Iphone XS vs Iphone 13

Fórumok

Sziasztok! 
Ha elengedjük a milliméter/megapixel/megabyte háborút, hétköznapi használatban mennyivel nyújt többet egy Iphone 13, mint egy régi XS?

Én most visszaálltam XS MAX-ra androidról (bár ez még nem lejátszott meccs), de akadásmentesen megy rajta minden. 
Levelezek, netezek, meetingelek, navigálok vele, hotspotként használom. A 4G versus 5G nem igazán oszt szoroz nálam, 10 mbps le és feltöltési korlát mellett korlátlan az adatforgalmam és ez így jó is. 
Kamera nagyon nem izgat, már ez is számomra elfogadható képeket csinál. 
A dizájn nem annyira érint meg. 
Nem vagyok Apple fanboy, nekem az a fontos, hogy megbízhatóan működjön és ne érjenek meglepetések. 
Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? 

Hozzászólások

Disclaimer: direkt nem a flame-be tettem :D

Sajat magad megvalaszoltad a kerdesed. Ha elegedett vagy a mostanival akkor teljesen felesleges a csere. 11 Max Pro-n vagyok. Asszonynak 12 Max Pro -van. A ceges telefonok meg 12 -13. Arra hasznalom oket kb amire te.

En egyedul a 4K videot hianyolnam ha nem lenne a mostani telefonokban de igazabol 7-es iPhone -on se csinaltam tobbet vagy kevesebbet mint a mostaniakon.

Uzleti levelezes, GDrive, OneDrive, MS app-ok (SharePoint, Outlook, Excel etc)

 

Iden akartam valtani 13-ra es elajandekozni a mostanit a csaladban de semmi erdekeset nem talaltam az uj modellben (vartam az AOD-ot, meg a beepitett ujjlenyomat olvasot ha ezek lesznek majd valtok)

A One Plus 6-ban hátlapi ujjlenyomat olvasó van, a Huawei Mate 20 Pro-ban pedig a kijelzőbe építették. Az Apple állítólag megkérdezte a felhasználókat és nem tartottak igényt a touch id-ra, ezért nem került bele. Majd jövőre eladják, mint technológiai újítás :D

Nem válaszoltam meg a kérdést, a kérdés az, hogy a 13-ban van-e olyan feature, ami nekem jól jöhet?

A kameras dolgok azt mondtad nem erdekelnek. Ebben erosebb processzor van meg jobb akkumulator. Nem nyitja meg gyorsabban a leveleket vagy nem tudom mire gondolsz. Az OS egyseges semmi olyan feature-t nem tud amit ugyanolyan OS-en egy masik telefonon ne tudnal megcsinalni (a raw foto meg video baszoktol eltekintve)

Szerkesztve: 2021. 11. 30., k – 15:20

i13-ra ne cserélj Xs-ről. Prora viszont határozottan megéri. bár talán 1 dolog van amiért megérheti, az pedig az aksi idő. konkrétan egy álom... 20-80% között tartom állandóan és így is kibír 1-1,5 napot. az xs nem tudta ezt. jó ha kibírta estig. új korában is.

Nem tudom, nem számolom. Nem is érdekel. Használom a telefonom ahogy azt megszoktam. Két éves. Mint azt már többször mondtam, én párhuzamosan használok iphone-t (az egyik cég ahol dolgozok ezt preferálja, mivel én nem vitatkozok, ez van). Ahhoz hasonlítom, ezért mondtam.

Ja lemaradt, folyamatos sync, automata fényerő persze, gps, wifi, 4g, bt (óra, füles)

tehát nem tudsz mondani számokat csak érzetre megy 2 napot durva használat mellett. majd beszéljünk tovább akkor hogyha kiderül a napi kijelző idő. tud ilyet a oneplus? mert a hulladék szar iphone tud. :D még segítek egy picit, nézd meg hogy a te telefonod mekkora és mekkora az enyém. (valamint 3000 vs 4000mah) nekem ekkora tégla nem kell a zsebembe.

Ember felfogtad, hogy van egy iPhone-om is és ahhoz hasonlítom? Te nyilván azt kívánod megmagyarázni, hogy nálam az iPhone is többet bírna. Pár órával biztos, de nekem olyan szemét nem kell amit napi szinten kell tölteni. Biztosan tudom, hogy ez neked sem tetszik, hisz épp a te fenti válaszodból derül ki. 

Azután belekötsz abba, hogy egy nagyobb képernyős telefon tovább bírja, és neked azért nem kellene mert nagy. Tudtad, hogy vannak olyanok akiknek a piros autók tetszenek? Na ez az elsődleges gond az iPhone-al, nincs alternatív gyártó, ha nem tetszik amit adnak, akkor veszel olyat amit kapsz és majd hordasz téglát a zsebedbe, és akkor majd azt magyarázod meg.

LOL :D nem tudom milyen iphone van nálad, de az előbb egy 13 Prohoz hasonlítottad a Oneplus 7T Prodat, miszerint hulladék mert 1,5 napot bír ki 20-80% között töltve, napi 6,5-7 óra kijelző idővel. miközben neked """""""erős""""" (jelentsen ez bármit is..) használat mellet 2 napot megy el, bár ezt nem sikerült kifejtened. úgy látszik a szuper jó android nem tudja megmondani, hogy napi hány órát van bekapcsolva a kijelződ.

ide jöttél röhögni meg hulladékozni.

"minek vesztek ilyen hulladékot" -> majd te jössz azzal hogy mindenki vegye azt ami neki tetszik és megfelel. :D 

"szuper jó android nem tudja megmondani, hogy napi hány órát van bekapcsolva a kijelződ."

Tudod van az az adat amire nincs szükség. Egyszerűen nem érdekel, ott van a digitális jólét alatt, mindenfajta más adattal, jó helyen. Nekem az számít hogy ne legyen olyan hogy minden nap kelljen tölteni, jó lenne ha heteket bírna, de az sajna álom, a napi töltés meg horror.

"Tudod van az az adat amire nincs szükség."
De akkor mit hasonlítasz mihez? (btw androidon is van SOT adat) Adott aksi méret mellett (ami meg függ a telefon fizikai méretétől, tehát aki kisebb telefont szeret, az eleve így járt) 2 dologtól függ, hogy mennyit bír a telefon: mennyit használod és mire. Nekem egy telefonom sem bírt még 2 napot az én szokásaimmal. Volt rá példa, meg ha akarom ki lehetne centizni, mert ha este 65%-on van (mai reggelre már csak 58), akkor másnap még jó lehet, csak ha épp többet használnám, akkor meg cumi van (bár nincs cumi, mert mindenhol van egy töltő és/vagy kábel, ha épp nem a Csomolungmán vagyok, az meg viszonylag ritka). Úgyhogy tökmindegy, hogy estig 70 vagy 25%-ra merítem, mindenképp töltőre rakom, hogy 100%-kal induljak reggel. Ahhoz nagyságrendekkel jobb üzemidő kéne, hogy ne így csináljam. 

"napi töltés meg horror."
Ez még mindig ilyen fájdalmas valakinek? Miért? Mi horror van azon, hogy este ráteszed a töltőpadra vagy becuppantod a kábelt? 

Egy picit csavarnék a kommenteden:

Nem tudom, nem számolom. Nem is érdekel. Használom a telefonom ahogy azt megszoktam. Hat éves. Mint azt már többször mondtam, én párhuzamosan használok androidot (az egyik cég ahol dolgozok ezt preferálja, mivel én nem vitatkozok, ez van). Ahhoz hasonlítom, ezért mondtam.

Megszokás kérdése. Az én használatomban ez is bőven elég, nem tepsi (ez nálam kiemelten fontos), a célnak tökéletesen megfelel.

Amúgy ez kb tényleg azon múlik hogy melyiket szoktad meg, ha a robotot akkor az alma lesz kukacos, ha az almát akkor a robot zárlatos. Nekem pl az android logikátlansága a legfájóbb pont, kiemelt példa hogy a beállítások nem a beállításokban vannak. Mire megtaláltam céges telón az átirányítást a nap lement, áttúrtam az összes beállítást amikor jött droidos kolléga hogy ja nem, az a telefon app 3 pöttyös menüjének egyik szegletében van. De még rakás ilyen apró idegesítő dolgot fel tudnék hozni ami lehet hogy neked épp hogy előnyként jelenik meg, engem meg az őrületbe kerget. Szerencsére mindkettőnk számára a választás lehetősége adott szóval mindenki boldog azzal amire a pénztárcájával szavazott. Ha meg nem akkor lead egy szavazatot a másik tábornak és minden megy tovább.

Nem sok viszonyítási alapom van, a lehető legkevesebb telefonnal próbálok létezni, de iphone előtt volt céges blackberry, az elég trágya volt üzemidőben, illetve néhány droid, de azok se nagyon remekeltek. Én azt tapasztalom hogy droid alatt hiába van nagyobb aksid, pont ugyanott vagy vele mint egy iPhone-al. Nekem pl ez a kőkemény 1600mah aksi (2 éve cserélt) lazán lehozza a napot átlagos használat mellett. Este meg úgyis töltőn lóg, innentől kezdve meg teljesen mindegy. De ugyanígy megy a céges samu is, próbáltam két hétig átállni rá, nap végén ugyanolyan használat mellett ugyanúgy töltőre kellett tenni, max nem 10 hanem 20% maradt benne egy jóval nagyobb aksival, cserébe legalább szokatlan/kényelmetlen/nagy volt, szóval fallback lett a vége.

Nálam az aksi kérdés amúgy nem releváns. Itthon tudom tölteni, irodában tudnám tölteni, kocsiban tudom tölteni, illetve van egy kis kényelmesen zsebre vágható mobilaksim amiről másfélszer fel tudom tölteni. Reggel lehúzom, este felteszem tölteni, ha időközben menni kell valahova akkor vagy autó és ott van töltő, vagy gyalogosan az előbb vázolt cucc.

Ha lenne még rá szoftveres támogatás eszembe se jutna lecserélni. Mindent tud ami nekem kell és pici, nekem ez mindennél többet ér. Nyilván ezek az én igényeim, másnak fontos az üzemidő, nyilván én se sírnék ha tovább bírná, de egyáltalán nem kritikus a szememben. Amíg jön secu update addig marad, utána cserélődik az aktuális elérhető legkisebb ájfónra és remélhetőleg sok évig megint nem kell filózni a telefoncserén.

Tegyük hozzá azt is hogy valaki szereti cserélgetni a latest and greatest-re a telefonját, én úgy vagyok vele hogy amíg egy vas kiszolgál (legyen az telefon, pc, laptop, rpi, akármi) és nem okoz hátrányt addig felesleges cserélni. Nekem pokol újralőnni az összes appomat, raklap 2FA cucc, kb minden app kiléptet és vadászhatom újra elő azokat a loginokat amiket 2-3 éve használtam utoljára, rá kell szánni egy napot amíg mindent szépen újra felépítek ami nekem felér egy kínzással. Mondom ezt úgy hogy anno naponta 4-5x is újrahúztam a gépemet distrohoppongolás közben, de meló/család mellett a lehető legkevesebbet akarok a technikával foglalkozni. Szolgáljon ki és kész, minél kevesebb időt kell vele foglalkozni annál jobb.

Nem szorosan kapcsolódik a témához, de én is és droid + iPhone 12 pro kombóban nyomom. Egy vw gyártmányú gk Bluetooth csatlakozás alkalmával, ahányszor leteszem a droidos hívást, annyiszor indul el a zene automatikusan az iPhone -n. Naponta akar 40-szer, ugyanaz a szám, sőt ha beülök a kocsiba automatán elindul a zene az iPhone-ról. Hogy lehet leállítani?

Bocsi az offért: a 10mbit korlát gondolom a voda red. Nem zavaró ez a sávszélességnek csúfolt sebesség? Most készülök kártyáról váltani valamelyik szolgáltató előfizetésére, de ez a korlát nagyon szomorú látvány a pro / kontra táblázatban

Igen, Red Free. Nekem elég, volt, hogy FTP-ről töltöttem fel-le, remote desktop, ssh, SQL kliensek (MS, My, PostgreSql) is kiválóan működnek. Mondjuk torrentezni nem erről fogsz. Utazás közben viszont jó szolgálatot tesz, lehet vele dolgozni, amíg van térerő :)

Fanboi vagy ? Igen.

Nem ? Nem.

Kell bővebben ? Minek ? Semminek.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2021. 12. 01., sze – 10:21

Szerintem ha a mostanival elégedett vagy akkor felesleges a csere. Én egy mezei első gen SE-t nyúzok, idén majdnem becsábultam egy minire de pár nap rágódás után rájöttem hogy mindent tud a jelenlegi, szoftveresen up2date, összes appom működik: autó töltős appok, céges levelezés, 2fa melóhoz/priváthoz, spoty, villámgyors netes keresések, kamera is természetes fényben hibátlan, esetleg itt lehetne előre lépni de nekem nem ér annyit.

Ha az új mellett döntenél akkor se nyúlsz mellé, frissebb proci, több ram, pár év plusz support.

Én akkor tervezek váltani amikor már a secu updatek se jönnek, akkor megveszem az számomra megfelelőt az új szériából és megint le vagyok tudva 6+ évre telefon ügyben.

en XS-rol valtottam 13 minire. mondjuk nalam a fo ok az volt, hogy az XS nekem nagy es nehez volt (kenyelmetlen volt zsebben hordani), 1 kezzel nehez hasznalni (nem erem el a kep tetejet), a 13 mini pont jo meret meg (akkora es olyan kb mint az 5-os volt, csak nagyobb a kijelzo). (a masik ok, hogy megtelt a 256GB, a 13-at meg mar 512-vel vettem :))

a 13 kameraja (1x) sokkal jobb mint az XS-e, pedig anno azt is azzal reklamoztak. a 2x (tele) kamera viszont hianyzik, helyette van 0.5x ami nagyon torzit, es amugy is eleg fos minosegu, meg kozelrol nem is eles... a grand canyont lehetne vele fotozni, de oda mostanaba nem megyek vissza.

szerintem ha elegedett vagy az XS-el akkor valoban nincs tul sok ertelme valtani...

Sok fénykép és videó. Amikor nyaraltunk családostól akkor napi szinten küldtem haza a 10+ giga adatokat otthoni nas-ra. Nyilván otthon ez szortírozásra kerül, de telefonon nem feltétlenül látod vagy van időd szelektálni, otthon ráérősen meg kényelmes tempóban lehet válogatni.

Innentől meg az a kérdés hogy neked ér-e x felárat hogy tuti ne maradj le a pillanatról, kellemetlen ha a gyerek első szava előtt 6 másodperccel közli a telefon hogy sorry vótam, nincs több hely. Persze ezt lehet managelni de az ördög sosem alszik.

Vagy olyan helyre mész nyaralni/kirándulni/telelni ahol drága/lassú/nincs mobilnet, vagy macerás (pl hegyekbe kirándulás) vinni laptopot amire ki tudod menteni.

Tipikusan nice to have kategória, ki lehet bírni nélküle de ha belefér és érintett vagy akkor megérheti.

Én csak telefon. DSLR nem jó arra hogy hirtelen előkapd bárhol bármikor (‘szom cipeli állandóan a kilós vázat meg objektíveket). Ezért először mikronégyharmadra váltottam egy kis pana vázzal, először jó ötletnek tűnt, de 1-2 év alatt azt is meguntam, kisebb mint a dslr, de ugyanúgy plusz cucc amit mindenhova vinni kell. Úgyhogy maradt a telefon (évek óta csak ez van), ami mindig ott van amikor kell, ráadásul egy csomó mindenben jobb/kényelmesebb. 

Plusz egy kütyü, plusz b*szakodás. Én azt szeretem ha az eszközön ott van minden. A fotókat videókat sokszor szerkesztem, válogatom, megosztom, videót vágok stb. Ha valamit kiarchiválok mert nincs hely, akkor az nincs ott. Backupnak, vészmegoldásnak jó lehet. Btw jelenleg 128 GB-on elvagyok, de legközelebb 256-os vagy nagyobb lesz. 

Lightning ide vagy oda, de valamiért a szifonok csak USB2 sebességet préselnek ki magukból. Az általad említett USB3 adapter leírásban is vannak érdekes dolgok, pl hogy még iPad PRO modellek között is van, amelyik USB2 sebességel megy ezzel adapterrel:

"The 12.9-inch iPad Pro (1st and 2nd generation) and 10.5-inch iPad Pro transfers data at USB 3 speeds, while the 9.7-inch iPad Pro uses USB 2."

Tehát az, hogy az adapter maga USB3-mat tud az adapter és a harmadik eszköz között, az nem jelenti, hogy az adapter és az iphone/ipad között is meglesz az usb3 sebesség. Tele van ezzel egyébként a net, minden évben szörnyülködnek az emberek, hogy úristen még mindig csak usb2...