Milyen TV okosító 2021-ben?

Sziasztok.

Első megjelenése óta raspberry pi-t használok Kodival ami nekem nagyon bevált. Viszont érdeklődöm a különböző tv okosítók iránt. Érdekelnek az Android TV és boxok is.

Kinek mi vált be? Milyet érdemes venni 2021-ben ami évekig kiszolgálna?

Hozzászólások

Én egy Fire TV Stick 4k-t használok. Bevált.

Elég jó, megy vele az Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, Youtube, YT Kids, Plex. Telefonról YT videót át lehet küldeni a TV-re egy tappintással.

Korábban nem nagyon szerettem ahogy a gyerekek számára korlátozott mód működött, nemrég egy szoftver frissítés óta máshogy működik és a mostani megoldás frankó.

Van egyszer kétszer, hogy újra kell indítani, mondjuk pár havonta, mert mondjuk nem kapcsolódik a WiFi-hez vagy épp hiába van hálózat valahogy a Home-ot nem tudja rendesen betölteni, vagy mondjuk Netflix megy de YT Kids-en hiába választ ki valamit a gyerek, nem indul el. Na ilyeneket a restart meg szokott oldani.

Nem is tudom, két vagy három éve van meg, és mostanában kezdett panaszkodni, hogy merül az elem a távirányítóban.

Annyi, hogy próbáltam beállítani, hogy telefonról is lehessen távirányítani, de valami miatt nem jött össze. Úgy rémlik, mintha azt mondta volna valahol, hogy a telefon beállítása után a távirányító nem fog működni, azt meg nem akartam. De lehet, hogy tévedek, és valami más volt. A lényeg, hogy csak távirányítóval szoktuk használni (plusz YT videókat vagy fényképekből slide show-t szoktunk telefonról a TV-re küldeni, mást nem).

A TV maga eredetileg (9 éve vagy hogy) okos TV volt, de az évek során az összes app támogatása megszűnt, mostanra már semmi használható nem maradt, ezért kellett valami okosító.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Baromi sok mindenen múlik, hogy kinek mi jön be. Pl. inkább saját távirányítót használsz vagy inkább a telefonodról piszkálod. Akarsz-e 4K-t vagy nem. Mi szintén valamikor okosnak nevezett TV-t okosítunk vele, de nem-okos nagyképernyős TV-hez nyilván ugyanolyan jó. Régebben Pi Zero-t használtam (az azért - főleg a keresés - lassú volt), most már hivatalos androidos Xiaomi Mi Box S-et használok egy ideje, teljesen jól működik. Néhány hónapja jött hozzá frissítés utoljára, pedig nem mai darab. (Van belőle újabb, 4K-s is.) Ha nem akarod telepakolni androidos appokkal, akkor állítólag a Xiaomi-féle Mi Stick is jó (de annak kevés a memóriája és a tárhelye is.) Egy darabig játszottam Google Chromecasttal is, az is lehet jó (de pl. ismerősnél egyik fajta telefonnal a video streaming nem működött, mert pár 10 másodperc után mindig megakadt. Aztán másik eszközzel meg ment / megy csont nélkül).

Illetve ár-érték arányban a Walmart-féle Onn streaming boxot verhetetlennek tartják - de egyrészt Mo-n kb. beszerezhetetlen, másrészt semmi tapasztalatom róla, csak a cikkeket olvastam róla. (Szintén van UHD változattban is, de sajnos az Asdában sem hirdetik, pedig onnan be tudnám szerezni.)

 a Xiaomi-féle Mi Stick is jó (de annak kevés a memóriája és a tárhelye is.)

Ez igaz. Cserébe filléres. Kizárólag az Eurosport playerre vettem, mert a snookert elég mostohán kezeli az anyacsatorna. Az is igaz, hogy lassú a keresés. Viszont műsor nézésére szereztem be, és az arányokat tekintve (1 perc keresés a 4-5 órás döntőkhöz) nekem megfelel. 4K meg 4x felett amúgy sem számít. Nehogy már a szórakozáshoz is szemüveg kelljen :Đ

Nézd, ez egy google-certified android tv cucc. Olyan mint egy pixel/nexus telefon. Gyári android. Az hogy mennyi reklámot látsz majd, attól függ hogy milyen appokat teszel fel. A gyári yt appon lesz reklám bőven, ha nincs premiumod. A home screen egyébként szépen letakaritható. Az android tv-s launcher támogat dinamikus tartalmakat (pl. a kezdőoldalon az HBO GO app tudja tolni az arcodba az új sorozatait, meg ilyesmi - ezek letörölhetők a felületről. Nekem négy darab kocka van egymás mellett az appokhoz, semmi más. :)

Nézegettem én ezt a Walmart Onn-t. Még ide Németországba tudnék is rendelni. De mióta meghallottam a Chromecast szót, azóta jobban érdekel. Tudom kis mütymürütty, meg 69€ de ha kiszolgálna minimum 3-4 évig akkor még jó is lenne. Most jelenleg egy Nextcloud boxom van rpi3-mal plusz egy terrás WD hdd van benne. Ezt akarom kiváltani. Unom már, hogy a libreelec kodival elég lassan halad a Kodi 19 driverek portolásával. Az OSMC meg már lassú rajta plusz a plymouth kép bármit csinálok vele szét van csúszva. Erre a boxra visszakerülne az Ubuntu vagy a kedvencünk a FreeBSD és lenne home file server.

 

Igazából Netflix, Youtube, kodi a fontos nekem egy tv okosítón. A többi full extra számomra.

Kissé már kezd korosodni de még mindig a xiaomi mi box s 4k -t ajánlom ha kevés a keret és jót akarsz magadnak (nem kinai fos-szoftver fut rajta, hanem official android tv).

Nekem kettő egyforma is van itthon, jók.

Nem attól függ a google play működése hogy a rajta levő rom milyen. Ezzel az erővel sosem használhattam volna play store -t lineageos/cyanogenmod -on, pedig csináltam 10 évig.

Valahova be van drótozva a device type (SoC firmware, tökömtudja), onnan kiolvassa és a play store service megmondja, hogy valid eszköz-e vagy sem.

Max annyira, mint bármelyik gappsos masina.

Amúgy már ott gyanús lett, hogy a videón az aboutnál nincs netflix kulcs. Látom is a weblapon, hogy mókolósabb ez, mint az igazi. Valsz chromecast mód sincs és a storebéli netflix sem működik rajta.
https://www.aidansrom.ml/apps/
Helyette moddolt tévés netflix app, meg telefonos app változat némelyik streaming app, ami hát nem éppen ideális, hanem szopás :D

Nem, a chromecast módhoz valsz google kulcs/licensz kell. Voltak olyan boxok, amihez csináltak androidtv rendszert, L1 is volt rájuk, de chromecast szolgáltatás akkor sem működött. 

A netflix is ment olyanon fullhd-ig, mókolt apk-val (L1 -gyel), a 4khoz kell netflix cert külön. A hbo go meg egy furcsa állatfajta, mert kodi addonnal l3-as készülékeken is ment a fullhd :D

Ezért kezdtem azzal, hogy ha nincs rá pénz . :) 

Amúgy a chromecastot leszámítva (bár szerintem ez abból adódik , hogy Widevine L3 a dobozom) szerintem tisztább/szárazabb érzés mint mondjuk a telekom által osztogatt saját launcherrel tákolt android tv box. (a kínai firmwarehez képest amivel a dobozok jönnek meg pláne)

20nál megáll a mi box újonnan. Ha nincs rá pénz, várjunk még egy hónapog és akkor vegyük meg. Előbb utóbb a kukában/fiókban végzik ezek a custom rommolt szutykok. Tökre nem érdemes párezer forintot spórolni ezen. Most néztem hogy kb. 19 nyarán vettem az első Mi Boxomat, vagyis felfelé kerekitve 2,5 éve megvan, és tök elégedett vagyok vele. (apró bosszantó hiba hogy nem lehet rajta kikapcsolni a BT discovery -t, igy ha a közelben valaki nagyon szórakozni akar és/vagy van egy nagyon buta BT eszköz ami scannel és joinol automatán, akkor gondok adódhatnak).

Van két 1GB ramos amglogic box is a fiókban :D Meg pár raspberry pi is. Régebben néztem velük videókat... de mióta vannak előfizetéseim, abszolút kiszorította a firetv 4k stick és a  mibox3 -asom azokat.

Másik topicban úgy emléskzem linkeltem appot amit talán 300 forint körül meg lehet venni és nekem működőnek tűnt arra, hogy elutasítsa a még nem párosított eszközök kapcsolódását, s nem dobál fel kapcsolódási kérelmet vele (ha már betöltött). 

Tudom hogy régimódi vagyok, de én épp most kezdtem HTPC építésbe. Ha jó lesz az eredmény, akkor írok róla blogot is.

Amúgy tud valaki olyan TV-t/monitort javasolni, aminek kicsi az input delay-e? Mondjuk 50"-55" tartományban? A mostani egyszerűen borzasztó, még game mode-ban is.

Mi Box S mellett van USB stick nagyságú Mi TV vagy mi a manó.
Nem hittem ezekben a dolgokban, de ennél csalódtam.
Kikapcsolja, bekapcsolja a TV-t a szükséges dolgok (Netflix meg a többiek) mennek rajta.
A TV távvezérlőjét el is raktam messze. mert nem kell.

Engem is érdekelne a téma. Melyik tudja kezelni frankón a Samba megosztásról való filmeket? Esetleg Synology DS Video-t?

Én annak örülnék, ha az LG okostévére vagy a PS5-re lehetne Kodi-t rakni, akkor nem kellene még egy doboz a tv alá.

Csak messziről hallottam a Plexről de az nem valami overengineered bloat cucc? Kliens-szerver architektúra meg társai?

A kodi egy egyszerű lejátszó. Én nem is tolok rá addonokat meg semmit, odaadom neki amit a NAS-on lát és go. Ezt lehet jobban csinálni mint a Kodi?

Két dolog miatt dobtam a VLC-t Android TV-n:

- régebbi tartalmak (avi) lassúak, és csúszik a hang (kodival nem)

- nem jegyzi meg az SMB cimeket (de lehet hogy van erre megoldás, csak nem néztem utána)

Eredetileg azért dobtam ki a Kodit mert a korábbi verziók nem viselték jól az android tv sleep állapotát, és kvázi befagyott, de már megjavitották, és tökéletesen megy.

A vlc konkretan a fooldalon mutatja a felbehagyott filmet, onnan folytatod a nezest, ahol abbahagytad - smb-megosztasbol is. A kodi biztosan nem ilyen egyszeru, ellenben idonkent osszefossa magat, attol fuggoen, hogy a fejlesztoknek eppen milyen gorcsei vannak. A vlc tokeletesen kiszolgalja az android tv-s igenyeket, a kodi pedig egy igazi lutri, amellett hogy foloslegesen tulirt, tulbonyolitott, minden ergonomiat mellozo a felulete.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A vlc kábé a windows intézőből nyitogatott film fájlokkal ekvivalens. Annyi különbséggel, hogy két év alatt nem sikerült megjavítaniuk benne, hogy nas mappáinál ne kérje be a jelszót 2x minden alkönyvtárba váltáskor. Még ehhez is valami külső fájltallózó program kell hozzá. 

A kodi meg egy integrált, tévé felületre tervezett kezelőfelület. Ha valaki veszi a fáradtságot és beállít mindent, akkor borító előnézet. Rövid tartalomjegyzék. És még sok más is megjelenhet a felületen, azzal együtt, hogy mindennél követi hol jár a megnézés. Külső szolgáltatások is hozzáadhatók addonokkal. Kadenciahelyes lejátsás és sokféle paraméterezés megadható benne. 

Szóval a vlc az, amikor csak a fájlkezelőből rákattintok és nem érdekel semmi, csak menjen. Mindegy, hogyan, jól vagy rosszul csak szóljon és mozogjon. A kodi meg egy streaming felület rengeteg opcionális szolgáltatással.
Nem ugyanaz a célcsoport.

Mondjuk a konyhában evés közben telefonon vlc-it indítanék, de ha mozizni akarnél saját filmgyűjteményből a mozivásznon, akkor arra valami hangulatában és látványában igényesebb megoldást használnék, péládul kodit távirányítóval.

"Annyi különbséggel, hogy két év alatt nem sikerült megjavítaniuk benne, hogy nas mappáinál ne kérje be a jelszót 2x minden alkönyvtárba váltáskor. Még ehhez is valami külső fájltallózó program kell hozzá. "

- talan ha egyszer beallitanad az smb-resznel a bejelentkezo username/passwd-part, akkor nem kellene mindig kulon beirogatni.:) a kodi overkill filmnezeshez, egy terjengos, agyonbonyolitott, nehezkes program, mire megnyilik, addigra mar megy a film vlc alatt (4k-s, Dolby Vision, akadas mentesen, ezt valahogy a kodiban nem sikerult reprodukalni).

"de ha mozizni akarnél saját filmgyűjteményből a mozivásznon, akkor arra valami hangulatában és látványában igényesebb megoldást használnék, péládul kodit távirányítóval."

- en meg bluray-lejatszot, hazimozi rendszerrel, a letoltott,  tomoritgetett fajlokat pedig kb mindegy, mivel nyitogatod, de lehetoleg valami egyszeru, gyors felulet legyen, ne egy bootolgato, frissitgeto valami.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

lehetoleg valami egyszeru, gyors felulet legyen, ne egy bootolgato, frissitgeto valami.

Nekem ezért tetszik az Amazon Fire TV.

Van egy egyszerű távirányító, megjelenik egy menü, amiből ugyanott és ugyanazzal a logikával érem el az Amazon Prime-os, a Netflixes és Plex-en át a letöltött vagy saját magam által begrabbelt tartalmakat is.

Nem kell eszközt váltani, nem kell több távirányítóval vacakolni, nem kell könyvtár struktúrában keresgélni. Nem kell valami eszköz ostoba, teljesen logikátlan menüjében szenvedni (megutáltam a Tivo-t).

Korábban BD/DVD lejátszót használtam, USB-n voltak (főleg) mesék, amiket a TV direktben játszott le, néha Raspberry-vel és Kodi-val, néha laptoppal és HDMI kábellel játszottam le filmeket a NAS-ról. Jóval korábban minidlna-t is futtattam a laptopon, és akkor HDMI összedugás nélkül ment a lejátszás, de kényelmetlen volt a TV-n a DLNA input kezelése. Meg Tivo-val felvettem műsorokat a TV-ből és azt néha visszanéztem (rémálom).

Persze biztos ezt is össze lehetne rakni kényelmesebbre, de a Fire stick-et csak bedugtam, beállítottam a WiFi-t és minden ment, nem kellett reszelgetni. Így nem volt motivációm magamnak összerakni valamit.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

VLC szépen megjegyzi az SMB megosztást, felvettem kedvencek közé és helló. Egyszer kell beállítani, utána megy szépen.

Én a VLC-t szinkronos tartalmak fogyasztásához használom, a Kodit akkor veszem elő, ha feliratos filmet nézünk és nincs letöltve felirat előre. A VLC is elvileg le tudja tölteni a feliratokat, de a jellemző inkább az, hogy ebbe a műveletbe belepusztul.

Ezzel sem találkoztam még, igaz én a feliratot mindig odarakom a film mellé (a feliratok.info-ról szedem, onnan pedig ugysem fogja letolteni -ha jol tippelek -ahonnan meg letoltene (pl opensubtitles), onnan inkabb ne is toltse...)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az ezerféle videóformátum közül csak néhánynál csinálta, de pont van egy adag olyanom (régebbi divx-es formátumok). Valamilyen teljesitményprobléma ez, nem érdemes csúsztatgatni, mert nem konstans 2 másodpercet csúszik a hang hanem fokozatosan csúszik elfelé.

Az emberek 99%-a már nem néz ilyen tartalmakat, szerintem te se nagyon, ezért nem találkozol vele. Fingom sincs a konkrét okára, nekem az a lényeg hogy a kodi teljesiti amit kell, a vlc meg nem.

Próbálgatom, próbálgatom... az van a tv-n is meg ps-en is.
1-2 dolgot már észrevettem, letöröltem egy filmet, de a kínálatban még mindig ott van. Csak persze nem lehet lejátszani.
A PC-n, amin fut a server, nem tud lejátszani semmit a böngészős felületen. Ez mondjuk nem zavar, mert így nem használom.
Winre és Ubuntura is felraktam a servert, sajnos így már 2 külön reponak kezeli, nem tudja, hol hagytam abba egy filmet ha éppen másik oprendszeren futott.
Ugye nem butít le semmilyen codecet?

Én Hp T640-es vékonyklienst használok, windows 10 van rajta, tv hdmi-re kötve, giroszkópos távirányítóval, netflix meg minden egyébbel és wifire kötöttem, az audiokimenetet meg erősítőre és pár ssd rá van kötve, médiafogyasztás céljából. 

Nem kisméretű, viszont zajtalan és tökéletes.

Ha neked ebből:

" Első megjelenése óta raspberry pi-t használok Kodival ami nekem nagyon bevált. Viszont érdeklődöm a különböző tv okosítók iránt. Érdekelnek az Android TV és boxok is. Kinek mi vált be? Milyet érdemes venni 2021-ben ami évekig kiszolgálna?"

az jön le, hogy olcsó mi box, akkor csak gratulálni tudok :)

Az nvidia shield tudja amit a mibox, cserébe háromszor annyiba kerül és nem kért funkciókat is tartalmaz (gaming).

Esetleg az általad rajongott eszköz ajánlása előtt gondold át, hogy mit kért a postoló és mit nem.

"akkor csak gratulálni tudok :)"

Én meg köszönöm az útszéli stilust :) Nincs baj azzal ha ajánlasz valamit, de fogadd méltósággal ha kritikát kapsz érte.

simát tud... de hd audiót nem. A miboxS már eleve így jött ki. A mibox3 pedig a 9esre frissítéssel kapta meg ezt a korlátot. 

Az a büdös valóság, hogy a nyers hang stream kiadásnál tartja a markát a dolby és a dts, ha nincs letiltva. A mibox3 esetén a 6-8 rendszeren "véletlenül" nem volt letiltva a hd audio esetére a passthrough.

Szerkesztve: 2021. 11. 10., sze – 21:41

A xiaomi stick és mibox mellett érdemes megemlíteni a "google chromecast w/ google tv" donglet is. Androidtv az is, chromecast móddal meg minden, És talán hosszabb távon stabilabb lehet a supportja. A xiaomi is működik, csak vannak időszakok, amikor elkefélnek valamit a frissítések körül és olyankor lehet kellemetlenség és nem tudmi hogy napok vagy hónapok, mire javítják. Ja és miboxból ne okosban kínai verziósat, hanem az itthon is kapható nyugati fajtát.

Olcsó kategóriában a fire tv 4k stick vagy ha nem kell 4k, akkor az újabb fajta sima stick is jó lehet. Csak kicsit trükkös itthonra rendelni, mert nem első körös amazon régió vagyunk.

Csak kicsit trükkös itthonra rendelni, mert nem első körös amazon régió vagyunk.

Mi a trükkös benne?

Volt már, hogy Amazonról magyar szállítási címre rendeltem meg valamit (ajándékot), szó nélkül kiszállították.

Vagy van valami, amit nem vettem észre?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az amazon a saját szolgáltatásai és a hozzájuk használható eszközök terén régiókorlátokat alkalmaz.

A teljesértékű és 4k képes, alexás távos változatokat nem szállítja a német amazon hozzánk, mert mi másik 100 országgal együtt a másodrendű "basic edition" stickre vagyunk hivatalosan korlátozva. Az a basic edition egy régi gen2 egyszerűsített kezelőfelülettel, alexa nélküli távval és drágább árral, mint a rendes 4k stick. Nem az alexa a lényeg, hanem hogy lassú, régi változat drágábban, mint a jobb 4k.

A 4k sticket például úgy lehet rendelni német amazonról, hogy a mailboxde.com továbbküldő cégnél regisztrálunk és oda rendeljük (prime membershippel free shipping oda) és onnan kb 12 euro körüli összegért beteszik egy dobozba és gls-sel átküldik ide.

A 4k stick és a normális fhd stick változatok is működnek itthon. Csak nem a kezelőfelüetbe integrált prime és egyéb videókat lehet vele nézni, hanem külün prime videó app van az itteni nézéshez (ami kb ekvivalesn a basik stick felületével). A netflix, youtube és egyébb appok meg működnek simán amazon régiótól függetlenül. A 4k támogatás és az ár, amiért érdemes a rendes változatot venni basic helyett. Pláne akciós időszakokban.
https://www.youtube.com/watch?v=xq5uvbwLZok

Azóta van többféle fhd változat és a távirányítóval is variáltak, de a basic még tán mindig a régi gen2. Az új olcsó normál fhd stickek olyan gyorsak, mint a 4k, csak kevesebb rammal és fhd felbontással.

Ugyanez igaz a kindle-re is. Az olcsóbb, reklámos változatot ide nem tudod rendelni a németekről, hanem csak a drágább, reklámmentes kiadást.

Amcsi amazonról talán engedi rendelni őket, de onnan a szállítás és adóteher emelheti az árat. Most nem néztem utána, hogy onnan mennyi lenne (elvileg most már a magyar áfa előzetes felszámolásával akár egyéb terhek nélkül is beleférhbet 150 euro alatt - kivéve ha posta hozza, mert akkor plusz kezelésiköltség és ha elbénázzák, akkor mégegyszer kivetnek rá áfát)

Másodkézből meg nem jó ilyesmit venni, mert ha valami csaló árulja, akkor lehet olyan sticket küld, amit az amazon letiltott, mert pl rendeléskor eltrükközte a fizetést és úgy szerezte meg eredetileg a sticket. És szerintem érdemes kivenni a pipát is hivatalos rendeléskor is, hogy a megrendelő fiókjához rendeljék alapból a szállított sticket, mert abból is van néha baj, pláne ha nem magának rendeli valaki.

Nekem van itthon 1 db Google Chromecast with Google TV és 2 db Mi TV Stick. A Google dongle sokkal fürgébb, a távirányítója is okosabb (van benne IR, így alap dolgokat meg lehet tanítani a tévéhez (hangerő, ki/bekapcs, source választás)), meg tud 4K-t. A Mi TV Stick-el az elején voltak gondok (tavaly júniusban rendeltem az elsőt), de azóta rendeződött a helyzet és teljesen stabil. Netflix, HBO GO, YT megy rajta, illetve Kodi/VLC. 

Firetv cube van valakinek? Tapasztalatok?

Van. Második generációs (raven) de TGTBT (másodkéz) variáns, így tapasztalat csak az OOBE setup részével van (failed to download updates/welcome to amazon's blacklist). Na meg az Amlogic bootrom részével,  úgy tűnik az amazon azon is "okosított" mert bármilyen emmc/memória olvasás / írás művelet a doboz újraindulástát eredményezi,onnan fastbootba bootolható de ugye zárt, recoverybe is de az meg úgy rémlik egy "No command" szöveg menű nincs. De így is szép szobadísz. :)

Ezért nem veszünk másodkézből "10 euros" Cubeot. :) 

A következők vannak most itthon:

  • Xiaomi Mi Box S: felettem írtak róla eleget, ha plug&play dobozos megoldást akarsz, kiváló választás. Ár/érték arányban is frankó.
  • Raspberry Pi 3: LibreElec-s Kodi van rajta, mindent tud amit kell HD febontásig, egy dolgot nem: sajnos nem chromecast.
  • Chromecast: pont a raspberry miatt, semmi extra, azt tudja amit várni lehet tőle: rátolod a streamet és megy.
  • Odroid C2: 4k-t is viszi, viszont sajnos megszűnt a SoC gyártása amire épül, így Libre/CoreElec és így Kodi frissítés már nem várható rá
  • Odroid N2+: 2021-ben egyelőre ez a Kodi-s tv box bajnok: 4k HDR, HDMI 2.1, h.265 4k 60ps, szóval mindent visz ami manapság "menő", cserébe viszont szerintem kissé drága. Ez váltja majd a C2-t ha lesz időm valamelyik hétvégén.

A mi boxot leszámítva mindegyik másik cuccot a TV saját távirányítójával kezeljük (HDMI-CEC) és mindegyiknél megfelelően működik.

- Én otthon a MiBox-ot is CEC-cel kezelem a TV saját pisztolyával

- határozottan emlékszem, hogy volt valami ChromeCast v1-et tudó alkalmazás amikor Pi0-t használtam ezekre a dolgokra. Egyértelműen le volt írva, hogy addig lesz jó, amíg a kugli ki nem dobja ezt az őskövület támogatást, de szerintem az még a mai napig használható. Sajnos egyelőre semmi emlékem ami ennél pontosabb.

most nagyon szigorú DRM okokból (lol) csak úgy tudod megoldani raspberry-n vagy bármi más 3rd party dobozon, hogy az official chromecast menjen, hogy kiszedsz egy kulcsot egy gyári chromecast eszközből. Namost ugye ha csak ezért vennék egy chromecastot, akkor már inkább bedugom aztán használom és hagyom a hegesztést :) Ha esetleg valakinek van olyan chromecastja aminek mondjuk a táp része vagy a HDMI-je döglött akkor van ebben fantázia.

"Milyen TV okosító 2021-ben?" a téma! 

Számodra ez csak "streaming előfizetésről" szól, másoknak tévézésről is. Mögöttes technológia alapján ugyanolyan streaming a tv applikáció is, annyiban több, hogy a stream forrása ott tv csatornánként általában műholdas adás. De ugyanúgy vannak videotárból nézhető filmek, visszanézhető korábbi adások. Nekem történetesen ez fontosabb, mert előbb nézek meg tv appon valamilyen "elő" műsort, amire ez a legkényelmesebb forrás ha már elszakadtunk a dvb/iptv-box világtól. Ami a Netflixen vagy Amazon primeon van azt le tudnám tölteni torrentről, gyakran jobb minőségben ha még vevő lennék a hollywoodi agyzsibbasztó hülyeségekre. 

Nem megy neked ez a szövegértés, de lehet nem szál nézetben nézed a hupot, ezért nem tudod mikor mihez szólsz hozzá.

Amúgy valóban kellemetlen dolog, hogy a lineáris tévé előfizetéshez adott extra appok nem támogatják az okostévéket. Ez üzleti döntés a részükről. Azért, hogy ne online nézzék a tévén, hanem a helyhez kötött kábelről. Ők csak marketing eszközként tekintenek arra, hogy mobilról elérhető az adás, viszont ezt valószínűleg csak kevesen használnák. Ha mindenki átállna a kényelmesebb online adásra a tévén, akkor komoly fejlesztéseket kellene végezniük az adatforgalom és az unicast streaming terhelése miatt. Szóval a lineáris tévéhez kapott app csak egy olyan elhetőség, ami jó marketing, hogy milyen menő és modern a szolgáltató, de azért nem igazán akarják, hogy tényleg tömegesen azt használják az emberek.

Amelyik cég kifejezetten streaming szolgáltatást kínál, azoknál szokott lenni a főbb okostévé platformra kliens, mert ők abból élnek. Ezekből meg pont szívás a kínai buta androidos box, mert azokon nem a tévére optimalizált és magas felbontású változat megy. A lienáris tévé szolgáltatók appja meg pont a gagyi eszközökön mehet (ha nincs direkt lebutítva, hogy hdmi kimeneten ne legyen hajlandó lejátszani vagy hogy csak wifivel hajlandó lejátszani), mert azokon tabletes rendszer van. 

Nézem ezt a Mi Box 4 S-t, de nincs benne LAN csatlakozó.

Létezik-e hasonló típus, amiben van (ne adj isten) gigabites LAN csatlakozó és még a távvezérlője is jobb minőségű?

Ahhoz is csak a legritkább esetben: "The specification allows for three disc capacities, each with its own data rate: 50 GB at 72 or 92 Mbit/s, and 66 GB and 100 GB at 92 Mbit/s, 123 or 144 Mbit/s." - de egy 5G-s wifi-n siman elketyeg a legnagyobb savszeligenyu film is.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem azon múlik, hogy uhd-e. Van, aki 1:1 bluray ripeket akar nézni, és annak előfordulhat, hogy szűk a szávszélesség. A hivatalos streaming lehetőségeknek bőven elég szokot lenni a 100as kapcsolat is. 

Mondjuk akkora sávszélesség dekódolásánál már más probléma is felléphet, lehet hamarabb melegszik túl az eszköz vagy dugul be a processzor. És ezt nem is igazán szempont a gyártóknak megoldani, mert nem fizető piaci igény ez.

Nvidia Shield TV Pro. Van 2, mindketto szuper Etherneten keresztul. Wifi az so so.

Nálam több Chromecast With Google TV fut teljes megelégedéssel. KODI-t is simán viszi, de még a Termux is kiváló fut rajta BT billentyűzettel :)