[POL] Összefogás 2.0 - Gattyán verzió

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 11. 22., h – 18:55

Szerintem túl gyorsan akarja. Ennél lassabban kellett volna építeni a karaktert. Így olyan, mint egy hirtelen vezérelt ötlet.Vagy csak fogadott valakivel és vesztett. :)

Valamiert -nekem- hitelesebb, mint a konkurens rendszervaltok. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Annak mar reszeltek, szóra sem érdemes kategória. 

De ez a csávó legalább nem politikus. Igazából a szó valódi értelemben még csak nem is politizál. Olyan kérdéseket viszont feszeget, amire eddig igazán jó megoldás nem született. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem tudom mit szeretne pontosan, de lesz ideje eldonteni. 2022-rol mar lemaradt (nem a finishben kell partot alapitani), a kovetkezoig meg lesz ideje, es addig az eroviszonyok is valtozni fognak.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ki tudja mennyi média-megjelenés van már lezsírozva.

1 nappal a csatornája indulása után a Fridivel készült interjúja előzetese is elérhető.

Tehát ez nem egy hirtelen ötlet, ezt már tervezgeti egy ideje.

Meglátjuk mi jön még január végéig; lehet, hogy meg fog tudni szólítani elég embert.

Az MKKP bejegyzese evekig tartott, errol mar lemaradt. Abban viszont harlequinnek igaza lehet, hogy a valasztas miatt most plusz medialehetoseget kap, es talan ilyenkor az emberek is fogekonyabbak erre.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ez úgy működik, hogy meg kell osztani a népeket, hogy ne bízzanak már egy pártban sem, aztán kell jönni valami mozgalomnak álcázott fedőszervvel, amit majd jól benyalnak a pártokból kiábrándult tömegek? MZP (izé, a mögötte álló pénzemberek) is mintha ilyesmivel próbálkozna. Karigerinek nem jött be. Ez a Gattyán, nem tudom hol él, de szerintem tök jól állunk digitalizációban. Jó, persze, tudom, nálunk még Románia is jobban áll. Egy csomó dolgot (szinte mindent) el lehet intézni ügyfélkapun keresztül, e-papíron. A nem túl tájékozott emberek simán benyalják az ilyen féligazságokból gondosan összefércelt maszlagot.

A múltkor beszélgettem egy ilyen egyszerűbb emberkével, aki azt állította, hogy látott a YouTube-on egy _nyakkendős_ embert, aki arról beszélt, hogy ezek a covid oltások csak a terepet készítik elő egy újabb vírusnak, ami az összes beoltottat ki fogja nyírni.

Ennyi. Csak egy nyakkendő kell, és már el is hisznek mindent, amit látnak, hallanak. Elég sok ilyen naiv emberke él köztünk, úgyhogy akár be is jöhet.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Mondjuk a UK-ben az EU Settlement Scheme-t elintéztem egy darab mobil-appal, aztán pár napon belül jött az e-mail, hogy nem kell távoznom Brexit után.

Útlevélellenőrzés (NFC), (majdhogynem FaceID minőségű) fotó, mittudoménmi.

Nem tudom, hogy otthon van-e hasonló szint jelenleg.

Oké, az NHS Track&Trace appja az viszont ha jól tudom botrányosra sikerült (sose telepítettem), de legalább a Cummings(?)/Hancock(?) haverjai jól jártak vele.

A partvonalról? Sehogy! Csak felülről. Pl úgy, ahogy az online számlázással csinálták (jól). Előbb-utóbb, aki nem akar lemaradni, vagy meg akar felelni a jogszabályi környezetnek, kénytelen lesz alkalmazkodni. '23-ban jön az e-ingatlan-nyilvántartás, egy csomó papíros dolog megszűnik.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Nem egy tutyimutyi ember az biztos. Amikor rászállt az APEH adócsalás(?) gyanújával (ha jól tudom semmi nem volt végül, tisztázta magát a cég), fogta magát és vitte az egész céget alkalmazottastul Hollandiába.

Okos, életre való, céltudatos ember. Ha sikerülne összehoznia egy ellen-ellenzéket, az nagyon jól jönne Magyarországnak.

Ezzel egyedül a Fidesz b... na ra. Nekik pont ezek a szerencsétlenek kellenek. 

Az emberek viszont mindenképp jól járnak egy ellenzék-gyalulassal. Azok is, akik kormányváltásban gondolkoznak. Erre a vonalra kíváncsi vagyok. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Engem nem érdekel, hogy a Fidesz van-e hatalmon, csak a váltás olyan legyen, aki szintén az ország érdekeit védi és nem szövetkezik azokkal, akik legyalulták az országot 2002-2010 közt.

Két patrióta, nagy támogatottságnak örvendő, de különböző pártot szívesen látnék váltó kormányzásban.
Ha az irány jó, biztos vagyok benne, hogy a Fidesz konstruktív ellenzék lenne.

A jelenlegi ellenzék sajnos csak különböző, de se nem patrióta, se nem konstruktív.

Na 12 éve fidesz uralom van, de az elmúltnyolcév még mindig? Komolyan? Hogy ki gyalulta le az országot jobban, arról meg lehetne vitatkozni, csak nem érdemes. Orbán feudális rendszert épít, a többi (ellenzéki) seggfejjel ellentétben neki sikerül is. Nem tudom, melyik a jobb.

Szerinted miért van még mindig a Fidesz hatalomban?

Azért, mert olyan minőségű az alternatíva, amilyen, és azok jönnének vissza, akik már egyszer kiárusították és ~csődbevitték az országot.

Annál még a Fidesz is jobb (sőt)!

Pont erről van szó. Ha a Gattyánnak sikerül összerántania valamit, valamit, ami különbözik a 2002-2010 közti ámokfutást és végkiárusítást rendező bagázstól, akkor az egy megfelelő jelölt lehetne '26-ban a kormányváltásra.

Ez az egész az ellenzéki szavazókon múlik.

Tényleg "korszakváltást" és "új rendszerváltást" akarnak, vagy csak visszasírják a Böszmét, meg a nemzeti vagyon kiárusítását?

Ha tényleg változást akarnak, akkor Gattyánt kell támogatni, hogy '26-ban tényleg változás legyen.

Nem a kriptaszökevények visszajövetele...

Hanem vál-to-zás.

Rohadtul nem sírok vissza senkit, a töketlen ellenzéknek is köszönhető, hogy ilyen állapotok uralkodnak ma, a fidesz kétharmados agyréméhez vastagon asszisztáltak ők is. Vannak közülük, akik ráadásul készakarva (kezdjük mondjuk a szocikkal, pl Molnár Gyulával)... A fidesz ámokfutását meg kellene már fékezni, volt korábban egypártrendszer itthon, nem kéne ismét.

Remélem Gattyán komolyan gondolja, mert ideje lenne már egy "rendszerváltozásnak".

LOL, ennyi erővel 0 cég lenne az országban. Ne takargassuk már a hülyeséget. Nem azt írták, hogy tisztázta magát? A NAV feladata az ellenőrzés.

Értem, hogy ezt vegzálásnak éli meg bárki, de ezért nem viszi külföldre a cégét. Szerintem ez mese.

Nem lehet, hogy ennek inkább a rebesgetett EOS-szerű cégműködéshez volt köze?

https://444.hu/2014/04/22/miatta-lett-olyan-sikeres-a-milliardos-gattya…

Elolvasva a 444 linkjét .... én nem vagyok benne biztos, hogy EOS szektás vezetőt képzelnék el az ország élére (vagy a báb mögé) :D

Szabadkőművesek egyébként nem jelentkeztek még be 2022-es választásra?

trey @ gépház

Kinek a türelme? Szerinted Gattyán ül ezeken az ellenőrzéseken? Hozzánk is jönnek szinte évente ellenőrizni. A gazdasági vezetővel töltik az időt, nem a milliárdossal. A gazdasági igazgatónak elfogy a türelme, mert elő kell venni a számokat? Ó, szegény! Ez a munkája bazmeg. :D

trey @ gépház

Hozzájuk nem évente ültek be, hanem évekre. De majd kijavít, aki közelről látta a történteket.

Egy ilyen ellenőrzésnek költsége van. Ha mondjuk egy évig nálam dekkol az auditorcsapat, és nem talál semmit, csak vedeli az ingyenkávét a fűtött irodámban, akkor egy idő után én is azt mondanám, hogy elmentek ti a picsába.

A gazdasági igazgatónak elfogy a türelme, mert elő kell venni a számokat? Ó, szegény! Ez a munkája bazmeg. :D

Jaja, az a munkája, hogy felesleges megkeresésekre reagáljon -- bámulatos, hogy egy CTO-nak el kell magyarázni, hogy ha a menedzsment faszságokon dolgozik, az pénzkidobás. Rövid- és hosszútávon is. (Meg ugye azt nem gondolod komolyan, hogy egy többéves NAV auditon csak két ember - Gattyán és a CFO - dolgozik?)

Csakhogy ez kurva drága dolog ám. Nem beszélve a jó-hírnévről. Én is elhúznék a faszba.

 

Én emiatt is örülök az online számlarendszernek. Úgy tudnak vizsgálni, hogy nekem nem kerül pénzbe. Amikor engem vizsgálnak, az meg nagyon gyors.  Most volt egy ilyenem. van egy eszközkezelő cégem ami ingatlant és autót ad bérbe. Három éves. Volt egy full átvilágítás a NAV részéről, kb 500e HUF-ba került nekem munkaköltségen. Ennél kevesebb nem lehetett volna. Én örülök neki, mert biztosan van egy pontozási rendszerük, ahová bevéstek most nekem egy pirospontot. Ha ez később lett volna, akkor még drágább lett volna.

Nem kell. Csak jön egy kérdés indul n számú munkaóra x 10e huf.

Én azért kerülöm, mert nem tudok róla semmit. Anno annak utána néztem, hogy szcientológia mellékszála-e. Nem az. Talán az egésznek több köze van az édesvíz kiadóhoz, mint bármihez.

Mivel értesz egyet? A cikkel? Gattyánnal? Az EOS-szal? A szcientológia alapját letevő Hubbarddal?

Azzal, hogy alkalmazottaknak hímivarsejtnek kell beöltözniük és ugrálva kiabálniuk az agymo tréningen, hogy "geci vagyok"?

trey @ gépház

A szektás vonalat valamiért nagyon kerüli mindegyikőtök. Miért?

Mert sem a cégnél nem dolgoztam, sem ilyen tanfolyamot nem láttam közelről. 

Egyébként nem az EOS lenne az első haszontalan céges tréningem, de a 444 szerint jó a kaja és szépek a hostessek. Ez már jobb, mint az átlag céges kamu-tréningek 90%-a. :)

Értem. Elütöd viccel. Az is egy válasz. :)

Az sajnos kimaradt a részedről, hogy ugyan ezek a "tréningek" nem voltak kötelezőek, de ha nem akartál életed végéig az utolsó csicska maradni, akkor erősen javasoltak voltak. Én csak azt remélem, hogy ha hatalomhoz jut, akkor a polgárok számára nem lesznek erősen javasoltak az ilyen tréningek.

Mert akkor ez kb. azt jelenti, hogy lecseréljük a focit szektás rendezvényekre. Mármint, a "főnök" kedvenc hóbortja tekintetében.

trey @ gépház

Pedig nem viccnek szántam. Keveset dolgoztál multinál. Voltam már olyan tréningen, ahol egy hétig 8-10 órás volt az oktatás, egy ablaktalan szobában, én meg képzeletben az ereimet felvagdostam. Ebédre előre csomagolt bolti szendvics volt. Akkor már inkább öltöznék gecinek, vonaglanék zenére, és röhögnék az egészen.

Még azt is elfogadom, ha valakinek ez kellemetlen, de ne csináljunk már úgy, mintha a bullshit corporate tréningek Gattyán találmánya lenne. Volt olyan tréningem, ahol állatokat kellett gyűjteni, amik szívesen lennénk, és meg kellett indokolni, hogy miért, majd a válaszaidat feldolgozta valami pszichológus-forma ember. Volt olyan tréning, ahol az első nap (a háromból) végén odamentem a főnihez, hogy itt és most felmondok, ha kötelező lesz elmenni másnap is. (Nem lett kötelező. :))

A NAV feladata az ellenőrzés.

Igen, a NAV feladata az ellenőrzés, nem az, hogy az orbán nevű tolvaj, korrupt cigány kivégzési parancsát végrehajtsa (tudod, a szintén dakota Vida Ildikó, akit az USA kitiltott és korrupcióval vádolt meg).

A NAV feladata az ellenőrzés, nem pedig az, hogy 200 milliárd forintos büntetéssel súlytson olyan céget, amelyik transzparensen működik, minden bevétele dokumentált és a legtöbb adót fizeti be.

A NAV feladata az ellenőrzés, nem pedig az, hogy lehallgasson cégvezetőket, magánszemélyeket, hogy hamis bizonyítékokat kreáljon ellenük. 

---------------------

A bíróság több ingatlant, céget és bankszámlát előzetes zár alá vett 2014-ben vagy 2015 elején, még a jogerős ítélet kihirdetése előtt. A zár alá vett ingatlanok között van az Il Bacio luxusáruház, a Normafa Hotel, és Gattyán György Budakeszi és Szerémi úti magáningatlanai is.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. június 1-én jogerősen megszüntette a NAV azon határozatát, miszerint körülbelül 50-50 milliárd forintnyi áfa és büntetés megfizetésére kötelezték volna a Docler Holding-ot. A bíróság megállapította, hogy az adóhatóság jogszerűtlenül használt bizonyítékokat a vádemeléshez annak ellenére, hogy azok sem bizonyították az adócsalást.

 

Az megvan neked, amikor Horváth András NAV adóellenőr jelezte hogy milliárdos nagyságrendben akasztják meg az ÁFA-t? Erre mit tett a korrupt cigó ügyészsége? Házkutatást tartott nála és büntetőeljárást kezdeményezett ellene.

Az megvan, hogy amikor  az ördög ügyvédje lebuktatta a borkai nevű, korrupt cigót, akkor ellene, a bűncselekmények felfedője ellen indult eljárás és nem borkai ellen? 

Agymosott szerencsétlenek vagytok ti, akiket egy büdös tolvaj is képes megvezetni.

 

Te kevés ilyet hallasz. Hatóságokkal szemben az igazadat kurva nehéz bizonyítani. Volt nekem is 5 éves perem a NAV-val (akkor Apeh) végén megnyertem (rá egy hétre pedig elindult a vagyonosodási vizsgálatom - ezt is "megnyertem" = eredménytelen volt), de 5 évig minden nap úgy keltem fel, lehet ebben tönkre megyek. Motiváló egy környezet. :) 

Ez után megfogadtam! Soha többet! Basszanak egyedül, exitálok.

Oké. Az előző garnitúra alatt is indultak vagyonosodási vizsgálatok. Attól tartok, hogy olyanok mindig is lesznek. Ugyanis - meglepetés és nem magyar sajátosság - az adóelkerülés egy létező probléma. Cég és magánszemély esetén is:

  • Microsoft
  • Apple
  • Google
  • Messi
  • Ronaldo
  • Hamilton
  • Boris Becker
  • Wesley Snipes
  • Shakira
  • ...

meddig soroljam az ügyeket? Ezek mind vegzálásnak veszik, ha foglalkoznak velük a hatóságok.

trey @ gépház

Senki nem a hatósági ellenőrzésekről beszélt, úgy általában. Engem ma reggel ellenőrzött hatóság (nem a NAV), odaadtam a papírokat, megbeszéltük amit kellett, és mosolyogva elköszöntünk egymástól. (Hamarosan utalják is a nekem járó kártalanítást, yay!)

Arról van szó, hogy meddig köteles a Hazaszerető Vállalkozó elviselni a folyamatos baszogatást. 

Főleg milliárdosként lehet ilyenkor elhagyni az országot. Az, hogy valaki itt hagyja az itthoni gyári munkás állását, és kimegy angliai gyári munkásnak, az sokkal kevésbé üzenetértékű.

De máshogy is meg lehet közelíteni. Tegyük fel, hogy a hazád hatóságai kárt okoznak neked. Pénzügyit is, mentálisat is, (következésképpen) egészségügyit is. Egy darabig ellensúlyozod ezt a hazaszeretettel, mert hát milyen jó dolog, hogy az adód itt épít utakat, kórházakat, mittudomén, nem külföldön. Ettől még mindenkinek megvan az a pont, ahol azt mondja, hogy kapjátok be gyíkok, én leléptem. Lehet ezt gyávaságnak hívni, de kell annyi önzés az emberekbe, hogy ne hagyják magukat tönkretenni.

Nincs ebben gyávaság. Csak ráció. Mindened megvan, hogy boldog legyél. Már 1 millió dollár befektetéssel bármely ország a fiának hív. Mit szopasd magad évekig?

Csinálsz egy céget mondjuk az usa-ban, aki megveszi a magyar cégedet. Majd itthon bemész a követségre, hogy te lenni amerikai és a csúnya magyar kormány tönkre akarja tenni az amerikai tulajdont.

ezt mar 10x lefutottuk, hogy en ugyan nem elek mar otthon, viszont a csaladom egy resze igen, igy ha nem is a sajat boromon, de igenis erint, hogy mi megy otthon.

tehat ha neked is el egy komolyabb rokonsagszam svajcban, akkor gyozkodj nyugodtan, hogy milyen itt, erdekel hogy latod ;)

Kérlek, alkalmazd az idézés/hivatkozás elfogadott/bevált formáit, mert így úgy festesz, mint egy tolvaj cigány. Persze könnyen fel lehet ismerni, hogy mit adsz saját kútfőből, és mit loptál másoktól, de ha már intellektuálisan és erkölcsileg is fölénk pozicionálod magad, esetleg adhatnál annyit a külsőségekre, hogy ne úgy tűnjön, hogy egy tolvaj cigány tolvaj cigányozik.

:)

Ezzel speciel van némi személyes tapasztalatom.

A magyarországi cégem folyamatosan "vegzálva van", tényleg értelmetlen dolgokkal (vegyvédelmi szabályzat a cégemnek, ami a saját házamba van bejelentve és én vagyok az egyetlen alkalmazottja? nyilván fontosabb, mint megoldani egy informatikai problémát...) kell foglalkozni, időigényes és macerás fenntartani emiatt. A külföldi cégemre ugyanez nem jellemző, "békén van hagyva". Egyszer volt ellenőrzés a helyi adóhatóság részéről, egyszerűbb volt, mint a NAV-os.

A két cégből pénzt kivenni kb. ugyanannyit lehet.

Akkor mégis, miért kellene bármilyen munkát a magyar cégen keresztül csinálnom? Teljesen irracionális lépés...

Orbán feudális rendszert épít...

Ideje lenne körülnézned a világban.

A hierarchia sose szűnt meg. Sose!

Amivel téged etettek, a francia forradalom, meg a nagy szocialista forradalom nem volt más, mint kamu fedő sztori az új hűbérurak pozícióba helyezésére.

Jöhet bármilyen rendszer, a kisember sose lesz "nemes" szinten.

Soha!

Az, hogy te inkább az édes vágyálmaidban élsz a valóság helyett, az cuki lenne egy 4 évestől, de egy felnőtt esetén elkeserítő, hogy nem látja a realitásokat.

Egészségügy? Oktatás? Az utakat nem is mondtam... Ja és a vízvezeték!

A rohadt propaganda.  Tehetségtelen vízfej. 

Annyira nem gáz a helyzet, de egyrészt ehhez a jelenlegi nemességünknek nem sok köze van, másrészt szeretném ha a gyerekeimnek nem lenne nagyon szar, mire felnőnek.

Ami viszont kiborít, és nagyon nem komálom mostani brancsot, az a határtalan arrogancia és cinizmus, amivel a rohadt vírushelyzetet is kezelik.

Egészségügy
 

Hogy viszonyul az egészségügyünk az európai átlaghoz? Olasz korházba szívesebben mennél? Vagy görögbe?

Oktatás
 

Mi a probléma vele?

Az utakat nem is mondtam

Jártál te már Manchesterben? Vagy úgy a UK-ben.

Nem rózsás a helyzet.

vízvezeték
 

Foggalmam sincs. Mi baj vele?

egyrészt ehhez a jelenlegi nemességünknek nem sok köze van

Nincs. Ennek ahhoz van köze, hogy már nem a 2002-2010 közti Alibaba és a 40 rabló van hatalmon. Azóta javult a helyzet.

másrészt szeretném ha a gyerekeimnek nem lenne nagyon szar, mire felnőnek.
 

Szavazz patrióta pártra. Fidesz, Mihazánk(?). Az összefosás sajnos nem nacionalista, hanem annak a közösségi fajtája, már a történelmükből adódóan is: internacionalisták.

Ha jót akarsz, rájuk nem szavazol.

a határtalan arrogancia és cinizmus, amivel a rohadt vírushelyzetet is kezelik
 

Nem tudom mi kerülte el a figyelmemet, kérlek segíts.

tök jól bele tudná élni magát a 140 ezerből élők mindennapi helyzetébe

Melyik politikus lenne képes erre? Jakab? :)

- Mondja, bele tudná élni magát a 140 ezerből élők helyzetébe legelnek a tehenek?
- A fehérek igen - válaszolja.
- És a szürkék?
- Azok is - hangzik az újabb válasz.
- És adnak tejet a tehenek?
- A fehérek igen.
- És a szürkék?
- Azok is.
- Mondja, miért emlegeti mindig külön a fehér és a szürke teheneket?
- Mert a fehérek az enyémek.
- És a szürkék?
- Azok is...

"fogta magát és vitte az egész céget alkalmazottastul Hollandiába."

na de ez egy szokásos ballib hazugság volt,

amit azóta is minden hülye ismétel

 

az érintett saját maga cáfolta ezt, már évekkel ezelőtt, de hazug mberek azóta is szajkózzák

 

Gattyán: eddig sem gondolkodtunk felnőtt tartalomban és ezután sem fogunk | Forbes.hu

Arról, hogy a cége ellen indult adóhivatali procedúra hátterében gyanít-e politikai szándékot:

Semmi ilyet nem gyanítok. Mindenki erre gondol, de én nem. Lehet, hogy régen voltak ilyenek, én tényleg semmi ilyet nem érzékeltem. A mi üzletünkkel nem nagyon lehet mit kezdeni, ezt nem lehet csak úgy elvenni, ez nem egy aszfaltüzem. Lehet, hogy csak magyar módra elindult valami, mert azt gondolták, itt is biztos találnak valamit. Az biztos csak, hogy itt egyszerűen elindult egy vizsgálat, ment a maga útján és eddig minden jogi fórumot megnyertünk.

 

Arról, hogy elmentek Magyarországról:

Ezt a sajtó állította. Nem is értem. Mi nem mentünk el, én is és cégeim közü is több Magyarországon adózik, ötszáz embernek adok itthon munkát, milliárdos befektetéseink vannak itthon. Ovassuk, hogy a Docler kivitte a bizniszt Luxemburgba, holott sose volt itt. Már a kezdet kezdetén ez a biznisz külföldön volt, annyi történt, hogy 2012-ig más üzemeltette, utána a cégcsoport kezdte üzemeltetni. A budapesti irodaházunk tele van, én pedig itt fizetek sok adót.

Külföldre menekült Szattyánnak fegyvert fogtak a nyugati diktatúrában a fejéhez, hogy ha nem nyilatkozza ezt le, akkor halál fia.

Nem. Csak arról van szó, hogy Gattyán elég gyakorlatias ember és az érdekei mentén kommunikál.
Más is ezt csinálja, többnyire, akinek esze van, mielőtt kettéfűrészelnéd emiatt.

A valóság az, hogy a dakota (orbán) a bandájával úgy 2012-től kezdődően kezdte kihasználni a hatalmukban levő lehetőségeket, ami sok egyéb mellett annyit tett, hogy rárepült a jobban prosperáló cégekre és próbálta azokat megszerezni, vagy maffia módszerekkel lehúzni, védelmi pénzt szedni tőlük. Ezért cserébe NAV ellenőrzés alóli kikerülést valamint büntetlenül megúszható ÁFA lopási lehetőséget biztosítottak (amiből tudomásom szerint két harmadot kértek vissza)  és teszik ezt ma is, legalábbis szerintem. 
Hát, így találták be sok másik mellett Gattyán cégét is, aki egy elég határozott személyiség, ráadásul született dominátor is, így kézenfekvő, hogy nem tűri, ha egy  sehonnai, büdös, tolvaj cigány akarja őt kifosztani. 

Gattyántól nem kell tartanod, a fejem rátenném, hogy ő nem dédelget politikai ambíciókat.
Én úgy sejtem amit most tervez, az csak annyi, hogy alaposan alárug annak a sunyi cigónak, aki őt szivatni próbbálta néhány évvel ezelőtt. 

Gattyán kimenekülése abszolút nyivánvaló azok számára aki valamennyire képben is vannak az ő tevékenységével kapcsolatban. Akkor lett volna hülye, ha marad. Az egy dolog, hogy efféle a tényt senki nem fog menekülésnek beállítani, lekommunikálni, pláne nem egy olyan tipusú személyiség, mint Gattyán.

 

A köztelevízió néhány nappal ezelõtt ugyanis megemlítette, hogy a milliárdos üzletember tavaly cégbirodalmának, a Docler Holdingnak jó részét – 300 munkatársával együtt (!) – egy luxemburgi vállalkozásba vitte át. A Docler Holding egyik vezetõje nemrégiben még meg is köszönte egy konferencián a nagyhercegség támogatását.

 

 

A Napi 2018-as listája szerint Gattyán György 240 milliárd forinttal volt Magyarország leggazdagabb embere Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és a néhai Demján Sándor mögött. Ő a felnőtt tartalomszolgáltató, a LiveJasmin alapítója, Magyarország legnagyobb adófizetője, az  informatikai és internetes szolgáltatásokat nyújtó Docler Holding tulajdonosaként vett részt a nemzeti imareggelin. Cége 2017-ben a Kúrián is megnyerte azt a pert, amelyet a MAV indított ellene adócsalás miatt.

Nem. Csak arról van szó, hogy Gattyán elég gyakorlatias ember és az érdekei mentén kommunikál.

Ezzel azt mondod, hogy hazudott a külföldi sajtónak. Biztos ebbe az irányba szeretnél menni?

Gattyán kimenekülése abszolút nyivánvaló azok számára aki valamennyire képben is vannak az ő tevékenységével kapcsolatban.

:D 

A többi már elengedte. De te még mindig nem. :D

trey @ gépház

Banyek, legalább addig juss már el, hogy végigolvasod a hozzászólásomat.

De egyébként nem kell, ejtelek, mert nagyon színvonal alatt muzsikálsz, orbán zombi.

 

A NAV-ügy miatt a milliárdos hatalmasat esett a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb magyart felvonultató listán. Gattyán Györgyöt tavaly 135 milliárd forintos vagyonnal a harmadik helyre rangsorolták, idén viszont már csak 90 milliárdos a becsült vagyona.

 

Ez tetszik neked:

 

A magyar bíróság azt is megállapította, hogy nem volt rendben, hogy a NAV egy bűnügyi nyomozásban megszerzett titkos adatokat használt fel a közigazgatási eljárásában.

Ehhez ugyanis még akkor sincs joga a NAV-nak, ha a hatóság nyomozó szerve gyűjtötte be a bizonyítékokat. Ezért arra kötelezi a NAV-ot, hogy új eljárást kezdjen, amiben nem használhatja fel azokat a bizonyítékokat, amik alapján elindította az eljárást. Ugyanakkor azt is kimondta, hogy még ezek az adatok, vagyis a vállalati döntésekről szóló emailek és telefonok sem bizonyítják azt, hogy a WML adót csalt volna.

A NAV a 2012-re vonatkozó eljárását, részben valószínűleg a per miatt egyelőre szüneteltette, ezután viszont újra kell majd gondolnia, hogy mi alapján követel nem befizetett áfát a WebMindlIcensestől. Azt viszont a Gattyánék nem tudják, hogy mi lesz ezután, például, hogy visszakapják-e azt a vagyont, amit a NAV zárolt az ügy miatt. Hogy a nyomozás során lefoglalt dolgokkal, például az Andrássy utcai ingatlannak mi lesz, azt pedig végképp nem tudni, mert a cég elleni nyomozás még mindig tart.

 

+

Gattyán egyébként 2013 õszén jelentette be, hogy elköltözteti az országból az erotikus tartalmakat közvetítõ weboldalát létrehozó és üzemeltetõ vállalkozás nagy részét Luxemburgba

A médiában számos cikk jelent meg, amelyek arra utaltak, hogy a legfõbb vállalkozáshoz, a LiveJasmin-hoz kötõdõ egyes tevékenységeket azért költöztetik Luxemburgba, mert a cégnél állítólag megelégelték, hogy a NAV rendszeresen, nagyobb erõkkel vonul ki hozzájuk ellenõrzésre. 

 

 

Nálad tényleg ennyire elszaladtak otthonról?

Az emberek hazudnak, mert valami érdekük fűződik hozzá. Te is hazudsz, hazudtál és fogsz is. 
Az, hogy ez a haugság tartalmilag mi, kinek okoz kárt, vagy kit védelmez, az a nem mindegy.
Látom, te már-már elbőgöd magad, hogy lám, itt egy ember, aki az érdekeinek, és a cége érdekeinek  megfelelően tér ki a direkt kérdések elől, dezinformál, ne adj isten, hazudik.
Hát így jártál.

Az mondjuk érdekes lenne, ha egy nemzetközi szerződés ártárgyalásán a miniszterelnök nme kezdene el hazudni, hanem egy őszinteségi rohamot kapna, ami minden magyarnak belekerülne vagy százezer forintjába, fejenként.

Neked nyilván az a fajta cigány jön be, aki őszinte. Aki olyanokat mond, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet, meg, majd a jogászok elintézik, oszt jónapot.
Neked ez az igazodási pont, az erkölcsi origó.

Más. A te tegnapi kommented szerint semmi  nem derült ki, csak a te beteges, fals, fura  viszonyulásod a napi politikához, közélethez. Az meg már nem ujdonság.

Szinte minden nagyobb startup cégnél létezik olyan személyiség-építő, fejlesztő tréning, tanfolyam, meeting, egyébség, amit a Docler is alkalmazott. Ezek természetesen nem kötelezőek, bár van sok cég, amelyik az ezeken való részvételt valamilyen módon premizálja is. 
Gattyán egy elég gyakorlatias, pragmatikus, sőt, módfelett eredmény-orientált ember. Ha nem látta volna hasznát a tréningeknek, akkor két hónap alatt kirúgta volna az egészet a rendszerből.
Emellett, a Gattyán-féle pénzbánya egy veszélyes üzem. Ott nagyon figyelni kell, hogy ne legyen gond. Tudni kell  a jogosultságok kiosztásakor, hogy kire mit bízunk, mert a visszaélés lehetősége nagy, a kisértés pedig állandó, így könnyen börtön lehet a dolog vége, de a csőd sem egy távoli, elérhetetlen opció. Alkalmazottat vesznek fel minden évben több tucatot, és nem lehet tudni, hogy kit küld a konkurrencia, kit éppen a sunyi cigány.  

Amúgy. Neked a cégépítéshez nem sok közöd van. Ezért a véleményed is hasonló súllyal képviseltetik.
 

A jelenlegi ellenzék nem egy kategória Gattyánnal. Ezeknek, mivel politikusok, semmi nem számít, csak hogy maguk is a fazék közelében legyenek, legalább négy évig. Gattyánnak van pénze. Ha akarja, befolyása is.

Mas perspektíva látszik. Persze kell még több pénz, még több befolyás. Ő is ember. De nem hal éhen, ha nem nyer, mint a jelenlegi ellenzék/kormánypart tagjai. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Igazán beszélhetne nyíltan, hogy megválasztása esetén mit tenne, mert ez eddig csak homályos politikai célozgatás. Az, hogy politikai céljai vannak, ne abból derüljön már ki, hogy az egyéni választókerületek darabszámát említi...

Szokták mondani, ha már minden pénz IS megvan a zsebben, akkor már magasabb szintű motivációt kell keresni. Ilyenkor szoktak az emberek a hatalom megszerzése felé fordulni.

trey @ gépház

Nekem ez nem tetszik. Semmi jót sem várok ettől az embertől. Tartok tőle, hogy cukros lufi, amiből csak ő nyerészkedik, a tömeg meg elkábítva!?

Ezek a politikai prostituáltak bárhová beállnak?

 

Orbánra, a rövidgatyás libernyákra gondolsz?

Vagy a fityisz magyar polgári pártra, a mérsékelt középre?

Netán a széljobbos felcsúti törpére, akitől még a mihazánk buzgalom is visszahőköl olykor? Arra az orbánra, aki

a pénzedet lopja és Horthy lovát szopja? 

 

Gattyán megjelenése várható volt. Részint, elég fiatal, nagyravágyó és sértett ahhoz, hogy beálljon ilyenbe. Feltételezem, kellő külföldi hátszele is van, hogy belevágjon. A kottája erősen Trumpéra hajaz, mikor két hiteltelenné vált csoport között üstökösként jelenik meg. Amennyiben nyerne is, valószínűleg egy Trump jellegű karriert futna be, ahol képtelen lenne megküzdeni a rendszerszintű problémákkal. Nincs tömegbázisa, és országos szintű akart sincs. Az emberek többsége vidáman eldurrog a status-quo ellen, de amint a bőrén érezné a változás, rögtön nyüszítés és kifarolás a vége.
Orvosbárók? Le velük! Jah, fizetni kéne az orvosért? Mah, money!
Digitalizált közigazgatás? Ide vele! Nem lesz anyunak héderező állása? Jaj, ne!
Zöldülő ország? Igen! Bukik a roncs a műszakin? De, de, de... kell a v6!!!!
Ne legyen pénzkidobás? Hát persze! Nyista CSÓK és adósmentés? Nekem jár a kecó, a kocsi és a TV!
Legyen megoldva a utcai drogos kérdés? Erre várunk! Akkor user mehet kényszerelvonóra? Mi az, hogy a kölyköt beviszik egy spangli miatt!!!
Millió szinten rohadt egy társadalom ez, toronymagas elvárásokkal, lopással, nulla előregondolkodással. Vajon, a G úrnak, most hirtelen tapsolók elgondolkodtak-e jövőn? Senki sem jön a politikai színpadra a semmiből, valami vagy valaki van a háta mögött. Egy átlag politikusnak felépíteni magát, még helyi szinten is 10-15 év. Kellenek háttéremberek, kapcsolatok, szakértők, "barátok". Az időt fel lehet gyorsítani pénzzel, de ilyen szintű gyorsításhoz még egy Dockler jellegű vagyon sem elég. Kellenek a pénzes barátok, csak az a baj a pénzes barátokkal, hogy azok kérni is szoktak.
Mikor G úr 106 munkatárs kereséséről beszél, akkor G úrnak a stábja és barátai igen nagy valószínűséggel már találtak minimum 102 jelentkezőt.
És ez még csak az egyik lehetséges kombináció. Mert nem elrugaszukodott konteó az sem, hogy G úr egy szépen összerakott szeletelőgép. Annó, nagyon csúnyán betettek neki az erőszakos fel/kivásárlási kísérlettel és nem lehetetlen, hogy most egy nagyobb sajtszeletért áll be bohócnak. A helyi IT csúcscégeknek kellenek a jó szakemberek és neki van belőle, az EUs pénz meg ugyanolyan mint a többi. Kecske is megmarad, a káposzta is jóllakik. Eljátsza a kihívót, elszívja "csakazértsemafideszrevoksolok" szavazókat a baloldaltól, veszít, meghajol, balra el. Láttunk már ilyent egy J betűs pártnál.
Erre felettéb alkalmas. A prolik és a kisemberek szeretnek gazdag vagy gazdagnak látszó emberekhez dörgölődzni. (Szia. Oregon!) Nincs kötődése a mostani politikai palettához. Kapott eleget a kormánytól, hogy vert hős legyen. Igazi népmesei figura.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

" Feltételezem, kellő külföldi hátszele is van, hogy belevágjon."

Saját maga elég külföldi hátszélnek :)

Amúgy meg ezt az egész digitalizálás dolgot az észtek jól megcsinálták, csak le kell másolni. Azt meg  Gattyán nélkül is lehetne.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem egészen. Az EUs és világpolitika egy rohadt nagy maffia jellegű dolog. Lehet bármekkora vagyonod, ha "nem vesznek be a buliba" akkor elvérzel. Kellenek a kapcsolatok, ismeretségek, megfelelő embereknek elejtett megfelelő nevek. Egy kormányfői székért történő indulásnál, kell a bólintás kintről, valakitól.
Ez a digitalizációsdi egy remek gumicsont, mert elmondhatja, hogy ért hozzá. És valóban.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Pontosan ez a "külső erő", ami bárkit megfizet azért, hogy Orbán rendszerét gyengítse a végén lebontsa. Tavaszig lámpással keresik a pénzért megvehető, a Fidesz ellen csatasorba állítható kétlábú-féléket. (Pl. "Zay" a semmiből,) - Működik ez szerte a világon, évtizedekre visszamenőleg így nyírtak ki nemzeti alapon szerveződő társadalmakat valamiképpen, de szolgáló kormányokat, Kadhafi óta, de valószínűleg már előtte is. - Csak most az internetet figyelve a "globalo-gazdinak" könnyen és pillanatok alatt lehet "ellenlábas filozófiával" rendelkező "hasznos idiótákat" találni bármilyen célra.

(Ne felejtsük el, az emberi gerinc álló testhelyzetben függőleges, de vannak akiknél ez álló helyzetben középütt már törve van, - és jó pénzért, - 90 fokban hajlik Swab-ék felé.)

Nekem is az az érzésem, hogy a színre lépése elsősorban nem a Fidesz szavazóit szipkázná el. Ezzel az a "probléma", hogy ha a választásig nem áll össze az "összefogással", akkor a Gattyán Pártra leadott szavazatok lényegében a Fideszhez mennek, mert az "összefogás" minden elvesztett szavazattal távolabb kerül a listás győzelemtől, azaz a kormányalakítás lehetőségétől. A listás győzelem nélkül nekik jó esetben reszeltek, hiszen kapunk újabb négy év Orbánt, és Gattyán sikerét látva talán más, új szereplők is kedvet kapnak a politizáláshoz. Avagy a nyugatról jövő és/vagy agyhalálból fakadó hívószavakkal operáló lejárt ellenzéki pártoknak két fronton kellene küzdeni (Orbán ellen, és a Gattyán-féle újak ellen), így nagy eséllyel elsöpörnék őket az újak. Ha Gattyán pártja indul a választáson, én inkább remélek valami ilyesmi forgatókönyvet, mint azt, hogy az "összefogás" magába olvasztja. Szerintem ha az "összefogás" nyerni tud, akkor hiába "szenvedtünk" tizenkét évig Orbán alatt, nem váltunk bölcsebbé, mert semmi mást nem tettünk, mint hogy a szaros gatyánkat összefosottra cseréltük.

:)

Szerkesztve: 2021. 11. 24., sze – 06:32

Mikor G úr 106 munkatárs kereséséről beszél, akkor G úrnak a stábja és barátai igen nagy valószínűséggel már találtak minimum 102 jelentkezőt.

Ezek csicskák lesznek, nem bankigazgatók.

 

Egy átlag politikusnak felépíteni magát, még helyi szinten is 10-15 év.

Ugyan már. Rácz zsófia például 15 éve még a mákos kuglófot majszolta a helyi óvodában.
A koncz nevű cigány fidesznyik lányát pár hónap alatt futtatta fel a fidesz. Ujhelyi 26 évesen országos parlamenter volt. Zuschlag János 29 éves korára meg már le is ülte azt a röpke hat évet, amit kiszabtak rá.
Zuschlag amúgy 2018-ban a magyar médiában a Fidesz mellett kampányolt. A közös "érdeklődési kör|, ugye. Érdekes ez, mert a könyvében még amiatt méltatlankodott, hogy a parlament liftjébenkivánta meg és akarta őt leszopni egy fideszes honatya. Lehet, hogy a börtönben megtért? :))

Nincs tömegbázis Gattyán mögött?

Remember. A CENTRUM párt négy hónappal a 2002-es választások előtt alakult és 4 %-ot értek el, pedig pénzük, na az végképp nem volt. 

Gattyán el fog venni és ahonnan el tud, az csak a fidesz savazó-bázisa. Feltehetően ez is a célja, bosszút állni, belerugni a pofátlan tolvajba. 

És akkor még szó sem esett a bekészített  patriot rakétáról! :)

- Et tu mi fili, Brutus?
- Naná, te köcsög!

Ha a benzin, a kenyér  drágul is, a jövő tavaszi cirkusz bizony még ingyen lesz, Ráadásul, a dakoták császára is fel fog lépni az arénában, az új ruhácskájában, a testéhez simuló, elasztikus, barna bőrszerkóban.

Gattyán el fog venni és ahonnan el tud, az csak a fidesz savazó-bázisa. Feltehetően ez is a célja, bosszút állni, belerugni a pofátlan tolvajba.

Jaja, az Orbán – politikája – elleni ~gyűlölet olyan erős, hogy a szavazók elnézik Gattyánnak, hogy beáll a Fidesz 2.0 mögé/mellé, sőt, nem csupán elnézik neki, hanem az Orbán politikáját újabban megutált fideszesek is rohannak majd szavazni rá...

:)

Orbán az elmúlt évek alatt nagyon sok fideszessel kib@szott már. Ezek a dolgok le vannak fojtva, mert orbán mindenkin uralkodik, legyen az egykori harcostárs, fidesz alapítótag, jelenkori miniszter vagy huszadrangú pártkatona. Ezek a megsértett, hülyének nézett, olykor ellentételezés nélkül kihasznált  emberek, számukban csak gyarapodnak.
De nincs az a papin fazék, ami minden gőz nyomását időtlen időkig el birná viselni.

Ráadásul, orbán paranoid. Azt hiszi, hogy a körülötte lévők mind az ő hatalmára áhítoznak így olykor random szétcsap közöttük, szivatja őket valahogy. Ennek esett áldozatul már lézer jani is rogán tóni is és még sokan mások. 

Te így tennél. 

Az garantált, de hogy projekció-e, vagy sem, az nem sokára kiderül.

p0rn k0nig for president? jo vicc....

es ez is: "...106 teruleti kepviselo..." , egy orszag nem egy MLM ceg, meg ha egyesek ugy is viszonyulnak hozza.

(nem mintha a felsorolt temakat nem tamogatnam)

(szerintem elhajtotta a mostani ellenzek, hogy porno ceget "futtato" vallalkozoval nem tarsul. erre emberunk felszivta magat es azt mondta, hogy akkor b@sszatok meg, megyek sajat 'ceggel' a valasztasra es nezzuk ki az erosebb...)

p0rn k0nig for president? jo vicc....

A tolvaj cigány tényleg sokkal jobb.
Legalábbis, viccesebb.

A hálószobák építői, a fehérneműk, ágyak gyártói is porno könig-ek számodra, vagy csak az, aki platformot biztosít emberek számára, hogy azok az ÁLTALUK favorizált szolgáltatásokat vásároljanak vagy biztosítsanak másoknak?

egyaltalan nem ezt mondtam.

a mostani maffianak szerintem is mennie kell(ene), de szerintem nem egy, a szexiparbol milliardossa lett vallalkozo az idealis lecserelni oket aki hirtelen elougrik a politikai porondra.

ezzel a prezentacioval ez csak egy profin (=sok penzbol ) osszerakott zajkeltes a politikai terben - ki tudja milyen motivaciokkal.

(es azzal sincs problemam, hogy mibol lett milliardos. remelhetoleg a Faterja is buszke ra, es a gyerekeinek (ha van) is buszken meseli honnan jottek az elso milliok....)

Kétségtelenül szubjektív kérdés, hogy mi számít pornóiparnak, de azért a legtöbb ember meglehetősen jó becsléssel el tud helyezni dolgokat az IKEA - PornHub skálán.

Tudod, azt a pornóipart nem Gattyán üzemelteti, hanem az emberek, akik szolgáltatnak és azok, akik azokat a szolgáltatásokat igénybe veszik. Őket is minősíti, ha teszi. Engem nem zavar, ez garantált.

Ha borkai olimpikon, polgármesternek és ügyvéd barátjának yachtos videójára, vagy szájer józsef jogászra, alkotmányozóra és EP képviselőre gondolok, akkor inkább eszembe jut az, hogy köpni kéne, mint a TV maci.

p0rn k0nig for president? jo vicc....

es ez is: "...106 teruleti kepviselo..." , egy orszag nem egy MLM ceg, meg ha egyesek ugy is viszonyulnak hozza.

(nem mintha a felsorolt temakat nem tamogatnam)

(szerintem elhajtotta a mostani ellenzek, hogy porno ceget "futtato" vallalkozoval nem tarsul. erre emberunk felszivta magat es azt mondta, hogy akkor b@sszatok meg, megyek sajat 'ceggel' a valasztasra es nezzuk ki az erosebb...)

(hogyan duplazodott a hozzaszolasom?)

Szerkesztve: 2021. 11. 25., cs – 14:06

trey @ gépház

Érdekes megfigyelés: Pixel5 feltűnésével eltűnt egy hasonló figura: kilvadi. :D

Lehet, hogy érdekes ez a megfigyelés, de hogy hülyeség, az biztos.
Amúgy, soha nem mondtam olyat orbánra, hogy rézbőrű.
Igaz, mondhattam volna. :D

Nincs igényem rá, hogy kommentáljam.
Látom, téged kiváncsivá tesz, hát, majd a közeljövőben elválik, hogy Gattyán mennyire játszik egy térfélen orbinyekkel. A választásokig már nincs sok hátra, a dologra pedig, ami foglalkoztat, fény derül még jóval azelőtt. 

Megnéztem a Friderikuszt és hát tudja a faszom.

Aki nem programozo, annak az is programozas, hogy basicben potyogott be vmi random mintakodot regen c64-en :)

Ha anno boltban vetted c64-et, gratiszban kaptal hozza 2-3 programozasi konyvet. Ezt gyakran adtak hozza peldaul: https://moly.hu/system/covers/big/covers_538264.jpg?1551565062

Dilemma.. egyreszt erdekel Gattyan, masreszt a Fridit viszont ruhellem, kulonosen a kiflis beszolasa miatt, nem szivesen adnek neki YT megtekintest, sem reklampenzt (adomany meg nyilvan kizart).. meg meggondolom, hogy megnezzem-e.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Friderikusz profi, abban amit csinál (ez mondjuk már a show-jánál látszott)... ettol meg lehet nem szeretni, de szerintem itt is jól kérdez, főleg mikor látja, hogy Gattyán kerülgeti a választ. Pár dolgot elég nehezen húz ki belőle, valamit meg nem is sikerül, de amúgy jó beszélgetés. Nem az a benyalós, de nem is az az agresszív kötekedős.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A fideszmédia következő pár hetéből azért ki fog derülni, hogy magától jött-e Gattyán...

“Any book worth banning is a book worth reading.”