Defibrillátorra

Valahol szomorú, hogy a kampányuk csak 8%-on áll ...

Hozzászólások

Hát én úgy vagyok vele, hogy az oltottak fizessék a saját defibrillátoraikat :-)

Az a szomoru, hogy egy allamilag fenntartott intezmeny kunyeral penzt.

Miért tőlem kérnek adományt, ez nem az állam dolga lenne?

Az Országos Mentőszolgálat működtetése ugyan állami feladat, de az, hogy a mentőknek a legkorszerűbb felszerelések álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, és hogy laikusként minél több honfitársunk tudjon nekik ebben spontán újraélesztéssel segíteni, közös felelősségünk. A technika és az újraélesztési protokollok folyamatosan fejlődnek, egyre jobb és egyre hatékonyabb életmentő eszközök és módszerek állnak rendelkezésre. Főképpen ezek beszerzését (a mentők igényei szerint) és az újraélesztési tudás széles körű elterjesztését végzi Alapítványunk. 

trey @ gépház

https://www.mentoalapitvany.hu/data/downloads/2021/06/01/OMSZA_kozhaszn…

 

Ők jófejek a beszedett pénz 30% max hasznosul a célra. 

 

https://www.defibrillatormindenkinek.hu/  a legdrágább kb 700e huf az alapítvány pedig 284millió huf kpval rendelkezik.

El kellene adni az állami beszerzésből néhány már örökké a raktárban porosodó lélegeztetőgépet.
Akár néhány lélegeztetőgép ára, akár néhány havi raktározási díj megspórolása elég lenne néhány defibrillátorra.
A gép+kezelőszemélyzet együttesét nézve ugyanis töredék lélegeztetőgép számot lenne csak képes hazánk egészségügyi személyzete üzemeltetni.

Én nem kifogásokat keresek. Utalok. Mert megtehetem.

Dehogy is nem. Ez éppen egy kifogás, a felvetésre.

Azért elmehetne a sivatagi döglött teve ánuszába az a kormányfő, aki minden nap a saját farkát szopogatja, a zsenialitását dicséri, hogy mennyire patent minden, közben meg az OMSZ tolvajainak csak a talpa látszik ki az állampolgárok zsebéből. 
 

Halálosan igaz, hogy orbán helye a sitten volna, a főügyészével szemközti cellában,  az OMSZ nevével visszaélő tarhás tolvajokat meg jól pofán kéne vágni. 

Azt gondolnám, hogy akkor lenne ennek a kommentnek bármiféle értelme, ha lenne olyan ország, ahol minden egyes utcában lenne publikus defiblillátor. De, hát ilyen országot nem tudsz mondani, akármilyen adófizetője van, akármilyen társadalmi berendezkedése és akármilyen kormánya.

Viszont egy szívmegállás az olyan dolog, hogy akár 100 méterenként szükség lehetne rá.

trey @ gépház

Az OMSZ alapítvány nem közterületekre, hanem mentőállomásoknak vesz dolgokat, defibrillátort is. Szóval totál nem releváns a kommented, mert nem erről van szó. Hanem arról, hogy az állami tulajdonú, adófizetői pénzből fenntartott mentőállomásoknak milyen a felszereltsége.

Értem. Mit javasolsz? Ne adakozzak? Ha új kormány jön, lesz mindenhol legkorszerűbb defib eszköz?

És végül, mit jelent ez? Kikre gondoltak?

és hogy laikusként minél több honfitársunk tudjon nekik ebben spontán újraélesztéssel segíteni,

BTW: ilyen balfasz elméletek mentén, vért se adjunk, vegyen azt is Orbán stadion helyett. Nem?

trey @ gépház

Senki ne mondta, hogy ne adakozz. Csak ne ferdíts. A link, ami a tweetedben is van, egyértelműen leírja, hogy arra kértek itt pénzt, hogy beszerezzenek egy mentőnek egy komplex újraéletsző készüléket.

Semmi köze ehhez a publikus helyen elérhető defibrillátoroknak. Az adófizetői pénzből fenntartott mentőállomások kérnek támogatást, mert az adófizetői befizetésből nem kapnak eleget, ez a helyzet. Nem extra dolgot kérnek (köztéri defibrillátor), hanem azt, hogy tudják a munkájukat végezni (mentők felszerelése).

 

A spontán újraélesztés és laikusok kapcsán pedig ugyanúgy ott van a linkeden, az alapítvány egyik fő célja:

  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

Erről szól a Tartsd életben! kampányuk is, amiben tájékoztató anyagokat, videókat forgatnak:

https://www.mentoalapitvany.hu/v/tartsd-eletben-ujraelesztes-egyszeruen…

 

Ez egy tudásterítési dolog, bár elvileg a legtöbbünk tud újraéleszteni, hiszen a jogosítványhoz kell.

kb 700 db mentő avgy rohamkocsi van az országban. Ha a legdrágábbat veszik meg és nem kapnak kedvezményt rá, akkor ez 500millas költség bruttó.  Jelenleg a fele a számlájukon van. Hány darab hiányzik?

 

Szerintem egy sem. Ez csak marketing. Tűzz ki egy kicsi könnyen elérhető célt, amiben aki részt vesz ezáltal nagy szerepet kap. Ennyi történt. 

Nem sima AED-ket vesznek a mentőkbe (oda ez minek?), hanem LifePak 15, ami alapfelszereltségben 15E font.
https://medtree.co.uk/lifepak-15-defib-monitor-option-3

 

Az AED-k laikusok által használható "kiütő" eszközök, míg egy mentősnek mondjuk jó, ha tudja monitorozni is a defibrilláció után a szívritmust stb. Nem olyan egyszerű dolog ez, hogy "vegyenek egy AED-t és kész".

Ettől függetlenül ez továbbra is központilag szervezett, szabályzókkal jól körülírt szolgáltatás, a megfelelő körülmények biztosítása is ugyanezen elvek alapján kell működjön. Az ettől eltérő bevételszerzés számomra visszás tevékenység. A rendelkezésre álló keretből kell ellátni a feladatot, ha az kevés akkor az államnak a lehetőségei szerint kell azt változtatnia.

Ezt nem lenne szabad megkerülni!

+1

Adtam én is, de 2048-at írtam be, hogy kerek legyen!

Szerkesztve: 2021. 11. 22., h – 09:43

Szoktam adakozni a következőknek:
- Wikimedia
- Baptista szeretetszolgálat
- Unicef
- helyi állatmenhely
- Bátor Tábor

Ezen felül a COVID alatt a helyi mentőszolgálatnak/kórháznak egy ismerős éttermén keresztül napi menüket fizetek.

Ezen kívül szoktam adományozni egyedi esetekben is, a fentiek azok rendszeresek (évente, félévente, havonta).

A Fidesz intézhetné úgy, hogy a cégek saját belátásuk szerint toszogassák a TAO pénzeiket. Oktatási eszközökre, művelődésre, egészségügyre.
De belátom a foci fontosabb.

Persze, hogy nem. Svájcban is adakoznak egészségügyi szervezeteknek. Igaz ott romokban van de úgy, hogy  lehet irigyelni.

Ott érted félre, hogy a befizetett adóból van fenntartva az egészségügy. A fidesz úgy matekozta ki, hogy az adó egy részét focira költi és nem defire.

 

Tehát, ha tavasztól új rendszergazda lesz az ország élén, bezárhat minden alapítvány, mert nem hogy "defire" is lesz foci helyett, hanem _mindenre is_ :D

Végignéztem a miniszterelnök-jelölti vitát, ezek annyit osztogattak, hogy ha csak felét megtartják, akkor nem "defire" nem lesz, hanem semmire :D

Szóval, lehet, hogy jövőre is utalok 2K-t :D

trey @ gépház

Te feltételeztél valamit.
Én meg válaszoltam rá.

Minek kéne cáfolni micsodát?
Feltételezéseket nem állok le cáfolni.

Ti amúgy listán kapjátok meg, hogy kit kell utálni és kinek kell a hátsóját nyalni, vagy hogy van ez?

Életedben nem láttad ezt az embert, Gattyánt, fogalmad nincs a jelleméről, arról sem, hogy ő adakozik az országban a legtöbbet, arról sem, hogy ő HOZZA a pénzt az országba és nem viszi. arról sem, hogy bár nem ő a leggazdagabb, évekig ő fizette be a legtöbb adót.
Életedben nem leszel képes az ezredrészét sem létrehozni annak, amit ő teremtett. De azért belerúgsz, véleményezed, leszólod.

 

Minek kéne cáfolni micsodát?

Olyan ember állítását, aki nála dolgozott és több ember előtt tette IRL ezt a kijelentést. Köztük van szerintem több olyan ember is, aki tag 10+ éve a HUP-on. Tovább?

Nem értem, hogyan jött most elő a Gattyán? Ő az új ballib csodafegyver? Vagy wtf? A busafejű Márky-Zajjal mi van? Azt már elengedtétek?

trey @ gépház

Olyan ember állítását, aki nála dolgozott és több ember előtt tette IRL ezt a kijelentést.

Ha-HA-HA.

Előfordult, hogy Gattyán lakásvásárlásra adott kamatmentes kölcsönt az alkalmazottainak, ded olyan is, hogy a lakás árának egy részét ő fizette, gratis. Olyan helyekre vitte el az embereit nyaralni ingyen, ahova önerőből aligha jutottak volna el, Előfordult, hogy közös cégbuli alkalmával köteg pénzeket osztott ki közöttük, hogy már pedig most ezt a pénzt EL KELL költeni. Ezekről is meséltek neked ezek a szavahihető emberek?   

------------
A bíróság több ingatlant, céget és bankszámlát előzetes zár alá vett 2014-ben vagy 2015 elején, még a jogerős ítélet kihirdetése előtt. A zár alá vett ingatlanok között van az Il Bacio luxusáruház, a Normafa Hotel, és Gattyán György Budakeszi és Szerémi úti magáningatlanai is

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. június 1-én jogerősen megszüntette a NAV azon határozatát, miszerint körülbelül 50-50 milliárd forintnyi áfa és büntetés megfizetésére kötelezték volna a Docler Holding-ot. A bíróság megállapította, hogy az adóhatóság jogszerűtlenül használt bizonyítékokat a vádemeléshez annak ellenére, hogy azok sem bizonyították az adócsalást.

Már több mint 1 milliárd forinttal segítette Gattyán György a vírus okozta károk enyhítését. Az MTI-hez még 23-án eljuttatott közlemény szerint a Docler alapító-tulajdonosa karácsony előtt

újabb 120 millió forintot adományozott kórházaknak, illetve gyerekotthonokban élő fiataloknak adott karácsonyi ajándékcsomagot.

Karácsony előtt hat budapesti kórház kapott nagyobb összeget az üzletembertől: úgy, ahogy tavasszal is, több, a védekezésben frontvonalban lévő fővárosi kórházat támogatott (Szent János kórház, Szent Imre kórház, Honvédkórház, Uzsoki kórház, Dél-pesti, Tűzoltó utcai).

Gattyán György a vírus hazai megjelenésekor is kórházaknak adott támogatást, élelmiszert, illetve mintegy 1500, gyerekotthonban élő fiatalnak vett az otthontanuláshoz új laptopokat. A gyerekeket nyáron a cégcsoportjához tartozó Normafa Club House-ban vendégül is látta, több hónapig táboroztatta őket.

Összekeversz valakivel. Én egy magánszemély vagyok, nem tervezek politikai pályát. Ez meg kurvának állt (politikus). Amit te itt láttál részéről, ennek előkészítése volt (Robin Hood kép kialakítása az arra fogékony bolondokban). Arra számíthat joggal, hogy politikusként busásan megtérül az az előre befektetett 2 milliárd.

Abban sem vagyok biztos, hogy a saját pénzéből tette, amit tett. A politikában sokan dobnának össze nagyobbnak látszó összegeket, hogy a saját kegyeltjük jusson hatalomra. Mert úgy vezet az út számukra is a húsosfazékhoz.

Neked kell ezt magyarázni, aki állítja, nem lehet az orránál fogva vezetni? :D

https://444.hu/2014/04/22/miatta-lett-olyan-sikeres-a-milliardos-gattya…

trey @ gépház

Ez a screenshot jol osszefoglalja a magyar egeszsegugy helyzetet. Duborog a gazdasag es a kozpenz is jo helyre kerul. :D

Ennek semmi köze nincs hozzá. Egy privát edzőteremben sem azért van kihelyezve publikus defibrillátor, mert az Orbán vett. Minek venne az Orbán közpénzből egy defibrillátort oda? Mégis milyen jó hogy van:

Az Országos Mentőszolgálat tavaly Élet Mentő Pont címmel indított kezdeményezést, amelyhez a salgótarjáni Quasimodo Fitness is csatlakozott. A cím elnyerésével Salgótarjánban is üzenik az életmentés fontosságát: hazánk közterületein ugyanis évente mintegy hat­ezren veszítik életüket hirtelen szívmegállás következtében.

Egyébként, ami edzőtermünkben is van, holnap meg fogom nézni, hogy ki helyezte ki oda. Ha az OMSZ, akkor az a 2K forint a legkevesebb, amit megtehettem. Már csak a saját biztonságom érdekében is. 

trey @ gépház

Nem Orbán, hanem mi. És pont azért, mert közös ügyünk, hogy olyan helyeken, ahol sokan vannak, legyen defibrillátor.
Az Élet Mentő Pont esetén nem az OMSZ alapítványa vesz defibrilliátort, hanem az a hely, ahol az van. Összekevered azt a dolgot, amire te most adományoztál, meg az Élet Mentő Pontokat.
 

Azaz a Quasimodo Fitness az saját költségen vett defibrillátort. Veszprémben az egyetem Műszaki Informatikai Kara sem az OMSZ támogatásával vett defibrillátort ~10 évvel ezelőtt, mégis van.

Az OMSZ alapítvány a mentőállomásoknak vesz defibrillátort (meg egy csomó minden mást is ), nem az edzőtermeknek. Pont olyan helyekre, amit adófizetői pénzből kéne fenntartani korszerűen. 
Valahol olyan modern, korszerű dolgot vettek mint szappanadagoló, vagy épp kötszercsomag. Olyan dolgoakt, amiket a befizetett adónkból kéne megvenni.
Lásd: https://www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep

Senki nem mondta sehol, hogy ne adakozz. Csak megjegyeztük, hogy nagyon szar dolog, hogy az adófizetői pénzből fenntartott intézményeknek adakozni kell, anélkül nem tudnak működni. Azért fizetünk adót, hogy ezek az intézmények működjenek.

Azt sem tudom, hogy kormányváltás után lesz-e mindenhol defibrillátor, nem vagyok jós. Viszont azt látom, hogy a jelenlegi kormány prioritásai rosszak.

Csak sugalltad, hogy nem adsz olyannak, amit az állam kellene, hogy fenntartson. Vagyis, ne adjunk a Mentőknek meg azt az államnak kellene. Helyette, felsoroltál egy csomó olyat, ami nem állami fenntartású.

Ezzel az a baj, hogy azt mondod, hogy akkor se adjunk, ha más kormányok esetén sem lesz elég, mert a kormány dolga. Ezzel viszont nincsenek kisegítve.

Illetve, ha már a kötözködésnél tartunk ... Nem volt a Wikimedia Foundation adományai körül valami balhé pár éve?

trey @ gépház

Nem sugalltam ilyet, hiszen az adómon keresztül most is adok nekik egy csomó pénzt. 

És azt mondom, hogy válasszunk olyan kormányt, ami az állami fenntartású intézményekre helyezi a fókuszt, hogy az adónk valóban oda kerüljön, ahova kerülnie kell.

Kisegítve azzal sincsenek, hogy ha az adónkon felül kell még őket támogatnunk, hogy ne haljunk meg. Mert nem jó dolog kialakítani azt a függőséget, hogy adomány nélkül nem tud fennmaradni egy adófizetői pénzből fenntartott állami szerv.

"Nem volt a Wikimedia Foundation adományai körül valami balhé pár éve?"

 

Fogalmam sincs. Én azért adok nekik pénzt, mert jó dolgonak tartom a szolgáltatásukat. 

 

Olyan dologba akarsz belekötni, aminek ehhez semmi köze, de hát hajra, magadat égeted csak.

Nem, nem értelmetlen adományokról. Hanem arról, hogy az egy rossz dolog, hogy az adófizetői pénzekből fenntartott szervezet adományokat is kér, mert másként nem tud korszerű eszközöket biztosítani magának.

Senki nem azt mondta, hogy az adományod értelmetlen. Hanem azt, hogy az egy rossz dolog, hogy az OMSZ erre kényszerül.

Ki mondta neked, hogy egyedi adományként nem adok ilyeneknek? Valamit félreértesz. Csomószor adományozok egyedi esetben, ennél nagyobb összegeket is, csak épp nem blogolok róla, mert minek? AZ OMSZ-nek épp még nem adományoztam, de más állami szervnek meg igen.

Múlt héten éppen egy óvodának adományoztam nagyobb összeget. Attól még nem tartom jónak, hogy erre szükség van.

Tőlem nem kértek.

Igaz, én sem kértem őket, hogy vigyenek be egy kórházba, amikor ömlött a vér a karomból.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

A dolgok felett nem azzal lesz hatalma valakinek, ha birtokolja, hanem ha el tudja engedni azokat. De ezen túlmenően van igazi spirituális jelentősége az adakozásnak. Nem véletlen, h pl az iszlámban vallási előírás is az adakozás. Dióhéjban: a halál kapuján semmit nem vihetsz magaddal. Az egész élet pedig felkészülés a halálra. Így az adakozás erre, az elengedésre való trenírozást jelenti. Az embernek fontos és jelentőséggel bíró dolgokat kell megpróbálni elengedni!  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A Tűzoltó utcai gyermekklinikának szoktam "rendszeresen" (évente), meg néha egyedi esetekben is (nem alapítványon keresztül, hanem egy bizonyos kör által szervezett akciókhoz kapcsolódva).

Sajnos a hajléktalanokkal kapcsolatban túl sok a negatív tapasztalatom, így arról leszoktam.

Papírcsekket küldtek, mellette papír brossúrákkal, névre szólóan, Kedves Gábor (vagy ilyesmi) megszólítással (dolgoztak vele, na). A sárga csekk előre meg volt írva 2000 Ft-ra, rajta QR kód. A QR kódot bescanneltem iCsekkbe és nyomtam egy "befizet" gombot. A többi már innen gyerekjáték volt. Amit látsz, az az iCsekk bizonylat.

trey @ gépház

Unicefnek megy havonta, Vérlovagoknak ment múltkor, plusz önkéntesként dolgozom egy mentőszervezetben. Azt hiszem ez utóbbit ha összeszámolnám, mennyi időm ment el vele, igencsak lenne meglepetés. Lehet hogy jövőre írni fogom kíváncsiságból :)

Minden ev majus kornyeken szoktam adakozni az allami dolgokra. Plusz afa benzin lofasztudja meg mi egesz evben, szoval, csak ugy mar azt tul jofejsegnek tartanam reszemrol.

Hozzateve, hogy az osszes csoves engem tud megtalalni allandoan, nagyon fonok mester igazgatour kinezet vagyok ugytunik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Magas infláció, 500 feletti benzin, 370 feletti EUR, tönkretett forint, 85% államadósság, az EU 3. legszegényebb országa,

A legmagasabb ÁFA Európában, magánvagyonná konvertált közpénz, ellopott nyugdíjpénztári megtakarítás, tönkretett egészségügy, oktatás, elbaltázott járványkezelés, a legmagasabb covidos halálozási arány,

Ellopott Balaton, szállodák, haveroknak kiosztott földek, a beléptető kapukra hajazó lélegeztetőgépek, A mindent átszövő korrupció, minden demokratikus ellenfék eltiprása, fityeszes AB, polt, a minden fityeszes bűnt eltusoló főügyész, a közmédia kisajátítása, lehallgatások egy izraeli kémszoftverrel, a hazánk kiárulása a kommunista kínának.

A CEU elüldözése, a kínai kémközpont EU-ba telepítése, letelepedési kötvényes migráns betelepítés, oroszbarátság, putyinszopás 2009 novembere óta.

Több százmilliós kisvasút, önkormányzatok kivéreztetése, yacht, eresz-mászás, kurvázás, pedofil mentés, homofóbia, több tízmilliárdos vadászati kiállítás,

Munkáltatókra hárított felelősség oltás ügyben, nemzeti vagyon kiszervezése fityeszes alapítványokba, kubatov lista, lakcím törvény az elcsalható választásért, Matolcsy által elcseszett forint, a fiának a Porsche gyűjteménye, az euró bevezetés elsíbolása.

Orbán apjának luxuserődje, a mészáros klán, a nemzethy malacpersely, trafikmutyi, földmutyi, Elios, a média kuratórium pártszervezetté süllyesztése. Úgy hirtelen.

És akkor még pofátlanul tartja a markát egy közpénzekből üzemelő állami szervezet.
Szerencsére Trey már adakozott. Így enyhített egy keveset a lelkiismeretfurdalásomon.

> Te szoktál adakozni?

100-200K összegben/év