A magyar jog sivataga

Beszélgetés a magyar jogról, jogállamról, meg mindenféle másról: https://azeletmegminden.hu/043-esik-sandor-podcast/

Amúgy ez az egyik legjobb magyar interjúsorozat, szinte bármelyik random részét érdemes meghallgatni. https://azeletmegminden.hu/category/podcastok/

Hozzászólások

Haladó, progresszív, újlipótvárosi. 

"Ésik Sándor 1981-ben született Nyíregyházán, 2006-ban végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán. 2004-2005-ben jogot hallgatott a University of Wolverhampton-on, 2007-2008-ban a Saint Louis University-n MBA-szakot végzett."

 

Tehát ennyit erről. A szokásos libsirám, semmi több.

A magyar joghoz - papírjai alkapján - akár szakértőként is hozzászólhatna. *Ez a sivatagozuás azonban nem jogi szakmai kérdés, ez egyszerű minősítés - ez innnetől nem kezdve nem jogi, hanem politkai téma. Okádni kell mindenre ami magyar, a jogra is - ennyi van mögötte. 

Értékítélet. Szubjektív dolog. A magyar jog harmonizál az EU-s joggal, ellátja a feladatát,  de őersze, érezhet úgy bárki, ez sivatag. 

Csak az érzések, értékítéletek kivül esnek a tárgyilagosságon. Az lehiszem, hogy gyűlöletfüggőként süzkséged vna ilyesmikre, egészségedre.  

Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha leírnád, mivel nem értesz egyet abból, amiről beszél és miért. 

Egyelőre csak azt érzem, hogy neked nagyon fáj, hogy valaki kritizálta a magyar jogalkalmazást, vagy akár a jogi oktatás jellegét, meg egyéb dolgokat, de nem nagyon tudsz mit ezzel kezdeni. Oké. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Veled ellentétben, tiszátban vagyok vele, mit jelent a kritika, így meg tudom különböztetni azt a minősítgetéstől. Annyit azért segítek, a kritika nem hibák felhánytorgatása és negatív értékítélet, még ha a proletár szintre süllyesztett tömegek ezt is gondolják.

Tovább akkor tudnánk beszélgetni, ha legalább egy kis Kantot hajlandó lennél olvasni, de erre nulla esélyt látok.