Az Apple nem szeretné, ha az iPhone tulajdonosok tudnák, hogy Pegazus (vagy más malware) van a készülékükön

Címkék

Stefan Esser biztonsági szakember arról írt, hogy emlékszik még arra, amikor 2016-ban az Apple kitiltotta az általa fejlesztett, System and Security Info nevű app-ot, ami képes lett volna a Pegazus detektálásra is.

Esser szerint az Apple nem szeretné a felhasználók azt a benyomást kelteni, hogy a iOS-ben lehetnek biztonsági hibák ...

Hozzászólások

Kevered a privacy feature-öket (amiről a reklám szól) a security-vel. Amiről a reklám szól az az, hogy iOS -on on device történnek meg olyan adatfeldolgozások (és onnan nem is mennek sehova), ami android esetén adatközpontokban történik.

Szerkesztve: 2021. 11. 27., szo – 17:14

Valóban képes lett volna, vagy csak a hamis riogatást csinálta volna, mint amit a windows-os vírusírtók is művelnek. Mert minél ijesztőbb és nagyotmondóbb a program, annál "jobb".

Tényleg a készület elemezte volna, vagy csak híreket mutatott volna, hogy jaj ez a verzió veszélyes, verziószám alapján...

Szerkesztve: 2021. 11. 27., szo – 19:22

Az apple nem fogad be az ios-ra olyan appot ami a guideline-oknak nem felel meg. A fejlesztő ezt előre el tudja olvasni, és hozzá sem kezd a munkához, ha ellenkezik vele.

Az iOS egy zárt platform, tessék elfogadni és nem megjátszani a meglepettet. Ha meg nem tetszik, váltani.

"Az Apple nem szeretné, ha az iPhone tulajdonosok tudnák, hogy Pegazus (vagy más malware) van a készülékükön"

Inkább úgy fogalmaznék hogy az apple tiltja az appfejlesztőknek a bárminemű low level ügyeskedést és diagnosztizálást. Ez nem az a terep, és kész. És megint csak, akinek ez nem tetszik, váltson.

Inkább úgy fogalmaznék hogy az apple tiltja az appfejlesztőknek a bárminemű low level ügyeskedést és diagnosztizálást. Ez nem az a terep, és kész.

Erre reflektáltam, hogy ezek szerint ez a tiltás akarva/akaratlanul nem valami sikeres. Vagy a Pegazus nem low level ügyeskedés?

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Nem követem pontosan az ügyet.

De az Apple-t azért mosdatod, áldozathibáztatással. Természetesen™, Stefan Esser volt a hibás™, hogy az appját kitiltották.

Mit akarsz pontosan mondani? Nem vitatkozom, kérdezem.

Azt, hogy ha van egy guideline, ami bizonyos esetben a biztonságtudatosságnak tesz keresztbe egy olyan OS-en, amit a biztonságával marketingelnek, akkor az egy szar guideline. 2016 óta pedig bőven lett volna idejük végiggondolni.

A szolgáltatás használati feltételek (vagy gyakorlatilag bármely szoftver licensz) el nem olvasása nem mentesít annak megsértése következményeitől.

Lásd még a vonatkozó licenszek visszafejtésre, módosításra, jogosulatlan, nem rendeltetésszerű, rosszindulatú, illegális tevékenységek végrehajtásának használatára, stb. vonatkozó részeit.

Szerk: Persze ez a csóka biztosan tudta, hogy mit csinál, csak most jó kicsit odatrollkodni, hátha lesz valami karrierépítő alkalom belőle. :D

A szolgáltatás használati feltételek (vagy gyakorlatilag bármely szoftver licensz) el nem olvasása nem mentesít annak megsértése következményeitől.

Az, hogy senki nem töri fel a lyukas rendszered, nem mentesít a hazug mivoltod alól, ha előtte biztonságosnak hazudtad.

Szerk: Persze ez a csóka biztosan tudta, hogy mit csinál, csak most jó kicsit odatrollkodni, hátha lesz valami karrierépítő alkalom belőle. :D

Igen, bizonyára mindenki ilyen önző, mint te, aki itt is egy milliárdos multi mellett szólasz fel.

Te most tényleg valamilyen félreértett marketingszöveget / illúzióhalmazt kérsz számon az érintett gigavállalaton? :D Várjuk meg a próbapereket először - ezt javaslom. :)

Számomra egyértelműen az látszik, hogy ez az ember úgy próbál félremagyarázni egy ügyet, hogy egyértelműen ő sértett szabályokat - mindezt egy közösségi platformon nyilvánosan és jó időzítéssel. Nem szükséges ehhez önzés, hogy le lehessen vonni a megfelelő következtetéseket - sokat láttunk már ilyet. Vagy hülye, vagy a nála sokkal hülyébbekre számít. :D

Lehet szimplán átment volna, ha nem állít olyat, hogy ő képes arra, amire az alkalmazásoknak nincs lehetősége. Elég lett volna csak azt állítani, hogy egy információs program, amely az aktuálisan használt ios verzióról ismert sebeezhetőségekről ad tájékoztatást (például a cve details oldalon is megjelent infromációkat). Csak abból nincs szenzáció, hogy báncsa az óriás, amikor elgáncsolja magát.