer gyáva csicskája?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Gyurcsány 20 évesen függetlenített KISZ titkár volt a főiskolán, ahol tanult. (Talán emlékszel, az itt írt szakdolgozata tűnt el véletlenül.) Aztán még a rendszerváltás előtt a KISZ KB titkára is lett. A rendszerváltáskor és utána is csupa vele egyívásúval közösködött. 33 éve korára már kétszer elvált, a harmadik nő pedig véletlenül Apró Antal unokája. Hihető.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

A kommunista rendszer gyáva csicskája nem kommunista. Te éltél már akkor? Csak azért érdekel, mert nagyon lazán dobálod a gyáva csicska kategóriát.

De visszakérdezek. Szerinted ki a kommunista: egy alapszervi KISZ- vagy párttitkár, vagy egy KISZ/MSZMP KB titkár, egy függetlenített KISZ/párt titkár? Egy zsarolással beszervezett besúgó vagy a beszervezője és ennek főnökei, fel a párt főtitkáráig?

A „híresebb&nagyobb kommunistáink” nem gondolták komolyan a kommunizmust? Vagy nem értem.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ilyen jól ismered őt, netán személyesen? Érdekes, hogy sok „gyáva csicska” volt abban a korban, akiknek érdemben is ez a sors jutott. Nem írhattak országos napilapokba, nem tanulhattak megfelelő szinten, nem tölthettek be tisztségeket.

Neked nem fura?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szerintem te nem érted a „gyáva csicska” kategóriát. Ehhez éppen nem kellett komcsinak lenni, éppen ezért csicska. Gyáva meg azért, mert nem vállalta fel, hogy nem komcsi. De nem ezeket kell bántani (feltéve, hogy konkrét embereknek nem okoztak konkrét kárt). Ettől nem lesz valaki komcsi, csak megalkuvó. Bármennyit rágod, ezzel nincs igazolva, hogy a Fidesz tele lenne komcsikkal. (Mert ugye ez az alapállítás.)

Nekem nem fura, mert én tudom, hogy az a kibaszott rendszer ilyen volt. Az emberek pedig meg akartak élni, mivel semmi esély nem látszott arra, hogy ez a fos még az életükben véget ér. Ezeknél sokkal undorítóbb, amit a rendszer működtetői csináltak, akik a komcsi rendszerben meglévő kisebb-nagyobb hatalmukat, kapcsolatrendszerüket felhasználva lettek az új rendszerben vagyonosak és fossák az igét a demokráciáról, jogállamról és a többiről. Neked is belinkelek néhány oldalt, hátha segít. Direkt a komcsi oldalról, hogy ne legyen előítélet.

Klubrádió, Bonyolult dolgok (2020. szeptember 24., csütörtök 19:00)
Maga alá gyűrte az elitet a NER - Kristóf Luca szociológussal, elitkutatóval beszélgetünk

Magyarországon az elit nem tölti be a tőle elvárt szerepet, nem hoz a társadalom számára kedvezően ható döntéseket és nem mutat példát az erkölcsös viselkedésre. A rendszerváltozáskor megkötött elitmegállapodást Orbán Viktor rúgta fel végleg, amikor a kormánya maga kezdett bele az alkotmányozásba, s a konszenzusos demokrácia felől a többségi demokrácia irányába indult – mondta lapunknak Kristóf Luca, elitkutató.

Illetve a Politikatörténeti Intézet egy 2019-es konferenciájának egyik előadása.
FERÓ DALMA – KISS VIKTOR: A rendszerváltás és a liberális hegemónia kiépítése

Jobbos médiából is bőven tudnék hozni, de azt elfogultsággal támadnák. Borvendég Zsuzsanna, Mező Gábor évek óta kutatják a témát és jelentetnek meg cikkeket, tanulmányokat, könyveket.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nem csak kommunista volt, hanem a politikai piac MINDEN szeletében próbálkozott. Például a libernyák internacionálé alelnöke is volt 1992-től 2000-ig. Igazi politikai spekuláns. Most idegenellenes, náci, homofób uszításban utazik. Innen már nem fog váltani.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

egy alapszervi KISZ- vagy párttitkár - Valószinűleg igen, de azért megnézném a munkásságát is, na meg őt is
vagy egy KISZ/MSZMP KB titkár - Igen
egy függetlenített KISZ/párt titkár? - Igen
Egy zsarolással beszervezett besúgó - Ebből nem derül ki
vagy a beszervezője és ennek főnökei, fel a párt főtitkáráig? - Igen

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Rogán az egy tipikus káros csicska, aki bárkit kiszolgál, ha azzal jól jár, így a kommunista rendszert is, szóval ebből a szempontból én oda sorolnám, hacsak nem történt benne valami hatalmas változás később, de arra nincs sok esély.

De az alapszervezeteknél azért még lehetettek teljesen normális emberek is... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

„egy alapszervi KISZ-titkár - Valószinűleg igen”

No,ebből látszik, hogy fingod nincs arról a korról. Egy alapszev(ezet)i KISZ-titkár egy középiskolai osztály egy diákja volt, ugyanolyan, mint bárki más. Nincs mit megnézni a munkásságán. Mintha egy cserkész őrsvezetőre azt mondanád (Rákosiék nyilván mondták is), hogy az a klerikálfasiszta karrier része.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ez egy jó interjú:

https://168.hu/itthon/nemzetbiztonsagi-szakerto-a-pegasus-botranyrol-ha…

Kis-Benedek egy világos gondolkodású, okos ember. Nem bonyolítja túl a dolgot. A kormányzat újságírók és ellenzékiek megfigyelésére használta a haditechnikai eszközt. Nincs ezen mit bizonyítani, a hallgatás éppen elég  beismerés. Szerintem az illetékesek fel sem fogják, mi itt a hézag, egyszerűen ezt tartják normálisnak, és most meg vannak lepődve a botrány miatt. Ez a nagy helyzet magyarhonban, ilyenek vagyunk, így jártunk.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

"Szerintem az illetékesek fel sem fogják, mi itt a hézag, egyszerűen ezt tartják normálisnak"

A baj velünk van, hogy nem értjük, hogy egy illiberális államban ez megtörténhet. Mert nem tudjuk, mit is jelent, hogy ez már nem liberális demokrácia. Orbán megmondta, hogy ez már más rendszer, bár mondjuk példákat nem mondott, csak hülyítette a népet. Mert azt mondjuk konkrétan nem említette, hogy itt már máshogy működnek a dolgok, ha nem tetszik a képed az uralkodó pártnak, akkor lehallgat és kész. Ha mondjuk a céged kell a NER-nek, akkor elveszik tőled erőszakkal. Vagy pl mától évi 100 milliárdot költünk arra, hogy a köztv hazudjon Önöknek. Vagy 23 milliárdért villamosítunk vasutat, hogy aztán a szolgáltatás ugyanolyan sz@r maradjon, mint volt. Talán, ha ilyen konkrét példákat is megemlített volna Orbán, akkor mi is könnyebben megértjük.

Nincs ezen mit bizonyítani, a hallgatás éppen elég  beismerés.

Tegyük fel, hogy egy alternatív világban, egy makulátlan, önzetlen kormány ilyen botrányba keveredik. Szerinted mit kellene mondani? Ne adj' Isten, mivel bizonyítod, hogy nem történt meg? (Tfh az egyszerűség kedvéért tényleg nem történt meg.)

Ha a kormány egyenesen kiáll, és nyíltan elmondja hogy nem történt ilyen, az még nem jelenti azt, hogy tényleg nem történt semmi, 

de ha még erre is képtelen, és napokig nem tudja, hogy hogy is reagáljon (illetve várja, hogy mi is derül ki pontosan, hogy végül be fog-e kelleni ismerni valamit vagy nem is), akkor elég valószinű, hogy tényleg volt ilyen. 

Érdemes megfigyelni, hogy a kérdésekre nem válaszoláskor mennyire nem mernek olyan dolgokat mondani, ami elég konkrét ahhoz, hogy később hazugságon lehessen kapni őket, tipikusan:

- Pisitke, te verted meg a Ferikét?
- Én nem is rúgtam meg a Ferikét
- De te verted meg?
- Nem adtam neki pofont...

Már az ovisok is így működnek, és ezek se sokkal okosabbak.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Erről beszélnek az interjúban. Az nem kérdés, hogy történtek megfigyelések. A megfigyelő bizonyíthatná, hogy a megfigyelés valóban nemzetbiztonsági érdek volt. Például, hogy  Chikán esetében terrorista veszélyt gyanítottak. Ha a téma kényes, akkor tegyék ezt zárt ülésen. Ilyen  ülés azonban szerintük "nem indokolt", és  a kormányzat csak  hajtogatja, hogy nem történt illegális megfigyelés. A logika szabályai szerint ebből az következik, hogy egy megfigyelés attól válik jogossá, hogy elrendelik.   Ezt hívják úgy, hogy önkény.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Bocsi, hogy kijavítalak, de tévedsz. Gyurcsány nem lopott, hanem hazudott. Vannak ugyan elméletek, miszerint aki hazudik, az lop is (Óriási Feró  dalol erről), de erre nézve nincsenek konkrét bizonítékaink. Gyurcsányról tudvalevő még, hogy szabadidejében legszívesebben szemkilövetéssel foglalkozik.

Ellentétes  a helyzet Orbán urunkkal, aki lop, mint állat, viszont  köztudomásúlag soha nem hazudott. Alkatilag képtelen rá. Szabadidejét ő nem lövészettel, hanem népi tánccal tölti. Különösen kecsesen járja az ún. pávatáncot. Megfékezi az árvizeket és virtuóz kolbásztöltő.

Szerk: Hol van már a kecsesen lejtett pávatánc, vagy az orr alá tört bors (trey kifejezése). Jócskán durvult a stílus, durr, odaszarik a brüsszeli bürokraták asztalára.

Szerk: Nem tartozik ide, de felötlött, ahogy gumicsizmában caplat a gáton, és feltartja a védekezőket.  Meg amikor centiken múlik, hogy átjön-e a gáton a víz, és minden hajóforgalom le van állítva, hogy ne legyen hullámzás, akkor ő odamegy motorcsónakkal. Nem győzték elhajtani.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Na, itt a beismerésed. Nem emlékszünk a részletekre és a konkrétumokra, csak arra, hogy Obamára véglegesen ráragadt, lehallgatta Merkelt. Ennyi maradt meg az ügyből. Most követelned kéne magadtól a bizonyítékokat. Amúgy ez semmit sem javít  Orbán üzelmeinek a megítélésén.

A watergate jobban hasonlít a mostani botrányra. Nixon beismerte, szánta-bánta, ha nem kap elnöki kegyelmet, lecsukták volna.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Érdekes. De ez csak egy link. Afféle sajtó híresztelés, szóbeszéd. Milyen bizonyítékaid vannak? Jelentések, hang és  video felvételek, kihallgatási jegyzőkönyvek, vallomások. Nem is szólva arról, hogy ezek egy része feltehetően hamis. Talán ha személyesen ott voltál. De régen volt,hátha rosszul emlékezel. Hiába, nem látunk tisztán, a bizonyítékok nem meggyőzőek.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

trey, ezerszer leírtuk már, hogy ez teljesen más. Egy országban a belső ellenzéket lehallgatni teljesen más tészta, mint egy másik államot. Az a komoly baj, hogy ezt nem érted, vagy tetteted, hogy nem érted, hogy ennek mi a jelentősége.

 

Ráadásul nem tudhatod, hogy Merkel és Obama hogyan rendezte ezt el. De ismétlem: az egy teljesen más eset és nem sok közünk van hozzá. Akkor sem, ha Trump csinálta volna (nyilván ő is lehallgatta a többi államot, ez nem kérdés).

Nem valószínű, hogy maga a megfigyelés nem történt volna meg, ha megtalálták a behatolás nyomait, és az a Pegasusra volt jellemző, akkor elfogadhatjuk, hogy megtörtént. Szóval az egyszerűség kevéért feltételezzük, hogy megtörtént. Innentől az alábbi esetek létezhetnek:

- Nem a kormány/NBSZ/bármely kormányhoz köthető szerv volt a megfigyelő. (ezt nyilván nem lehet tudni konkrétan, és nem is igazán bizonyítható) A célszemélyek köre és időpontja azért nem ezt a verziót támasztja alá.

- a kormány figyelt meg legálisan (elég lazák a magyar megfigyelési szabályok), ezt valamilyen szinten adminisztrálni kell (megfelelő jóváhagyás), nyilván nem mondható el a nyilvánosságnak, de a parlament nemzetbiztonsági bizottságában igen, ők meg majd azt mondják, hogy ok, megbizonyosodtunk rüla, hogy szabályszerű. (arra azért kíváncsi lennék, hogy a megfelelő törvényben benne van-e, hogy az igazságügyminiszter delegálhatja-e a jóváhagyást, merthogy ezt nyilatkozta)

- a kormány figyelt meg, de nem legálisan. Jelenleg ez a gyanú, és az össze-vissza nyilatkozásokkal egyelőre nem sikerült ezt a verziót gyengíteni.

Szerkesztve: 2021. 07. 21., sze – 00:05

Olvasom,

https://abouthungary.hu/blog/three-things-to-consider-regarding-hungary…  

Kovács államtitkár aggódik, amiért a pegazus ügy állításai nincsenek kellően alátámasztva. Hiszen a kormányzat ártatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Pintér kijelentette: 2010 óta nem voltak illegális megfigyelések.  Hát éppen ez a főbaj. Magyarországon a kormány legálisan vet be haditechnikai megfigyelő eszközt bárkivel szemben.

A bizonyíték persze fontos dolog. Ha belelépek a kutyaszarba, én is rögtön bizonyítékot keresek, szaladok a matériával a laborba elemzésre, mert nem élhetek bizonytalanságban. 

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Azt írja, hogy Varga Judit vagy a szolgáltató, akinek el kell vinnie a balhét. De téved. Milyen balhét? Nincs itt semmiféle balhé, már megszületett a megoldás: Gyermekvédelmi népszavazás. Akarja-e, hogy Brüsszel átoperálja gyermekét fiúról lányra. A kérdés ötször megismételve. Tessék mind az ötre nemmel felelni. Van tehát mit rágni a következő héten, az unalmas megfigyelési botrány helyett. Mindig lesz hová előre menekülni. A színvonal egyre csak emelkedik.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

cunami van:

Ennek alapján országos népszavazást kezdeményezek arról, hogy a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak”

https://444.hu/2021/07/21/karacsony-is-nepszavazast-kezdemenyez-fudan-a…

megmon'tam előre!

van egy új elméletem:)))

  • a magyar kormány megvette az izraeli kémprogramot.
  • a soros warezolta az izraeli szoftvert
  • a gyurcsány meg lehallgatta a gyucsányelles ellenzékieket
  • a libsibolsi médiatúlsúly meg felfújta az ügyet
  • és különben is bevándorlók elveszik a munkánkat

év vagyok az igazi árgyílus királyfi! a fehérlófia! meg a többiek..

Szerkesztve: 2021. 07. 21., sze – 09:23

Mondjuk az lenne az év poénja, ha valaki bejelentené, hogy feltörte az NSO-t vagy Pegasust és hozzáfért a szoftvert használó szolgálatok adataihoz is. :D

Szerkesztve: 2021. 07. 21., sze – 12:30

Nézve a mai híreket, kipukkadt ez a Pegazus-lufi. Az Index kínjában már tegnap is ugyanazt a tartalmat kopizta több cikkébe, csak írjon róla, de mára már elfogyott a muníció :(

Radics Petivel - legyen az bárki is - még nekifutottak egyszer, de ...

trey @ gépház

"Az Index kínjában már tegnap is ugyanazt a tartalmat kopizta több cikkébe, csak írjon róla, de mára már elfogyott a muníció"

Hát, ki gondolta volna, hogy a fidesz újságja ezt fogja csinálni, hát, hogy mik vannak....

Ha lenne itt meglepődött emoji, most azt is tennék ide...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem kellene hülyeségeket állítani. Tény, hogy az Index fidesz lap, és az olvasottsága nagyságrendet zuhant, amikor kicsinálták a korábbi szerkesztőséget. Továbbá az is tény, hogy Bencsik a pártélet rovatot szerkesztette a kommunista Népszabadságban. Abban igazad van, hogy ez nem bizonyítja Bencsik kommunista mivoltát, de annál rosszabb a Bencsiknek.

Ahogy hallom, Bencsik újabban azzal házal, hogy nyugaton átvette az uralmat a sátán. Úgyhogy a Bencsik érdektelen. Legjobb esetben is  túlkompenzálást látunk, de hát ez  annak is a legszánalmasabb válfaja.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Teljesen igazad van, hogy kifújt,  bele se kellett volna kezdeni. Semmi ki nem derült, amit nem tudhattunk volna korábbról. Mindössze szembesültünk a dolgok természetes állapotával. Valahogy azért Orbánnak mégis kényelmetlen. De nem kellett egy nap se, és megtalálta a megoldást: Népszavazni fogunk róla, akarjuk-e, hogy a brüsszeli pedofilok átoperáltassák a gyermekeinket fiúból lányra. Hát ..., ezen még gondolkodnom kell.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

ne csüggedj, mert "mindenkit arra biztatnak, hogy menjen ki az idei Pride-ra, az előválasztáson pedig szavazzon a Momentumra, mert ők garantálják, hogy 2022-től egy elfogadóbb Magyarországon lehessen élni"

(tudatlan náciként egyébként én azt hittem, hogy az előző két hónap volt a pride)

Dehát itt minden konkrét, és rendelkezésre áll minden bizonyíték. Itt van például rögtön egy link a legmegbízhatóbb és legautentikusabb hírforrásra

https://www.blikk.hu/aktualis/politika/orban-viktor-nepszavazas-pedofil…

amivel szemben semmi, de semmi fenntartásod nem lehet.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

"hangulatkeltő cikkeket ír"

Jó reggelt a 21 században. A sajtó 99%-ban hangulatkeltő cikkeket ír. Talán  a vízállás jelentés, ha van még olyan. De az sem. Egyszer áradás van, máskor meg aszály. Hajóvonták talákozása tilos. Az a sajtó, ami  még csak  hangulatatot sem kelt, élből szar.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Azt hiszem ezt nekem akartad írni, ezért válaszolok. A cikket nem olvastam (nem érdekel)m úgyhogy nem tudom vannak-e benne konkrétumok és bizonyítékok. A kontextusból azt feltételezem, hogy Orbán tovább akar lépni a Pegazus botránytól, és ehhez a csapata alkalmasnak találja a gyermekvédelmi népszavazást. Van benne ráció, mert illeszkedik a korábban meghirdetett "véres csatákhoz", "brüsszel" gyalázásához. Jó lesz ez n+1-nek. Elég nagy lesz miatta a felzúdulás, hogy elfelejtsük a Pegazust, ahogy az megtörtént a korábbi n-1 botránnyal is menetrendszerűen. Az ellenzék sem ugrálhat, hacsak nem akar pedofil hírbe kerülni. Jól van ez kitalálva, na. 

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

 Azt hiszem ezt nekem akartad írni,

LOL. Nem. :D

A cikket nem olvastam

:D

Nem vesztettél vele semmit. Ugyanis a Pegazus-ügy vádjaihoz nyomokban sem kapcsolódik, de megpróbálták úgy megfabrikálni, hogy úgy látsszon!

(teljes fogalmatlanság)

trey @ gépház

Csupán annyi, hogy hivatalosan senki sem cáfolta még azt, hogy a kormány használta volna megfigyelésre a címben említett szoftvert. De tudom, te még a pornóoldalaknál és sorosnál tartasz.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ez a szoftver arra való, hogy kormányok megfigyelésre használják. Használhatták ezt teljesen jogszerűen is. Ez esetben semmit sem kell cáfolni, de mégsem jelenti azt, hogy igazak azok a vádak, amelyeket olvashattunk. 

Még keresem a szót arra az újságírói gyakorlatra, amelyet a 444 művelt ebben a cikkben.

trey @ gépház

Hanyadszor futjuk már meg ezt a kört. Pontosan az történt, amit írsz. A szoftvert nem használták illegálisan. Ezt ismételgeti Pintér is.  Én is ezt mondom. Már elsőre is ezt  mondtam.  Legálisan használták. Bizony, csakis teljesen jogszerűen. Idáig egyetértünk. Csak mit jelent az, hogy legális? Nálunk magyarhonban azt, hogy egy dolog (akármi) attól válik legálissá, hogy  Orbánnak úgy tetszik. Például tetszik neki, ha szimatolnak a terroristagyanús Chikán és Bánáti körül. Szerintem ez baj. Nem annyira komplikált ez a logika, ha kicsit összeszednéd magad,  te is képes lehetnél a követésére.

Itt van a legfrissebb példa: A járvány miatt mindmáig nem lehetett beadni népszavazási kezdeményezést. Kényelmetlen helyzetében Orbánnak eszébe jutott a pedofil népszavazás (úgy értem, Orbán maga a pedofil, politikai pedofil), egy órán belül megváltozott az erre vonatkozó rendelet.

Ha biológus volnék, megvizsgálnám a kormánypropaganda agytekervényekre gyakorolt hatását. Szerintem kiegyenesednek. Jó kísérleti alany lehetnél.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Tessék kérem választások útján olyan többséget szerezni egy parlamentben, amelyik más törvényeket fog azontúl hozni. Most ezek a törvények vannak és ezek jelentik a törvényességet. Sajnos a törvényesség nem gusztus kérdése. A rendeletek megváltoztatásához nem elegendő, hogy valakinek eszébe jusson ennek szükségessége, bár ez kétségtelenül szükséges feltétel. Aki arról álmodozik, hogy a törvényesség nem képviseleti demokrácián, hanem valamiféle felsőbb normán kell alapuljon, annak nehéz a sorsa - a világon ugyanis egyetlen olyan demokrácia sincs, amelyik ma ne képviseleti alapon működne. Ott pedig a képviselő uraknak méltóztatik eldönteni, hogy mi törvényes és mi nem, nem a pógárnak és nem az újságíró uraknak. Nekik izlésük lehet és pofájuk, nagy, de beleszólásuk négyévente van a dologba.

Nem olyan bonyolult ez.

Honnan veszed, hogy többséget akarok szerezni. Pláne nem akarok más törvényeket hozni. Bűnözők ellen amúgy sem választást kell nyerni, hanem le kell őket csukni. A mostani törvények alapján Orbánnak simán kinéz  20 év.  Úgyhogy minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve. 

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

A rendeletek megváltoztatásához nem elegendő, hogy valakinek eszébe jusson ennek szükségessége

Pedig, mint látható, ez történt. Sőt, anniyra sürgős volt, hogy tegnap emiatt két közlöny jelent meg. Az első a rendelet hatálybalépése előtt 7 perccel.

És ami a legszebb, hogy még arra sem vette a fáradságot a miniszterelnök úr s.k., hogy odafigyeljen arra, hogy ne legyen teljesen nyilvánvaló, miért volt szükség ily hirtelen erre a rendeletre. Ugyanis országos népszavazást ugyan lehet tartani, de helyit nem, a járványveszély miatt. WTF?!

A kormány láthatóan ügyel a törvényességre.

Ha holnap hozna egy rendeletet, hogy a mraacz nicknevűeket szabadon lehet seggbeabuzálni, akkor is ügyelne a törvényességre. De azt hiszem, gyorsan rádöbbennél, hogy a jogállam nem attól jogállam, hogy minden törvényes…

mit jelent az, hogy legális?

A legális az, hogy a nagyon okos emberek elindulhatnak a választásokon, és megnyerhetik azt. Sok közülük csak a HUP-ig jut, így mindig a hülyék nyerik a választásokat. A nyertes hülyék eldöntik, hogy mi számít legálisnak, az okosok meg a HUP-on pityeregnek.

Ha biológus volnék, megvizsgálnám a kormánypropaganda agytekervényekre gyakorolt hatását. Szerintem kiegyenesednek.

Azt hiszem, kilvadi vizsgálatával előremutató eredményeket lehetne publikálni a témában.

:)

A helyzet egészen régóta (római jog, nyilván nem véletlen a neve) az, hogy ha te azt állítod, valaki tett valamit, akkor nem neki kell nekiállni bizonygatni, hogy „de nem is”, hanem neked kell bizonyítékokkal alátámasztani az állításodat. Amíg ezt nem teszed, addig ő nem csak telibe sz.rhatja, az állításodat vagy ha ezután te hisztérikusan vered magad a földhöz, követelve, hogy tisztázza magát, de rágalmazás miatt még be is perelhet. Az NSO Group most éppen ezt az akciót kezdi el.

Eddig ugyanis semmi bizonyítékot nem adtak elő.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Most nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek. Amikor egy IT portálon egy ilyen eszement hülyeség cunamira így rácuppantok.

Ja persze szóltak nekik, hogy cipruson a szerverek, meg izé. Persze megnéztük, de ott nincs is szerverünk. Meg miért is nyilatkozik a lehetséges üf. számról egy ilyen cég vezetője? Miért vinnék ki idegen országba a szervereiket, amilkor haditechnikai eszköznek minősül a termékük?

Ciprus Izraelnek nagyon nem külföld ;-)  - haza járnak.

-  tengeri optikai kábele van Haifa és Ciprus közt (kb. 300km). Nagyon sok izraeli IT cégnek ott vannak a szerverei.

Nagy sok bank van cipruson izraeli és orosz betétesekkel és Ciprus EU-s ország.

For Whites Only meeting room!

Jó, de ha tudja, hogy nincsenek Cipruson szervereik. Akkor miért azzal kezdi, hogy megnéztük és utána folytatja azzal a ténnyel. Miszerint ott nincsenek szervereik.

Másik cikkben Amazonos NSO AWS infra leállításáról írnak. Mert hogy onnan lopták állítólag azt a listát. Egy ilyen kényes szoftvert gyártó cég. Miért pont AWS-en tartaná az ügyfél adatait?

>> Ja persze szóltak nekik, hogy cipruson a szerverek, meg izé. Persze megnéztük, de ott nincs is szerverünk.

sem a fordítás, de főleg az eredeti szöveg nem ezt jelenti, amit írsz. ha sírsz, vagy ha röhögsz, akkor sem

 

"Around one month ago we received the first approach from an information broker. He said that there is a list circulating in the market and that whoever holds it is saying that the NSO servers in Cyprus were hacked and that there is a list of targets there and that we should be careful. We looked into it. We don't have servers in Cyprus and don't have these types of lists, and the number doesn't make sense in any way so it has nothing to do with us. He insisted that it does. We were later approached by two different clients who said that brokers have come to them claiming that they have a list related to NSO. We eventually received some screenshots of the list the brokers managed to get a hold of and based on that we understood that this doesn't look like the Pegasus system, certainly on the server, and that this is an engineered list unrelated to us. We looked over it with the clients and it slowly became clear to us that it is an HLR Lookup server and has nothing to do with NSO. We understood that this was a joke."

Szerkesztve: 2021. 07. 22., cs – 08:07

Ez a Pegazus még virslinek sem jó, első és második rész.

Tehát az FBI nem tudja feltörni az iPhone-okat, de német újságírók igen, sőt, még az izraeli kémszoftverrel történt betörés nyomait is ki tudják mutatni két szójalatte elfogyasztása között a Duna-parti sétányon.

De! :D
„Az Amnesty a honlapján beszámolt az általa elvégzett vizsgálatról – de abban 39 személy 40 készüléke szerepel. Egy marokkói, két azerbajdzsáni, egy ruandai, négy mexikói, tíz indiai, négy emirátusokbeli, tizenkét francia és öt magyar van köztük. Két magyar PO-val (politikus?) jelzett készüléket nem sikerült feltörni.

Van három feltörtnek jelzett készülék, miközben azt állítják, hogy a két újságírón, Vargán és az ifjabb Simicskán kívül lehallgatták Bánáti János ügyvédet, még két újságírót, a vacsora két meg nem nevezett résztvevőjét, a CEU egyik diákját és Gémesi György gödöllői polgármestert is.”

Tehát a mindig éber progresszió az Amnesty állítása szerint lehallgat(hat)ott ÖT telefonból kreált TIZENEGY „ügyet”. Ügyes. :D

Ezen kívül:
Following the publication of the recent article by forbidden stories, we wanted to directly address the false accusations and misleading allegations presented there.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nagyon úgy tűnik, nem értetted meg az összehasonlítást.

Az FBI amúgy hosszú küzdelem után feltörte, majd a feltörés körülményei elmaszatolására is legalább ilyen hosszú küzdelmet folytatott.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Több európai államban, így Hollandiában, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Svájcban, Görögországban, Lengyelországban és Litvániában is használták a Pegasus nevű izraeli kémprogramot – írja a Magyar Nemzet a kanadai The Citizen Lab 2018-as vizsgálatára hivatkozva. A szervezet arra a megállapításra jutott, hogy 2016 és 2018 között a világ legalább 45 országában jelen volt a Pegasus, de a három évvel ezelőtti listájukon Magyarország nem szerepelt.

Link: https://index.hu/belfold/2021/07/22/a-pegasus-kemprogramot-a-nagy-nyuga…

:D

trey @ gépház

Ezek után kíváncsi leszek Ursula von der Jurová hogyan fabrikáltatja meg a Magyarország elleni jelentést az ügyről úgy, hogy a többi országra ne térjen ki, és lehetőleg az legyen az eredménye, hogy pénzt tartson vissza. Kreatívak, sikerülni fog! Én szurkolok nekik!

BTW: Klára úr már két napja kiküldte a levelet! Még semmi sem jött rá az EU-tól? Na, várok erre is két évet! Hátha!

trey @ gépház

Pegasusról ömlenek a hírek/nyilatkozatok - hol erősítve, hogy gyengítve egyik hír a másik valóság tartalmát.

A Titkosszolgálat már csak ilyen informál-dezinformál. Sose fogjuk megtudni az igazat, de ott lesz lebegtetve a lehallgatás/kémkedés/adatgyűjtési vád..

For Whites Only meeting room!

kivel szemben használták?

A titkosszolgálat az államok érdekeinek védelmében, titkos eszközökkel dolgozó állami szervezetek összefoglaló elnevezése. Feladataik közé tartozik elsősorban az információszerzés az adott állam ellen irányuló, külső és belső titkos tervekről és cselekedetekről, a potenciális ellenfelek stratégiai és gazdasági helyzetének titkairól. Az információszerzés mellett gyakran titkos, úgynevezett aktív intézkedéseket is végeznek az ellenfél helyzetének hátrányos befolyásolása érdekében. Ezek sajtóbotrányok keltésétől akár robbantásokig vagy célzott likvidálásokig is terjedhetnek.

Kivel szemben használhatták?

Egyes újságírókról régóta feltételezik, hogy kapcsolatban állnak az amerikai hírszerzéssel

Kik? Majd az EU kinyomozza!

trey @ gépház

Feltételezések. Az is, hogy megfigyelték, az is, hogy kik, az is, hogy mi célból. Követelem, hogy az EU álljon a sarkára és vizsgáltassa ki ezt a skandallumot! Az összes tagállamra kiterjesztett vizsgálatban, természetesen!

Aztán a jelentést olvassa majd fel Szargentíni szipogva.

Na, addig állj fél lábon, amíg ez megtörténik! :D :D

trey @ gépház

haha
izrael az aki az egészből profitál, mert tuti hogy ha el is adta a programot, nem engedte ki a fertőzött gépek/telefonok/tabletta ellenőrzését a kezéből.

nyert magának egy botnetet, és még neki fizettek érte..

me'ügye nem hülyék..

Bazmeg. Most ez komoly? Az, hogy a mainstream most ébred rá, hogy "jééé, vannak ilyen programok" az egy dolog. De te meg a haverjaid hol éltetek eddig? Biciklibelsőben? Szerinted a HUP-on nem írtam már évekkel ezelőtt erről? Félretéve a viccet, meg mindent ... Tényleg annyira 0.0-snak kell lenni, mint egy polcfeltöltő?

Miről beszélünk? 2016-os cikk:

A német kormányzat jóváhagyta a trójai programok bevetését az állampolgárok megfigyelésére

Értem, hogy a nyugger meg a benzinkutas rácsodálkozik ilyesmikre. Azon viszont csodálkozok, hogy a HUP olvasók - kivéve a fizetett DK, stb. trollokat - erre rácsodálkoznak. Nagyon gáz.

Kérlek ne égesd magad tovább ... Ezt most komolyan mondom!

trey @ gépház

más dolog gondolni ilyesmit, és kimondani :)) mert ez utóbbira senki nem volt képes.

érdekes módon, ahányszor volt erről szó, és én azt vallottam, hogy mindenkinek törődnie kell a saját adatainak, és a magánéletének védelmével, akkor sokan lehurrogtak, hogy őt ez nem érdekli mert neki semmi takargatnivalója nincs, na bumm és akkor mi van ha lehallgatják.
látható bárki sorra kerülhet, csak a hecc kedvéért..

nos hát ez van akkor..

és még én voltam a hülye.
persze voltak hangok, hogy valakinek ezzel is kell törődnie, de elenyésző..

Javul a vitastílusod. Ez most nem rotfl, rotflmao, geci, rejszmanfred, :D, gyúrcsán is lopott, hanem viszonylag értelmes mondatok. Remélem nem csak átmeneti a változás. Már csak a tartalmat kéne felhozni. Például napirendre kéne térned a tények fölött. Javaslok 50 mellső fekvő alátámasztást, az felfrissíti az elmét is.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Itt vannak tények arról, hogy nem vagytok különbek, mint a postán sorba álló nyuggerek:

https://hup.hu/comment/2654238#comment-2654238

Kb. azt a szintet hozzátok és pont azt gondolom rólatok, mit azokról. Nekik a mentségükre, informatikához stb. lófaszt se értenek.

trey @ gépház

Hát ez megint a gyúrcsán is lopott típusú érvelés. Érdektelen.

A rejszmanfredról: Ez nem csak azért visszataszító, mert zsidózás. Weisz Manfréd egy tiszteletre érdemes magyar gyáros. Olyan tőkés volt, amilyen Lölőből sohasem lesz. A kor világszínvonalán álló üzemet hozott létre, ami másnak azóta sem sikerült.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Lábon lőtted magad. Ezt a címet látom a linkeden:

German police can now use spyware to monitor suspects

Spyware can only be installed when lives are at risk or nation is threatened.

Tehát ez az eset akkor fog hasonlítani a Pegazus botrányra. Ha Pintér azzal áll elő, hogy Chikán és Bánáti tevékenysége életeket veszélyeztetett, vagy a nemzetet fenyegette. Kérnek valami bizonyítékot erre nézve.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Lábon lőtted magad.

Persze, Pityu!

German government to use Trojan spyware to monitor citizens

Intelligence agencies in Germany can now use malware to track computers of people under suspicion. The Trojan will be able to track user chats and conversations on smartphones and PCs.

[...]

A spokesman for the German interior ministry announced on Monday that the government had approved the usage of Trojans to monitor suspected citizens.

The interior ministry spokesman defended the government's decision, saying "basically we now have the skills in an area where we did not have this kind of skill." The program was already endorsed by members of the government in autumn 2015, the ministry said.

Továbbiakban: #bug-brother 

trey @ gépház

Szerintem nem ez a kérdés. Persze, persze az EU Parlament (Klára uraság) hiába ugrál, az EU Bizottság (Ursula asszonyság) a legmesszebbmenőkig próbál majd puha lenni. De minél puhább lesz, Orbán annál tovább fog menni a szándékos provokációban. Azt akarja kikényszeríteni, hogy megérjen a helyzet a szakításra. Aztán majd folyamodhatsz vízumért, ha át akarsz ugrani Bécsbe.

Szerintem nem (csak) azért próbál Ursula puha lenni, mert balfácán, hanem  mert tudja:  Ha bekeményít, azzal csak felgyorsítja a folyamatot.  Ebben sincs egység, van aki éppen gyorsítani akar.  A végeredmény így is úgy is a vízum lesz. Hacsak nem történik valami. Valami csoda.

Ha rövidnek találod a posztjaimat tekintsd mérvadónak, amit az agytekervényekről írtam valahol itt a környéken. Hajrá HUP.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Na mielőtt nagy belelovallod magad Redzs, borítékolok neked valamit:

A naaaagy EU feljelentésből, amit Klára úr küldött sebtében az EU-nak, semmi sem lesz. Szép lassan elsüllyesztik az ügyet, ugyanis itt olyan téma van kapargatva, ami minden állam számára kurva kellemetlen. Pont.

Nem tartom azt sem kizártnak, hogy az államok titkosszolgálatai már kerekasztal mellett ülve egyeztetnek arról, hogy mivel etessék meg a nagyérdeműt. Illúzióid ne legyenek, hülyének leszel nézve, bármi is történik.

trey @ gépház

Illúzióid ne legyenek, hülyének leszel nézve, bármi is történik.

nincsenek. ezt az állami kitüntetést már orbántól megkaptuk,
putyinnak üzeni Товарищи, конец!..
az már csak ráadás hogy a fudán lépcsőjén kis piros maokönyvel integetve kiabál, hogy rohadt koncsik:)

engem semmi nem lep meg. magyarországon élek :))

a ki kit képviselről jut eszembe egy tegnapi frappáns kocsis máté idézet:

"elgondolkodtatónak nevezte, hogy vajon mitől lett ennyire ideges a bukott miniszterelnök. Kocsis Máté szerint nem lenne csoda, ha a népszavazástól, mert amikor a nép kinyilváníthatja akaratát, az Gyurcsány Ferencnek nem sok jót szokott jelenteni." :D

sajnálatos ugyan, de orbán nem kell a német autógyáraknak..
a német autógyárak orbán előtt is ragyogóan elvoltak, és orbán után is ellesznek.
sőt, ha nyugat- v. északafrikába költöznének, sokkal jobban prosperálnának, sokkal olcsóbban, sokkal kisebb környezetvédelmi akadékoskodással.

a német politikának kell magyarország..
ha ugyan mostanában kell egyáltalán valakinek..
túl kínos lett..

Tényleg, arra emlékszik még valaki az itt hisztizők közül, hogy (igen) Gyurcsány idején orosz titkosszolgálat embereivel „ellenőriztették”, vizsgáltatták magyar szolgálatok embereit? És hogy az Apró-klán (talán erre is emlékeztek: a Dobrev Klára Párt névadójának rokonai) mi módon tevékenykedett Gyurcsány idején, talán ebben az akcióban is? Milyen meglepő, hogy most ők visonganak teli pofával.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Milyen meglepő, hogy most ők visonganak teli pofával

Hát, szerintem csak egy a visongók közül.. Amúgy ha egyszer hasonlóért így vagy úgy teljesen jogosan valabarúgtak (értem ez alatt, hogy akár csak visongtak miatta), akkor jogos elvárás, hogy mással is tegyék meg. 

Amúgy megy a hötgés itt a Pegasus léte, használata miatt. A Varga Juditnak abban mindenképpen igaza van, hogy egy országnak (a titkos szolgálatainak) szüksége van/lehet ilyen eszközre. Sok tekintetben jó is, hogy létezik.

Akárcsak a kés/pisztoly/tank/ballisztikus rakéta. A probléma azzal van, hogy hogyan, mikor, mire használod. Épp úgy, mint az előbbi felsorolást...

Ahogyan az is elhangzott, hogy honnan tudjuk, hogy a " nem biztos, hogy megfigyeltek" nem legitim célpontok voltak-e? (pl lehetséges terror támadás lehetséges előkészítői) Egy komolyan oknyomozásba fogó újságíró a tevékenysége során simán produkálhat olyan "jeleket", amire egy általában szaglászó titkos szolgálat ráugrik. Ezzel alapvetően nem is lenne baj önmagában. Akárcsak annyival el lehet rendezni, hogy a D360 munkatársa ezt meg ezt tette, ezért gyanússá vált. Kiderült, hogy alaptalan, abbahagytuk a megfigyelést. Ezzel senki semmit nem tud mitkezdeni ez után.

De nehezen tudok elképzelni ilyen mondást egy jobboldali közgazdász, volt kormánytag és/vagy egy regnáló polgármester esetében. Ami nem zárja ki, hogy de, mégis volt ilyen...

Továbbá nekem is feltűnt (nem csak a "ballib sajtónak"), hogy elmaradt a zsigeri "fake news" mantra eben a témában.

Szóval bizonyított bármi is ebben a kérdésben? Nem, az égvilágon semmi.

Bűzlik a dolog? Nagyon is. A fejétől...

Az élvezetes vita hevében elfeledkeztünk egy kérdésről : El tudja valaki magyarázni, hogy mi a különbség a Pegazus és egy Google account között?

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Még ez sem releváns. Megadom az engedélyt, de azt már soha nem fogom megtudni, hogy a cég kimindenkinek adja tovább az adataimat. Marketing cégeknek. Vagy mondjuk egy kormánynak. Etetnek ugyan azzal, hogy mennyire titkosan kezelik az adataimat, de ez csak addig igaz, amíg ki nem derül az ellenkezője.

Szerintem a Google sokkal kényelmesebben megcsinálhat mindent, amit a Pegazus csak izzadsággal. Nem kell például sérülékenységek után kutatnia, hanem azt telepít, amit akar. Akkor kapcsol ki vagy be bármit, amikor csak akar. Tudja, hogy merre járok, stb. Miért vásároljon  a CIA pegazust? Sokkal egyszerűbb beültetni pár ügynököt a Googlehoz.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Új fejlemény van. Eddig csak kétértelmű tagadás hangzott el (nem történt illegális megfigyelés), ami értelmezhető beismerésnek is. Most Gulyás beleállt az egyértelmű tagadásba. Nem figyeltek meg újságírót és politikust. Tehát emeltek a téten. Ezeknek a rafinált botránykavaróknak ugyanis megvan az az ellenszenves szokásuk, hogy nem  állnak elő azonnal az összes kártyájukkal, hanem először figyelik a reakciót.  Persze ezt Orbánék is tudják, azért vártak egy napot a tagadással, hogy felmérjék az esélyeket. Mostantól érdekesebb lesz a játszma.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

A Magyar Narancsban találtam csak idézőjeles szöveget a témában:

Határozottan tudom cáfolni, politikai állásfoglalása miatt senkit sem hallgattunk le, azért, mert politikus, újságíró, csak akkor, ha valaki okot ad a lehallgatásra

Ez viszont bullshit. Ez nem azt jelenti, hogy nem hallgattak le azért valakit, mert politikus vagy újságíró, hanem nem azt, hogy le is hallgathatták, csak nem azért. És ma a hatályos jogszabályok szerint gyakorlatilag bárkiről gyűjthető titkosan információ, így politikusról, újságíróról is, és mondhatják, hogy másról akartak rajtuk keresztül információt szerezni, amit másképp nem tudtak. Ennyi.

Ez nem tagadás, ez a szabvány szöveg. (Nem is mondhatnának mást, akkor sem, ha lehallgattak, akkor sem, ha nem.)

„Bár az elmúlt napokban kínosan kerüli a közmédia – akár az MTI-t, akár a Híradót, vagy annak online felületét tekintve –, hogy a Pegasus-botrányról”

A telexes firkász állítása helyett talán inkább az van, hogy a libbolsi fake news média narratíváját még úgy sem akarják igazolni, hogy tagadólag írnak róla.

Továbbra is az az alapszitu, hogy először a Soros-hálózat állításait kellene bizonyítékokkal igazolni, reagálni pedig majd erre lehet.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Röhöghetsz, de gondolom, ha mondjuk azt írnám, pedofil hálózatot üzemeltetsz, akkor te sem kezdenéd az ellenkezőjét bizonygatni, hanem bizonyítékot követelnél, vagy csak simán feljelentenél.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Merki bohóc (gyk. szopóráncos Merkel) semmitérő nyilatkozata a témába priceless :D Figyelembe véve, hogy szarrá lehallgatták őket, illetve, hogy az országukban is megfigyelnek azt, akit akarnak.

trey @ gépház

https://444.hu/2014/06/23/orban-viktor-leszopta-putyint

„Orbán úgy leszopta Putyint, hogy azóta felcsapott farokkal jár. Az oroszok 10 milliárdot adnak az atomerőműre, és épül a Déli Áramlat annak ellenére, hogy az EU ellene van”

Ezt a lengyel állami olajvállalat, az Orlen vezetője mondta a lengyel pénzügyminiszternek és a helyettesének még februárban egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint.

A felvételt a lengyel lehallgatási botrányban igencsak érintett Wprost hetilap hozta nyilvánosságra.

Szopóráncos, semmitérő, priceless, szarrá: mi a faszom köze van ennek a Pegasus delirálásához?

Ne rágd a számba, hanem az alternatív univerzumodra vess némi fényt, hogy érteni lehessen, milyen összefüggéseket találtál és miért ezeket találtad!

De hogy egészen érthető legyen: nem az a kérdés, ki mit mondott, hanem hogy te az miképp értetted.Érthető?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

"A francia elnök kivizsgáltatná önmaga lehallgatását... Izraellel"

XD géniusz

"Pontosan az történt a nemzetbiztonsági bizottság Pegasus-ügyben összehívott hétfő délelőtti zárt ülésén, amire előzetesen számítani lehetett. A titkosszolgálatokat felügyelő Pintér Sándor belügyminiszter, akit a testület ellenzéki tagjai kérdezni szerettek volna a megfigyelési ügyről, megjelent ugyan, mégsem kellett beszélnie. A bizottság fideszes tagjai ugyanis távol maradtak, így az ülés határozatképtelen volt.

A kormány ezzel kerülte el, hogy Pintérnek válaszolnia kelljen arra, hogy a kormány megvásárolta-e a Pegasus nevű, mobiltelefonokat meghekkelő izraeli kémszoftvert - amit tagadni eddig sem tagadott a miniszter -, illetve hogy valóban használták-e az eszközt újságírók, ellenzéki politikusok és civil aktivisták megfigyelésére."

https://444.hu/2021/07/26/a-fidesz-kepviseloi-megakadalyoztak-hogy-pint…

érti, de mégsem :)

érti, hogy megfigyelhettek olyan embereket, akiket meg kellett, és vannak akik csak úgy ezek mentén estek bele a megfigyeltek közé.

de..
..ha 1-2 polgármester van azon a listán, az érthető, ha 3 az már fura, ha 4-5 az már üldözés..
vagy létezik polgármester maffia, meg újságíró maffia? és ha ezek mindegyike ellenzéki, vagy kiugrott/elzavart/kegyvesztett fideszes, az már több mint gyanú. az bizonyosság!

Nyilván ironikus voltam.

Bánáti esetében „nem becsicskult ner lovagot” írni pusztán azért szánalmasan nevetséges, mert jelen esetben az ő viselkedésere éppen a „nem hisztérikusan ostoba, vagdalkozó, visongó bolsi ellenzék” a megfelelő leírás. Mivel a történettel kapcsolatban EZ a hangsúlyos viselkedés, ami részben éppen amiatt ilyen, mert a kormányzati kommunikációban kb. annyi a reakció ezekre a nyomikra, mint amikor egy földúton sétálva rálépsz egy hangyára.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

a kormányzati kommunikáció nem létező fogalom.
csak agit-prop van a kormányzat részéről, a kommunikáció min. 2 oldal információ cseréje. nem pediglen hazugságmonológ. ahol saját magától kérdez, majd magának válaszol pl.: a miniszterelnök péntek reggel :)))
v. a ahol kormányzati sajtótájékoztatókra csak 'baráti' orgánumokat engednek be :))
v. a kormányzati média be sem számol, meg nem említ a kormányzatnak nem tetsző eseményeket, híreket :))

ez nem kommunikáció..
..nincs miről beszélni, nincs mivel összehasonlítani..

Mindeközben otthon: majdnem 1000 embert (gondolom, ebben a számban benne voltak a 6 párt tagjai is) érdekelt a Pegasus-ügy tüntetés.

trey @ gépház

Sajnos nem tudom percre pontosan követni a híreket, de van már valami kézzel fogható bizonyíték arra, hogy a magyar kormány ártatlan állampolgárokat figyeltetett meg jogszerűtlenül? Vagyis volt/van bármi alapja ennek a tüntikének, ami inkább tűnt érdektelenségbe fulladt kampányrendezvénynek, mintsem alulról szerveződő, valódi állampolgári kezdeményezésnek?

trey @ gépház

"de van már valami kézzel fogható bizonyíték arra, hogy a magyar kormány ártatlan állampolgárokat figyeltetett meg jogszerűtlenül?"

Attól függ beismerő vallomásnak tekintjük-e azt, amit a kormánypárt a bizottsági üléssel művelt. De egyébként egyelőre nincs.

"de van már valami kézzel fogható bizonyíték arra, hogy a magyar kormány ártatlan állampolgárokat figyeltetett meg jogszerűtlenül?"

Ebből max. az ártatlanokat lehet igaz, mert sajnos a tövényt úgy hajlítják hogy teljesen oké és törvényes a fidesz politikai ellenfeleit, és újságírókat, vagy úgy bárkit lehallgatni, tekintve hogy  legallgatásokat egy miniszter engedélyezi, és jogorvoslatra sincs ellene lehetőség. 

Tehát, ha valaki a kormányban úgy gondolja, hogy téged le akar hallgatni, akkor szól az igazságügyi miniszternek, aki ezt megengedi. Az, hogy miért, vagy ki vagy te, az lényegtelen.

Ezért egy képmutató naiv ostoba faszság a kérdésed.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem feltétlenül a kormányt támogatja, hanem a szemellenzős/fideszkárosult/fizetett-jellegű "kormánykritikusokat" a gyógyulásban, csak azok hülyék/igénytelenek/érdektelenek ahhoz/abban, hogy elfogadják a segítséget. De lehet, hogy a felvetett gondolata is jogos volt. Vajon a demokrácia, transzparencia csak addig kívánatos, amíg nem kell érte tenni? Vajon aki transzparens demokráciát akar, az megengedheti magának, hogy ne tegyen érte? Vagy egyelőre akkora kamu a Pegasus ügy, hogy szinte senki nem ment utcára miatta? Vagy kb. ezer budapesti akar transzparens demokráciát? Vagy sokan mentek volna, de az ellenzéki pártokkal nem hajlandók közösséget vállalni? Vagy a szervezők rossz időpontot választottak, nem értek rá az emberek? Vagy azért nem mentek, mert siddis a HUP-on bejelentette, hogy Orbán megbukott? Vagy elfelejtették időben meghirdetni a tüntetést? Vagy olyan erős a terror, hogy az emberek nem mertek tüntetni? Vagy száraz kenyérre sincs pénze az embereknek, nem hogy tüntetésre utazni? Hol maradt az igazságot, tisztességet és transzparenciát követelő tömeg?

:)

Jelen esetben úgy, hogy az 1000 főnyi (kormánydöntő, forradalmi) tömegről elsősorban az ellenzéki média tudósított, te mégis a kormány figyelemelterelését emlegeted.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

De bizonyíték van már?

Ha lesz, onnantól érdekes a hsz-ed többi része. Milyen meglepő, Bánáti János éppen ezekre is azt mondta, lehet jogszerű. Pedig ő ügyvéd, sőt, az ügyvédi kamara elnöke. Jó, mi?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ebből max. az ártatlanokat lehet igaz, mert sajnos a tövényt úgy hajlítják hogy teljesen oké és törvényes a fidesz politikai ellenfeleit, és újságírókat,

Amerikai érzékenyítő körutakon részt vett "újságírók" melyik csoportba tartoznak? A titkosszolgálatok feladata, hogy utánajárjon, hogy valóban történt-e kémkedés. Gy.k: ezért fizetjük őket

trey @ gépház

Érdekes logikai képességgel élsz együtt. Hogyan sikerült összehozni az Euronews (vagy ha kicsit is utána néztél volna, lényegében a permanens proletár világforradalomról harsogó teljes balos média) esetről szóló tudósításait a kormány általad delirált figyelemelterelő képességéről? Lehet, valóban a delíriummal van összefüggésben, emiatt aztán a kormánynak ebben nem is kellett semmit tenni?

„Attól függ beismerő vallomásnak tekintjük-e azt”
Hát, ti mindent és mindennek az ellenkezőjét is beismerő vallomásnak minősítetek, ezen tevékenységetekben soha nem zavart a valóság.

„De egyébként egyelőre nincs.”
Akkor hát miért nem az a kérdés fogalmazódik meg, mire fel verik a seggüket a földhöz, miért hisztiznek már több, mint egy hete, követelve az azonnali lemondását mindenkinek, aki csak az elmúlt 11 évben az egész Földön akár csak egy mosolyt eresztett meg Orbán felé?

„belehúz valami értelmetlen trollkodásba”
Jelen hsz-sorozatoddal éppen azt bizonyítod, hogy a teljes baloldal és támogató tábora trollkodik.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Hmm, ami történik arra nincs semmiféle mentség. Egy gerinces ember az elején megmondta volna, igen használtuk az NSO által kínált megoldás, soha nem használtuk az ellenzék és főleg nem újságírók ellen.

Ezzel szemben a "nem tudom", "nem vettünk",  "miért ne használna ilyet egy ország", "10 éve nem volt illegális megfigyelés"  terelések hangzottak el. Semmiféle nemzetbiztonsági érdeket nem sért annak kijelentése, hogy nem használtuk ez a szoftvert újságírók ellen, legfőképpen nem a már kiderült nevek ellen. Ezzel pont ki lenne fogva a szélből a vitorla. Szerinted miért marad el ez a kijelentés?

Ahogy én érzékeltem minden értelmes, jóérzésű ember (pártpolitikai vonzódástól eltekintve) gyomorforgatónak tartja ezt. Ez a sejtelmes kamuzás még csak ront a helyzeten. 

> minden értelmes, jóérzésű ember gyomorforgatónak tartja ezt

ugyananyira, vagy kevésbé, vagy jobban, vagy sokkal jobban, vagy sokkal kevésbé, vagy csak pont annyira, vagy egy picivel jobban, vagy egy picivel kevésbé, mint amikor az apró család oktatna demokráciára, jogállamiságra, sajtószabadságra, tisztességre, becsületre bárkit?

Azért, mert értelmes emberek nem alacsonyodnak le oda, hogy pártpolitikai üggyé degradált buzifelvonulást nézzek élőben (ami inkább DK/LMP/stb. fesztivál újabban), nem jelenti azt, hogy a buzilobbi irányából jövő fenyegetés nem valódi probléma.

amit beszoptatok :)

Ja, annyira, hogy ellentüntetés helyett inkább 1200 kilométerre áztatom a golyóimat a líbiai tengerben. :D Pontosan tudom, hogy nem ellentüntetéssel kell kihúzni az ilyesminek a méregfogát. Ha ellentüntető lennék, akkor semmivel sem lennék különb, mint azok, akik zöld műfasszal és a DK-bohócokkal az oldalán vonulgat.

trey @ gépház

Áááá, ilyenekkel csak összezavarod őket, sőt, megsértődnek, hogy bár egymást kizáró állítások, mégis a platóni ideák világában már bennük is megfogalmazódott ez a gondolat a mondat második feleként. Simán képesek a legegyszerűbb két tagmondatos mondatban leírni ezt a két állítást. In vivo láthatjuk, hogy a „múlta végképp eltörölni” valójába nem egy forradalmi program leírása, hanem a tapasztalataik összefoglalása a saját agyuk működéséről. A magukra terhelő múltat, az ezekről keletkező emlékeke AZONNAL törlik az agyukból.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Hmm érdekes, akkor most abban mérjük valamilyen ügy fontosságát hányan tüntetnek? Akkor a békemenet mindent visz. Tudod az a helyzet, hogy azért ez olyan helyen is ütött ahol fáj, legalábbis ezt tudom elmondani a pragmatikus Fidesz szavazók véleményéből a környéken. Többet veszítette ezzel a Fidesz mint amit nyert, nem mindenki rázza le magáról ezt az ügyet egyszerűen. 

A hazugságok sulykolása sokaknál működik, függetlenül a politikai szimpátiáktól. Mindegy, mi az, ha sokszor hallják, elhiszik, vagy legalább ott lesz a „ha nem zörög a haraszt…” hatás. A baloldal ezt jól tolja.

Pl. „közismert” „tény” (ezt sulykolják 11 éve), hogy a gyűlöletkampányt a Fidesz hozta a magyar politikai kommunikációba, mert a bolsi kommunikáció mögé be tudták tenni érvként, hogy a módszer kitalálója (vagy akit ennek mondanak) Finkelstein a 2009-10-es kampányban a Fidesz tanácsadója volt. Csakhogy Ron Werber már 2001 őszétől dolgozott az MSZP kampányában, míg Finkelstein csak 2008-tól a Fidesznek. A sulykolás sikerességét láthatod, hiszen a balos táborban azóta is így él a történet, annak ellenére, hogy pár éve már a valóságot is leírták pl. a Népszabóságban, de még a 444-ben is.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Na túlozz! :D A 444.hu FB-oldalán megjelent első bejegyzésben belinkelt cikk előképén a felvezetőben az olvasható, hogy A hétpárti tiltakozáson nagyjából ezer ember vesz részt, de egyre …”, de hogy „egyre” mi történik, már soha nem tudjuk meg, hiszen ha rákattintasz a linkre, a 444.hu oldalán már azt olvashatod, hogy „Úgy ötszázan gyűltek össze hétfőn, hat óra magasságában a budapesti Terror háza előtt”, tehát valószínűleg az ötszázas szám is amolyan elborult agyú bolsevik túlzás, jó, ha háromszázan lehettek, a környékről odacsődült vagy az életvitelszerű köztéri életmódot állandó környéki jelenlétével magvalósító „helyi” „lakosokkal” és a 4-6-os villamosról érkező, a tömeget jó bulinak gondoló zsebtolvaj sereggel együtt.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Te nem érted, mit jelent a bolsevik kifejezés. Éppen azt, ami ebben az ellenzéki kampányban is testet ölt. De ha te leírod, szerinted mit jelent, akkor én a (nem a mostani, hanem az elmúlt 11 évben) történtekből kimutatom neked az én verziómat.

Mi fáj? A logikamentes, szőke női szintet mutató ostobaság. Szerinted senki nem pörög, miközben de.

„Miért használsz indulatszavakat?”
Az alábbi mondatod fényében kissé nevetséges ez a kérdés.
„Egy gerinces ember az elején megmondta volna, igen használtuk az NSO által kínált megoldás, soha nem használtuk az ellenzék és főleg nem újságírók ellen.”
Mert valójában úgy kellett volna történnie, hogy „Egy gerinces ember az elején” BIZONYÍTÉKOKAT tett volna le az asztalra, gerinces ember tömege pedig ELVÁRTA volna ezeket a bizonyítékokat, nem pedig ezek nélkül hisztériáznának több, mint egy hete. Római jog alaptétele, hogy az bizonyít, aki állít valamit. Ezt mintha Bánáti is megfogalmazta volna az ATV-s beszélgetésben. De ti nem vártok el bizonyítékokat, ti a legpronyóbb, segg hülye hergelésnek is felültök. Két német újságíró két szójalatte között a Duna-parti sétány egy kávézójának teraszán „megvizsgálták” Panyi telefonját és nem csak azt állapították meg, hogy azt feltörték, de azt is, hogy a Pegasust telepítették rá. Persze.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

A bizonyíték az asztalon, jó néhány országban vizsgálatot indítottak ezek alapján a bizonyítékok alapján. Magyarországon összehívták azt a szervet aki erről érdemben tájékozódhat, de még arra is képtelen volt a Fidesz, hogy annyira együttműködjön, hogy elmenjen és hagyja a belügyminisztert elmondani amit akar. Nem lejt picit erősen az a leejtő ?

Még mindig összekevered az állítást és a bizonyítékot.

Mi az, ami az asztalon van?

Arról a nemzetbiztonsági bizottságról beszélsz, amelynek hibbant neonáci elnöke beszél hülyeségeket?

A kérdés inkább az, hogy a bizottság összehívása mennyiben tér el a médiahisztitől? A politikai pártok képviselői mennyiben IT-szakértők? Stummer, Molnár Zsolt és Ungár Péter. Még Stummer van a legközelebb a könyvtáros informatikus végzettséggel. De aligha valószínű, hogy szakértő a kérdésben. Molnár jogász, Ungár földrajz szakos.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Érdemes lenne 2 percet gondolkodni. A Nemzetbiztonsági Bizottság gyakorlatilag mindig azért volt, hogy a mindenkori ellenzéknek legyen egy minimális ellenőrző szerepe, mert ugye a szolgálatokat a mindenkori kormány üzemelteti. Ha szerinted ez felesleges, akkor pl. választásokat minek tartunk? Még a végén valaki más nyer… (ez veszélyes… Soros stb.)

Ha nem értesz valamit, kérdezz! Ne a nekem tulajdonított saját démonjaiddal harcolj! Bár harcolhatsz, csak ne tőlem várd a problémáid megoldását!

A bizottság rendszeresen ülésezik, az egyetlen célja a hirtelen összerántásának kizárólag az eddig semmilyen bizonyítékkal alá nem támasztott médiahiszti megtámogatása.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Baszki, mi a faszért kellene szóbeszéddel foglalkozni? Ennyi erővel a húgyagyú baloldal naponta háromszor fingja el magát ilyen szóbeszédeket eregetve, a kormány meg semmi mással nem foglalkozna, mint ez cáfolatával. Éppen az ilyen segg hülye emberek segg hülye akcióinak a kivédésére is van azon a bizonyítási kényszer, aki állít valamit. Éppen ezért van pl. mentelmi joga a segg hülye komcsi képviselőknek is, hogy ilyen biszem-baszom baromságokkal ne lehessen állandó reakcióra kényszeríteni. A baloldal támogatói egyenként tudják magukról, hogy a szándékosan hazug, suttyó uszítók közé tartoznak, aki tudatosan hazudnak, vagy a megvezetett, agyatlan hasznos hülyék közé. Neked is van lehetőséged.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

talán mert ezért kapják a nagy lóvét?
v. talán mert a fél világ mindenféle nyomozásokat indított, megvárják míg a körmükre ég?

és egyébként is mi a f@sz dolguk van, ha nem ez?
ibizán habonnyal elfüstölni a közpénzt?
v. az adrián luxusjachton kurvázni alkotmányos ktg-en?

egyébként te se jársz be dolgozni, ha nincs kedved? vagy ez nálatok hogy működik?
legalább jelenjenek meg, aztán vonuljanak ki, ahogy azt minden rendes esetben szokás.
de hogy még a választóikat is leszarják..

egyszerűen beszariak..

Konkrétan a kormány munkájának a része informálni az embereket arról, hogy hogy végzik a munkájukat.

A sajtónak meg eljuttani az az olvasóik kérdéseit a kormányhoz, és azon dolgozni, hogy arra minél gyorsabban minél pontosabb választ kapjanak.

Próbáld úgy felfogni, hogy az állampolgárok a munkaadók, a kormány az alkalmazott, talán úgy könnyebb lesz.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

„Jó néhány országban”

Pl. a franciáknál, ahol Macront hallgatták le? Kik is? A francia állam (tkp. maga Macron) vetetett egy kémszoftvert és lehallgattatta magát?

A Washington Post különösen cuki.

The phones appeared on a list of more than 50,000 numbers that are concentrated in countries known to engage in surveillance of their citizens.”

Érted? Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság megfigyeli az állampolgárait. És erről olvashatsz a WP-ben. Hogy mik vannak!

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ne haragudj, az eddigi megnyilvánulásod alapján teljesen felesleges, látszólag egy olyan korból származol ami ezt a kérdést maximum könyvben olvasta ezért nem volt ideje megcsömörleni tőle. Amikor a tömegek mesterségesen generált igényeiből a társadalmi rétegek kisebb résztvevőit elnyomva egy társadalmi változást kíván létrehozni. Lenin esetében  a kapitalizmus mint ellenség megszüntetése, és egy osztály nélküli társadalom volt, amit ő bolsevista hatalomnak hívott, ami valójában az ő "továbbfejlesztettése" az eredeti marxi tanoknak, azokra a tömegekre épített akiket a világháború megnyomorított, főként a hazatérő katonákra.

Ma Magyarországon kizárólag a kormány elvei érvényesülhetnek, mindig mindent jól és az emberek érdekében csinál, ami ezzel ellentétes, az nem kormánykritikus hanem hazaáruló, vagy a nemzetet támadó. Ennek alapeszméjét a "Nemzeti Együttműködési Rendszert" több mint 10 éve hirdette meg a regnáló párt, és az ideológusai szürke zónába tartozó eszközökkel gyakorlatban elfoglalta a gazdaságot, újabban az államot zsákmányolja ki (alapítványok) felkészülvén arra, hogy nem lesz meg az a törvényi felhatalmazás továbbiakban ami ezt a szürke zónás műveleteket tovább vihesse mivel a műveletlen tömegek populista manipulálásán alapuló pillanatnyi látszattámogatását erre használja.

A leninizmust sem azért utálták meg a tömegek, mert szar volt amit hirdetett, hanem azért mert voltak mellékhatásai mint minden gyógyszernek. 

Magyar narancs, kicsi sárga, savanyú, belül rohad.

Mivel teljesen feleslegesen írtam le, mert pihaszusszanyásni változást nem fog benned okozni, azért csak arra koncentrálj a "sokat érő" válaszodban kit tekintesz mensheviknek.

Cuki vagy. :D „Kissé” alálőtted a koromat, de sebaj! Azért hozod az egykori SZDSZ öntelt, pökhendi, lenéző stílusát, amelyet ezek az átvedlett bolsik máig ápolgatnak, annak ellenére, hogy a 22-23 évnyi káros tevékenységük során számtalanszor verték az orrukat a saját szarukba. Csak hogy ne vádolhass ferdítéssel, itt egy videó az SZDSZ-es ősbölények önvallomásával arról, hogy milyen dilemmában voltak az SZDSZ megalakulásakor, hogy milyen arcot mutassanak. Mert (szintén ezen önvallomás szerint) a nyugati liberalizmustól eléggé különböző „liberális” és a szocialista között vacilláltak, végül nem ideológiai okok miatt döntöttek a „liberális” mellett, hanem pusztán azért, mert éppen egy önmagát szocialistának hazudó komcsi rendszerből váltottunk. Külön érdekesség, hogy az SZDSZ kemény magja masszív és több évtizedes kötődéssel bírt nem csak a komcsi államhatalomhoz, de a komcsi ideológiához is. És nem pronyó KISZ alapszervezeti titkár szintjén, hanem még a rákosista, majd a kádárista államhatalom legfelsőbb köreibe való bekötöttséggel.

„Amikor a tömegek mesterségesen generált igényeiből a társadalmi rétegek kisebb résztvevőit elnyomva egy társadalmi változást kíván létrehozni.”
Mármint ez akar a bolsevizmus definíciója lenni? Mondhatnám, közelít, bár nem igazán értem a „társadalmi rétegek kisebb résztvevőit elnyomva” részt.
Kicsit egyszerűbb és tisztább: a bolsevik a munkásmozgalmon belül is egy törpe, de erősen agresszív kisebbség, amely erőszakos kommunikációjával és fellépésével a többség képviselőjének állítja be magát. A saját magukra alkalmazott megnevezés eredete pont ennek a viselkedésnek a tömény kivonata.

A Első kongresszus Brüsszelben, majd Londonban ült össze 1903. július 30. és augusztus 23. között, hogy egyesítse az erőket és az elképzeléseket. Ehelyett a pártban két kibékíthetetlen frakció keletkezett: a Lenin vezette bolsevikok (большеви́к, a "többség" jelentésű orosz bolsinsztvo szóból) és a Julij Martov vezetése alatt álló mensevikek (меньшеви́к, azaz "mensinsztvo", "kisebbségi").

Az elnevezések nem tükrözik a korabeli erőviszonyokat, hiszen valójában a mensevikek voltak többen. A nevek egyetlen szavazás eredményéből származnak: amikor a kongresszuson arról szavaztak, ki kerüljön a párt lapja, a Szikra (Iszkra) szerkesztőségébe, a bolsevik szavazatok kerültek többségbe, és aztán már az egész kongresszuson, és később is az ezen a szavazáson győztes oldalt nevezték bolseviknek, a másikat pedig menseviknek, az erőviszonyoktól függetlenül. (A mensevikek egészen az 1917-es orosz forradalomig többségben maradtak.)

Hogy Lenin mi ellen harcolt és minek nevezte a rendszerét, az nem a rendszernek nevet adó jelenség, a bolsevizmus definíciója, nem annak előzményeiről, keletkezéséről, hanem következményeiről, felhasználásáról szól. Ez a mondatod kb. olyan, mintha a demokrácia definícióját a sztálinista-rákosista „népi” fosztóképzővel ellátott létező államformából magyaráznád.

„ami ezzel ellentétes, az nem kormánykritikus hanem hazaáruló, vagy a nemzetet támadó”
Tévedsz, ahogy a suttyó bolsi-náci szivárványellenzék (itt is írhatnám, hogy tévednek, de inkább) hazudik. Ezek a jelzők kizárólag akkor és azért kerülnek elő, amikor egyértelmű, hogy a politikai frusztrációba belehülyült bolsi-náci szivárványkoalíció (mily’ véletlen!) külföldi, most éppen brüsszeli segítségért ácsingózik, külföldi segítséggel akar kormányt buktatni.

„az ideológusai szürke zónába tartozó eszközökkel gyakorlatban elfoglalta a gazdaságot…”, stb., stb.
Röviden: faszság.

„a műveletlen tömegek populista manipulálásán alapuló pillanatnyi látszattámogatását erre használja”
Ez tipikus a önhitt bolsik részéről. Ne haragudj, de honnan a geciből veszed ezt a beképzelt nagyképűséget, hogy lenézed az ország lakosságának felét? Úgy, hogy egyrészt ennek a felének egy jelentős részét meg kéne győzni arról, hogy a Kúrcsány és a bolgár tehén vezette bolsi-náci szivárványkoalíció jobb, másrészt ezen emberek jelentős része 2006-ban még Kúrcsányra szavazott, harmadrészt a bolsi-náci szivárványkoalíció szavazótábora pont ugyanolyan emberekből áll. Vagy szerinted a Kúrcsányra szavazók mind az MTA filozófiadoktorai? Kicsit vegyél vissza a nagy arcból!

„Lenin esetében  a kapitalizmus mint ellenség megszüntetése”
Érdekes, Lenin idejében az Orosz Birodalomban kapitalizmus, így a marxi értelemben vett proletariátus is alig volt. Olyannyira szűkében voltak ennek a proletárhatalom szempontjából elvileg fontos társadalmi csoportnak, hogy az évtizedekkel korábban Marx és egy orosz anarchista nő levelezésében először megjelent „leggyengébb láncszem” elmélet lett a „forradalom” alapideológiája. (Majd megkeresem ezt a levelesét.)

„pillanatnyi látszattámogatás”
Erre szokták mondani, hogy „addig állj egy lábon”. Három választást te hogy a faszba’ vagy képes „pillanatnyi látszattámogatás”-nak titulálni? :D

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Van egy tört verzióm, kell valakinek? keygen is van hozzá. :-)

1. Nem foglalkozunk pletykákkal.

2. Nem vásároltunk semmilyen kémszoftvert.

3. Természetes, hogy országok élnek olyan eszközökkel, mint a lehallgatás.

4. Természetes, hogy Magyarország külföldről vásárol kémszoftvert.

Hallottatok a békáról, ami alatt lassan melegszik a víz?

https://telex.hu/belfold/2021/07/27/szijjarto-peter-interju-nincs-abban…

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

ha abból indulok ki, hogy a konzultációnak nevezett nemzeti istencsapása, vagy az elektronikus jegyrendszer, vagy egyáltalán a kormányzati szoftverek milyen minőségben valósultak meg, - works for me :))) - vagy inkább milyen sikeresen lett elbaszva, akkor nem csoda hogy izraelből vesznek kémszoftvert, aminél eleve beárazták, hogy kilopja az adatokat a gyártó. :))

a választásban az is közrejátszott, hogy a gyártó már  addig is megengedte a jogtalan/jogosulatlan használatot.
alapfeltétel lehetett :))

Szerkesztve: 2021. 07. 28., sze – 10:07

van még egy kérdésem.

ha a magyar állam az általa elbaszott szoftver lukainak felfedezőjét, és vagy kihasználóját azonnal büntetőeljárás alá vonja, akkor vajon a majdnem mindenki által használt android, vagy az ios sebezhetőségét nyilvánvalóan haszonszerzés céljából kihasználó kémprogram gyártója miért mentesül ez alól.

persze mindannyian tudjuk a gyurcsány a hibás, meg a kettős mérce, meg hazaárulók, meg idegenszívűek, meg soros a válasz :))

"Az NSO elemzése szerint a magyar lakosság döntő többsége nem tart a Pegasus kémprogramtól".

Pegasus-ügy: Kálmán Olga a Fidesz beépített ügynöke

Az egész LOL, de ez:

"A poén azonban csak ezután jött, ugyanis arra már valószínűleg a Telex sem számított, hogy a baloldal végül a saját tényfeltárását akadályozza meg, pedig ez is megtörtént: „Az ellenzéki képviselők szerint a kormány szabotázsakcióval igyekszik megtagadni a válaszokat, és jogtechnikai eszközökkel igyekeznek megúszni a felelősségvállalást. Stummer [János (Jobbik), a nemzetbiztonsági bizottság elnöke – a szerk.] szerint ennek része az is, hogy az ügyészség nyomozást indított, amivel ellehetetlenítették, hogy parlamenti vizsgálóbizottság álljon fel. Erre csak akkor lesz lehetőség, ha az ügyészség nyomozása formálisan lezárul” – írta a portál a cikkében.

Az idézetből az következik, hogy Kálmán Olga egykori műsorvezető, aki jelenleg a gyurcsányista DK jelöltje az előválasztáson, Orbán Viktor beépített ügynöke a pártban.

Nézzék csak, ez Kálmán július 20-i posztja:

Na, ebből most már tényleg elég! Igaz, hogy újságírókat, ellenzéki politikusokat figyeltek meg, hallgattok le egy izraeli kémszoftverrel? Remélem, majd a bíróságon kiderül! A feljelentést megtettem” – írta Facebook-oldalán.

A lényeg tehát az, hogy Kálmán Olga feljelentése – és az emiatt indult nyomozás – miatt a baloldal nem kezdeményezheti egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. Vagyis ezzel a Telex és Stummer következtetése szerint ellehetetlenítette az ügy feltárását."

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 07. 28., sze – 20:16

Lazán kapcsolódik:

#Chatcontrol - az Európai Parlament elfogadta a tömeges megfigyelést lehetővé tevő irányelvet

^^ Szépen elfelejtettétek! Pedig még egy hónapja sem volt. :D :D :D :D Vajon Bródy "mindenholisottvagyok" János ehhez mit szólna?

Ennek fényében, írnom kellene Klára úrnak, hogy mit írtak vissza az EU-tól a feljelentésére. :D Gondolom, nagyon igyekeznek majd! Manfred Weber már vizsgálódna. Bár, hogy milyen alapon, azt még nyomozza :D

trey @ gépház

akkor még sincs diktatúra ? csak úgy kiadnak ilyen információt

- ja tudom, gyíkká változtatott, de már elmúlt...

kb. 400 ügyben indult embercsempészet miatt eljárás - ha minden sofőr mobiljában talált 1-2 számot lehallgatják és 10-20 kábítószer dealer/termelő, akit mostanság fogtak meg azok mobiljában is van pár sokat hívott szám - gyorsan össze jön az 8-900 törvényes lehallgatás.

For Whites Only meeting room!

Kétféle diktatúrát ismerünk a saját közelmúltunkból, a nácikét és a komcsikét. Melyikben kérhetett ki a parlamenti pártokkal, külön befolyásos médiával rendelkező ellenzék a titkosszolgálatok működéséről adatokat?

Nos?

Ne higgyetek el minden faszságot, amit kitaláltatok!

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

a pénz nagy úr!
pont a felzárkózásra, és a demokratizálásra adott pénzt sikkasztják el, ás hozzák létre belőle a diktatúrát:))
így csak fokozatosan lehet haladni, nehogy elapadjon a forrás, nem úgy mint az általad emlegetett 2 esetben, ahol lényegében egyik pillanatról a másikra jött létre a diktatúra.
nem kevesebb csalással, és hazugságokkal, és korrupcióval..

és teljesen mások voltak a körülmények, a lehetőségek..
azok más idők voltak..

de a módszer ugyanaz. a demokrácia játékszabályainak, és ellentmondásainak kiforgatása, meghekkelése, majd végül teljes eltörlése..

Ha már ilyen jól vázoltad mi a diktatúra (szerinted). Beszéljük meg, hogy egy értelmes ember nem hivatkozott eddig diktatúrára, hanem diktátorra, és diktatórikus politikára.

Jelenleg a kormánypárt szerint csak a NER létezik, ami azon kívül van az nincs. Ellenzékre nincs szükség (maga Viktor mondta "A T.ház ellenzék nélkül is működik"). Az ellenzék szerepét tudatosan szerepértékűnek degradálja, erre elő példa, hogy pártpolitikusból közjogi méltósággá "tett" a következőképp beszél (szerepe szerint pártatlannak kellene lennie)

"Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata. Ilyen értelemben semmiben sem különböznek Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől."

De elismerem, lehet róla valami tudomása, hisz pártfunkcionáriusként voltából eredően tanulta és gyakorolta is. Kérdés mennyire hiteles egy ilyen köpönyegforgató ember. De legalább jól lefesti mi az amit a kormány sugároz, alap nélküli páváskodás, diktatórikus törekvések, tudatos neglegció. 

Persze biztos van tucatnyi ellenpéldád ami igazolja nem így van.

Az ügyészség Pegasus szoftvert nem vásárolt, azt az ügyészség szervezeti egységei nem használták.

igazat mond, az állam vásárolta, és a szakszolgálat használja. az ügyészség csak 'megrendeli' a szakszolgálattól, a belügyminiszter által jóváhagyott megfigyelést. a szakszolgálat meg megfigyel.

nem hazudtak, mégis jogtalan amit művelnek.
maga a jogi eljárás ütközik nemzetközi egyezményekbe..
plusz a magyar állampolgárok kényes adatait külföldi szervereken tárolják..
- ilyen volt már amikor valami kérdőívet orosz kiegészítőkkel hoztak létre, és az eredmények orosz szervereken helyezték el -

"a levegőben lógó állításról?"

Mivel a kedvenc politikusaid minden alkotmányos módszerrel titkolóznak (lásd nemzetbiztonsági bizottság ellehetetlenitése), igy nem tudom, szerinted kin múlik hogy ne a levegőben lógjon? Te tényleg elhiszed hogy nincs ügy? Egyáltalán nem zavar hogy nyiltan és teljesen egyértelműen eltitkolnak egy ilyen súlyú ügyet?

Két nap alatt kipukkadt lufit látok. Külföldről - állítólagosan érintett országokból - milyen hírek jönnek e nagy ügy kapcsán?

Mit válaszolt az EU Klára asszonyság levelére? Ha onnan sem jött semmi, akkor most szemét az EU, mert nem lépett? Itthon milyen hatása volt? Utcára mentek az emberek?

Semmi.

Milyen ügy, kérdezem még egyszer?

Rákerestem a 444 főoldalon a "Pegazus" szóra. Talán ott ment legkeményebben az ügy meglovaglása (meglepően). 0 találat. Milyen ügy?

trey @ gépház

Miért hiszed, hogy egy miniszternek minden arra kellene minden idejét elbasznia, hogy a hibbant libbolsik bizonyítatlan ostobaságainak igaztalan voltát bizonygatja? BTW hasonlók miatt van ezeknek az idiótáknak is mentelmi joguk, különben minden, hozzájuk hasonló szerencsétlen faszfej naponta háromszor rángathatná őket bíróságokra.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

  • talán mert benne van a munkaköri leírásában?
  • és vajon honnan tudja előre, hogy nem lesz meg a létszám?
  • és vajon miért nincs meg a létszám, amikor a 'létszám'-nak is benne van a munkaköri leírásában, hogy legyen a munkahelyén időben.
    • de ha nincs ott időben, 'teljes menetfelszerelésben' miért nem vonják le a fizetéséből
    • vagy követelik meg rajta az orvosi/szülői igazolást
      • ha meg ilyen nincs, mikor kell felmondani nekik az igazolatlan hiányzások miatt

+ Gyuszk

Komolyan mondom, gyengeelméjűek vagytok. Ki a gecit érdekel, hogy összejött-e ez a bizottság, vagy nem, ha a bizottság összehívásának már eleve az az indítéka, hogy a kamu ügy fosát mindenkire fröccsentsék? Nincs bizonyíték, egy országgyűlési bizottság pedig nem arra van, hogy a frusztrált pöcsök és pinák újra elsivalkodják az agymenéseiket.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

komolyan mondom egy kőbunkó vagy, de ez a te magánügyed.. :))

ennek a menete, meg kell jelenni az ülésen, majd látványosan kivonulni az ülés megnyitása után.
demonstrálva hogy ők dolgoznak, jelen vannak..
jegyzőkönyv, tv kamerák, látványosság..
ez a politikai demonstráció megszokott, jelentőséggel bíró menete.

ha nem jelennek meg az csak azt jelenti, hogy leszarják az egészet választóstól, parlamentestől, szabályostól..
meg nekik aztán semmilyen szabályt nem kell betartani.

"Miért hiszed, hogy egy miniszternek minden arra kellene minden idejét elbasznia, hogy a hibbant libbolsik bizonyítatlan ostobaságainak igaztalan voltát bizonygatja?"

Van egy parlamenti bizottság amit úgy hivnak hogy nemzetbiztonsági bizottság (számos bizottság van). Az ilyen bizottságokra jellemző hogy a felelősöknek, tagoknak időnként (például ha összehivják), el kell menniük és beszélgetniük kell a témáról. Ezért kapták a tisztségüket és a fizetésüket.

Jellemezheted annak aminek akarod. Ha nincs ügy, ha csak a hibbant libsik képzelődnek, akkor miért nem zárták rövidre a fideszesek és hagyták a minisztert válaszolni, hogy nincs ügy?

Miért nem engedték normálisan megtartani a bizottsági ülést? 1 nap alatt le lehetett volna zárni az ügyet, kérdőjelek nélkül. De hát ugye nem ez történt.

Milyen csoportba teszel engem? Nem vagyok sem párttag, sem pártoló, sem propagandista, sem aktivista. Egy sima átlag állampolgár vagyok aki felhúzza a szemöldökét, ha gondok vannak. És kérdez, érdeklődik.

Remélem létezik a szemedben ez a csoport. Nem tudom kire fogok szavazni 22-ben. Még a fidesz is a kalapban van.

 

" mert ügyet csináltok abból, hogy nem mondták meg, hogy nincs ügy."

- bizottsági ülés megtart

- létszám rendben (ráadásul azt hiszem meg is volt az ülés, csak nem mentek el rá a kormánypártiak)

- kérdés, válasz

- köszönöm, viszontlátásra

1 óra alatt le lehetett volna zárni az ügyet. Nem zavar téged, hogy nem igy történt?

Abba a halmazba tartozol, amelynek tagjai értelmetlen és szánalmasan előadott felhördülésekkel akadályozzák a változást, ami után vágyakozva óbégatnak.

De, zavar. És az még jobban zavar, hogy a Fidesz számítása tökéletesen bejön. A hozzád hasonlók folyamatosan azzal vádolják a Fideszt, hogy azért csinál ügyeket, hogy elfedjen vele kellemetlenebb ügyeket. És működik. Mert ti működtetitek. Az ellenzék kénytelen foglalkozni a gumicsontokkal, ahogy a "kormánykritikus" és "független" sajtó is, de a magánembereknek nem kötelező, ők beszélhetnek a lényeges ügyekről. A HUP-on bárki bármiről nyithat topikot, ti mégis egyre inkább trey gumicsont-jellegű topikjaiba jártok szájjal fosni. Ezzel az a probléma, hogy ha hosszabb távon csináljátok, nehezen fogjátok lemosni magatokról, hogy nem egyedi esetekről van szó, hanem ez a színvonalatok, másképpen fogalmazva a HUP keretein belül a Fidesz transzparencia elleni törekvéseit jó kutyaként maximálisan kiszolgáljátok, aktívan, tettleg.

:)

Ez kurva jó, szóval a hozzám hasonló kérdezősködők miatt tartunk ott ahol tartunk!

Elnézést, nem tudtam hogy állampolgári kötelességem kussolni és mindent benyelni.

Húbazzeg, ez durva volt.

(ha valami más a mondanivalód, fogalmazd újra, elég nyakatekert gondolatmenet, miszerint az okozza a bajt aki kérdez róla...)

Tapsoljak a primadonna előadásodhoz, vagy elég, ha együttérzek veled és a környezetedben élőkkel?

Szerintem egyszerűen csak ostobán "gondolkodsz" a kérdés és a szereped kapcsán.

Én is ezt mondtam.

Szerk. a szerk.-re: (Sajnálom, hogy a történések ~megértése mellett a szövegértés sem megy. Állítólag tanulható. Javaslom.)

:)

Légyszives bő, magyar, egyértelmű mondatokkal fogalmazd meg, hogy mi a feladata szerinted egy átlagos magyar állampolgárnak egy ilyen ügy kapcsán. Hogyan viselkedjen, mit kérdezzen vagy ne kérdezzen, akár egy fórumon, akár a családi beszélgetések során, bárhol. Köszi.

Őszintén elszomorit, hogy ilyen gyorsan és érdemtelenül lesüllyedsz az útszéli beszólogatás szintjére. Értelmes beszélgetést vársz úgy hogy kutyázol, seggfejezel? Azt hiszed, ez előreviszi a világot? Azt hiszed, hogy annyira igazad van, nekem meg annyira nincs, hogy jogod van ilyen stilusban beszélni?

Akkor várod el Magyarország felvirágzását ha egy neked soha nem ártó random magyar emberhez odamész és fröcsögsz neki? Miközben azt se tudod ki az?

Na szevasz, szép napot. Ha ilyen primitiven gondolkodsz és nem adod meg a minimális, mindenkinek járó alaptiszteletet, akkor nem is gondolnám, hogy szükségem van a veled folytatott "eszmecserére".

A következő "sikeres" vitádhoz azt javaslom ne legyél ennyire rosszindulatú, add meg a tiszteletet, és magyarázd el normálisan, értelmesen, egyértelműen, akár több mondatban megfogalmazva hogy mit gondolsz és miben téved a másik. De ha csak a kötekedés a célod, és semmibe veszel másokat, meg nem is igen érdekel hogy mit gondolnak, akkor javaslom menj el a Borárosra vagy a Deák térre, kötekedj ott. Interneten könnyű "bátorkodni". A Borároson majd megtanitanak viselkedni. :)

Az intellektuális primadonna szerep is csak primadonna szerep. A normál jobban illett hozzád, de ez sem tűnik ordítóan idegennek, és a próbálkozást ez esetben is értékelem, ahogyan általában. Természetesen tőled/veled nem várok értelmes beszélgetést, de a lehetőségét nem zártam ki, bár többször okot adtál rá.

Eleget magyaráztam neked most és korábban, te pedig mindig ragaszkodtál a buta szerepedhez. Nincs ebben több, de köszönöm a gyenge belemagyarázásokat.

:)

Sokkal sikeresebb lenne a dolog, ha a hablatyolás helyett ennek nekifutnál újra: https://hup.hu/comment/2663484#comment-2663484

- magyarázd el részletesen a gondolataidat. Vezérelv: mások nem látnak bele, neked kell megfogalmazni

- ne kutyázz, ócsárolj, ne személyeskedj

- ne skatulyázz be közösen olyan csoportokba akik éppen idegesitenek (pl bizonyos ellenzéki körök engem is idegesitenek, mégsem választom azt a könyű utat hogy belebaszom a másik embert ebbe a bizonyos csoportba, és fröcsögök, hogy de utállak titeket)

- az vezéreljen hogy elmagyarázd a másik félnek a gondolataidat, és ne az, hogy okosabbnak, szebbnek vagy jobbnak tűnj

 

Az én véleményem továbbra is az hogy van ügy, amiről direkt nem beszélnek, és ez szerintem probléma. Nem kell vele egyetérteni, de a fentieket figyelembevéve beszélgess velem, különben az egész szart se fog érni, mint azt látjuk.

 

Hajrá, én optimista vagyok, mint mindig.

"Szerintem csak egy rakás szar volt."

Szerintem is, ne aggódj. Hiába kértem hogy beszélj értelmesen és tisztességesen. Én megtartom a gerincemet, és nem irok cifrákat neked, pedig ostoba seggfejnek neveztél.

Akinél ez része a normális emberi kommunikációnak, azt lógva hagyom. Nem egy hajóban evezünk. És szomorú, hogy ez a fórum nem dobja ki magából az ilyeneket.

Téged sem zavart, hogy amikor hirdetted az autódat, nem írtad bele a hirdetésbe, hogy sérült. Jeleztem, mire te – a transzparencia jegyében – azt mondtad, tájékoztatást adsz róla, ha elmennek megnézni. Vernyákolsz itt, miközben a magad hétköznapi szintjén sem voltál képes korrekt lenni, azután sem, hogy visszajelzést kaptál.

:)

Pl. azon múlhatna, hogy konkrét bizonyítékokat mutatnak be, nem kereszthivatkozású újságcikkeket.

Nem azt kell elhinni, hogy nincs úgy, hanem azt kellene BIZONYÍTANI, hogy van. Ezen felül minden csak érzelem vezérelte fröcsögés a részetekről.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Már vagy ikszedik napja nem tudjuk, whothefuckis Panyi Szabolcs, ki hallgatta le és mijafoszéris.

Felhábojító.

És ez a nyugtalanító, hogy a bátor nemzetileg elkötelezett szavazóközönség vigyázzba állva tiszteleg, ha úgy gondolja az ő érdekeinek ez jó mert az ő érdeke a haza érdeke. Olyan érzésem van mikor láttam május 1-én kis zászlókat lobogtató úttörőket. Nagyon impressziv.

Ilyenkor ezen embereknek teljesen rendben van, hogy -- bár nem csak magyar érintettje van, tehát nehéz "NERhaza" elleni támadásnak venni meg "politika hisztinek" deklarálni -- a nemzetbiztonsági bizottság ülését, a párt akinek a "Magyarország az első" bojkottálja. 

Pintér Sándor: elmondok mindent, de csak a nemzetbiztonsági bizottság előtt, egyébként államtitkot sértenék

Fidesz: nincs mit elmondani

Akkor most Pintér Sándor államtitkot sértett, vagy a Fidesz máshonnan tudja, hogy nincs látnivaló?

Tessék, lehet jönni a közhelyekkel "minden államnak van szüksége megfigyelésre", "ez csak egy kitaláció amit a ballib felfúj" stb, majd végig gondolni mekkora hiszti lenne ha csak a gyanúja (mindenfajta bizonyíték nélkül ami mostani esetben ugye van) felmerülne annak, hogy valakit a Fideszből lehallgatnak. Pedig hidd el lesz ilyen, ki fog szivárogni infó, és van bőven miről. Nem lehet 10 évig szorosan fogni egy ilyen csürhét, lásd az utóbbi pár év nagyobb botrányait.

Te itt valamit össze akarsz keverni. 

Arra van bizonyíték, hogy az adott szoftverrel amelyet csak kormányzati szerveknek adhatnak el lehallgattak magyar embereket. 

Egyelőre nem tudjuk melyik kormányzati szerv és milyen nációból tette ezt, de erre a Fidesz válasza a homokba dugom a fejem politika, lehet azért mert nem akarják hogy kiderüljön ki?

Ja jó, akkor jól értettem elsőre is, semmilyen bizonyiték nincs.

"lehet azért mert nem akarják hogy kiderüljön ki?"

Lehet. Vagy azért, mert nincs mi kiderüljön. Ha jól emlékszem azt már kijelentették, hogy nem vettek ilyen nevű szoftvert és nem is alkalmazták.

Ballibáink és exnácijaink hős csapata 1 hónapja bőszen keresi a beszerzések között (nem két ft lehetett, ha mégis megvették, nyoma van) de náluk is mintha csend lenne, nincs már akkora visitozás, lehet lassan leesik nekik, hogy megint árnyékra vetődtek.

"Ha jól emlékszem azt már kijelentették, hogy nem vettek ilyen nevű szoftvert és nem is alkalmazták."

De arra már nem emlékszel, ki jelentette ki, pontosan melyik szervezet nevében :)

Kicsit jobban kell a részletekre figyelni, és akkor rájössz, hol vertek át...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Arra van bizonyíték, hogy az adott szoftverrel amelyet csak kormányzati szerveknek adhatnak el lehallgattak magyar embereket. 

 

Erre semmilyen bizonyíték nincs még. Állítások vannak, szilárd hit van, bizonyítékok nincsenek.

De mégis whothefuck ez a Panyi Szabolcs és mijafoszért kellett lehallgatni?

azért furcsa, mert az állampolgárok kötelesek válaszóni a hatóság kérdéseire ilyen esetben, amennyiben tanúként, és nem gyanúsítottként  hallgatják meg őket,  addig az állam - miniszterek, államtitkárok ... - nem köteles erre?

elvárható, hogy a honvédelmi, a belügy, a szolgálatokért, és bármely miniszter meghallgatható legyen.

Köszi, hogy bemutattad hogyan működnek a titkosszolgálatok és mi az az államtitok ami MINDEN ORSZÁGBAN létezik. Még a demokrácia fellegváraiban is.

elvárható, hogy a honvédelmi, a belügy, a szolgálatokért, és bármely miniszter meghallgatható legyen.

Renden kívüliben? Ahhoz illene valamit letenni az asztalra. De, hát eddig semmi sincs. 

trey @ gépház

ezért van az, hogy nem bárkinek kell válaszolniuk, hanem a direkt erre létrehozott bizottságnak, amelyiknek a tagjait leellenőrizték, feleskették meg minden lópikula..

és a szoftver léte, ill megvásárlásának a ténye nem államtitok, ahogy a tankok, repülők, rakétarendszerek vásárlása, és megléte sem.

ezért van az, hogy nem bárkinek kell válaszolniuk, hanem a direkt erre létrehozott bizottságnak, amelyiknek a tagjait leellenőrizték, feleskették meg minden lópikula..

Akik szabadságon vannak, tekintve, hogy nyár van. Mi a komoly bizonyíték, ami miatt össze kellene rántani mindenkit azonnal a nyár derekán?

és a szoftver léte, ill megvásárlásának a ténye nem államtitok, ahogy a tankok, repülők, rakétarendszerek vásárlása, és megléte sem.

Az ügyészség már válaszolt. Gondolom, ott már visszajöttek a szabiról.

trey @ gépház

Az ügyészség már válaszolt. Gondolom, ott már visszajöttek a szabiról.

mit is? hogy nem tudnak semmit, nem az ő hatáskörük, különben meg forduljanak a a parlament honvédelmi bizottságához? :))

4 hónapja szabin van az egész kormány, minden miniszterrel, minisztériummal, egyetemben?
mégis mit csinálnak 4 hónapja?
ha nem tetszik nekik hogy az élet nem áll meg nyáron, nem miniszternek, hanem ápolónőnek kell menni...

ne ne ne! nem jó, a járványok sem várják ki a szabadságolás végét..

Értem a buzgóságod, de mi történ az ügyben külföldön? Mi ott az előrelépés? Mit szeretnél itt példaként állítani? Melyik országot?

Értem, hogy frusztrált vagy, nem robbant a bomba, csak egy kis puki volt, majd kiszállt a füst. Van ez így. Tessék komolyabb bizonyítékokat hozni, akkor majd a közvéleményt is érdekelni fogja a sztori.

trey @ gépház

Milyen NÉGY HÓNAPról delirálsz? EGY HÓNAP sem telt el, mióta a Telex.hu és a direkt36 előálltak ezzel a faszsággal.

Az a baj, túl sokat használod a !!!!444!!4!!44!! karaktereket, ezek szerint már az 1 helyett is inkább a !-et, talán így lett 4 az az 1.

Egyébként a nyári ítélkezési szünetről hallottál már? Ők sem ápolónők.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Renden kívüliben? Ahhoz illene valamit letenni az asztalra. De, hát eddig semmi sincs.

miért a zállampolgárokat nem renden kívül szokás ki- meg- lehallgatni?
vagy már ez a megszokott rend? - ez költői kérdés volt, és igen ez a megszokott rend ezekszerint -
az elég szomorú

miért a zállampolgárokat nem renden kívül szokás ki- meg- lehallgatni?

Tehát itt kellene azt bizonyítani valahogy, hogy jogszerűtlen lehallgatások történtek, ugyanis a jogszerű lehallgatás egy normál ügymenet a titkosszolgálatoknál. 

trey @ gépház

na egyre közelebb vagyunk. a bizottság feladata.

mivel az erre vonatkozó információk a szolgálatok kezében vannak, nekik kell felelni ezekre a kérdésekre, és az ellenőrzésnek alávetniük magukat.
ez egyébként a szokásos rend része, törvény van erre, és tanúvallomásnak számít. a hamis tanúzást, vagy tanúvallomás megtagadását pedig a törvény bünti ugye.

nem csak a 120. senki állampolgároknál..

„na egyre közelebb vagyunk”

Ez a hamis keretezés. Az alapsztorit sem tudják bizonyítani, emiatt felesleges úgy előadni, mintha ez a titkosság miatt lenne. Hiszen akik az ügyet elindították, azt írták: „A kutatás során számos olyan közvetett bizonyítékot is találtunk, amelyek arra utalnak, hogy a titkos megfigyelések mögött magyar állami szervek állnak.

Nosza, hol vannak ezek? Vagy hol van utalás arra, hogy a bizonyítékok vizsgálatának idejéig nem adhatnak további tájékoztatást? Vagy valami hasonló?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ott tévedsz, hogy téged tanúként nem bármilyen megalapozatlan feljelentés esetében hallgatnak meg, csak akkor, ha eleve van bizonyíték, így megalapozott a gyanú egy vizsgálat elindítására. Itt még mindig csak a vörös ködös vágyálmok vannak.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

A te állításod az: van bizonyíték, a miénk az: nincs bizonyíték. Te nem tudsz bizonyítékot mutatni, mit nem tudunk semmit sem mutatni, mert valaminek a nem létét nem lehet megmutatni.

Egyéb kérdés?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Whothefuck is Panyi Szabolcs és mégis mijafaszé kellett volna lehallgatni?

Oknyomozó újságíró, akinek voltak és vannak kormányzati és/vagy kormányközeli informátorai, a kormány vélhetően őket szerette volna azonosítani.

A probléma nem az, hogy a kormány szeretné tudni, hogy a soraiban kik azok, akik szivárogtatnak, hanem az, hogy ehhez milyen eszközöket használ fel és kiket hallgat le, ugyanis ezek nem nemzetbiztonsági szivárogtatások voltak, hanem kutyaközönséges korrupciókkal kapcsolatos információk...

Ott, hogy rajta van a telefonján egy olyan szoftver, ami amúgy nem lehetne rajta, és a kormánypárt a helyzet tisztázása helyett aktívan ködösít és akadályoz minden tényfeltárást, holott minden más ország már elég komoly vizsgálatokat indított az ügy kapcsán.

Egyébként pont ugyanez lenne a reakciód, ha nem a Fidesz lenne kormányon és fordított helyzet állna fenn?

Hinnye! Megbukott a kormány, az innen má tutibisztos.

Nem, de ahogy aktívan kerülik a témát, az nagyon látványos, amúgy az NSO is aktívan vizsgálja azt, ami a hívők számára fantazmagória vagy lecsengett ügy...

Már csak azt kellene talán tisztázni, hogy whothefuck ez a Panyi Szabolcs, mijafoszér is hallgatta le kicsoda?

Leírtam. Sőt, más is leírta. Arról meg nem mi tehetünk, hogy szövegértési vakfoltod és egyfajta valláskárosodásod van, ha a kormányról nem épp pozitív dolgok derülnek ki...

Értem,

Tehát az, hogy van egy lista amin vannak telefonszámok az nem igaz -> de igaz, persze bármit lehet tagadni, meg mondani hogy a lista fabrikált, vagy semmit nem mond. Ettől még létezik, ez önmagában csak egy lista, de bizonyíték része is mivel összerendel  információkat. 

Valamint az sem, hogy, hogy átvizsgálták az érintett és ismert személyek telefonjait, és arra való hiteles bizonyítékok vannak hogy a telefonokon sérülékenységet kihasználva felderítő tevékenység folyt -> el kell hogy keserítselek ez is igaz.

Mi az ami kétséges lehet: hogy ezt az adott személyek telefonjára a magyar állam valamelyik szervének megbízásából telepítettek megfigyelő eszközt. 

Szeretném kérni a fenti két bizonyíték cáfolását, és ne azzal légy oly kedves, hogy "ezek nem léteznek" mert létező dolgokról beszélek, és nem csak magyar érintettek tekintetében.

„mindenfajta bizonyíték nélkül ami mostani esetben ugye van”

Ez a feleslegesen hosszú írásod lényege. Egyben persze az is látszik, miért kellett ilyen hosszan írnod, hisz’ ezalatt is győzködted magad, hogy igazad van.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nos, azt gondolom nekem nem kell győzködnöm magam, hogy ha valaki hallgat akkor valószínűleg van olyan amit takargatnia kell. Itt is az zajlik, az egyetlen kétséges kérdésben az illetékes hallgat.

De ez mindegy is, nekem az a fura, hogy magatokat a hazát szerető embernek állítjátok be, adjuk meg hogy azok is vagytok. Kérdem én hogy tudtok azzal együtt élni, hogy ha nem a magyar állam hallgatta le ezeket a magyar személyeket nem mentek utána?

Csak jelzem, több nemzeti ügyészség jelenleg is vizsgálatot folytat ebben az ügyben külföldön ami szerinted a fantázia tárgya.

ha valaki hallgat akkor valószínűleg van olyan amit takargatnia kell.

Én is azt mondtam, hogy valószínűleg nem véletlen, hogy a "lehallgatott" újságírók nem azzal kezdték, hogy tisztázták: sosem szervezkedtek a magyar állam és/vagy szövetségesei ellen, és nem támogattak ilyen szervezkedést, és nem volt tudomásuk lehetséges szervezkedésről stb. Nem tudom, azóta kimondták-e nyíltan, hogy semmi ilyesmiben nem vettek részt, és egyáltalán nincs tudomásuk/sejtésük hasonlóról.

:)

És azt is mondtad, hogy bizonyítani a szervezkedést kéne, nem a nem szervezkedést... Egyébként erre reagáltam: "ha valaki hallgat akkor valószínűleg van olyan amit takargatnia kell". Szerintem egy "tényfeltáró" "újságíróban" kellene annyi igazságszeretetnek lenni, hogy transzparensen elébe megy egy ilyen lényeges kérdésnek. A kérdés lényeges, hiszen úgy van beállítva a történet, hogy a kasztjuktól örökölt ártatlan-érinthetetlen státuszú újságírókat figyeltek meg, nem pedig szervezkedőket.

:)

Először talán fel kellene állítani vádat, hogy szervezkedtek. Te állítod, hogy szervezkedtek? Még a teljesen debil propagandistáktól sem hallottam ilyet specifikusan ezekre a személyekre. De te biztos tájékozottabb vagy, áruld el ki vádolta meg őket szervezkedéssel?

Ha senki, akkor a senkinek nincs semmi bizonyítéka amit cáfolni lehetne. Milyen kitekert logika már, hogy ahol leírom, hogy 

1, van egy szoftver amit a fejlesztője kizárólag állami szervnek árul

2, van egy lista amin rajta vannak bizonyos személyek

3, ezen személyek telefonján ott van a bizonyíték, hogy megfigyeltek őket

A kérdés az ki és miért, a szánalom az, hogy itt a hazafiak egyenesen támogatják honfitársuk megfigyelését, gondolom a mellett a logika mellett ami itt is elhangzott "ha megfigyelték őket, biztos volt rá okuk". 
Na most akkor tisztázni kellene mi az állítás, használta az állam, de valószínűleg olyanok ellen akiket ő az állam ellenségének gondolt, vagy nem használta.

Azt, hogy kiderüljön használták-e és jogszerűen-e (ez lenne a nemzetbiztonsági bizottság feladata) azt minden erővel meg akarja akadályozni a kormánypárt. Ennek örülnek épp "hazafiaink".

Te pedig egyenesen valami kitekert logikával már azt követeled a meg sem vádolt alany védekezzen. Nagyszerű. Mi a következő? Csúnyán beszélt az oviban ezért közellenség? Rosszat gondolt a vezérről? Mond mi  a következő lépcső ebben a játékban?

Ne gyere nekem azzal, hogy te csak analógiát állítottál fel, mert nem így van, Pintér Sándor elmegy a bizottság elé, ott megkérdezik használta e a magyar állam ezt a szoftvert, igen-nem (nem kell bizonygatni, hogy nem), ha "igen" akkor az adott civil személyekkel szemben jogszerűen indított e vizsgálatot aki ezt végezte. Ha "nem" akkor hol tart a nyomozás, hogy hazánk polgárait ki figyelte meg.  Ez ilyen egyszerű. 

Úgy látom, a tisztességes logika nem erősséged. A "tényfeltáró" "újságíró" állított valamit (azt, hogy Pegasus volt a telefonján), amihez nem mellékelt megvizsgálható bizonyítékot. Nem csak bizonyítékot nem publikált, hanem bizonyítéknak látszó szakértői elemzést sem. Ebben történt változás az elmúlt időszakban?
A "tényfeltáró" "újságíró" erősen utalt arra, hogy a magyar állam figyelhette meg, de ezt ténylegesen bizonyítani nem tudta, sőt, még hitelesen alátámasztani sem, csak egy nem kizárható forgatókönyv szintjén volt képes felvetni. A magyar állam megfigyelésre felhatalmazott szervei törvényesen csak megfelelő gyanú alapján figyelhetnek meg magyar állampolgárokat, ha jól tudom. Ebből az következik, hogy a "tényfeltáró" "újságíró" gyanúba keveredett, vagy alaptalanul figyelték meg. Bármelyik is igaz, a "tényfeltáró" "újságíró" első mondata az kellett volna, hogy legyen, hogy semmi olyat nem csinált/tud/sejt, ami alapján törvényesen megfigyelhették volna. Ez nem védekezés lett volna, hanem az igazság kimondása. De a "tényfeltáró" "újságíró" számára nem volt fontos az igazság kimondása. (Ami nem is csoda, hiszen hozzá van szokva, hogy azt írja meg, amit a szivárogtatóktól kap. A szivárogtatás pedig mindig céllal történik, és a "tényfeltáró" "újságíró" csak egy szócső.)
Annyira hülye senki nem lehet, hogy elhiggye, hogy máshol nem figyelnek meg ugyanígy "tényfeltáró" "újságírókat". Ahol nem az állami erőforrásokat használják, ott profi cégekkel csináltatják meg. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az igazságnak nem kell kiderülnie. Ki kell. Csak véletlenül se játsszuk már a naiv hülyét, hogy itt valami orbanisztikus/keleti/illiberális/diktatórikus kuriózumot látunk. Valakinek kellett valamilyen infó, amit a "tényfeltáró" "újságírón" keresztül lehetett megszerezni, ezért megfigyelték. Vagy kamu az egész. Ennyi. "Tényfeltáró" "újságíróként" tessék publikálni az összes bizonyítékot. Ha nulla bizonyíték van, akkor meg nem kell csodálkozni, hogy sok a kételkedő.

Az meg ne legyen már meglepő, hogy a kormányoldal bojkottálta a bizottsági ülést. Ha van ügy, ha nincs, nekik nagyon hasznos, hogy a balfasz "kormánykritikusok" ezen a jelenleg feltáratlan marhaságon pörögnek ahelyett, hogy bizonyítottan fontos témákon járna az eszük. Másrészt az Index szerint "az ügy kapcsán többen [pl. Kálmán Olga (DK-s politikus)] feljelentést tettek, így saját maguk akadályozták meg a testület létrehozását. Az országgyűlési törvény szerint ugyanis olyan ügyekben, melyekben nyomozás folyik, nem folytathat vizsgálatot parlamenti bizottság." Pintér akkor sem válaszolhatott volna, ha teljes a létszám, és mindenki együttműködő. A Telex azt írta a dolog kapcsán, hogy a jobbikos bizottsági elnök rosszallotta, hogy az ügyészség nyomozni kezdett. Máskor meg az a baj, ha nem nyomoz. Ami egyébként jogos seggfájás a "kormánykritikusoknak", csak hát Kálmán Olgát vissza kellett volna fogni, hogy az ügyészség a Fidesz emberének feljelentése alapján kezdjen nyomozni. De ugye Kálmán még feljelentés-kiegészítést is tett, így a Pegasus kapcsán az ellenzéki összefogáson röhög az ország. Mert egyelőre semmi más nem biztos, csak az, hogy az ellenzék ezt a lehetőségét is elkúrta.

:)

Hát igen, ha az érvek elfogynak jön az hogy személyeskedsz majd terelsz. 

Még mindig az a baj, hogy te azt várod, hogy rábizonyítsák valamelyik ügynökségre, hogy ők végezték a megfigyelést, holott tudod, hogy ez ha lehetséges lenne akkor sem tudna működni. 

Aztán kevered a "kinek állt érdekében" kérdést a váddal, egy ilyen esetben mindig az a kérdés kinek állt érdekében, az áldozatok erről vélekedtek. 

Nevetséges, hogy egy eszköz nélküli hozzá nem értő laikustól kompetenciát vársz el minden témában, holott ezt azok részéről akik a szakmájukat gyakorolják nem tűnik számodra evidenciának.

Arról, hogy az állam újságírókat figyel meg, arról radikálisan más a véleményünk, de remélem azért tudni véled, hogy a valódi célpont ilyenkor nem az újságíró maga, hanem azok az emberek akiktől az értesüléseket szerzi. Na most egyik sem államellenes cselekedet, ilyen módszereket bevetni nem etikus, és megkockáztatom, lehet törvénytelen is bizonyos esetekben.

Az is nagyon mókás mikor belekevered a megszületett feljelentéseket, időrend:  Meghirdetik a nemzetbiztonsági bizottság ülését, Fidesz jelzi nem megy el, majd több feljelentés születik elsőként Tényi István részéről, igen itt már mindegy, hogy tesz e más is feljelentést vagy sem. Megvolt a nemzetbizottsági ülés, Pintér Sándor elment, Fidesz nem ment el, tudatosan és látványosan bagatelizál. 

Nem biztos, hogy én akarom ezt máshogy látni ami, legalábbis a tények eléggé erre mutatnak.

„azt várod, hogy rábizonyítsák valamelyik ügynökségre”

Lófaszt! Minden normális ember azt várja, hogy ha állították, van bizonyítékuk, akkor mutassák meg azt a bizonyítékot arra, ami a gyanújuk. De ilyet nem mutattak. Nem mellékesen ha bármit is mutatnak, az még nem biztos, hogy arra bizonyíték, a magyar állam csinált valamit, csak arra, valami történt. Hogy mi, azt meg ugyanúgy nem újságíró fogja megmondani, de még csak nem is parlamenti bizottság, hanem rendőrségi, ügyészségi nyomozás, majd bírói ítélet.

De ti itt egy hónapja a Virág elvtárs-féle vádiratot jogerős bírói ítéletként hirdetitek.

„időrend:  Meghirdetik a nemzetbiztonsági bizottság ülését, Fidesz jelzi nem megy el, majd több feljelentés születik”

Stummer hivatalosan csak 21-n jelentette be, hogy összehívja a bizottságot. Lehet, nem tudja, hogy egy FB poszt az nem hivatalos bejelentés. Ezek a mai fiatalok!

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

"Lófaszt! Minden normális ember azt várja, hogy ha állították, van bizonyítékuk, akkor mutassák meg azt a bizonyítékot arra, ami a gyanújuk. De ilyet nem mutattak. Nem mellékesen ha bármit is mutatnak, az még nem biztos, hogy arra bizonyíték, a magyar állam csinált valamit, csak arra, valami történt."

Ha lassan végigolvasod ezt, te is érzed benne az ellentmondást?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Attól, hogy valamit, esetleg akár a Pegasus nyomait megtalálják egy telefonon, még nincs bizonyítva, hogy azt a magyar állam akármelyik szerve használta. Az alapállítás: a magyar állam a Pegasus-szal feltörte magyar újságírók telefonjait és lehallgatta azokat. Ez nem egy állítás, hanem (szőrszálhasogatás nélkül) három. Mindhármat kell bizonyítani ahhoz, hogy a teljes mondat igaz legyen. Attól, hogy egy igaz (újságírók telefonjait feltörték), a másik kettő nem lesz igaz automatikusan.

Érthető?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Egyelőre a botrány ott elakadt, hogy az sem világos, hogy ennek a Patyi nevű embernek van-e telefonja, nem hogy feltörték volna. Ráadásul azt sem tudjuk, hogy ki ez a közfasz, aki magát egyébként valami újságírónak nevezi.

Ehhez képest az összes többi állítás bizonyítása is elmaradt. Kurva ciki az egész.

"még nincs bizonyítva, hogy azt a magyar állam akármelyik szerve használta."

Nos igen, valószinűleg valamelyik másik állam figyelte meg a fidesz-kritikus magyar újságírókat, mert miért ne. 

A magyar kormány addigi ovis titkolózása, máshová mutogatása és alibista mellébeszélése is erre mutat.

Illetve ha fel is törte a magyar álllam a telefont, tuti nem azért, hogy lehallgassa (hogy ezt a két dolgot miér válaszottad ketté, az még az eddigieknél is nagyobb rejtély)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pelikán József: Aztán az se stimmel, hogy Dániel elvtárs beugrott a Dunába és a víz alatt beszélgetett az ellenséges békaemberekkel a mi nagy vezérünk és a többi elvtárs meggyilkolásáról. Mivel Dániel elvtárs egy harcsa után szaladt és úgy esett bele a Dunába.

Tusinger elvtárs: Látta maga azt a harcsát?

Pelikán József: Nem láttam.

Tusinger elvtárs: Na látja! Akkor mit kritizál?

"Kibaszott fárasztó ugyanazokra a faszságokra válaszolni."

Ez van, ha dolgozik benned a kognitív disszonancia. És egyre csak nehezebb és fárasztóbb lesz összeegyeztetned a dolgokat a fejedben a dolgokkal a fejeden kívül.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A k. g. nálatok dolgozik, hiszen bennetek kelt feszültséget, hogy egy kamuhírről nem tudjátok elfogadni, hogy kamu, ezért mindenkire köpködtök, akinek szerintetek válaszolnia kellene a bizonyítatlan állításokra.
Hogy én unom, hogy ugyanazokat a faszságokat kérdezitek újra, az nem k. g. Először pl. törekedhetnél arra, megértsd, mi az a k. g..

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ha nincs bizonyíték, de van konkrét tudáson alapuló állítás. Akkor az számomra azt valószínűsíti, hogy a tényfeltáró olyanokkal van hivatalos kapcsolatban, akik konkrétan tudhatják mindezt. Azaz a tényfeltáró újságíró beszervezett ügynök. (Ja és annyira buta, hogy kiveri a palávert, és ezzel magát is lebuktatja. - És persze akkor már jogos is volt a nemzetbiztonsági szempontú megfigyelése...!)

>> van egy szoftver amit a fejlesztője kizárólag állami szervnek árul

a cég saját állítása szerint

ugyanez a cég azt is állítja, hogy nagyságrendileg sem használták annyi esetben a "szoftvert" mint a híresztelésben szerepel, illetve azt is állítja, hogy nem használták olyan célokra a "szoftvert", ami a híresztelésekben megjelent

valamiért csak az egyik állítását csemegézted ki a cégnek

Pl. annyival, hogy a "tényfeltáró" "újságíró" saját magát is lehallgathatta. Nem mintha kellene valódi Pegasus-támadás ahhoz, hogy a Pegasus nyomainak vélt adatok egy telefonra kerüljenek. Ahhoz meg végképp nem kell Pegasus-támadás, hogy valaki azt mondja, a telefonján ott voltak a Pegasus nyomai, de már nincs meg a telefon vagy teljesen újrarakta a rendszert.

:)

Nem ironizáltál, komolyan gondoltad.

Nos, akkor egy kanyar az elejére. Ha „tényfeltáró” „újságírók” azt állítják, történt valami, valaki csinált valamit, az a valaki bizonyítsa be, hogy nem csinálta azt, amit ő állít, akkor ez pont ugyanaz a helyzet. Csak ti annyira belehülyültetek az O1G-be, hogy ezt nem bírjátok belátni.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ugye milyen gyorsan fordul a szélkakas? Persze, tudom, azért ironizáltál, mert bolond ironizált. Vagy legalábbis remélem, hogy te is ironizáltál.

Mert az látszik, hogy willy annyira elborultan részrehajló libbant, hogy ő egyáltalán nem ironizál.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

„Csak jelzem, több nemzeti ügyészség jelenleg is vizsgálatot folytat ebben az ügyben külföldön ami szerinted a fantázia tárgya.”

Az a lehetőség eszedbe jutott, hogy ott mutattak is bizonyítékot? Vagy ez teljesen lényegtelen, mellékes körülmény?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

senkinek nincs semmi bizonyítéka amit cáfolni lehetne

Ez az állítás igaznak tűnik.

Mégis, honnan lehetne megtudni, hogy kijatosz az a Panyi Szabolcs és ki, miért is akarta volna lehallgatni? Annyi jólértesült ember között cinkos, aki néma.

Szerkesztve: 2021. 10. 27., sze – 17:00

Ha már van ilyen topic, feléleszteném. - Az eltelt idő alatt változott-e valamit a helyzet, tudtok-e korrekt detektálásról, eltávolítási lehetőségről? Melyik az esetleges Androidos biztonsági szoftver, amelyik hihetően detektálja, le tudja szedni ezt a "szoftvercsodát"? - (esetleg hasonló más szoftver-megoldásokat.)

Tartósan képes-e valami távol tartani az újabb próbálkozásokat?

Van-e az MVT-n kívül más lehetőség? ("Az Amnesty International Security Lab fejlesztette ki", - nem tartom a forrást túl megnyugtatónak...)

ESET, bárki?

Bizonyítékokat már sikerült publikálni? A lehallgatottak kijelentették egyenesen és konkrétan, hogy semmi olyasmiben nem vettek részt vagy nem volt tudomásuk róla, amiért az összes-, általuk nyugatinak tekintett országból legalább egyben nem figyelhették volna meg a telefonjukat?

:)

Mint tudjuk az összes kérdés rendezéséhez meglett volna a megfelelő fórum, amit véletlenül direkt nem tartottak meg. Nem tudok mit hozzátenni. Majd a választások után talán működni fognak megfelelően a parlamenti bizottságok (mindegy, ki kormányoz ebből a szempontból).

Nem, nem ez történt. Igen, megtartották. 6 percig tartott, és határozatképtelen volt.

Az ülés jegyzőkönyve: https://www.parlament.hu/documents/static/biz41/bizjkv41/NBB/2107261.pdf

Ugyanez újságírónyelven: https://index.hu/belfold/2021/07/26/nem-tartott-sokaig-a-pegasus-ugyben…

Lényegében megcsinálták a papirmunkát majd hazamentek. Nem tudom az index miért mondja hogy a miniszter elment (talán az ajtóig igen, de be már nem), mert a jegyzőkönyv szerint nem volt ott.

"Megtartották, de a választópolgár számára nem derült ki semmi, hiszen titkosították az elhangzottakat. "

Az ülés nem volt zárt, igy a választópolgár megismerheti a fenti jegyzőkönyv tartalmából is, hogy mi történt.

Miért terjesztesz ilyen fals infókat?

Mi a hír? Hogy Kósán keresztül beismerték, hogy a magyar titkosszolgálatnak van Pegasusa? Szerintem az a dolga, hogy legyen neki Pegasusa, ha a Pegasus jó eszköz. Mi a bizonyíték arra, hogy a magyar titkosszolgálat figyelte meg a kiszivárgott listán szereplő magyarokat, és ha megtette, mi a bizonyíték, hogy nem volt jogilag és morálisan is helytálló oka rá?

:)

Nos igen, biztos valamelyik másik ország figyeltette meg a fidesznek kínos oknyomozó újságírókat... a magyar kormány idóta reakciója meg valójában csak színjáték volt. 

Valójában mindenki hazudik a sztoriban, csak a fidesz nem.

így volt. tuti.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Amennyiben a "kormánykritikusok" megelégszenek a látszattal mint színvonallal, akkor biztos nem furcsa számukra, ha valaki annak látja őket és tevékenységeiket, aminek látszanak. Én egy a Fideszt meghaladó közösségnek szeretném látni őket, de csak Fidesznek látszanak.

:)

Kósa Lajos, a Honvédelmi és Rendészeti bizottság elnöke Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatása után újságíróknak beismerte, hogy a Belügyminisztérium vett az izraeli Pegasus kémszoftverből, amivel kormánykritikus újságírókat és aktivistákat hallgattak le – írja az ATV.

Hogy ez a rohadek Telex mindig csak akadekoskodik: 

Semmilyen információval nem rendelkezik „erről a vélelmezett vagy valós adatgyűjtésről” Szijjártó Péter külügyminiszter, legalábbis ezt a választ adta, amikor a Telex újságírója egy komáromi V4-es sajtótájékoztatón feltette azt a kérdést, hogy megvásárolta-e a magyar állam vagy bármelyik állami hatóság, szakszolgálat az NSO-tól a Pegasus nevű kémszoftvert.

Innen: https://index.hu/belfold/2021/07/19/szijjarto-peter-pegasus-nso-informa…

Ami azért szomorú, mert elolvastam az ATV hírét, amiről a Telex ír, de abban semmi olyasmi nincs, amit a Telex "újságírója" vizionál.

Viszont benne van, hogy:

Az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat - mondta Kósa Lajos a bizottság fideszes elnöke újságíróknak. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság minden tagja - így az ellenzékiek is - betekinthetett és be is tekintett ezekbe az iratokba.

trey @ gépház

"bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel" - Amit a jelen rendszerben nagyjából szakmányban adnak ki. Igaz, hogy mikor és hány darabot, milyen céllal, az nemzetbiztonsági okból titkosítva van, ergo senkinek semmi köze hozzá. Ráadásul a jogi környezet gyakorlatilag bármilyen indoklással megengedi a megfigyelést.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság minden tagja - így az ellenzékiek is - betekinthetett és be is tekintett ezekbe az iratokba.

Tehát, az ellenzék arra jogosult tagjainál ott van az információ. 

trey @ gépház

Miután csütörtökön meghallgatta a Honvédelmi és Rendészeti bizottság a Pegasus-ügy kapcsán Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK-főigazgatóját, Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke újságíróknak elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezett az izraeli kémszoftverből, de ebben nem lát kivetnivalót.

Stummer Jánosnak, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint Kósa Lajos ezzel minősített információt hozott nyilvánosságra, ezzel pedig a Büntető Törvénykönyv 256. paragrafus (1) bekezdés alapján minősített adattal való visszaélést követett el, amely a jogszabály szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Innen: https://alfahir.hu/2021/11/04/stummer_janos_kosa_lajos_pegasusbotrany_m…

Szegeny Kosa akkor mit mondjon? Korabban az orokosno, most meg a parttarsai vettek hulyere? 

Ez így van minden országban. A nemzetvédelmi kérdések nem tartoznak egyetlen országban sem a nyilvánosságra. A németek is megvették a Pegazust (hónapokkal később kibökték), de nem közöltek semmit a felhasználásáról, csak annyit, mint itt: a jogszabályoknak megfelelően és azokban rögzített módon használták fel.

Amire te itt rácsodálkozol, az a normál ügymenet.

trey @ gépház

Megjelent a hozzászólásod, nem? Miért más hibája, hogy lusta vagy több hozzászólást írni, értelmeset meg pláne?

Azért az sem semmi, hogy a Telex ennyire nyíltan hazudik: "A program felhasználása a gyártó előírásai szerint kötött: a terrorveszély, illetve a szervezett bűnözés elhárítására lehet használni. Egy 17 szerkesztőségből álló nemzetközi újságírócsapat azonban kiderítette, hogy a szoftvert Magyarországon és több más országban ettől eltérő célra is felhasználták, például újságírókat, üzletembereket, ügyvédeket, illetve politikusokat figyeltek meg a segítségével az elmúlt években."
A telexesek szerint üzletember nem lehet tagja/segítője a szervezett bűnözésnek. A telexesek szerint ügyvéd nem lehet tagja/segítője a szervezett bűnözésnek. A telexesek szerint politikus nem lehet tagja/segítője a szervezett bűnözésnek. Ja, és persze minden újságíró patyolat tiszta. Azzal talán nincs probléma, hogy a Telexnél hazudnak, hiszen előtte is ezt csinálták, miért változtak volna meg, de kicsit elszomorít, hogy a haladó, igazságszerető "kormánykritikusok" nem kérik ki maguknak a Telex viselkedését.

:)

Nem érdemes összekatyvaszolni, hogy politikusok politikusok ellen használják eszközként a szakszolgálatokat, vagy a szakszolgálatok próbálják végezni a saját dolgukat önállóan. Ha jól értettem ezúttal ráadásul nem is volt politikus a feltételezett megfigyeltek között :).

De persze szokás szerint lószart a körtével elvégre mindkettőt meg lehet enni..

**

https://www.valaszonline.hu/2019/04/17/gyurcsany-szilvasy-oroszok-titko…

^^ halkan kérdezem csak, hogy a tisztakezű trójai "demokrata" és ölebe hazaáruló tevékenységéről  mi a véleményetek?

Bocs, de tényleg nem érted, hogy az a bajunk, hogy olyan civil személyeket hallgattak le akik nem voltak semmiben érintettek, cserében érdeklődésre tartott számot honnan szerzik az értesüléseiket, ezért a kapcsolatok alapján behúzták őket a megfigyeltek körébe, hogy anyagot lehessen gyűjteni?

1. Nincs bizonyítékod arra, hogy milyen ország titkosszolgálata figyelte meg azokat a magyarokat, akiknek talán Pegasus volt a telefonján, és akiket talán megfigyeltek (az érintettek elérhetővé tették már a lehetséges bizonyítékokat, vagy legalább megvizsgálta a készülékeiket független szakértő?). 2. Nincs bizonyítékod arra, hogy kit figyeltek meg a magyar titkosszolgálatok, és miért, és milyen eszközökkel. 3. A Pegasusszal állítólagosan megfigyeltek egy része nem állítja magáról, hogy ártatlan.

:)

Bocs, ez melyik stáció? 

1, Először az volt, hogy ők nem használják ezt a szoftvert -> kiderült de

2, Aztán nem mondták meg, ki volt a beszerző, amit nem vettek meg,  mivel ez is nemzetbiztonsági kérdés -> mégis kikotyogják

3, Akkor ugye az volt soron, hogy a törvényes lehallgatások voltak -> ma arról beszélt a kormányszóvivő (én nehezen hiszem a szavait, rád bízom te mennyit) hogy hát lehetnek a panaszokban valami, de ez olyan mikor azért hallgatnak le valakit mert kapcsolatban áll valaki mással aki viszont célkeresztben van

Tehát akkor úgy gondolod, hogy az teljesen rendben van, hogy ha én mint lehallgatási engedély kérelmező az eredeti célszemély mellé felvetetek pár másik személyt, tök véletlenül szinte csak olyat aki a regnáló kormánnyal kritikus és munkája révén valószínűsíthetően rengeteg emberrel áll kapcsolatban? Ugye megsemmisítettek minden nem releváns gyűjtött infót?

 

Fejlődhet még ez még tovább hidd el.

Erről jut eszembe, Kovács "Na de sikerült?" Zoltán esete: https://www.youtube.com/watch?v=KaQlO8LQ8mM

Ez nálad az agyhalál egy előrehaladott stációja lehet.

1, Valamit kénytelenek használni. Szerintem tagadni kellett volna. Kósának meg mehetne egy jelzésértékű fél év letöltendő.

2, Szerintem tagadni kellett volna. Kósának meg mehetne egy jelzésértékű fél év letöltendő.

3, Tudomásom szerint a célpontnak az emberi kapcsolatain keresztül történő megfigyelése megszokott gyakorlat.

Nem, én úgy gondolom, hogy nem érted, amit a Telex és a 444 leírt neked. Javaslom, olvasd el az összes írásukat a témában, és meg fogod érteni.

Jelenleg nincs bizonyíték rá, hogy törvénytelenül jártak el. Ellenben egyes újságírók az eddig megismert információkból következtetve ténynek állítanak be bizonyos dolgokat. Lehet, hogy nem tévednek, de bizonyítékuk nincs.

Összegzem, mert úgy érzem, még mindig bonyolult neked: egyelőre nem tudhatjuk biztosan, mit csinált a titkosszolgálat, kinek az utasítására, milyen céllal és milyen eredménnyel, de azt tudjuk, hogy a kormány hülye volt ahhoz, hogy tagadjon, tagadjon, tagadjon, és amit még biztosan tudunk, hogy egyes "független", "objektív" médiumok hazudnak nekünk. Erről jut eszembe, hogy ugyanazon médiumokban hazudnak nekünk az újságírók, amelyek azt propagálják, hogy az újságíróknak érinthetetlennek kellene lenniük.

:)

Mindig biztos jele a mondanivaló gyengeségének ha valakinek személyeskedésre kell fordítani az energiáit...

Az érveidről pedig.

Tök rendben van, ha a célszemély mellett az egyébként teljesen lényegtelen kapcsolatot is lehallgatják és annak minden mozzanatát. -> na bravó

Illetve látszólag tudomást sem veszel arról, hogy az egész szálban azt kifogásoltam hogy azokat nem tájékoztatják a tényekről akik erre jogosultak. 

Hogy lehetett volna ezt jól kezelni?

1, Elmenni az első lehetséges alkalomra amit a NB meghirdetett (3 napon belül)

2, Ott teljes tájékoztatást adni, majd kijelenteni, hogy vizsgálatot indítottak, hogy történhetett e visszaélés

3, Mikor a vizsgálat véget ért akkor a kijelenteni, hogy a megismert listán lévő emberek lehallgatásával kapcsolatban nem történt semmilyen törvénytelenség.

Ezzel szemben a következőt tették:

1, tudatosan blokkolták az NB munkáját 

2, kijelentéseket tettek hogy a lista tartalma kacsa

3, egyetlen szajkózott állítás az volt, hogy minden törvényes volt. 

 

Ebből ugye azóta kiderült, hogy a lista nem kacsa, a szajkózott védekezés pedig több helyen inog, mivel egy engedélyezett lehallgatás automatikusan nem lesz törvényes.

Én a helyedben erősen koncentrálnék majd még következő időszak fejleményeire. Lehet tanulságos lesz. 

Állítólag ~mindig személyeskedem. Ha részletek érdekelnek, kérdezd pl. TCH-t.

Ha jól tudom, a visszamaradt nyomok alapján arra következtettek, hogy az ismeretlen titkosszolgálat alkalomszerűen használta a Pegasust, vagyis ezzel az eszközzel nem volt "minden mozzanat" megfigyelve.

1, Ezzel kapcsolatban a feljelentőket kérdezd.

2, Milyen kijelentéseket tettek?

3, Jelenleg nincs rá bizonyíték, hogy törvénytelen volt. Főleg, hogy állítólag kb. bármilyen alapon lehet megfigyelésre engedélyt kérni és kapni, törvényesen (ellenzékiek mondták, tehát biztos igaz).

Valószínűleg nem tanulságos lesz, hanem csak a szokásos. Olyannyira, hogy a "haladó", "tiszta", "független", "objektív" "újságírók" sem fognak elnézést kérni az olvasóktól a tényekkel alá nem támasztott gondolataik tényként való közlése miatt.

:)

Szerkesztve: 2021. 12. 03., p – 13:42

Bohózat folytatódik (kiemelés tőlem):

Le lehet zárni a vizsgálatokat a Pegasus-ügyben, már csak az Amnesty Internationalre várnak – mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a hvg.hu-nak. Kifejtette: szerinte az Amnesty nem működik együtt velük, és nem adták oda azt a háromszáz tételes telefonszámlistát sem, amelyben felsorolták, kiket hallgathattak le a Pegasusszal.

Korábban az Amnesty International technológiai részlege, a berlini Security Lab vizsgálta meg a lehallgatott telefonokat, és ők azonosították a Pegasus nyomait. Péterfalvi Attila szerint most azonban nem adják nekik át, holott erre szükség lenne, hogy egyenként utánajárjon a megfigyelések jogszerűségének.

[...]

Demeter azt is elmondta, hogy azóta volt még két hasonló levélváltásuk: Péterfalvi Attila újra és újra a listát kérte, ők pedig újra és újra közölték vele, hogy nem tudják átadni azt, ami nincs náluk.

Link:  https://index.hu/belfold/2021/12/03/peterfalvi-attila-nemzeti-adatvedel…

trey @ gépház

Ez gondolom véletlenül maradt ki :D :D :D 

" Mi nem vagyunk adatkezelők, nincs nálunk a lista, és nem is volt, állította, hozzátéve: ezt megírták Péterfalvi Attilának, illetve megadták neki a nemzetközi központjuk, a londoni iroda elérhetőségeit, javasolva, hogy ott próbálkozzon.

Demeter azt is elmondta, hogy azóta volt még két hasonló levélváltásuk: Péterfalvi Attila újra és újra a listát kérte, ők pedig újra és újra közölték vele, hogy nem tudják átadni azt, ami nincs náluk. Hozzátette: tudomása szerint a NAIH-elnök mindmáig nem vette fel a kapcsolatot a londoni irodával, ahonnan elkérhetné az adatokat."

Tehát Péterfi pontosan tudja hogy hol kellene érdeklődni, de csak azért is ott kérdezősködik, ahol mondták, neki, hogy nem ők kezelik az adatokat.

Most akkor direkt szabotál, vagy ekkora idióta ez a Péterfi?

(az a jó, mikor egy idézetet linkelsz be, hogy pontosan lehet tudni még a rákattintás előtt, hogy a lényeget kihagytad :D :D :D )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

seems legit :D :D :D

Pont ide nem jutott el a lista, ahol a legnagyobb balhét akarták csinálni belőle, csak nem jött össze.  :D :D :D

Hallod, a Amensty Magyarország nem tudná elintézni egy levélben, hogy küldjék már át Péterfalvinak a listát?

BTW: ha egy kérdést küldök egy Soros NGO magyar irodájának, az nem hivatalos kérés a szervezet felé? Mi kellene, hogy az legyen? Le legyen fordítva angolra?

Vagy mivel szeretnél takarózni?

trey @ gépház

Abban milyen személyes adatot vizionálsz, egy olyan levélben hogy:

From: AI magyar iroda

To: AI HQ

 

Sziasztok,

Írt (lásd lejjebb) ez a Péterfalvi az irodánknak, hogy adjuk át a Pegazus listát, de az mint tudjátok ;) :D nincs nálunk ;) ;) ...

Dobjátok már át neki a listát, mert addig úgysem nyugszik, amíg meg nem kapja.

PS: Vagy direkt húzzuk az időt és azért nem küldjük át? A választások miatt inkább tartsuk melegen az ügyet a sajtóban?

Köszi!

 

trey @ gépház

Pont erről beszélek, hogy ha magadtól nem érted, miért nem adunk ki adatot valakinek, aki nem kéri, akkor én sem fogom tudni itt röviden elmagyarázni. (meg igazából kedvem sincs. Mindig ez van, ha elakadsz, elkezdesz triviális dolgokon értetlenkedni, csak hogy ne kelljen tovább menni... és aztán meg eljátszod, hogy nem érted a magyarázatot)

amúgy meg loop

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Lazán kapcsolódik, hogy Völner Pál - fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium (most már: volt) miniszterhelyettese és (volt) parlamenti államtitkára - mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész, mert vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. Völner Pál volt az, aki Varga Judit igazságügyi miniszter szerint a Pegasus-sal történő lehallgatásokat engedélyezte.

Mi a tisztelt fórumtársak véleménye erről az igen furcsa helyzetről? :) Koincidencia?

Bár a kormányzati reformcsomag tiszta és világos jogi helyzetet teremtett, a végrehajtók körüli botrányok és a szervezeten belüli harcok megmaradtak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a végrehajtói kar elnökét nemrég őrizetbe vette a rendőrség. Schadl György a hírek szerint pénzt szedett a végrehajtói tagságtól. Pikánssá teszi az ügyet, hogy a „lekapcsolt" elnök felesége is végrehajtó, édesanyja pedig Gyurcsány Ferenc titkárnője volt.

Innen: https://www.origo.hu/itthon/20211206-vegrehajtok-botranya.html

#szemetGyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurcsany

Az Origóban legalább sosem csalódik az olvasó; mindig a megszokott színvonalat hozza.

Látszik, hogy megpróbálják szőnyeg alá söpörni az ügyet, pedig számtalan érdekes kérdés felmerül. Pl. Varga Judit kinevez-e gyorsan másvalakit, aki Völner után aláírja a pegasusos lehallgatási kérelmeket, vagy ő maga fogja őket szignózni? Bár valszeg most nem ez a legnagyobb prioritása, hanem hogy elsodorja-e őt is hamarosan a megindult szarlavina.

Varga Juditot kérdezték, hogy vett-e az izraeli kémprogramból az állam, vagy valamelyik szerve, a politikus azonban azt mondta, hogy ezek olyan szakmai kérdések, amelyekre neki 

IGAZSÁGÜGYI MINISZTERKÉNT NINCS RÁLÁTÁSA. Ő UGYANIS A JOGSZABÁLYOK BETARTÁSÁÉRT FELEL. 

Szerinte mindenféle alkotmányos rend elleni, hírszerzés-gyanús eseteket, tevékenységet vizsgálni kell, ez viszont a belügyminisztériumhoz tartozik. Neki nem áll módjában felülvizsgálni senkinek a döntését – tette hozzá, és kérdésre válaszolva elmondta, hogy az igazságügyi minisztériumban az engedélyek ki vannak szervezve, esetében, aki az engedélyeket megadja vagy megtagadja, nem más, mint Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Innen: https://index.hu/belfold/2021/07/21/ezt-gondoljak-a-miniszterek-a-pegas… (kiemeles tolem)

Az igazsagugyi miniszter egy korrumpalhato embernek delegalta a feladatot, ez aztan a jogallam. 

Popcorn bekeszitve, mert ugy erzem, hogy igen szorakoztato tereles fog kovetkezni. :D 

Ma is ment a bagatelizálás az ügyben. Szíjjártó (kartellező fia) Petya:

Azt hittem a Nemzeti Sport Online-ról van szó. Furcsálltam is, hogy mi közünk van ehhez.

Megkérdezte a munkatársait, hogy a sportlap előfizetésével van-e probléma az Információs Hivatalban. De azt a választ kapta, hogy papír alapon veszik a Nemzeti Sportot – osztotta meg a hallgatósággal.

Pintér (keresztapa) Sándor:

Nem tudnak informatikai támadást indítani a magyar választási rendszer ellen

LOL

https://telex.hu/belfold/2021/12/09/parlament-nemzetbiztonsagi-bizottsag-pinter-sandor-szijjarto-peter-meghallgatasa-pegasus

Lópikula van itt, nem Pegasus botrány. 

nem hát!
a köztársasági elnök folyamatosan szembe megy a fidesz irányelvekkel..
környezetvédelem, meg madárvédelem, meg állatvédelem?
a nemzeti nagytőkére, meg a nemzeti vasászokra meg a nemzeti kulákokra biztos a frászt hozza :))
de még csak jachtozni sem akar az adrián, hogy rá lehessen varrni adott esetben..

Áder e szempontból fura, mert valóban nem szokott azzal lebukni, hogy jachtozna egy oligarchánál, de azt se lehet rá mondani, hogy bármennyire is megállná a helyét köztársasági elnökként: miért írta pl. alá a nem kicsit alkotmányellenes lex CEU törvényt? Mennyire alkalmatlan a feladatára, ha a teljes jogi csapatával együtt arra jutott, hogy nincs ezzel semmi gond?

A környezetvédelemmel kapcsolatban elhiszem, hogy valóban érdekli és ért is hozzá, de akkor menjen el egy ezzel foglalkozó szakembernek, mert köztársasági elnöknek pocsék. Az állampárt magasról szarik a témakörre, nem hiszem hogy emiatt szálltak volna rá.

ENESÓ! Katus néni, hallotta?!? ENESÓ van! Hát mik vannak! Mit szól hozzá!!! Ami ebbe az országba folyik!

:D :D

trey @ gépház

Katus néni, régen rossz világ volt, azt mondogatták, hogy 'aki bűnös, azt lehallgatják, és akit lehallgatnak, az bűnös'.

Ma már más napokat élünk szerencsére, ma azt mondják, hogy 'aki ártatlan, azt nem hallgatják le, és akit nem hallgatnak le, az ártatlan'.

Teccik érteni a különbséget, ugye?

Nem. A "kormánykritikusok" még évekig vergődnek majd rajta, ha nem derül ki semmi új. De ha esetleg kiderül, hogy pl. az egyik "független" "objektív" "tényfeltáró" "újságírót" alapos nemzetvédelmi okkal és hasznosan hallgatták le, a Pegasus-ügy a "kormánykritikusok" nagy részénél hirtelen a süllyesztőbe fog kerülni. Ám ha az derülne ki, hogy a Fidesz valóban főként a saját céljaira használta a szoftvert, abban nem lenne semmi különös vagy új, hiszen a "kormánykritikusok" már évekkel ezelőtt kimondták, hogy diktatúra van. A darabkákat összerakva látható, hogy a "kormánykritikusok" nem túl okosak. Pl. kénytelenek együttműködni a "diktatúrával", miközben azon felülinek állítják be magukat, ám ugyanakkor a nekik nem tetsző embereket fikázzák azért, mert az előző rendszerben kényszerből együttműködtek a hatalommal, viszont a saját soraikból az ilyeneket nem vetik ki, sőt, a buborékukon belül a téma maga sem túl kívánatos. Vagy pl. amikor a bíróság a "kormánykritikusoknak" kedvezően dönt, akkor a narratíva szerint az igazság győzött, míg amikor nekik kedvezőtlen az ítélet, akkor már szó sincs igazságról, csak Orbán akaratáról. Stb. Össze-vissza beszélnek, össze-vissza hajlong az értékítéletük, mindig ahogy az érdekük kívánja. Szerintük az ehhez hasonló készségeikkel ők a "valódi rendszerváltók". Szia uram! Zsír új alig használt kicsit viseltes nem lopott sorozatszám nélküli rendszerváltás érdekel?

:)

Alig fél perc rá szánása után semlegesnek tűnik számomra. Örülnék, ha azt írhatnám az állítólag lehallgatottakról, hogy tényfeltáró újságírók, de az a benyomásom, hogy nem tárnak fel semmilyen tényt, csupán a hozzájuk leszállított anyagokat rendszerezik, és olyan formába öntik, ami a legjobban triggereli/támogatja a szekértáborukat, és ez szerintem nehezen nevezhető újságírásnak. A "kormánykritikust" meg azért használom így, mert a kormányt érik normális kritikák is, és nem szeretném, hogy bárki azt higgye, ezeket a gondolatokat ugyanolyan értéktelennek tartom, mint a fröcsögve ugató, ostoba kritizálók felokádott szemetét. A "függetlenről" és "objektívről" meg mindenki tudja, hogy kamu, de mivel egyesek még mindig képesek ilyeneket hazudni magukról, ezért kénytelen vagyok idézőjelben használni. Az objektivitás érdekében nekik is úgy illene. A többi idézőjeles cucc meg idézet volt.

:)

Szerződést bontott a Pegasus kémszoftver izraeli gyártója Magyarországgal és Lengyelországgal, a cég a Neue Zürcher Zeitung szerint a 102 megrendelőből csupán 37-et tartott meg, az Európai Unión belül csak ezt a két országot érinti a döntés, a többieket egyelőre nem.

Tehát, 37 ország továbbra is kémkedhet akárki után, ha kedve úgy tartja. Nekünk papírunk van róla, hogy ezzel itt több Panyi Szabolcsot nem figyelnek meg. Kivéve, ha le tudják torrentezni a warez verziót.

(Mennyire kell balfasz 444/stb. olvasónak/Panyi Szabolcsnak/fogalmatlan civilnek lenni ahhoz, hogy valaki elhiggye, a NSO stb. által kihasznált iOS/Android 0day hibák leírása, élesített exploitja stb. nem szerezhető be a darkweben, hozzáértő hackerrel/szakértővel együtt :D)

trey @ gépház