Támad a baloldali eszme, hatósági áras lesz a benzin

Fórumok

https://444.hu/2021/11/11/480-forintos-felso-hatart-szab-a-benzinarnak-…

 

gondolom, az megvan, hogy ez mint a rezsicsökkentés is baloldali intézkedés, ezek alapján a fidesz nem jobboldali párt. (okok, eddig is tudtuk) így amikor arról beszél, hogy a baloldal rátámad Magyarországra, akkor magáról beszél. Ennyi

Hozzászólások

Ennek egy hatasa lesz: nem lesz benzin. Illetve egy masik: miutan nem lesz benzin, ami lesz, dragabb lesz (pl. feketepiac), a hatosagi ar kivezetesekor meg ugrani fog az ara.

Ugyanugy, ahogy az egyebkent normalis mezogazdasaggal rendelkezo orszagokban a szocializmus/kommunizmus bevezetese utan valahogy mindig ehinseg lett a dologbol.

Ha tenyleg korlatozni akarnak az uzemanyag arat, csokkentsek az adojat! Ami valamennyire ellensulyozza, az az, hogy kulfoldon is meg lehet tankolni az autokat, es nem olyan nagy az orszag (a covid miatti utazasi korlatozasok miatt persze nem egyszeru).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

"Ennek egy hatasa lesz: nem lesz benzin. Illetve egy masik: miutan nem lesz benzin, ami lesz, dragabb lesz (pl. feketepiac), a hatosagi ar kivezetesekor meg ugrani fog az ara."

 

De mivel a prémium termékre nem vonatkozik a hatósági ár, ezért az is elképzelhető, hogy bizonyos kutakon gyakran kifogy a hatósági áras üzemanyag. Aztán pár hónap múlva a MOL megveszi mondjuk pl. az OMV kutakat.

>> De mivel a prémium termékre nem vonatkozik a hatósági ár, ezért az is elképzelhető, hogy bizonyos kutakon gyakran kifogy a hatósági áras üzemanyag.

pl ha hasonló értelmű horvát kormányrendelet értelmében ha nem elérhető egy töltőállomáson nem prémium üzemanyag, akkor a prémiumot kell hatósági áron adni (ott ~540ft a felső limit)

És mégis mi lenne a garancia arra, hogy egy esetleges adócsökkentés az árakban is megjelenik? Sajnos jelenleg a hatósági árnál nincs hatékonyabb lépés. A világban több évnyi "nyugalom" után elszabadult az infláció, ami eléggé el nem ítélhető módon nem áll meg Hegyeshalomnál. A világgazdaság megdöbbentően jó úton van valamihez, amihez képest az 1929es válság csendes brit teadélután lesz. Ez az intézkedés kis levegőhöz juttatja a gazdaságot maximum. Szép képzavarral élve, laposítja az inflációs görbét.

Ugyanugy, ahogy az egyebkent normalis mezogazdasaggal rendelkezo orszagokban a szocializmus/kommunizmus bevezetese utan valahogy mindig ehinseg lett a dologbol.

Kádár rendszer alatt élte fénykorát a magyar mezőgazdaság. (A többivel egyetértek.)

Apró ám nem elhanyagolható tény az ötvenes években egy kopasz bácsi által kinevezett bizonyos Nagy Imre a kommunizmusra hivatkozva kulák listákkal és padlássöprésekkel tette "felejthetetlenné" a Kádár-korszak előtti időket. A Kádár féle mezőgazdaság korlátozott adoptációja volt a dán szövetkezeti rendszernek, ami a korlátozottsága miatt a kilencvenes években össze is omlott.

Hupu nerd version: "Ennek egy hatasa lesz: nem lesz benzin."

Valóság: Egy hónappal később még mindig van benzin és diesel minden benzinkútnál. Több kúthálózat az ármaximalizálás óta a maximált áron adja a prémium üzemanyagait is, hogy azonos árak mellett így tegye vonzóbbá a benzinkútjait. Azaz a rögzített ár mellett is bőven megérni nekik, még prémium üzemanyagaikkal is. 

Súlyos problémáid vannak kognitív képességeiddel! 

GYP MODE ON

hupu nerd: nem lesz benzin, mert a zorbán kormány veszteségre kényszeríti a benzinkutakat

1 hónap múlva...

mindenhol kapható a benzin

SŐT több nagy kúthálózat a maximált áron adja a prémium benzint is, pedig valami extra lóvéba csak kerül nekik az adalék prémium lötty literenként

Ha csak kényszerből tartanának nyitva és valóban veszteségesen működnének kihúznák ezeket a prémium benzineket a kínálatukról, mert úgyis veszteséges a zegész. 

ha veszteséges lenne a benzinkutazás a maximált ár miatt, inkább taszítani próbálnák az ügyfeleket, mert minden náluk tankolt benzin veszteség nekik.

törvény nem kötelezi a benzinkutasokat prémium löttyös benzin árusítására.

De nem! árulják a prémium löttyös üzemanyagaikat is maximált áron, sőt inkább több náluk tankoló kuncsaftot szeretnének nem kevesebbet -----> így is megérni nekik VAN PROFIT! 

GYP MODE OFF

Én darálóba dobnám az összes pszichopata állat kínzó rohadékot(tm) aki ártatlan állatkák lemészárlásába leli az örömét(tm), de utoljára volt az a nagyon ünnepelt vadász kiállítás, meg mondogatva lett, hogy a vadászat az jó, az keresztényi, miegymás.  Igy pont nem találom jogosnak, hogy pont az van felhozva mint az ördögtől való dolog, hogy vadászik. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Csak a lényeg maradt ki:

3 hónapra

trey @ gépház

Ki fogja megfizetni a hiányzó pénzt 3 hónapig? Remélem, nem én, mert én jobboldali vagyok, nem érdekel a szolidaritás és ahogy látom, te sem vagy túl együttérző. Szerintem tiltakozzunk mindnyájan, hogy legyen piaci áras a benzin, ne támogassák a népet az én kontómra!!!444!!! Békemenetet neki!!!

 

Most megmutathatod, hogy tényleg jobboldali vagy-e vagy ez csak álca és valójában egy baloldali ember vagy, aki rátámad országunkra!!!

Pedig a vicc, hogy amugy van ertelme (Summer "jobboldalisaganak" van ertelme. Annak, hogy belekot ebbe a hatosagi arba, annak nincs, horvatok is csinaljak, hogy ne exponencialis inflacio legyen a "megemelkedett szallitasi dijak + megemelkedett profitszazalek" infinite loopjabol).

A political compass-on nem fer a baloldaliak koze, mert nem osztana ingyenpenzt dolgozni tudo, de nem akaroknak, nem adna ingyenpenzt "nehez helyzetu bortonviselteknek", szereti az egykulcsos jovedelemadot, mert igazsagos, stb.

Csak maskepp priorizalja a korrupciot, meg nehany (masok szerint amugy elkerulhetetlen) hatalomtechnikai eszkozt, es annal mar "a baloldali politikus is jobb". Memoriaja meg nem nagyon van arra, hogy mi folyt itt 2010 elott, es Magyar Gyorgy korabbi ugyeibol sem a megfelelo tanulsagot vonta le.

Political compass jelleggel peldaul Merkel is inkabb jobbra tolodik, mint balra.

Meg a masik dimenzioja a political compass-nak a tekintelyelvuseg vs szabadelvuseg. Summer inkabb szavaz baloldali, de szabadelvubbre, mint jobboldali, de tekintelyelvure. De valojaban o jobboldali szabadelvut keresne, de az nincs, igy sulyoznia kell.

"Ha nincs rajta sapka, akkor meg azert"

Szabó Tímea rikács hangját hozza a szél a távolból:

- Követelem, hogy azonnal mondják meg, hogy megvette-e a magyar állam a Pegazust!

(A hülye Kósa elszólja magát, de tulajdonképpen válaszol a hülye Szabó kérdésére)

Szabó Tímea rikács hangját hozza a szél a távolból:

- Államtitkot sértett! Börtönbe vele!

trey @ gépház

A "kormánykritikusok" kihasználták, hogy nincsenek bizonyítékok, és ami van, arról nem lehet beszélni (ezért hazudozik kezdettől fogva  a "független" média is a Pegasus kapcsán). Kósa meg hülye volt. Ez nem sapkás eset, hanem figyelmetlenség a Fidesz részéről, ill. az egész sztori tömény képmutatás minden szereplő részéről.

:)

Mondjuk nem ertem, miert kellett egyaltalan az USA mediajabol eltanulni azt a hulyeseget, hogy a media szerkesztoi egyik naprol a masikra ugy kezdtek viselkedni, mint akik hirtelen elfelejtettek, hogy mit jelent a "nemzetbiztonsagi titok" kifejezes.

De az meg erdekesebb kerdes, hogy Kosa eleve nem tudta, vagy elfelejtette? :)

Ebben az egész ügyben benne van a mai világ összes abszurditása.

 

A magyar szál egyértelmű, egy egész beszerzési, engedélyezési láncolat törvénytelenül cselekedett, amikor egy a magyar törvények alapján egyértelműen törvénytelen szoftvert szereztek-üzemeltek be, amivel megvalósult az informatikai rendszerekbe történő illetéktelen behatolás, bennmaradás. Törvénysértő módon nem szabadna működni semminek, még a hon-, és nemzetvédelemnek sem. Vannak rá törvényes eljárások. Az, hogy egy ilyen szoftvert szereztek be, egyértelműen bizonyítja, hogy fel akarták törni a kiszemelt rendszert, törvénytelenül.

Minimum 2 miniszter érintett a törvénysértésben. De nyilván nem lesz semmi az egészből Magyarországon. (Németországban se.)

 

A másik, az az NSO. Ez egész egyszerűen szánalmas.

Van egy cég, aki tiltott módon tör fel operációs rendszereket, és nyíltan forgalmazza a kémszoftvert. Ez agyrém. Ez minimum terrorizmus, sem az EU, sem az USA nem hunyhatna szemet ezen, minimum nemzetközi perekben börtönbe kéne záratniuk a "forgalmazót", mert ilyesmi csak a darkweben történhetne meg egy értelmes világban, ott se sokáig...

Ehhez képest semmi. Kussol mindenki, sőt adják-veszik tovább. Nyilván tiszta mindenkinek, hogy valószínűleg az oprendszerekbe kötelezően beépített trójait árulják ezen a módon "valakik". Az hogy se a Google, se az Apple nem lép semmit az NSO ellen, az is mindent elmond.

Az, hogy az NSO azt mondja, hogy "az NSO nem tolerál semmilyen visszaélést a termékeivel. Amennyiben egy ilyen kiderül, a vállalatnak megvannak a megfelelő szankciós eszközei, beleértve a szerződés felbontását" az már tényleg mindent visz... Egy etikus hacker csapat, akik csak jót akarnak, persze ők tényleg a terrorizmus ellen harcolnak!!! :D

Én igazából csak azt nem értem hogy ez az NSO által foglalkoztatott szakembergárdát hogy a francba nem kapta fel még a piac mint biztonságtechnikai szakemberek.

Google, MS, Apple, Meta, Amazon, vagy akár egy Tesla is, vagy bármely másik nagy cég aki érzékeny és bitang mennyiségű adattal foglalkozik. Nekik nem lenne kifizetődő ha az ő rendszerükbe nem tudna (vagy csak nehezebben) más bejutni?

Mert a Google/Alphabetnek, Metanak, Amazonnak, stb.-nek nem eri meg ilyen ceget tulajdonolni, es az egesz cegcsoport vagyonaval felelni az esetleges elvesztett perek miatt. Jo mindenkinek gazdasagi szempontbol az, hogy az NSO egy kulon entitas, amihez senkinek semmi koze. "Nem mi voltunk, az NSO volt".

Választási benzin!
Kicsit sem átlátszó húzás. Bár agy mosott ezt is bekajálja majd. 

Ha listát vezetnék azokról az embertípusokról, akiket abszolút nem tudok megérteni, ők biztos előkelő helyen szerepelnének. Bejelentenek egy 5 forintos áremelést, és mennek egymás hegyén-hátán tankolni last minute. Minek? Egy teljes tankra lehet vagy 250 forint a különbség.

Októbertől volt egy jelentős emelkedés, simán el lehet képzelni, hogy nem várt tovább, kellett a píz és eladta. 100Ft/részvényes különbség az pont 7,5 milliót jelent ide vagy oda, ami nem kevés, de egy 203 milliós eladásnál valszin nem a világ vége.

A másik dolog, hogy kb. 100Ft/részvény körüli osztalékot fizet a MOL az elmúlt években. Jövőre így van rögtön kb. 7,5 milliós várható  bukta ebből.

Amit érdekes, hogy vajon most a visszaesett részvényárfolyamnál indul-e visszavásárlás.

Szerkesztve: 2021. 11. 12., p – 09:45

477 itt a kuton 1 hete. Szoval, most akkor emelnek majd 480 ra, koszi viki...

Ha mar hatosagi ar es rendelet akkor ugye kotelezo annyiert adni nincs elteresre lehetoseg.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Kijött a közlöny:

  • Ha 7 napból 48 óránál több időre nincs benzin, akkor bezár a bazár, mást se lehet árulni
  • Ha csak prémium benzin van, azt kell hatósági áron adni
  • Üzemszünetet 1 napon belül be kell jelenteni
  • Rövidebb nyitvatartás nem engedélyezett
  • Ha valahol nem tartják be a rendeletet, akkor 100k-3M Ft HUF a bírság, ismétlés esetén jön a ban 1 nap - fél év időtartamra
  • Az eltiltott üzemeltető benzinkútját einstandolhatja az állam és átadhatja más szolgáltatónak. A teljes árukészletet is értékesítheti az új üzemeltető, a réginek a beszerzési árat kell kifizetni.

Hát attól függ mit értesz nincs baj alatt.

A nagy benzinkutaknak jó.
Az autósnak, ha olcsó benzint szeretne ott venni, kevésbé.
A kis benzinkutaknak szintén nem túl jó ez az ötlet, 1-2 oszloppal nem lehet kombózni
A törvény meg meg van vele kerülve, az se igazán jó.

""békeidőben" is tartanék legalább 1-2, premium-only oszlopot."

Hát, én se 1-2 premium-only oszlopról írtam, nem véletlenül.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A törvény meg meg van vele kerülve, az se igazán jó.

Igen is, meg nem is. A problémát értem, de a lehetőséged így megvan rá, hogy olcsó benzint vegyél. Az Auchan benzinkutakat leszámítva (azt is csak hétvégén, napközben) még nem láttam olyat, hogy egy oszlopnál egynél több ember várakozzon egyszerre. Talán többet kell várakozni, de nem kibírhatatlanul.

Lehetne ilyen luxusbenzinkutat is nyitni, ahol mondjuk a designer ruhás boltokhoz hasonlóan face controll van, csak itt nem a bankkártyád színét nézi meg a kidobó a bejáratnál, hanem az autódat. Vagy csak ajánlással lehet odamenni tankolni. :)

(see also: Cartman vidámparkja :))

"Támad a baloldali eszme, hatósági áras lesz a benzin"

 

Summer kollégának szeretettel: Magyarország egyetlen hiteles, valóban baloldali pártja 1998 óta a Fidesz. Hagy ne kelljen megmagyaráznom, hogy miért.

> Sol omnibus lucet.

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is jelentősen csökken. A 95-ös benzin ára bruttó 15 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj ára pedig bruttó 10 forinttal csökken. Vélhetően ez az árcsökkentés valamilyen mértékben már a töltőállomások kiskereskedelmi áraiban is meg fog jelenni.

 

állítólag mzp védte meg megint a benzinárat a pedofil fidesztől és a migráns-segítő orbántól

Nekem meg pont most kellett szaladgalni ide oda par ezer kilometert.

A 389 maradeka keveredett a 477 es anyaggal.

Ez van, nekem ez sem works, de happy, hogy neked igen. Mondjuk te is inkabb garazsbelesnek vetted a gepet.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.