98

Hozzászólások

Már, hogy ne lenne gáz, hogy a szervei kevesebb oxigént kapnak?

A véroxigén szint önmagában nem mutatja, hogy mennyi oxigén jut a szövetekbe. Pl. hiperventillációnál (túllégzés) épp az a baj, hogy a vér oxigén tartalma magas, a széndioxid tartalma meg alacsony. Ilyenkor nem igen jut oxigén a szövetekbe.

Feltételezem, normál légzésről beszélünk.

Az emberek nagy része nem jól lélegzik (nem normálisan). Amit normálisnak tartasz, a legtöbb esetben az sem normális.

Nagyon érdekes helyzetnek kell lennie normál légzés esetén, amikor a 90 alatti értékből több oxigén jut a szervekhez, mint a 100 közeli értékekből.

Mondok egy-két ilyet: félelem, szorongás, pánik.

Azt, amit írtam is:

A véroxigén szint önmagában nem mutatja, hogy mennyi oxigén jut a szövetekbe.

A legtöbb ember túllélegzik, így kevesebb széndioxid van a tüdejükben, vérükben, mint kellene, így kevesebb oxigén jut a szövetekbe, miközben a véroxigén szintjük jó, 95-99%. Az állandó túllégzés miatt egyre kisebb lesz a széndioxid toleranciájuk, ami további túllégzésre serkenti a szervezetet. Elsődlegesen nem az oxigén mennyisége a kulcs ahhoz, hogy a szövetekbe oxigén jusson, hanem a széndioxid mennyisége.

A dohányosok a másik véglet, nekik általában sokkal kisebb a véroxigén szintjük, akár 90% is, de sokkal nagyobb a széndioxid toleranciájuk, így összességében sok esetben nem rosszabb a szöveteik oxigén ellátása. Persze ez megint egyén függő.

Nem kell mentőt hívni, sőt a mai kezeléseknél én azt mondom, hogy nem is szabad.

80-ig nincs semmi gond a légzéssel.

Ráadásul a legtöbb esetben, egyszerű légzőgyakorlattal,helyre is lehet állítani.

Amikor idén beteg lettem, akkor lement 89-re a véroxigén szintem, amit egy 5 perces gyakorlattal 93-ig, majd egy újabb 5 perces gyakorlattal 96-ig visszaállítottam. Egyébként 89-nél sem volt semmilyen légzési nehézségem.

Ki miben hisz. Itt tart ma az orvostudomány. Egyik pl. esküszik arra, hogy az ő praxisában a Sinopharm teljesített a legjobban, azzal oltott betegéből volt utána a legkevesebbnek gondja. Ő is és az asszinsztense is azzal oltotta magát. A másik Pfizer-buzi.

trey @ gépház

Elmúlt napokban kollagnőm oximétere 74-esre is "leszált", miután megpróbálta az ágyát bevetni..., -- (Nem volt kitűzve kórházi "irány", mert van a házban szakápoló.)

(Csak egy komment az elmúlt napokból:

"János Török
4 nappal ezelőtt
Én is vettem egy pulzoximétert. 10.000 ft. Körül van. Mikor hívtam a mentőt...(!), hogy nehezen lélegzem, azt tanácsolta, hogy be ne menjek a kórházba, ha nem vagyok olyan rosszul, mert annak nem lesz jó vége.")

:)

Korábban egy másik barátom otthoni ágya mellé kikészítve a "kórházi szükségcsomag", - utóbb, saját elmondása szerint 4 napig nagyon "rezgett a léc", azaz tartóstej vásárlásáról már lemondott, - nála 88-84 között ingázott a mélypont. (Ő, mondjuk, Ivermectinnel kezelte magát, állítólag az segített neki...)

Szerkesztve: 2021. 12. 01., sze – 20:08

Miért nézed amúgy? Én akkor néztem, amikor oltás után fulladtam. 97 volt, nem is azért páhogtam.

Amúgy ezek a szarok a véred színe alapján tippelnek ugye?

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Már úgyérted néhány ezer forint az olcsó. Ugyanis 2-3 ezer forinttól már kapni (kérdés persze hogy ki meri az egészségét gagyira bizni). Szerintem a több tizezres bőven nem olcsó kategória otthoni használatra (covidos otthoni mérés esetén az a kérdés hogy elindul-e a lejtőn a tüdő, vagy sem, nem a hiperpreciz érték).

Nem egészen. Röviden: differenciált mér két forrás alapján. Egy vörös és egy infrared ledet használnak, illetve egy szenzort. Ha a véred tele van oxigénnel, akkor több infrared-et nyel el, mint vöröset, ha pedig nincs benne oxigén, akkor több vöröset mint infrared-et.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Én 96-okat szoktam produkálni, gyanús.

Kíváncsiságból most megnéztem: 95%

Nekem 99%! Biztos a sok bubis víz miatt xD 

Szerkesztve: 2021. 12. 02., cs – 16:32

Az én minimumom 60%, mindeközben teljesen jól voltam.

Erre varrjatok gombot! ;-)