Milyen tartalmakból szeretnél nagyobb mennyiséget látni a HUP-on?

Szerintem a mostanában megjelenő tartalmak nem tükrözik azt amiről a HUP-nak szólnia kellene, vajon ezzel csak én vagyok így?

Több informatikával kapcsolatos tartalmat szeretnék
91% (1081 szavazat)
Több politikával kapcsolatos tartalmat szeretnék
6% (69 szavazat)
Nem tudok választani a fentiek közül / egyéb tartalomból szeretnék többet, leírom kommentben
3% (38 szavazat)
Összes szavazat: 1188

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 11. 22., h – 12:49

^^ Na, így néz ki egy nem ügydöntő szavazás :D :D :D :D

Segítek: e szavazás eredményének nem sok ráhatása lesz a HUP tartalom jövőbeli összetételére (amíg rajtam múlik), de mégis érdekel, hogy mit lesz az eredménye. Volt értelme mégis kitenni? Vagy törölni kellett volna?

trey @ gépház

e szavazás eredményének nem sok ráhatása lesz a HUP tartalom jövőbeli összetételére

Hmmm... Tán mégis figyelembe kéne venni az olvasói véleményt. De mert ez alapvetően számítástechnikai/informatikai honlap, végül is mindegy. Illetve nem.

Registered Linux user #46079

Az a véleményem, hogy ez elsősorban szakmai felület. A korrekt az, hogy politikailag teljesen semleges legyen (a bitek lesz@rják, hogy kire szavazol). Én az ilyen hozzászólás íróját mindenképpen figyelmeztetném. De amúgy nehéz téma: amikor nagyon rég (2003-ban) megjelentünk az Országgyülés Informatikai és Hiradástechnikai bizttsága előtt, nehéz lett volna az ott történteket politikamentesen elmesélni. Szóval ez a Te felelősséged (elsősorban). Nem irigyellek.

Registered Linux user #46079

LE-HE-TET-LEN

Próbáltam. Vagy egyenként kibaszkodok mindenkit, aki nem bír magával és akkor megkapom, hogy nem bírom a véleményt, törlöm a politikai kommenteket, akkor cenzúra, engedek mindent, de nem veszek részt benne, akkor is összevesznek, de én unom.  Vagy, mindenkinek lehet mindent, ami törvényileg nem tiltott, de akkor én is elmondom a véleményem. Ez sem jó, mert .. tanár néni, a trey is elmondja a véleményét, brühühühüh ...

trey @ gépház

Az ezzel a gond, hogy te létrehoztál valamit, büszke is vagy rá, csak épp gondját nem viseled.

Nem mindenkit kellett volna kitiltani, csak azokat, akik másokkal szemben értelmetlenül támadó módon viselkednek, függetlenül a szakmai rátermettségüktől (példa: NagyZ), meg azokat, akik tényleg nem szakmai témákról "értekeznek".

Ez utóbbival annyi a gond, hogy mostanra magadat is ki kellene tiltanod. A múltkor valaki szóvá tette ezt az egészet mondván, hogy ő ezt látva inkább távozik, mire te, meg még páran (például NagyZ is) még utána is köptetek. És te ezt az előző szavazáshoz büszkén beidézted.

Mit lehetne erre mondani? Mi legyen több a HUP-on?

Érezd jól magad, és írjál ki sok szavazást, mást már úgyse nagyon tehetsz.

Már megint a mutogatás. Az megy. De amikor megkérdezem, hogy hogyan választanád ketté a politikát meg a szakmai kontentet, akkor csak a hallgatás megy.

Köszi, egyébként jól érzem magam.

Amikor megkérdezem, hogy mi az, ami tőlem sok, akkor megint csak kussolás van. Hát, ezzel nem tudok és nem is akarok semmit kezdeni.

trey @ gépház

Amit írtam, abban semmiféle politikai felhang nincs.

Emberségről, szakmaiságról, stílusról szólt.

Ebből kellett volna több. Tőled is, mástól is.

Azt meg, hogy "tőled mi a sok" szerintem én többször igen alaposan kifejtettem, szóval ezt gyanítom nem nekem címezted.

Csak, hogy értsem:

Ez a komment rendben van, vagy törölni kéne?

https://hup.hu/comment/2703352#comment-2703352

Emberségről, szakmaiságról, stílusról szólt.

15 évig pol. korrekt voltam, csak meguntam, hogy itt egyes emberek lábtörlője legyek. Adjonisten, fogadjisten.

Azt meg, hogy "tőled mi a sok" szerintem én többször igen alaposan kifejtettem

Tehát, konkrétum ezúttal sem lesz. :D

trey @ gépház

Nézd Gábor, ezt már ezerszer eljátszottuk. Én felvetek egy problémát, te erre vagy azt mondod, hogy mellébeszélek, vagy hogy további konkrétumokat akarsz, vagy bármi más zavaros, megfoghatatlan ellenvetéssel élsz. Ez egy nem túl ügyes kifárasztásos technika, ami egy ostoba, indulatvezérelt emberrel szemben nyilván be is jön.

Én azt gondolom, hogy csak az, amit most ide leírtam, önmagában kellő mennyiségű konkrétum ahhoz, hogy ha akarnál valamit tenni a felvetett témával kapcsolatban, akkor megtehetnéd. Biztos vagyok benne, hogy érted a dolgot, nem kell neked több konkrétum, csak hát nehéz dolgok ezek, meg ugye a nemzetközi helyzet is fokozódik. 

Szóval azt is értem, hogy miért nincs kedved vele foglalkozni. Én is vagyok így néha dolgokkal. :-)

Először is én nem okosnak tűnök, hanem az is vagyok. :-)

Másodszor nemcsak okos, de veled ellentétben figyelmes is vagyok, így biza' legott észrevettem, hogy az imént még nem ezt a hozzászólást idézted be, mint megválaszolandó "konkrét" kérdést. ;-)

Gyakran vagy mostanában bizonytalan?

Vagy nem?

Te mit csinálnál egy olyan korban, amikor a piacgazdaság csúcsát infó cégek adják, GAFAM? Egyesítették a média és kommunikáció területét, majd gyorsan lett befolyásukat arra használják, hogy lábbal tapossák a szólásszabadságot, de olyan fokon amire még Aczél György és főnöke, Leonyid Iljics Brezsnyev is csettintene. A legszebb az egészben az, hogy a GAFAM Linux&opensource hátán csúcsra felmászott tagjai még büszkék is az általuk működtetett globális cenzúra-gyárra és épp a Microsoft a legvisszafogottabb, bár ők sem lóghatnak ki nagyon a sorból. 

Szóval mi lenne ez a több emberség, több szakmaiság, több stílus (wtf?!) ??

Ez is valami olyasmi mint egykor a Több SZDSZ? 

“Az ellenség keze betette a lábát”

De amikor megkérdezem, hogy hogyan választanád ketté a politikát meg a szakmai kontentet, akkor csak a hallgatás megy.

Kéne az "Egyéb" fórumba egy "Politika" szekció. Politika csak oda mehetne, sehova máshova, még a flame szekcióba és blogposztokba se. A felhasználói profilba pedig kéne egy flag, hogy a fórumtémákat megjelenítő blokkban szeretné-e látni azt a szekciót. Ehhez csak a flame flag működését kellene lecopyzni. Vagy akár magát a flame szekciót használni erre. Tettél is egy ilyen ígéretet, hogy a "Flame" szekció fogja ezt a feladatot ellátni, viszont egyfelől amióta a politikai topicok oda vannak száműzve, azóta jópár júzer a blogjában nyomatja a politikát, másfelől meg más júzerek a flame topicba küldenek be nem politikai kontentet, így ha a flame-t szűri az ember, akkor lemarad szakmai topicokról is.

Az attól függ, hogy a "csakazértis" reakció mennyi politikai blogposztot fog eredményezni. Ha heti egy-kettőt, akkor semmit, törölném azokat a posztokat és kész. Ha naponta, akár többször is, akkor először figyelmeztetném, hogy ha nem hagyja abba, akkor ban lesz a sorsa és ha akkor sem hagyja, akkor határozatlan időre kitiltanám. Jobbat nem tudok. Értem, hogy szakmai kontentet is posztolt, de ezt kár/haszon arányban érdemes nézni: napi többszöri asztalraszarás esetén már annyi plusz melót adna, hogy nem érné meg csupán a szakmai kontentjei miatt tolerálni és moderálni.

Ami pedig a szakmai kontentjeit illeti, azt is nézném, hogy mikor követte el őket, mert ha az elmúlt pár évben egy darabot sem küldött be, csak politikát, akkor hiába írt 2006 és 2011 között több tucat szakmai cikket, jelen pillanatban majdnem ugyanott van vele a portál, mint azokkal, akik zéró szakmai kontentet tettek le az asztalra.

Az attól függ, hogy a "csakazértis" reakció mennyi politikai blogposztot fog eredményezni. Ha heti egy-kettőt, akkor semmit, törölném azokat a posztokat és kész. Ha naponta, akár többször is, akkor először figyelmeztetném, hogy ha nem hagyja abba, akkor ban lesz a sorsa és ha akkor sem hagyja, akkor határozatlan időre kitiltanám. Jobbat nem tudok.

Ez volt régen. Az szerinted megfelelt? Nem. :D

trey @ gépház

Mert ugyanez a vinnyogás ment, csak akkor azért, mert "jaj, korlátozod a szólásszabadságot".

Amit itt látunk megint, az nem más, mint az, hogy egyes embereknek a lelkére ráment a COVID. :D

Kiugrálnak az ablakon, idegesek, az internetre hozzák a frusztráltságukat stb. Részemről ez ignore.

trey @ gépház

Mert ugyanez a vinnyogás ment, csak akkor azért, mert "jaj, korlátozod a szólásszabadságot".

Oszt aztán ki nem szarja le? SZVSZ a legtisztább az az időszak volt, amikor a moderálás alapeléve ennyi volt (nem emléxem pontosan, de a lényeg ez):

"Én döntöm el, hogy mi a szabály, ki sérti azt meg és ezért kit bannolok, mert én vagyok az admin"

Szal valóvban mehet a picsogás, ha kivágsz valakit, meg meg is sértődhet (nyilván), de ha az oldal a tied, akkor a szabályokat te hozod. Osztán lehet menni vagy maradni.

 Mondom ezt úgy, nem-igen szoktam egyetérteni veled. Persze ha szórakoztat, ami mostanában megy az oldalon, akor is te vagy az admin és pont. ;-)

Mert alapból volt benne egy balos oltás ami már politika. Lehetne pl hup.hu/leszaromapolitkat is és akkor abból a feedből exclude a politika flag-es topicokat.

Nincs korlátozva, mindenki kiírhatja a szólásának a szabadságát, viszont van egy filter azoknak akiket mondjuk csak a szakmai tartalom érdekel.

trey @ gépház

Nekem ez így teljesen jó, látod ritkán megyek be politikai topikba (azért volt 1-2, de hamar lepattantam róla) és elég hamar el is hagyom a helyszínt. Nekem működik a nem érdekel nem kattintok technika, ez csak egy tök jó kényelmi fícsőr lenne ami jelenleg kb cosmetics prio.

Ha valamikor bepattintod megköszönöm (meg még talán páran), ha nem akkor meg... leginkább nincs semmi, továbbra is ugyanúgy hupákolok mint eddig.

#works4me

Az mindegy, hogy fog-e más témában bloggolni, vagy sem, mert nem az volt a kérdés, hogy hogyan motiváljuk erre, hanem, hogy a politikát hogyan tartsuk szűrhető keretek között.

Bár volna egyébként erre is kompromisszum: a blogposztokra egy flag, hogy politikai és aki a politikát szűri, azoknak ez sem jelenik meg. De ez megint plusz fejlesztés. A legegyszerűbb az lenne, ha a politika tényleg csak a flame szekcióban létezhetne, más viszont nem kerülhetne oda, csak politika.

Nem elviselhetetlen, csak unalmas és zavaró. Csak arra jó, hogy az embereket összeugrassza. Persze balhézni bármin lehet, de ezen garantáltan fognak. Csak ellentétben pl. egy windows vs. UNIX, vagy PostgreSQL vs. MySQL topiccal, ezek totál meddő viták, mert hitvita szinte mind.

WTF? Ez hogy jött ki? Ha a portál ad hozzá egy flag-et, hogy aki akarja az szűrhesse, akkor akárki láthatja, csak az nem fogja, aki nem is akarja. Tudom, "ne olvassam", ha nem akarom, csak éppenséggel elég nehéz nem olvasni, ha kinyitom a portált és felül a blokkban is (nem, nem tudom szűrni a flame szekciót, mert más is van benne, mint politika és azt nem szeretném), meg a blogoknál is tele van vele.

Semmit, mert ontopic volt, a kijelölt helyen? Amikor a bőrömről van szó (COVID), nehéz kimaradni belőle, de amúgy én egyetlen kovidos blogposztot vagy fórumtopicot sem hoztam létre, csak hozzászóltam a létezőkhöz. Egyébként engem konkrétan a hazai pártpolitika zavar. Kiváltképp, ha szakmai topicba hozzák be.

Értem. Mégis szószólója lettél annak, hogy nem kell ide, meg szűrjük.

Ez bullshit. Én csak a lehetőséget kértem az egyéni szűrésre. Felőlem fel is falhatjátok egymást.

Egyszerűen csak nem kell lekattintani, ha látod a címén, hogy nem neked való. Egyszerű, mint az 1x1.

Tényleg? Akkor kérdeznék valamit: írok egy blogposztot mondjuk az RS-232 programozásáról Linux/BSD/Solaris alatt. Rögtön az első poszt az, hogy "Ez is biztos SOROS!" Ezt se kattintsam le? Aztán erre érkezik kétszáz pártpolitikai fikakomment. Ezeket se kattintsam le?

Itt volt ez a félnormális, ez is bejött nekem Brüsszelezni egy képkonverziós topicomba. Ezt se kellett volna lekattintani?
Ugyanaz a vadbarom egy másik topicban is hirtelen kitalálta egy szakmai vita közepén, hogy Viktor. Ezt se kellett volna lekattintani?

Kérdezed még, hogy miért "veszek részt" a politikában, ha zavar? Válasz: a faszom se akart részt venni benne. Jött a libtard fartúrósquad és belerángatott. 2017 közepén jöttem ide, de szerintem 2020-ig nem is szóltam hozzá politikai topichoz, de amikor már a sokadik alkalommal fossa bele valamelyik seggfájós libtard a topicomba az unrelated politikai mocskot, meg a sokadik alkalommal veszik elő a Fidesz kártyát, amikor porráégnek egy szakmai vitában, akkor ne csodálkozz, hogy én is előkerülök valamelyik politikai topicban, hogy elküldjem őket oda, ahová valók.

Tudod miért hagytam ott az amigás közösséget? Mert ott sem Amiga volt már, hanem verseny, hogy ki tudja hangosabban nácizni a "FideSS"-t. (Sic!) Persze nem kell részt venni benne, mondhatnád, de amikor egy windows vs. Linux szakmai vita közepén ott is az az ultima ratio, hogy "ennyi ésszel szavazz a Fideszre", akkor nem tudsz nem részt venni benne. Kivéve persze, ha pattansz. Onnan pattantam is. Talán itt is én legyek az, aki pattan, ahelyett, hogy a fasszopók lennének megregulázva végre? Nem volt ez itt mindig így, hogy semmi nem szabott gátat annak, hogy kurwa nagy seggfájásukban minden felületet is telefossanak ezek a retardáltak.

Egyszerűen a faszom van már tele vele, hogy nem lehet már semmiféle szakmai közösségben meglenni anélkül, hogy ne jönne a bolsevik/libtard/woke geci és ne nyomná a vallását a pofámba. Nem vagyok fideszes, sose szerettem őket, még csak jobboldalinak se vagyok nevezhető, de már a tököm tele van azokkal, akik jönnek és tök mindegy, mi a téma, az arcodba mászva nyomják, hogy Orbán így, meg Trump úgy, meg Putyin emígy és Hitler amúgy és ha nem értesz egyet, vagy akár csak leszarod a kérdést, akkor náci vagy és punktum. És telefossák a felületet, szétkúrják a beszélgetést, oda a társalgás, oda a téma, oda az egész.

Nem én kezdtem, de nagyon szeretném már befejezni, de úgy nem megy, ha továbbra is jönnek, mert nem parancsol nekik megálljt semmi.

+1, bár ez az összes posztját eltüntetné, nem csak a politikaiakat, az meg - ha nagyon akarom - így is menne. :)
Ha már úgyis bele kellene fejleszteni, akkor ennyi erővel a polflag-et is meg lehetne csinálni.

Részben meg. A nem kívánt tartalmakat el tudnám így tüntetni, de ettől még a "gyors" blokkokban a "helyük" ottmaradna és "lelökné" azokat, amik egy valós szűrésnél ott lennének. Persze a blogszekció/friss tartalmak kinyitásával látom az összeset, csak az plusz egy oldalbetöltés.
De a semminél messze jobb. Ha betartják.

Azt en is tamogatnam legelso lepesnek, hogy legyen kotelezo politikai topik/szavazas/blogposzt eseten a [POL] tag a [KV] prefix mintajara.

Aztan ha ezt betartjak, vagy legalabb az warnt kap, akinek a posztjara utolag kellett kirakni, akkor utana mar lehet ra elsore scriptezgetni, aztan nem tul elsietve szerveroldalon is hozza lehet nyulni a feedekhez. :)

A szavazast azert kuldtem be, mert kivancsi voltam, hogy mennyi olvasot erdekel a "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések?" kerdes es hasonlok itt, szerintem nem illik a HUP profiljaba. A masik dolog ami nem erdekel az amikor a kommentekben mindenfele jobboldal/baloldal/stb. dolgok szerepelnek (ahol nem illenek a temahoz). Pl. ezt a kommentet egyaltalan nem ertem: https://hup.hu/comment/2703153#comment-2703153 (nem direkt a te kommentedet akartam idezni, csak ez volt epp "keznel")

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Hogy állsz az aláírásokban szereplő, minden egyes tartalmakba bekerülő politikai aforizmákkal?

Nem tuntek fel eddig, de lehet csak nem tudom a politikai jelentesuket.

Valoszinuleg hozza kellett volna tennem a szavazasnal, hogy a fooldalon megjeleno hirekre/szavazasokra gondoltam elsosorban.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

LOL

Átfogalmazom: uszító aláírásokkal, amivel teleszemetelne minden egyes általuk kommentelt topikot, mit kellene kezdeni? Szűrőt arra is, mi? Lassan kéne egy szűrő, ami minden IS kiszűr!

Már meg is csináltam:

rm index.php

touch index.html

:D És kész is az atomfilter!

trey @ gépház

mit kellene kezdeni? Szűrőt arra is, mi?

Nem tudom. Ha a fooldalon nincsenek egyertelmuen es feleslegesen posztolt ertelmetlen szavazasok annak mar orulok :)
Mint az enyem? :) Nem szakmai, de szerintem a HUP erdeket szolgalja.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Lazán kapcsolódik. Volt valaha 2006-ban egy indymedia.hu portál egy nemzetközi kezdeményezés részeként. Annyira alternatívok akartak lenni, hogy még az alternatívának is alternatívjai legyenek. Tudatosan nulla cenzúrával ment a portál, Még a nick neveket is postonként adhatta meg mindenki. Magát a magyar domaint egy "elkötelezett" nagyon "civil" arc biztosítottak saját forrásból. Történt aztán ami történt 2006 őszén, ez természetesen beszivárgott az indymediara is. Elég sok ott megnyilvánuló, hogy is mondjam nemtetszését fejezte ki a Gyurcsány rezsimmel és annak módszereivel szemben. Erre ez a "civil" kerek perec kijelentette, hogy a továbbiakban ne legyen magyar belpolitika az indymedian, foglalkozzon csak és kizárólag külpolitikával. Nem igazán volt konszenzus ebben a kérdésben a magyar indyt akkoriban tartalommal megtöltő mag és "civil" emberünk között. Erre a jó civil fogta és levágta az indymedia.hu domainről a portált. Utána az anyaportál hu.indymedia.org domainjén ment tovább. 

Ezek és hasonló dolgok valamiért mindig eszembe jutnak, amikor ma a nagy "civilek", meg "demokraták" a magyar sajtó, szólásszabadságot féltik és ájrópaiságot mantrázzák. De továbbra is ha bárhol más véleményt olvasnak mint a "hivatalos civil és demokrata" katekézis, az a portál egyből: primitív, kössszpénzbő kitartott, vagy ha máshol nincs fogás simán nem_szakmai. 

Mint azok a Bourbonok. Semmit sem tanultak, és semmit nem felejtettek!

“Az ellenség keze betette a lábát”

"Hmmm... Tán mégis figyelembe kéne venni az olvasói véleményt. De mert ez alapvetően számítástechnikai/informatikai honlap, végül is mindegy. Illetve nem."

Miért kellene figyelembe venni az olvasói véleményt? Izé, történelmileg úgy alakult, hogy a HUP pont nem a millió szekta portálja lett, mert arra ott a facebook monopólium. Ott mindenki a saját hittársaival töltheti az egész napját és hagyomány kibannolni minden zavaró tényezőt, aki nem béget együtt a szektával és nem issza lelkesen a szektavezért szavait. 

HUP-ra meg az más hangokra, akár "ellenség szavaira" vágyó népek járnak. Elég kevés ilyen portál maradt a magyar nyelvű weben. Index, 444, mitttommi egymás után szüntették meg a kommentelési lehetőséget. Az utóbbi, 444 most ott tart, hogy tarhálós időszakuk után már paywallt kezdenek húzni a cikkeikre. Nem úgy tűnik, hogy bejött nekik üzletileg. 

Persze jön a szokásos akkornemolvasom a hupot érv. Kinemszarjale?! Ezek a legaktívabb politikai hittérítők, akik egy napig sem bírják hup nélkül, láthatóan egész napjuk jórészét itt töltik el. Meg a másik durcás csinálokmásik portált, vanjobbmintahup, valódiszakmai! Hát

linux.hu
linuxforum.hu
nohup.hu
hfp.hu

Azok a nagy démokraták bégetik a politikamentességet, akiknek kognitív disszonanciát okoz naponta látni, hogy vannak emberek akik nem az ő politikai szektájuk véleményét osztják, oszt mégsem nyócáltalános 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Számukra a szólásszabadság szó egyetlen helyes értelmezése az, ha mindenki szabadon rájuk licitálhat szájhabzásilag a patásördög ellenség köpködésében. Most, hogy a korábbi definíciójuk szerint jobbik nácikok is velük bégetnek, önképük szerint felértek a szólásszabadság parnasszoszi csúcsára. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szerintem Trey nem lenne elégedett a portál működésével, heti 5-6, (ahogyan figyelem, lehet még ennél is kevesebb,) és nem is biztos, hogy olyan nagyon sokaknak érdekes v. ütős számtech. probléma-kifejtéssel, megoldással. Pl. a mai felhős problémák megvitatása, nincs is nagyon felvetés a témában, pedig érdekes lenne az itt is tanulni vágyóknak. De ezzel a "pénzkereső tudás" privilégiumát osztogatná, aki ebben jól benne van. Hát érthetően nem teszi. Van még sok területe az IT-nek, amely 2000-es évek után "monetizáció" alá került, és mint "tudás" csak súlyos pénzekért "kapható" manapság, és eleve nem kerül ide.

2000. év óta folyamatosan növekvő mértékben a médián keresztül is a hatalomgyakorlás leglényegesebb eszközévé vált a szoftver és a számtech. Az társadalmi fejlődés (egyesek szerint visszafejlődés,) meghatározó eszköze éppen az IT. - Tehát, ebből a szempontból a politikának is van keresni valója az ilyen portálokon. (Igazán, mi sokkal többet tudunk erről, nekünk lenne kötelességünk az átlagfelhasználót tanítani, rámutatni, hogy hol vezetik meg, hogyan történik a pénzügyi lehúzása. Egymás között pedig, - arra alkalmas alanyok esetén, -  tudjuk az info-buborékainkat tágítani, illetve közelíteni egymáséhoz.) (Majd kíváncsi leszek a tavaszi szavazat összesítő hálózati rendszerrel kapcsolatos, itt megjelenő témák "sokaságára".)

De a sokféle lehetőség, amely témaként talán rendelkezésre is állna, egy tényezőn biztosan kisiklik, Hogy hozott anyagból, "kútfőkből" dolgozunk mindannyian. Ami ott nincs meg, nem is kerülhet ide. A modern világpolgár kényelem iránti igényéről, a "liberális elfogadásról" - azaz minek annak utána nézni, "nőjön szabadon mint a gomba", mert fentről a - "bízza ránk", -  :)  már ne is beszéljünk. - Viszont ha a "párbeszéd" megmarad az jó, mert ha "álmosan" is de potenciálisan hordja a pozitív változás lehetőségét.

(Én átéltem a a 2000-es évek még nyitott világát, akkor pezsgett a tisztán informatika, szép lassan tűnt el 2010 utánra. Tehát kb. tudom mennyi minden veszett oda.)

Én pont a fordítottját látom. Egyre kevésbé érdemes eltitkolni a tudást, mert úgyis megcsinálja akkor más. A tudás megszerzésére vannak drága, lehúzós kurzusok, jobb rosszabb bootcampek. De a felsőoktatás továbbra is erős alternatíva és még önköltségesen sem drága szerintem, bár kinek mi olcsó vagy drága az relatív. Nincs olyan szuperportál ami ennél hatékonyabb tudna lenni. Ha jó munkahelyen vagy, akkor ott is sokat lehet tanulni, akár belső akár cég által fizetett tanfolyamokon. De az oda való bekerülés előfeltétele valami olyan szintű tudás amihez felsőoktatás kell. A hallgatótársak, illetve munkatársak segítsége legalább annyira fontos mint maguk a kurzusok. Ezt egy hup soha nem fogja tudni helyettesíteni. 

Azzal az illúzióval ideje leszámolni, hogy MIT kurzusokból egyedül az interneten piacképes tudásra lehet szert tenni nulláról indulva. Sokat lehet tanulni ezekből az interneten elérhető anyagokból ha megvannak az alapok. Sőt már a tartófalak is.

A hupon azért nem felkapott a felhős problémák témája, mert meglátásom szerint bár sokan dolgoznak infóban, de az alsóházban. Ami már inkább mérnöki kategória ott elfogy a hup tagság kompetenciája. Látható egy szűk magasan képzett réteg itt, de szerintem a többségük belefáradt a Mount Stupid csúcsról kiabáló magabiztos hupperek felvilágosításába. Itt csak "szakmai" témákra gondolok. 

Az infóbiztonság talán korábban az a területe volt az infónak ahol jellemzőbb volt a saját tudás titokként kezelése. Ma már https://www.hackthebox.com/ -on gyakorolhat bárki. Ez is akkor ér valamit ha meg lettek szerezve az alapok a felsőoktatásban. 

Politikának több okból is van helye a hupon szerintem. Ahogy te is írod, ma már összenőtt az infó a politikával, közélettel. Szerintem sok huppernek inkább ez a megfogható része egy ilyen portálnak, csak nem tetszik a másik véleménye. Sőt a más vélemény puszta léte. Erről már írtam korábban. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

(x) Egyéb

A szakmai fórumokban legyen szakmai tartalom, a flame-ben meg legyen flame. Akit az egyik zavar, olvassa a másikat.

Hogy elmondhattad a véleményed ebben a kérdésben, hogy éled meg?

(  ) Fidesz-bérenc!

(  ) Csak a Kutyák Pártja!

(  ) Semleges

(  ) Inkább pozitív

(  ) Örülök annak, hogy kifejthettem a véleményem, még ha nincs is eredménye

(  ) A szabad véleménynyilvánítás ünnepe!

trey @ gépház

De, Bitcoin / ETH address-em megtalálható ....

Nem adod hozzá a szavazáshoz az

() Több informatikával kapcsolatos tartalmat szeretnék, és beszállnék az implementáció költségeibe

() Több politikával kapcsolatos tartalmat szeretnék, és beszállnék az implementáció költségeibe

opciókat

Oké, ez így valóban nem klappol. Akartam egy másik, hasonló szavazást, és gondoltam hogy erre ráhúzható, de igazából nem.

.

Már többedszerre említed, ezek szerint teljesen nyitott vagy arra, hogy ha meg van finanszírozva hogy leimplementálja valaki a  tartalom beküldésekor a flame checkboxot, meg a néhány helyen a szűrőket, akkor megcsinálod/együttműködsz azzal, aki?

Részemről igen. Csak, sajnos nem én vagyok a pénztáros. :D Illetve, képzett alvállalkozó kéne, aki

  • keni-vágja a Drupal-t (kódolás)
    • fel tud mutatni megfelelő referenciákat
  • keni-vágja a LAMP-ot (deployment)
  • Gitlab-hoz ért
  • megbízható és hajlandó aláírni a szükséges szerződést
  • számlaképes
  • ...

Más egyelőre nem jut eszembe.

trey @ gépház

Azoknak akik bármilyen tartalomból többet szeretnének: küldj be!

Több Rolexet, mi ujsag most Trey akvariumaval? Több nacizos kommentfonalat. Befektetesi tippeket, frisitettem X-rol Y-ra posztokat!

Mint aki szokott néha főoldalra is hírt beküldeni: tessék venni az időt/fáradtságot és írni valami olyasmiről, ami a tisztelt beküldőt érdekli. Ha igényes az írás, akkor Trey ki szokta rakni és jó eséllyel mást is érdekelni fog, amiből kialakulhat szakmai diszkusszió.

Érdekes lenne tudni, hogy azok, akik a "több informatikát" jelölték, hány nem informatikás topikhoz szólnak hozzá (vagy az informatikás, nem informatikás hozzászólásaik arányát), illetve hány nem informatikás blogot vagy fórumot nyitnak.

Értem a gondolatot, csak ott feneklik meg ez a megközelítés, hogy az ember egy szerszámot ösztönösen arra használ, amire az szemmel láthatólag való. Mármost ha a HUP szakmai portálból átment egyfajta közéleti kocsmába, akkor értelemszerűen töltök egy pohárral a kedvencemből, aztán szavazok, viccet mesélek, meg a többi.

A magam részéről sose gondoltam volna, hogy ha kazánok javításával kapcsolatban érdekelne valami, akkor erre pont Hungarian Unix Portál az internet legmegfelelőbb zuga, de kimondottan hálás vagyok a hozzászólóknak.

És amint azt többször említettem, a szavazások is kimondottan szórakoztatóak.

Én nem végeztem halmazműveleteket, éppen arra hívtam fel az eredeti hozzászóló figyelmét, hogy ebben mi lenne a csapda.

Maradni is minden maradhat, mivel szórakoztatni engem is szórakoztat ez az egész, ami itt szokott lenni (különösen a szavazások), de a saját lokális buorékodtól elvonatkoztatva talán abban egyet tudsz velem érteni, hogy egy valódi számítástechnikai szakmai fórumnak se a tartalma, se a hangulata nem így kellene hogy kinézzen.

Itt gyakorlatilag az "egyéb" dolgok szüneteiben esik szó némi szakmáról is, holott az optimális ennek a fordítottja lenne.

A Facebookot egészen biztosan nem nekem találták ki. Eleve csak néhány éve regisztráltam, alaposan körülnéztem, és mikor konstatáltam az általad is említett bunorékeffektust, akkor előbb read-only módba váltottam, majd már abba se. (Egyszer például egy hozzászólásommal megsértettem egy Jedi vallású nőt, akit se azelőtt, se azután nem láttam.)

Ha kihagytam volna valamit, kérdezz bátran.

Itt gyakorlatilag az "egyéb" dolgok szüneteiben esik szó némi szakmáról is, holott az optimális ennek a fordítottja lenne.

Téged mi tart vissza attól, hogy kerüld a flame-et és magasröptű szakmai értekezéseket bonyolíts a főoldal bőséges szakmai választékában?

trey @ gépház

Mostanra se kedvem nincs hozzá, se igényem nincs rá, és lefogadom, hogy sokan vagyunk még így ezzel.

Ha szakmai tartalomra van szükségem, azt minden további nélkül megtalálom máshol. Persze angolul, de ez engem történetesen nem zavar.

Értem, hogy ezzel a kérdéssel azt akartad sugalmazni, hogy rajtam is múlt a dolog, de én pont abban a helyzetben vagyok, hogy nyugodtan elmondhatom: én megpróbáltam. Pont mint az a valaki, akit a múltkor leköptetek, mert ugyanezt merte elmondani, amit én itt és most.

Egyébként ha már itt tartunk, te mint a HUP alapítója így utólag se érzed úgy, hogy azért ezzel az emberrel ezt nem kellett volna csinálni? Legalább neked nem, ha már a többi olyan is amilyen. Nincs benned semmi lelki disszonancia azzal kapcsolatban, hogy valaki minden különösebb indulat nélkül azt mondta, kellemetlen lett ez a hely, te meg csak annyit bírtál neki válaszolni, hogy akkor húzz a picsába?

Egyébként ha már itt tartunk, te mint a HUP alapítója így utólag se érzed úgy, hogy azért ezzel az emberrel ezt nem kellett volna csinálni?

Mit? Kérésére nem kellett volna törölni?

Legalább neked nem, ha már a többi olyan is amilyen.

Sajnos a GDPR nem ad mérlegelési lehetőséget. Ha kérte, törölni kell.

Nincs benned semmi lelki disszonancia azzal kapcsolatban, hogy valaki minden különösebb indulat nélkül azt mondta, kellemetlen lett ez a hely, te meg csak annyit bírtál neki válaszolni, hogy akkor húzz a picsába?

Az ég világon semmi. Mit kellett volna tennem? Könyörgöm, hogy ne menjen? Felnőtt emberek vagyunk ... El tudja dönteni, hogy mit akar.

Jótanács: nem idegből kell cselekedni, hanem aludni rá egyet!

trey @ gépház

Leköpni? Ki köpte le? Elkezdte magát úgy idegbe tenni, hogy előtte senki sem szólt hozzá. Soha, egyszer nem jelezte nekem privátban, hogy neki gondja van. Írt egy kommentet, amin úgy felbaszta magát, hogy utána írt egy levelet, hogy töröljem.

Én ezzel nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.

Ha valaki pedig röhejesen viselkedik, az vállalja a következményeit. Én pl. röhögni fogok rajta.

trey @ gépház

a dzsolysztikkról is írhatnának egy két szavat

- tsókolom, sótész gyögy

En inkabb a PDSZ-re biznam a dontest. A kotelezo oltasokat is olyan ugyesen kiharcoltak, meg a kotelezo tesztelest is.

De mindegy, a lenyeg, hogy nehogymar olyanok dontsenek, akiket megvalasztottak. :) De ne is a nep dontson, mert az emberek hulyek.

Amugy ervenytelen ez a szavazas: mert hazugsagokra epult a kampany. :)

Most csak az elmult 6-7 évet alapul véve nekem is úgy tűnik hogy picit több a politika itt. Viszont szerintem ez természetes következménye annak, hogy rengeteg platformnál sok a futóbolond/skizo, nincs hely leírni egy gondolatmenetet (pl. twitter) vagy mielőtt írsz kalkulálni kell vajon ki fognak-e tiltani vagy sem. Itt meg (az internetes átlaghoz képest) jó szinvonalon lehet beszélgetni anélkül hogy ezért kitiltanának vagy törölnék a posztot. Mielőtt bárki ki akarja csavarni amit írok: itt is történnek poszt törlések vagy kitiltások de eddig amit láttam az mind valami normatív, viselkedéssel kapcsolatos szabály miatt volt, nem azért mert "rossz" helyről linkelt volna bárki bármit vagy "rossz" véleményen volt.

jó szinvonalon lehet beszélgetni anélkül hogy ezért kitiltanának vagy törölnék a posztot.

Látod, az embereknek semmi sem jó. Itt ilyesmit lehet, erre mit csinál a gyopár? Törölteti magát (ragequit) :D :D :D Mindezt miért? Mert ellenvéleményt lát. :D

trey @ gépház

Mivel a huphu mélyrepülésbe ment az elmúlt pár évben - pedig már szegény gabu meg poli sincs itt- , én már régóta más helyekről szedem össze azokat az infókat amikért anno ide regisztráltam. Ide már csak azért járok hogy a megmondóembereken röhögjek, meg néha benyögök valami színvonalhoz illőt. Szóval felőlem maradhat így ha nektek is így jó. :D 

Valami érdemi kritika is legyen: minden fiszfasz szoftver új verziójáról cikkezni teljesen értelmetlen. 

Továbbá, ez egy interaktív fórum, nagyjából olyanná válik, amilyenné teszitek. Így, a "mivé vált" kérdés feltétele közben érdemes azért a tükörbe is nézni.

Bár, ez a "mivé vált" nyöszörgés éppen úgy jelen volt 2010 körül is, csak akkor az az előtti időszak volt a jó. A régi jó dolog, ugye ... :D

trey @ gépház

Illetve, szakmai témák garmadája, 0 kommenttel. :D

Valoszinuleg igaz, te latod mint admin, viszont ha olyan temak vannak amihez mindenki kommentel, de semmi koze a HUP profiljahoz annak mennyi ertelme van? Valami kozeput jo lenne, en sem csak szakmai temakhoz kommentelek, de ha politizalni akarok azt nem itt teszem (mondjuk mashol sem).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ühüm, meg amikor széttrollkodjátok a hirdetéseket (pedig abból él az oldal), amikor széttrollkodjátok az álláshirdetéseket (pedig abból él az oldal). Pedig egy szál politika sincs benne. De, ha nincs, akkor tesztek bele. Pl. NISZ hirdetés -> Geci Orbán.

Bennetek nincs hiba?

Bármilyen nemzeti szó -> Geci Orbán.

Mintha azoknál a cégeknél nem emberek dolgoznának, hanem csak az Orbán.

Ezeken el szoktatok gondolkodni?

trey @ gépház

amikor széttrollkodjátok az álláshirdetéseket

En itt talaltam a jelenlegi allasom, mondjuk az nem fizetett hirdetes volt.
Politizalni pedig nem politizalok (foleg nem itt), de hibatlan biztosan nem vagyok. Persze ertem, hogy ez a reakcio mindenkinek szol.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Illetve, szakmai témák garmadája, 0 kommenttel. :D

Meg egy gondolat ezzel kapcsolatban, ha az aktualis temat nem olvasta hozzaerto akkor marad a nulla komment. A politikahoz (es a focihoz/virologiahoz/stb.) viszont mindenki "ert", abbol pedig semmi jo nem sul ki :D

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Az öreg székely, meg a fia ülnek az árokparton és néznek a naplementébe.

Arra jön egy külföldi rendszámú autó. Kiszáll belőle egy ember és próbál tőlük útbaigazítást kérni. Próbálkozik angolul, németül, franciául, oroszul, spanyolul, de az öreg, meg a fia csak ülnek, néznek a napba és a vállukat vonogatják.

A külföldi a végén föladja, visszaszáll az autójába és megy tovább.

A kis székely megkérdezi az apját:

- Idesapám, mér' jó nyelveket tudni?

Mire az öreg:

- Eh, nem jó az semmire. Nézd meg, ez is tudott vagy öt nyelven, oszt' mire ment vele?

Tanulmányi ellenőr megy egy iskolába, felmérni a diákok felkészültségi szintjét. Beül egy órára, majd megkéri a tanárt, hadd tegyen fel egy kérdést a gyerekeknek:

- Tudja-e valaki, ki rombolta le Jerikó falait?

Néma csend, a gyerekek zavartan néznek maguk elé. Pár perc múltán

Pistike jelentkezik:

- Azt nem tudom megmondani, ki volt, de biztosra veheti, hogy ebben az esetben én ártatlan vagyok!

Az ellenőr felháborodva fordul a tanárhoz:

- Ez felháborító! Maga mit szól ehhez?

A tanár mentegetőzve mondja:

- Nézze, Pistike nem túl jó gyerek, de elég őszinte. Ha azt mondja, nem ő volt, akkor én hiszek neki!

Az ellenőr dühösen kirohan a teremből, és megy az igazgatóhoz:

- Már megbocsásson, de az Ön iskolájában a gyerekek nem tudják megmondani, ki rombolta le Jerikó falait, és ami még rosszabb, a tanár se!

Az igazgató felhorkan:

- Nézze, a gyerekeket nem ismerem mind személy szerint, de a tanáraimban megbízok! Ha egyikük azt mondja, hogy nincs közük hozzá, akkor én hiszek nekik!

Az ellenőr kétségbeesésében felhívja az oktatási minisztert. Amikor elmondja a tapasztaltakat, a miniszter csitítani próbálja:

- Nem ismerem az összes igazgatót, de ha ekkora a probléma, akkor azt gyorsan meg kell oldani! Kérjen három árajánlatot vagy írjon ki egy tendert, és hozassa rendbe azt a nyamvadt falat, ha ennyire fontos!

(x) nincs annyi tartalom, hogy ez gondot okozzon

a kovidosos szálak is politkásosak?

egyébként meg több szavazás kellene arról hogy a hupos szavazás politika, avagy sem.

Eleve, nem nagyon tudod a szakmai témákból sem kivenni a politikát. Itt van pl.

  • a LibreOffice-ra vált egy német tartomány
  • mától kezdve nem "slave" az xy elnevezése
  • stb.

Tippeld meg, hogy szerinted ez hány százalékban politikai lépés?

trey @ gépház

Nem érted az egészet.

Az emberek egy része az vagy fizetett politikai aktivista, vagy csak balfasz (nem fizetett aktivista).

A fecebookon kapják a napi linkeket, osztják a falukon és mindenkinek jól megmondják, hogy Orbán ellenében minden jobb lenne, miatta van infláció (világszerte), miatta drága a benzin (világszerte), és akkor lesz minden olcsóbb, ha majd jól eltörlik a korlátokat, meg mindent.

Na ezek az emberek néha már-már kimerészkednek egy egy ostobább oldalra és ott is osztják a facebookon tanultakat, több-kevesebb sikerrel:

pl a társoldala a HUP-nak:

A Facebook mellett, a GVH ellen döntött a Kúria - HWSW 3 hozzászólás, mind politikai

Többet költünk az idei Black Friday-en, mint tavaly - HWSW 49 hozzászólás, java politikai

A többi mai cikkekhez nem érkezett hozzászólás.

Szóval, ha egyértelműen nem posztolhatnak nyíltan, támadás nélkül a balosok itt a hup-on, akkor ne legyen a jobbos politika sem. Hát nem csodálatos?

Ennél csak a bitcoin, crypto cikkek hozzászólásai viccesebbek arrafelé. Egysíkú masszív gyűlölet. Miért kell még ezt mindig tűrni?! Mikor tiltják már be?! Internálni kellene a teljes crypto bűnbagázst valami eocén bányába életfogytig! Úgyis bűnbányászok, oda valók! 

Mert hát szegény hwsw komment asztaltársaság nem tud jáccani a legújabb gamecímekkel max grafikán, mert drágák a vga kártyák a bitcoin banditák miatt. Az nem számít, hogy bitcoinra már rég nem jó a geforce, de itt ugye egy infó szakportál kommentelőiről van szó. Ilyenkor elgondolkozok miféle társaság kommentelhet ott?! Ezek az állítólagos informatikusok mintha túlkoros gamerek lennének, akik nemtom miből élnek. De annyira mindenhez értenek, hogy még állítólagos szakterületük (?) hobbijuk (?) síkján sem képesek megragadni a lehetőséget. Akinek egy csöpp esze volt és legalább hetente olvasta az infómatikai híreket simán keresett mára pár milliót minimális munkával kriptóból. Legfeljebb nem realizálta még a profitot. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

nem konnyu, de nem is lehetetlen. csak akarni kell :) pl librenel is van szakmai szal, arrol lehet diskuralni normalisan. az hogy a nemet tartomany milyen oldalu, meg hany nokia dobozt kapott az ott felesleges. a slavenel is felesleges behozni a lmbtq szalat (azt mindenki tudja), van ott is sok szakmai lehetoseg.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Kettő darab komment született az egyik hirdetésnél Szemmel láthatóan egyik sem szakmai:

https://hup.hu/promo/20211122/keszul_europa_katyuterkepe

( ) egyiket sem törölném

( ) az egyiket törölném, a másikat nem

( ) mindkettőt törölném

és:
 

( ) egyik elkövetőt sem figyelmeztetném

( ) mindkettőt figyelmeztetném

( ) mindegyiket kitiltanám ideiglenesen

( ) mindegyiket kitiltanám végleg

Megteszed, hogy válaszolsz, kérlek?

trey @ gépház

ez is kuka. ahogy ez is: https://hup.hu/node/175948https://hup.hu/node/175804https://hup.hu/node/171411https://hup.hu/node/175422, es lehetne sorolni. bar igazat megvalva a flame reszben elfer, aki erre izgul mehet oda olvasni. 

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én olyan tartalomból szeretnék többet, ami arról szól hogy politika legyen-e vagy informatika :D

Azt értettem alatta, hogy te vagy az, aki rendszeresen ilyen témájú postokat tol, ráadásul nagyon egyoldalúan. Természetesen neked is lehet véleményed, és nem is kell, hogy egyezzen a miénkkel, de a te feladatod lenne az oldal szakmaiságának védelme. De szakmai témák helyett inkább a politikai témákkal foglalkozol, ami az oldal minőségén is meglátszik.

"Természetesen neked is lehet véleményed, és nem is kell, hogy egyezzen a miénkkel"

Mit akar jelenteni ez a többes szám első személy? 

Simán csak királyi többes szám? Vagy úgy értelmezendő mint az igazság kizárólagos birtokosai, akiknek a nevében megnyilvánulsz, a bolsevik többség, akik mellett a mensevikek nem is léteznek? A gesztus természetesen nagyon lovagias, hogy te, azaz ti megengeditek, hogy egyes szám második személy Trey kisebbségi véleménye is létezhessen. ... egyelőre. 

"te feladatod lenne az oldal szakmaiságának védelme"

Te, azaz ti lennétek a házmester?! 

"De szakmai témák helyett inkább a politikai témákkal foglalkozol, ami az oldal minőségén is meglátszik."

A nem létező aláírásodból kimaradt, hogy ti hivatalos portálminősítő szervezet is vagytok! :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Királyi többes felséged egy vélelmezett többségi véleményegység nevében szólalt fel. "Személyeskedés" csak egy konkrét személlyel kapcsolatban merülhet fel, sokasággal szemben paradoxon személyeskedést kiáltani. 

"többünk véleménye nem egyezik trey-ével"

Továbbra sem indokolt ez a több:egy kapcsolat. Személy szerint többnyire egyetértek Trey véleményével ezekben a témákban. Így máris indokolt Trey oldalán is többes számot használni. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Örültem volna, ha az reagál, akinek az egész szólt...

Nem láttam kérdést. Most már nem csak minden fórum minden ezer kommentjében elhelyezett kérdésekre, hanem kijelentéseikre IS kötelező lenne válaszolnom? Ahhoz nem egy "mellékállás", sem egy főállás, hanem 48 órás napok kellenének. Mi a pontos kérdésed, amit már ne válaszoltam volna meg itt, máshol, most és korábban ezer helyen?

de a te feladatod lenne az oldal szakmaiságának védelme.

Ezt a feladatot ellátom azzal, hogy heti 20+ szakmai témát postolok a főoldalra. Ha arra jönnek szakmai kommentek, akkor azokban részt veszek. Előtte pedig 15+ éven keresztül ezt csináltam KIZÁRÓLAG, csak valamiért TI (nem, nem én) ráuntatok és elkezdtétek idehordani ezerszeri kérés, figyelmeztetés és fenyegetés ELLENÉRE a politikai szart.

Most meg azért sírtok, mert részt veszek benne és tükröt tartok? Ne röhögtess! Jelenleg is ott a lehetőség, hogy a főoldalon levő kernel, Linux és csillió más szakmai témákhoz több ezer szakmai hozzászólást tegyetek (mint egy koronavírus vagy politikai témában). Mi tart vissza TITEKET?

trey @ gépház

"Nem láttam kérdést. Most már nem csak minden fórum minden ezer kommentjében elhelyezett kérdésekre, hanem kijelentéseikre IS kötelező lenne válaszolnom?"

Nem, nem kötelező, csak mivel mi kezdtünk el "beszélgetni", gondoltam követni fogod.

"Most meg azért sírtok, mert részt veszek benne és tükröt tartok?"

Tükröt? Nekem személy szerint akkor kezdett a politikai témákkal tele lenni a tököm, amikor elkezdtél Te ilyen Flame topicokat nyitogatni. Előtte igazából fel sem tűnt, hogy lenne itt politika.

De hogy számszerűsítsük a dolgokat, visszanéztem az előző 3 hónap fórum, szavazás, blog, stb. termését, ahol hozzászóltam és politikai témájú. (Nyilván az összeset nem tudom). Ebből olyan, amit te nyitottál: 16, olyan amit más: 11. Tehát, te egyedül több politikai témát nyitsz, mint az összes többi jelenlévő _összesen_.

Akkor most megyek, és megírom, miből szeretnék kevesebbet látni.

amikor elkezdtél Te ilyen Flame topicokat nyitogatni. Előtte igazából fel sem tűnt, hogy lenne itt politika.

LOL, beszarok bazmeg. :D

Ebből olyan, amit te nyitottál: 16, olyan amit más: 11. Tehát, te egyedül több politikai témát nyitsz, mint az összes többi jelenlévő _összesen_.

 Találtál olyan keresési feltételt, ami a fals logikádat igazolja? Gratulálok. Mi lenne, ha 21 év összes kommentemet, blogbejegyzésemet, fórum és cikk postomat is belevetted volna? Vagy mi lett volna, ha csak az első 15 évet vetted volna?

A te logikát szerint, ha én befejezném, akkor itt nem lenne politika és tulajdonképpen nem is volt, amíg el nem kezdtem. Ezt állítod?

trey @ gépház

"Találtál olyan keresési feltételt, ami a fals logikádat igazolja?"

Nyugodtan írd le, mi a probléma a keresési logikámmal.

"A te logikát szerint, ha én befejezném, akkor itt nem lenne politika és tulajdonképpen nem is volt, amíg el nem kezdtem. Ezt állítod?"

Nem. Azt, hogy sokkal kevesebb lenne. Már-már tolerálható mennyiségű.

Nyugodtan írd le, mi a probléma a keresési logikámmal.

De, hogy utána 2 mondatban leírtam.

Nem. Azt, hogy sokkal kevesebb lenne. Már-már tolerálható mennyiségű.

Főleg, ha az baloldali, mert az neked tetszik, így észre sem veszed. 

trey @ gépház

Egyeb: attol fugg. Most, kicsivel az elovalasztas utan, fel evvel a valasztas elott, vilagszintu lezarasok, oltaspolitika es egyebek idejen tenyeg sok a politikai tema - teljes joggal. De azt sem szeretnem, ha nem lenne, mert idorol idore elojon olyan, informatikat is erinto politikaval kapcsolatos tema, amit jo megbeszelni. (pl. szerzoi jogi szabalyozas, szabadalom, netsemlegesseg, netes cenzura, IT gigacegek tulhatalma, stb..)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mindenképp a szakmai témák legyenek túlsúlyban. Azért járna ilyen oldalakra az ember. Politikai csatározásokra ott van az Index, meg Faszbuk és a többi nyomorék oldal, meg a politikai csak arra jó, hogy összekapjanak rajta az emberek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Amugy nagyon szepen hangzik a politika kitiltasa.

Egeszen addig, amig ra nem jossz, hogy a tobbseg csak azt minositi "politizalasnak", amikor valaki a sajatjaval nem megegyezo politikai velemenyt hangoztat. A sajatjaval megegyezo velemeny a tobbseg szamara pedig egy "kivetelesen fontos" ugy, ami nem is minosul politizalasnak, ellenben a moderalasa a szolasszabadsag megnyirbalasa lenne. Az ovekevel ellentetes velemenyre pedig azert nem vonatkozik a "szolasszabadsag", mert az "gyuloletbeszed".

Tökmindegy, úgyis csak azt olvasom el, ami érdekel.

De fasza kis szál lett ebből. Csak a tudnám mi a fenéért nem jöttek elő ezek a sértődött, mindet is tudó emberek, a "csak szakmaiságot!" kérő hangokkal akkor, amikor o1g aláírással és egyebekkel szaladgáltak itt nem kevesen, akár csak ezért regisztrálva. Ha akkor tömeges rinyálás lett volna érte, legalább annyit el lehetne most mondani, hogy következetesen rinyálnak a legtöbben azóta is. Csakhát nincs ilyennek nyoma..

Nem nagyon érdekel, hogy a tyúk volt előbb vagy a tojás, de aki ezt az egészet elkezdte, annak is meg kellene ám köszönni. Aki vödörrel öntötte ide a zorbános tyurcsános meg o1g retteneteit, gusztustalanul és támadólag általánosított, meg aki ennek tapsikolt, és így tovább horgolva. Szóval végtére azoknak, akiknek mondjuk a laza kétharmadokban is erős szerepe van általában.

Trey én nem tennék másképp semmit.  Ha teleszarnák a lépcsőházunkat, nem a házmestert ütném érte először, főleg nem úgy, hogy csak a páros oldalról szarók miatt kerülnék khmm.. "idegállapotba". Ez nem úgy megy, hogy összerugdosnak mások szeme láttára, majd amikor visszarugdosok akkor azt kérik legyen vége. Nekem lesülne a bőr a képemről.

Akiknek ehhez semmi köze azokat megértem persze, csak látnunk kellene a tömeges rinyálást a dakotázónál, Summer23174865126512543765nél meg ilyesmi embereknél is. Kezdésnek nem lenne rossz, nomeg valamivel hitelesebb lenne a sztori.

Ez a véleményem, kérem kapcsojjaki.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Azok akik egy-egy személyiségből kigyomlálnák azon részeket ami nekik nem tetszik vajon:
- Ezt csinálják a partnereikkel is?
- Ezt csinálják a gyerekeikkel is?

Nem nekik kellene tükörbe nézniük, hogy ideggyengeségüknek mi lehet az oka?
Miért fáj, ha valaki mást gondol?
Miért lesznek ettől idegesek?
Miért probléma nekik az ellenvélemény?

Ha nem tudnak ebben változni, akkor tegyék fel maguknak a kérdést: Mit tenne helyemben Jézus? :)
Szerintem regisztrálna a facebook-ra! :)

Azért soha egyszer sem szóltam, hogy valaki nem ért velem egyet, ne csúsztass! Az nem az egyet-nem-értésről szól, hogy a topic témája pl. a C struct-ok és ő meg bebüfögi, hogy SOROS! Mivel kellett volna ott egyetérteni, vagy egyet-nem-érteni? Az egy nettó desktruktív offtopic volt.

#define nem hagy békén
Amikor egy posztot dob be valaki a topicomba, azt nem lehet békén nem hagyásnak hívni. De ezek sokan vannak, mindig másik jön. És a bedobott posztból fikathread lesz, aminek semmi köze a szakmai topichoz.

Jeleztem, explicite leírtam, hogy "a politikai offtopic moderációja". Többször is szóltam neked, hogy a libtardok egy raklap topicba bebüfögik a fasságaikat. Amit meg kértem, hogy külön politika szekció, arra még ígéretet is tettél.

Ez mitől flame, vagy szemét? Ha meg nem az, akkor mit keres benne?
Egyébként a kérdésedre (sokadjára) is megfelelve: a szakmai flame-et nem kéne egy helyen tartani a politikai flame-mel. A szakmai flame-ben egy csomó érdemi információ előfordulhat, nem szeretném szűrni.

Pedig én szóltam érte.

Ez mitől flame, vagy szemét? Ha meg nem az, akkor mit keres benne?

Nyitójától kérdezted?

a szakmai flame-et nem kéne egy helyen tartani a politikai flame-mel. A szakmai flame-ben egy csomó érdemi információ előfordulhat, nem szeretném szűrni.

Ezen könnyen lehetne segíteni, egy Politika topik nyitásával. Amiért ez nem történt meg, hogy az egyértelműen bátorítaná a politikai témák nyitását, míg a Flame nem. 

Pedig én szóltam érte.

Erről beszéltem. Nem kommentben kelllett volna, hanem visszajelzésben. Kérdezz körbe, hogy visszajelzésre mennyi idő alatt reagálok. Tegnap volt egy technikai hiba visszajelzés, szerintem 5 perc alatt reagáltam és hárítottam el. Ne várd, hogy a kommenteket túrjam emiatt.

trey @ gépház

Nyitójától kérdezted?

Te mondtad, hogy a rossz helyre tett topicokat átmozgatod.

Ezen könnyen lehetne segíteni, egy Politika topik nyitásával. Amiért ez nem történt meg, hogy az egyértelműen bátorítaná a politikai témák nyitását, míg a Flame nem.

Ööö...mert ha te is beszállsz a buliba és nyitod őket marékszámra, az nem bátorítja a politikai témák nyitását?

Erről beszéltem. Nem kommentben kelllett volna, hanem visszajelzésben. Kérdezz körbe, hogy visszajelzésre mennyi idő alatt reagálok. Tegnap volt egy technikai hiba visszajelzés, szerintem 5 perc alatt reagáltam és hárítottam el. Ne várd, hogy a kommenteket túrjam emiatt.

Nem vártam el, de ha minden ilyet jelentek, akkor azzal az agyadra fogok menni, meg mennének a rosszindulatú beszólások is.

Azt ígértem, hogy ha befejeződik a részetekről a politikai szar idelaptolása, akkor a részemről is. Tehát, el kell dönteni, hogy befejeződik-e, mert akkor felesleges a Politika topik. Ha nem, akkor nyilván lehet létjogosultsága. Én nem tudom, hogy hogyan fogtok dönteni ;)

trey @ gépház

Nem kizárólag. Ne kelljen minden egyest egyenként átnéznem. Innen indult az egész egyébként. Nem volt elég pl. a sj féléknek, hogy teleszarták politikai felszopótémákkal a blogjukat, még bele is baszták az aláírásukba, hogy minden egyes helyen, ahol kommentelnek, ott maradjon a mocsok.

Ezt szándékosnak tudom csak tekinteni, semmi másnak.

trey @ gépház

Abszolút egyetértek, ezt fejtegettem neked fentebb, hogy jöttek a libtardok és mindenhova odafostak, többek között hozzám is, így keveredtem én is bele a politizálásba, pedig nem akartam és évekig sikerült is távolmaradni. Viszont érdekes, hogy az előbb még azt kérdezted tőlem, hogy ez milyen gyakori, most meg már te is panaszkodsz, hogy milyen gyakori...

Ott tartottunk, hogy ok, én kigyomlálom a hozzászólásokat, kibannolom aki a blogba politikát tesz többszöri figyelmeztetés után stb. de hogyan szűröd ki, hogy valaki az aláírásába tegyen minden nap egy új politikai üzenetet, teleszemetelve az oldal akármelyik témáját a hozzászólásainak látszó spammal? Mondjuk tesz egy Amiga kommentet a te témád vagy más témája alá, amit követsz:

Jaj, TCH, de jó az Amiga, én is akartam!

--

Random politikai komment ide szépen naponta rotálva, hogy jól érezd magad.

Vagy, azt IS kapcsoljuk ki? Nem marad a végén semmi.

trey @ gépház

Nem nekik kellene tükörbe nézniük, hogy ideggyengeségüknek mi lehet az oka?
Miért fáj, ha valaki mást gondol?
Miért lesznek ettől idegesek?
Miért probléma nekik az ellenvélemény?

Nem a mást gondolás, meg az ellenvélemény a baj, hanem az, hogy az ember arcába másznak és akkor is mondják, ha sehogyan sem kapcsolódik, meg az, ha végső érvként próbálnak egy politikai skatulyázást felhasználni egy vitában.

Fent több példát is linkeltem, arra had ne tudjak már statisztikát adni, hogy ez hányszor történik meg egy héten. (És ugye nem csak velem, mások topicjaiban is.)
De amúgy mindegy, hogy mennyire gyakori, mert amikor több napot dolgozol egy szakmai cikken és valaki befossa a politikát a posztod alá és onnantól arról szól a topic, akkor a legkevésbé sem vigasztal, hogy á, ez csak minden ötödik* blogposztomnál van így...

* Hasamraütöttem.

Mert hogyan várod el, hogy én napi több száz, vagy ezer kommentet elolvassak mind? Éjjel és nappal? Ilyen kötelezettsége egyetlen oldal üzemeltetőjének sincs. Nézz utána. Olyan kötelezettsége van - jogosan -, hogy a tudomására jutástól számítva foglalkozzon vele. Tehát, hiába van egy törvénytelen komment a HUP adatbázisába 15 éve, nekem azzal nem kell foglalkoznom, ha nincs róla tudomásom. Tudomásom onnantól lehet, hogy valaki hivatalosan, írásban jelezte a megadott hivatalos csatornánkon keresztül.

Irreális is lenne elvárni az üzemeltetőtől, hogy olyasmiért feleljen, amiről nincs tudomása. Utána kéne nézni ezeknek a dolgoknak, mert az emberek fejében súlyos tévedések vannak.

trey @ gépház

Légy szíves, ne csépeld a szalmabábot én semmilyen kötelezettségről nem beszéltem, én kértem, nem számonkértem...

Hogyan oldanám meg? Lássuk csak:
a) Visszajelzés gomb a posztokon és a blogposztokon/fórumtopicokon, hogy ez ide nem való politikai szemét. Ennyi effortot már tuti mindenki kibírhatónak tartana, azok is, akik emailt írni nem akarnak, vagy nem mernek.
b) Moderátorok toborzása és bevetése, akik helyetted takarítják ezeket. (Nem, nem én akarok moderátor lenni, abból amúgy is csak balhé lenne...)
c) Saját blogposztok és fórumtopicok moderálásának lehetősége, ezt már többen is kérték. (Nem, nem a velem egyet-nem-értőket akarom kiszűrni, hanem az offantó libtardokat.)

a) https://hup.hu/comment/2703222#comment-2703222

b) még több konfliktust szülne, nem egy ilyen oldal történetét olvastam végig

c) mások meg pont azt kérték, hogy ilyen ne legyen, mert rendszeresen visszaéltek vele, 7 év tagság után jár ilyen kiváltság (részben)

trey @ gépház

a) Bármikor, amikor felajánlottam, hogy lefejlesztek nektek valamit hóttingyen, akkor az volt, hogy fejlesszem bele a vanilla Drupal core-ba és küldjem be nekik. Ja, de ha elfogadják, se biztos, hogy ti átveszitek.

b) Ennél többet? Az egész oldal egyetlen politikai infernóvá vált az elmúlt másfél két évben.

c) És? Akkor ők majd nem élnek vele. Ez opcionális, könyörgöm. Minden ami opcionális, csak fokozza a "választói" szabadságot, hiszen egy újabb lehetőséged van, amiről eldöntheted, hogy kell-e, vagy sem. A hét év meg nagyon sok, ha a felesleges szemetet nem takarítja addig senki.

a) Ez úgy lehetett, hogy a nevergone (helyesen) azt javasolta, hogy ami Drupal core-t érint, azt az upstream-nél kell keresztülverni, mert ellenkező esetben neki kell karbantartania tree-n kívül. Ezt én is így gondolom. Azonban, ami nem core-t érintő funkcionalitás, azt meg lehet oldani modulként. Ebből is látszik, hogy vagy nem ismered a Drupal-t, vagy szarsz rá a filozófiájára és pancsolás lenne a vége. Az meg kinek kell?

b) Véleményed szerint. Olvasói szempontból. Én meg küzdhetnék nem csak veletek, hanem egyet nem értés esetén a moderátorral, meg simíthatnám el a vitát a moderátorok közt is, ha egyes dolgokban nem értenek egyet. Ez nekem sokkal több meló.

c) Nem érted. Létrehozott egy blogot, megvárta, amíg 50-100 komment érkezett rá, majd törölte. Ennek mi az értelme? Ha pedig nem létező funkcionalitást szeretnél, akkor goto a) pont.

trey @ gépház

a) Ha a hup alatti motor annyira eltér a Drupal vanilla-tól, hogy amit csinálok az inkompatibilis, akkor feleslegesen dolgoztam. Éppen ezért nem dolgozom vakon. Többen és többször javasoltuk, hogy nyissátok ki a hup forrását, hiszen úgyis egy nyílt motorra épül, aztán lehet csinálni dev részt, mehetnek oda a fejlesztések, a júzerek tesztelik, aztán ha nevergone vagy te úgy ítélitek, akkor kimegy élesbe.
(Egyébként 20 év webfejlesztés után mondom neked, hogy minden populáris opensource PHP keretrendszer/motor egy nagy pancsolás... A Drupal sem kivétel.)

b) És ha létrehoznál egy moderátori szabályzatot is? Akkor nem kéne vitatkoznod a moderátorral, hanem egyszerűen eldönthetnéd, hogy jól járt-e el, vagy sem.

c) Annak tényleg semmi értelme, hogy valaki törölgesse a blogposztjait, de ezt egyedül poliverzum csinálta, aki amúgy is félig buggyant volt és akit a fél közösség boxzsákként használt és az fájt nekik, hogy poliverzum eltüntette a felsőbbrendűsködéseiket. Ezt nem lehet extrapolálni az összes bloggerre.

a) Ha a hup alatti motor annyira eltér a Drupal vanilla-tól, hogy amit csinálok az inkompatibilis, akkor feleslegesen dolgoztam. Éppen ezért nem dolgozom vakon. Többen és többször javasoltuk, hogy nyissátok ki a hup forrását, hiszen úgyis egy nyílt motorra épül, aztán lehet csinálni dev részt, mehetnek oda a fejlesztések, a júzerek tesztelik, aztán ha nevergone vagy te úgy ítélitek, akkor kimegy élesbe.
(Egyébként 20 év webfejlesztés után mondom neked, hogy minden populáris opensource PHP keretrendszer/motor egy nagy pancsolás... A Drupal sem kivétel.)

Ezt még megfontoljuk. 

b) És ha létrehoznál egy moderátori szabályzatot is? Akkor nem kéne vitatkoznod a moderátorral, hanem egyszerűen eldönthetnéd, hogy jól járt-e el, vagy sem.

Annak a betartatási és ellenőrzése is plusz munka. 

de ezt egyedül poliverzum csinálta

Ez nem igaz. Több esetről is tudok, amikor valaki scriptből törölt több 10 vagy 100 saját blogbejegyzést, szarrá terhelve az oldalt. Sajnos vannak emberek, akiknek problémát okoz évek múlva a saját termékük visszaolvasása és ilyenkor el akarják kaparni a szemetüket, mint macska a szarát :D

trey @ gépház

a) Köszönjük.

b) Több, mintha napi 100 levelet kapnál, mert a júzerek nekiállnának tényleg visszajelezni?

c) Akkor a blogbejegyzés törlését nem kell engedni, de itt a saját topic moderálása volt a lényeg, hogy ha valaki beoffant valami szart, akkor ne kelljen neked írkálni, hanem katt és törölve van. Aki meg ezzel visszaél és nem a politikai szemetet/tényleg felesleges és üres mocskolódást törli, hanem mindent, ami neki nem tetszik, az repül. Vagy mittudomén.

(c)-hez javaslat: több helyen láttam olyat, hogy az offtopik/nem odaillő/stb. hozzászólásokat megjelölik és vizuálisan teszik kevésbé olvashatóvá (elhalványítás, vagy összecsukás). Ez talán jobb is, mint a törlés, mert marad valamilyen nyoma azért a kifogásolható tartalomnak (persze indokolt esetben a moderátor továbbra is törölheti őket). Továbbá egyszerűbb lenne implementálni, mert az alapja megvan már a "+1" rendszernél. Kellene csak egy hasonló gomb, ami x db bejelentés után offtopiknak jelöli a hozzászólást és egy extra CSS osztály hozzáadásával aktiválódik a vizuális megkülönböztetés.

Ezzel két baj lesz:
1. A downvote-olással teljesen valid, de népszerűtlen véleményeket is el lehet tüntetni. A topic tulajának viszont el kell számolnia azzal, hogy mit tüntetett el, tehát nem teheti meg, hogy eltünteti, ami ontopic és konstruktív volt, csak ő nem érett vele egyet.
2. Ha csak vizuális megkülönböztetés van, akkor továbbra is lehet rá replyzni, tehát a politikai fikafolyamot nem fogja megállítani. Az, hogy technikailag a DB-ből nincs törölve, az nem baj, de ne jelenjen meg, ahogy azok a kommentek sem, amik arra érkeztek; ne lehessen rá replyzni és folytatni a flame-et.

A topic tulajának viszont el kell számolnia azzal, hogy mit tüntetett el

Ez hogy nézne ki a gyakorlatban? Arra gondolsz pl., hogy amikor a topik szerzője töröl egy hozzászólás(-láncot), akkor meg kellene adnia egy rövid indokot is, ami megjelenik a poszt alatt, mint egy kis mini moderátori napló? Vagy csak Treynél?

Nem feltétlenül indoklásra gondoltam, de trey látni fogja, hogy mi lett törölve és ha nem az volt benne, hogy "SOROS!", vagy az, hogy "Dögölj meg, köcsög.", hanem az, hogy "Ezt hosts fájlból is megoldhattad volna.", akkor az illető visszaélt a funkcióval, trey pedig alkalmazhatja azokat a szankciókat, amiket az ilyen esetekre kitalált.

Vagy kommenteltél alá.

Itt szerintem most az a kérdés, hogy a HUP közössége elkezdett nagyon toxikussá válni. Az a kérdés, hogy tegyünk valamit, vagy hagyjuk így. Erről szól a szavazás. Ez viszont egyértelműen elsősorban a te döntési jogod az ehhez tartozó felelősséggel együtt, itt csak érveket fogsz találni az egyik vagy másik megoldás között. 

Én is osztom azt a véleményt, hogy jobb lenne, bezárni ezt egy "dühöngő" részbe, és csak regisztráltak láthassák, ha akarják. Az is igaz, hogy tettél is ilyen lépéseket, ezt kár lenne elvitatni tőled, csak látszólag ez nem elég, viszont az is igaz, hogy ehhez te önmagadban kevés vagy (ahogy írtad ez irreális elvárás is lenne). Szerintem ez a szavazás jelzi, hogy erre lenne is igény, habár nagyon nem reprezentatív ez a szavazás a HUP olvasóira nézve, de a jelen pillanatban 92%-os kiállás a politika mentességre azért lehet egy erőteljes jelzésnek értékelni. Valószínű egy moderátori rendszer (nem tudom van-e ilyen) megoldhatná a problémát, hogy embereknek akikben megbízol, adnál moderátori jogot az segíthetne a problémán. Szerintem értelmes ember nem gondolhatja, hogy egy csapásra meg lehet ezt oldani, de talán ha hajlanál ebbe az irányba akkor lehetne kezelni a problémát.

Én nem tartom troll szavazásnak, inkább szabad véleménynyilvánításnak. Ez ráirányítja a fegyelmet egy valós problémára, de mint írtam ez a te döntési jogod, ebből szerintem egyértelműen következik, hogy nem ügydöntő.

A szabad véleménynyilvánítást én sem érzem problémának, sőt emberi szükséglet. Viszont nem mindegy, hogy mit és hogyan csináljuk. Picit vulgáris lesz, de az is emberi szükséglet, hogy elmenjen wc-re az ember, de ez nem jelenti azt, hogy az utca közepén is lehet.

Itt neked kell hoznod egy döntést, hogy hagyod, hogy egyre toxikusabbá váljon az általad létrehozott szakmai oldal, vagy teszel érte valamit. Mi itt csak javaslatokat teszünk, de még egyszer ez a te döntésed és felelősséged.

Öregszünk.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az miért nem opció, hogy minden jó, ahogy van?

"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Úgy látom a "Több informatikával kapcsolatos tartalmat szeretnék" válasz fog nyerni, így arra kérnék mindenkit, hogy több informatikai témát hozzon, és kevesebb politikát!!!!!!!4444.

Egyébként nem tudom mi itt a probléma, a főoldalon látható postok nagy részét trey írta, a többiek kontribuciója néhány szavazásban merül ki. Ez így volt 20 évvel ezelőtt is. Így aztán amikor trey kicsit többet pörgette a számítógépes játékokat, akkor éppen amiatt ment a fanyalgás, hogy mi ez, a Hungarian Gaming Portál?

Végigpörgettem az éppen aktuális fórumtémákat is, nem láttam politikai témát ott, bár az "ELMŰ okos mérő kalandok" topicban valaki meg merte említeni a rezsi démont. Jujj.

Nem azt mondom, hogy nem láttam még itt politikai vitát, mert ez nem igaz, de abban viszont biztos vagyok, hogy azok a viták kulturáltabbak voltak itt mint bárhol máshol. Itt azért átlagban értelmesebbek az emberek mint egy laposföldes fórumon.

Igen, aztán volt Hungarian Ubuntu Portal stb. Mindig éppen az nem volt jó, ami éppen volt. Most meg arra emlékeznek vissza, hogy milyen jó volt, amit akkor szarnak neveznek. Ki érti ezt?!? :D

A múltkor írtam éppen ~ egymás után 4 IPv6 cikket, akkor meg az volt a baj, a sok.

Csak, hogy tudjam, biztosan jól értem-e:

- Ubuntu hírek?

 - Hungarian Ubuntu Portal!

- Kernel hírek?

- Minek? Kinek? Senkit sem érdekelnek!

- Virtualizáció?

- Nem tudunk hozzászólni!

- Vállalati storage-ok?

- Fizetett reklám!

- IPv6?

- Uborkaszezon!

- Apple hírek?

- Haterkedsz!

- Játékok?

- Öregek vagyunk már hozzá!

- Gazdasági hírek?

- Fideszbérenc!

- BSDNow? 

- Kit érdekel?

- Raspberry Pi?

- Az XY gyártó reklámja!

- Microsoft hírek?

- Mit keresnek itt? Haterkedsz!

- ...

Ez így hogy?

Erre mondják azt, hogy "nektek se jó ám semmi!". Bassztok meg! :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 11. 23., k – 15:18

Arra hogy mi legyen kevesebb, jobban tudnék válaszolni :D Nekem a tartalmak tetszenek, a blog szekciót meg a főoldalt is követem. Ami nem tetszik az a portál látogatóinak hangos és igen aktiv (és paraszt) 2-5%-a.

Ugy gondolom, hogy egy jo kozeputas megoldas, hogy Trey tett az ele a szavazas ele egy [POL] jelzest ami miatt elsodlegesen felmerult bennem a "Milyen tartalmakból szeretnél nagyobb mennyiséget látni a HUP-on?" (=> HUP főoldalon) kerdes.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Alapvetoen az informatikai vonal miatt jarok ide, de nem zavar a politika sem. Az zavar amikor egymast tekintitek hulyenek. Olyan sok okos, sot ertelmes ember van itt, hogy lehet, hogy nem mukodik a kommunikacio?

A hiba nem a politikaban van, hanem bennunk. Pontosabban csak bennetek. :-P

[x]  WTF? Mikor lett a trey ilyen kis bizonytalan libsi?

;D

"Az én két fillérem": több szakmai téma, blogbejegyzés! Aki meg szájkaratézni akar politikai témában, az menjen más fórumra. Nem itt van a helye!

"A kutyádat ne a játszótéren szarasd!"

Nagyon jó ez a szál. Ennyi _olvasói_ levél ritkán érkezik. :)

Szerkesztve: 2021. 11. 26., p – 10:33

Nálam az ideális az lenne, ha lenne kicsi tudományos cucc is :D Szóval informatika-társadalom-tudomány. Szerintem ezek egyre jobban összefüggenek. AI tökéletes példa. De akár humán tudomány dolgok is, ha olyan. MEg amúgy eleve a szabad szoftver dolog is eléggé társadalmi is nem csak informatika.