[KV] A harmadikról

Hozzászólások

Pont két hete hétvégén kaptam a harmadik oltást (2 AZ-re 1 Pfizert), akkor még híre sem volt az Omikronnak, így legfeljebb a negyediket várhatom, ha mindenképp kell valami már amiatt is. :)

így legfeljebb a negyediket várhatom, ha mindenképp kell valami már amiatt is.

Doki bácsi már mondta is amikor beadta a 3iknak pfizer-t, hogy ebből majd lesz még egy. A kérdésre, hogy oké kb mikor: csak annyit mondott, hogy mivel a 3ikról sincs még konszenzus majd ha a 3ik teljesen bevett/elfogadott lesz és eljutnak oda :majd szólnak..

Szerkesztve: 2021. 11. 28., v – 11:26

Megírta az újság, hogy 100 nap amíg kifejlesztik az Omikron variánsra az oltást: https://www.newsweek.com/pfizer-omicron-vaccine-covid-19-1653668

Mégis hogy fogod túlélni ezt a száz napot oltatlanul? A tavasszal kapott oltásod mostanra legyengült! Az omikronra fejlesztett oltásvariáns pedig mire elérhetővé válik Számodra is, addigra nyár lesz! Mindenképpen fel kell venned valami oltást, amivel áthidalhatod ezt az interregnumot! Mire kijön a frissítés, addigra úgyis újra sorra kerülsz az oltakozással, úgyhogy nem veszítesz semmi időt! Főleg ha most azonnal beadatod a harmadikat, most úgyis "éppen oltási akcióhét" van!

Szerk.: Rájöttem! trey titokban oltásellenes, és mindenféle kifogásokat keres, mert fél a szuritól! Hezitál! Meg válogat! Nem szabad válogatni, a legjobb oltás mindig a beadott oltás!

Szerkesztve: 2021. 11. 28., v – 14:05

Apa kezdodik!

Az Omicron es a megaharcosok.

Mint az egyszeri PC-vásárlás előtt álló ismerős: "Igen, jó az x CPU, meg az Y alaplap, meg a Z videókártya, de 1-2 hónap múlva lesz egy sokkal jobb videókártya, úgyhogy azt meg kéne várni, igaz, ahhoz lehet, hogy másik alaplap is kell majd, de mindegy..." Aztán amikor kijött az ominózus videókártya, akkor alaplapból vagy épp CPU-ból volt jó szerinte megvárni a hamarosan érkező újabbat.. Eredmény: soha nem volt új gépe, folyamatosan egy ócskát használt, a folyamatos "várjunk addig, amíg..." miatt.
Az oltás is hasonló, igaz itt a tét nem az, hogy mennyire gyors vagy épp lassú a pécé, hanem hogy ha megfertőződsz, mekkora esélyed lesz kórházba/lélegeztetőgépre/tepsire kerülni.
 

Eredmény: soha nem volt új gépe, folyamatosan egy ócskát használt, a folyamatos "várjunk addig, amíg..." miatt.

Ha kezdetektől kielégíti az elvárásait és pl. 3 évente lecseréli az akkori használtak csúcsára, akkor igen jelentős anyagi megtakarítása lehet, miközben lehet sokkal jobb gépei voltak, mint a vadi új, felső-közép kategóriások.

Én pl. mindig az "ócska", kínai mobiltelefonokat vettem 30-70e Ft sávban, 3-4 évente újat. Összesen nem adtam ki annyit telefonra, mint egy iPhone, miközben maximálisan kielégítette az igényeimet.

apr 12-en kapta meg az elso AZ-t, hat 4 hetre ra kapta a masodik adagot (bar mintha AZ-nal volt kavaras a masodik oltasi idopontnal), akkor az eppen fel eve volt. a hirek szerint 6-8 honapig jo az oltas, meg van boven ideje atgondolni melyik kerje. nem felelotlen (mint az oltatlan), hanem elorelatoan megtervezi melyiket-mikor. en is igy teszek. :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

apr 12-en kapta meg az elso AZ-t, hat 4 hetre ra kapta a masodik adagot

Tévedés. Áprilisi dátum stimmel. 12 hetet kellett várnom (hint: Hány nap a különbség a két oltás között?) , a második oltást július 5-én kaptam meg

trey @ gépház

akkor en egy regi doksit talaltam googleben, itt 4 hetet irtak: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce… :/

igy foleg nemkell rohanni a 3.-ert...

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerintem nem kellene erőltetni az emojizást. Maradjon meg a Facebook-zombihadtest védjegyének.

:)

Van egy bizottság ami elnevezi ezeket a variánsokat? Valahol láttam már h a Toy Story szereplőinek a nevét használták, lehet ez használható lenne a vírus mutációknál is, érzékeltetve a  tudományos bohózatba fordulást!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"Hacsak nem elhasználták már őket sose hallott, hírekbe nem kerülő variánsokra, mióta a delta kijött..."

Pontosan ez tortent. Egy rakas varians volt, ami kevesbe terjedt, mint a delta (de jobban, mint a brit), igy (gyakorlatilag kozel) kihalt, mert akinek a deltara volt vedelme, annak arra is.

Ezenkivul kihagytak a Xi-t, mert Kina a WHO-ba top 2-es befizeto, azert ne mar, hogy az elnokukrol legyen elnevezve.

Két AZ-re jelenleg a #Sinopharm tűnik a legbiztonságosabb és leguniverzálisabb védelmet adó választásnak.

Erre tudsz valami linket adni ? Én is 2 Astra után a kiváráson gondolkodom, ezért érdekelne, hogy miért a Sinopharm tűnik a legjobb választásnak.

Először is, ez már harmadik oltás lesz, és nem első.

Másodszor trey és én nem vagyunk sem idősek, sem betegek, és káros szenvedélyeink sincsenek (nekem legalábbis :) )

Harmadszor ebben a mondatban viszonylag kevés adat van. Például hogy akik mindenben ugyanilyen attribútumokkal rendelkeznek, de nem Sinopharmot kapnak, ők arányaiban hogy viszonyulnak a Sinopharmosokhoz? Mert ez igy csak egy lózung. Most jött le a részletes vakcinakutatás. Jó a Sinopharm. Időseket kivéve.

 Jó a Sinopharm. Időseket kivéve.

Ezt már régóta tudtuk. Mindkét állítást. A technológiából, működésből lehetett sejteni, hogy nem is az idősek, hanem úgy fogalmaznék, a gyengülő immunrendszerrel rendelkezőknél 10, akár 20 % al rosszabb lesz. Azon viszont én is meglepődtem, hogy az AZ szintjét hozza, vagy hogy másképp fogalmazzak: az AZ alig, vagy semmivel sem jobb. Voltak akik különböző okokból nem akarták tudni, nos azok most se akarják. Már hallottam olyat is, hogy á ....nem hiszem el (a legutóbb kijött és publikált összehasonlítást) mert az Orbán hamisította.

hallottam olyan elmeletet, hogy a hatekony(talan)sag oka higitasban keresendo: szerintuk amugy jo a cucc, csak hirtelen nagyobb mennyisegre volt szukseg, igy oldottak meg :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A vektorvakcina is régi jól bevált technológia... Az, hogy az oltásban lévő egyéb, a döglött vírus széthullásából keletkezett darabkák is vannak, az vagy ad többlet védelmet, vagy sem - és a statisztikák jellemzően azt mutatják, hogy a két keleti lötty kevésbé jó, mint a többiek. Nem rossz, csak kevésbé jó.

Dehogy régi. 2015-ös (AFAIK a Zikára engedélyezték először).

A gyógyszerfejlesztésben ez nem számit soknak.

"a statisztikák jellemzően azt mutatják, hogy a két keleti lötty kevésbé jó, mint a többiek. Nem rossz, csak kevésbé jó."

Van, aki fél az új technológiáktól. Számukra a sinopharm ezerszer jobb, mint a félelemből teljesen kihagyott oltás.

Egyébként tévedsz, a Sputnik ver mindent a halálozás megelőzésében. Én legalábbis ezt láttam a táblázatban, ami nemrég jött le. Igy a "két keleti lötty szarabb" nem állja meg a helyét. A sinopharm is nagyon jó, az időseket leszámitva.

Hát nem tudom, de pár kórházi helyzetjelentés arról szól, hogy a bent gyógyuló oltottak jó része "sinos" - Mert az elv ugyan jó lehet, de Wuhan óta eltelt majd 2 év.

Más.., az utazgatás miatt oltakozóknak úgy tudom továbbra sem annyira jó. (A családvédelem okán, - mint én is, mert különben nagy ívben kerülném, - sem tűnik annyira jónak.)

Egyébként én is megkaptam a 3. Pfizer-t. (Pénteken délelőtt, utána végi dolgoztam az egész hétvégét vele, mindhárom napot, reggel 9-től este 10-ig. Szerintem ezeket a bejuttatott tüske-toxinokat a normális immunrendszer "közkatonái" a szúrástól számítva pár percen belül "kardélre hányják". Csoda, ha egyáltalán születik valami antitest-féle.

Minek várni? Kérd a Sinopharmot 3.-nak, és ha az omicronhoz mást javasolnak, jöhet a 4. is :)

pedzegetik, hogy az oltasoknak is lesz majd "lejarati idejuk": ha valaki 180 vagy 365 napon tul kapta az utolso elfogadott vakcinas oltast, azt nem engedik be (csak karantennal). ahol a kinai nem elfogadott, ott az nem szamit frissitesnek. persze gorog nem ilyen, de hat nem mindenki gorogbe akar menni nyaralni :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerkesztve: 2021. 11. 29., h – 06:23

Lehet elsiettem 2 Sputnikra a 3. Pfizert... Ejj.

"Doktor úr! Mi vagyok én tűpárna?" :-P

Szerkesztve: 2021. 11. 30., k – 22:46

Janssen-en is érdemes elgondolkodni.

Megvan a 2. már 3 hónapja, hogy karácsony után visszafelé ne húzzon le a PCR teszt lobbi, aztán ha tovább gyökérkednek, akkor majd megteszem, ami a legkisebb kibaszást hozza, addig mindenki vállaljon felelősséget minimum önmagáért és ne nagyigyilkosozzon, mert a nagyi 3 oltás után is otthon maradhat, nem kell neki állandóan rave partykra járnia.