MZP: "Sötétben tartott, trágyával etetett gombák"

Fórumok

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

Ezt gondolja a baloldal miniszterelnök-jelöltje azokról, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat, és ellenzik a migrációt.

Ezek szerint a patkányozás és a lámpavasazás után még mindig tudnak súlyosabbat mondani.

Csak lefelé.

"Országegyesítő" MZP ^^ (videó a linken)

Szerintem politikus még nem merészkedett itthon ilyen talajra. Mármint, hogy nem politikai ellenfeleit, hanem a választókat ilyen szinten ócsárolja.

Hozzászólások

Szerintem hagyni kell Makit beszélni, amennyit csak akar. A demokrácia alapelvei elengedhetetlenné teszik, hogy a jelölt gondolkodásmódja minél inkább ismert legyen az egyszerű emberek számára is.

> Sol omnibus lucet.

Programról, listájáról beszélne annyit, mint amennyi faszságot összehord! Lassan másfél hónapja vége a miniszterelnök-jelölti haknisorozatnak, de még konkrétum nincs tőle. :D

Vagy majd legyen meglepetés, hogy a hívei mire szavaznak?

trey @ gépház

https://mindenkimagyarorszaga.hu/letoltes/#

Erre gondolsz? :)  

 

Na megvan. Még ebben is kiabál! :)

https://markizaypeter.hu/program/

ELSZÁMOLTATÁS
– VÁDALKUVAL BÖRTÖNBE ZÁRJUK A FŐBŰNÖSÖKET
– VISSZAVESSZÜK A NEMZET SZÁMÁRA AZ ELLOPOTT KÖZVAGYONT
– A KOMMUNISTA ÉS A FIDESZES ÜGYNÖKAKTÁKAT IS NYILVÁNOSSÁGRA HOZZUK

DEMOKRÁCIA
– NÉPSZAVAZÁSSAL ELFOGADOTT ALKOTMÁNYT KÉSZÍTÜNK
– ÉRVÉNYTELENÍTJÜK A HATALOMBITORLÓ TÖRVÉNYEKET
– BEZÁRJUK AZ ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT HAZUGSÁGGYÁRAKAT

KORRUPCIÓ FELSZÁMOLÁSA
– CSATLAKOZUNK AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ
– LEVÁLTJUK A CINKOS FŐÜGYÉSZT ÉS MÉDIATANÁCSOT
– BIZTOSÍTJUK AZ ÁTLÁTHATÓ ÉS SZABAD VERSENYT

SZAKÉRTŐI KORMÁNY
– EURÓPAI SZÍNVONALÚ OKTATÁST ÉS EGÉSZSÉGÜGYET ÉPÍTÜNK
– TISZTESSÉGES NYUGDÍJRENDSZERT VEZETÜNK BE
– VALÓDI REZSICSÖKKENTÉST MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL ÉS ENERGIATAKARÉKOSSÁGGAL

VIDÉK
– FELSZABADÍTJUK A VIDÉKET A FIDESZ FÖLDESURAITÓL ÉS AZ UZSORÁSOKTÓL
– VISSZAADJUK AZ ÖNKORMÁNYZATOK FÜGGETLENSÉGÉT
– MEGTARTJUK A KÖZMUNKÁT

EURÓPA
– ÚJRA MEGBÍZHATÓ PARTNEREI LESZÜNK NATO ÉS EU SZÖVETSÉGESEINEK
– A KELETTEL CSAK KÖLCSÖNÖSEN ELŐNYÖS KAPCSOLATOKAT ÉPÍTÜNK KI
– BEVEZETJÜK AZ EURÓT, MEGŐRÍZZÜK A FIZETÉSEK ÉS A NYUGDÍJAK ÉRTÉKÉT

BIZTONSÁG
– MEGVÉDJÜK A HATÁRAINKAT ÉS KIUTASÍTJUK A FIDESZ BŰNÖZŐ MIGRÁNSAIT
– FELSZÁMOLJUK AZ ELLENSÉGES KÉMHÁLÓZATOKAT

NEMZET
– MINDEN KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYARNAK BIZTOSÍTJUK A SZABAD VÁLASZTÁST
– MEGSZÜNTETJÜK AZ EGYHÁZAK ÁLLAMI FÜGGŐSÉGÉT
– MEGTEREMTJÜK A NEMZETI MINIMUMOT

Nagyrészt igen sajnos.

Én elhatároztam, hogy jövőre arra a programra fogok szavazni, ami a lehető legrészletesebben bemutatja, hogy mitől lesz jobb Magyarországon az oktatás. Az összes többi meg nem érdekel.

Pl. az elszámoltatás miért is fontos annyira, hogy mindenki ezt tolja? Belekerül pármilliárd forintba, visszakerül párszázmilliárd az államkasszába pontosan egy alkalommal - ebben nincs _semmi_, ami jövőbemutató lenne, vagy előrevinné az országon néhány napnál hosszabb időtávot tekintve. Tudom-tudom, biztos előkerül majd, hogy én is ügynök voltam a 70-es években, úgy, hogy 82-ben születtem :-D

VÁDALKUVAL BÖRTÖNBE ZÁRJUK A FŐBŰNÖSÖKET   <<<<  akkor vádalku vagy börtöncella ?? 

Demokrácia:  Tehát ő dönti el, hogy mi/ki  a hatalombitorló, meg a hazugsággyár ??
Ez aztán a demokrácia. 
Inkább menne kukoricát kapálni !

Miért kommenteled ha nem érted? Nincs azzal baj, ha nem érted, de az, hogy beleteszed amit meg akarsz belőle érteni, majd azt "szétszeded" az nem épp okos dolog.

Pl. itt csak annyit nem sikerült érteni, hogy mindig lesznek olyanok akik elítélhetőek, ezek nagy része a patkány kategóriában van, ergo simán fel fogják dobni a főnököket ha elengedik őket. (csak hogy értsd mit akartak itt írni és azzal tudjál vitatkozni) 

Szerintem a Fidesznél nagy ünneplés volt amikor ez a Maki Zay megnyerte az előválasztás nevű bohózatot. Korábban az volt a mondás, hogy Dobrev Klára a Fideszes győzelem kulcsa. De valójában Maki Zay jelölésével húzták ki a Fidesznek a lottó ötöst! Dobrev Klára főleg Gyurcsányné gyűrűje miatt megosztó és esélyrontó tényező az ellenzék számára. Nagy baromságokat viszont ritkán nyilatkozik. Maki Zay viszont minden megszólalása kommunikációs katasztrófa. 'Gyereket verni helyes dolog', 'Fűccsetek kevesebbet', 'Fizess paraszt', most meg ez 'Sötétben tartott trágya gomba' hakni. 

Minél többet nyilatkozik annál rosszabb lesz az ellenzék eredménye.

Mint valami Monty Python abszurd! 

“Az ellenség keze betette a lábát”

"Erős" volt a mezőny az tény! Maki Zay-nál hülyébb jelöltet sehol nem találhattak volna. Lassan lehet kezdeni a matekolást, hogy az ellenzéki összeborulás minden résztvevő pártocskájának meglegyen az 1 képviselője a következő választások után. 

Talán Jakab Péterrel lett volna a legjobb esélyük. Ő elég hitelesen adja a bunkó proletárt. Egyszerű szerep de azt legalább hitelesen adja elő. Maki Zay magasabb ligában próbálna indulni, de úgy jár minden nap mint az egyszeri vagánykodó tini aki meg akarja nyerni a fingóversenyt, de a nagy erőlködéstől végül összeszarja magát :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ő elég hitelesen adja a bunkó proletárt.

Az orbán nevű cigány mit ad hitelesen? A nagy pofájú ex libernyák, kamu-jobboldalit? A horthy lovát szopó náci dakotát? A bérből és fizetésből élő közpénztolvajt? A migránsellenes migráns-importőrt?

Szerintem a bunkó proletárt éppen te adod a leghitelesebben. Márki-Zaynak igaza van, a cigány által sötétben tartott gombafélék, afféle taplók vagytok ti. Nincs ebben a definícióban semmi hiba. 

↑↑ Le style c'est l'homme meme.

És még észre sem veszed magad! 

Személyed is szép példája annak, hogy mindenki saját fajtájában találja meg rajongása tárgyát :-)

Abban is hiteles Maki Zay fan vagy, hogy még visszavágni is csak makimajom módszerrel tudsz, de az ilyen zsigeri majomkodás nem túl hiteles.

“Az ellenség keze betette a lábát”

A feladat már megkezdése előtt elbukik itt is jól látható módon. A Jobbik-náci - Gyurcsányfasiszta koalíció már ösztönösen hozza a nemzetiszoci gyűlölködést. Itt kapásból a kérdésbe foglalt rasszizmus formájában. 

A rajongók itt összhangban vannak a párt(ok)kal. Hivatalos politikusaiknál is bőven lehet találni gyűlölködő nyilatkozatokat, patkányozástól vegytiszta nácizmusig. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Mi az, hogy cigány ??  Be is perelhetnek érte. 

1. Ne viccelj. Nem perelhetnek be érte. Milyen alapon is tennék?
2. Tudod, a svábra azt mondják, hogy sváb, a norvégra meg azt, hogy norvég. A cigány meg marad cigány, legalábbis számomra. Azt bármely népcsoport szabadon eldöntheti, hogy hívja saját magát, de azt már nem, hogy mások miképpen nevezzék.
Orbán viktor már pedig cigány és bármit tesz, az is marad. 
Nem baj, ha az olaszt olasznak nevezi valaki, nem baj, ha a svábot svábnak, az sem gond, ha az örményt örménynek hívják. Miért baj az, ha a cigányt cigánynak nevezik?

Ezt az ertetlenkedest... azert, mert a cigany szot a tobbseg negativ jelzokent hasznalja, nem a nepcsoport megnevezesere. Te is pontosan ezt teszed, meg ha melle adod is a naivat.

Marky-Zay neve ele miert nem teszed oda a szarmazasat, amikor irsz rola? Ismered egyaltalan? Orban eseteben miert fontos reszlet az, hogy cigany?

Egyebkent ne erts felre, tolem csinald csak, ha jol esik, csak legalabb vallald fel nyiltan es hagyd ezt az alszent dumat.

↑↑ "Nyilvánvalóan valamit mondaniuk kell, de tulajdonképpen belátták, hogy azzal a programmal, amit ők képviselnek, azzal olyan nagyon nem lehet népszerűnek lenni. Ezért aztán inkább a nyugati gazdáiknak, a multiknak üzennek, hogy visszatérnek a régi aranyidők, ha ők jönnek, és ehhez a támogatást is tőlük szeretnék, amit meg is fognak kapni. A magyarországi választásokat egy gyűlöletkampánnyá kívánják alakítani, mint ahogy az elmúlt tizenkét évben mást sem csináltak, az első pillanattól kezdve, csak gyűlöletet keltenek. Eredendően is, mint a régi baloldal vagy a Jobbik, vagy menet közben belesodródva ebbe a dicstelen társaságba, mint például az LMP."

Végkifejlet

Természetesen nem neked szól ez sem. A témához kapcsolódik. Ballibtard propaganda segédmunkásként nem valószínű, hogy te egyáltalán értelmezni tudnád a szöveget. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Bárhogyan is próbálod szépítgetni, amit Pixel agitprop segédmunkás kartás produkált az náci beszéd. Többek között az ilyenek miatt lesz mindig az összefogás eredménye kevesebb mint a résztvevő pártocsák egyéni eredményeinek a szummája. Természetesen nem konkrétan Pixel miatt, az ő véleménye faszt nem érdekel. Ő csak a Lobbik médiaközpont kiáltványait copypaste visszhangozza itt bioproxyként. A forrása viszont már levon az összeredményből. De még a Lobbik kommunikációs ámokfutásait is elhomályosítja mostanában Maki Zay, mindennapos kirohanásaival minden héten belerúg valamelyik társadalmi csoportba, az összefogás reménybeli támogatóit sem kímélve. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

"Bárhogyan is próbálod szépítgetni, amit Pixel agitprop segédmunkás kartás produkált az náci beszéd. "

Pont erre reagáltam, azzal, hogy ha igaza van, akkor ugyanezzel a logikával a magyar negatív használata mögött is kellene, hogy legyen valami. Ebből neked az jött, le, hogy igaza van? Akkor nem vagy túl jó véleménnyel a magyarokról :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez igaz! A DK reális célkitűzése a mostani választásra az, hogy bár elbukják mint összefogás de az ellenzéken belül a DK maradjon egyedül talpon. Ebből a legkönnyebb az MSZP ledarálása. A párt lényegében már csak formailag létezik. Pár hete Maki Zay a rá jellemző zsigeri ostobasággal épp az MSZP-t ostorozta. Az volt mondandója lényege, hogy most végre megvalósul a utódpárt MSZP leváltása is, mert az új pártok átveszik a helyét és ettől minden jobb lesz. Talán nem szóltak neki, hogy az MSZP is benne van abban a pártszövetségben ahol ő lenne a miniszterelnökjelölt. MSZP-től nem olvastam hangos tiltakozást, pedig ezek után az lenne a minimum. A megmaradt MSZP szavazóknak sem ad túl pozitív üzit az ilyen Maki Zay haknizás. A DK számára az MSZP előemésztésére jó Maki Zay is. 

A probléma a többi kis párt. Főleg a Jobbik ami mégiscsak a legnagyobb ellenzéki pártként jutott be a parlamentbe legutóbb. Ha a Mi Hazánk támogatottságát pontatlanul mérik a közvéleménykutatók és bőven bejutnak a választásokon, netán közelebb a 10%-hoz mint a 5%-hoz, akkor a mindig elég ingatag egzisztenciákból állt Jobbik be fog szaladni Gyurcsány ernyője alá, mert ahogy új mesterük mondta nem akarnak visszamenni autót fényezni, Jakab sem akar jobb híján parizeres kenyeret enni, az csak a show részeként jó poén. 

LMP tudja magáról, hogy önerőből már nem lenne helye sehol. Momentum is hasonló helyzetben van, az előválasztási hakni melegítő körében csúnyán leszerepelt pártvezérük lehúzta az egész pártnak gúnyolt galerit. Sok picsogó van a Momentumban, de azt a többségük megértette, kellemesebben el lehet lenni picsogásból a politikában jó fizetéssel, mint a versenyszférában ahol valódi teljesítményt kellene felmutatni. 

A Párbeszéd pedig soha nem volt több egy baráti társaságnál. Első perctől az MSZP tartotta lélegeztetőgépen. Voltak annyira nagyvonalúak a párbeszédesekkel, hogy nem kényszerítették be őket az MSZP-be. A DK nem ilyen. Beléptek a "Koalícióba" vagy szevasz lesz a választás. 

De van egy másik lehetőség is. Ha túl keményen nyomul a DK és már a választóik előtt is világossá válik, hogy ez egy Hegylakó típusú "csak egy maradhat" játszma, könnyen csökkenni fog a választási hajlandóság. A többi párt szavazójának nem egzisztenciális kérdés az egész. Az MSZP szavazókat leszámítva korábban hányinger kategóriaként volt "tálalva" Gyurcsány személye. Ha megreccsen az összefogás mindenki fejében ott van, hogy a "nárcisztikus", "Orbán kétharmadáért felelős", "emberekre lövető" Gyurcsánnyal szembeszállás hozhat egy relatív erős politikai pozíciót mint gyurcsány-mentes ellenzéki pártnak. De erre csak egy hely van és még ott van az MKKP is. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

>> még ott van az MKKP is

2021-06-16: Kovács elmondta, nagyjából 65-70 körzetben már nagyjából látható, hogy kik lesznek a jelöltjeik 2022-ben
2021-10-30: Nem kellenek a tuti listás helyek a Kutyapártnak, külön indulnak a választáson, "Az MKKP nem akar együttműködni Gyurcsányékkal" – mondta Kovács Gergely az ATV-ben.
2021-10-30: Kovács Gergely: „Ha Márki-Zay Péter abban kérne segítséget tőlünk, hogy szeretne a a Jobbik, az MSZP és a DK nélkül valamit kezdeni, abban nyilván szívesen segítenénk, de szerintem nincs ebben a helyzetben, hogy ezt megtehetné"
2021-10-31: Márki-Zay: Simán előfordulhat, hogy a Kutyapárt miatt fog Orbán Viktor hatalmon maradni
2021-11-07: Balesetet szenvedett a Kutyapárt elnöke
2021-11-28: A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke szerint azt a 28 egyéni körzetet ahol valószínűleg el fog dőlni a választás, el lehet engedni.

"Az egyéni körzeteket, azt a 28-at, ahol feltehetően el fog dőlni a választás, szerintem el lehet engedni. Ha mégis el kell ott is indulnunk, hogy meglegyen a listaállításhoz szükséges 71 mandátum, azért még mindig mondhatjuk, hogy itt nem annyira fontos, hogy ránk szavazzanak”

Szerkesztve: 2021. 11. 28., v – 19:40

Most akkor pro-PC vagy anti-PC vagy? :) Érdemes visszatekerni oda amikor a saját kollegáid autista gyerekeiről és bizonyos szájkosarakról beszéltél. Amit állítólag élőben is felvállalsz. (aha...)

Nem mellesleg az első videóban ha egy kicsit is gondolkozol, rájössz hogy a kormány munkásságát irja le ezzel a szerencsétlen hasonlattal. Az biztos, hogy egy kommunikációs iskolába el kéne zavarni.

Én? Anti-PC. De, én nem is pályázok miniszterelnöki pozícióra. Pontosan látom a szándékát. Sajnos, minél többet beszél, annál ostobábbnak tűnik.

Arról ugat, hogy a szakadékot akarja betemetni, országot egyesíteni és a két oldalt közelíteni. Ezzel? :D ne röhögtessetek ... :D

trey @ gépház

Maki Zay olyan mint a kéretlen Linux advocate a 2000-es évek elejéről. Nála a Fidesz a Májkroszoft megfelelője :-)

Csak egy Linux advocate fórumpetikével szemben Maki Zay most egy hivatalos miniszterelnökjelölt, ami tragikomikus! 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Teljesen jó analógia. Nem értem, mi a probléma.

:)

Igazából azt próbálta lefesteni hogy szerinte most hogy működik a kormány, ez senkinek nem tűnik fel? :)

Lehet, hogy tovább is kéne gondolni. Ha valaki nem szólal fel ezek ellen a kormányoldali szavazók közül, akkor szarral etetett gomba. BTW: miért próbálod mosdatni? :D

trey @ gépház

> Fidesz mit kezdett az ellátórendszerekkel, az elmúlt 12 évben?

> Történtek reformok?

Voltak. Volt olyan is aminek nem örültetek. :) (nyugdíj pénztár)

> Jobb a magyar egészségügy, közoktatás, szociális szféra, mint 2010-ben volt?

Én jobban érzem magam benne.
 

Egészségügy: sokat fejlődött. 2010-ben az összeomlás szélén állt. A laikus facebook szektások picsogásán túl kellene tudni lépni. A Covid hullámokat eddig végig állta a magyar egészségügy, még olyan országok összerogytak, mint Portugália, Olaszország, Szlovákia, Románia. A lista nem teljes, ezeket mind külföldi országoknak kellett kisegítenie, mert nem bírták ellátni a betegeiket. Romániában emellett egymás után gyulladnak ki a kórházak a nagy nyomás alatt. Magyarországról nem szálltak fel katonai gépek, nem indultak kórházvonatok covid betegekkel mert bírta az egészségügy -> Sikeres volt a Fidesz egészségügyben végzett munkája. 2010-es állapotában elsőként omlott volna össze az akkori magyar egészségügy, amit a koncepciók nélküli Bajnai rezsim adott át. Gyurcsány amerikai típusú fizetős egészségügyben látta a jövőt. Mindenki nagy szerencséjére ebből nem lett semmi. A népszavazás elbukása után már semmilyen új elképzelése nem volt a Gyurcsány rezsimnek a magyar egészségügyről. Csak kivonták a pénzt meg "kapja be a pórnép". Ennyi! 

Közoktatás: szar volt az korábban is szar most is. A felsőoktatásban viszont érezhető pozitív elmozdulás amióta a Fidesz kormányoz, bár eléggé óvatosak. 

Szociális szféra: Gumicsont, szvsz nem érdekel. Egyébiránt ebben is elég nagy az előrelépés a Fidesz kormányzása alatt. Emlékeztetőül 2010-ben tömegek álltak a hajléktalanság kapujában a bedőlt devizahitelek miatt, ami a dilettáns Gyurcsány rezsim halmozott hibáinak a következménye volt. Azzal kezdte a Fidesz, hogy rendre utasította az addig cápaként viselkedő bankokat. Micsoda véletlen pont a magadfajták picsogtak akkor is. 'Legyen jóléti szociális dorbézolás, de a szent tehén bankokat se tessék bántani' ... meg még örök élet, ingyen sör!

“Az ellenség keze betette a lábát”

- Egészségügy: sokat fejlődött. 2010-ben az összeomlás szélén állt.
- A Covid hullámokat eddig végig állta a magyar egészségügy, még olyan országok összerogytak, mint Portugália, Olaszország,
- A felsőoktatásban viszont érezhető pozitív elmozdulás amióta a Fidesz kormányoz
- Azzal kezdte a Fidesz, hogy rendre utasította az addig cápaként viselkedő bankokat.

 

Ilyeneket behazudni? Pofám leszakad. :/
 

- még hosszabb várólista, lepusztult kórházak, javítatlan eszközök,  elvándorló orvosok, megszűnt vidéki körzetek.

COVID - A világon hatodikak voltunk halálozási arányban, pedig 200 ország létezik és ezek között olyanok mint banglades, etiópia, dél korea, venezuela, fekete afrika országai, stb. Még románia is sokkal jobb mutatókkal bír. huszonhárom millió lakosra  56 ezer halott.
Olaszország? 134 ezer halott, 60 millió lakosra.
Magyarország? 35500 halott 9.8 millió lakosra.

Jelenleg itt a legmagasabb a mortalitás. 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211201/magyarorszag-az-elso-a-covid…

Felsőoktatás - fizetős lett, ennnyit tett a rohadék, tolvaj fityisz. Na meg kilopta a pénzt, úgy, hogy a fizetősség ellenére sok helyütt nem volt még taneszköz sem. 

Hitelek - A bankok előre lehajoltak /nem akarunk klicskóval mérkőzni/ ennek ellenére a cigány annyit tett csak, hogy biztatta az embereket, adják el a maradék értékeiket is. Na meg, fixálta jó magasan a törlesztőket. Eladta magát a büdös dakota a bankoknak. Ehhez képest a horvátoknál szépen rendezték a helyzetet, a devhiteles szerződéseket részben érvénytelenítették. 

 

Szóval, hazudni, azt tudsz.

Nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy PixelFixel barátunk őszintén írja amit és őszintén el is hiszi azt a sok zagyvaságot. Felsőoktatásnak közelében nem jár életében, hitelt legfeljebb a sarki kocsmában kap két fröccs erejéig, bankban meg kiröhögik. Foci és informatika mellett természetesen járványügyben is szagértő... illetve annak képzeli magát. Lazán kapcsolódik, New York állam kormányzója meghamisította a COVID 19 halálozási adatokat

“Az ellenség keze betette a lábát”

Te már barna nyelvű orbán csicska maradszt életed végéig, de hátha olvassák mások is a threadet.

Számukra, okulásul:

Az állami felsőoktatási intézmények kiszervezése része annak a folyamatnak, amelyet a Fidesz 2010 óta lépésről vitt véghez. Nemcsak megtörik az autonómiát, de el is foglalják az egyetemeket.

Még ezen felül is akadt jó pár, az egyetemi autonómia felszámolásának irányába tett „apróbb” lépés, mint a tandíjmentes férőhelyszámok központi meghatározása; szakok, képzések törvényi erővel, ideológiai alapon történő megszüntetése;

a felsőoktatás minőségbiztosításáért felelő Magyar Akkreditációs Bizottság szerepének gyengítése, a kormány világnézetével ellentétes értékeket valló Közép-európai Egyetem (CEU) elüldözése. A közvetlen politikai-állami befolyás azonban még mindig nem lehetett teljes; a rektorok például még mindig inkább egyetemi emberek, mint politikusok.

Így jutottunk el odáig, hogy nemsokára az állami egyetemek többsége az Orbán-kormány által alapított vagyonkezelő alapítványok kezében kerül, amelyek legfőbb döntéshozó testületeiben, a kuratóriumokban ott ülhetnek egykori és jelenlegi fideszes miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok, polgármesterek, országgyűlési képviselők, a kormány holdudvarába tartozó gazdasági szereplők.

Mivel te az egyetemeket csak a 444, Telex véleményrovatából valamint a facebook szektád bugyraiból ismered, ezt az "autonómiát" sem értelmezni nem tudod, sem az értékét beárazni. Az egyetemeken mindenkit a fizetés érdekel elsősorban, a közalkalmazotti bértábla "kis igény kis teljesítmény" elvű rendszere mára pont a felsőoktatásban vált tarthatatlanná. A szerényebb teljesítményt felmutató karok, szakok, tanárai ugyanazon előmeneteli rendszer alapján kapják a bérüket mint a kemény és versenyszférában is megbecsült szakok egyetemi tanárai. Az előmenetel lassú és nehézkes, és a fizetés még sok év után is messze elmarad a versenyszférában megkereshetőtől. Ennek egy következménye, hogy pont az ország számára legértékesebb karokon már demósok viszik az oktatás jelentős részét. Ahhoz, hogy versenyképesebb fizetéseket lehessen adni szükségszerű volt ez a reform. Ami üzleti értékkel rendelkezik az egyetem által termelt szellemi tulajdonból, azt nem szabad elkótyavetyélni ahogy ez mostanáig történt. A profitorientált cégeknek pedig reális ellenértéket kell fizetniük az egyetemi kooperációért. Ahol erős versenyhelyzet van a piacon ott bizony komoly előnyt jelent, ha az érintett egyetemi karokon az ő megoldásaikat használja a felsőoktatás. Nem szabad belemenni abba, hogy ingyen PC-kel kiszúrják az effajta lobbitevékenységhez nem értő dékánok és rektorok szemét. Persze csak amennyiben reálisan lehet sokkal jobb megállapodást is elérni. Megnyugtatlak egyik egyetemen sem fognak azért tiltakozni, mert megteremtik a gazdasági alapokat a magasabb fizetésekhez. 

Az oktatásban meglevő autonómia semmiben nem sérül. A pénztárcájának senki sem ellensége, eddig sem volt az. Az eddigi egyenlőtlen, kicsit ügyeskedés jellegű megoldásokat átveszik professzionális megoldások.

Hallgatói oldalról sem volt jó a korábbi rendszer. Egészségügyhöz hasonlóan a gyenge fizut némi god móddal kompenzálta a rendszerváltás után kialakult ad-hoc rendszer. Professzorok szabadon szivathatták a hallgatóikat, mindenféle vizsgás kvótarendszerrel, buktatási versennyel, hasonló nyalánkságokkal. Persze van egy "ki a király" oldala is a hallgató számára, hogy ilyen kemény körülmények között megállta a helyét diplomaosztóig. De azért azt is tudjuk sokan nincsenek ott, akik ugyanúgy megérdemelnék és alkalmasak lennének. Ez pedig közvetlen gazdasági kárt okozott évtizedekig. 

Büfészakoknak kicsit mások a problémáik, ott nem mindenki kapna jobb fizetést a versenyszférában mint amit most kap az egyetemen. De most, hogy kezdenek érződni a Covid válság gazdasági hullámai, egyre szűkülnek a gazdasági lehetőségek, nem engedhető meg az, hogy olyan mértékben szórjuk az adófizetők pénzét profitot soha nem termelő képzések támogatására mint azt korábban tettük. De itt is van helye és esélye a nyereséges vagy legalább önfenntartó működésnek. Ha gazdag szülők mindenképp diplomát akarnak adni a nem túl okos, nem túl motivált gyereküknek, nekik pont jó egy büfészak. Egyáltalán nem baj ha ezért fizetnek, sőt egy kis extrával támogatják például az egyetemi alapítványt. Ezért természetesen illik megadni azt a segítséget amivel a nem túl okos gyerekük valóban eljut a diplomájáig. Utána meg úgyis a családi vagyon lesz az alapja a további munkájának. Ebből a pénzből lehet támogatni az adott büfészak iránt valóban érdeklődő, ebben tehetségét megtaláló nem túl gazdag csalódból jövő hallgatókat. Ezekre a büfészakokra is szükség van, csak számokat kell racionálisan belőni. Az a folyamat egy ideje szerencsére már elindult, hogy egy rátermettebb egyetem előtt álló ifjú harcos ne csak a csak diplomát lássa célként és ehhez a legkönnyebb utat keresse. Vállalja a nehezebb utat, ami piacképesebb jobb jövedelmet hozó képzettséget ad a diplomával. Épp a nyugati rendszer irányába tett reformlépéseket a Fidesz kormányzat a felsőoktatásban. Annak is a jobban prosperáló feléhez, ahova nem sorolnám a mediterrán országok felsőoktatását. 

Visszhangozzad nyugodtan továbbra is még nagyobb vastag betűkkel, mások által fejedbe vert propagandaszólamokat. Nem is neked szólt a válasz, a témához kapcsolódik.

“Az ellenség keze betette a lábát”

Tudom, hogy az igényesség csupán száraz lófasz a seggbe, de ha kiemelsz valamit, miért nem veszed a fáradságot, hogy legalább abban ne legyen nyelvtani hiányosság? Az meg a másik, hogy ezen hozzászólásod nagy része is idézet. Tök hiteles, hogy egy igénytelen, gondolattolvaj szándékozik okítani az embereket.

:)

Na ja, hogy "igazoljam" a mondanivalódat, például annyira tönkretette a felsőoktatást, hogy a SOTE pl. a világ legjobb 300 egyeteme közé került (javítson ki valaki, ha tévedek), és éppen most hajtanak végre további fejlesztéseket, hogy megpályázhassák a legjobb 100-at.

https://semmelweis.hu/hirek/2021/09/02/the-rangsor-a-vilag-legjobb-300-…

De említhetném a Műegyetemet és az Óbudai Egyetemet is, ezeknél is eszméletlen fejlesztések voltak az elmúlt 10 évben - pl. Óbudán új épületegyüttes, kollégium felújítása.
 

No persze hiába említem egy haldokló vörös törpe által kibocsátott infravörös fény által jócskán elvakítottnak a szivárvány további szép színeit...

LoneWolf
Az első farkas, aki netezni tudott.

Teljesen igazad van! Annyit tennék hozzá, hogy nehezített pálya nem angol anyanyelvű ország egyetemeinek részt vennie ebben a rangsor versenyben, különösen a volt keleti blokk országaiból. Több különböző lista is van, de abban megegyeznek, hogy nagy súllyal tudományos lapokban való publikációk után kalkulált pontszámok alapján állítják fel a rangsort. Itt persze számít, hogy publikálás után mennyi másik tudományos cikkben idézik ezt a cikket forrásként, h-index. Számít a publikációk száma mellett az is, melyik tudományos lapban jelent meg a publikáció, ezeknek a lapoknak értékelése befolyásolja az ott megjelent tudományos cikkek után egyetemnek számolt értéket. Itt az angol nyelven kívül szinte nem is létezik elismert tudományos világ. Angol anyanyelvű országból könnyített pálya a publikálás. De az 1945 óta angolszász kulturális befolyás alatt álló nyugat-európai országok is előnyben vannak és sok évtizedes előnyben ezekkel a lapokkal kiépített kapcsolatban, ami azért szintén számít. Másik tényező az egyetemek mérete. A keleti modellben több kisebb és specializáltabb egyem volt. Nyugaton inkább nagyobb universitas jellegűek. A bolognai folyamat eredményeként történtek összevonások a magyar felsőoktatásban. Ha minden budapesti egyetemet egyesítenénk valami University of Budapestbe, egyből előbbre lépne a nagy egyesített egyetem több rangsorban, de ettől természetesen egyáltalán nem lenne se jobb se rosszabb az oktatás színvonala. Orvostudományban publikálni rangos lapban szvsz jóval nehezebb mint puhább tudományokban. Ezért is megsüvegelendő a SOTE eredménye. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az OE-n rengeteg fejlesztés megy. Sajnos az egyetemi rangsor nem mutatja meg, azt amit kaphat ott egy hallgató. Ennek az egyik oka, hogy gyakorlatot a végzett kollégák tartanak, ami áldás a hallgatónak, de hátrány az egyetemi rangsorban. Nekem volt szerencsém a BME-hez és az OE-hez is, az utóbbinál sokkal segítőkészebb oktatókkal, gyakorlat vezetőkkel találkoztam. Akik most jelentkeznek egyetemre azoknak azt mondanám, hogy téves következtetés a pontszámok alapján azt gondolni melyik egyetem melyik kara a jobb. Nem jobb, csak népszerűbb. Én  a minőséget abban mérném, melyik tud eljuttatni több embert a diplomáig, melyiknél kisebb a kibukás valamint a munkára konvertálható tudás. Nem tudom ebben melyik egyetem a jobb, de azt igen, hogy ez egy jobb és motiválóbb szám lenne az egyetemek számára, valamint a hallgatók részéről is okosabb döntés lenne ezekben a mutatókban jobban teljesítő egyetemek felé közeledniük.

BTW: Mindeközben az OE is nőtt, hogy az Ybl Miklós Egyetem -> OE Ybl Miklós Építéstudományi Kar lett. 
Mi ez, ha nem racionalizáció? Az pedig a fejlődés maga.

A munkaerőpiacon előnyt jelent, hogy az OE C#-ra rakott erős prioritást, háttérbe szorítva a C++ nyelvet, ami a legtöbb szoftverfejlesztői állásnál ma elsődleges elvárás. De azért a BME sem rossz :-) Ez egy hasznos portál a egyetemek, karok, szakok után megszerezhető átlagjövedelmekről.

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ő a legnagyobb gyártó a magyar piacon. 

Ugye te nem hiszed el, ha az Intel egész évben egyetlen napon lenne csak hajlandó processzorokat eladni, akkor annak semmilyen árfelhajtó hatás sem lenne Magyarországon mert úgyis ott az AMD? 

Az is milyen jogállami cukiság, hogy Bige nem is titkoltan azért támogatja Maki Zayt, hogy győzelmük esetén állítsák le az ellene folyó jogi eljárásokat. Vajon honnan vette Bige, hogy tavasszal igazságszolgáltatási választások is lesznek?! Netán úgy látja helyénvalónak, hogy ha nyerne a támogatott jelöltje akkor hálából nyomást gyakorolna Maki Zay a tőle független igazságszolgáltatásra? Ez lenne az ájropéer jogállamiság?! 

Ez a Maki Zay magáról beszélt, mint a kisfiúk. Ő az a műtrágyával etetett sötétben tartott gomba. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az is egy tény, hogy Bige egyetlen napig hajlandó kiszolgálni a magyar gazdákat műtrágyával. A többit külföldre tervezi eladni, nagyrészt a Távol-Keletre. 

Feltettél egy kérdést amit megválaszoltam egy tény közlésével. Majd jött ez a 444 levelezési rovatából származó sablonválaszod. Nem sikerült megérteni az írásomat?! Nagyobb része kérdésekből áll. 

A záró két mondatos bekezdés egy poén, releváns kapcsolatban a topic címével. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

"Feltettél egy kérdést amit megválaszoltam egy tény közlésével."

Nem, te nem válaszoltál, te propagandát toltál.

Kétfajta gazda van, aki előre leszerződik mennyiségre, egyrészt, hogy tudja biztosan lesz műtrágyája, és előre tudja az árakat is általában. Van amikor közösen módisítanak a szerződésen. A másik típus vakon repül, mikor kell bevásárol.

Általában nem úgy van mint az állami szektorban, hogy Pisti bácsi megvárja mit küld ki a XY cég mennyi lesz idén a zab ára, hanem fogja magát árajánlatot kér, és ha van olyan mennyiség leszerződik (előre) ha nincs, akkor kér ajánlatot amikor venni akar. Ha véletlenül becsúszik egy házaló ügynök akkor dönt, szerződik e előre következő évre vár. 

Bocs de van neked gazda ismerősöd? Mert nekem van, 3-4. Rendszeres időközönként találkozgatunk, amikor időnk engedi. Ennek a csapatnak tulajdonsága, hogy bármin tud keseregni, ami változott az az hogy már csak akkor ha megkérdezik. Mi ezen együtt szoktunk nevetni velük (és nem rajtuk).

Kérdeztem pár hónapja, mi a helyzet ezzel a Bige üggyel, azt mondták semmi látnivaló. Kérdeztem mi lesz ha kicsinálják, hát semmi, mert valaki úgy is lesz helyette, meg mondták hogy a külföldi beszállítás is rendben van, csak hát _drágább a külföldi_.

Nekem nincs gondom azzal ha elhiszed a kormány hazugságait, de azért terjeszteni nem muszáj, főleg ha 0 háttérinfód van.

Ha neked "Ő a legnagyobb gyártó a magyar piacon" propaganda, akkor nincs több kérdésem. 

Propagandát itt te tolod, illetve most is azt teszed. Gazda ismerősöm nekem is van, már korábban sem volt Bige népszerű náluk. Téged meg valószínűleg palira vesznek, majd jót nevetnek ahogy megetetnek téged, ballibsi aszfaltparasztot. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Neked vannak gazda ismerőseid? Azt se tudtad, hogy aki számítható méretű az előre vásárol. Hát akkor nem vesznek tőle, ennyi. Mégis _ezzel_ mi bajod van? Magáncég, ha holnaptól nem ad el műtrágyát hát nem ad el. Értve? Milyen propaganda az, hogy megosztom veled a tényeket. Te pedig erre mind annyit válaszolsz "Bige szar", ha szar hát nem kell tőle venni. Ellentétben Bige-vel a kormányból csak költözéssel lehet mást választani.

Ha lenne mezőgazdasági ismeretanyagod, akkor pontosan tudnád, hogy nitrogén alapú műtrágyát itthon egyedül ez a konzorcium gyárt, amit egy Erdélyből áttelepült hamis pólókkal kezdő szerencsevadásznak sikerült a vadprivatizációs időszakban megszereznie, még a Horn-kormány idejében, közvetlen MSZP-s segítséggel. Külföldről is lehet venni hasonló nitrogénalapú szereket, JÓVAL DRÁGÁBBAN, a szállítás miatt (is). Tehát a magyar gazda előtt 2 út van: a drága külföldi, vagy az olcsóbb, de zsarolási potenciált megvalósító gyártóval megáldott hazai.  Hát köszi, nagyszerű választási lehetőségek - éppen ezzel zsarol a Bige, hogy csak 1 napig ad. Ócska vörös proletár, lehet valaki akárhány milliárd tulajdonosa, az emberi értékeket nem tudja belőle megvásárolni (ti. jellem, gerinc, agy... intelligencia, empátia ... hogy csak párat említsek).

És az már csak hab a tortán, hogy Bige extraprofitját a ti fajtátok is összedobja, amikor a verseny nélküli monopolhelyzetű piacon drágított műtrágya ára miatt magasabb áron zabálsz... De persze ilyen összefüggések feltárásához már kellene a 100 feletti IQ, amit baloldalon elég nehéz megtalálni...

LoneWolf
Az első farkas, aki netezni tudott.

En meg azt hallottam itt a kornyeken, hogy epp fuvart szerveznek paran kozosen, mert a joeg tudja melyik orszagbol kozel felaron lehet nitrogen mutragyat szerezni, mint itthon.

Egyebkent konnyen elrendezed a kerdest azzal, hogy hat aki nem szerzodott az hulye, es igy jart, de nem ertem, hogy miert nem latod, hogy a jelenlegi helyzet mindenkinek, mindenkepp rossz: ha a gazdak dragan vesznek mutragyat, akkor dragabbak lesznek az elelmiszerek. Ha nem vesznek, akkor meg a termesatlagok lesznek alacsonyabbak, ami szinten az elelmiszerek aranak dragulasahoz vezet.

De nem baj, legalabb a gaz olcso...

"én meg azt hallottam" "jó ég tudja melyik"  Ezzel nem vagyunk előre. Ha van eladó, akkor nem kell közös fuvart szervezni, leszállítja a külföldi eladó is, mivel vannak magyar kereskedők akik olyat adnak el.

Nem, én azt mondtam két féle gazda van. Az egyik előre vásárol a többi akkor amikor tud/lehet. Miért ne legyen előnye annak aki előre vásárol?

Már ne haragudj, de mit tehet arról a gyártó, hogy a gyártás drágul? 

Ha szeretned, megkerdezem neked, hogy mi a forras. Bar lehet, hogy nem mondjak meg, mert ketsegeim vannak a legalitasat illetoen. Csak mint fun fact akartam emliteni, hogy itthon ennyire nem elerheto.

Termeszetesen nem a gyarto hibaja, hogy dragul a termeles, az viszont igen, ha manipulalja a piacot, es Bigevel kapcsolatban, ha jol tudom, ez merult fel.

A jelen helyzetben egyebkent nem ertem, hogy miben segitene a szerzodes. Sok eves ellatmanyt csak a nagyok tudnak lekotni, aki meg evrol evre szerzodik, annak akkor egy evvel eltolva lesz draga (ketlem, hogy rovid tavon javulni fog a helyzet), nincs sokkal beljebb. Tolem lehet elonye barkinek, csak azt mondtam, hogy ezzel a helyzettel most majdnem mindenki rosszul jar, mert akinek van mutragyaja, az is piaci aron fogja adni a termeset, elvegre nem jotekonysagi szervezet.

mint az állami szektorban, hogy Pisti bácsi megvárja mit küld ki a XY cég mennyi lesz idén a zab ára, hanem fogja magát árajánlatot kér,

Oh boy, hát ha valahol divat az árajánlatkérés, az pont az állami szektor. :)

Mfw a céged az egyetlen, aki az adott terméket Magyarországon forgalmazza, a közbeszerzési eljáráshoz meg ugye legalább három helyről kell ajánlatot kérni, mielőtt tovább lehet menni. Vagy amikor úgy kell ajánlatot adni T évben, hogy T+3 évben is minden körülmények között meg kell legyen a delivery – ha elmennek az embereid saját céget alapítani, vagy ha az alapanyag költsége a világpiacon a tízszeresére nő, akkor is, ugyanazon az áron. Ilyenkor persze mindig szokott jönni a túl van árazva kezdetű népmese, mert nyilván a szerencsétlen vállalkozó hedge-dzsel, amit tud (EUR árfolyam, olajár, mittudomén), amit meg nem (munkaerőhiány, COVID 2.0, stb.), ott vesz egy nagy levegőt, és beír egy számot, amivel még együtt tud élni.

offtopik vége, de hátha tanulságos lesz valakinek :)

Trey, mondtad már többször, hogy jót szórakozol azon, hogy megpróbálod bosszantani a politikailag máshogy gondolkodókat, amit értek, de ha már vasárnap reggel is azzal töltöd a drága idődet, hogy politikusok Facebook oldaláról linkelsz be tartalmakat, az már erősen annak a jele, hogy bőven túllépted az "egészséges" szintet, bárhogy is definiáljuk azt. Ha alkoholról lenne szó, már régen mindenki azt javasolta volna, hogy kérj professzionális segítséget.

Szerintem politikus még nem merészkedett itthon ilyen talajra. Mármint, hogy nem politikai ellenfeleit, hanem a választókat ilyen szinten ócsárolja.

Dehogynem.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

apropó sötétben tartás és trágyával etetés:

 

Márki-Zay Péter:

Gyurcsány Ferenc azt ígérte, hogy nem puccsol meg

 

XD

Szerkesztve: 2021. 12. 05., v – 12:47

az kell, hogy ne lehessen következmények nélkül lopni

- nyilatkozta mzp, aprev klára szövetségese