Hány HUPpert ismersz személyesen?

Címkék

A HUPper olyan személy, aki regisztrált tag a HUP.hu oldalon.

Személyes ismeretség: kölcsönösen ismeritek egymást a valós világban is, tudod mi az igazi neve, tudod hol lakik (legalább település szinten), stb (a facebookos ismertség nem számít)

0 (senkit)
54% (434 szavazat)
1 valakit
17% (140 szavazat)
2 spant
8% (64 szavazat)
3-5 arcot
12% (97 szavazat)
6-10 embert
4% (30 szavazat)
11-20 tagot
1% (7 szavazat)
20+ HUPpert
0% (1 szavazat)
az összeset ismerem személyesen
5% (37 szavazat)
Összes szavazat: 810

Hozzászólások

Szerintem van olyan hogy ismerem, de nem tudom milyen néven van fenn a HUP-on. Egy valakit ismerek személyesen és tudom a HUP felhasználónevét is, de biztosan több HUP-er van az ismerőseim között ... 

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Ugyan nem nekem írtad, s teljesen jogos. Ezzel szemben idegen szavak esetében magyar toldalékot használva én legtöbbször kötőjelet írok, noha tudom, hogy nem így helyes, de engem annyira zavar a hivatalosan helyes írásmód, hogy emellett a helytelen eljárás mellett döntöttem tudatosan.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2021. 11. 16., k – 09:56

Manapság, napi szinten senkit. De van 1-2 nick, amik gyanúsan olyan embereket takarnak, akikkel ~20-25 éve, _számomra_ az informatika kezdetén bandáztunk együtt ilyen-olyan találkozókon, vagy épp munkaügyben. De manapság, a való világban nem ismernénk meg egymást.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Nem is feltétel a szavazásban, hogy napi szinten legyen. Ha 25 éve találkoztatok, akkor ismered, annak megfelelően szavazol. Én tényleg nem ismerek innen személyesen senkit, de meglep, hogy ennyire túlsúlyban vannak azok, akik nem ismernek senkit. Tippre én azt mondtam volna, hogy ez azért mindig is egy kisebb, zártabb oldal volt, hogy itt a 90% azért személyesen is ismeri egymást, ha nem is mindenki mindenkit, de azért egy hupper minimium egy másikkal találkozott már személyesen. Ezek szerint téves feltételezés volt.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

parat ismerek, nevuket is tudom, de azt nem, hogy hol lakik...

pontosítottam

I hate those Smurfs!

Szerkesztve: 2021. 11. 16., k – 11:59

Zahy-t ismerem. HP Unix tanfolyamot tartott, kb. 2001-2002-ben, én meg ott ültem hallgattam. Beszélgettünk FreeBSD-ről, Linuxról, KDE-ről a szünetekben.

Szóval minimum 1.

De voltaképp nem tudom. Elképzelhető, hogy van olyan ismerősöm, több is, aki a hup-ot is olvassa.

Van egy haverom, aki rákérdezett, hogy én vagyok-e a gee felhasználó a hup-on, de nem tudom, hogy az illető regisztrált felhasználó-e, vagy csak néha ide jár olvasni.

Egyik hup-os kommentjéből az jött le, hogy a szerzője tudja, hogy én ki vagyok IRL és együtt dolgoztunk valamikor. De nem tudom, hogy ő ki. És nem tudom, honnan tudja, hogy én ki vagyok :-)

Szóval simán lehet, hogy 3-5, 6-10... de csak az 1-ben vagyok biztos, ezért 1-re szavaztam.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Most, hogy így mondod, végül is van sör a hűtőben. Viszont még munkaidő van, még ha home office, akkor is. Egyébként az MT nem tiltja munkaidőben az alkoholfogyasztást - gondolom azért, hogy karácsonyi bulit és hasonlókat lehessen tartani -, csak a munkavédelmi szabályok közé szokott ez bekerülni, mint veszélyforrás, ezért abban tiltják meg a legtöbb helyen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Sem utódja, sem boldog őse...
Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek,
Nem vagyok senkinek."

:D

Szerkesztve: 2021. 11. 16., k – 13:56

10 főt ismerek. Az egyik buki kolléga, a másik én vagyok.

> Sol omnibus lucet.

hogy jön össze vajon a mindenkit ismerek 3%-a, meg a senkit sem 51%-al
:))

Legalább egyet, de könnyen elképzelhető, hogy van még jónéhány, fogalmam sincs, kik vannak regisztrálva a HUP-on.

A kommentedtől azért borsódzik a hátam. Olyan ez, mint a Manhattan Projectben? Ha jól emlékszem valami műsorból, a fedésben dolgozók a civil élet felé TV szerelők voltak, meg ilyen átlag szürke figurák, míg a valóság egészen más volt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én klixnetworkről (is) tudom kicsoda, hol lakik és mit csinál. Szerintem ő is rólam, személyes-valós kontaktunk is volt nem egyszer, szóval ez egy elég pontatlan szavazás lehet. Nem is sorolom, bár az ismeretség szubjektív fogalom jaja.

Nem baj tényleg, csak többen nyomhattak rossz gombra hasonlóak mentén.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Most vagy az a 19 ember állított valótlant, aki azt írta, hogy mindenkit ismer, vagy az a 450, aki 20 alatti tagot ismer...